Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Graform

Pracowałeś w firmie Graform i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mp1 - 2015-12-10 22:29:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli będzie dobrze donosił to pan Rola zrobi karierę. właściciel uwielbia słuchać donosów. Ma pretensje do tych pracowników którzy rzetelnie pracują ale nie donoszą. Niestety te donosy to najczęściej bzdety wyssane z palca i mijają się z prawdą.
zdjecie uzytkownika
neo - 2015-12-12 22:55:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nerw - 2015-12-06 14:06:35]:
Zeby kierownik Dy-ka sprawdził podwładnych to musiałby coś wiedzieć - ale to głąb ! Mistrzowie to też sieroty . Trzebaby wymienić cały skład na nowy , albo niech technolodzy rządzą bo przecież i tak to robią ,chociaż nie powinni!
Ale i tak wszystko zawsze do decjzji technologów.
zdjecie uzytkownika
Sam - 2015-12-13 19:37:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Graform to dobra firma, nie rozumiem tych ludzi narzekających. Nie słyszałem by warunki pracy tam były złe. Jak ktoś chce pracować i się przykłada to zarabia ile trzeba.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-12-13 20:31:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ha ha ha! Jakieś kpiny z tymi zarobkami. Najniższa krajowa + premia tylko dla lizakow i podpier.alaczy 250 zł . Nędza straszna po 3 latach pracy. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-12-21 07:58:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zostawcie tatę w spokoju. On już nie ma pieniędzy. Sam od Pietraszka pożycza.
zdjecie uzytkownika
ochrona - 2015-12-21 08:02:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Grabol w weekendy wyłudza pod Tesco
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-12-21 21:44:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystkiemu winny kierownik, któremu majstry i tyłko włazy dyktują warunki. Twój czas już minoł kierowniku. Może na twoje miejsce przyjdzie ktoś, kto doceni pracę prawdziwych pracowników, a nie sciemniaczy którzy stałe narzekają i chorują.
zdjecie uzytkownika
gg - 2015-12-25 03:15:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem pracownikiem od dobrych paru lat.żal mi patrzeć na upadek takiej firmy.czy dyrekcja nie czytała że wszyskie duże firmy i korporacje i nawet wyzyskujące pracowników markety odeszły od tworzenia oszczędności w postaci braku jakiejkolwiek premii świątecznej.firma nie dba o pracownika = pracownik nie dba o wkładaną pracę.i chodzi tu o parę zł dla pracownika a brak motywacji na cały rok.szef myśli że zatrudni pracowników za najniższą krajową.owszem ale wzrost reklamacji o 1000% murowane.słabo to wszysko wygląda jak na firmę która ma bardzo złą opinię w woj kuj-pom.
zdjecie uzytkownika
Hubert kret filtrona - 2015-12-27 14:47:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mi aż się miło patrzy jak pada ta buda.
zdjecie uzytkownika
Dru - 2015-12-28 13:26:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wasze wypowiedzi są jakieś pełne jadu, a prawda jest taka, że przynajmniej w mojej opinii Graform jest bardzo fajny, moja koleżanka pracuje i jest zadowolona
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-12-28 19:58:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kto powiedział że nie jest fajny ?
Jest najlepszy na świecie.
zdjecie uzytkownika
kjhg - 2016-01-03 21:50:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, czekam az moze firma GRAFORM wstawi jakies nowe oferty pracy, na przyklad na stanowsiko kontrolera jakosci, chetnie bym tam podjal prace u nich..
zdjecie uzytkownika
Ciołek - 2016-01-06 17:24:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uważajta na siwego z grupy A podpi!@#$% aż rów swędzi!
zdjecie uzytkownika
witja - 2016-01-06 17:25:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kjhg - 2016-01-03 21:50:00]:
8 godzin patrzenia na plastik powodzenia
zdjecie uzytkownika
tc - 2016-01-07 14:51:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kjhg - 2016-01-03 21:50:00]:
Również bym podjął tam pracę...czy może jakiś człowiek z kj napisać jake tam sa warunki? Jak przełożeni..Czy w porządku? jakie są płace?
zdjecie uzytkownika
kosok - 2016-01-08 02:13:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tc - 2016-01-07 14:51:14]:
O firmie czytałem sporo już jakiś czas temu. Widziałem , że prezentują się naprawdę fajnie i w dodatku była opcja , żeby się tutaj zahaczyć. Teraz niestety już ofert aktualnych podobno brak
zdjecie uzytkownika
fajny - 2016-01-08 08:06:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"prezentują się naprawdę fajnie"
Hahaha Hahaha
Brak socjalu jest naprawdę fajne, brak perspektyw też jest fajne.
zdjecie uzytkownika
Miła - 2016-01-10 13:32:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brak socjalu to pikuś! Brak kompetencji na funkcyjnych i kierowniczych stanowiskach to jest fakt. Nie doceniane dobrych i pracowitych pracowników! Maksymalne premie i nagrody dla sciemniaczy! Brak konsekwencji dla pracowników z dużą frekwencję chorobowego! To są fakty! Totalny chaos na produkcji i ukrywana brakowość. Są powody do dumy! He he..
zdjecie uzytkownika
komit - 2016-01-10 17:21:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Miła, a jak ktoś cięzko zachoruje i jest na chorobowym, to jakich konsekwencji byś oczekiwała. Postaw się sama w takiej sytuacji, jakbyś połamała obie nogi i obie ręce, to czego byś od firmy oczekiwała. To chyba akurat plus firmy.
zdjecie uzytkownika
miły - 2016-01-11 21:26:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sama prawda premie mają klakierzy a ty głowa na dół i do roboty
zdjecie uzytkownika
tworzywo - 2016-01-12 07:42:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
misiek z kontroli zdecyduj sie po jakiej stronie jestes, gadasz za plecami na dyrektora i kierownika a zaraz im sypiesz na wszystkich z Kruszyna to nie lojalne...
zdjecie uzytkownika
suprajs? - 2016-01-13 23:41:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uważam, że firma naprawdę jest bardzo porządna, ma spoko atmosferę, ale musicie pamiętać, że to sami pracownicy najbardziej na nią wpływają, więc dbajcie o to, a nie kłóćcie się tutaj...
zdjecie uzytkownika
Murzyn - 2016-01-20 00:05:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, ma miłą atmosferę i uwielbiam tu pracować.
Lubisz być dymany na ostro to ZAPRASZAMY
zdjecie uzytkownika
grans - 2016-01-20 16:33:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Murzyn racja, no sama atmosfera to nie wszystko, jeśli jednak jesteś zatrudniony jako programista CNC to dostajesz 2800 do 3200 brutto, nie są to przecież małe pieniądze.
zdjecie uzytkownika
MMe - 2016-01-23 12:06:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@grans no w sumie nie są to wcale takie złe pieniądze. Tutaj plusem dużym jest też to, że są szkolenia i można się naprawdę wiele nauczyć podczas pracy u nich.
zdjecie uzytkownika
tyntn - 2016-01-24 09:20:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zajebista firma europejska ,super organizacjia,planowanie produkcji to juz wogole jest ok,wszystko jest poukladane jak w zegarku ,kierownictwo cudo ,nic tylko sie zatrudniac w takiej firmie, oplaty na czas
zdjecie uzytkownika
tomeik - 2016-01-25 12:10:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tyntn no prosze, pierwszy raz chyba widze tak zadowolonego pracownika! a teraz szukają na pracowników jako Programista CNC i kasa z tego jest dobra w Bydgoszczy.
zdjecie uzytkownika
hej - 2016-02-02 23:38:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, a może założymy związek zawodowy, teraz jesteśmy na fali. Szef nienawidzi prezesa Jarosława, a lokalni tylko czekają? Będzie kilka etatów do obsadzenia.
zdjecie uzytkownika
Nikt wazny - 2016-02-09 11:55:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hit na dzis-plusy i minusy,
zdjecie uzytkownika
Olo - 2016-02-09 20:04:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Już niedługo lista podpi...alaczy, lizakow majstrowych i sciemniaczy. Może tak ankieta anonimowa dla pracowników? Dużo by się Pan dyrektor dowiedział i wszystko było by wyjaśnione.
zdjecie uzytkownika
nikt ważny - 2016-02-14 21:09:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1500 na reke za styczen w systemie 4 brygadowym Panie kierowniku w imieniu calej rodziny dziekujemy. Kruszyn idzie na dno, dziwne ze na wróblowej jakos wszyscy moga chodzic na nadgodziny maja normalnie urlopy a nie jakies za pw. Super oszczednosci jestem pełen podziwu. Nie pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Obserwator - 2016-02-14 22:05:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ważne że kierownik oraz mistrzowie w niedawnym czasie powymieniali sobie auta na lepsze
zdjecie uzytkownika
kapitan - 2016-02-15 09:35:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie uciekajcie z tego statku.
zdjecie uzytkownika
ryn - 2016-02-22 18:58:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kruszyn ?hm tak mial znaczenie jakies 1,5roku temu ale teraz totalne zero!mistrzowie z przypadku to po pierwsze zero pojecia o czym kolwiek (nie wszyscy)zabrac im komputer i telefony -leza i kwicza tatalne dno .kierownik i to nie jeden kariere robia u p.grabowskiego auta pozmieniali ,ludziom pozabierali ,a jak maja decyzjie podjac to zwalaja na pracownika .kierowanie przez zastraszanie taka jest firma graform ale skoro my na to pozwalamy to nie ma sie co dziwic .i prosze mi tu nie mydic oczu i pisac dyrdymalow bo kazdy pierniczy ze jest zle a i tak ludzie naiwni siedza .dyrekcjia zero pojecia o przetworstwie tworzyw sztucznych ,probuja cos gdzies urwac a powinni od siebie .jest paru ludzi ktorzy to gowno napedzaja ale to jednostki .omijacie te guwno z daleka i przekazcie dalej
zdjecie uzytkownika
Ja - 2016-02-22 20:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracują w graformie ludzie którzy muszą, bo nic lepszego nie znajdą. Stale narzekają a chodzą kablowac. Żal!
zdjecie uzytkownika
Drugi - 2016-03-09 14:02:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt nigdzie nie chodzi ja to są jakieś plotki i to w nienajlepszym stylu jeszcze, wydaje mi się, że ktoś z firmy powinien zająć się ukruceniem ich, bo wygląda to źle
zdjecie uzytkownika
Operator - 2016-03-09 18:46:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bezkarność sciemniaczy na produkcji , mobbing stosowany przez osoby funkcyjne , lizostwo, ukrywanie błędów spowodowanych nieudolnoscią pracowników faworyzowanch przez majst..w i więcej. Panie dyrektorze, jest Pan tak często w pracy, a zła sytuacja na produkcji się pogłębia. Czy pan nie widzi problemów? Jest prosty sposób, ankieta pracowników. Prawda wyjdzie na jaw i wyjdzie kto przychodzi pracować a kto sciemnia.
zdjecie uzytkownika
miwok - 2016-03-19 13:18:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Operator, bez przesady, niby o co pytałbys w takiej ankiecie, kto ściemnia w pracy, czy jak. Ogółem praca podobno ok, ale zarobki nie naleza do najwyższych, trochę ponad minimalna krajowa jak słyszałem, ale przynajmniej uczciwa umowa i kasa na czas.
zdjecie uzytkownika
12345 - 2016-03-20 21:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
uwaga na logistyk mariusza pub,,,, chodzi i kabluje niech do lekarzxa od glosu idzie bo mówi jak małe dziecko mysli ze wie wszystko i wzystko potrafi a tak naprawde nie potrafi nic i boi sie stac na maszynie ...
zdjecie uzytkownika
Drugi - 2016-03-21 13:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale Wy tutaj oszukujecie moi drodzy z tym mobbingiem, no dajcie spokój, bo pęknę ze śmiechu chyba, nie jest tak jak mówicie i nigdy nie było, dajcie spokój
zdjecie uzytkownika
biuro - 2016-03-22 01:02:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Graform obiektywna ocena po 14 latach pracy . Zacznijmy od narzędziowni, nie mają najgorzej szlugi, pogaduszki niektórzy z promilami nikt sie nie czepia sporo nadgodzin fachowcy zarobią i starzy wyjadacze, młodzi ogólnie h.jnia niby zbyt duzych zysków nie przynoszą ostatnio wiecej min ale jakos stary ten cyrk ciagnie było paru fachowców ale uciekło teraz jakis kiepskich zatrudnił za bardzo nie spisują sie . Technolodzy wtryskownia jedna banda, kumpelstwo, picie po pracy troche nietykalni, zle nie mają ale spoko są ogólnie jakoś im idzie kase mają dobrą. Wtryskownia Wróblowa dużo reklamacji,braków sporo, troche [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale kto chce to nadgodzin do bólu, kasa dobra , robota lekka, jakies plusy i minusy za prace kierownikowi wchodza na głowe troche ale załatwi podwyżki nie okrada z nadgodzin , majstry do pogadania nie najgorzej. Wtryskownia Kruszyn reklamacji brak, porządek, braków mało zyski spore, robota troche cięzka idą na ilosc na automatach na wtrysku duze detale czasy szybkie. Kasa słaba, nadgodzin brak Kierownik jeszcze im zabiera za wolne ,szuka zysków z kasy pracowników nic nie załatwi troche [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie zna sie robote ma po znajomościach, majstry nie najgorsi ale zastraszeni przez Kierownika. Stary odszedł na bok, młody nie zaszkodzi dyrektor pilnuje, stara sie być wszedzie. Było lepiej ale kasa na 10 jest. Ogólnie coraz gorzej. Wtym roku 30 lecie nie jade bo nie lubie sztucznych uśmiechow .
zdjecie uzytkownika
smok - 2016-04-01 11:26:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z całej tej wypowiedzi użytkownika biuro, martwi mnie jedna rzecz.. alkohol w pracy. Wydaje mi się, że takie sytuacje nie powinny mieć miejsca nigdzie, przenigdy :)
zdjecie uzytkownika
Operator - 2016-04-03 23:54:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Impreza! Będzie się działo.
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-04-05 12:03:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
GRAFORM poszukuje do Bydgoszczy automatyka @Operator mnie imprezy nie interesują napisz coś o firmie, jakie są warunki pracy i płacy, to mniebardzo ciekawi
zdjecie uzytkownika
FORMIE - 2016-04-15 16:53:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyj... Miejmy na te 30 lecie. Za dużo wyjść na papierosy podczas pracy! Kierownictwo niech częściej zagląda w kamery ( widok na palernie ), w archiwum monitoringu wszystko będzie widać, ile razy kto wychodzi. MASZYNY CORAZ CZĘŚCIEJ PODKRECONE GDZIE JEST ZAPIEPRZ. Nie polecam tego zakładu
zdjecie uzytkownika
Papik - 2016-04-15 19:42:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak jak kolega napisał na kamerach wszystko widać ile razy jest wypad na palarnię na papieroska !!!

Ale to niedługo się skończy !
Wyraźnie jest napisane ,że palenie podczas przerwy śniadaniowej tylko i wyłącznie !!!! Czyli raz a nie po 3-4 razy wyjściówki ja wam dam!!!
zdjecie uzytkownika
My - 2016-04-16 11:26:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt nam nic nie zrobi, palić i gadać będziemy ile chcemy. Nie ma mocnych na starych pracowników he he....!
zdjecie uzytkownika
stary pracownik - 2016-04-18 11:28:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestes gowniarz ,a nie start pracownik,
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Było ok
Dojazd nok
Pytania: Co pan umie?
Nic
OK nadaje się.
zdjecie uzytkownika
kaliber44 - 2016-04-21 22:29:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Plus i minus to jedyne co widzę
zdjecie uzytkownika
magik - 2016-04-21 23:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
plus i minus to jedyne co słyszę, plus i minus to jedyne czym żyję...

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Graform!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Graform
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert