logo COB

COB

Bydgoszcz

Opinie o COB

mała 2015-11-25 15:02
Gdyby nie to, że zabrali mi aktywne umowy (bo nie miałam wymaganych czasów połączeń), to miałabym zrealizowany cel. Oni wolą wywalić pracownika na bruk, żeby tylko umowy o pracę nie dać. Na moje miejsce i tak przyjdą nowe osoby na zlecenie, które jeszcze nic o COB nie słyszały, bo jakby słyszały, to by przecież nie przyszły...
1
MARCIN 2015-11-25 17:21
KPINA Z LUDZI!!!!!!!!!!!!!!! CO TO MA BYĆ !!! OBÓZ PRACY!!!!! JA TEZ 50 ZŁ DOSTAŁAM ZA 2 TYGODNIE PRACY!!!!! JEŚLI KTOŚ LICZY NA ŚWIĄTECZNĄ WYPŁATĘ TO MOŻE SOBIE O NIEJ JEDYNIE POMARZYĆ. KARP W LIDLU 7,90 ZA KILO!!!! ZA 2 TYGODNIE PRACY!!!! LUDZIE!!! UCIEKAĆ!!!!
1
Zainteresowany pracą 2015-12-03 16:33
Witam ;) mam przyjsć na rozmowe dotyczącą pracy na Call Center ;) dajcie znac jak jest z atmosferą i zarobkami ;)
;) 2015-12-03 23:17
NO masz przecież wyżej napisane!!! 50 ZŁ ZA 2 TYGODNIE PRACY DOSTANIESZ A POZNIEJ NIE PRZEDŁUŻĄ UMOWY!!!
2
ZdegustowanyCOB 2015-12-10 16:37
Nie ma co wiele się rozpisywać - NIE DAJCIE SIĘ NABIĆ W BUTELKĘ !! - Nie polecam nikomu i nigdy!
3
KJJKML 2015-12-18 22:03
Wszystko co tu jest napisane to prawda!! Nie polecam nikomu. Wytrwałam do końca szkolenia i do widzenia. Mimo, że przez całe szkolenie mówili, że jest ok, walczę o klientów i nie odpuszczam tak łatwo i nawet miałam spisane zlecenie to i tak mnie wywalili. Powiem krótko OMIJAJCIE COB SZEROKIM ŁUKIEM!!!!
3
jhkjhjk 2016-01-28 18:10
Nie polecam z całego serca niezłe mydlenie oczu jak ktoś szuka pracy na dłużej niech lepiej omija COB Centrum z daleka.
2
agnus27 2016-01-30 15:17
Ja w poniedzialek mam zaczac szkolenie w COB Bydgoszcz bylam nastawiona pozytywnie ale po tych opiniach juz nie mam ochoty tam isc.Moge tez rozpoczac prace w T-mobail w Bydgoszczy a tam jak jest prosze o opinie.
1
Anna 2016-02-19 15:48
Bardzo nie kompetentną firma byłam na rozmowie wszystko ok ZADZWONIMY DO PANI W CELU USTALENIA TERMINU PODPISANIA UMOWY minęły 2tygodnie w ciągu których dostałam 4oferty na zupełnie inne stanowiska ..oczywiście na żadne nie wyrazilam zgody bo przez to że czekalam na ,,termin podpisania umowy" straciłam 2inne prace...stratą czasu dla tej firmy :)
gość 2016-03-03 06:56
Żyjcie nadziejami oj żyjcie. COB karmi jedynie obietnicami - zresztą to motto Pana dyrektora. Przez cały okres zatrudnienia nie zobaczyłem opieki medycznej, karnetu na siłownię, angielskiego czy ubezpieczenia o którym mowa była w ogłoszeniu. Nawet słowem nikt nie wspomniał o socjalu. Zarobki żenująco niskie. Brak narzedzi pracy aby skutecznie sprzedawać. Dyrektor - typ narcyza, bufona przejawiającego absolutny brak szacunku do ludzi, co więcej nie potrafiącego zbudować pozytywnej relacji partnerskiej - a o partnerstwie mówi nieustannie zapomniał dodać, że działa to tylko w jedną stronę oczywiście firmy. Odradzam pracę w tej firmie nawet najgorszemu wrogowi. Jeśli macie choć odrobinę szacunku do siebie to nie dajcie się zwieść tym pięknym opakowaniem bo w środku czeka was rozczarowanie.
1
gość 2016-03-07 06:33
Dziękuję ale nie potrzebuję dobrych rad. Wyraziłem swoje zdanie na temat firmy i tyle - uwagi zachowajcie dla siebie.
lusiek 2016-04-28 09:26
najgorsza praca na świecie! warunki zatrudnienia całkiem inne niż na ogłoszeniu. za wszystko trzeba słono płacić. Już nie wiedzą jak przyciągnąć pracowników do pracy, dlatego muszą kłamać. Żenada.
lusiek 2016-05-04 12:28
@Robert, umowy nie podpisałam właśnie ze względu na inne warunki, niż te, które przedstawiano wcześniej. Straciłam tylko czas. Uważam, że nie ma co kłamać w ogłoszeniach i na rekrutacji, bo prędzej czy później prawda wyjdzie na jaw. Pozostaje tylko niesmak.
2
robcio 2016-06-02 09:59
Ta praca to jakaś pomyłka, siedzisz dzwonisz do ludzi na próbujesz wciskać im kit, że wybraliśmy dla Niego tak zajebistą oferte, że zaraz się spuścisz. Potem próbujesz namówić jegomościa, który po wysłuchaniu gotowej formułki nie ma ochoty z Toba gadać albo rzuci słuchawką albo cię cudem wysłucha do tego, żeby zareklamował swoją firmę w gazecie pomorskiej. Oczywiście 90% ludzi ci i tak odmawia bo doskonale wiedza, że im się to nie opłaca.
Musisz non stop wydzwaniać bo trzeba przegadac z jakieś 3 godziny conajmniej jak nie wyrobisz normy to ochrzan. Zarobki tragedia, nie wiesz tak naprawdę czy zarobisz na chleb czy nie, podstawa to 4zł/h jak ci się uda jakimś cudem coś sprzedac to jest ok, ale nie oszukujmy się, ludzie na wieść, że dzwoni do nich konsultant rzucają słuchawką. A jak komuś uda się kogoś namówić na coś przez telefon to biją tej osobie brawo! Ludzie! To nie jest praca tylko jakiś cyrk!
Nie idźcie tam bo zmarnujecie tam tylko cenny czas.
2
iiii 2016-06-21 09:39
czyste call center
beti 2016-07-04 10:57
Aplikowałam na ogłoszenie na pracownika biurowego, okazało się, że to jest sprzedaż telefoniczna. Kiedy zapytałam, czy to na pewno jewst pracownik biurowy, panienka w rekrutacji w oczy skłamała, że tak, bo przecież pisze się raporty. Co się okazazło, na koniec dnia wysyła się raport (zajmuje to może 3 min.) czy coś się sprzedeało. Przykre, że takimi metodami pozyskują ludzi do pracy, kłamstwa na początku nie wróżą dobrej współpracy.
Tomoe 2016-07-04 17:58
Beti - ja też tam aplikowałem swoje cv z nadzieją, że to jakaś normalna biurowa praca z działem informatycznym. Na rozmowie babka ani razu nie wspomniała o 'call center', tylko mówiła jakieś szmery bajery, projekty, praca 8-16. Wynagrodzenie też w ogłoszeniu było 2400 netto, a na rozmowie 1400 netto i jakieś marne premie. Jeszcze spotkałem kumpla, który mi powiedział, że w cob jest mobing, druga znajoma tak samo. Jak bym miał tam mieć szkolenie 2-tygodniowe i po nich dostać tylko 50 zł, to by była jakaś kpina dosłownie. Kumpel też prawie się wtopił i myślał, że to biuro, a jak mu powiedziałem, to aż nie mógł uwierzyć, że to jest call center.
3
Zdzichu 2016-07-11 08:33
Powiem tak, pracowałem miesiąc, miałem kilka zamówień i wtedy było super. Z początkiem następnego miesiąca natomiast nie zacząłem od umowy i przez 2-3 dnI miałem gorsze czasy (coś w granicach 2:30 choroba plus ogólne osłabienie organizmu) efekt ? Wspaniały koordynator daje mi tzw "plan naprawczy" czytaj - stawia ultimatum "w 2 dni zrobisz 3 zamówienia albo na zbity pysk" wierzcie lub nie, Ale ciężko zrobić nawet "tyle" zamówień, gdy nie możesz dzwonić z innej bazy jak tylko z głównej (w gwoli wyjaśnienia są dostępne różne bazy - główna, na której są kontakty ludzi, którzy zazwyczaj z Orange nie mają nic wspólnego, czyli 99% rzuca słuchawką i specjalne, na której są klienci Orange z tym, że te bazy dostają tylko najlepsze osoby, które spisują tam najwięcej umów, więc dalej są najlepsze co prowadzi do tego, że te same osoby mają te same bazy cały czas a my, nowi, zadowalajmy się resztkami) na plus za to na pewno atmosfera w zespole. Chociaż drugi raz bym nie poszedł, chyba, że do innego koordynatora.
Cobkpina 2016-07-20 12:43
Cob to jakas kpina, szkolenie teoretyczne jest ok, bo jest zabaenie i oczywiscie prawdy nie powiedza, zarobki to kpina, najnizsza a od 16 zamownenia placa dopiero po 100 zl a na rozmowie gadali, ze za kazde. Za dojazdy zwroca ale dopiero jak masz 10 umow spisanych. Ludzie tego nie chca i dzwonisz do nich poraz kolejny bo wczoraj dajmy na to dzwonila kolezanka a Ty dzis i jest wkurzony i Cie cisnie. A jak o 15:55 juz nie dzwonisz to treber sie lyta czy masz juz przerwe? Ogolnie PORAZKA, odradzam.
2
Adelajda 2016-09-05 15:52
Ale czy jest tak, że dostajesz umowę której nie czytasz? Czy dostajesz inną umowę, a potem Cię oszukują i masz tylko 50 zł??? Nie kumam, o co dramat, skoro dostajecie umowy to je czytajcie...
A jak nie masz dośw. i idziesz na staż i pracujesz miesiąc za free to się nie burzysz bo zwie się to "praktyką" ? ;) Nie bardzo kumam na czym oszukuje COB???
1
Adelajda 2016-09-05 15:52
Ale czy jest tak, że dostajesz umowę której nie czytasz? Czy dostajesz inną umowę, a potem Cię oszukują i masz tylko 50 zł??? Nie kumam, o co dramat, skoro dostajecie umowy to je czytajcie...
A jak nie masz dośw. i idziesz na staż i pracujesz miesiąc za free to się nie burzysz bo zwie się to "praktyką" ? ;) Nie bardzo kumam na czym oszukuje COB???
1
Adelajda 2016-09-05 15:58
może pora wrócić do szkoły i nauczyć się czytać - dodam - ZE ZROZUMIENIEM :D,
przydaje się przy podpisywaniu umów wszelakich ;)
No chyba, że urok osobisty Pana Dyrektora Cię zaczarował...
1
Dorota B. 2016-09-07 22:29
Mam pytanie do osób pracujących w COB przy projekcie Philipiaka, czyli umawianiu ludzi na pokazy garnków - czy dzwoniąc do ludzi widzicie dane osoby (imię i nazwisko, adres, numer telefonu), do której dzwonicie? W bajkę o tym, że "to komputer wylosował ciąg znaków" nie wierzę.
to ja 2016-10-24 08:46
pracowałam nie polecam nikomu,współczesne niewolnictwo, nawet do wc jest problem żeby iść podczas pracy , przerwa 10min, wszędzie szukajcie tylko nie tam w media system jeszcze gorzej
Kamil 2017-02-15 09:41
A ja zamieniłem w druga stronę... I jestem w Media. Może to nie Atos. Ale przynajmniej coś idzie tu zarobić.
mil 2017-02-15 17:34
Cześć, mam gorące pytanie - POMOCY.
COB Orange zaoferowało pracę za 1500zł netto i dwutygodniowe pełnopłatne szkolenie. Faktycznie jest tak, że jednak nie płacą za szkolenie? kiedy podpisuje się umowę? Kobita rekrutująca wydawała się zachwycająco milutka...
Paulina 2017-02-18 00:55
Hej, idę na rozmowę o pracę w przyszłym tygodniu, dokładnie 21.02, czy ktoś mógłby powiedzieć, czy nadal panują tam warunki takie o jakich czytam wyżej?
1
darek 2017-04-18 14:29
Skoro się podpisuje umowę i pisze tam, iż wynagrodzenie się należy...to nie rozumiem, dlaczego pytasz o takie coś?
Gdyby nie było umowy, to można się martwić...ale skoro jest umowa, to chyba naturalne, że po to, by was ubezpieczeń i wypłacić wynagrodzenie.
1
olek 2017-04-18 14:32
Pracuję w COB i nigdy nie słyszałem o projekcie Filipiaka.
Nie wprowadzaj ludzi w błąd, ponieważ COB prowadzi projekty telekomunikacyjne i informatyczne.
1
karola zainteresowana pracą 2017-04-19 14:54
Dlaczego nazywasz swoja byłą firmę w ten sposób?
Podaj proszę, jakieś konkrety...fakty autentyczne.
Nie wystarczy napisać w sposób negatywny, należy opierać się na faktach.
A ja chcę poznać fakty rzeczywiste.
Czy było tak, iż po prostu nie nadajesz się do sprzedaży, czy może to firma Cię nie doceniła...
jaki był faktyczny powód tego, iż odszedłeś?
rafał 2017-04-22 17:10
Umowę dostajesz i na podpisaniu możesz ją przeczytać i zadać pytania, jeśli czegoś nie rozumiesz.
Także to chyba fair.

Wynagrodzenie jest za ukończone szkolenie, jeśli rezygnujesz po 2 dniach - dostajesz 100zł, bo w sumie, czemu miałbyś dostać całość, skoro nic nie wnosisz do firmy.
1
daria szukająca pracy 2017-04-22 17:13
Jak podstawa może być 4zł/h, skoro najniższa wg prawa to 13zł/h?! :D
Co za bzdury wypisujecie?!
Człowiek czyta i chce się czegoś dowiedzieć, a tu takie pierdoły, nic konkretnego! :-)
1
klara 2017-04-22 17:18
Hejka:-)
Trochę nie rozumiem, chcecie za nic dostawać wynagrodzenie?
Bo tak to rozumiem, czytając ten wpis.
To chyba normalne, że dodatki są za efekty w pracy, a tym bardziej premie i bonusy.
2
konrad 2017-04-22 17:26
Wypłacili Ci 50zł, bo przyszedłeś tylko na 3 dni! :D
A nie skończyłeś szkolenia!!!
1
Dagmara 2017-04-23 14:31
Dużo się zmieniło w 2016r.
Pracowałam tam w 2013r. i firma naprawdę otworzyła się na ludzi.
Mają stabilność zatrudnienia, małą rotację i daję możliwości rozwoju poprzez szkolenia i awanse, które są naprawdę duże.
Z początku sceptycznie byłam nastawiona, ale z ciekawości poszłam na rozmowę, bo zaproszenie było zachęcające.
Rozmowa także poziom, jeszcze na takiej nie byłam. Do tego jasne zasady. Wiem, za co odpowiadam, wiem za ile pracuję i wiem, czego się spodziewać.
Pierwszy raz ogłoszenie o pracę w branży call było rzeczywiste z proponowanymi warunkami.
Ja im zaufałam. Na razie jest ok. W razie pytań, dajcie znać, postaram się odpowiedzieć.
Kamil 2017-04-23 14:34
Przecież firma nie ma oddziału w Grudziądzu...
Ta opinia wydaje mi się dziwna.
W końcu mieszczą się w Bydgoszczy.
Kasia 2017-04-24 10:58
Hej :) Jestem zainteresowana pracą w cob. Podasz jakieś konkrety dlaczego nie polecasz???
Dzięki za odp.
Klaudia 2017-04-24 11:02
Pracowałam w media system i to, co obiecywali okazało się kłamstwem....
Adam 2017-04-24 11:06
Faktycznie, w media system wszystko co mówili na początku okazało się kłamstwem. Teraz jestem w COB i jest tam dużo lepiej!
Mirek 2017-04-24 11:12
Umowa naprawcza jest po to, żeby się podszkolić w tym, co robisz. Poza tym firma daje Ci szense na dowiedzenie Twoich umoejętności, a nie zwalnia od razu...
Iwona 2017-04-24 11:16
Skoro dostajesz za to pieniądze, to pracodawca chce, żebyś pracował w pełnych godzinach Twojej pracy- to chyba nie dziwne... co za pierdoły.
Hulk 2017-04-24 11:22
Widać, że ta praca nie jest dla Ciebie... Masz bardzo negatywne nastawienie do wszystkich call center, więc na tej podstawie nie oceniaj firmy. Sądzę, że zarobki są ok i można tą pracę spokojnie pogodzić z nauką.
Natasza 2017-04-24 11:25
Ja już byłam na podpisaniu, rozpocznę pracę od maja. Żadnych kar nie ma, oprócz tej o ochronie danych osobowych, co chyba jest normalne ;))
Oliwia 2017-04-24 11:28
Skoro był to wyzysk, to dlaczego syn i jego kolega zgodzili się na takie warunki? Skoro było z góry powiedziane, że 50 zł za szkolenie to mogli sobie odpuścić jak im coś nie pasowało...
Liwia 2017-04-24 11:30
Dlaczegooo???
Karol 2017-04-24 11:37
Jeśli nie wyrabiasz normy, to firma daje Ci szanse na poprawe Twoich umiejętnosci i wysyła na program naprawczy, więc nie pisać głupot.. ;)
1
Dawidd 2017-04-24 11:41
Nie ma żadnych kar, oprócz tej o ochronie danych osobowych, co jest raczej zrozumiałe..
1
Iga 2017-04-24 11:46
Zanim będziesz rozliczany z efektów pracy, przechodzisz aż 3- tygodniowe szkolenie, więc spokojnie idzie wszystko załapać.. Masz czas na ćwiczenia, błędy i tak dalej. Jeśli coś jeszcze będzie nie tak to wysyłają Cię na program naprawczy, gdzie wszystko co było nie tak zostaje rozwiązane ;))
1
Tomek 2017-04-24 11:49
Przerwy są ustalone, godziny pracy też ustalone, więc wszystko według umowy i nie róbcie problemu.. to nie hotel tylko praca/
1
Wiktor 2017-04-24 11:51
Z żadnymi karami lub opłatami tego typu się tam nie spotkałem...
1
Zostaw swoją opinię o COB - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie COB