brak logo

COB

Bydgoszcz

Opinie o COB

Wkurzona 2014-11-01 02:03:33
Ja nie płaciłam, na szczęście zrezygnowałam w odpowiednim momencie, ale poznałam osoby które przeszły przez szkolenie i rezygnując musieli zapłacić, lub się męczyli ponad miesiąc... tragedia
Carolinca 2014-11-03 12:13:46
To dobrze, bo ja tez zrezygnowalam w czasie szkolenia uprzednio dokładnie studiujac umowe. Balam sie, ze sa tam haczyki, ktore mozna zobaczyc tylko pod mikroskopem. Mam nadzieje, ze mimo wszystko nie będę musiala placic za szkolenie, ktorego nie ukonczylam.
1
świeżak 2014-11-03 14:40:47
Cześć chyba miałaś wątpliwą przyjemność bycia w tej samej grupie co ja. Trenerka to Monika co? Za każdym razem kiedy się pochylała bałam się, że te naciągnięte do granic możliwości portki pękną na jej wielkie( usunięte przez administratora ) JEST BEZNADZIEJNA !!! Jak ktoś się jej nie spodoba i nie trzyma palca prosto to tak długo będzie kombinować aż Cię wykurzy. Ja zrezygnowałam sama bo dość miałam jazd. Najlepsze jest jednak to, ze kiedyś zdarzyło sie, ze sama Pani Monika miała przeprowadzić z klientem rozmowę, żeby uratować sprzedaż i zrobila to tak profesjonalnie, że klient zrezygnował. Nam ciosała kołki na głowie i się pastwiła, a sama nic nie potrafi. Nie sprzedałaby niczego nawet za złotówkę miesięcznie bo nic nie potrafi tylko tyłek lizać szefowi. A Pan Dariusz który szlifuje talenty w tzw. żłobku i chwali się,że był najlepszym sprzedawcą w kraju, pracował kiedyś w PKT i był tak słaby w sprzedaży, że wyleciał. Zatem przy tak doborowej kadrze trenerskiej napewno nie osiągniecie tam sukcesu.
3
ktos 2014-11-08 20:42:04
Nie popelniajcie tego bledu. Wszystko nie COB. Na szkoleniu zamydla oczy. Wszystko takie piekne. Cudowne. Praca na luzie. Ludzie to lukaja. Jasne lykaja nas przez te pier... sluchawki. Do tej pracy nadaja sie ludzie bez ambicji z niska samoocena i wogole szukaja bandy bialuch murzynow. No ciekawe widze ogloszenia ze juz daja 2000 netto ciekawe (usunięte przez administratora)Zlodzieje. Mobingowcy. Omojac szerokim lukiem. I zeby nie bylo a ktos pisal a ja nie swoje. Praca w COB to trauma na cale zycie. Jak pada deszcz to leje sie na te gratowate kompy i mobitory. Kartony i parasole sa tam stosowane przed sloncem czy deszczem. Kur... Praca pod szklanym dachem dobre sobie. Ostrzegam. To banda zjeb... Wyzyskiwaczy i osob ktore potrafia z normalnego czlowieka zrobic czlowieka z uposledzeniem myslenia.
2
asdfka 2014-11-22 11:02:15
Szkolenie jest bardzo dobre i bardzo dobrze przygotowuje do dalszej pracy i z tego miejsca serdecznie pozdrawiam Dorotę ;) Sama praca hmm..to zależy od podejścia, ja zrezygnowałam bo ciężko mi było produkt wciskać ludziom dlatego, że jeżeli do mnie ktoś mówi, że nie chce to znaczy, ze nie chce, a tutaj trzeba podchodzić na zasadzie "Pan jeszcze nie wie, ze Pan to chce". Co do przełożonych to wiadomo, czasami muszę coś warknąć i przypilnować bo w końcu oni też są rozliczani, ale na ogól są pomocni, jak ci nie idzie to biorą cię na odsłuch i mówią co robisz źle i co możesz jeszcze poprawić. Co do kary, nie wytrwałam do końca umowy szkoleniowej, ale załatwiłam to tak jak należało, czyli normalnie przyniosłam wypowiedzenie tak jak było to napisane w umowie i minął miesiąc, a ja żadnej wiadomości na temat kary nie dostałam. To czy ci się praca spodoba czy nie zależy tylko i wyłącznie od ciebie o twojego podejścia do niej.
Wkurzona 2014-11-23 00:12:06
Hhahahaa Kamila! Co ty za bzdury wypisujesz. Wygodne, własne biurko? Nie wiem czy masz na myśli te paździerzowe boksy przy których ciężko skupić się na rozmowie bo słychać nawet pierdnięcie kolegi obok? Klimatyzacja? Albo pot się leje po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo siedzisz w kurtce. Atrakcyjne konkursy? Masz na myśli bony do Tesco o wartości 10zł? Błagam...
2
orange 2014-11-25 11:02:54
widze te ich ogłoszenia to widać że chętnych brak dlatego uciekają do innych miast ...
1
oszukana 2014-12-12 22:37:41
Witam.Na początku grudnia został zamknięty oddział w Grudziądzu .Wypłaty niestety nie zostały wypłacone pracownikom.Telefony są wyłączone w Grudziądzu i w Poznaniu.Czy ktoś wie co się dzieje?
Syndicate 2014-12-16 20:46:44
Ciekawy jestem jak firma COB będzie funkcjonować w oparciu o nowe prawo konsumenta (w życie wchodzi 25 grudnia). Sprzedaż bezpośrednia przez telefon (np. usług Orange) będzie wymagała uprzedniej zgody konsumenta. W tej sytuacji targetem firmy będą chyba wyłącznie obecni klienci Orange, którzy przy podpisaniu umowy wyrazili zgodę na otrzymywanie informacji handlowej. Ciekawy jestem jak to się będzie wyglądało w stosunku do klientów innych sieci komórkowych (T-Mobile, Plusa itp.)? Powstanie nowy dział, który będzie odpowiedzialny za zdobywanie zgody klientów na otrzymanie informacji handlowej?
1
orange 2014-12-29 12:06:15
to końcówka firmy, w grudządzu sie rypło, czekamy na bydzie i gdańsk hehe
2
misio 2015 2015-01-16 13:16:47
Witam wszystkich.Juz na samym poczatku wszystkim odradzam te firme.Ja jestem z Grudziadza i17 pazdziernika zaczalem tam kariere.Szkolenie ktore trwalo 10 dni,bo poznie bylo cos nie tak z internetem i nie mozna bylo dzwonic,pozniej siadlo ogrzewanie a jeszcze pozniej problemy w firmie.W umowie bylo ze jesli nie askonczysz szkolenia ze swojej winy dostaniesz tylko 50 zl.Ale moja grupa nie skonczyla szkolenia z przyczyn w/w.Dodam tez ze kilka osbo z nas podpisalo umowe juz w okresie szkoleniowym ijak do tej pory czyli do 16 stycznia 2016 roku nikt nie dostal oani grosza z tamtad.Dyrektor na ostatnie spotkanie przyszedl z wiatrowkla,bo chyba sie obawial ze ludzie nazbyt benda dopominac sie o swoje pieniadze.Niewiem jak w innych miastach ,ale w Grudziadzu to jest jawne oszustwo.No i wlasnie samo szkolenie na sluchawce,tak jak pisali powyzej trenerzy to jakas kpina,naszym byl np gosc ktory przyszedl miesiac przed nami do pracy.Wymagania wielkie co do podpisywania umow,a zadnego wynagrodzenia.Poprostu oszustwo.Omijajcie te firme szeokim lukiem.A i mozna dodac ze Panie musza tez uwazac na samego dyrektora,poniewaz lubi on czesto zmieniac kobiety.Teraz ma sie zmienic likalizacja firmy i moze nazwa dlatego musicie bardzo uwazac.
3
ewa 2015-03-02 23:31:02
FARSA!! chodzi jakaś kaśka czy tośka i robi jakieś bzdurne kary za to,ze sie nie sprzeda określonej liczby towaru, typu kaczuszki na całej sali , gdzie reszta sie niby śmieje i wszyscy mają ubaw z ludzi UPOKORZONYCH!! Ona niby chce być cool , ale niestety jest bardzo infantylna!!!!!o zgrozo, kto takich ludzi zatrudnia?????ona pierwsza powinna wylecieć z hukiem z tej firmy i z wilczym biletem!!!!no ale jak się ma tzw plecy to i posadkę sie ma, a teksty typu "mówimy głosniej", "dajemy" itp uwłacza zwykłemu człowieczeństwu!!!!szczerze mówiąc ja nie wysilałam sie, aby sprzedać cokolwiek bo mi było żal ludzi, którzy to "coś" kupują, bo wiedziałam,ze się wpieprzą w coś w co niepowinii!! nie polecam tej firmy , a nawet przestrzegam przed zatrudnieniem sie tam!!!
1
gsm 2015-03-03 11:56:17
zamiast kaczuszek to lepiej jakieś porządne fellatio jako motywacyjne :D
3
xxx 2015-03-08 21:05:44
byłam tam zatrudniona, miało być cudownie, obiecywali złote góry, a tak naprawdę popracowałam trzy dni, bo były jakieś zmiany w zarządzie i nawet nie otrzymałam wynagrodzenia.. zdecydowanie odradzam..
2
basia 2015-06-16 15:48:30
mhhh... miałam znajomą co tam pracowała/pracuje, po kilku latach awansowała i teraz prawdopodobnie koordynuje. Chyba nie jest tak źle, skoro tyle lat tam była/jest.
mm 2015-06-18 15:30:16
praca w każdym call center jako telesprzedawca jest do D_
Pracowałam jako telesprzedawca, konsultant infolinii w kilku firmach w trójmieście i wszędzie było to samo:
Zarobki NIEADEKWATNE (zbyt niskie) do wykonywanej pracy
Ciągła rotacja pracowników
(zwalnianie ludzi z byle powodu, bo jednego miesiąca poszła komuś gorzej sprzedaż albo zwalnianie się samemu z powodu niewytrzymania ciągłej presji i utraty motywacji do pracy na widok nędznych zarobków)
przeważnie umowy śmieciowe,
słabe lub brak wsparcia ze strony lidera,
przeważnie nieprofesjonalne szkolenia
Nie wspomnę już o normie jaką jest codzienna agresja ze strony klientów, non stop walczenie by ktoś od razu nie odłożył słuchawki, albo raczył spokojnie wysłuchac gdy konsultant infolinii chce pomóc
anonim 2015-06-25 08:42:05
Mam pytanko, jak z rezygnacją w trakcie szkolenia, jest umowa szkoleniowa 2 tygodnie i wzmianka o karze umownej jeśli się nie przepracuje pełnego miesiąca, jest tu jakaś niespójność skoro um. szkoleniowa jest na 2 tygodnie a potem to już jest kolejna umowa zlec. o ile się ją dostanie. Ktoś dostał wezwanie do zapłaty za zerwanie umowy szkoleniowej? Czy to taki straszak żeby nie rezygnować?!
4
monika 2015-07-06 20:59:14
Cześć, mam pytanie, jak wygląda kwestia tej opłaty 390 zł jeśli przerwie się szkolenie ?
Seba 2015-07-24 19:32:14
To nie jest praca, to jest CYRK!
2
zyta 2015-08-05 21:07:06
Witajce. Mam pytanie jak to jest z tą karą? mam zacząć szkolenie od 10tego sierpnia. Po przeczytaniu komentarzy zwatpiłam w sens tej pracy. 10TEGO mam podpisac jakas jeszcze umowe a teraz podpisałam umowe szkoleniowa. I jesli nie zaczelam tego szkolenia i zrezygnuje teraz to i tak jest kara? Babka kierowniczka mówiła ze w przypadku rezygnacji zadnej kary nie ma.
gwiazda 2015-11-05 11:37:35
Również miałam tę nieprzyjemność pracować w COB i w całości popieram wszystkie negatywne opinie ponieważ pozytywów nie zauważyłam :-( ogólnie trafiłam na fajną grupę jeśli chodzi o pracowników niestety gorzej jest właśnie w kwestii Moniki czy dyrektora Roberta :-( tak jak już ktoś wcześniej wspomniał potrafi on zrobić z ludzi nieudaczników tępaków itp. przy czym jest tak wyrafinowany i pewny siebie że postanowiłam nie odpuścić i zrobić z nim porządek donosząc uprzejmie pewne fakty dotyczące działań które wymusza on na pracownikach :-) taka już ze mnie zimna i mściwa sucz :)oczywiście zrezygnowałam jeszcze przed ukończeniem szkolenia a z racji tego iż przyznałam się do tego że się nie nadaję do tej roboty postanowił mnie łaskawie wynagrodzić i nie dać mi 50zł a aż połowę z tego co zarobiłam ha ha ha śmieszny jest ja tam tego tak nie zostawię i nawet jeśli okaże się iż faktycznie umowa jest zgodna z prawem i nie uda mi się odzyskać całości pieniędzy to i tak ukaram go w inny sposób
5
Fatalnie 2015-11-15 22:11:13
BORÓWA ZNOWU PISZE PO NOCACH....

COB TO NAJWIĘKSZE ŁAJNO JAKIE JEST W BYDGOSZCZY.
LUDZIE! DOSTAJECIE UMOWĘ SZKOLENIOWĄ CZY JAKĄŚ INNA KTÓRĄ I TAK MOŻECIE SOBIE WSADZIĆ GDZIEŚ! PRZEZ TYDZIEŃ POPRACUJECIE A JAK NIE SPISZECIE NIC - TAK JAK 80% LUDZI TO DOSTANIECIE 50 ZŁ TAK JAK MÓJ SYN!!! I JEGO KOLEGA!!! TAKIE FIRMY NIE POWINNY ISTNIEĆ NA RYNKU PRACY! JAK POPROSIŁAM KOORDYNATORA TELEFONICZNIE ŻEBY WYJAŚNIŁ MI TĄ CAŁĄ SYTUACJĘ TO NIE POTRAFIŁ ODPOWIEDZIEĆ I KAZAŁ UDAĆ SIĘ DO SĄDU... BO TAKA JEST UMOWA! KOMEDIA!!! Z OPINII LUDZI A PODPYTYWAŁAM SIĘ POD FIRMĄ WYNIKA ŻE TAK JEST TAKIE RZECZY DZIEJĄ SIĘ NA WSZYSTKICH PIĘTRACH CZYLI I NA SPRZEDAŻY LAPOTOPÓW I CENTRUM PRAWA!!! - JAK USŁUGI PRAWNICZE MOŻE SPRZEDAWAĆ FIRMA KTÓRA SAMA ŁAMIE PRAWO!!! 50 ZŁ ZA TYDZIEŃ PRACY !!! TO JEST WYZYSK ! NIELUDZKIE!!! I POWINNO SIĘ TĘPIĆ. SPRAWA KOŃCZY SIĘ W SĄDZIE!
3
Ange. 2015-11-17 19:44:05
mnie wyplacili po 2 tygodniach szkolenia tylko 50 zl w centrum prawa bo nie zrobilem zamowien i nie przedluzyli umowy zlecenia. Nie polecam. To oboz pracy, Trenerzy stoja za plecami i krzycza czemu cicho, a ma byc glosno.
1
Fatalnie 2015-11-19 06:15:16
Czyli w skrócie! Naparzaj umowy 2 tygodnie jak mongoł a po 2 tygodniach zobaczymy czy się nadajesz i damy ci 50 zł. Potem będziesz zarabiać max 2000 zł brutto - czyli 1500 do ręki.... - PRZYPOMINAM!! MAKSYMALNIE!!!!! jak będziesz najlepszym z najlepszych.
1
PRAWDA 2015-11-22 09:25:57
WSZYSTKO CO WYŻEJ NAPISANE JEST PRAWDA!!!! NIE DAJCIE SIE NABRAC - JA NIESTETY DAŁAM :( - 12 dni i dostałam 50 zł choć spisywałam zamówienia - a obiecali że jeśli będę spisywać to będzie ok. Nie spodobałam się kierownikowi i mnie wywalili - 50 zł na 11 dni pracy. Żenada :///
1
żuczek 2015-11-23 08:58:56
Niestety zgadzam się z powyższymi opiniami. Miałam okazję pracować z COB i nie polecam. Co innego mówią na rozmowach kwalifikacyjnych np że praca nie ma charakteru sprzedażowego oraz nie trzeba planów wykonywać, a co innego wychodzi w praniu. Jeszcze po drodze okazuje się jak planu nie wyrobisz to zwalniają i płacą tylko 50 zł. Szok. Ja dotrwałam do końca szkolenia ale ciekawe czy zapłacą tyle ile w umowie jest podane...
3
mała 2015-11-25 15:02:50
Gdyby nie to, że zabrali mi aktywne umowy (bo nie miałam wymaganych czasów połączeń), to miałabym zrealizowany cel. Oni wolą wywalić pracownika na bruk, żeby tylko umowy o pracę nie dać. Na moje miejsce i tak przyjdą nowe osoby na zlecenie, które jeszcze nic o COB nie słyszały, bo jakby słyszały, to by przecież nie przyszły...
1
MARCIN 2015-11-25 17:21:19
KPINA Z LUDZI!!!!!!!!!!!!!!! CO TO MA BYĆ !!! OBÓZ PRACY!!!!! JA TEZ 50 ZŁ DOSTAŁAM ZA 2 TYGODNIE PRACY!!!!! JEŚLI KTOŚ LICZY NA ŚWIĄTECZNĄ WYPŁATĘ TO MOŻE SOBIE O NIEJ JEDYNIE POMARZYĆ. KARP W LIDLU 7,90 ZA KILO!!!! ZA 2 TYGODNIE PRACY!!!! LUDZIE!!! UCIEKAĆ!!!!
1
Zainteresowany pracą 2015-12-03 16:33:02
Witam ;) mam przyjsć na rozmowe dotyczącą pracy na Call Center ;) dajcie znac jak jest z atmosferą i zarobkami ;)
;) 2015-12-03 23:17:27
NO masz przecież wyżej napisane!!! 50 ZŁ ZA 2 TYGODNIE PRACY DOSTANIESZ A POZNIEJ NIE PRZEDŁUŻĄ UMOWY!!!
2
ZdegustowanyCOB 2015-12-10 16:37:37
Nie ma co wiele się rozpisywać - NIE DAJCIE SIĘ NABIĆ W BUTELKĘ !! - Nie polecam nikomu i nigdy!
3
KJJKML 2015-12-18 22:03:54
Wszystko co tu jest napisane to prawda!! Nie polecam nikomu. Wytrwałam do końca szkolenia i do widzenia. Mimo, że przez całe szkolenie mówili, że jest ok, walczę o klientów i nie odpuszczam tak łatwo i nawet miałam spisane zlecenie to i tak mnie wywalili. Powiem krótko OMIJAJCIE COB SZEROKIM ŁUKIEM!!!!
3
jhkjhjk 2016-01-28 18:10:41
Nie polecam z całego serca niezłe mydlenie oczu jak ktoś szuka pracy na dłużej niech lepiej omija COB Centrum z daleka.
2
agnus27 2016-01-30 15:17:14
Ja w poniedzialek mam zaczac szkolenie w COB Bydgoszcz bylam nastawiona pozytywnie ale po tych opiniach juz nie mam ochoty tam isc.Moge tez rozpoczac prace w T-mobail w Bydgoszczy a tam jak jest prosze o opinie.
1
Anna 2016-02-19 15:48:00
Bardzo nie kompetentną firma byłam na rozmowie wszystko ok ZADZWONIMY DO PANI W CELU USTALENIA TERMINU PODPISANIA UMOWY minęły 2tygodnie w ciągu których dostałam 4oferty na zupełnie inne stanowiska ..oczywiście na żadne nie wyrazilam zgody bo przez to że czekalam na ,,termin podpisania umowy" straciłam 2inne prace...stratą czasu dla tej firmy :)
gość 2016-03-03 06:56:20
Żyjcie nadziejami oj żyjcie. COB karmi jedynie obietnicami - zresztą to motto Pana dyrektora. Przez cały okres zatrudnienia nie zobaczyłem opieki medycznej, karnetu na siłownię, angielskiego czy ubezpieczenia o którym mowa była w ogłoszeniu. Nawet słowem nikt nie wspomniał o socjalu. Zarobki żenująco niskie. Brak narzedzi pracy aby skutecznie sprzedawać. Dyrektor - typ narcyza, bufona przejawiającego absolutny brak szacunku do ludzi, co więcej nie potrafiącego zbudować pozytywnej relacji partnerskiej - a o partnerstwie mówi nieustannie zapomniał dodać, że działa to tylko w jedną stronę oczywiście firmy. Odradzam pracę w tej firmie nawet najgorszemu wrogowi. Jeśli macie choć odrobinę szacunku do siebie to nie dajcie się zwieść tym pięknym opakowaniem bo w środku czeka was rozczarowanie.
1
gość 2016-03-07 06:33:37
Dziękuję ale nie potrzebuję dobrych rad. Wyraziłem swoje zdanie na temat firmy i tyle - uwagi zachowajcie dla siebie.
lusiek 2016-04-28 09:26:29
najgorsza praca na świecie! warunki zatrudnienia całkiem inne niż na ogłoszeniu. za wszystko trzeba słono płacić. Już nie wiedzą jak przyciągnąć pracowników do pracy, dlatego muszą kłamać. Żenada.
lusiek 2016-05-04 12:28:03
@Robert, umowy nie podpisałam właśnie ze względu na inne warunki, niż te, które przedstawiano wcześniej. Straciłam tylko czas. Uważam, że nie ma co kłamać w ogłoszeniach i na rekrutacji, bo prędzej czy później prawda wyjdzie na jaw. Pozostaje tylko niesmak.
2
robcio 2016-06-02 09:59:17
Ta praca to jakaś pomyłka, siedzisz dzwonisz do ludzi na próbujesz wciskać im kit, że wybraliśmy dla Niego tak zajebistą oferte, że zaraz się spuścisz. Potem próbujesz namówić jegomościa, który po wysłuchaniu gotowej formułki nie ma ochoty z Toba gadać albo rzuci słuchawką albo cię cudem wysłucha do tego, żeby zareklamował swoją firmę w gazecie pomorskiej. Oczywiście 90% ludzi ci i tak odmawia bo doskonale wiedza, że im się to nie opłaca.
Musisz non stop wydzwaniać bo trzeba przegadac z jakieś 3 godziny conajmniej jak nie wyrobisz normy to ochrzan. Zarobki tragedia, nie wiesz tak naprawdę czy zarobisz na chleb czy nie, podstawa to 4zł/h jak ci się uda jakimś cudem coś sprzedac to jest ok, ale nie oszukujmy się, ludzie na wieść, że dzwoni do nich konsultant rzucają słuchawką. A jak komuś uda się kogoś namówić na coś przez telefon to biją tej osobie brawo! Ludzie! To nie jest praca tylko jakiś cyrk!
Nie idźcie tam bo zmarnujecie tam tylko cenny czas.
2
iiii 2016-06-21 09:39:42
czyste call center
beti 2016-07-04 10:57:51
Aplikowałam na ogłoszenie na pracownika biurowego, okazało się, że to jest sprzedaż telefoniczna. Kiedy zapytałam, czy to na pewno jewst pracownik biurowy, panienka w rekrutacji w oczy skłamała, że tak, bo przecież pisze się raporty. Co się okazazło, na koniec dnia wysyła się raport (zajmuje to może 3 min.) czy coś się sprzedeało. Przykre, że takimi metodami pozyskują ludzi do pracy, kłamstwa na początku nie wróżą dobrej współpracy.
Tomoe 2016-07-04 17:58:45
Beti - ja też tam aplikowałem swoje cv z nadzieją, że to jakaś normalna biurowa praca z działem informatycznym. Na rozmowie babka ani razu nie wspomniała o 'call center', tylko mówiła jakieś szmery bajery, projekty, praca 8-16. Wynagrodzenie też w ogłoszeniu było 2400 netto, a na rozmowie 1400 netto i jakieś marne premie. Jeszcze spotkałem kumpla, który mi powiedział, że w cob jest mobing, druga znajoma tak samo. Jak bym miał tam mieć szkolenie 2-tygodniowe i po nich dostać tylko 50 zł, to by była jakaś kpina dosłownie. Kumpel też prawie się wtopił i myślał, że to biuro, a jak mu powiedziałem, to aż nie mógł uwierzyć, że to jest call center.
3
Zdzichu 2016-07-11 08:33:45
Powiem tak, pracowałem miesiąc, miałem kilka zamówień i wtedy było super. Z początkiem następnego miesiąca natomiast nie zacząłem od umowy i przez 2-3 dnI miałem gorsze czasy (coś w granicach 2:30 choroba plus ogólne osłabienie organizmu) efekt ? Wspaniały koordynator daje mi tzw "plan naprawczy" czytaj - stawia ultimatum "w 2 dni zrobisz 3 zamówienia albo na zbity pysk" wierzcie lub nie, Ale ciężko zrobić nawet "tyle" zamówień, gdy nie możesz dzwonić z innej bazy jak tylko z głównej (w gwoli wyjaśnienia są dostępne różne bazy - główna, na której są kontakty ludzi, którzy zazwyczaj z Orange nie mają nic wspólnego, czyli 99% rzuca słuchawką i specjalne, na której są klienci Orange z tym, że te bazy dostają tylko najlepsze osoby, które spisują tam najwięcej umów, więc dalej są najlepsze co prowadzi do tego, że te same osoby mają te same bazy cały czas a my, nowi, zadowalajmy się resztkami) na plus za to na pewno atmosfera w zespole. Chociaż drugi raz bym nie poszedł, chyba, że do innego koordynatora.
Cobkpina 2016-07-20 12:43:08
Cob to jakas kpina, szkolenie teoretyczne jest ok, bo jest zabaenie i oczywiscie prawdy nie powiedza, zarobki to kpina, najnizsza a od 16 zamownenia placa dopiero po 100 zl a na rozmowie gadali, ze za kazde. Za dojazdy zwroca ale dopiero jak masz 10 umow spisanych. Ludzie tego nie chca i dzwonisz do nich poraz kolejny bo wczoraj dajmy na to dzwonila kolezanka a Ty dzis i jest wkurzony i Cie cisnie. A jak o 15:55 juz nie dzwonisz to treber sie lyta czy masz juz przerwe? Ogolnie PORAZKA, odradzam.
2
Adelajda 2016-09-05 15:52:21
Ale czy jest tak, że dostajesz umowę której nie czytasz? Czy dostajesz inną umowę, a potem Cię oszukują i masz tylko 50 zł??? Nie kumam, o co dramat, skoro dostajecie umowy to je czytajcie...
A jak nie masz dośw. i idziesz na staż i pracujesz miesiąc za free to się nie burzysz bo zwie się to "praktyką" ? ;) Nie bardzo kumam na czym oszukuje COB???
1
Adelajda 2016-09-05 15:52:41
Ale czy jest tak, że dostajesz umowę której nie czytasz? Czy dostajesz inną umowę, a potem Cię oszukują i masz tylko 50 zł??? Nie kumam, o co dramat, skoro dostajecie umowy to je czytajcie...
A jak nie masz dośw. i idziesz na staż i pracujesz miesiąc za free to się nie burzysz bo zwie się to "praktyką" ? ;) Nie bardzo kumam na czym oszukuje COB???
1
Adelajda 2016-09-05 15:58:04
może pora wrócić do szkoły i nauczyć się czytać - dodam - ZE ZROZUMIENIEM :D,
przydaje się przy podpisywaniu umów wszelakich ;)
No chyba, że urok osobisty Pana Dyrektora Cię zaczarował...
1
Dorota B. 2016-09-07 22:29:28
Mam pytanie do osób pracujących w COB przy projekcie Philipiaka, czyli umawianiu ludzi na pokazy garnków - czy dzwoniąc do ludzi widzicie dane osoby (imię i nazwisko, adres, numer telefonu), do której dzwonicie? W bajkę o tym, że "to komputer wylosował ciąg znaków" nie wierzę.
to ja 2016-10-24 08:46:12
pracowałam nie polecam nikomu,współczesne niewolnictwo, nawet do wc jest problem żeby iść podczas pracy , przerwa 10min, wszędzie szukajcie tylko nie tam w media system jeszcze gorzej
Zostaw swoją opinię o COB - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie COB