brak logo

Przedsiębiorstwo Produkcji Chłodniczej i Przetwórstwa Rolno – Spożywczego „ANITA”

Działoszyn

Opinie o Przedsiębiorstwo Produkcji Chłodniczej i Przetwórstwa Rolno – Spożywczego „ANITA”

errrrrr 2013-03-21 15:21:54
Skontaktuj się z działem sprzedaży , a wszystko się dowiesz. Nie mamy żadnych tajemnic.
gall anonim 2013-05-24 18:36:00
jedno wielkie BAGNO. Ja bym niczego nie kupiła... Lody po terminie do powtórnego wyrobu, a mrożonki do ponownego przepakunku... Audyty i Inspekcje na pokaz, kto tam nie pracował to nie wie jak tam jest...
loko 2013-07-03 20:48:58
praca lekką nie jest ale bez tragedii... Fakt że ciężko z urlopami, bo sezon trwa wiecznie i nigdy nie maa dobrego momentu na wolne...płaca też bez rewelacji, ale wypłata zawsze w terminie, umowa, ubezpieczenie itp...
anita 2013-07-22 00:37:34
Prawdziwy Działosok jest dobry ale 2metry pod ziemią,
TadeuszWajchePrzeloz 2013-07-25 07:41:59
to pytanie odnośnie za co jest premia w Anicie zaliczyłbym do Top 10 największych zagadek w historii ludzkości,nie rozwiązałby jej nawet Sherlock Holmes.
nikt ważny 2013-07-27 22:25:57
wiadomo za co ta premia :) mały donodik i już 50 jest hihi pozdro dla konfidentów
nerkowiec 2014-04-17 22:16:06
produkty Anity nie są niestety jeszcze zbyt dobrze znane na rynku. Do takiego Korala to jeszcze im daleko
kieszek 2014-04-30 19:13:17
tylko czy Anita ma odpowiednie warunki do tego aby w ogóle do takiego korala się choćby zbliżyć w jakiś sposób?
koka 2014-10-08 15:37:51
O ile pierogi ruskie są naprawdę dobre, o tyle z truskawkami to tragedia. Pierogi rozklejają się podczas gotowania, nadzienie jest wszędzie ale nie w pierogu. Nie polecam
sp5gmn 2014-11-15 09:54:10
Kupiłem pyzy Anity [J03 14:58 09]Nie nadawały się do jedzenia, były piegowate jakby walały się w wiórach,smak trudno określić. Poszły do kosza. Więcej produktów tej Firmy nie kupię. Gdzie macie kontrolę? Technolog stracił smak? Pozdrawiam.
4
nieznany 2014-12-06 20:09:58
to zrób sobie swojego loda to ci bedzie smakował
1
nieznany 2014-12-06 20:12:45
a z korala czy z innej firmy to są świeże bez powtórnego przerobu
2
nieznany 2014-12-06 20:16:39
trzeba sobie ulepić swoje pyzy to by ci smakowały a nie kupować to co nie dobre i narzekać
nieznany 2014-12-06 20:20:22
a co koral takiego oferuje bo jadłem lody z korala i nic takiego rewelacyjnego nie chwaląc lody z anity
Krzychu Broda 2015-06-10 17:43:36
Bardzo polecam prace w Anicie stawka 6,50zł bardzo zachęcam do podjęcia pracy w tej firmie dodatkowo kiedy w sezonie letnim wprowadzany jest system 12-godzinowy aż chce się pracować zarobki od 1700 do 13,500 zależy od stanowiska praca w miarę lekka i nie wymagająca większego myślenia :)
5
Marian 2015-06-10 17:56:42
raz w miesiącu przysługuje pracownikowi jeden weekend wolny bez usprawiedliwienia
1
Działoszak 2015-06-16 20:02:09
Co za zakład co za maniery jesz gdzie robisz a mowią o jakiś zasadach bhp masakra he.Pozatym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nic wiecej zero palarni nawet dyskryminacja straszna.Nie polecam tego miejsca nikomu a zwłaszcza w sezonie letnim ludzi traktują jak szmaty
2
sol 2015-07-08 21:10:36
praca znośna kasa 1600 więc szału nie ma za tyle godzin i weekendy. Brygadziści spoko tylko ludzie dokuczają czasami mam wrażenie że pracują tam taborety a nie kobiety. Ogólnie da się znieść bo są gorsze zakłady.
pracownik 2015-07-24 23:59:50
Praca w godzinach nadliczbowych, 1500 zł, przerwa 15 minut, całkowity pęd za pieniędzmi, nie liczy się pracownik tylko wyprodukowany towar. Ostatni wypadek to potwierdza. Wieczny brak czasu na wykorzystanie urlopu, niemiłe kierownictwo i szefostwo, witamy w obozie anita. A zapomniałem, 13 nocek pod rząd też robi swoje. Takim ludziom to powinni zakłady zamykać, a nie je jeszcze utrzymywać poprzez ustawione kontrole.
3
wkurzona 2015-07-25 11:06:05
Najgorszymi ludżmi są w tej chorej firmie mistrzowie zmianowi...Szef-pan dziadek chyba płaci im góry złota za to by traktowali pracowników gorzej niż w obozie ,nie liczy się nic tylko -szybko i dużo lodów -przerwa na śniadanie ,owszem niby jest 15 minut ale wtedy kiedy mistrz lub brygadzista sobie zażyczy bo produkcja lodów jest ważniejsza ,nie ważne że ludzie mdleją ,wypadek za wypadkiem .Nie mam w tej firmie za dużego stażu ale nie trzeba długo pracować by poznać tamtejsze zwyczaje.
Kierownikiem jest tam pan waluś,człowiek który na pewno kiedyś uciekł z zakładu dla obłąkanych bo nie możliwością jest by ktoś normalny tak się zachowywał jak on.Pozdrawiam też pana trawkę ,ten człowiek nie wart jest nawet opisywania. Chory zakład ,pracuje tam bo nie mam wyjścia a żyć trzeba,
nigdy nie myślałam że w tych czasach można człowieka traktować jak śmiecia-a jednak
10
anonim 2015-10-08 19:56:06
Jest OK
1
batt 2015-12-07 19:53:08
Pewnie ze jest ok.Pani Sabina siedzi na mistrzowce i nic nie robi.Ale do tego trzeba miec praktyke damsko-męską.
taki tam 2015-12-08 20:40:25
Ludzie z zazdrości że ktoś umie myśleć i ma jakiekolwiek pojęcie do roboty piszą takie oczerniające pierdoły jak ...batt...przypuszczam że jest to osoba która chciałaby zająć miejsce tej pani .ale do tego trzeba mieć jeszcze coś więcej niż tylko chęci ...nie sztuką jest stemplować etykiety ...jest wiele innych obowiązków niż tylko robienie etykiet ,o czym "batt" nie ma zielonego pojęcia ..a sprawy damsko-męskie ....jakie sprawy damsko-męskie ???? jak bywa czasem że nie można nawet normalnie zjeść ... jest to zakład jedyny w swoim rodzaju ..przyznaję ..ale złą opinię o nim wypisują właśnie takie osoby jak "batt"..(kobieto)nie wiesz więc nie pisz o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia
3
ab 2015-12-20 21:25:30
No Pani Sabinie z mistrzowki napewno by odpowiadała taka praca przy obsłudze klienta z taką praktyką damsko-męską była by ona dla niej wymarzona
1909 2015-12-27 16:40:28
Złożyłem papiery na magazyniera zobaczymy jak bedzie. Kumpel tam pracował ale wyleciał za kawałek czekolady w kieszeni
4
duch 2016-01-27 18:10:22
Fajny kawałek czekolady???
LoL 2016-01-28 06:57:37
Ale z niektórych tutaj są matoły !
Niech kolega Ci powie ile tej czekolady ;)
Za kawałek czekolady najwyżej nagana ;)
Sabina spoko babka ;)
Jak pajace robią bumele często choruja i walą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to sie dziwia ze wypłata cienutka ;)
Jak was tak w oczy kole ten " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; nikt na siłe was tam nie trzyma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do ciastek ew. pamapol albo taki "cudowny" koral, a Panu/i któremu/ej rozpierdalają się pierogi , prosze najpierw przeczytac instrukcje która jest na odwrocie jak się je gotuje ( jak ktos jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciamajdą to nawet najprostszą rzecz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Pozdrawiam Cebulaczki ;*
2
chetny 2016-03-04 09:02:59
A co powiecie o pracy na chłodni? Lepiej mają niż na produkcji ?Nie chodzi mi o finanse bo wiadomo że na chłodni zarabiają więcej. Proszę o szczere odpowiedzi
1
xxx 2016-03-14 21:35:44
No dalej chłodnia wypowiadać się!
tarjapol 2016-03-24 21:04:21
Sabina spoko babka- na nockach daje Przemkowi to logiczne ze nie musi nic robić
Cynik 2016-03-27 11:45:14
Jo żem chcioł powiedzieć iż w związku dużym zaangażowaniu waszym w produkcje lodów na linii prodykcyjnej i nie tylko. Szef doł wom kilka palet lodów darmo aby wszscy byli zadowoleni. Zesta w 15 minut rozebrali cały zapas, aż unieść żesta nie mogli Podobno, a jo niewim dlaczego w pierszy koejności plec piekna rzucila sie narożki,Wstysta sie pracodawca daje wom od czasu do czasu lody za darmo a wy tylko narzekocie i narzekocie na tego wspaniłego człowieka, ktory daje wom prace i dbo o wos jak malo który.
3
Cynik 2016-04-17 19:35:57
Dziękuje, że ktoś w końcu docenił mają radosną twórczość literacką. Chyba sobie założę fanpage na facebook. Będziecie lajkować że hej. Zawsze marzyła mi się sława głupkowatego "celebryty" jak chłopu stonka na polu po trzecim oprysku; ale ja nie o tym. Pragnę cię tylko poinformować, że prowadzenie firmy w permisywnym globalnym świecie jest bardzo trudne i skomplikowane. Sposoby w zasadzie są dwa. Pierwszy zakłada, że ludzi należy permanetnie instruować i poganiać do pracy z ściśle określonym przez pracodawcę czasem wolnym.W takiej firmie najczęściej panuje nepotyzm to znaczy kadra zarządzająca od samej góry do brygadzisty sami znajomi i rodzina, bez kwalifikacji w stosunku do zajmowanych stanowisk. W takiej firmie rekrutacja szeregowych pracowników opiera na zasadzie im głupszy tym mniej będzie pyskować. Cykl produkcyjny w takiej firmie prowadzony na przysłowiowe "hura i do przodu", a towarzyszą temu wyzwiska i poganianie ludzi jak bydła do pracy. W takim "kołchozie" bardzo często dochodzi do patologicznych zachowań z chama inteligenta nie zrobisz bez względu na zajmowane stanowisko. (patrz mój tekst powyżej). W drugim przypadku kadra zarządzająca zatrudniona została przez właściciela, aby prężnie rozwijać firmę w wyjątkowo niestabilnym globalnym rynku. Ludzie ci są kreatywni, podejmują szybkie i trafne decyzje dokonują dywersyfikacji rynku zbytu, poszerzają działalność gospodarczą firmy, zmniejszają do minimum straty przy produkcji oraz w zapasie magazynowym. Szeregowi pracownicy zostali wyselekcjonowani i przeszkoleni i biorą czynny udział w rozwoju firmy dostają premie a czasami dodatkowe wolne. Atmosfera w takiej drapieżnie rozwijającej się firmie polega na otwartości i kreatywności tzn. każdy chce być najlepszy w tym co robi; ludzie sami się motywują.
1
Cynik 2016-05-13 19:11:21
Karierą w tej firmie nigdy nie byłem zainteresowany, więc poroszę byłych i obecnych pracowników o miarodajne opnie: dotyczące czasu pracy, stawki godzinowej oraz charakterystyki zakładu. Nie róbmy z tego miejsca formum, gdyż jest to dział opinii Mam nadzieję, że tym komentarzem zachęce mieszkanców miasteczka i okolic do wiekszej aktywności na tym portalu.










1
ziba 2016-05-14 20:26:36
Zakupiłem właśnie lody firmy Anita i wiecie co są bardzo dobre.Jest jeden mały problem co któreś pudełko lodów czekoladowych w masie czekoladowej brakuje kawałków czekolady.Zastanawiam się czy ma to związek z tym panem który został zatrzymany za wynoszenie tego produktu z zakładu pracy.
pracownik 2016-05-15 22:55:28
ludzie odchodzą z Anity i dziadek podwyżki dał,ciekawe jak będzie na wypłacie
pracownik 2016-06-17 09:46:23
W firmie Anita jest nawet spoko...mozna pracowac ale weekendy robocze i 12stki mnie przeazaja .Zakaz urlopu tym bardziej i ilosc nadgodzin ...Poza tym wszystko ok. Za miesiac maj mysle ze wyplata ok. ale zeby bylo tak co miesiac....to watpie..
123 2016-06-22 22:41:04
jak dla mnie zadziwia fakt, że mimo nagminnego łamania prawa pracy wszystkie kontrole przechodzą pomyslnie. ludzie sie zwalniaja bo pracujac 6 dni w tygodniu zarabiaja 1500zł. dodatkowo nie ma urlopow bo wlasciciel jak ma kaprys i stwierdzi ze chce wysłac ludzi na urlop to ich wysyła i nic go nie obchodzi. a jak potrzebuje zeby ludzie dluzej pracowali to sobie wyznacza ludzi do pracy po 12 godzin albo po 7 dni w tygodniu, jak ktos nie przyjdzie to nagana albo sadem straszy....paranoja. ludzie uciekaja, juz nawet ukraincow zatrudniaja. ciekawe czy legalnie?
1
121 2016-06-25 11:41:20
Jak wygląda teraz praca w Anicie ? jakie sa zarobki?
Omen 2016-07-27 13:52:08
Co do zarobków wysokie nie są, ale nie przesadzajmy Ci co piszą o 1500 to najczęściej załatwiają sobie chorobowe i nie przychodzą jakieś dni do pracy i to przewadze w weekendy, gdzie jeśli chodzi o nie to najbardziej się opłaca przychodzić. Ale tak z ostatnich 3 miesięcy zwykły pracownik ma 1 850 na rękę. Oczywiście na różnych stanowiskach inaczej płacą, kucharze i operatorzy maja w sezonie sporo więcej niż przeciętny pracownik, więc czasem warto zabłysnąć troszkę inteligencją, żeby mieć większą wypłatę i trochę lżej ;-).
4
Stary wyga 2016-07-29 19:25:50
Wypłata jest zawsze w terminie, pracuję tam już trochę i jeszcze nie zdarzyło się tak żeby pieniędzy nie było na koncie 10 każdego miesiąca to jeden z plusów tej firmy. Na minus trzeba niestety zaliczyć kierownictwo i zarządzanie całym tym zgiełkiem, wystarczy popatrzeć na to wszystko z boku żeby zrozumieć że mamy doczynienia z totalnym chaosem. Firma z "drogi" wydaje się naprawdę duża ale większość budynków to infrastruktura natomiast hala produkcyjna jest jak na dzisiejsze standardy jakimś nieporozumieniem i to miedzy innymi przez to ludzie wypisują wiadomości typu "niema stałego stanowiska pracy", "rzucają mną wszędzie" itd, itp ale niestety jak się ma 4 tunele na hali, a zamówień od groma to rotacja maszyn jest nieunikniona i to dlatego ludzie w tym ja nie pracujemy zawsze w jednym miejscu. można by jeszcze dużo pisać w tym temacie, ale poco tak naprawdę jeżeli chcesz pracować to praca jest może nie najwyższych lotów ale zawsze jakaś. Natomiast jeżeli chcesz pracować jak "prezes" na państwowym to omijaj tą firmę szerokim łukiem bo tu wolnego mało a jak godzin nie masz to nie zarobisz. Pozdrawiam.
6
as 2016-09-22 11:31:17
nie radze iść tam do pracy w chłodniach jest strasznie zimno a zarobki nie są takie dobre a wolne to możesz dostać tylko że na następny dzień możesz nie przychodzić no chyba ze masz znajomość z szefem to wolne masz kiedy tylko chcesz i zatrudniają Ukrainki które nie chcą robić ..
1
Edzia19 2016-09-22 13:32:50
Racja zimno nie tylko na chłodni, ale także na wydziale trzecim. Jeżeli stoisz na tunelu to też możesz sobie ręce odwrócić,niestety nikogo to nie interesuje (brygadzisci powiedzą żeby się ubrać, ale ile można na siebie włożyć ciuchów).
Jak Amoniak się ulatnial to i tak kazali robić w tym smrodzie, nie liczy się człowiek tylko produkcja.
Masz znajomości to nie jest źle, nie masz to pomiataja tobą jak chcą.
Dużo można pisać porostu szambo
1
Edzia19 2016-09-24 06:32:56
Może i tak trzeba się ubrać, ale ile można na siebie włożyć ciuchów. A jak idziesz na magazyn żeby dostać kufajke to pani Dziadka nigdy nie ma czasu.
Ed 2016-09-24 14:15:08
Nie radzę pracować w tej firmie
Ed 2016-09-26 08:28:17
Może i jest solidna firma, ale w tej firmie nie liczy się to co potrafisz, jak się starasz, a im bardziej pokazujesz że jesteś dobrym pracownikiem to brygadzisci tylko ciebie będą wyznaczać do każdej pracy. A taki pracownik co mało potrafi to i potrafi osiem godzin przestać i nikomu to nie przeszkadza (a pieniadze bierze tak jak wszyscy).
No i oczywiście jak masz znajomości z ekipą zarządzająca ( mistrz, brygadzisci,panie z mistrzowki) to też się nie narobisz, a wypłatę weźmiesz jak reszta
5
Ed 2016-09-26 08:42:50
Może i jest solidna firma. Ale jak jesteś dobrym pracownikiem i się starasz to i tak cię nie docenią, wręcz przeciwnie. A taki pracownik co mało potrafi to przestoi osiem godzin a i tak będzie miał wypłatę jak reszta. Liczą się znajomości (mistrz, brygadzisci, panie z mistrzowki) jak je masz to się nie napracujesz wystarczy być w pracy a wypłata jak reszta ludzi a może i lepsza.
Ed 2016-09-26 08:50:42
Może i jest solidna firma. Ale jak jesteś dobrym pracownikiem i się starasz to i tak cię nie docenią, wręcz przeciwnie. A taki pracownik co mało potrafi to przestoi osiem godzin a i tak będzie miał wypłatę jak reszta. Liczą się znajomości (mistrz, brygadzisci, panie z mistrzowki) jak je masz to się nie napracujesz wystarczy być w pracy a wypłata jak reszta ludzi a może i lepsza.
1
Omen 2016-10-02 22:59:25
@Jan
Z tego co mi wiadomo to skupują od rolników teraz ziemniaki co do ceny nie wiem trzeba podejść do biura i się zapytać.
@Ed
Jeśli jesteś cichą myszką i mało komunikatywną to fakt masz trochę gorzej, ale jak zagadasz do brygadzisty i nawiążesz z nim jakiś kontakt to oczywiste że będziesz miał lepiej. A co do wykazania się musisz się wyróżnić z pośród ludzi żeby dostać jakiś awans na operatora/kucharza/farszowego/ciastowego. Sam wiem po sobie że nie znając nikogo, ale jestem osobą komunikatywną większość ludzi mnie lubi włącznie z brygadzistami itp. Co za tym idzie mam trochę lżej w pracy ;).
@Edzia19
Tu są mrożonki tam musi być zimno. Gdyby na hali było 25 Stopni to wszystko by się topiło :D. Co do wydziału trzeciego to jest zimno jeśli tunel przelotowy chodzi, ostatnio było coś tam robione i jest trochę lepiej, ma być jeszcze robione coś w tym kierunku.
wujek 2016-10-10 12:11:42
prcowałem na chlodniu na Mp na zmianie u pana W.to jest zmiana wyluzowana:)nie mam do nich zadnych zastrzeżeń ,,,spoko brygada:)a co do zarobków tez spoko .pozdrawiam
oaoa 2016-10-12 13:04:02
A wiecie czy niedługo pokaże się u nich ogłoszenie chociażby na specjalistę ds. dokumentacji? Dobrze by się było załapać.
Zostaw swoją opinię o Przedsiębiorstwo Produkcji Chłodniczej i Przetwórstwa Rolno – Spożywczego „ANITA” - Działoszyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Przedsiębiorstwo Produkcji Chłodniczej i Przetwórstwa Rolno – Spożywczego „ANITA”