brak logo

POLKAM sp.zoo

Włocławek

Opinie o POLKAM sp.zoo

ewe 2016-09-08 08:00
jak dla was tępaki 1800-1900 euro na miesiąc to mało, to zasuwajcie w Polsce za 1800zł. Banda idiotów, która robi te wpisy na rzecz konkurencji! W jakiej firmie zarobisz więcej niż w Polkamie - 1800-1900 euro miesięcznie + 2000-3000 zwrotu podatku. Wiadomo kto pisze na tym portalu - nieroby, których wyrzucili z Polkamu za wódę i dragi. Porażka.
9
olc 2016-09-09 10:42
kolejni muszą na własnej skórze poczuć co to znaczy robić w polkamie :)robić za siebie norme i za rodzine trybona i kujawy którzy niekoniecznie mają chęć robić , dogadują się z majstrami podrzucając ci robote w ten sposób tyrasz za siebie i tych dałnów z tym że rodzina ma zawsze większe pieniądze a tobie urywają z nimi w kasie sie nie zrównasz patola kolesiostwo awansujesz jak dobrze donosisz
nowy 2016-09-09 12:47
miałem chęć zaryzykować ale tylu negatywnych opini nie ma żadna firma dziękuje nie wchodze w to
1
s o l 2016-09-09 14:01
daje banie ze to ten kundel i konfident sebastian pisze te zachęcające teksty do podjęcia pracy w polkamie gnoisz chamie ludzi swoimi fochami i chęcią podlizania sie kierownikowi ty spanikowany dupowłazie nie majacy pojęcia o robocie jeszcze tu wytrzymuje ale nie wiem jak dlugo z takimi pajacami jak ty
s o l 2016-09-09 14:18
do mila mi iloraz inteligencji diademka czyli sebastiana nie pozwala mu sie konkretnie wyrażać potrafi tylko panikować i lizać dolne tylne części ciała pajaców trybonów
s o l 2016-09-09 14:18
do mila mi iloraz inteligencji diademka czyli sebastiana nie pozwala mu sie konkretnie wyrażać potrafi tylko panikować i lizać dolne tylne części ciała pajaców trybonów
Stonoga 2016-09-12 18:29
Kierownictwo jest od siedzenia na face i rysowania sobie portretów na konkursy
Kieras 2016-09-12 20:13
Ja przynajmniej mam hobby a Twoim zajęciem po pracy jest "pocieracz", bełt i oliwka J&B, żeby poslizg był. Tyle masz z życia .... prymitywie. No, chyba że robisz za "baby doll" dla pozostałych.
pracuś 2016-09-15 22:17
jak chcesz sobie tyrać za 24 zł w Niemczech na godz to sobie rób kto Ci broni ,jak lubisz jak Cię dymają ,więc niech ładują aż padniesz ,firma porażka miałem tam krótki epizod dno do potęgi praca dla [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] system 12 na 12 to co masz na umowie możesz sobie wsadzić realnie około 5-5,5 euro na godzinę pracujecie po 300 godz więc wypłaty około 1500 euro na miesiąc a listy na 176 godz ,hotele padaka jak i cała ta zrypana firma !!!
Szanujcie się Panowie ja teraz w PL mam 44 na godz -praca normalna ,bez zpiny ,nie jak w tym porypanym POLKAMIE
4
maniek1970 2016-09-17 12:43
witaj
piszesz o polkamie o pracy w Polsce.
czy to jest praca na zbrojarni???
mój prywatny mail
maniek1970@poczta.fm
Stonoga 2016-10-02 20:35
Po pracy to Cię moge nawet w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyjebac i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ci do tego... A hobby to sobie uprawiaj po za godzinami pracy a nie w czasie i jeżeli face to też hobby to pozazdrościć . Belt i oliwka na lepszy poślizg tak się broniłes przed bolaca [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w all service no malo mnie to obchodzi ale ok i nie okradaj ludzi dzięki którym możesz siedzieć na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i podniecać się swoimi rysunkami to tyle...
se 2016-10-02 20:40
a tak w ogóle to czy jako niewątpliwie płeć piękna mam u was szansę na zatrudnienie na stanowisku spawacz, zbrojarz, suwnicowy? kusi mnie z wami wyjazd do Dormagen ale nie wiem czy kobieta ma jakieś szanse
wydymany 2016-10-27 22:04
Złodzieje znów szukają do pracy !!!! chyba załoga poszła po rozum do głowy !!!!Polecam wszystkim zarobek realny jakieś 5-6 euro na h zmiany dwie 12 na 12 sobota za darmo = 280 godzin tyrki za jakieś 1500 euro dla niektórych to raj !!!Jeśli coś potraficie to olać tych złodziei ,kwatera to blok tzn mieszkanie 3 -pokojowe dla 8-10 chłopa oczywiście jeden kibel ....lub szopka obok zakładu (podobno to dom) tak to nazywają Powodzenia i przyjemnej tyrki życzę !!!!!
3
były pracownik 2016-10-27 22:07
Złodzieje !!!!! kantują na wszystkim !!!!
3
2016 2016-11-12 00:41
pierwsze miejsce w rankingu złodziejska firma 2016 ,
4
Abelard Giza 2016-11-16 12:11
nie wiem kto pisze te opinie. podejrzewam że te matoły co przyjeżdzaja bez żadnych umiejętności i chcieliby dostawać tyle co fachowcy. Chłopcy - trochę pokory. Cieszcie się, że macie się od kogo nauczyć fachy i przy okazji dostać za to jeszcze 1500-1600 Euro. Widząc wasze podejście nic bym wam nie dał!!!

A co do Polkamu. pracuje kilka ładnych lat. Polecam. Przy rzetelnej pracy o kasę możecie być spokojni. I nikt was nie wyroluje jak to jest u konkurencji!
3
Bombardier 2017-02-06 14:30
Kierownik jedna wielka ku***
Pracownicy-pajace.
Nie polecam tego dziadostwa.
Bóg rozliczy tych skursynow.
2
ja 2017-02-10 20:13
Witam
Pracuję od kilku lat na zbrojarni w innej firmie ,na bigliu, gientarce manualnej i maszynie tnącej .Myślę o zmianie miejsca pracy .Zarobki w firmie trochę się zmieniły ,a i nie dokładnie wiem za ile pracuję .Jestem ciekaw waszego zdania czy ktoś po kilku latach pracy na maszynach zbrojarskich może myśleć o pracy w polkamie ,czy to prawda że podobno mają kamery i gonią jak w obozie .Przecież pracując na manualnej gientarce i wykonując figurę 4x w prawo i 4x w lewo gięcie ,to trzeba chwile pomyśleć .
Jestem ciekaw co sądzicie o pracy ,jakie są zarobki pozdrawiam .
feel 2017-02-13 09:07
kamery są na wszystkich zbrojarniach jako monitoring ale polkamowcy nie mają do niego dostepu
bomba 2017-02-19 16:11
Pierdo. To bracie, same frajety i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Dno dno dno.
1
ja 2017-02-21 18:48
Dzięki Chłopaki za odpowiedz a może ktoś da znać co z zarobkami czy faktycznie walą po rogach na potęgę i zgodnie z prawem jak piszą wasi koledzy wyżej. Jarze że sezon się zbliża i pewnie potrzebują wszystkich co mają ręce i nogi.Dajcie znać
Abelard Giza 2017-02-22 09:13
1500-1950Euro netto + kindergeld i podatek w D
5.5euro :) 2017-02-25 03:10
jazda po calosci chlopaki pedalą sie w kiblach aż strach tam.wejsc sie odlac widzialem jak mlody trybon dawal po zaworach sebastianowi z pozal sie panie majstrowi :) fe :)
1
BYLYYYYYYY 2017-02-28 18:58
masakra 12 godz pracy a płacą za 8 pracowałem w dormagen firma krzak. W czasie gdy tam byłem to na pobliskim polu pracownicy polscy mieli wiecej na godz niż my na spawalni. MASAKRA
Ucho Dormagen 2017-03-01 08:22
sam jesteś krzak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Powyższy komentarz pisała osoba, która przyjechała do Dormagen, "popracowała" tydzień i zawinęła się. Z tygodnia pracy 3 dni na chorobowym i 2 dni ćpania na hali. A potem zdziwienie, że wypłata mała. Porażka
1
marcin 2017-03-05 01:30
potrzebuje swiadkow ktorzy tam pracowali skontaktowalem sie z adwokatem w niemczech i potrzeba tylko osobyy ktore to wszystko potwierdza nie mozna dopuscic zeby ludzie nowi nadal byli tam wykorzystywani osoby prosze o kontakt na meila marcinrrrrrrrrr@wp.pl
3
jan nowak 2017-03-05 08:54
Hauhhahahahahah. Ciemnota ledwo mówiącą po polsku weszła w konszachty z niemieckim prawem żeby udowodnić swoje nieróbstwo. Huahahahahahaha
1
Max Kolonko 2017-03-08 09:25
Do młodocianych baranów, którzy tu hejtują:
1. Co można wiedzieć po 5 dniach pracy, z których 3 dni było się na chorobowym bo paluszek boli? Do mamusi idźcie, ucałuje, utuli.
2. Praca na zbrojarni jest dla mężczyzn a nie dla miękkich buł i maminsynków!
3. 230 stałym pracowników nie może się mylić.
4. Pozostałych 20 pracowników to lewusy wyłudzający zwolnienia lekarski i chorobowe.
5. Niech ZUS sprawdzi co taki matoł robi jak po tygodniu nic nierobienia w POLKAMIE zostanie wyrzucony z pracy - wiecie co robi? - hejtuje na GoWork i idzie na lewe zwolnienie - dostaje od Państwa sporo chorobowe i siedzi w domu i gra na plejaku.

Oj Duda się za takich weźmie!!!

Dla prawdziwych zbrojarzy - trzymajcie się chłopaki. Wiadomo, nie jest lekko.
Ale odpowiedzialny facet pracuje - maminsynek popracuje tydzień i leci do mamy.

1
Dormagen 2017-03-08 09:33
dokładnie
AntonioFakalko 2017-03-13 17:42
Ty tepy zalosny pajacu pracowalem tam pol roku i mnie odpalili bo bylem dla tych smieci za dobry, mam nadzieje ze na koniec drogi zyciowej tRYBON kierowniczek posra z strachu bo ma za uszami kilo gowna..
takiego pajaca jak on nie widzialem odkad zyje a zyje juz dlugo i pracuje juz dlugo.
do tego na nockach lata nacpany dzien w dzien majster ktory tylko glaska po glowkach tych ktorzy sa jego " kolegami "
nie pozdrawiam Was pajace!!
Odradzam tego dziadostwa!!
4
gp 2017-03-13 20:21
Wiadomo, kto to pisał, ćpun nr 1 na Dormagen!!!
2
Tonik 2017-03-20 11:27
Tutaj sie z kolega zgodze na nockach majsterek lata nacpany jak neserszmit..
Imbecyle POLKAMOWCY
3
AK 2017-03-20 18:31
Ktorego tego majstra masz na mysli?
abc 2017-03-24 01:10
Do niemieckiej firmy zatrudnię operatora maszyn zbrojarskich typu automat MEP. Wymagane co najmniej roczne doświadczenie. Okres próbny- 4 tyg - 11euro na godzinę brutto. Po okresie próbnym stawka min. 12 euro na godz. brutto. Pełne ubezpieczenie AOK, zakwaterowanie, odzież robocza.Praca po 8 godzin, możliwe nadgodziny. Osoby bez doświadczenia prosimy o niewysyłanie CV. CV bez listu motywacyjnego prosimy składać na adres: a.meyer@msb-gmbh.info
dd 2017-03-24 08:01
To nie portal ogłoszeniowy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
patryk 2017-03-24 08:03
ACHTUNG!!! w MSB znów szukają łosi do zasuwania. Obiecują a potem lipa. Ostrzegam. Wolę w Dormagen pracować. To co obiecane to mam!
Marek 2017-04-11 15:21
Dormagen robi swoje - jest ok. Polecam
Daniel 2017-04-28 20:02
A czy ktoś może był lub jest z polkamu w Dormagen czy tam w okolicy co budowe mają? bo tam właśnie mam niby . DajCie znac kto był od srodka czy warto ... Jaka to naprawde firma. Czy zatrudnniaja i zwalniaja ( i za co ) czy to praca na dluzej kjak ktos robi ? ...
MotoFan 2017-04-29 13:52
Pracowałem w POLKAMIE kilka lat i mogę z całą stanowczoscią stwierdzić, że firma jest wypłacalna i godna polecenia ale tylko w przypakach kiedy jest się pracownikiem rzetelnym i zdyscyplinowanym, sumiennym.
Niestety jak w każdej firmie tak i w tej, w jej szeregach można spotkać różnej maści chłopaków, od tych porządnych i uczciwych po męty społecznie nieprzygotowane do życia.
Niestety jak w każdej firmie tak i w tej, w jej szeregach kadry kierowniczej też można spotkać różnej maści kierowników, od tych uczciwych i fajnie traktujących podwładnych jak również k***rwy i podpierdalaczy jakich świat nie widział.
Jadąc do pracy w Dormagen czy Bruhl'u należy z automatu przyjąć, że lekko nie będzie.... przynajmniej na starcie. Jeśli macie jakieś doświadczenie w produkcji zbrojeń, obsłudze maszyn i nie motacie się jak koty we wojsku to będzie wam łatwiej ale jak jesteście "zieloni" w temacie i jedziedzie do przyuczenia to musicie sie zastanowić czy macie jaja do tego by stawić czoła środowisku w jakie się pchacie.
Sama robota jak to robota w stali... lekka nie jest ale da sie przezyć. Gorzej "po" robocie.
Hotele i jej mieszkańcy to tak jak napisałem wcześniej - ludzie różni społecznie. Można trafić do pokoju z fajnymi, uporządkowanymi chłopakami i fajnie się z nimi dogadywać ale można też trafić do pokoju z ochlapusami, którzy stoją pierwsi w kolejce do lizania rowa kierownikowi a sami są brudasami, alkoholikami i śmierdzącymi leniami. Kwestia losu.
Generalnie wyjazd do pracy na zbrojarni w Niemczech [i nie tylko] to decyzja słuszna ale nie dla "dziewuch" w rurkach na dupie. To robota dla twardych psychicznie i fizycznie ludzi.

Powyżej jest wiele wpisów osób, które czują się oszukane albo roszczą sobie pretensje co do rzetelności firmy, itd.
Takie opinie sie zdarzają i będą się zdarzać, bo będą je pisac osoby wywalone na zbity pysk za chlanie na umór, za nieobecności, za brak dyscypliny a nawet za to, że w opini kolegów jesteś "dziewucha" spowalniająca proces produkcyjny a co za tym idzie, obniżasz innym przerób od którego zależna jest wypłata.
Takie osoby zawsze będą wytykały tylko błędy tej drugiej strony bo swoich oczywiście nie widzą. Uznają, że to uczciwe najeb***ć się jak szpak i leżeć trzy dni na hotelu we własnych odchodach gdzie inni muszą w tym czasie zapierd*****ć podwójnie przez jego nieobecność.
Takie osoby uznają za normę ochuja****łe tempo pracy bo jak nie on to i tak kto inny daną robotę zrobi. Po co się męczyć.

Dwa słowa o kierownikach.
Tak samo jak z szeregowym pracownikiem, tak samo jest z kierownikami. Z tym, że tutaj trudniej trafić na kierownika uczciwego i dobrze traktujacego podwładnych. W dużej większości to tzw. "misiewicze" co myślą tylko o obstawieniu się kumplami albo rodziną i nie pozwalają im sie spocić a orają wszystkich pozostałych. Podpierdalacze, sprzedawczyki i zwykłe ludzkie kurw***y to znakomita większość kadry kierowniczej tej firmy.

Mnie traktowano dobrze, płacono tyle ile miałem stawkę choć nie raz miałem zwady z kierownikiem i nie raz trafiłem na dywan do szefa. Ale, że na robocie sie znałem i nie chleje tyle co inni, to w wielu momentach to moje racje były na wierzchu. Odszedłem sam, nikt nie musiał mnie zwalniać, nawet wypłacono mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop. Namawiano mnie, żebym wziął posadę kierownika ale odmówiłem, bo nie da się skutecznie dowodzić facetami z którymi wcześniej wypiło się kielicha i zna się ich tajemnice, które chowają przed przełożonym. Za dużo ludzi musiałbym targac za pusk. A to nie dla mnie.

Pozdrawiam
2
Daniel 2017-04-29 14:31
MotoFan. Podaj jak możesz jakiś namiar do Siebie . Mam sprawe ..:P
Daniel 2017-04-29 14:35
Podaj jakiś namiar do Siebie jak mozesz . Mam ogolnie sprawe .
MotoFan 2017-05-02 10:46
rusek7501@wp.pl
młody 2017-05-06 23:34
negatywy piszą te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] które w życiu nie narobili sie i nie znają życia bo myślą że ich problemy są najważniejsze a w każdej pracy jakto w pracy trzeba sie umieć dostosować kto jest lekko mówiąc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to se rady nie da normalne jak wszędzie a pisać na kogoś ;zmyślać ;oczerniać ; to tylko te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] potrafią bo ryja nie umią otworzyć a potem między kolegami" to ja im powiedziałem " itp .itd cieniasy dawać na" solo" przyjedz , popracój i potem pisz ale o sobie pizdo a nie o kimś pamiętaj że góra z górą sie nie zejdzie a człowiek z człowiekiem .......... no i co strach cie obleciał
Zbigniew 2017-06-24 20:46
277 godzin 1520euro policz sobie 1800 to po roku i to nie wszyscy 5.48 buraki w polu mają więcej. Pracuje od 2008 roku nigdzie nie miałem mniej niż 7.5 teraz mam 13 na niemieckich warunkach.
1
Olx 2017-06-27 09:44
kolejny ściemnacz od konkurencji - Lemański przestań bzdury pisać bo i tak ludzi nie podkupisz bo już fama się rozeszła żeś krętacz i złodziej jakich mało!
C1CHY 2017-06-27 12:37
Witam mam okaze wyjechać do Dormagen czy jakos tak ale sie wacham po tych opiniach, moze ktos napisac jak tam jest i czy warto.
Jacek 2017-06-28 14:36
Jeśli wyjdziesz to zrobisz największą pomyłkę w życiu. Są inne lepsze firmy w których przynajmniej będziesz wiedział jaką masz stawkę na godz. A z tego co wiem to we flector u kutryby dobrze płacą i system 3 tygodnie w pracy i tydzień w domu.
3
wiokos 2017-06-28 19:32
Baaaahahahaha. Chyba sam kutryba to pisze żeby ci przejąć do roboty. U kurtyny szukają łosi na nową zbrojarnie. Obiecują dużo np pól pensji pod stołem, mały podatek i śmieszny zus. Banda zlodzieji. A w polkamie pełen podatek do odzyskanie, prawdziwe chorobowe i urlopy. Stawki dobra. Ale lewusy i naciągacze chorobowych wynocha!!!
Antywiokos 2017-07-05 06:04
Flector Podatek za rok 1500-2000e
Chorobowe w granicach 2200-2500zl
Urlop 57e za kazdy dzien
Stawka na początek dla doświadczonych operatorow 9e. I wszystko wyszczegolnione przy wyplacie, takze wiesz konkretnie na co sie godzisz i za co pracujesz. Zjazdy do domu co 3 tygodnie na tydzien.
A w polkamie podatek ok- pelny 3000-3300e, chorobowe 2200-2500
A co do urlopu to nie jestes w stanie sobie go wyliczyc bo polkam nie placi na godz tylko stala pensja. Wiec tlumacz sobie ze masz platny urlop pod warunkiem ze wyjdzie ci stawka pewnie ok.7e. A co do tej dobrej stawki to liczysz ja sobie po 8h od poniedziałku do piątku. A pracujesz po 12. No i musisz siedziec minimum ze 2 miesiace żeby wyprosic tydzień urlopu. Takze bron tego swojego polkamu i pracuj tam sobie dalej. Jak ktoś ma swoj rozum i sobie to wszystko przekalkuluje to napewno podejmie sluszna decyzję co do wyboru pracodawcy. Jeszcze jedna prośba- jesli nie pracowales we flectorze to poprostu się nie wypowiadaj, bo tacy przeważnie maja najwięcej do powiedzenia. Pozdrawiam
3
Patrycja 2017-07-20 09:25
@wiokos Czyli rozumiem, że Ty jesteś zadowolony z warunków, które oferuje POLKAM? Co Ci się najbardziej podoba? @Antywiokos Czy rozmawiałeś z pracodawcą na temat urlopu? A jaką umowę zaoferowała Ci firma? Być może z tym ma to związek?
Zostaw swoją opinię o POLKAM sp.zoo - Włocławek
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLKAM sp.zoo