brak logo

POLKAM sp.zoo

Włocławek

Opinie o POLKAM sp.zoo

anonimowy 2016-08-02 07:49:16
WROCŁAW - KS w chwili obecnej
12h na dwie zmiany od Pn do Pt + ew. sobota po 6h
stawka netto od 12,00zł do 18,00zł w zależności od umiejętności
---------------------------------------
Przy dwóch sobotach pracujących wychodzi w miesiącu ok 276h co daje od 3312 zł (najsłabsi) do 4968zł (najlepsi)

Bardziej czytelnie już się chyba nie da.
Tołdi 2016-08-02 08:07:29
WROCŁAW AKTUALNIE!!!
12 h dziennie na dwie zmiany + ew. sobota po 6 h
Stawka netto* od 12 zł do 18 zł
Jak patrzę na kalendarz to średnio miesięcznie w sierpniu wychodziłoby ok 270 h licząc tylko dwie soboty
12 zł x 270 = 3240 zł
18 zł x 270 = 4860 zł

netto* - oznacza, że tyle dostajesz do ręki
edziu 2016-08-02 09:20:27
to już wolę u nich do Niemiec jechać to zarobią 2 razy więcej i wszystkie soboty wolne.
olo 2016-08-02 09:24:52
18 zł to tam tylko dla starych pracowników. Nowy ma 13 max 14 i długa droga do podwyżki bo kierownik pod górę robi, że szok! 3 miesiące tam robiłem i zbywał mnie cały czas więc przeniosłem się gdzie indziej
jeden z wielu 2016-08-02 17:06:21
dziadostwo hamstwo i bezczelność ,ludzie wykorzystywani na maxa zmęczeni i złośliwi białe kaski panoszą sie i świrują ile mogą odradzam ostatnia żecz to robota tutaj gdzie tak naprawde jesteś nikim
czech 2016-08-03 08:10:48
dokładnie, a nie oszukujmy się polkam to jedna z lepszych firm. nikt nie ci uwali jak allservice czy izomoncie
czech 2016-08-03 08:11:16
dokładnie, a nie oszukujmy się polkam to jedna z lepszych firm. nikt nie ci uwali jak allservice czy izomoncie
KS Wrocław 2016-08-03 11:35:34
Cały czas trwa. Zapraszamy
Majster DG 2016-08-03 13:19:11
to dzwoń do biura do Włocławka i składaj CV a nie tu miejsce zabierasz!!!
Spawacz 2016-08-17 22:20:03
Witam
Były pracownik firmy POLKAM Włocławek praca Niemcy (DORMAGEN)
Tragedia....zarobki około 1400 -1500 Euro ,przy 300 godzinach praca na dwie zmiany całą dobę system 12na 12 djazd do Niemiec i zjazdy na swój koszt ,maszyny zajechane na śmierć ,przerób oko ło 1 tony/h
czyli jakieś 10 ton dziennie...ciuchy własne (chyba że już chodzisz jak łapciuch) t coś dadzą..Hotele istny koszmar ...3-4 osoby na 10 m..jedna łazienka na 10 -12 osób i wiele więcej....Kwitując idealna robota dla bezdomnych i wykolejonych...Stanowczo odradzam ...dadzą rade nieliczni...
4
Spawacz 2 2016-08-18 08:07:15
Widać, że jakiś idiota pisze - pewnie na polecenie konkurencji!
fizyczny 2016-08-18 21:51:40
Spawacz dokładnie tak jak piszesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za psi hajs,też kiedyś tam pracowałem...zapamiętam tą firme na długie lata....totalna padaka...
afp 2016-08-18 22:04:50
dziadostwo do szescianu nie zapewniają niczego mowa o bhp normy wyśrubowane do granic absurdu zachorujesz czy stanie ci sie cos w pracy odsylaja do kraju jedziesz na swuj koszt najlepiej zeby sie zacharowal (usunięte przez administratora)to malo powiedziane praca po 12 godz w noc czy dzień bez różnicy płacą ci za 8 bylem w szoku brak rozliczen falszujesz na koniec m-ca karte pracy podpisując 8 godz w sobote musisz przyjsc do roboty bo jak nie potrą cą ci 70 euro z wyplaty kumoterstwo rodzinne kujawy i trybona (usunięte przez administratora)tempych
niewolnik 2016-08-18 22:18:08
dokładnie tak tam jest ....no i co tydzień nowa dostawa niewolników...
Lucky 2016-08-18 22:21:35
Stanowczo odradzam prace w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Mam doswiadczenia z Niemiec.Jest to praca dla desperatow,patologii i ludzi bez minimum inteligencji.Praca w systemi 12 na 12.Przerwy 2 po 0,5 h.Najgorsza jest atmosfera w pracy.Lizustwo malych,zakompleksionych ludkow osiaga gorna granice.Nie wazne czy mieszkasz z tym czlowiekiem to w robocie bedzie na Ciebie donosil i zgrywal bohatera.To najorszy sort niby ludzi.Placa okolo 5,5 euro za nocki i 12 godzin wiec sami sobie odpowiedzcie czy to duzo czy malo.Genetalnie nie jest to miejsce dla ludzi szanujacych swoje kwalifikacje i godnosc czlowieka.Klamstwo i obluda na kazdym kroku.Ludzie skatowani i czesto skacowani ale co tam tyrac trzeba.Ja szczerze odradzam i przestrzegam przed ta firma.Nie masz tu zadnych praw,ciuchy trzeba wyblagac.Warunki na hotelu tragedia-cipanie i picie to norma.
1
fajny 2016-08-18 22:35:22
chyba sam jesteś idiotą ,lub masz w tym całym dziadostwie jakiś interes ! popieram spawacza w 100%
Irek 2016-08-19 08:32:45
Wiadomo kto te bzdury pisze - banda nierobów. Do pracy jedziecie, a nie na wakacje. Do pracy w budownictwie na produkcji a nie jako ratownik na plaży. Chcesz pracować po 8 h 5 dni w tygodniu - to przyjmij się do Urzędu Miasta jako umysłowy! Najpierw uczyć się im nie chce za młodu a potem wymagania mają jak Prezydent. Porażka. Cieszcie się chłopcy, że w ogóle ktoś z wami chce rozmawiać. Jak zaczynałem od najniższego stanowiska. Kilka lat i jestem w dowodzeniu firmy. W Polkamie pracowałem i jest tam tak jak w innych firmach budowlanych - z tą różnicą, że kasę którą zarobisz dostaniesz. Co nie jest takie oczywiste u innych. Więc do pracy - a nie (usunięte przez administratora) po tygodniu bo się po prostu nie chce!
OMZ 2016-08-19 08:46:01
Wszyscy opisują Niemcy to Ja napisze o pracy w kraju.
Praca po 12h + soboty jak jest robota, liczone z takiej samej stawki jak w tygodniu. Lista obecności podpisywana na 8h. Część kasy na konto a część w kopercie pod stołem. Preferowane osoby chętne na najniższą krajową, inteligenci i bardziej kumaci odsyłani są z kwitkiem.
Brak wydajności wyśróbowanej do granic możliwości to odpowiednio niższa pensja. Ciągle tylko szybciej, więcej za jak najmniej. Kasa mimo, że słusznie przepracujesz cały miesiąc nigdy nie zgadza się z tym jak policzysz sobie ile miałeś godzin razy stawka. Zawsze coś szef urwie. Raz stówkę, raz dwie a innym razem trzy.
Najbardziej odpowiedni ludzie do pracy w tej firmie to głąby z komornikiem za alimenty na karku lub jak ostatnio modne, Ukraińcy bo robią tanio.
Głodne kawałki wciskane w biurze o stawkach i premiach to kłamstwa bo po przyjeździe na miejsce i tak stawkę ustala kierownik wg siebie. O obiecanych szybko podwyżkach zapomnij. Hołota, pijaństwo i ćpanie są na porządku dziennym a sam szef nie dostrzega powagi sytuacji jak któryś przyjdzie do pracy na totalnej bani i z braku rąk do pracy za takie numery nie zwalnia. Dla lubiących zaćpać lub wychlać jest to świetna opcja.
OMZ 2016-08-19 08:46:25
Wszyscy opisują Niemcy to Ja napisze o pracy w kraju.
Praca po 12h + soboty jak jest robota, liczone z takiej samej stawki jak w tygodniu. Lista obecności podpisywana na 8h. Część kasy na konto a część w kopercie pod stołem. Preferowane osoby chętne na najniższą krajową, inteligenci i bardziej kumaci odsyłani są z kwitkiem.
Brak wydajności wyśróbowanej do granic możliwości to odpowiednio niższa pensja. Ciągle tylko szybciej, więcej za jak najmniej. Kasa mimo, że słusznie przepracujesz cały miesiąc nigdy nie zgadza się z tym jak policzysz sobie ile miałeś godzin razy stawka. Zawsze coś szef urwie. Raz stówkę, raz dwie a innym razem trzy.
Najbardziej odpowiedni ludzie do pracy w tej firmie to głąby z komornikiem za alimenty na karku lub jak ostatnio modne, Ukraińcy bo robią tanio.
Głodne kawałki wciskane w biurze o stawkach i premiach to kłamstwa bo po przyjeździe na miejsce i tak stawkę ustala kierownik wg siebie. O obiecanych szybko podwyżkach zapomnij. Hołota, pijaństwo i ćpanie są na porządku dziennym a sam szef nie dostrzega powagi sytuacji jak któryś przyjdzie do pracy na totalnej bani i z braku rąk do pracy za takie numery nie zwalnia. Dla lubiących zaćpać lub wychlać jest to świetna opcja.
OMZ 2016-08-19 13:34:46
Rozmowy tego typu kończą się zawsze tym samym, czyli w krótkim czasie taka osoba jest kopana w dupę bo jest uznawana za "zbyt mądrą". A jeśli pójdziesz grupą, to przez miesiąc/dwa jest jakaś mała zmiana na połaskotanie ego ale w tym czasie i tak osoby które udzielają się najbardziej są oddelegowywane gdzie indziej i sprawa zatacza koło. Wracasz do punktu wyjścia i dalej kopią Cię w dupę. Reszta przez długi czas nie odezwie się wcale. Ci którzy odważą się powiedzieć cokolwiek mają krótkie kariery. Reszta to niewolnicy którym wszystko jedno kto ich okrada.
w.....ny 2016-08-19 22:08:30
zgadzam sie z wami chłopaki miałem epizod z polkamem dno kasa sie nigdy nie zgadzała robota po 12 godz fakt ciężka trudno zgodzilem sie i dawałem rade ale jak oni mają niby darmowe zakwaterowanie i przejazdy do pracy opłacac moimi ciężko zarobionymi pieniędzmi płacąc mi za 8 godz a każąc charować po 12 to już przegięcie nie polecam tych cwaniaków i oszustów
olx 2016-08-30 22:04:07
Bo to nierób pisze, co kasę chce za darmo.
Tom 2016-08-31 10:23:41
obiecują - i jak jesteś fachowiec to jest ok. a jak ściemniasz jak ostatnia młodzież co do bryl przyjechała to co się dziwić. Nikt za darmo pieniędzy nie rozdaje. Weźcie się chłopcy do roboty bo jak na razie to od cycusia mamy odeszliście i myślicie że dalej wam mleko w nieba będzie płynąc za darmo!
Seba 2016-08-31 14:17:41
pożal się boże polkam to typowy przykład cwanej polskiej firemki w Niemczech wkorzystującej na maxa kruczki prawne i polskich roboli , syf totalny, praca dla wazeliniarzy , lizusów( część pracowników ,wszyscy majstrowie) i rodziny , na hotel i przejazdy do roboty robisz 4 godz za darmo w soboty nie przychodzisz zarobić ,jak nie przyjdziesz zabiorą ci 70 euro pajace i oszuści na kwaterach syf trafisz na patole która tu jest wszechobecna firma denna nie polecam


hpl 2016-09-01 10:25:16
ha ha dodalem swoj komentarz 2 lata temu-) wszedlem teraz i widze ze kolejni naiwniacy dali sie wkręcić do obozu pracy polkam .nauczka na cale życie.( usunięte przez administratora )z taką firmą
1 zmiana 2016-09-01 11:31:06
to nie rekrutacja -) to wyrok-)-)
Szymol 2016-09-04 01:22:45
Mam okazje sie w Polkamie zatrudnić do przyuczenia na Niemcy ,ale jak to czytam co piszecie to zwątpiłem.Poważnie to tacy wyzyskiwacze i takie warunki bytowe?
Szymol 2016-09-04 20:22:46
A czy ktoś może był lub jest z polkamu w Koloni czy tam okolicy co budowe mają? bo tam właśnie mam niby jechać czasu do zastanawienia nie mam dużo
Szymol 2016-09-04 21:08:12
Podobno jest szansa musiałbyś jutro się do nich osobiście udać i wszystko powiedzą
Szymol 2016-09-04 21:54:24
Słyszałem że na początek umowa na trzy miesiące martwi mnie, że wszystko na swój koszt trzeba tzn.badania,dojazd
seba 2016-09-05 11:16:23
jedzcie do dormagen zobaczycie na własne oczy i odczujecie na własnej skórze co dziadowska firma polkam dla was przygotwała
cichy wielbiciel 2016-09-07 23:24:54
lepiej żebrać na dworcu Kolego...niż rypać dla tych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chyba że pasuje komuś tyrka za 20 zł w DE robisz 12 płacą za 8 soboty za free lub na minusie będziesz ,hotele jak obory 2m na osobę a kibel jeden dla 15 ...rewelka ,nic tylko zapindalać albo lizać upe...Polecam..idealne miejsce dla bezdomnych i tępych..
specjalista 2016-09-07 23:53:07
Popieram wpis spawacza w 100% mnie też kiedyś ta zajefajna firma wydymała...jak i wszystkich innych ,jedni to szybko zrozumieli a inni nadal to kminią ,tyracie 12 h płacą z 8 po 5 euro to co na umowie mają gdzieś BhP żadne ..ogólnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za drobne )
były niewolnik 2016-09-08 00:28:05
wszyscy tam byli bo to nie żadna budowa tylko typowa produkcja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oni nic nie budują (chyba że swój majątek)typowy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jedziesz za swoje i zapierniczasz ile dasz rade ,albo sam się wykruszysz albo ci życie umilą (zostaje niewielu) no i zarobisz fortune jakies 5 -6 tysięcy przy 300 godzinach i nieziemskim przerobie ...jedz i dorabiaj cwaniaków chyba że masz szacunek do samego siebie
ewe 2016-09-08 08:00:30
jak dla was tępaki 1800-1900 euro na miesiąc to mało, to zasuwajcie w Polsce za 1800zł. Banda idiotów, która robi te wpisy na rzecz konkurencji! W jakiej firmie zarobisz więcej niż w Polkamie - 1800-1900 euro miesięcznie + 2000-3000 zwrotu podatku. Wiadomo kto pisze na tym portalu - nieroby, których wyrzucili z Polkamu za wódę i dragi. Porażka.
4
olc 2016-09-09 10:42:11
kolejni muszą na własnej skórze poczuć co to znaczy robić w polkamie :)robić za siebie norme i za rodzine trybona i kujawy którzy niekoniecznie mają chęć robić , dogadują się z majstrami podrzucając ci robote w ten sposób tyrasz za siebie i tych dałnów z tym że rodzina ma zawsze większe pieniądze a tobie urywają z nimi w kasie sie nie zrównasz patola kolesiostwo awansujesz jak dobrze donosisz
nowy 2016-09-09 12:47:47
miałem chęć zaryzykować ale tylu negatywnych opini nie ma żadna firma dziękuje nie wchodze w to
s o l 2016-09-09 14:01:49
daje banie ze to ten kundel i konfident sebastian pisze te zachęcające teksty do podjęcia pracy w polkamie gnoisz chamie ludzi swoimi fochami i chęcią podlizania sie kierownikowi ty spanikowany dupowłazie nie majacy pojęcia o robocie jeszcze tu wytrzymuje ale nie wiem jak dlugo z takimi pajacami jak ty
s o l 2016-09-09 14:18:26
do mila mi iloraz inteligencji diademka czyli sebastiana nie pozwala mu sie konkretnie wyrażać potrafi tylko panikować i lizać dolne tylne części ciała pajaców trybonów
s o l 2016-09-09 14:18:45
do mila mi iloraz inteligencji diademka czyli sebastiana nie pozwala mu sie konkretnie wyrażać potrafi tylko panikować i lizać dolne tylne części ciała pajaców trybonów
Stonoga 2016-09-12 18:29:08
Kierownictwo jest od siedzenia na face i rysowania sobie portretów na konkursy
Kieras 2016-09-12 20:13:34
Ja przynajmniej mam hobby a Twoim zajęciem po pracy jest "pocieracz", bełt i oliwka J&B, żeby poslizg był. Tyle masz z życia .... prymitywie. No, chyba że robisz za "baby doll" dla pozostałych.
pracuś 2016-09-15 22:17:27
jak chcesz sobie tyrać za 24 zł w Niemczech na godz to sobie rób kto Ci broni ,jak lubisz jak Cię dymają ,więc niech ładują aż padniesz ,firma porażka miałem tam krótki epizod dno do potęgi praca dla [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] system 12 na 12 to co masz na umowie możesz sobie wsadzić realnie około 5-5,5 euro na godzinę pracujecie po 300 godz więc wypłaty około 1500 euro na miesiąc a listy na 176 godz ,hotele padaka jak i cała ta zrypana firma !!!
Szanujcie się Panowie ja teraz w PL mam 44 na godz -praca normalna ,bez zpiny ,nie jak w tym porypanym POLKAMIE
maniek1970 2016-09-17 12:43:05
witaj
piszesz o polkamie o pracy w Polsce.
czy to jest praca na zbrojarni???
mój prywatny mail
maniek1970@poczta.fm
Stonoga 2016-10-02 20:35:43
Po pracy to Cię moge nawet w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyjebac i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ci do tego... A hobby to sobie uprawiaj po za godzinami pracy a nie w czasie i jeżeli face to też hobby to pozazdrościć . Belt i oliwka na lepszy poślizg tak się broniłes przed bolaca [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w all service no malo mnie to obchodzi ale ok i nie okradaj ludzi dzięki którym możesz siedzieć na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i podniecać się swoimi rysunkami to tyle...
se 2016-10-02 20:40:52
a tak w ogóle to czy jako niewątpliwie płeć piękna mam u was szansę na zatrudnienie na stanowisku spawacz, zbrojarz, suwnicowy? kusi mnie z wami wyjazd do Dormagen ale nie wiem czy kobieta ma jakieś szanse
wydymany 2016-10-27 22:04:58
Złodzieje znów szukają do pracy !!!! chyba załoga poszła po rozum do głowy !!!!Polecam wszystkim zarobek realny jakieś 5-6 euro na h zmiany dwie 12 na 12 sobota za darmo = 280 godzin tyrki za jakieś 1500 euro dla niektórych to raj !!!Jeśli coś potraficie to olać tych złodziei ,kwatera to blok tzn mieszkanie 3 -pokojowe dla 8-10 chłopa oczywiście jeden kibel ....lub szopka obok zakładu (podobno to dom) tak to nazywają Powodzenia i przyjemnej tyrki życzę !!!!!
1
były pracownik 2016-10-27 22:07:16
Złodzieje !!!!! kantują na wszystkim !!!!
1
2016 2016-11-12 00:41:21
pierwsze miejsce w rankingu złodziejska firma 2016 ,
1
Abelard Giza 2016-11-16 12:11:17
nie wiem kto pisze te opinie. podejrzewam że te matoły co przyjeżdzaja bez żadnych umiejętności i chcieliby dostawać tyle co fachowcy. Chłopcy - trochę pokory. Cieszcie się, że macie się od kogo nauczyć fachy i przy okazji dostać za to jeszcze 1500-1600 Euro. Widząc wasze podejście nic bym wam nie dał!!!

A co do Polkamu. pracuje kilka ładnych lat. Polecam. Przy rzetelnej pracy o kasę możecie być spokojni. I nikt was nie wyroluje jak to jest u konkurencji!
1
Zostaw swoją opinię o POLKAM sp.zoo - Włocławek
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLKAM sp.zoo