brak logo

Hotel Monopol Wrocław

Wrocław

Opinie o Hotel Monopol Wrocław

pegi su 2013-02-21 16:30:43
A TA [usunięte przez moderatora] BRYGADOWA PRZEZ DWA "L" CO SIE JUZ [usunięte przez moderatora] TYLE LAT I PRZESIADUJE WIECZNIE NA KUCHNI!!!! I UDAJE ZE COS ROBI. A TAK NA PRAWDE TO SIEDZI CALYMI NOCAMI NA KOMPIE I ROZNOSI PLOTY BO PRAWDY TO NIGDY NIE POWIEDZIALA. NIE JEDNA PRZEZ NIA PRACE STRACILA BO [usunięte przez moderatora] WIECZNIE. CIAGLE NA L4 CHODZI NA DZIECKO KTOREGO NIKT NIE WIDZIAL!!!!
BYLY PRACOWNIK 2013-02-21 17:05:10
[usunięte przez moderatora] DYREKTORKI WIELKA CZARNA [usunięte przez moderatora].!!!! KTORA NIE ZNA SIE NA NICZYM A UDAJE ZE WIE WSZYSTKO A TAK NA PRAWDE WIE JAK OPSLUGIWAC PUDELKA I JAK SIEDZI SIE NA SNIADANIU 45 MIN A NA OBIEDZIE GDZINE. BO SIE PRZECIEZ ZMECZYLA PRZY BIURKU.
1
olek 2013-02-21 17:13:13
Ten Monopol to wielka pomyłka, [usunięte przez moderatora] człowieka przez człowieka.Dyrektorka za wszystko zabiera premie. Dobrze, że nie zabiera jeszcze za oddychanie ale do czasu. A z resztą jakie premie progi takie po Euro, że wyrobienie ich graniczy z cudem.Praca za grosze po 200 godz. Nad godziny mile widziane ale zapłacić za nie PO CO. Praca za samo to że jest to renomowany hotel w centrum miasta i pracuje się dla prestiżu, szkoda, że szanowna P. dyrektor nie pracuje dla prestiżu.
1
GOŚCIE HOTELU MONOPOL 2013-02-22 14:22:48
byliśmy przejazdem w owym hotelu. Z przykrością stwierdzamy, że [usunięte przez moderatora], z rudymi włosami nie była zbyt komunikatywna, ani miła. Odniosłam wrażenie, że w tej pracy jest za karę. Ta pani po odejściu gościa od blatu recepcyjnego MIERZY GOŚCI WZROKIEM. TO NIE JEST MIŁE ! JEŻELI SIĘ PANI NIE PODOBA, PROSZĘ ZMIENIĆ PRACĘ.
Z POWAŻANIEM BYLI GOŚCIE HOTELU.
gosc 2013-02-27 18:45:37
Pomówienie - przestępstwo z art. 212 kk


Wypowiadanie niepochlebnych i nieprawdziwych opinii o innej osobie może mieć dwojakie skutki. Z jednej strony tego typu czyny mogą naruszać dobra osobiste, z drugiej zaś być podstawą wniesienia prywatnego aktu oskarżenia do sądu z art. 212 kodeksu karnego.
2
pracownica 2013-03-01 20:00:36
Sam jesteś [usunięte przez moderatora] !!!! Może nie zarabiamy milionów
Ale jesteśmy normalnymi ludźmi którzy szanują swoją pracę.
Weź się lepiej za robotę sam a nie siedzisz tu i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] głupoty.
Kuchnia jest normalna, pokojówki wcale się nie puszczają, restauracja
Jest ok. Przyjdz jak masz odwagę i popracuj trochę a potem nas oceniaj.
praca za miskę ryżu 2013-04-04 22:48:52
"Znakiem firmowym braci [usunięte przez moderatora] są luksusowe hotele, w Krakowie (np. Copernicus), Katowicach i Wrocławiu (Monopol), należące do Holdingu Liwa, oraz restauracje.

Zobacz z kim biznes prowadzi [usunięte przez moderatora]

[usunięte przez moderatora] posiadają także cenne nieruchomości, w tym Dom Handlowy VitkAc w Warszawie czy Pasaż Handlowy Rynek 13 w Krakowie, który tworzą dwie zabytkowe kamienice. Poprzez spółkę Merkury kontrolują Przedsiębiorstwo Handlowo-Produkcyjne Polski Tytoń z Radomia, do 1997 r. należące do państwa. Przychody tej firmy ze sprzedaży w 2011 r. przekroczyły 2,4 mld zł, a zysk netto 2,1 mln złotych.

Rodzina Likusów plasuje się na 29. miejscu na Liście 100 Najbogatszych Polaków 2013 z majątkiem 640 mln zł."


Żeby pracownicy wiedzieli dlaczego są takie oszczędności
1
gość 2013-07-03 11:51:30
Największy leser to jeszcze tam pracuje. Nikt nigdy nie
wie gdzie ona jest, co robi i po co w ogóle przychodzi
do pracy. Wszystkie swoje obowiązki zrzucić na pracowników
to jej życiowe motto. Sama nie robi nic bo też nic nie potrafi poza
tym że wazelina to jej drugie imię.
gość 2013-07-23 23:14:41
Nie ma potrzeby zatrudniać nowych pracowników ,
wystarczy 10 osób do pracy fizycznej i 20 kierowników .
Oszczędności oszczędności oszczędności ,
jak brakuje im pieniędzy na środki czystości , nową zastawę ,
kosmetyki dla gości , pralnię , to powinni zamknąć hotel .
zainteresowany 2013-08-07 16:55:12
Witam,
coś się zmieniło w tym hotelu na lepsze? Bo wśród tych wszystkich komentarzy ciężko znaleźć pozytywny. Aplikuję na stanowisko recepcjonisty. Jakieś informacje z pierwszej ręki? Zmiany po 12h a jak wygląda to w rzeczywistości? Ile pracy na ile wolnego? Mozna prosić o jakieś info dotyczące zarobków? Najlepiej widełki - od ilu do ilu może wyciągnąć recepcjonista?

pozdrawiam
1
t 2013-08-08 11:08:40
Kiedyś tam wrócę i zrobię porządek..póki co fajnie sie czyta to wszystko więdząc, że to przeszłość..
1
bywalec 2014-02-25 21:09:08
wiec powiem tak ... bywam w roznych hotelach na calym swiecie .... i pytam sie kto Wam dal te gwiazdki;p Pierwsze co rzuca sie w oczy po wejściu do recepcji mlodzi ludzie ja wiem ze znizki ze mniej kosztuja ale brak splendoru i kunsztu brak zaangazowania w wykonywana prace bo tak w starych szkolach uczono. Brak pasji! Chlopak portier chyba 3 12 robil bo ledwo na ovczy widzial a za recepcja glosne rozmowy kierowniczek nie wiem kto to byl ale jarmarczne opowiesci.....! Ludzie pracujecie w pieknym miejscu w miescie przyszlosci wykorzystajcie ten potencjal ...!SMUTNO I PRZYKRO...NIE WROCE
1
gość 2014-05-02 18:49:14
(usunięte przez administratora) a mialo byc tak pieknie , na folderach i w internecie bajka a rzeczywistosć porażka..... nie wrócimy
1
magda 2014-05-26 22:32:00
Niestety mat nie ma , ale jakby Ci się nudziło w pracy to u kierowniczek są obrazki do kolorowania , moda dotarła także do biura Pani kadrowej :) , polecam
3
pokojowa 2014-08-26 11:33:34
Pracowałam w tym hotelu. Nowa Pani Kierownik-Pani Anna M. okropna osoba! Człowiek który myśli że zjadłwszystkie rozumy i że jest najważniejsza w tym hotelu. Nic nie robiła tylko siedziała u siebie w biurze-wysługiwała się Paniami pokojowymi wydając im polecenia przez telefon bo przecież ciężko przyjść osobiście.Gdy coś było nie tak bo ona czegoś nie dopilnowała to oczywiście wina byla pokojowych nie jej..



Dużo braków w tym hotelu. Na recepcji wieczny przemiał osób..Rotacja niesamowita.Portier jeden na cały hotel. Pani Dyrektor wiecznie siedzi u siebie w biurze i nie widzi albo udaje że nie widzi co się dzieje.Zatrudniła swojego kochasia w hotelu i jest ślepo zafascynowana nim a nie interesuje sie wydarzeniami na około...a szkoda bo pracownicy robią co chcą. Nie dziwie się że ludzie non stop sie tam zmieniaja skoro traktuje się ich jak śmieci...a Pokojowa za prawie 200h przepracowanych w miesiącu dostaje 1300 zł,bo kierowniczka wiecznie premie ucina za totalne głupoty.
5
drut 2014-11-25 14:34:06
co tu tak cicho?
cichy 2014-11-25 21:29:48
bo idzie ku lepszemu:)
Janka 2014-11-30 00:14:59
co podnieśli te głodowe pensje dla żebraków ???
1
ciekawy 2014-12-10 14:40:38
Zamienił stryjek siekierkę na kijek. teraz mamy w biurze wieśniaka lizusa, który jedyne co robi to podlizuje się do szefów - szczególnie jednego i zakompleksioną bekę z krakowa, której wydaje się , że pozjadała wszystkie rozumy. idealna para.. no i świetnie się bawią popijając drinki w barze... a chaos i bałagan jak był tak jest.....
4
mała 2014-12-11 21:36:51
A miało być tak pięknie....:(
radek 2014-12-14 11:38:22
no niestety ... prawda jaka jest każdy widzi..
Pracownik 2015-01-19 18:49:37
Jeżeli gastronomia to wszędzie tylko nie hotel monopol!
Zmiana szczebla dyrektorskiego miała coś poprawić.
Oczywiście tak się nie stało. Obiecali premię i oczywiście zwlekali, aż się okazało, że będzie 7 razy mniejsza i to tylko przy wyrobionym progu.

Tyrasz jak wół za minimalną krajową!

Nie znam miejsca gdzie zarabia się mniej.
Ogromnie nie polecam!

Ah i żeby nie było, już tam nie pracuję.
1
krzysiek 2015-01-24 14:16:32
bo to nie o zmiane szczebla dyrektorskiego chodzi ... tu problem jest gdzie indziej. Dyrektorem może byc nawet córka prezydenta i tak nic sie nie zmieni.... byle tylko obiecywac i wyzyskiwac i znow obiecywac ....
2
Krzysztof Figura 2015-01-26 18:08:37
Jeśli macie odwagę pisać komentarze miejcie odwagę podpisać się imieniem i nazwiskiem.
Adam 2015-02-01 15:50:49
Naprawdę "panie" Krzysztofie?
Czy wiesz jakie koneksje posiada rodzina Likusów?
Jeżeli jesteś sobie w stanie poradzić z wilczym biletem to gratuluję.
Większość jednak nie może sobie na to pozwolić.
ABW też nie dało rady
mordka 2015-02-01 18:18:57
no jak ABW wjechało na gowork to robi się grubo:) weźcie się do roboty ludziska a nie narzekajcie!!!
katrine 2015-02-12 13:06:10
kto jest teraz dyrektorem i kierownikiem?
duzo menagerow pracuje? jak warunki? warto aplikowac?
Mono 2015-02-17 12:20:32
Halo wie ktos?
buha 2015-02-17 17:12:04
nie warto
Katrine 2015-02-17 20:30:38
Odpowie mi ktos jak z tym szefostwem? Nigdzie nie jest to napisane
jhgfdf 2015-02-19 11:54:06
a co za róznica??? jak ci tak zalezy to idz na rozmowe i sie dowiesz..
kat 2015-02-22 11:47:49
chce wiedzieć z kim mogę pracować,
zawsze można sprobowac wkrecic sie przez znajomych
boa 2015-03-24 17:06:50
napiwki średnie, pensje marne, restauracja prawie pusta to i napiwków nie ma
gosc 2015-03-27 17:39:46
Jaka jest atmosfera? Slyszalem ze sie bardzo poprawila
gosc 2015-03-29 12:22:17
to jak z kierownikiem?
kto to jest
njhgj 2015-03-29 14:46:23
atmosfera beznadziejna... zadnych zmian
kiero-recepto 2015-04-04 08:40:39
filozof....
ano 2015-04-23 00:42:03
jak ma na imię dyrektor ?
bhiut 2015-04-23 15:16:21
Zofia
Kolo 2015-04-24 04:42:47
A nazwisko?
wiesiek 2015-04-24 08:27:55
to prawda ze nastapiła zamiana kierowników (wrocław kato)?
1
ola 2015-04-24 20:18:20
zofia nie tadeusz?
pomocnik 2015-06-30 20:20:45
witam, proszę mi dać znać czy atmosfera jest w porządku - chciałbym spróbować, pozdrawiam
Hogata 2015-08-30 19:29:36
Uważam, że atmosfera w Hotelu zmieniła się o 180 stopni!!! Manager robi wszystko, co w jego mocy żeby wszystkie pokoje w Hotelu były sprzedane. Obydwie Restauracje są pełne gości, którzy na każdym kroku dostrzegają zmiany i są pozytywnie nastawieni do całej obsługi Hotelu. Wystarczy poczytać opinie na portalach np. Booking czy inne. Polecam jako miejsce do pracy!
2
prawdomówca 2016-03-11 21:06:02
Ludzie , co wy za bzdury wypisujecie. Ogarnijcie się. W tym hotelu ludzi traktuje się jak psy.
Ciągła rotacja pracowników w dziale służba pięter jest spowodowane zakłamaniem działu. Obcinanie premii bez powodu albo pani kierownik miała okres albo złamała paznokieć . Każdy kto ma inne zdanie wylatuje po kilku miesiącach ,anonimowe telefony z informacją zwolnij się bo i tak Cię zwolnią . Nie wykończy Was praca to wykończy atmosfera pupili szefowej. We Wrocławiu na prawdę jest dużo lepszych miejsc pracy gdzie nawet można zarobić. Szanujcie się.
patrycja 2016-03-22 13:31:53
jak 9zł za godzine to duzo i te wszystkie nadgodziny, to polecam. Tyra za nic.
i brak szacunku do pracownikow kompletny. nic sie nie zmienilo i pewnie nic sie nie zmieni
Europejczyk 2016-04-22 17:22:28
Drodzy przyszli pracownicy odradzam ten Hotel a przede wszystkim dział służby pięter.Kierowniczka Anna W. to chyba przeszła przez Jugendamt i teraz mści się na ludziach.Umie o godz.12.00 dać umowę o pracę ,a o godz.15.00 zwolnienie i to z uśmiechem na twarzy.Te obiecane przez nią premie to można tylko sobie pomarzyć przez pierwsze trzy miesiące potem ucina ,jak to mówi 25% premii-czyli wypłatę.A ucina za wszystko-nawet za swoją nieudolność i lenistwo.Potem jak coś się w kasie nie zgadza to zwala na dziewczyny.Ale ma Anna też swoje zalety-LUBI DONOSICIELI i tych hojnie wynagradza.I już na koniec :jeżeli lubicie być poniżani , niesłusznie oskarżani i oszukiwani to takie wrażenia dostarczy Wam Hotel Monopol-dział służby pięter.
Krzysztof Figura 2016-04-27 18:37:13
Piękne miejsce w pięknym Wrocławiu. Skrywa więcej tajemnic niż samo miasto. Hotel najwyższej klasy we Wrocławiu. Tania wersja Hiltona czyli OVO nie przebije tego miejsca, które posiada duszę.
Znakomite miejsce żeby zdobyć doświadczenie, wzbogacić swoje CV. Z pewnością zdobędziesz prestiż. Pieniądze kwestia indywidualna. Pensje niezmienne od lat. Wypłaty zawsze do 10-tego. Umowa o pracę.
Jakość świadczonych usług nieprzerwanie rośnie od czasu nowego zarządu. Menadżer Maciej jest ojcem sukcesu - dawno nie widziałem takiego zaangażowania, poświęcenia, oddania sprawie jednym słowem profesjonalista - zasługuje na szacunek. Potrafi rozwiązywać problemy rozmawia z pracownikami, czego powiedzieć o Pani dyrektor nie mogę, ponieważ mam nie najlepsze doświadczenia. Znam ludzi, którzy twierdzą, że z tą młodą Panią można współpracować i da się lubić. Polecam przekonać się samemu.
Właściciele - biznesmeni z klasą, dużego formatu, profesjonaliści. Nie ma problemu, którego nie potrafią rozwiązać. Jeśli jesteś uczciwy i sumienny zawsze możesz liczyć na pomoc. Bardzo dobry kontakt.
Pracowałem 4lata. Miejsce polecam! Warto pamiętać że nawał pracy, tempo, brak jasno określonego zakresu pracy, częste zmiany personalne, organizacyjne, niedocenianie przez "górę", podejmowanie decyzji przez pryzmat emocji ("góra"), a na koniec ekstremalnie nieprofesjonalna/nieuprzejma forma rozwiązania umowy mogą zdarzyć się wszędzie - takie uroki pracowania "dla kogoś". Jak chcesz mieć wszystko po swojemu - otwórz swój biznes i pokarz światu czy jesteś lepszym pracodawcą.
1
Franek Koślawy 2016-04-28 08:44:58
Jak pięknie napisane... nikomu nie szkodzi, w geście pełzania ,okazanie miłości do ludzi ...piękne słowa, cudne wspomnienia, zero żalu, zrozumienie w każdym calu...mistrzu piękności cóż sprawiło że po 4 latach opuściłeś te dobroczynne miejsce, tak piękne że wspomnienie powoduje takie przywiązanie, aż musisz zaglądać na forum o miejscu które Twe serce tak wzrusza ???
1
celina 2016-05-10 09:15:59
Hej, proszę mi powiedzieć czy ktos z Państwa uczestniczących w dyskusji rezerwował miejsce w Hotelu i mogłby mi polecic? Wybieram sie na weekend z mężem, suzkamy pokoju dwuosobowego.
6
Zostaw swoją opinię o Hotel Monopol Wrocław - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hotel Monopol Wrocław