brak logo

next

South Elmsall

Opinie o next

polaczek cwaniaczek 2009-07-03 16:49:19
małe zarobki 800 jezeli robisz dla agencji np.Flame. napewno bedziesz mieszkal w wakefield czyli 17 tygodniowo na dojazdy w tym 2 godziny dziennie w autobusie 200 lub ponad za chalupe czy barak niewiem jak nazwac te zagrzybione domki. wiadomo jesc trzeba min 250 na miecha.piwko wypic terz trzeba a i jeszcze jedno agencja bedzie caly czas obiecywac kontrakty dla nexta czyli po zakonczeniu kontraktu agencyjnego rzekomo zaczynasz bezposrednio dla nexta co jest perfidnym kitem.wiem ze teras jest tam duzo pracy czyli mozesz liczyc na nadgodziny kturych bedziesz mial dosc po 2 tygodniach. ogulnie praca niejest cięrzka chyba ze chcesz pracowac ponad norme na tak zwany bonus wtedy wyprowasz z siebie flaki a moze okazac sie ze brakuje ci 1 procenta do normy. polecam prace w granicach normy czyli jezeli norma tam wynosi 85% polecam wyrabiac 70% 75% to ich zadowoli i cie niezwolnia a z tego co slyszalem to robota tam jest do konca sierpnia jakos tak. jezeli planujesz jechac na szybki zarobek to niepolecam ani troche ale jezeli chcesz zostac w angli na dlozej to mozesz sie tam zaczepic a w trakcie szukac lepszej pracy co jest w tej chwili bardzo cieszkie a jerzeli nieumiesz angielskiego to niemasz tam wogule poco jechac teras zeby znalesc tam robote w miare musisz prowadzic plynna konwersacje po angielsku a i to niedaje ci gwarancji poprostu niema roboty przynajmniej w tym regjonie. niewiem czy wiesz south elmsal to wies w dodatku nieduza. w wakefield terz nic niema ludzie z tamtąt przyjerzdzaja do nexta .a w nexcie niemusisz znac angielskiego tylko wiedziec kiedy glowa kiwnąc i rozumiec w miare co do ciebie mowia. tam jestes nikim . jakby jakies pytania to smialo sory za bledy niezastanawiam sie co pisac tylko pisze co mysle.
del 2009-10-16 16:25:01
Witam mam pytanie zaoferowano mi pracę w tym jak piszesz (usunięte przez moderatora) i to przez tę samą agencję przez którą Ty byłeś/łaś. I mam trochę dylemat jechac nie jechac. Jaka jest tam mozliwosc jakiego kolwiek rozwoju i ile zostaje chajsu w kieszeni ale takiego namacalnego
byly pracownik-moze i przyszly 2009-12-03 13:13:23
(usunięte przez moderatora) pracowalem w south elmsall i norma 103-107% jest bardzo latwa do zrobienia tylko trzeba pracowac a nie stac i (usunięte przez moderatora) farmazony
Ola 2009-12-18 12:02:18
Zgadzam sie , ja tez tam pracowalam i mozna spokojnie norme wyrobic ale tylko wtedy jesli masz prace, a przewaznie jak przychodzi agencja to niestety dla nich nie ma pracy a wtedy ukrywaja sie gdzies udajac ze pracuja a nie maja tego na papierku co w danym czasie robili( cala prace wykonana w danym dniu musisz wypelnic w bonusie) i w ten sposob zazwyczaj agencja nie wyrabia normy.Bo prace zawsze maja pracownicy ktorzy sa zatrudnieni na stale a agencja raz ma prace raz nie....Pozdrawiam.
1
Olka. 2009-12-18 12:26:38
Witam, a moze ktos chce wynajac dom w Upton 3 pokoje, czesciowo umeblowane, spokojna okolica , bardzo blisko pracy Next 5 minut samochodem. Kontakt e-mail joanna_s5@tlen.pl gg 1022578. Wysylam zdjecia na zyczenie.
1
Wilhelm_Tell82 2010-11-30 10:53:28
Jadę 15 grudnia 2010r. do South Elmsall,do firmy Next,jestem troszkę już doświadczony w pracach za granicą,w Polsce z pracą coraz ciężej,a jak wygląda sytuacja w rejonach Leeds,Doncaster z pracą na budowie?Chodzi mi o pracę dla cieśli szalunkowych,elektryków,budowlańców
adi 2010-12-01 20:59:07
Ja tez jade 15grudnia z jakiego biura jedziesz??
Pervers 2011-10-28 11:03:43
Jade tam nie dlugo do dziewczyny
roCo10 2012-03-05 19:00:13
Witam wszystkich serdecznie! Mam ogromna prośbę, a mianowicie czy ktoś z Was mieszka w South Elmsall i może mi napisać jak jest tam z pracą na wakacje okres połowa czerwca do końca września. Mój język angielski jest komunikatywny. Chce tam wyjechać na wakacje bo jak pewnie większość z Was ma dość tyrania tutaj na za marne pieniądze. Liczę się z tym, że pójdę do pracy przez agencje i czego mogę się spodziewać i czy jest tam w ogóle praca dla studentów w sezonie? Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam!
Protectio 2013-12-30 19:03:15
Nie polecam firmy. Zdecydowanie nie polecam. Zastanów sie kilka razy zanim podejmiesz decyzje. Atmosfera w pracy jest nie do zniesienia. Bardzo ciezko zaakceptowac sposob w jaki traktuja Cie przelozeni. Nawet czlowiek o anielskiej cierpliwosci jest poddawany na probe.
Wystapuja problemy z wyplatami. Czesto pieniadze sie nie zgadzaja, nadgodziny so wyplacane z opoznieniem, bonusy rzadko kiedy sa takie jakie byc powinny. Szkode zawsze ponosi pracownik, nigdy pracodawca. Po szybkim podpisaniu umow, przychodzi czas na wdrozenie do firmy. Trening jest przeprowadzany jak najszybciej, niedbale i najwazniejsze kwestie sa wyjasniane niedokladnie. Pracownicy agencji sa niekompetentni, niekulturalni i trzeba ich usilnie prosic o rozwiazanie problemu z platnosciami.
Jezeli chodzi o brygadzistow poszczegolnych dzialow to wiekszosc niestety nie potrafi sie zachowac i rozmawiac z pracownikiem. Zamiast sugestii, próśb, zapytań występują nakazy i rozkazy (usunięte przez administratora)Problemy tutaj rowniez sa przekazywane z raczki do raczki. Niekompetentni ludzie na niewłaściwych stanowiskach z problemami psychicznymi nie powinni być dopuszczani do kierowania zespolem.
Dla wiekszosci pracownikow to pierwsza praca. Tak naprawde wiekszosc jest tutaj niedoswiadczona w ogole i dlatego sa latwi do manipulowania i tłamszenia. Pozwalaja soba pomiatac i dlatego "liderzy" traktuja wszystkich tak samo, bez szacunku.
Wszystko powyzej to jednak tylko wierzcholek gory lodowej.
Problemy zostaly zgloszone do odpowiednich instytucji i mysle ze wszystkie osoby sprawiajace problemy w przyszlosci, zostana odpowiednio potraktowane. Teraz czuja sie bezkarne jednak to sie szybko zmieni.
sedzia_dred 2014-01-01 15:48:44
Solsbury Solutions/Wakefield/Next South Elmsall /Manwers Way


Ostrzegam wszystkich przed ta agencja.

Zdecydowanie nie polecam. Nie polecam tym bardziej osobom przyjezdzajacym z Polski specjalnie do pracy przez ta agencje.
Bezustannie wystepuja niezgodnosci na wyplatach. Pieniazki za nadgodziny sa wyplacane w 75% i trzeba sie prosic o reszte czyli 25%. W agencji tlumacza sie spoznienionym odbiciem lub zbyt wczesnym odbiciem w kanerze na magazynie. To nie jest prawda.
Maja balagan w agencji i w nexcie. Sami nie wiedza czy to ich wina, wina pracownika czy moze nexta.
Sposob przeprowadzania rekrutacji jest smieszny. Film treningowy jest zalosny, w dodatku przerywa i nie pada w nim zadne slowo tylko jakas dziecinna muzyczka. Jest milion kartek do podpisania a na przeczytanie ich nie ma czasu.
Specjalnie zatrudniaja mlodych i niedoswiadczonych ludzi bo moga ich kantowac. Bazuja na nieznajomosci prawa pracy i w ogole zycia. Potrzebuja zielonych bo takich najlatwiej formowac. Jak plasteline.

Nie dajcie sie kantowac. Walczcie ze ( usunięte przez administratora ) i "ucinajcie im rece".

W pracy panuje paskudna atmosfera. Liderzy sa niekompetentni i zachowuja sie jak u siebie w oborach czyli z miejsca z ktorego pochodza. Traktuja innych bez szacunku to niech licza sie z podobnym traktowaniem.
Aktualnie jestem w fazie przywrocenia ich do porzadku na drodze prawnej. Musza dostac nauczke i odczuc smak tego jak traktuja ludzi.

Podsumowujac nie warto. Wyplaty slabe, niekompletne, zaloga paskudna i bezczelna, praca monotonna i caly czas piora mozgi mlodym ludziom jakas propaganda o ekstra pieniadzach za wydajnosc o rownym traktowaniu innych itp

Jezeli godzisz sie na plucie sobie w twarz to smialo. Miejsce idealne dla ciebie.
Jezeli masz godnosc to tam sie pojawisz.
Pozdrawiam godnych
4
bury 2014-04-07 20:07:38
trzeba zapytać osobę która to napisała czy ogarnia w ogóle, że w Polsce jest coś takiego jak kwota brutto i netto :)
Jaaa 2014-05-06 16:24:21
Witam, ja byłem przez agencję Solsbry Solutions - nie wiem czy ktoś tutaj wypisuje z konkurencji opinie o nich, czy są to jacyś nieudacznicy, którzy zostali zwolnieni np po 2 tyg za kradzieże lub obijanie się i się mszczą. Powiem Wam że nie miałem żadnych problemów, atmosfera cóż, raz lepsza, raz gorsza, zależy od działu i zmiany - ja byłem na pickingu i najgorsza zmiana tam to była ranna , najlepsze nocki :) Nigdy nie miałem problemów z kasą, nigdy nie miałem problemów z dogadaniem się z ludźmi z Solsbry zarówno jeśli idzie o grafik, wolne jak i o sprawy finansowe, jak się coś nie zgadzało, urlop wypłacony - mieszkania dają kiepskie, ale co za problem przed wyjazdem sobie ogarnąć lokum? Ja tak zrobiłem i wynajmowalem pokój prywatnie (strona Doncaster4u - tam jest dużo ogłoszeń od Polaków). Mnie się osobiście praca tam podobała, mam zamiar wrócić w tym roku - tak na marginesie po skończonym kontrakcie zostajecie na kontrakcie agencyjnym tzw ongoing contract, czyli jak jest praca dla agencyjnych to chodzicie do pracy za stawki pracowników nexta.

Aha jeden zgrzyt jest akurat prawdziwy - nie warto wyrabiać norm, bo tu akurat dziwne zdarzenia są, najlepiej robić swoje, nie obijać się , ale nie przepracowywać jak inni bo z bonusami jest róznie, często są zaniżane więc nie warto biegać z wózkiem po magazynie ;)
2
sb 2014-05-20 18:56:58
Dla mnie praca w Next przez Solsbury była ok. Pracowałem 3 miesiące, kasa zawsze była na czas. Nie miałem problemów jesli chodzi o dogadanie się z ludźmi z Solsbury w kwestiach na przykład dni wolnych. Natomiast przełożeni w pracy faktycznie rózni, niektórzy bardzo niesymaptyczni. Ale generalnie jak przychodzisz do pracy i robisz swoje to nie ma problemu. A tak zwane normy bardzo trudno wyrobić, ale jeżeli się ich nie wyrabia to nie ma problemu. ( no chyba że przeginasz).
a.aa 2014-07-19 12:06:15
Jak ktos chce dostawac pieniadze za nic, to niech lepiej nigdzie do pracy sie nie wybiera. Ktos widzial magazyn, w ktorym sie siedzi na tyłku? Ja nie. Nexta bardzo sobie chwale, pracuje tam przez solsbury, agencja jedna z lepszych w wakefield, zero problemow, pomocni, zawsze mozna sie dogadac, chybaze ktos nie szanuje pracy, niech sie wtedy nie spodziewa powaznego traktowania. Picking nie jest moze bardzo lekki, ale i nie jakis mega ciezki. Packing z kolei jest bardzo lekki. Wiekszosc ludzi, łącznie z managerami jest sympatyczna, zdarzaja sie jakies wyjatki, ale i tak jest 200% lepiej niz w Polsce. Czepianie sie o filmiki na szkoleniu jest smieszne, gdyby kolega wypowiadajacy sie 'zwiedzil' wicej magazynow, to by wiedzial, ze akurat w nexcie jest dosc porzadne szkolenie w porownaniu z innymi miejscami pracy. Praca tez jest ok, nie jest nudno, nie musisz stac przy tasmie i wykonywac tego samego ruchu przez 12h....i stawki bardzo dobre, ale to po jakms czasie pracy, bo na wstepie minimalna
prawieBratPit 2014-12-03 22:37:43
Ktoś może mi powiedzieć swoją subiektywną opinie na temat mieszkań znajdowanych przez agencje, naprawde są takie tragiczne ?
1
MONA 2015-01-26 18:27:46
Dostalam propozycje od znajomych zeby przyjechac do nich do south elmsall i ogarnela sobie prace w next czytam wasze opinie i moze sie bede powtarzac ale mam pytanie. Czy agecje ktore tam przyjmuja maja na jakiś okres umowy sa dostosowane do polaków ktorzy nie znaja jezyka ?? Ja okurat znam dosc komunikatywnie, ale znajoma nie bardzo a tez jest chetna ze mna wyjechac ?? moze ktos ma namiary do agecji z gory dzieki :)
Izoker 2015-03-11 09:15:13
Chciałbym się dowiedzieć czy w związku z faktem, że firma znajduje się za granicą i tam prowadzona jest działalność to czy zarobki i warunki socjalne pracowników na magazynie są odpowiednio wysokie i adekwatne do ilości obowiązków, czy jakiś punkt tej pracy 'niedomaga' i należałoby się nad nim głębiej pochylić..
1
Kosmos 2016-03-22 19:07:16
Praca ciężka fizycznie, to przede wszystkim. Bez języka nie ma czego szukać. Pracuje tu naprawdę wielu Polaków, ale z angielkim menadżerem Musisz się dogadać i tego się nie przeskoczy. Wszystkiego uczą od podstaw więc nie trzeba mieć doświadczenia.
byly pracownik next-a 2016-06-22 14:39:57
Witam

Pracowalem w tej firmie bylem zatrudniony na kontrakt. Szkolenie szybkie ale wporzadku, praca na poczatku wydaje sie ciezka ale pozniej jest spoko. Manager tez spoko ale mial jedna wade tak bardzo chcial wszystkim pomoc ze najlepsza fuche czyli nic nie robienie mieli ci ktorzy codziennie do niego chodzili zabawiali go rozsmieszali lub kobiety wykladaly swoje cycki na stol.

Kasa zawsze na czas, zawsze taka jak powinna byc.

Wspolpracownicy - jedni wporzadku ale duzo dupowłazów zwlaszcza mlode polki. Takiego wlazenia w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie spotkalem chociaz pracowalem w uk 3lata i mialem przez ten cas 6 roznych prac.

Zarobki jedne z lepszych jesli chodzi o magazyny do tego fajne bonusy ktore na poczatku trudno wyrobic ale pozniej nie ma z tym problemu.

Awans - lizesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] awansujesz. Pracujesz ciezko ale nie lizesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] manager tego nie widzi wiec nie masz co liczyc na awans.

Sa osoby ktore pracuja miesiac (mlode polki) i po tym okresie lizac ciagle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] managerom robia to co pracownicy ze stazem 2-letnim. Na mojej zmianie byly 3 "gwiazdy" ktore zawsze przed praca staly jak grzeczne suczki obok biurka managera i tym sposobem chyba nic tam nie robia.

Ogolnie - jestes kobieta mloda i atrakcyjna? bedziesz miala tam super a jak umiesz wlazic w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie bedziesz chciala zmienic pracy.

Jestes facetem? chcesz zarobic na mieszkanie? wyjechac na 2 lata i wrocic? poszukaj pracy na budowie bardziej sie oplaca, chyba ze nie lubisz zbytniego wysilku to w nexcie mozna spokojnie zarobic 1500-1700f miesiecznie.
1
xxx 2016-09-08 20:42:06
Next hmm dla mnie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzeba byc biegajacym silaczem zeby norme wyrobic .Ochrona jedna z najbardziej porabanych ludzi ktorych widzialem szczegolnie starsza pani o ksywie wiezniara tyra ludzi i znajduje ofiary do dyskryminacji ochrona traktuje kazdego jak zlodzieja i sama firma rowniez pelno bramek itd. ciagne wywoluja kogos przez megafon i pytaja sie dlaczego tak malo ? pelno dam ktore lubia byc slodko pierdzace i lizac odpowiednie miejsca managerom. Ogolnie jak lubisz byc numerem bonusa to mozesz tam isc ja wolalem odejsc.
Zostaw swoją opinię o next - South Elmsall
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie next