brak logo

PoWoGaz

Poznań

Opinie o PoWoGaz

r56 2010-06-19 14:47:26
To prawda, pracowałam w Powogazie blisko 30 lat. Po Powogazie została tylko dobra opinia którą fabryka cieszyła się w dawnych latach.
Dobre pensje, nadgodziny - to przeszłość, pamietam że z innych zakładów nam zazdrościły koleżanki.
Wszystko to się skończyło w roku 2006r kiedy to Powogaz został wykupiony przez Apator Toruń. Defakto pracownicy którzy byli włascicielami akcji dostali w zalezności od stanowiska duże pieniądze. Wywalczyli sobie pakiet ochronny który sie kończy w kwietniu 2011r. Ale nic nie ma za darmo.
Apator zaplanował obniżke stawek z 22zł brutto na 12 zł oraz wplanach jest przeniesienie zakladu poza Poznań.
Fabryka została sprzedana za 80mln zł łącznie z zakładem w Pniewach oraz apartamentami w Kołobrzegu. Za sam teren przy ul. Janickiego Toruń dostanie 100 mln zł (4 ha) CZYSTY ZYSK.
Szkoda jedynie mi ludzi którzy zostali tam, normy i "opieka" przełożonych stała się nie do wytrzymania.
Grupa trzymajaca władze zarabia olbrzymie pieniadze, a 99 % zalogi bedzie pracować za 5 zł netto(usunięte przez administratora) . Kompletny brak szacunku do ludzi. Z usmiechem na twarzy i przesadna grzecznością dają kary, i ustne nagany. Nikomu nie polecam.
1
jaka 2010-07-30 17:40:37
Fabryka straciła swój dawny blask i renome, dzisiaj jada tylko na opini.
Wyśrubowane projekty robione na łeb na szyje odbijaja sie na jakości.
Predzej czy póniej fabryka padnie i tak, w końcu ktoś zuważy ile jest "wody w wodzie" i jakie rachunki płaci :)
powogaz 2010-08-08 20:18:10
Nie polecam. znajomości, ukałdy ... rodzina
1
roberto 2010-08-15 13:03:58
Dla mnie niestety praca w Powogazie też okazała się porażką... Na pierwszy rzut oka wszystko wyglądało OK nowy biurowiec itp. ale po jakimś czasie zobaczyłem, że to tylko pozory a firma tak naprawdę nic nie może mi zaoferować. W Powogazie wszyscy są podejrzani o wszystko! Pracownik to zło konieczne- śmieć na którego trzba miec cały czas oko!
3
ja 2010-10-14 08:42:16
swieta racja prawda
maclac 2010-10-15 19:18:26
Wszystko ładnie pięknie tylko co te frustracje mają na celu.Widzę że wypowiadają się tu ludzie mający pojęcie o tym co się w tej firmie dzieje.Tylko mam ochotę ich spytać dlaczego są tak odważni na anonimowych forach?Tacy jesteście odważni to chwyćcie się za jaja i pokażcie swoją mądrość.
liczydło + - 90 procent 2010-10-18 08:12:03
Ile jest wody w wodzie ? To nadaje się do prokuratury. Na ile obywateli oszukujemy? Całe nieszczesne QJ z (usunięte przez administratora) na czele.
aaaaaaaaaa 2010-10-19 08:36:22
ten kto zna się na metrologii nie pisze takich totalnych bzdur typu liczydło + 90%
1
ja13 2010-10-27 19:59:10
Jeżeli rodzinna to po co kamery głupku
anonim 2010-10-27 20:18:55
ja13 - 2010-10-27 19:59:10

Jeżeli rodzinna to po co kamery głupku

i czyta wyborczą= fuj
ja13 2010-10-27 20:21:52
CXo chcesz od Pana Szafrana- spoko gość.
szybki 2010-10-27 23:23:21
to się z nim koleguj-
zx 2010-10-28 16:03:10
no dobra może trochę burak ale jak z chama na pana to cudu nie będzie a kolegów już mam
zx 2010-10-29 19:22:56
Blondynek to już prawie łabędzi śpiew
zołzowaty 2010-11-03 18:40:53
Słyszałem, ze palą papierochy ale w swoim pokoju, bo tam nikt nie zachodz. Czy to prawda??? palcie???
chyba sprawiedliwy 2010-11-03 18:47:43
Trudno przezwyczaićsię do wymagań pracy tym, co nigdy takich wymagań nie mieli, wystarczyło że byli - a teraz krzywda się dzieje.
No mój Boże na pieniązki trzeba zapracować, nie tylko być i brać.....
wieśniak 2010-11-03 18:50:45
Szybki a Ty kto, że obrażasz ludzi????
Czy w Twojej szybkości zdążysz się ubrać????
Sądząc po ogóle wypowiedzi, hm, nie wiem czy Tobie sloma nie wychodzi z papci - trochę taktu "kolego" !!!!
pracujący wtedy 2010-11-03 19:38:57
Te a co Ty (usunięte przez administratora) opowiadasz ?czy aby to prawda?????
z innej branży 2010-11-03 19:41:24
Kosmaty a widziałeś kogoś pod wpływem???
U mnie prze btramkę by nie przeszli hahahah
Myślę, że coś zmyślasz hahahahha
Kosmaty krasnoludek 2010-11-03 21:26:03
Nie tylko widziałem, ale i czułem, hahahahha hej z innej branży.Pozdrowionka.
2011-02-07 22:00:54
A jak tam wygląda praca inżynierów? Jakie płace itd?
blondyn 2011-03-08 14:14:26
(usunięte przez administratora) oni nie potrzebują inżynierów tylko roboli za 7.52 brutto na godzinę. Zresztą wiara z wyższym też tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za 5 zł na godz.
2011-03-22 09:08:13
No ale przecież mają tam jakiś konstruktorów, a oni raczej z a 5 zł nie pracują.
aga 2011-03-31 08:10:54
Radzę omijać APATOR POWOGAZ szerokim łukiem. Ta fabryka to dzisiaj kołchoz pracy. Wyzysk pracowników, strach i zarobki 7,52 brutto na godzinę.
Dyrekcja zakładu z uśmiechem na twarzy żeby nie napluć pracownikowi w twarz mówi "idź zobacz czy deszcze nie pada"

Nie polecam
wuj 2011-05-11 11:01:26
Obecnie pojawiły się dwie oferty pracy - dla specjalisty technologa oraz dla konstruktora elektronika. Ktoś się orientuje ile mogą płacić na takich stanowiskach?
1
anonim 2011-05-13 00:05:26
Z tego co piszą powyżej to cienko...
wuj 2011-05-15 22:51:05
no dobra ale może konkretniej?
QJ 2011-12-09 12:45:12
Ci co myślą że ich wodomierz odmierza prawidłowe wartości są naiwni. Na zmianie jak trzeba zrobić 300 szt wodomierzy na porządku dziennym jest obracanie głowic aby wyszło dobrze :) BIEDNI CI LUDZIE CO PŁACE CAŁE ŻYCIE ZA RACHUNKI ZA WODĘ - 50% LUB + 50 %
naniu 2014-12-10 15:11:11
Wiecie, że Powogaz S.A. znalazł się wśród najlepszych przedsiębiorstw w segmencie tzw. średnich firm w regionie i w rankingu „Dziennik Gazeta Prawna” otrzymał wyróżnienie "Skrzydła Biznesu"?? Dlaczego nikt nic nie pisze na temat warunkow pracy?? Podejrzewam, że wynagrodzenia sa zadowalajace skoro firma dostaje nagrody. Można skladac CV? Polecacie?
Armia 2015-02-27 06:43:50
Jeżeli zostali odznaczeni taką nagrodą i tytułem to siłą rzeczy gratulacje się należą, chociaż zastanawiam się jakie decyzje miały miejsce, że udało się zając wysokie miejsce wśród wielu i naprawdę. Sugerujecie, że żyła to nie słowo tylko jego stan umysłu? Brzmi abstrakcyjnie, ale jeżeli tak jest to warto to zaakceptować i tyle.
magda 2015-03-03 23:01:41
A czy wiecie coś na temat letnich praktyk studenckich w tej firmie?
inzynier 2015-05-09 12:02:03
Bylem na rozmowie na stanowisko inzynieryjne w Poznaniu. Zdawalo sie merytrycznie aż do pytania o oczekiwany poziom wynagrodzenia. To po prostu żalosne, ze dla inzyniera ze sporym stazem proponuje sie zarobki jak dla studenta. Zeby nie tracic czasu najpierw zapytajcie o wynagrodzenie... Po co rzucac perly przed wieprze. Jesli firma nie zamierza doceniac finansowo swoich inzynierow, to znaczy ze... Dokonczcie sami.
Inzynierom, którzy cos potrafia zdecydowanie odradzam.
1
BOB 2015-05-13 22:13:12
ile Tobie zaproponowali, bo chciałem tam isc ?
inż 2015-05-25 16:43:08
Nie prawda. Nie dają ŻADNYCH benefitów. Byłem, więc wiem.
gowlin 2015-05-25 16:48:34
Potwierdzam.
Na pytanie o tzw. "benefity" panowie sprawili wrażenie, jakby nie wiedzieli co to jest. Pociagnąłem dalej temat, to odpowiedź była czymś w stylu: największym benefitem będzie to, że dostaniesz u nas szansę pracy i wynagrodzenie inżyniera na poziomie zarobków robotnika.
Koledzy inżynierowie, nie dajcie się omamić wdziękiem dwóch bajerujących panów na rozmowie. Im zależy na taniej sile roboczej. Szanujący się inżynier odrzuci ich ofertę w przedbiegach, a świadczy o tym fakt, że Powogaz szuka konstruktora kilka miesięcy i nic.
Aris 2015-12-10 19:47:30
Coraz gorzej w tej firmie.
nowy 2016-02-06 19:53:39
Poszukiwania inżynierow to śmieszność. Chcieliby człowieka z doświadczeniem, a płacą bardzo słabo. Potwierdza - zero benefitów. Szkoda czasu na wysłuchiwanie mądrości, obiecywanek. Może i przebieg rozmowy rekrutacyjnej jest na luzie, ale jak ktos umie wyczuc obiecanki, to zaraz wyczuje, ze cos tutaj nie gra.
Inzynier ze stazem 2016-03-18 21:05:59
Potwierdzam. Byłem niedawno na rozmowie na stanowisko inżynieryjne. Obiecanki, snucie wizji, plany, zamiary. Wynagrodzenie dla osoby z doświadczeniem - śmieszne. Reakcja na pytanie o benefity: cisza. Zero perspektyw rozwoju. Pachnie komuną.

Podsumowując - szkoda czasu.
3
plm 2016-08-14 21:51:37
ok
operator 2016-08-14 22:02:49
Instalator wymagania - ślusarz, dekarz, stolarz, malarz ,sprzątacz oraz ogrodnik czyli złota rączka.
operator 2016-08-15 10:05:19
Instalator to instalator a złota rączka to do usterki lub do sąsiada na fuchę. Znam takich co potrafią wszystko czyli nic tylko w gębie mocni. Trochę specjalizacji w zawodzie wyuczonym w szkołach i na uczelniach.
operator 2016-08-24 15:41:36
Z jakim doświadczeniem kto go dziś ma praca ma czarno a papierów brak.Doświadczenia nabędziesz dopiero pracując w powogazie i pokażesz że jesteś samodzielny z inicjatywą. To jest tzw. doświadczenie.Praca ok dla chcących się rozwijać ale trzeba być stanowczym.
ilala 2016-08-30 12:04:04
Skoro zapewniona jest umowa o pracę @diga i jeszcze dorzucają do tego odpowiednie benefity socjalne, to się wcale nie dziwię, że zatrudnienie u nich jest tak opłacalne. W końcu o dobre stawki jest teraz dość trudno.
Ad 2016-11-14 19:52:19
W tej firmie czas zatrzymał się 30 lat temu. Nie wiem, jak traktują swoich pracowników, natomiast obsługa klienta jest rodem z PRL-u. Totalny brak kultury i profesjonalizmu obsługi. Masakra. Pozdrawiam panie z działu sprzedaży, ilekroć do Was dzwonię, to mam wrażenie, że dodzwoniłem się do GS-u na wsi...
Zostaw swoją opinię o PoWoGaz - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PoWoGaz