brak logo

Shell Business Operations

Kraków

Opinie o Shell Business Operations

Eki 2016-12-02 21:27
A jak jest w Shellu z podróżami służbowymi chodzi mi głownie o dział zakupów? Zdarzają się czy raczej wszystko przez tel/mail ?
bbb 2016-12-02 23:41
właśnie byłam na rozmowie z adecco w sprawie pracy tam. czyli nie polecasz? może coś więcej powiesz.
pozdrawiam
2
Lilianna 2016-12-05 08:23
Nie, nie polecam. To wygląda niestety tak: część pracowników jest zatrudniona na normalną umowę Shellowską ( wynagrodzenie około 1000 zł wyższe niż przez Adecco, do tego benefity, multisport, bonus roczny itp.). Przez Adecco nie dość że robisz to samo co inni, którzy mają lepsze warunki pracy, to masz umowę o pracę tymczasową tzn.,że masz naliczany urlop 2 dni/za miesiąc po każdym miesiącu czyli jak zaczniesz w styczniu to nie możesz w lutym pojechać na 2-tygodniowy urlop, bo zanim zbierze się te 10 dni to hohoho :) Co więcej, osoby zatrudniane przez Adecco tak naprawdę nie podlegają pod shella. Warto mieć to na uwadze przy ewentualnych zwolnieniach. Zwykle zatrudnienie następuje do 18 miesięcy - więcej nie można zatrudnić na umowę tymczasową. Pierwsza umowa to z reguły pół roku. Są to niekorzystne warunki. A sama praca w Shellu też do najprzyjemniejszych nie należy. Jest to moja opinia ale podzielana przez wiele osób z działu.
15
To 2016-12-17 12:35
Jakie są zarobki dla specialist w dziale financial?
Zainteresowany 2016-12-28 09:15
Na jakie zarobki może liczyć Customer Service Professional z językiem polskim? 3.5-4.5k brutto?
Ara 2016-12-30 15:01
Raczej 4 K brutto, o ile masz doświadczenie jakiekolwiek
supermannn 2017-01-02 15:40
Nie wiem jak w Krakowie, ale w Świdnicy (woj.dolnyśląsk)jest ogólnie dobrze ale jest tam taki łysy gościu który...jest chamski i już tam nie jężdzę. Zapytałem się czy kasa otwarta a on do mnie że w tesco. Już nie raz tak robił.
Gdyby nie on to uważam że stacja jest na 3+

Pzdr
1
profesjonalista87 2017-01-05 08:17
Jak zobaczyłem, że #Shell Business Operations Kraków był na 4 miejscu w rankingu Great Place To Work Poland 2015 to mi ku.. .witki opadły. To dało mi obraz tego jak te wasze "wiarygodne rankingki" można sobie wsadzić gdzieś. Otóż pozwolę sobie zacytować wpis na temat tych Januszów Biznesu jaki umieściłem na ich fb:

Hej Janusze Biznesu wykorzystujące Polaków! Jak chcecie, żebyśmy kreatywnie myśleli to zobaczcie jak to się robić w USA. Tam coraz więcej pracodawców skraca czas pracy do 6h/dzień a i skrócenie tygodnia pracy do 4 dni jest dość mocno rozpatrywane. U was trzeba czasami pracować po 18 godzin (!!!!) i jeszcze wymagacie "kreatywnego rozwiązywania problemów". Idioci... O nierównomiernym podziale obowiązków już nawet nie wspomnę. A wasi tzw "informatycy" są tak żałośni, że aż się niedobrze robi. A pewnie zarabiają więcej niż osoby, które naprawdę ciężko pracują tylko dlatego, że nie wiecie co się w waszych "timach" (rzyg) dzieje i daliście się naciągnąć (teraz jest przecież moda, żeby płacić informatykom nie wiadomo ile, nieważne czy się znają czy nie. Jesteście jedną z najbardziej żałosnych firm. I chodzi mi konkretnie o
#ShellBusinessOperationsKraków #
#Shell #Business #Operations #Kraków
9
prof77 2017-01-05 08:25
popieram!

Jak zobaczyłem, że #Shell Business Operations Kraków był na 4 miejscu w rankingu Great Place To Work Poland 2015 to mi ku.. .witki opadły. To dało mi obraz tego jak te wasze "wiarygodne rankingki" można sobie wsadzić gdzieś. Otóż pozwolę sobie zacytować wpis na temat tych Januszów Biznesu jaki umieściłem na ich fb:

Hej Janusze Biznesu wykorzystujące Polaków! Jak chcecie, żebyśmy kreatywnie myśleli to zobaczcie jak to się robić w USA. Tam coraz więcej pracodawców skraca czas pracy do 6h/dzień a i skrócenie tygodnia pracy do 4 dni jest dość mocno rozpatrywane. U was trzeba czasami pracować po 18 godzin (!!!!) i jeszcze wymagacie "kreatywnego rozwiązywania problemów". Idioci... O nierównomiernym podziale obowiązków już nawet nie wspomnę. A wasi tzw "informatycy" są tak żałośni, że aż się niedobrze robi. A pewnie zarabiają więcej niż osoby, które naprawdę ciężko pracują tylko dlatego, że nie wiecie co się w waszych "timach" (rzyg) dzieje i daliście się naciągnąć (teraz jest przecież moda, żeby płacić informatykom nie wiadomo ile, nieważne czy się znają czy nie. Jesteście jedną z najbardziej żałosnych firm. I chodzi mi konkretnie o
#ShellBusinessOperationsKraków #
#Shell #Business #Operations #Kraków
5
oszukana 2017-01-05 18:14
Customer Service Global Commercial DACH. Milosnicy jezyka niemieckiego - omijajcie to miejsce. Szkoda waszego czasu. Oszukiwanie podwladnych i traktowanie ich zle to juz standard. Nie dajcie sie nabrac na swietlana wizje przedstawiana na rozmowie rekrutacyjnej. Pisze to z wielka przykroscia.
8
finansista 2017-01-14 15:20
A ja z kolei powiem tak:
pracuje tu juz 9 lat i jakos jestem zadowolony. Na brak wyzwan nie narzekam, czasem mam ich za duzo.
Rozwoj - niestety, ale jesli zalezy Ci na rozwoju, to sam musisz o niego zadbac i tutaj firma daje pewne mozliwosci, nie chodzi tu o pojscie na zewnetrzne szkolenie, tylko jak bardzo chcesz roziwnac jakies kompetencje - to stworza Ci rolę dzieki ktorej bedziesz mogl je rozwinac.
Wszystkie plusy i minusy opisane powyzej sa prawdą.
HW - kwestia uznaniowa, nie ma klarownych zasad. Niby 25% czasu pracy, ale z innej strony slyszysz ze HW nie ma, ale jak manager jest spoko to pozwoli Ci zostac w domu.
Na managerow nie moge narzekac, mialem ich w swojej karierze kilku i mialem po prostu farta. Sa to ludzie od ktorych mozna sie troche nauczyc i ktorzy Ci pomogą jak z czyms sobie nie radzisz.
Kolesiostwo - niestety tutaj muszę sie zgodzic. Jak zle zyjesz z leadership teamem, to masz przerąbane :D albo zapomnij o awansie ;)
Czas pracy jest elastyczny - ale to zalezy od obowiązkow oraz tego w jakim dziale pracujesz.

Zauwazylem jedną ciekawą rzecz i to daje tez bardzo duzo do myslenia!
masa ludzi z firmy odchodzi, ale spora czesc z tej masy chce wracac :) albo nawet wrocila. To na prawdę daje duzo do myslenia.
Shell moze nie jest miejscem idealnym, ale takich nie ma!
Liczba chetnych do powrotu trochę pokazuje ze gdzies moze byc gorzej.

Nie wiem jak sie pracuje w innych dzialach - moja opinia dotyczy finansow.
Generalnie, w skali od 1 do 5, oceniam te prace na 4 z nieduzym plusem. Ja po prostu czuję tam dobrze oraz jak wspominam, miejsc idealnych nie ma!

Na bardzo duzy plus zasluguje stołówka w nowej lokalizacji - dofinansowana, oraz z bardzo dobrym jedzeniem!
2
Zadowolony 2017-01-18 16:22
Ja również znam firmę od wewnątrz i uważam, że jest dobra. Ale jeśli ktoś szuka wrażeń to trudno. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Pierwsza zasada mówi, że jaka praca taka płaca i żeby wiedzieć jak pracujemy po to są kierownicy. Ktoś to musi robić!!!
SHL 2017-01-20 15:05
It's no joke buddy. It's real.
sf 2017-01-25 21:36
zakłamanie. Ci którzy są doceniani nic tak naprawdę nie robią tylko się lansują. Ludzie przeciętni, zero zainteresowań, nie ma o czym z nimi rozmawiać, denni.
Team leaderzy sztuczni i zrobią wszystko co im każą ci nad nimi. Hałas, wielka korpo hala produkcyjna, klepanina, rutyna, włażenie w du.pę.
Obrzydliwa firma. Pieniądze średnie, benefity wciąż obcinane, podwyżki coraz mniejsze.
Po wyjściu stamtąd czujesz się jakbyś orał cały dzień. Wyzysk a jak coś zrobisz ekstra to na team meetingu o tym powiedzą i to jest Twoja pochwała. Wspaniale, nic tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
9
anne 2017-01-25 21:56
ja pracowałam w fimie kilka lat. Okres ten uważam za stracony. Otworzyłam własną firmę przez franczyzę, kontakt znalazłam na http://polskafranczyza.pl/index.php i teraz wiem, że żyję:) tzw franchising sami sprawdźcie. Powodzenia!
5
Steven88 2017-02-01 07:20
To rozmowa o Shell Business Op, a nie o robocie na stacji ;)
1
Prawilny 2017-02-04 16:06
Elo mordeczki robilem tam we wakacie i gicior hajs sie zgadza i wogule sklep jest to se moszna cos kupic tylko jak pilem piwo to nie jak monitoring sie patrzal musialem stawac
1
po wypowiedzeniu 2017-02-05 10:18
Bez koneksji ani rusz.
Najlepszy przyklad: niepozorna, niska, krotkowlosa dziewczynka z przerosnietym tyleczkiem. Niby zajmuje szeregowe stanowisko, ale praca sie nie przemecza, malo co umie, ale poniewaz razem z inna pania (z przerosnietymi policzkami) doprowadza do odejscia dlugoletnich pracownikow i jest znajoma/krewna/partnerka (?) kogos wysoko postawionego, to nie musi sie martwic o swoj los. Dodatkowym bonusem wynikajacym z tych znajomosci jest fakt, ze team leaderki, HRy i dobrze zbudowany OPs po prosty sie jej boja i tancza tak jak ona im zagra.
Smutne, ale prawdziwe.
2
Zadowolony 2017-02-06 09:23
Rozpocząłem pracę w SHELL-u pół roku temu i jak na razie jest super. Nie rozumiem tych bzdur, które piszecie na forum. Co kogoś obchodzi jakaś panienka, piszcie o firmie!! To jest stabilna praca, prawda??
Do Zadowolonego 2017-02-06 19:27
To nie jest stabilna praca. Wystarczy, ze ktos pod kims dolek wykopie i mozna szybko wyleciec. Za krotko pracujesz albo za malo widzisz, albo po prostu trafiles do jakiegos super teamu. Niestety "jakichś panienek" jest duzo, a niestety to od nich zalezy los reszty szaraczkow.
3
Do Zadowolonego 2017-02-06 19:28
To nie jest stabilna praca. Wystarczy, ze ktos pod kims dolek wykopie i mozna szybko wyleciec. Za krotko pracujesz albo za malo widzisz, albo po prostu trafiles do jakiegos super teamu. Niestety "jakichś panienek" jest duzo, a niestety to od nich zalezy los reszty szaraczkow.
3
ann 2017-02-08 16:44
Popieram wiele negatywnych opinii tu umieszczonych. Coraz więcej osób pracujących w tej firmie kilka lat albo się zwolniło albo rozważa zwolnienie. Ja też powoli zastanawiam się nad opuszczeniem Shella, zwłaszcza, że ostatnio sporo firm przeniosło się do Krakowa. Najczęściej rozczarowanie ludzi jest spowodowane bardzo uznaniowym systemem awansów, słabym poziomem "managementu", brakiem szans na faktyczny rozwój w firmie i ogólnym koleswstwem panującym w Shellu.
Szkolenia organizowane w większości wewnętrznie, co oczywiście wpływa na ich jakość (no bo jak ktoś kto ledwo zna się na temacie może szkolić innych). Zdarzają się szkolenia prowadzone przez wieloletnich pracownikow Shella z za granicy, ale są to raczej szkolenia wspomagające "migrację" stanowisk pracy z innych krajów do centrum w Krakowie.
W związku z cięciem kosztów w wielu zespoach redukuje się etaty i da się odczuć dużo większą presję na efektywność. W praktyce oznacza to, że zadania kilka lat temu wykonywane przez 2,3 osoby zostają zrzucone na barki jednej. Oczywiście wiąże się to z tym, że ciężko znaleźć zastępstwo, żeby normalnie móc pójść na urlop. Faktycznie ostatnio słyszy się sporo w Shellu o tzw. "work-life-balance", ale tak naprawdę chodzi tu tylko o oszczędność na wypłatach za nadgodziny (teraz preferowany jest odbiór nadgodzin, najcześciej wymuszonych) w postaci wolnego.
Jeśli chodzi o benefity, to Shell wypada bardzo słabo w porównaniu z innymi firmami w Krakowie. Wiele osób liczy, że chociaż odrobi sobie to bonusem końcoworocznym, zależnym od indywidualnych osiągnieć pracownika. Ocena zależy od twojego przełożonego, który może dowolnie uzasadnić twoją dobrą lub złą ocenę. Także warto "dobrze żyć" ze swoimi przełożonymi.
Dobrze odnajdą się tu osoby z łatwością nawiązujące kontakty, które będą umiały się odnaleźć w rzeczywistości tej firmy. Warto podkreślać wszystkie swoje "sukcesy", nie ważne co się zrobiło, tylko jak zaprezentuje się to innym. Oczywiście można angażować się w przeróżne "projekty", nie jest ważne czy one coś wnoszą, ważne żeby robić coś oprócz pracy tzw. "operacyjnej" (tego się tu nie docenia), tak żeby można się było pochwalić dodatkowym osiągnięciem. Od jakiegoś czasu nie ma możliwości zdobycia certyfikatu Lean Six Sigma (Shell oszczędza i na tym), więc praca przy projektach nie daje nam nawet żadnego certyfikatu, który możnaby przedstawić innemu pracodawcy.
Jest możliwość pracy z domu, ale korzystając z tej możliwości można narazić się na zarzuty w przypadku gdy ktoś nagle wymyśli, żeby się z Tobą spotkać akurat wtedy kiedy ty pracujesz z domu.
Na szczęście Shell w większości nie szuka specjalistów i ludzi z wiedzą i doświadczeniem, więc szanse dostać się tu maja ludzie od razu po studiach, lub też z doświadczeniem ale słabymi kompetencjami. Poziom wiedzy fachowej jest naprawde niski, tak, że pracując na stanowisku "księgowy", "specjalista ds. zamówień "kierownik działu logistyki" itd. nie ma się szans na angaż w poważnej firmie na podobnym stanowisku, bo się po prostu nic konkretnego nie umie.
Fajne jako pierwsza praca, albo jeśli się całe życie wiąże z pracą w korporacji. Osobom bardziej ambitnym odradzam.
5
Karolcia 2017-02-10 16:47
Super ludzie.
Praca nudna jak to w korpo.
Praca z domu dwa razy na miesiąc.
Ale luz spokój
Pyszne jedzenie i niedrogie w stołówce
Brak kontroli
Jedli ktos chce mila prace choc nudna ale z możliwością milego spędzenia czasu w pracy i po niej to polecam.
Kokosów nie ma możliwości rozwoju i awansu tez nie są kontraktorzy z Adecco ale jest naprawde przyjemnie.
W sam raz na pierwsza prace.
Ja odeszlam i zaluje.
2
gk24 2017-02-17 20:21
W zestawieniu na 2016 r. już Shella nie ma. To dlatego, że ten cały konkurs "best place to work" przeprowadzany jest w taki sposób, że wysyłana jest ankieta na temat pracodawcy do pewnej puli pracowników. Akurat ankietę na temat Shella dostały tylko wybrane osoby, które akurat tak się składa, że chwaliły firmę. Koleżanka z innego działu mówiła mi, że managerka kazała im po wypełnieniu ankiety przesłać ją do niej, żeby mogła sprawdzić czy jest poprawnie wypełniona...U nas w dziale nikt nie miał szansy się wypowiedzieć. Pozostawię, to bez komentarza.
4
XXXX 2017-02-21 14:57
Nie polecam działu schedulingu na Niemcy (dostaw paliw na stacje). Masakryczny managment... 2 managerów bez poloty i pomysłu na usprawnienie niedziałającego procesu. TL o takich samych zdolnościach. Ich pomysł na biznes to oczekiwanie od pracowników aby zrobili coś niemożliwego bez ich wsparcia. Zdecydowanie nie polecam pracy w Shell a szczególnie w tym dziale - szukają akurat kandydatów. Ludzie po miesiącu chcą zmienić pracę bo atmosfera, system pracy, brak wsparcia tak szybko demotywuje.
Spotkania w stylu co zrobić aby poprawić wyniki (fatalne) zadowolenia z pracy to zwykły PR bo potem przełożeni nic z tym nie robią lub po tygodniu wracają do starych zwyczajów.
Totalna porażka.
3
Zez 2017-02-22 10:44
Czy Shell ma jakieś oferty pracy w Krakowie? Myślę, że praca w takiej światowej firmie może mieć dużo plusów?
1
Lalcia 2017-02-24 11:56
To nie jest firma światowa- w Polsce to outsourcing wiec dla nas nie ma nic ze światowości tylko najgorsze zadania dla trzeciego świata.
5
Zadowolony 2017-02-25 13:52
Czasami czytam wpisy na portalach innych firm i jest taki sam hejt, może to "pisarze" lubiący oczernianie firm?. Shell firma znana w świecie a ludziom i to przeszkadza, żałosne osoby!!. Pracuję tu i jest mi dobrze z pewnością nie będę zmieniał firmy,
Edyta 2017-03-06 09:31
Lalcia, skąd ta opinia? Wynika ona z Twojego doświadczenia czy z zasłyszanych opinii?
Lalcia 2017-03-07 13:31
Niestety z własnego doświadczenia. Pracowałam tam 6 miesięcy i niestety muszę z przykrością stwierdzić ze praca mimo wielu plusów (fajnych ludzi lokalizacji obiadów) to praca jak "na kasie" - klikasz wciąż te same rzeczy na komputerze tak jakbyś skanowała produkty- i od razu dodam ze ja nikogo nie chce obrazić - niektórzy lubią taka prace inni nie ale praca umyslowa to to nie jest
3
Lalcia 2017-03-07 13:40
Niestety z własnego doświadczenia. Pracowałam tam 6 miesięcy i niestety muszę z przykrością stwierdzić ze praca mimo wielu plusów (fajnych ludzi lokalizacji obiadów) to praca jak "na kasie" - klikasz wciąż te same rzeczy na komputerze tak jakbyś skanowała produkty- i od razu dodam ze ja nikogo nie chce obrazić - niektórzy lubią taka prace inni nie ale praca umyslowa to to nie jest
2
Edyta 2017-03-08 16:19
Rozumiem, dziękuję za Twoją odpowiedź.
2
Anty 2017-03-08 19:46
Wszyscy zastanawiający się nad pracą w Shellu, poczytajcie najpierw komentarze i wiedzcie, że one się znikąd nie biorą.
Praca w tej firmie w finansach to strata czasu i zdrowia. Jest to jedna wielka klepanina, praca typu: copy, paste. Do tego dochodzi beznadziejna atmosfera oraz fatalne zarządzanie ludźmi przez managerów nie mających pojęcia na czym polega kierowanie ludźmi. Jeśli podpadniesz czymkolwiek, np. pomysłem że można by coś usprawnić, jesteś już na przegranej pozycji. Panuje tam strach o każdą posadkę, boją się usprawnień, bo przecież lepiej klepać, wtedy praca będzie. Nie można mieć własnego zdania ani pomysłów. Totalna beznadzieja i frustracja dla tych, którzy chcą robić coś więcej niż przeklejanki.
"Work-life balance", którym mydlą oczy na rozmowach kwalifikacyjnych, polega na tym, że jest mnóstwo nadgodzin, ludzie pracują wieczorami, pracują w weekendy, ale nie śmią nawet tego zgłaszać managerom... Na zamknięcie miesiąca ilość nadgodzin przekracza nie tylko limity dopuszczalne przez kodeks pracy, ale w ogóle zdrowy rozsądek. W tym czasie panuje tam również panika, stres (wzmacniany dodatkowo przez managerów), bezmyślność i brak planu działania czy też usprawnienia tej całej klepaniny.
Kolejna rzecz: poziom języka angielskiego u niektórych, nawet managerów, jest na poziomie szkoły podstawowej, więc nawet w tym obszarze można się tylko uwstecznić. Do tego dochodzi wszechobecna dwulicowość, ludzie nie mający pomysłów na własne życie, nie mający zainteresowań...
Wynagrodzenie przeciętne.

Plusy: nowoczesne biuro na Czerwonych Makach i całkiem przyzwoita stołówka z dofinansowaniem, więc za obiad płaci się kilka złotych. Ale generalnie: naprawdę szkoda zdrowia i marnowania tam czasu.
6
Monique 2017-03-08 21:53
Czy we wszystkich działach wymagany jest język angielski?
kuba 2017-03-10 23:17
Jak duza liczba tych nadgodzin?
Xulka 2017-03-12 15:53
Kochani,
powyzej znajduje sie duzo negatywnych opinii o niemieckim customer service (smary, oleje, paliwa i bitumen). Wszystkie sa prawdziwe.
Wiem, bo sama tam pracuje. Dla wyjasnienia - jestem tu tylko dlatego, ze sytuacja osobista nie pozwala mi na rzucenie tej pracy i zaczynanie w nowej firmie na okresie probnym. Jak tylko moja sytuacja sie zmieni, to uciekam stad w podskokach.
Atmosfera jest tu nie do zniesienia. Faktem jest, ze szef ma tu wsrod szeregowych pracownic kilka zaufanych pan, ktore donosza na innych, nie daja zyc, a same sa nietykalne. Ludzie pracuja w ciaglym strachu, bo nie wiadomo kto nastepny zostanie poproszony o opuszczenie firmy w ciagu 10 minut.
W zeszlym roku po wielu latach solidnej pracy wypowiedzenie zlozyla pracownica, ktora najprawdopodobnie nie wytrzymyla szukania na sile hakow na siebie przez swoja kolezanke z teamu i pania coc. Najgorsze bylo to, ze na wypowiedzeniu byla traktowana przez szefostwo jak ostatni smiec. Na szczescie ktos madry wpadl na pomysl, zeby zwolnic ja z obowiazku wykonywania pracy, tzn. dziewczyna zyskala 2 miesiace wakacji na koszt firmy. Moze ktos wazny postanowil uniknac w ten sposob jakiegos skandalu. No coz, niesmak pozostal...
Team liderki zupelnie nie nadaja sie do zarzadzania ludzmi.
Wspomniany juz szef jest bardzo dwulicowy - niby stara sie byc kumplem dla wszystkich, ale tak naprawde tylko czeka az komus powinie sie noga.
Jedyna nadzieja w tym, ze niedlugo czeka nas wielka reorganizacja - moze zmieni sie kadra zarzadzajaca. Ale prawda jest taka, ze nikt nie liczy juz na nic dobrego, tylko jak nadarza sie okazja to ucieka gdzie pieprz rosnie.
Jesli chodzi o sama prace, procesy, to nie jest zle, ale cala otoczka nie pozwala na spokojna prace.

Podobno dobrze pracuje sie w Procuremencie i IT.

Najwiekszym plusem jest stolowka eurest.

Jesli mialabym cos doradzac to firma jest dobra pozycja w CV, ale mysle, ze dluzej niz 2 lata nie da sie tu wytrzymac.
4
Anty 2017-03-12 21:17
@Kuba
Liczba nadgodzin zalezy od zespolu, ale sa takie zespoly gdzie na zamknięcie miesiaca pracuje sie po kilkanascie godzin na dobe i to jest standard. W ciągu miesiąca wieczorami i w weekendy też nadrabiasz, w zależności jak jesteś szybki w kopiowaniu i wklejaniu.
1
Natalia 2017-03-16 09:59
Dla mnie praca w Shell-u jest dobra. Jeśli ktoś musli iść do pracy żeby robić dobre wrażenie i za to mieć kasę to błąd.
zastanawiam się 2017-03-17 11:19
Mam pytanie

Mam 7 lat doświadczenia w handlu międzynarodowym z czego 4 lata na kierowniczym stanowisku.

Obecnie pracuję W koncernie naftowym w dziale Międzynarodowych Operacji Tradingowych.

Czy jest możliwość żeby na stanowiku Specjalisty zapłacili mi minimum 9000 brutto podstawy?
1
Zainteresowany 2017-03-17 12:16
A powiedzcie ktos z was mial doczynienia z customer service professional?
Jak wyglada tam praca, atmosfera, zarobki?
2
Anonim 2017-03-17 12:53
Podpisuję się pod pytaniem @Zainteresowany
Natalia 2017-03-23 10:04
Shell Business Operations ma bardzo bogata ofertę prac, super.
Rozczarowanie 2017-03-23 21:29
Taką bogatą, bo dużo osób odchodzi.....:(
2
Rozczarowanie 2017-03-23 21:29
Taką bogatą, bo dużo osób odchodzi.....:(
1
malgonia 2017-03-27 14:46
Czy wlasnie trwa do Shella hurtowa rekrutacja, ze HRy i managerowie nie ogarniaja tej kuwety?
4
New joiner-unemployed 2017-03-28 22:17
Chciałbym podzielić się moją opinia na temat pracy w Shellu w Krakowie w dziale HR w teamie brytyjskim.Jest to praca dla ludzi o mocnych nerwach. Shella polityka polega na tym, że w szybkim czasie masz wszystko potrafić procesować. Dużo szkoleń teoretycznych po których masz być alfą i omegą jakbyś co najmniej pół roku do roku pracował w branży.Nie polecam pracy osobą, które po pierwsze nie znają świetnie angielskiego, po drugie nie mają doświadczenia w korporacji. Nie wytrzymacie tempa pracy które jest ogromne ( w zasadzie jest tyle pracy ze ciężko ją ogarnąć w 8 godzin, do tego dużo różnych innych zadań-team meetingi i ,,głupie szkolenia teoretyczne'' a brak szkoleń praktycznych , powodują że od razu zostajesz wrzucony na głęboką wodę, gdzie tak naprawdę nikt Ci nie pomoże , bo nie maja na to czasu. Oczekują że już w pierwszym miesiącu pracy będziesz wszystko sam świetnie procesował, co w zasadzie dla osób z innych branży lub z brakiem doświadczenia jest nie możliwe . Na potwierdzenie moich słów zaznaczę, że w ostatnim czasie sporo doświadczonych osób opuściło firmę, co jeszcze bardziej utrudnia i utrudni pracę dla nowo przybyłych ,,na pokład''!
2
Martyna 2017-03-29 15:46
Zgadzam się w 100 procentach. z tym co zostało napisane ....
2
Martyna 2017-03-29 15:58
Zgadzam się w 100 procentach, prawdą jest co piszesz!
2
Martyna 2017-03-29 16:01
Zgadza się, tej pracy jest tyle,ze masz wrażenie że jakbyś nawet 15 h dziennie pracowała, to tego nie jesteś w stanie zrobić . Ważne też jest do jakiego zespołu się trafi , bo ludzie tam bywają naprawdę różni , z przerośniętym ego !
2
Gregor 2017-03-29 19:14
Shell Business Operations jest profesjonalistą i trzyma pewne standardy. Osoby dla których jest zbyt ciężko powinny odejść.
Zostaw swoją opinię o Shell Business Operations - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Shell Business Operations