brak logo

Shell Business Operations

Kraków

Opinie o Shell Business Operations

Bobik 2017-05-25 11:19
Jaka jest praktyka w shellowym hr jeśli chodzi o kontakt z kandydatami ws pracy? Czy czekają na koniec ogłoszenia i dopiero się kontaktują czy też na bieżąco dzwonią w trakcie ważności ogłoszenia?
1
Coś tam wie 2017-05-26 23:18
Da radę, ale to już kwestia tego co utargujesz na rozmowie kwalifikacyjnej/podczas rozmowy z HR. Jak masz doświadczenie gdzie indziej i się 'sprzedasz', yeap.
2
Maciek 2017-05-26 23:24
Praca rotacyjna. Weekendy do dogadania z przełożonym/teamem. Z jednej strony lipa bo niby weekend, ale z drugiej mało roboty a płatne 200% bądź dzień do odbioru. Niedaleko stół do bilarda to idzie pograć w wolniejszym czasie, zwłaszcza przez weekend
1
HR12345 2017-05-26 23:32
Jak dla mnie, plotka. Chyba inne działy potrzebowały kogoś z językiem rosyjskim. Kolezanki z Ukrainy muszą kilka dodatkowych dokumentów dostarczyć najpierw a to zajmuje/zajmowało czas. Z tego co mówiła TL, many ciśnienie na wakaty bo dużo stanowisk ma przyjść do Krakowa z Glasgow czy innych centrum. Jeśli mogę coś sugerować to targujcie wynagrodzenie!
1
Kkk 2017-05-27 00:31
Witam,
Chciałam się podzielić swoim małym niezadowoleniem o aplikowaniu na staż. Aplikacje wysłałam pod koniec marca, po 2 tygodniach dostałam odpowiedź, że w przeciągu kolejnych 2 zadzwonią. Mija 2 tygodnie i cisza. Aż do dziś! Odmowa, nie spełniam aktualnych wymogów biznesowych. Bez żadnej rozmowy. Nie polecam.
4
Nick 2017-05-30 09:42
na jakim poziomie jest rotacja w Twoim dziale?
1
Wiesiu 2017-05-30 22:55
Witajcie, pytanie do tych co dostali pozytywna odpowiedz po ostatnim etapie rekrutacji. Po ilu dniach otrzymaliscie telefon po rozmowie w Shell, ze chca z Wami wspolpracowac? Dzieki za odpowiedz
1
et 2017-05-31 12:49
hej, w następnym dniu roboczym
1
Jacko 2017-05-31 17:43
Wklepywacz danych, lub help desk dostanie praktycznie z dnia na dzien odpowiedz. Na powazniejsze stanowiska, nie mowie nawet o managerskich to rownie dobrze i dwa tygodnie.
Joanna 2017-06-01 10:44
Czy ktoś z Was wie może jak wygląda praca z węgierskim i czy w ogóle warto wysyłać cv?
Kaj 2017-06-01 17:23
Wyslanie CV jest darmowe, stracisz co najwyzej pare minut, ktore moglas przeznaczyc na wyslanie aplikacji, a ktore juz stracilas. Jak zadzwonia do Ciebie to wypytasz o wszystko:)
1
mala-1 2017-06-02 22:36
Ludzie nie uciekaja- a ciekawi swiata sprawdzaja czy w innych firmach trawa jest bardziej zielona... I wracaja:) Firma z duzym szacunkiem do pracownika, obecnie mnostwo migracji ze specjalistycznymi rolami. Ja duzo sie tu nauczylam i uwazam ze to swietny pracodawca.
beznadzieja 2017-06-03 10:02
Powiedz to swoim przełożonym, które są niemiłe na rekrutacjach i patrzą na osobę z góry ;-). Tak złego doświadczneia rekrutacyjnego jak po Shellu nigdzie nie było....
2
JOOJ 2017-06-06 16:10
hej, duzo Ukraincow w Shell Krakow pracuje, bo z tego co slyszalem to w innych firmach w Krakowie jest inwazja - mam na mysli fizyczna prace w zakladach produkcyjnych. Zastanawiam sie jak jest w finansach i w IT.
DZieki

JOOJ
3
e. 2017-06-06 18:39
ilu by ich nie było, to i tak będzie za dużo. jeden przyjęty Ukrainiec=jeden niezatrudniony Polak. przykro mi, ale tak jest. nie mam nic przeciwko Ukraińcom, ale jest ich tu za dużo. jeden drugiego wciąga do pracy tym bardziej, że coraz więcej rekruterów pochodzi z Ukrainy. mam po części rosyjskie pochodzenie, skończyłam filologię rosyjską i nie mogę znaleźć pracy z j.rosyjskim w Krakowie (chociażby w korporacji takiej jak shell), bo wszędzie wolą Ukraińców, według mnie to skandal. koledzy z roku są w podobnej sytuacji. korporacje i tak robią niezły biznes w Polsce, płacąc pracownikom grosze z porównaniu z tym, ile zarabiają ich zachodni koledzy, kombinując z podatkami itp. jeżeli do tego ma jeszcze dojść faworyzowanie obcokrajowców kosztem Polaków w ich własnym kraju, to nie wiem jaki jest sens istnienia takich firm na naszym rynku.
wyżaliłam się, czekam na hejty :))
10
Zenek 2017-06-06 19:22
@e. Nie mam zamiaru hejtować ale pomyśl co czują inne kraje w których masowo pracują Polacy? Może niektórzy są zbyt roszczeniowi i dlatego firma zatrudnia ludzi z Ukrainy.? Może firma szuka oszczędności?
taka jak kayah:) 2017-06-07 18:23
Co maja myslec? Polacy zabieraja prace w takich krajach jak UK chociazby ze wzgledu na to, ze sa bardziej pracowici i znaja sie na fachu. Poza tym Ukraina nie jest czlonkiem EU, wiec powinno byc tak jak Polacy mieli przed wejsciem do Unii - pierwszenstwo ma prace otrzymac obywatel, jesli nie znajdzie sie nikogo, to dopiero uderza po obcokrajowca.
Kolejna sprawa to znajomosc jezyka - bo angielski nie jest mocna strona wielu Ukraincow, ktorzy w Cv wypisuja po 5-6 jezykow biegle, a tak naprawde to mowia rosyjsko- ukrainskim.
Ja rowniez nie mam nic przeciwko i ciesze sie, ze asymiluja sie, ciezko pracuja, ale chodzi tu o faworyzowanie swojego tak jak wspomniane zostalo - ukrainscy rekruterzy podrzucaja swoich, dlaczego?
niech ktos odwazny napisze ile dostaje sie za refferal w Shell :)
Pozdrawiam
6
żanna 2017-06-08 10:16
zgadzam się, warto też podkreślić, że po pierwsze, różnice między rynkiem pracy w Polsce a na Zachodzie są kolosalne i w ogóle tu nie może zachodzić żadne porównanie, a po drugie - w krajach zachodnich to nie do pomyślenia, żeby dobrze płatną pracę biurową dostał Polak, a nie osoba urodzona w danym kraju. już nie mówiąc o tym, że Ukraińcy są faworyzowani na każdym polu - bez problemu dostają się u nas na studia, mają zapewnione stypendium, akademik, a po studiach ciepła posadka w korpo. Karty Polaka rozdaje się na prawo i lewo ludziom, którzy z Polską nie mają nic wspólnego. cała sytuacja zmierza do tego, że niedługo Polacy we własnym kraju będą mogli robić karierę jedynie siedząc na kasie albo kopiąc rowy, a jaśnie państwo z Ukrainy będzieklepać tabelki w korpo za 4000 miesięcznie. powinniśmy przyjmować jedynie ludzi z terenów objętych działaniami wojennymi, z Donbasu chociażby, a tymczasem do nas zjeżdża się cała Ukraina, głównie zachodnia, z sympatykami Bandery na czele.
9
Bruno 2017-06-08 16:22
Shell Customer Service Professional - Polish speaker

Czy ktoś ostatnio rekrutował się na to stanowsko?

W weekend rozwiązywałem "test", a dwa dni temu miałem rozmowę telefoniczna po angielsku. Poszło mi dość dobrze, Pani, która ze mną rozmawiała powiedziała, że przekazuje moje dane "dalej - do kolegi", który będzie się ze mną kontaktował. Na moim profilu w Shell widnieje status "in progress".

Wiem, że dużo czasu nie minęło, ale zastanawiam się po jakim czasie mogę spodziewać się kontaktu, a po jakim powinienem. ekhem, już przestać się go spodziewać.
1
Hel 2017-06-08 17:28
In progress, czy in process ?
Mozesz nawet dwa tygodnie czekac do nastepnego kontaktu, takze cierpliwosci:)
3
??? 2017-06-08 19:45
jak oceniasz trudność rozmowy po angielsku?
3
Bruno 2017-06-09 09:04
@Hel
"In process" :)
Dzieki za info.

@???
Sama rozmowa trwała ok 15 min. i była w całości po angielsku, nie padło nawet jedno polskie słowo. Pani z którą rozmawiałem była Polką i była bardzo miła - nie dokręcała śruby podczas rozmowy zanadto, ot, zwykła pogawędka po angielsku. Dzięki temu nie czułem się jakoś szczególnie zestresowany. Pytała o obecną pracę, relacje z przełożonymi, doświadczenia w pracy z klientem, sytuacje kryzysowe w pracy, a później przeszła do zupełnie luźnych tematów: sport, czas wolny, plany na wakacje. Ogólnie pozostawiła pozytywne wrażenie.
3
Około 2017-06-09 11:57
@Bruno
Czy to stanowisko Shell Customer Service Professional - Polish speaker
,na które aplikujesz to klasyczna infolinia / call center?

Pozdrawiam
1
Bruno 2017-06-09 12:30
@Około

Liczę na to, że nie. Jeśli tak, to zrezygnuję.
Wszystkiego pewnie się dowiem dokładnie w dalszym etapie rekrutacji.
1
Około 2017-06-09 13:04
@Bruno też chcę składać na to aplikację :) zdradzisz czy pisałeś cover letter?
Mam nadzieję ,że to nie infolinia bo też się wycofać będę musiał, pozdrawiam
2
Bruno 2017-06-09 13:28
@Około
Wysłałem tylko CV.
No własnie przydałaby się opinia kogoś, kto pracował/pracuje na tym stanowisku żeby rozwiać wszelkie wątpliwości. Szukałem w necie jakiejś informacji na temat tego jak w praktyce wygląda ta robota, ale nie znalazłem.
1
Zadowolony 2017-06-10 14:14
Jak widzę to Shell Business Operations ma bardzo długa listę ofert pracy? Czy ktoś wie jaki jest tego powód?
2
jpg 2017-06-12 10:59
Obstawiam bezrobocie w Krakowie na poziomie poniżej 4%.
2
jpg 2017-06-12 11:00
Obstawiam bezrobocie w Krakowie na poziomie poniżej 4%.
2
Max 2017-06-14 13:19
Ile czekaliście ostatnio na odpowiedz? Szczególnie interesuje mnie ile na odp pozytywna. Ja byłem na rozmowie tydzien temu i do dzis nie mam odpowiedzi. Nie wiem czy miec jeszcze nadzieje...
1
Oko 2017-06-14 16:20
Sprawdz sobie na stronie status swojej aplikacji.
1
Neth 2017-06-14 20:42
Witam

Chciałbym się dowiedzieć od bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek jakiej pensji plus minus można się spodziewać na stanowisku Customer Operations Specialist - Deal Management - Dutch Speaker. Chodzi mi o ogólną informacje.
2
Około 2017-06-16 15:12
@Bruno coś wiadomo nowego jak wyglada to stanowisko pracy,na które aplikowaleś?
2
Obecny 2017-06-17 13:56
Do niedawna taka firma jak Shell nie miałaby wakatów.
2
Bruno 2017-06-17 16:54
@Około

Cisza. Na moim profilu nadal ten sam status.
A u Ciebie?
3
Zadowolony 2017-06-20 14:16
Czy może mi ktoś wyjaśnić jaka jest przyczyna tak długiej listy ofert pracy? Jakiś nowy punkt czy też inny powód? Jeszcze nie tak dawno nie byłoby szans na pracę u nich. Sam próbowałem ale niestety odpadłem i mam inna prace ale czasami korci żeby próbować.
1
678_a 2017-06-20 22:20
Można mieć weekend.grafik uwzględnia życzenia teamu. Zarobki takie jak wynegocjujesz zależy czy masz doświadczenie w takiej pracy w planowaniu dostaw. Rozmowa jak wszędzie 3 etapy
678_a 2017-06-20 22:25
2700 obecnie pracuje wiadomo zawsze ktoś odchodzi poza tym jest masa nowych działów stad taka ilość ofert
45crdsd 2017-06-20 22:32
Z dodatkiem za holenderski jeśli mówisz biegle to dostaniesz sporo :) dodatek stanowi około 40% standardowej wypłaty
Zielona 2017-06-22 10:07
I jak? nadal cisza?
Około 2017-06-22 12:24
Ogłoszenie na Specjalistę ds. Obsługi Klienta Polish Speaker zostało zamknięte kilka dni przed datą wygaśnięcia więc nie udało mi się aplikować :(
Bruno 2017-06-22 15:29
No niestety, nadal cisza i nadal status "Application in Process".

Andrew 2017-06-22 15:33
Czy ktoś orientuje się jak kształtują się zarobki na stanowiskach z językiem hiszpańskim?
Jaki poziom biegłości w posługiwaniu się tym językiem jest wymagany?

Będę wdzięczny za jakakolwiek opinię, niezależnie od zajmowanego stanowiska.
2
Zielona 2017-06-22 22:32
ehh,mam podobnie
jeff goldsmith 2017-06-23 10:56
Czy nie uwazacie, ze brak jakiejkolwiek informacji o przebiegu wyniku rekrutacji do Shella po 3 etapowym procesie wlacznie ze spotkaniem i informacja, ze odezwiemy sie do 2och tygodni nie jest oznaka braku profesjonalizmu i traktowania potencjalnego kandydata jako zwyklego ciecia. Mogliby przynajmniej byc slownym mowiac, ze odpowiedz na pewno zostanie przekazana. Nieodpowiadanie nawet na maila z zapytaniem do HR jest absolutnym brakiem szacunku i czysta amatorszczyzna. Nie przypuszczalem,ze takie rzeczy w tak renomowanej firmie jaka jest Shell.
5
Gregor 2017-06-24 20:44
Trochę jest tak, że firmy szczególnie dobre lekceważą sobie kandydatów ale świata nie zmienimy. Najważniejsze , żeby dostać się do takiej jak Shell i pokazać co umiemy.
Pati 2017-06-25 14:37
Absolutnie sie nie zgadzam. Nie ma to zadnego przelozenia, im lepsza firma-tym gorsze podejscie. Takie firmy dbaja o prestiz i renome, niestety to jednostki psuja te cala opinie. Bez wzgledu na decyzje z rekrutacji: negatywna, czy pozytywna i zapewnieniem o poinformowaniu swiadczy to tylko o tym, ze pracuja tam osoby niekompetentne...... , ktore jakos sie tam znalazly- a jak to juz sam sobie odpowiedz prosze:)
re-emigrant byc moze. 2017-06-25 22:37
czlowieku, to jest standard w PL. ja wrocilem z za granicy, mam miedzynarodowe doswiadczenie, jezyk, itd, i juz 2 razy zostalem w PL oszukany, tzn. na ostatnim etapie powiedziano mi w twarz, ze dostalem ta prace, firme mnie chce, po czym juz w ogole nigdy sie nie odezwali. a w jednym przypadku nawet potem znow wystawili ogloszenia o te prace :)
szkoda slow. nic sie nie zmienilo i moje pokolenie stracone. jeszcze 1-2 miesiace i stad spadam, jak dalej nic nie bedzie, bo jak juz jest lato, to chce wykorzystac to slonce.
generalnie uwazam, ze jest to wina, ze do Krk zjechalo za duzo ludzi i firmy moga sobie dowolnie przebierac i olewac kandydatow.
3
Wertim 2017-06-26 09:13
Ze znasz jezyk to zadna zaleta- teraz to normalna sprawa przynajmniej jeden jezyk obcy. Pewnie nie aplikowales na jakies specjalistyczne stanowisko- tylko cos w stylu customer service- tam jest 20 na jedno miejsce jesli duza korporacja, poza tym w zadnej korpo Ci nie powiedza od razu, ze Cie zatrudniaja, wiec musiales byc w jakiejs malej firmie u wlasciciela. Dziwne, ze miales takiego pecha, ze dwukrotnie alurat Tobie sie to trafilo, cos koloryzujesz,
re-emigrant byc moze. 2017-06-26 21:46
A wlasnie, ze aplikowalem na profesjonalne stanowiska: inzynierskie i programistyczne.
tak wiec, niewiele sie zmienilo i w Polsce wiekszosc firm boi sie zatrudniac ludzi z dobrym, zagranicznym doswiadczeniem, bo moga byc bardzo grozni i znaja swoje prawa: wiedza, co to znaczy normalne warunki pracy + pensja.
jezyk z zachodu to moze i nie super punkt do CV ale dalej stoje wyzej, niz osoby, ktore nigdy nie wyjechaly i twierdza, ze znaja ten jezyk. bo zanim pracowalem za granica, to tez mi sie zdawalo, ze umiem dobrze jezyk. zdawalo mi sie. pamietam dobrze z czasow pracy w PL (korpo), ze moi przelozeni i PM-owie mieli tragiczny poziom znajomosci jezyka i osmieszali sie za granica w delegacjach (gdy z nimi jezdzilem do klienta) mowiac wlasciwie wszystko w jednym czasie. wielki wstyd.
Zostaw swoją opinię o Shell Business Operations - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Shell Business Operations