brak logo

Shell Business Operations

Kraków

Opinie o Shell Business Operations

Wertim 2017-06-26 09:13
Ze znasz jezyk to zadna zaleta- teraz to normalna sprawa przynajmniej jeden jezyk obcy. Pewnie nie aplikowales na jakies specjalistyczne stanowisko- tylko cos w stylu customer service- tam jest 20 na jedno miejsce jesli duza korporacja, poza tym w zadnej korpo Ci nie powiedza od razu, ze Cie zatrudniaja, wiec musiales byc w jakiejs malej firmie u wlasciciela. Dziwne, ze miales takiego pecha, ze dwukrotnie alurat Tobie sie to trafilo, cos koloryzujesz,
1
re-emigrant byc moze. 2017-06-26 21:46
A wlasnie, ze aplikowalem na profesjonalne stanowiska: inzynierskie i programistyczne.
tak wiec, niewiele sie zmienilo i w Polsce wiekszosc firm boi sie zatrudniac ludzi z dobrym, zagranicznym doswiadczeniem, bo moga byc bardzo grozni i znaja swoje prawa: wiedza, co to znaczy normalne warunki pracy + pensja.
jezyk z zachodu to moze i nie super punkt do CV ale dalej stoje wyzej, niz osoby, ktore nigdy nie wyjechaly i twierdza, ze znaja ten jezyk. bo zanim pracowalem za granica, to tez mi sie zdawalo, ze umiem dobrze jezyk. zdawalo mi sie. pamietam dobrze z czasow pracy w PL (korpo), ze moi przelozeni i PM-owie mieli tragiczny poziom znajomosci jezyka i osmieszali sie za granica w delegacjach (gdy z nimi jezdzilem do klienta) mowiac wlasciwie wszystko w jednym czasie. wielki wstyd.
1
Kara 2017-06-28 10:54
Zmienilo sie cos u Ciebie kolego z tym statusem? Masz jakies informacje?
Mądrala 2017-06-29 08:50
Wydaje mi się, że w takiej firmie jak Shell to osoby z dobrym cv znajdą pracę.
iza 2017-07-01 13:47
Witam, mam pytanie jak ubrać się na onboarding (kobieta, stanowisko asystenckie)?
1
Janosik 2017-07-01 13:57
Cieple skarpety, spodnie ortalionowe narciarskie, kurtka odpowiednio ciepla, rekawiczki, czapka i co najwazniejsze to gogle, bo moze sniegiem sypac.
Jeszcze nie zaczela pracy, a juz korpo jezykiem przesiaknieta... jak kupujesz ziemniaki na Kleparzu to mowisz: poprosze kilogram potejtos!? Polski jezyk trudny jezyk- ukraincy w Polsce choc polski to nie ich jezyk potrafia dobrac odpowiednie slowo,
9
ruby 2017-07-02 16:39
Customer Service Professional - Polish Speaker

Czy jest na pokładzie ktoś kto wie jak w praktyce wygląda praca na tym stanowisku?
Czy to zwykłe call-center z ładną nazwą?
2
Karol 2017-07-03 22:24
Narzekać to niektórzy bardzo lubią. Pracować w takiej firmie niejedna osoba by chciała tylko niestety nie wszyscy się nadają.
USER ID FR10957392658 2017-07-06 19:02
Zależy do jakiego działu trafisz...

Są nadgodziny i nie ma mowy o ich wypłacie.

Firma słynie i chwali sie z piłkarzyków, bilarda, chillaut room w biurze... ale co z tego jak ludzie, którzy tam pracują to istny beton: nikt nikomu nie chce nic pokazać, wytłumaczyć, nauczyć. Nowe dziewczyny płaczą po toaletach bo atmosfera jest nie do zniesienia.

Managrowie wszystko delegują żeby nic nie robić (nie pomagają i nie interesują ich potrzeby, problemy pracownika). Awans tylko przez zasiedzenie w firmie. Dużo zbędnych procedur, biurokracji, czynności bez sensu.

Polecam szukać innej korpo i nie dać skusić sie na "benefity" i pseudo prace z domu ( w rzeczywistości jej nie ma). :)
5
USER ID FR10957392658 2017-07-06 19:04
Zależy do jakiego działu trafisz...

Są nadgodziny i nie ma mowy o ich wypłacie.

Firma słynie i chwali sie z piłkarzyków, bilarda, chillaut room w biurze... ale co z tego jak ludzie, którzy tam pracują to istny beton: nikt nikomu nie chce nic pokazać, wytłumaczyć, nauczyć. Nowe dziewczyny płaczą po toaletach bo atmosfera jest nie do zniesienia.

Managrowie wszystko delegują żeby nic nie robić (nie pomagają i nie interesują ich potrzeby, problemy pracownika). Awans tylko przez zasiedzenie w firmie. Dużo zbędnych procedur, biurokracji, czynności bez sensu.

Polecam szukać innej korpo i nie dać skusić sie na "benefity" i pseudo prace z domu ( w rzeczywistości jej nie ma). :)
4
Melimeli 2017-07-11 16:28
Iza, normalnie jak do pracy. Elegancko. Zero dekoltów, marynarka, brak krótkich spodni, oraz bez butów odsłaniających palce :)
A do którego działu sie dostałaś?
Zadowolony 2017-07-13 11:38
Shell Business Operations to super miejsce dla wesołych ludzi jak tu.
ddd 2017-07-13 22:23
no to które korpo jest lepsze? na tym forum ludzie ciągle piszą: idźcie do lepszej firmy - a nikt nie chce zdradzić JAKIE to firmy.. Wszędzie źle.
2
moron 2017-07-14 12:25
Aon -- mozesz pracowac z domu i nie ma "wnioskow" widzimisie i innych negacji. Akamai - to samo co wczesniej tylko za wyzsze pieniadze, Innogy - niemiecki szacunek do praw pracownika, ABB - rozwoj, dobre pieniadze.

Tak trudno popytac znajomych?
5
Iwa 2017-07-14 15:24
Czy moglbys podac link do logowania? Nie moge tego znalezc na ich stronie ????
Zadowolony pracownik 2017-07-19 12:17
Znam takie mądre powiedzenie" Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" Shell jest super firmą. Powodzenia w nowej.
PRAWDA O SHELL 2017-07-19 13:35
Shell jest super firmą? ! Proszę wejść na stronę kafeteria pl opinie pracowników shell i poczytać . Od 1 strony lub od 36 strony . Za ile ludzie pracuja po kilka lat na shellu. Wyzysk do potęgi
5
Zalakowany 2017-07-25 22:36
Jak widzę Shell ma bardzo długa listę ofert ale pewnie bardzo szybko znikną .
Wszystko jedno 2017-07-27 13:42
Nie polecam, co prawda nigdy tam nie pracowalem ale aplikowalem do nich, przeszedlem dwa etapy rekrutacji a do trzeciego w ogole nie doszlo, totalna ignorancja i strata czasu. Poza tym w miedzyczasie zmieniali terminy chyba z piec razy co jest bardzo nieprofesjonalne i do tego daja jakies glupie wymowki na pozimie dzieciakow z podstawowki. Od razu widac ze ludzie tam pracujacy nie szanuja innych i do tego sa niekompetentni. Moim skromnym zdaniem to lepiej omijac z daleka takie miejsca pracy.
6
Żelka 2017-07-27 16:29
Bruno i ile czekałeś?
Żelka 2017-07-27 16:31
ufff, chyba nie jestem przystosowana do krakowskich standardów oczekiwania na odzew po testach..
Lalia 2017-07-28 22:52
Pracowałam w Aon i w Shellu. Sto razy bardziej wolę Shella a w Aon wytrzymałam trzy miesiące byłam całkowicie wyczerpana i nie było szans na prace z domu nawet u osób pracujących dosyć długo
1
taaaa 2017-07-29 11:11
A to dziwne, bo co mogłaś robić po trzech miesiącach? W COE nie było osoby, która była 3 miesiące i odeszłaby do Shella, więc ściemniasz.
2
bodzio 2017-07-30 20:06
Witam
Mam pytanie czy jest w shellu stanowisko typu fund Accountant lub podobne jesli tak to na jakie zarobki na start można liczyć?
czerwone maki 2017-07-30 21:42
W Shellu jest duzo ofert bo likwiduja SSC w Glasgow. Super firma, fajna atmosfera, dobre zarobki. Wedlug mnie najlepsze SSC w Krakowie.
Ochotnik 2017-07-31 12:37
Bardzo cieszy informacja, że Shell potrzebuje wielu pracowników. Sporo dobrego słyszałem o firmie i mam nadzieję, że uda mi się załapać do pracy. Jaka jest tu atmosfera w pracy? Jakie wymagania na starcie może postawić firma kandydatowi? Dziękuje za info.
shellmy 2017-07-31 19:49
Accountant, nie fund bo to nie fundusze lecz finanse/księgowość; w Shellu na start 3,5k brutto
1
Flo 2017-08-04 19:00
Arogancka pani z działu HR, która mówi za szybko i niezrozumiale tonem obrażonej księżniczki jest zdecydowanie negatywną wizytówką swojej firmy. Przy takim podejściu zwrócę swoją uwagę w innym kierunku, oprócz Shella jest dużo innych ofert w Krakowie dla osób z doświadczeniem.
5
dodel 2017-08-05 14:06
Jak tam jest z Językiem Niemieckim? mam obywatelstwo niemieckie znam ten język biegle, ale ang nie hula najlepiej są jakieś szanse?
ola 2017-08-06 09:42
Angielski musi byc na poziomie B2 min. Za jezyki jest dodatek jezykowy m.in. za niemiecki.
nadgodziny 2017-08-06 10:21
Czy to prawda że Shell na wyższych stanowiskach nie płaci nadgodzin i że jest zadaniowy czas pracy?
2
daniel 2017-08-06 10:37
Ok dzieki za informację a na czym praca ksiegowego polega w tej firmie i czy jest mozliwosc czasem work from home?
anka 2017-08-09 16:15
Nie ma home workingu- tylko w awaryjnych sytuacjach
1
worker 2017-08-11 11:38
w dziale credit mng pracowaliśmy ostatnio w weekend bez żadnych dodatków za pracę w dniu ustawowo wolnym od pracy - wybieramy tylko wolne w stosunku 1:1
dział HR twierdzi ze wszystko zgodnie z przepisami prawa - czy aby na pewno?
4
HR 2017-08-11 11:41
wymagana znajomość najlepiej menagera działu do którego aplikujesz - to jedyny gwarant twojego rozwoju w firmie
3
advisor 2017-08-11 11:51
zadaniowy system czasu pracy nie zwalnia pracodawcy z obowiązku wypłacania nadgodzin -

Co do zasady pracownik powinien mieć możliwość wykonania powierzonych mu zadań w czasie odpowiadającym etatowi. Jeśli obowiązki służbowe zajmują mu więcej czasu, przy założeniu dochowania należytej staranności, wówczas wypracowuje nadgodziny. Za taką pracę przysługuje mu dodatkowe wynagrodzenie, na takich samych zasadach jak pracownikowi zatrudnionemu na etat. Zdaniem Sądu Najwyższego (wyrok z 4 sierpnia 1999 r., sygn. akt I PKN 181/99) „nazwanie czasu pracy zadaniowy nie wyłącza stosowania przepisów o wynagrodzeniu za pracę w godzinach nadliczbowych”.
4
Amator 2017-08-11 12:34
Super firma i jak uda mi się dostać do pracy to będzie mega radość. Jestem zdziwiony, że tyle osób potrzebują?
amm 2017-08-11 12:37
faktycznie amator z ciebie - szybko znienawidzisz to środowisko
3
Mietek 2017-08-11 12:45
W jakich innych firmach pracowałeś, że wg. Ciebie to najlepsze SSC w Krakowie ?
Bo wg. opinii wielu do dobrych standardów tam wiele brakuje - w zależności od działu.
2
viola 2017-08-11 19:16
Ile placa na start w Accountingu?
Lili 2017-08-12 16:18
Pracowałam najpierw w Shellu a potem w Aonie :-)
Blob 2017-08-13 14:29
No jeżeli dla Ciebie plusami są "4 tyś (nawet netto) to dużo, Kawa, herbata z automatu, wyjazdy, fajne benefity – darmowa polisa ubezpieczeniowa, Lux Med, bony itp. " to ja Ci gratuluje ambicji :) serio?

Opieka medyczna to w 99% korpo normalny standard tak samo jak multi sport, wyjazdy integracyjne i inne pierdoły jakie wciskają Ci zamiast podnieść pensje :)

4 tysiące to jak na korpo grosze, a herbata....cóż no szkoda że jeszcze nie musisz przynosić w termosie :)

Nie znam tej firmy nie będę oceniał. Ale widzę, że większość opinii to raczej opinie studentów bądź świeżo upieczonych absolwentów w związku z czym są strasznie mało miarodajne.

Niech ktoś napisze jakie są widełki płacowe na stanowisku Specjalisty, Managera, Juniora, Seniora itd itp. Bo jak widać "dużo" dla jednych to średnia krajowa. Dla innych 15k to norma.....
2
Młody 2017-08-14 13:00
Pracuję w Shell-u wprawdzie od niedawna ale jak czytam niektóre wpisy to myślę, że są one inspirowane przez konkurencję. Mam teraz super pracę i polecam jak się ktoś dostanie.
muszla 2017-08-14 20:11
Jazda zaczyna sie gdy się trafia juz do zespołu, bo albo ma się szczęście, albo nie, wiadomsko. U mnie było ciekawie, osoby niby miłe, pomocne, życzliwe, ale jak przyjdzie co do czego, to o wszystko, dosłownie o każdą pierdołę trzeba było pytać, i tak przez cały okres pracy. Ponoć to jedna z charakterystyk mobbingu.
Czasami na rzucone przeze mnie pytanie ludzie udawali, że mnie nie słyszą, lub zbywali krótkim "później", "nie wiem". Dopiero, gdy zorientowali się, że pomagają mi osoby z innego zespołu, to zapaliła im się czerwona lampka i podchodzili zatroskani z pytaniem, czy juz udało mi się rozwiązać problem.
Świetnie, że można pracować z domu, ale w godzinach pracy. Godzina 17 i manager mówi, żebyś coś na dzisiaj przygotował. Odpowiadasz, że nie dasz rady, bo masz plany i nie możesz ich odwołać, więc on na to, że możesz to w domu zrobić. No ja nie wiem jak u niektórych, ale dla mnie plany, to niekoniecznie siedzenie w domu przed służbowym komputerem. Gwoli wyjaśnień, nie mam problemu z nadgo w okresach, gdy to jest niezbędne, ale nie w sytuacjach, gdy manager przychodzi do pracy na 11 i uważa, że masz być na każde zawołanie(grade, na którym nadgo są oczywiście nie wypłacane i nie monitorowane) to ja dziękuję.
Nadgodziny(przyklad, jedna pani z długim stażem zapytana, czy zdarza jej się długo siedzieć po godzinach, odpowiada, że " nie, tylko czasami siedzi,np w styczniu miała 50 nadgo, więc nie dużo"), zmęczenie, stres, niedouczenie, brak komunikacji nawet pomiędzy osobami siedzącymi biurko w biurko, ale najbardziej wkurza mnie brak współpracy.
Mam długie lata w różnych korpo za sobą i pierwszy raz spotykam się z takim brakiem chęci pomocy, podzieleniem się wiedzą, czy brakiem komunikacji. Może takie czasy nastały, że ludzie nie potrafią do siebie gęby otworzyć i tylko obgadują się przez komunikator.
6
ewa 2017-08-15 13:32
typowe kopanie dołków pod innymi osobami, żeby samemu się wybić...taki brak chęci niesienia pomocy jest charakterystyczny dla korposzczurów, którzy chcą zaszkodzić innym sądząc, że dzięki temu sami zajdą wyżej. obrzydliwe. mentalność "ludzi wschodu". od dwóch osób pracujących w shell słyszałam takie same opinie jak Twoja.
3
juz nie frajer 2017-08-15 20:28
jakby mi przyszedl menadzer i 15 min przed moim zakonczeniem pracy (8h) powiedzial, ze mam zostac, to tylko bym zapytaj, gdzie mam wpisac nadgodziny. jesli by sie zaczal krecic z odpowiedzia to wychodze z pracy.
chyba nie powiesz, ze za samo to mozesz zostac zwolniony ?
premia ? liczy sie to, ile wynegocjowales na poczatku. jesli powiedziales za malo, to twoja strata ale ja tez pracowalem w kilku korpo i wiem, jak to wyglada.
wole dobre negocjacje i wala mnie nadgodziny niz powiedziec za malo a potem sie ludzic, ze jak poslucham takiego menadzera i uwierze w jego bajki, to dostane premie.
po prostu nie mozesz dac se wejsc na glowe. jesli inni lubia robic nadgodziny, to niech je robia.
1
IF 2017-08-16 10:49
Mnie z poziomem angielskiego B1, niemieckiego C1 zwrócono uwagę by się douczyć.l...pracowałam tam,nadgodziny w księgowości byłyby dla mnie ciężkie..
2
? 2017-08-16 19:39
a jest w ogóle jakiś dział w shell, gdzie nie spotyka się wyzysku, mobbingu i chamskich współpracowników? oprócz it oczywiście, tym to zawsze dobrze.
2
Zadowolonypracownik 2017-08-17 21:39
Jak znam życie to wiem, że bardzo przejaskrawiacie swoje opinie. Czasami jest potrzeba zostania po godzinach a tu larum robicie bo się stało coś strasznego. Tak jest z wieloma drobiazgami. Ale taka gotować to klucz do sukcesu.
Patryk 2017-08-18 23:05
W Shellu nadgodziny to norma. Jak jestes na wysokiej pozycji od seniora w gore to nadgodziny nie sa wyplacane tzw zadaniowy czas pracy. HR mowia ze od osob doswiadczonych wymaga sie wiecej, wiec o work life balance mozesz zapomniec. Managerowie w Shellu to w 90% pracocholicy i tego samego oczekuja od innych. Pensja OK ale kosztem zycia.
Zostaw swoją opinię o Shell Business Operations - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Shell Business Operations