brak logo

Shell Business Operations

Kraków

Opinie o Shell Business Operations

Zadowolony 2017-08-21 09:18
Świetna firma dla osób chcących pracować i zarabiać!
3
Beata 2017-08-22 10:25
Zgadzam sie, wyscig szczurow!
5
Beata 2017-08-22 10:25
Zgadzam sie, wyscig szczurow!
6
Zbigniew 2017-08-25 11:34
Firmy zaczynają odczuwać braki rąk do pracy. Jak widzę to również Shell Business Operations ma ten problem?
2
ewik 2017-08-25 13:50
shell zamknął centrum w glasgow i stąd ta duża liczba ogłoszeń. myślę, że w końcu wszystkie procesy i tak przeniosą do indii bo tam jest jeszcze taniej niż w polsce.
4
cieawy 2017-08-25 16:09
Ile na początek można dostać po studiach z językiem na poziomie b2? Ktoś tam pisał o 4 tysiącach netto. Czy to możliwe?
2
nie fikac do zagranicy 2017-08-26 11:38
raczej nie bardzo. ja aplikowalem z zagranicy. jezyk perfekt, pracowalem w firmie, ktorej klientem byl m.in. shell, wiec znalem ich procedury, dokumentacji, itd, wyksztalcenie i doswiadczenie mialem zgodne z wymogiem i po napisaniu 8 netto jakies 1.5 miesiaca temu nie dostalem zadnej odpowiedzi.

widac kto (nigdy nigdzie nie byl) i za ile (zenada) tam musi pracowac.
2
x 2017-08-27 12:53
nie. 3500 brutto na początek to max.
1
hajlajf 2017-08-28 15:48
@Lili, czesc Ólcia, jak tam, klikasz efektywnie, zespol Cie lubi?
6
a. 2017-08-31 16:12
mam pytanie, jak wygląda test online na stanowiska księgowe i który to jest etap rekrutacji?
Blob 2017-09-03 13:46
3500 brutto max i wy piszecie, że pensja OK kosztem życia :)? Kosztem życia pensja 15k netto to jest pensja OK. A też nie do końca bo zależy co robisz i jaką masz atmosferę w pracy. Jakby mi ktoś zaproponował 3500 brutto to miałbym problem czy na rozmowie od razu wyjść czy posiedzieć i się jeszcze chwilkę pośmiać przed wyjściem. Masakra...
4
oxi 2017-09-03 16:28
No ja sie z tym zgadzam w zupełnosci jednak gdzie lepiej płatna pracę znalezc ?
Marzyciel 2017-09-04 10:11
Jeszcze nie tak dawno można było pomarzyć o pracy w Shell-u. Sytuacja zmienia się bardzo dynamicznie, brak rąk do pracy z pewnością wymusi na firmach podwyżki płac. To będzie jedyny hamulec przed emigracją zawodową.
1
??? 2017-09-04 16:58
po jakim czasie od pierwszego etapu rekrutacji odpuścić sobie czekanie na odpowiedź?
1
eloe 2017-09-05 14:27
3600 netto
w 2017-09-05 16:30
podbijam. ten sam problem. jestem już jakiś czas po pierwszym etapie, a odpowiedzi ani widu ani słychu
1
wampir 2017-09-06 21:18
Na jakim stanowisku takie pieniadze i jakie kwalifikacje trzeba posiadac?
1
Zuza 2017-09-07 21:31
Zamiast czekać trzeba dzwonić i dowiadywać się. Swoich spraw nie zostawiam innym, to mnie zależy na robocie i ja cisnę o informacje. Czego się boicie?
1
voldemort 2017-09-08 07:40
Człowieku przestań się ośmieszać, bo chyba nie wiesz jaka jest średnia pensja w Polsce... Skoro jesteś takim super specjalistą to dlaczego tracisz czas na forum pisząc nieprawdę...? Boli to, że fakt, iż pracowałeś za granicą nie robi już na nikim wrażenia i nie zaakceptowali Twoich warunków, a inni też nie chcą Ci tyle dać? Widocznie znaleźli lepszych pracowników za 15 tys. netto. hehe.

A co do Shella... zarobki są w porządku jak na standardy krakowskich korporacji. Praca - w zależności od działu i przełożonego, ale generalnie polecam.



3
uslyszane w intercity ex 2017-09-08 14:15
tak lepszych... ostatnio w relacji pociagu Krk->Waw podslyszalem rozmowe dwoch panienek z Krakowa, ktore pracowaly w tego typu korpo. Mowily, ze byle patalach w Holandii (Niderlandy), ktory skonczyl szkole podstawowa i potem juz nic ale zna holenderski i angielski ma oferte pracy wlasnie w korpach krakowskich (dziwne skojarzenie z hoelnderskim shellem :) ), wysylaja go tu, od razu dostaje wyzsze stanowisko typu tim lider albo dumnie menedzer i oczywiscie kase typue 8-10k netto PLN.
widac, co to za praca musi tam byc i jaki ma prestiz.

No wiec, jak to tak wyglada, jak ta podslyszana prawdziwa historia, to juz wiem, czemu nie chca placic polskim pracownikom :)
4
Shellowa 2017-09-08 19:47
Obecnie są migrowane scopy z innych krajów do Krakowa i dlatego powstaje dużo nowych miejsc pracy.
1
witty 2017-09-10 13:27
Jakie sa zarobki na start w accountingu- nadal nie wizer odpowiedzi podajcie kwoty brutto wystarczy ;) dojazd jest w miare ok ?
Zorbiak 2017-09-10 22:15
Maja bardzo dużo ofert pracy, cóż to za powód tego?
Michał 2017-09-14 14:54
Też tam pracowałem, potwierdzam!
1
Zadowolony 2017-09-14 23:23
Jeszcze niedawno można było pomarzyć o pracy w takiej firmie a teraz proszę ile maja ofert. Jaki jest powód , że brakuje w firmie tylu ludzi? Czy to jakiś nowy projekt czy zbyt niskie zarobki i fachowcy uciekają?
Liliput 2017-09-15 20:00
Tak jasne... :/ Opinie ludzi, którzy albo w życiu w korpo nie pracowali albo byli za słabi i ich boli, że już tam nie pracują, a na ich miejsce przyjęto kogoś innego... W żadnej korpo, w tym w Shellu, nie spotkałam się jeszcze ze zjawiskiem zatrudniania ludzi bez wykształcenia, tzn. po podstawówce. Nawet obcokrajowcy, chociaż przyznaję, że są lepiej traktowani niż Polacy, muszą mieć wyższe wykształcenie.
Ale to prawda z tym, że obcokrajowcy dostają w pierwszej kolejności awanse niestety... :/
2
Big 2017-09-18 21:27
3500 brutto na start
Anxek 2017-09-19 19:45
A na jakis stanowisku pracujesz? Ja wlasnie aplikuje na customer service specialist. Wiesz cos o tym stanowisku?
Pozdro
Z 2017-09-22 11:03
Stanowczo odradzam. Poziom zarządzania fatalny, infantylni TL, ciągle trzeba za nimi latać bo sami z siebie nie udzielają niezbędnych informacji a na pytania odpowiadają wymijająco. Toksyczna atmosfera.
11
z 2017-10-02 12:42
był ktoś ostatnio na rozmowie? po ilu dniach otrzymaliście odpowiedz, zwłaszcza chodzi mi o pozytywną, zdarza się, że dzwonią po 14 dniach?
1
Dominika 2017-10-03 11:06
Czy ktoś orientuje się jakie są zarobki w Shellu dla native speakera holenderskiego?
1
Zadowolony 2017-10-03 16:34
Świetna firma, nareszcie się dostałem choć nie było łatwo
1
ciekawy 2017-10-03 22:55
Proszę niech ktoś jasno określi ile można dostać zaraz po studiach w zależności od znajomości języka?
1
Wakabayashi 2017-10-04 12:54
Witam,
w piątek mam rozmowę rekrutacyjną w języku angielskim na stanowisko Demurrage Analyst (przez telefon). Czy ktokolwiek jest w stanie coś powiedzieć o tym stanowisku? Na czym ono polega, jaki team, zarobki etc..
O co mogą pytać na takiej rozmowie? Zakładam, że przy aplikacji na większość stanowisk wygląda ona podobnie. Z góry dziękuję za odpowiedzi
1
pablo 2017-10-04 21:28
Teraz sporo ofert pracy z jęz. holenderskim. Polecam, zwłaszcza, że za ten język jest najwyższy dodatek
niesmak mam 2017-10-06 14:38
i co z tego, że jest sporo ofert pracy. dziwny sposób rekrutacji ma ta firma, na rozmowie koniecznie trzeba zaprezentować siebie jako osobę, która w pracy rozwiązuje non stop jakieś trudne zadania, nieomal ratuje świat przed zagładą. bez tego ani rusz, także lepiej przygotowując się do rozmowy pozmyślajcie jakieś historie jak poskramialiście tygrysy w cyrku, coś tego typu.
4
Lajkonik 2017-10-06 17:19
A jak wygląda sytuacja z językiem niemieckim? Mam kilkuletnie doświadczenie w regionie DACH ( generalnie całe życie na stanowiskach kierowniczych), podobnie w PL. Język opanowany, ( tak słyszałem w CH i A ), choć przed rokiem miałem przyjemność rozmawiać z native spiker-em ( jedna z krakowskich korpo ), i usłyszałem ze jeszcze ..... mam niewystarczającą znajomość języka(sic!). Ps. Certyfikaty językowe i kursy uzupełniające odbyłem a A i CH ( i dopiero ponad 20 lat mam styczność z językiem :-)). Chciałbym wrócić do Grodu Kraka, ale czy ten adres byłby właściwym ???. I gdzie najlepiej przesłać aplikację ? Zarejestrować się w panelu pod pierwszym lepszym ogłoszeniem?
1
cash 2017-10-07 18:03
jeżeli nie możecie/nie chcecie robić nadgodzin to odradzam dział cash management, gdzie tych nadgodzin jest bardzo dużo. na rozmowach ludzie twierdzą, że nie przeszkadza im robienie nadgodzin absolutnie, a potem płaczą po kątach i psują atmosferę w zespole. jak nie macie możliwości siedzenia w pracy po godzinach to dajcie sobie spokój bo tylko wkurzacie innych potem swoimim głupimi tłumaczeniami typu ja mam dziecko albo innymi wykrętami.
4
Biurwa 2017-10-08 09:57
Zależy od stanowiska, ale z tego, co pamiętam, to dodatek językowy za holenderski wynosi ok 2tys pln.
2
Zadowolony 2017-10-08 10:50
@niesmak mam Nie zgadzam się z Tobą. Shell Business Operations chce zatrudniać ludzi potrafiących radzić sobie w trudnych sytuacjach, która moga zawsze sie zdarzyć a ponadto taki człowiek to musi być twardziel!!!
idz stad trollu 2017-10-08 12:25
Ty tak na serio czy shell ci placi? Co za bzdury! Trudne sytuacje przy klepaniu w kolko tego samego w programie ksiegowym no rzeczywiscie praca pelna wyzwan.
3
Shellowa 2017-10-10 20:42
W GL czyli R&A jest to samo. NADGODZINY
2
Lajkonik 2017-10-11 11:01
Jak wygląda sytuacja w przypadku specjalistów z językiem niemieckim? Mam doświadczenie w regionie DACH( z językiem mam stały kontakt na codzień od wielu lat, a certyfikaty również tam zdobyłem ). Interesuje mnie praca docelowo w Krakowie. Czy CV można przesłać bezpośrednio na Czerwone Maki, czy trzeba się zalogować w panelu pracownika ( pod każdym z ogłoszeń)?
1
iks 2017-10-11 12:59
musisz sprawdzić sobie ogłoszenia na stronie i jeżeli jakieś cię zainteresuje to stwarzasz profil kandydata, wypełniasz po kolei te rubryczki (pytanie o to z jaką płcią się identyfikujesz mnie zmiażdżyło), załączasz cv i w ten sposób aplikujesz. innej metody nie ma.
1
Zadowolony 2017-10-11 18:08
Chyba nie jest prawdą to co pisze @iks! Może jakiś żart bardzo nie na miejscu? Shell to spoko firma!
Shelliwiec 2017-10-14 14:29
Też to dostrzegam. Tumoki bez szkoły z doświadczeniem co najwyżej z kasy Albert&Hein albo jakiegoś ich tamtejszego magazynu, ale z pochodzeniem i językiem holenderskim są raczej faworyzowani płacowo oraz pod innymi względami również, co jest przykre.. Poza tym, praca i nos w monitor, a spróbuj się odezwać to dowodzenia zwłaszcza jak jesteś z polski, albo dalej ze wschodu (ukraina czy inny kraj byłego ZSRR) to nic więcej ci nie pozostaje tylko klik kopiuj, klik wklej, klik... zatem odradzam chyba, że komuś taki układ pasuje...
PS. Pamiętajcie o tym, aby porównać ofertę pracy z umową zanim podpiszecie, ponieważ lubią naginać informacje zawarte w obu tych dokumentach w przeciwnych do siebie kierunkach!
3
u. 2017-10-14 14:40
nieprofesjonalne podejście do kandydata. po co firma obiecuje na rozmowie późniejszy kontakt niezależnie od wyniku rekrutacji, jeżeli nie ma zamiaru tego dotrzymać? zależało mi na pracy w Shell ale ze względu na brak info po rozmowie mimo, że już dawno minęły te obiecane 2 tygodnie, plus brak odpowiedzi na mojego maila ze strony rekruterki, wybieram inną ofertę.
2
? 2017-10-15 10:14
czy mój status aplikacji na stronie shell w ogóle o czymś świadczy? czy oni to zmieniają kiedy np. ktoś zostanie odrzucony?
Zadowolony 2017-10-16 12:22
Shell Business Operations to firma nie dla osób lubiących cwaniackie działania w pracy. Może jednak się dostanę!!
Adolf 2017-10-16 18:32
Jak tam jest na stanowiskach z językiem niemieckim? Posługuje się płynnie a ostatnio ogłoszeń o tym profilu pojawiło się całkiem sporo .... .
1
Zostaw swoją opinię o Shell Business Operations - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Shell Business Operations