brak logo

Shell Business Operations

Kraków

Opinie o Shell Business Operations

Iwona 2016-02-21 18:53:07
Hej,
CZy mógłby ktos naisac jak wyglada process rekrutacji do finansów?Jakich pytan mozna sie spodziewać na rozmowie oraz jakie sa testy?
Z góry dziękuje za odpowiedz:)
Kris 2016-03-10 09:57:48
How much could I get for a job in logistics with two foreign languages? (I don't speak Polish)
uhuhu 2016-03-11 23:35:29
2-3 k in what currency? $ or Euro? If you say PLN or even more PLN gross, then salaries there are the hilarious joke!
7
inż. elektryk 2016-03-28 11:58:54
7 tyś można dostać. Znasz język angielski oraz niemiecki w stopniu komunikatywnym? Bez tych dwóch języków pracy nie dostaniesz, a jak znasz je w stopniu komunikatywnym to jako inż. w Krk możesz dostać więcej w innych firmach - wiem z własnego doświadczenia.
1
Niezadowolony pracownik 2016-03-30 19:45:55
Zapewne wszystko zalezy od działu, do jakiego się trafi (Shell w Zabierzowie zatrudnia mnóstwo ludzi) - ale ja nie jestem zadowolona z Shella. Pracuje w dzile Finance Operations. Moja praca jest monotonna i brak w niej wyzwań - przeciwnie do mojej poprzediej pracy, również w korporacji. Przez większość czasu nie mam co - uwierzcie, że jest to demotywujące! Moja szefowa nie widzi w tym problemu.
Moje największe zarzuty są takie, że Shell mnie oszukał - obiecywano mi umowę na czas nieokreślony po okresie próbnym (pan podczas rekrutaccji powiedział, że u nich to standard). Okazało się jednak, że dostałam inną (tak jak wszyscy w moim dziale). Szefowa z rozbrajającą szczerością stwierdziła, że nie mogli tego powiedzieć na początku, bo straciliby najlepszych kandydatów! Dla mnie to przykład na intencjonalne kłamstwo. Co więcej, podczas rekrutacji przedstawia się kandydatom mylne perspektywy: że niby Shell oferuje elastycznośc w systemie pracy (Home working). Nie, nie oferuje. W moim dziale home working został właśnie wycofany i mimo, ze podczas rozmowy rekrutacyjnej mówiono mi, że HW w wymiarze 25% czasu pracy należy się każdemu pracownikowi jak psu buda, to po rozpoczęciu pracy okazuje się inaczej - wszystko zalezy od widzi-mi-sie przełożonego. A w tym momencie HW praktycznie nie ma.

Shell lubi przedstawiać siebie jako dobrego pracodawce. Lubi porównywać się do innych firm. Ale prawda jest taka, że to najgorsza firma w jakiej pracowałam. Shell żyje we własnej iluzji na swój temat.

Procedury, procedury, ogromny hierarchizm i jeszcze raz procedutry.

Jedyne plusy: konkurencyjne wynagrodzenie, dofinansowana stołówka.
11
Monika 2016-04-06 23:18:41
Jakie sa zarobki na stanowisku accountant? Mozna dostać 6 brutto?
4
wiesiek 2016-04-08 15:06:20
Bylem w tej firmie ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej i bylem bardzo rozczarowany, poczawszy od sposobu przeprowadzania rozmowy. Kobieta z HR i przyszla manager nie maja zielonego pojecia o kontaktach biznesowych, w ogole o jakichkolwiek wydaje mi sie. Zadnej kultury zaoferowania szklanki wody chociazby. Czujesz sie jak na przesluchaniu. Rozpoczely rozmowe z "zeszytem", oczywisci pytania z kartki standardowe. Czy mozemy po angielsku? Prosze... Po godzinie przesluchiwania pozwolily na zadanie pytania, ale skad juz nie po angielsku tylko prosimy po polsku. Ogolnie.. Shell to wklepywacze danych i tania sila robocza, niektorzy co tam pracuja mysla, ze sa Bogami i chodza z podniesiona glowa i zadartym nosem.... KOrpo wyzysk i "ĘĄ" panienek z HR, ktore swoim biznesowym angielskim ze zmywaka z UK robia z siebie posmiewisko. Powodzenia wszystkim zycze, ale jesli ktokolwiek pracowal kiedykolwiek za granica( niekoniecznie fizycznie) doskonale zauwazy roznice i zasmieje sie w duchu.
14
ol 2016-04-12 20:20:24
Ja w Custome Service (nie na słuchawce) i jest to syf nad syfy. Roboty tyle, że zapierniczasz jak ludzik.Promują się jaki to work-life balance ważny, a jestes tak przerobiony po 8.5 h pracy w harmiderze, ogromnej szybkosci i ciaglych jazd, nerwow, ze po powrocie z pracy jestes wykonczony. Pieniadze słabe. Podwyzki żenujące.Ogromne zaklamanie a team leadery to mat.oły, ktore potrafia sie tylko promowac.Psychiczna i niemoralne zachowania pod pozorem usmiechu i bycia friendly.
17
sbo 2016-04-21 15:58:02
jest duze zapotrzebowanie na osoby z jezykiem niemieckim.
płaca -2800/3200 netto trzeba negocjowac
3
lepatka 2016-04-24 20:40:12
witam, Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć o praktykach studenckich w Shell? Warto? :)
1
repokontakt@gmail.com 2016-05-03 08:43:44
Proszę o kontakt. E-mail to nick.
oregano 2016-06-16 15:58:36
Zgoda w 100%. Pracowałem w firmie, tzw. szeroko rozumiane finanse. KLEPANINA, KLEPANINA I JESZCZE RAZ KLEPANINA. Ludzie tam pracujący myślą na serio, żę są wyjątkowi - śmiech na sali. Większość lemingów tam pracujących to laski, tylko lans, ploty i fb. Lubie z "dyplomami" a śmiech na sali, 98% to fachidioci/ki nie mający pojęcia o niczym innym oprócz bezmyślnej klepaniny co jest szczytem ambicji wśród większości.
16
B P 2016-07-07 08:41:14
Pracowałem w tej dłuższy czas lat i muszę powiedzieć jedno: dział CS w Zabierzowie to największa pomyłka i stracony czas jakie sobie zafundowałem. Zresztą na własne życzenie, bo komentarze o CS dało się słyszeć już pierwszego dnia pracy. Jest to niestety prawda. Jeżeli masz ochotę się uwstecznić- aplikuj.

Szczególnej uwagi są codzienne spotkania pod tablicą, gdzie czujesz się jak niepełnosprawny umysłowo, spowiadając się na forum czym i dlaczego dziś się będziesz zajmował.

Rozliczają każdą minutę pracy, zaznaczając Twoją o minutę dłuższą przerwę bądź wcześniejsze wyjście.

Ludzie przeważnie sympatyczny, inteligentni i traktujący tą pracę jako chwilowe rozwiązanie. Są natomiast i wyjątki, dosyć liczne, które poprzez swoje dziwne pomysły i chęć poprawy "visibility", co by TL zauważył, skutecznie potrafią uprzykrzyć Ci życie.

Firma nie oferuję ŻADNYCH zewnętrznych szkoleń- jedynie szkolenia wewnętrzne, po których możesz sobie sam wydrukować dyplom i równie dobrze wrzucić go do kosza, bo żaden potencjalny przyszły pracodawca ich nie uwzględni.

Jedynym plusem jest pensja, wysoka i na czas ( chociaż bywa oczywiście tak, jak wszędzie, czyli jeden dostaję połowę tego co drugi, mniej doświadczony ale zatrudniony w gorącym okresie).

Wiem, że ludzie z innych działów pracę na innych stanowiskach sobie chwalą i jestem jak najbardziej w stanie w to uwierzyć. Opinia ta dotyczy jedynie CS.
10
2323 2016-07-07 13:46:13
pierwasza umowa na 3 mies , potem czas nie okreslony
ciekawski 2016-07-07 16:02:15
Witam,

Mam takie pytanie, jakie sa stawki w dziale finansowym w Polskim oddziale - chodzi mi szczegolnie o osoby z ukonczonymi kwalifikacjami ACCA (10-letnie doswiadczenie i edukacja z UK Msc & BA oraz Skandynawii) ? Angielski jak native, dunski komunikatywnie. Czy kandydat ktory nigdy nie pracowal w Polsce ale mial dosc wysokie stanowiska podczas zagranica ma szanse w tej firmie na przyzwoite pieniadze?

Anka 2016-07-08 15:23:50
Umowa na czas nieokreślony to nie jest coś, co dostaniesz na pewno.

Tak z reguły powinno być, natomiast teraz zatrudniają bardzo dużo osób na czas projektów, gdzie o umowie na czas nieokreślony nie ma mowy.

Trzeba się upewnić podczas rekrutacji, czy chodzi o stanowisko stałe czy przewidziane tylko na czas projektu.
ja 2016-07-26 20:18:01
Szczerze odradzam Customer Service dla DACH, tzw. Global Commercial zarzadzany przez wysokiego umiesnionego pana. Jego poziom i poziom jego Team Leaderk pozozstawia wiele do zyczenia. Generalnie atmosfera kolesiostwa, donosicielstwa, ludzie majacy wlasne zdanie sa spychani na margines. Do tego wykorzystywanie, zarzuty na poziomie przedszkola, zarobki srednie. Strata czasu i nerwow. Nie polecam tym, ktorzy maja jakiekolwiek wieksze umiejetnosci niz umiejetnosci przyklaskiwania szefom i coachom. Klebowisko zmij.
12
Kubek Kawy 2016-08-07 14:58:24
Na jakie zarobki można liczyć w dziale HR? Zastanawiam się nad aplikowaniem :)
Ciekaw 2016-08-14 23:16:11
Ile zarabia u Was Financial Analyst, Stock Valuation Team?
Ola 2016-09-09 11:45:11
Heyka :) Taka sprawa: Wychowywalam sie w Niemczech i mature zrobilam miedzynarodowa, wiec moj Niemiecki i Angielski sa na stopniu ojczystym. Ale ze zaczynam teraz studia z ekonomii, to tylko moge pracowac na pol etacie. Robilam praktyki we wielu branzach dotychczas, ale najlepjej bym pasowala na rozmowy z klientami.

Jakie stanowisko byscie mi doradzali? I ile moge netto oczekiwac na pol etat?
niusia 2016-09-15 14:23:28
Customer Service - super sprawa dla ludzi znajacych niemiecki. Aktualnie potrzebuja tam wielu ludzi, praca jest ok, a jesli chodzi o kase to mozna wyciagnac naprawde duuuuuza stawke. Sama niedawno dolaczylam i nie zaluje. Naprawde warto. Jesli znacie niemiecki, a potrzebujecie pracy, aplikujcie, przejsc rekrutacje jest latwo. Tylko negocjujcie dobra kase.
Majka 2016-09-20 22:05:07

kama a czy ktoś ze słabym angielskim ale wieloletnim doświadczeniem w sprawozdawczości finansowej w bardzo dużej firmie ma szanse na pracę w Shell?
2
Majka 2016-09-20 22:06:46

kama a czy ktoś ze słabym angielskim ale wieloletnim doświadczeniem w sprawozdawczości finansowej i księgowości (GL) w bardzo dużej firmie ma szanse na pracę w Shell?
nicki 2016-09-26 07:56:02
Już jakiś czas pracuję tutaj.
Plusy:
- dobra pensja jako focal point w R&A – 4 tyś zł. Poziom 7.
- luźny tryb pracy. Idzie się dogadać co do pracy z domu ale nie za często.
- Nie ma za dużo pracy. Są momenty że nic się nie dzieje.
- Praca samodzielna – to plus i minus.
- Dużo wyzwań z nienacka. (plus i minus)
- Kawa, herbata z automatu.
- wyjazdy, fajne benefity – darmowa polisa ubezpieczeniowa, Lux Med, bony itp.

Minusy:
- kolesiostwo, brak przejrzystego sposobu awansu (bardzo uznaniowe)
- hamskie zachowania niektorych ludzi.
- brak kontroli, sprawdzania, pracy zespolowej. Cos komus wyslesz, nawet managerowi i on tego nie sprawdzi
- duzo rzeczy duzo ludzi zawala. Wszystko trzeba sprawdzac.
- kiepskie zarzadzanie. Wszystko sie zmienia co 2, 3 miesiace. Wielu rzeczy nieogarniaja.
- Brak komunikacji i sluchania siebie.
- Generalnie nie polecam business analyst, accounting. Pierwsze i drugie sa takie: podaj, zamiec.
- Sposob awansu: mozliwy liniowy ale w bardzo rzadkich przypadkach. Trzeba aplikowac na wyzsze poziom z 7 na 6. Z 6 na 5. Jak wiadomo trzeba miec plecy. Ciezko tak wejsc z innego dzialu do drugiego.

Polecane stanowisko:
Polecam controller. Stanowisko z faktu ze jest juz na 6 lub 5, jest wymagajace. Samodzielne ale kasa lepsza i lepsze wyzwania. Mozna sie targowac o pensje. Jest sie blizej managementu. Jednak w Krakowie trudno o awans. Jak w innych centrach. Business i managment jest w Hadze a tutuj tylko praca w stylu: zrob, wykonaj.

Na pewno nie jest to praca marzen. Wiele osob traktuje ta prace jak przyjsc, cos porobic i wyjsc. Duzo narzekania, stekania, obgadywania. Malo ciekawych ludzi.
Teraz jest integracja BG w Shell. Duzo jest wolnych stanowisk z tego faktu.

6
Majka 2016-09-27 17:35:38
Napisz mi proszę jak poziom angielskiego jest potrzebny do pracy księgowego może być kontrolera rachunkowość mam mocną ale angielski słaby. Zgody dziękuję za info.
m i rka 2016-09-29 20:28:11
Trochę zwątpiłam w profesjonalizm HR. Przeszłam przez rozmowę telefoniczną z Panią z HR, na następny dzień zostałam zaproszona do siedziby w Zabierzowie i do 10dni miałam otrzymać informację o wyniku procesu rekrutacyjnego. Mija już 10 dzień i cisza... Chyba szkoda czasu...
m i rka 2016-09-29 20:46:20
Może masz rację. Obojętnie jaki będzie wynik procesu rekrutacyjnego chciałabym otrzymać informację zwrotną.
goch 2016-10-04 15:58:10
Miałam to samo, wygląda na to że obietnica oddzwonienia daleko mija się z prawdą... chyba parę osób wcześniej też o tym pisało...
3
Leny 2016-10-13 13:17:05
Ja pracuje w Shell w business parku i uważam że to genialna firma.
Wcześniej pracowałem w polskich firmach, Shell to moja pierwsza korporacja.
Różnica jest niesamowita.
Atmosfera genialna, ludzie super, nie ma żadnego wyścigu szczurów, nie ma nadmiaru pracy.
Wszystko toczy się spokojnym tempem, jest czas na porządne zakończenie każdego tematu.
Przełożeni grzeczni, pomocni.
Prawdziwy nacisk na dobre samopoczucie pracownika.

niestety na rozmowie kwalifikacyjnej nie wiedziałem ile mam krzyknąć, i powiedziałem zdecydowanie za mało.

Inne korporacje płacą dużo więcej.
Leny 2016-10-14 12:16:50
a czy ja napisałem że każdy musi uważać tak samo jak ja? HA HA HA - po co twój komentarz?

on nic nie wnosi, żadnej opinii w nim nie ma, a to strona z opiniami o firmie.

("wszedzie ludzie są różni" to nie jest żadna informacja dla ludzi zainteresowanych tą firmą, hahaha, to tak jakby ja napisał - pogoda jest zmienna, czasem słońce czasem wieje)

Tragedia.

Dla mnie shell jest super - i to jest moja opinia!
Vio 2016-10-16 01:53:02
Ludzie, piszecie prawdę? Po wszystkich przeczytanych komentarzach zastanawiam się tylko nad jednym, dlaczego wciąż tam pracujecie skoro warunki są nie do zniesienia? Kolega pisze o 5 latach pracy i mówi, że to najgorsza praca. Koleżanka, że zero rozwoju. A kto powinien ten rozwój zapewnić? Firma? Firma ma go umożliwić, a rozwojem powinien zająć się sam pracownik.
2
Karol 2016-10-16 13:30:29
@Vio co do tego rozwoju to się zgodzę. Też uważam, że to przede wszystkim pracownikowi powinno zależeć na rozwoju, a jeśli tak jest to niemalże wszędzie znajdzie się taka możliwość. Tutaj pod tym względem to już w ogóle nie można moim zdaniem narzekać.
1
ktoś 2016-11-05 10:56:26
beznadziejna firma, sitwa, króluje kolesiostwo
mają ludzi za niewolników, wykorzystać na maksa
ciągłe czepianie o cokolwiek, jakieś bzdury, ciągłe ocenianie, ciągle robisz za mało
team liderzy nie reprezentują sobą wiele oprócz przerostu ego, pracą się nie skalają
uciekajcie, bo to są tylko ładne hasła, a w środku zepsute jajo
6
Życzliwy 2016-11-09 17:13:32
Pozostawiam tą opinię dla osób szukających opinii na temat pracy w dziale HR (HR Services). Na chwilę obecną (ponieważ jest to opinia na ten czas) gdy zastanawiasz się nad przyjęciem pracy w tym dziale, radzę szukać dalej. Jeżeli zaś masz kilka ofert i wahasz się , którą przyjąć, zdecyduj się na tą drugą.
4
iga 2016-11-16 11:32:18
no i jak z ta informacja zwrotna po rozmowie? daja feedback jesli nie zatrudniaja kogos????
pracowalam - widzialam 2016-11-28 16:18:21
Generalnie nie polecam. Pracowalam tam przez prawie 4 lata i niedawno odeszlam. Od jakichs 2 lat zaczelo sie tam zle dziac: marne podwyzki, coraz mniej benefitow, a do tego coraz wiecej ludzi na niewlasciwych stanowiskach. Nie wiem co trzeba zrobic, zeby awansowac w tej firmie, ale na pewno nie trzeba byc do tego osoba pracowita i kompetentna. Poprzez wszechobecne kolesiostwo i 'uklady' management w tej firmie schodzi na psy. Ludzie od JG6 wzwyz nie szanuja innych, a sami mysla, ze rozumy pozjadali. Faktycznie to pracuja tu ludzie z JG8 i 7, cala reszta zajmuje sie projektami, z ktorych nic nie wynika, a do tego manipuluje szaraczkami, oklamuje ich i traktuje niesprawiedliwie w kazdy mozliwy sposob. Team Leaderki w Customer Service to takie 'dziunie' - co umiesniony szef kaze, to robia. Kaze klamac - klamia, kaze sie na kims wyzywac - wyzywaja sie, a diabli wiedza, co jeszcze robia na tajnych spotkaniach.

A teraz pare plusow:
- Eurest - dofinansowana stolowka,
- wygodny floor (choc firma przenosi sie na Ruczaj i tam juz podobno takich wygod nie ma),
- kuchnie i caly ekwipunek,
- lekarz w budynku,
- wyplata na czas.

5
Lilianna 2016-11-29 09:38:58
Byłam zatrudniona w dziale HR na UKINSE- niestety praca nie dość ze nudna i rutynowa to jeszcze firma ma fatalna politykę: Zatrudnia contractorów przez Adecco i placi im polowe mniej na umowę o prace tymczasową, nie podlegają pod zadne benefity ani podwyżki, sa traktowani jako pracownicy najniższej kategorii (oni i stażyści). Dodatkowo te osoby nie mogą przejść na Shell Staff mimo ze to bylo im obiecywane. Nasz zespół rozpadl się bo takie osoby odchodzily a na ich miejsce....znow contractorzy. Szczytem wszystkiego bylo przyjęcie stażystów za 2200 zl netto a po 3 miesiącach przeniesienie ich na Adecco za mniejsze pieniadze niż na stażu. Praktycznie nie ma szans na umowę na czas nieokreślony, bonus lutowy jest slaby. Atmosfera wielkiej korporacji i wielkiego pospiechu. Plusem jest nowa lokalizacja na Czerwonych Makach oraz elastyczne godziny pracy. Do minusów musze dodac ze praca w domu to max.1 dzien miesięcznie ale 1 dzien w miesiącu to musi byc tez rota telefoniczna. Dodatkowo procesy slabo zmigrowabe a osoby z doświadczeniem powyżej 3 lat z chęcią zwalniam. I tyle w temacie....
5
Eki 2016-12-02 21:27:59
A jak jest w Shellu z podróżami służbowymi chodzi mi głownie o dział zakupów? Zdarzają się czy raczej wszystko przez tel/mail ?
bbb 2016-12-02 23:41:30
właśnie byłam na rozmowie z adecco w sprawie pracy tam. czyli nie polecasz? może coś więcej powiesz.
pozdrawiam
1
Lilianna 2016-12-05 08:23:27
Nie, nie polecam. To wygląda niestety tak: część pracowników jest zatrudniona na normalną umowę Shellowską ( wynagrodzenie około 1000 zł wyższe niż przez Adecco, do tego benefity, multisport, bonus roczny itp.). Przez Adecco nie dość że robisz to samo co inni, którzy mają lepsze warunki pracy, to masz umowę o pracę tymczasową tzn.,że masz naliczany urlop 2 dni/za miesiąc po każdym miesiącu czyli jak zaczniesz w styczniu to nie możesz w lutym pojechać na 2-tygodniowy urlop, bo zanim zbierze się te 10 dni to hohoho :) Co więcej, osoby zatrudniane przez Adecco tak naprawdę nie podlegają pod shella. Warto mieć to na uwadze przy ewentualnych zwolnieniach. Zwykle zatrudnienie następuje do 18 miesięcy - więcej nie można zatrudnić na umowę tymczasową. Pierwsza umowa to z reguły pół roku. Są to niekorzystne warunki. A sama praca w Shellu też do najprzyjemniejszych nie należy. Jest to moja opinia ale podzielana przez wiele osób z działu.
11
To 2016-12-17 12:35:33
Jakie są zarobki dla specialist w dziale financial?
Zainteresowany 2016-12-28 09:15:11
Na jakie zarobki może liczyć Customer Service Professional z językiem polskim? 3.5-4.5k brutto?
Ara 2016-12-30 15:01:14
Raczej 4 K brutto, o ile masz doświadczenie jakiekolwiek
supermannn 2017-01-02 15:40:27
Nie wiem jak w Krakowie, ale w Świdnicy (woj.dolnyśląsk)jest ogólnie dobrze ale jest tam taki łysy gościu który...jest chamski i już tam nie jężdzę. Zapytałem się czy kasa otwarta a on do mnie że w tesco. Już nie raz tak robił.
Gdyby nie on to uważam że stacja jest na 3+

Pzdr
1
profesjonalista87 2017-01-05 08:17:52
Jak zobaczyłem, że #Shell Business Operations Kraków był na 4 miejscu w rankingu Great Place To Work Poland 2015 to mi ku.. .witki opadły. To dało mi obraz tego jak te wasze "wiarygodne rankingki" można sobie wsadzić gdzieś. Otóż pozwolę sobie zacytować wpis na temat tych Januszów Biznesu jaki umieściłem na ich fb:

Hej Janusze Biznesu wykorzystujące Polaków! Jak chcecie, żebyśmy kreatywnie myśleli to zobaczcie jak to się robić w USA. Tam coraz więcej pracodawców skraca czas pracy do 6h/dzień a i skrócenie tygodnia pracy do 4 dni jest dość mocno rozpatrywane. U was trzeba czasami pracować po 18 godzin (!!!!) i jeszcze wymagacie "kreatywnego rozwiązywania problemów". Idioci... O nierównomiernym podziale obowiązków już nawet nie wspomnę. A wasi tzw "informatycy" są tak żałośni, że aż się niedobrze robi. A pewnie zarabiają więcej niż osoby, które naprawdę ciężko pracują tylko dlatego, że nie wiecie co się w waszych "timach" (rzyg) dzieje i daliście się naciągnąć (teraz jest przecież moda, żeby płacić informatykom nie wiadomo ile, nieważne czy się znają czy nie. Jesteście jedną z najbardziej żałosnych firm. I chodzi mi konkretnie o
#ShellBusinessOperationsKraków #
#Shell #Business #Operations #Kraków
3
prof77 2017-01-05 08:25:49
popieram!

Jak zobaczyłem, że #Shell Business Operations Kraków był na 4 miejscu w rankingu Great Place To Work Poland 2015 to mi ku.. .witki opadły. To dało mi obraz tego jak te wasze "wiarygodne rankingki" można sobie wsadzić gdzieś. Otóż pozwolę sobie zacytować wpis na temat tych Januszów Biznesu jaki umieściłem na ich fb:

Hej Janusze Biznesu wykorzystujące Polaków! Jak chcecie, żebyśmy kreatywnie myśleli to zobaczcie jak to się robić w USA. Tam coraz więcej pracodawców skraca czas pracy do 6h/dzień a i skrócenie tygodnia pracy do 4 dni jest dość mocno rozpatrywane. U was trzeba czasami pracować po 18 godzin (!!!!) i jeszcze wymagacie "kreatywnego rozwiązywania problemów". Idioci... O nierównomiernym podziale obowiązków już nawet nie wspomnę. A wasi tzw "informatycy" są tak żałośni, że aż się niedobrze robi. A pewnie zarabiają więcej niż osoby, które naprawdę ciężko pracują tylko dlatego, że nie wiecie co się w waszych "timach" (rzyg) dzieje i daliście się naciągnąć (teraz jest przecież moda, żeby płacić informatykom nie wiadomo ile, nieważne czy się znają czy nie. Jesteście jedną z najbardziej żałosnych firm. I chodzi mi konkretnie o
#ShellBusinessOperationsKraków #
#Shell #Business #Operations #Kraków
2
oszukana 2017-01-05 18:14:40
Customer Service Global Commercial DACH. Milosnicy jezyka niemieckiego - omijajcie to miejsce. Szkoda waszego czasu. Oszukiwanie podwladnych i traktowanie ich zle to juz standard. Nie dajcie sie nabrac na swietlana wizje przedstawiana na rozmowie rekrutacyjnej. Pisze to z wielka przykroscia.
2
finansista 2017-01-14 15:20:35
A ja z kolei powiem tak:
pracuje tu juz 9 lat i jakos jestem zadowolony. Na brak wyzwan nie narzekam, czasem mam ich za duzo.
Rozwoj - niestety, ale jesli zalezy Ci na rozwoju, to sam musisz o niego zadbac i tutaj firma daje pewne mozliwosci, nie chodzi tu o pojscie na zewnetrzne szkolenie, tylko jak bardzo chcesz roziwnac jakies kompetencje - to stworza Ci rolę dzieki ktorej bedziesz mogl je rozwinac.
Wszystkie plusy i minusy opisane powyzej sa prawdą.
HW - kwestia uznaniowa, nie ma klarownych zasad. Niby 25% czasu pracy, ale z innej strony slyszysz ze HW nie ma, ale jak manager jest spoko to pozwoli Ci zostac w domu.
Na managerow nie moge narzekac, mialem ich w swojej karierze kilku i mialem po prostu farta. Sa to ludzie od ktorych mozna sie troche nauczyc i ktorzy Ci pomogą jak z czyms sobie nie radzisz.
Kolesiostwo - niestety tutaj muszę sie zgodzic. Jak zle zyjesz z leadership teamem, to masz przerąbane :D albo zapomnij o awansie ;)
Czas pracy jest elastyczny - ale to zalezy od obowiązkow oraz tego w jakim dziale pracujesz.

Zauwazylem jedną ciekawą rzecz i to daje tez bardzo duzo do myslenia!
masa ludzi z firmy odchodzi, ale spora czesc z tej masy chce wracac :) albo nawet wrocila. To na prawdę daje duzo do myslenia.
Shell moze nie jest miejscem idealnym, ale takich nie ma!
Liczba chetnych do powrotu trochę pokazuje ze gdzies moze byc gorzej.

Nie wiem jak sie pracuje w innych dzialach - moja opinia dotyczy finansow.
Generalnie, w skali od 1 do 5, oceniam te prace na 4 z nieduzym plusem. Ja po prostu czuję tam dobrze oraz jak wspominam, miejsc idealnych nie ma!

Na bardzo duzy plus zasluguje stołówka w nowej lokalizacji - dofinansowana, oraz z bardzo dobrym jedzeniem!
1
Zadowolony 2017-01-18 16:22:48
Ja również znam firmę od wewnątrz i uważam, że jest dobra. Ale jeśli ktoś szuka wrażeń to trudno. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Pierwsza zasada mówi, że jaka praca taka płaca i żeby wiedzieć jak pracujemy po to są kierownicy. Ktoś to musi robić!!!
SHL 2017-01-20 15:05:38
It's no joke buddy. It's real.
Zostaw swoją opinię o Shell Business Operations - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Shell Business Operations