brak logo

Shell Business Operations

Kraków

Opinie o Shell Business Operations

krejzi 2017-03-30 10:37
To dlatego do R&A szukaja tak masowo i tak szybko? Rekrutacja d tego dzialu przypomina sprint.
4
Anty 2017-03-30 17:03
Zgadzam sie w 100%! Kolesiostwo, ponizanie, nadgodziny-dokladnie takie same sa moje doswiadczenia.
5
E 2017-04-06 20:08
Parę osób wylało swoje żale, ale wydaje mi się że czas rzucić trochę prawdy odnośnie Shella.

- porównajcie sobie inne firmy (jeśli ktoś ma doświadczenie), oprócz benefitow w postaci Multisporta, Shell daje chociażby kartę euroshell pracownikom. Czyli jedziesz na wakacje, płacisz za paliwo euroshellem a nie swoją gotówka czy karta debetowa. Taki jakby odroczony kredyt a i tak dostajesz cenę mniejsza niż ta na stacji. Te kilkanaście groszy / litr. W skali roku, jeśli ktoś dużo jeździ, przekłada się to na wymierna korzyść. Tankować jakby nie było, trzeba.
- kafeteria - dostajesz $ na kino, czy co tam wybierzesz za kwotę ktora masz bądź skumulujesz
- nie jest to outsourcing - robimy dla siebie. W przeciwieństwie do innych korporacji w Krakowie, nie ma sytuacji 'sorry, projekt się skończył, pa pa'
Itd.

Osobiście wychodzę z założenia że każdy musi odrobić pańszczyzne/zdobyć doświadczenie czy po prostu nabrać specjalizacji. Obojętne czy to SCLO, dystrybucja, HR czy Bóg wie co. Masa krzykaczy z tego wątku jest świeżo po studiach a i tak ma charakter roszczeniowy na samym starcie. Przepraszam bardzo, z jakiej paki? Masz 5 lat na uczelni za sobą? Cool story, jak każdy inny w tej czy innej korporacji.

Jak to wiele osób wspomniało, byli w Shelli, trafili na swiezaka jako TL i się zrazili. I o ile nie tlumaczę poszczególnych TL o tyle każdy powinieniec miec zdrowy rozsądek i filtrować pewne rzeczy a nie narzekać na firmę przez Janka Kowalskiego. Czy jeżeli było tak 'zle' było to gdzieś wspominane, zgłoszone do HR? Z całym szacunkiem, ale jeśli to są rozmowy przy kawie, które trwają godzinę zamiast być fair i robic swoje, to nawet taki lelawy TL ma słuszność w czepianiu się o nie pracowanie.

Ale... Plotki plotkami - spójrzcie na to z tej perspektywy, Shell czy jakikolwiek inny pracodawca jest zobowiązany do przestrzegania prawa pracy. Jeśli pracujesz i robisz nadgodziny to masz prawo je odebrać bądź Ci je wypłacają.up 2 you. Jeśli jesteś owca i się nie upominasz, to kto inny jak nie Ty ma o tym pamiętać? Także trochę podchodzcie z rozsądkiem.
Będąc w różnych firmach, w Shelli cenie to, że się zmienia i dostosowuje do rynku. I jakby nie było, wciąż rośnie w Krakowie. Nie bez powodu.
4
demagogia 2017-04-06 21:46
Laurka wystawiona przez HR, TLeaderkę?
5
E 2017-04-07 00:02
A co jest niby laurką? Tak wygląda prawda ze strony pracownika z 7 letnim stażem w Shellu.
Dem 2017-04-07 05:39
Mając 7 lat doświadczenia to chyba nie możesz się wypowiadać o innych korpo, bo przez 7 lat się wiele zmieniło, prawda?
Benefit na paliwo to żaden benefit, podobnie jak w innych firmach to tzw. zapchaj dziura - większość ludzi przytuliłaby większe bonusy, lub pensje.

Argument "nie jest to outsourcing" mnie rozwalił. Większość firm w Krakowie to nie outsourcing, a własne działy księgowe "robione dla siebie" - insourcing. Większość firm, która miała księgowość w outsourcingu, otwiera własne SSC, jak np. Zurich Re.

A co do zgłaszania TL do HR. W innej korpo zgłaszałem swojego i wiem jak to działa - jak masz plecy, to nikt ci nic nie zrobi, więc nie opowiadaj bzdur, że chodzenie na skargi do HR coś daje, bo niestety w większości przypadków nie daje nic.

A co do nadgodzin, to nie pracownik powinien ich pilnować i a nie się wykłócać, a pracodawca powinien mieć wdrożone procedury i sam tego pilnować, bo to pracodawca dostanie karę z PIP, a nie pracownik.
W/W punkty, które są po prostu śmieszne dla kogoś kto zna realia pracy w korpo, każ∂ą mi twierdzić, że jesteś z HR lub jakimś TL. A HRy macie słabe w tej firmie - bardzo pretensjonalnie traktują potencjalnych kandydatów do pracy :).

Pozdro dla Ciebie i Twojego raju w szel.
12
E 2017-04-07 17:15
Nope. Ani HR ani TL. Nezależne stanowisko, szefowa wirtualnie itd.
Mniejsza o to skoro i tak kazdy wie lepiej i już snuje teorie.

Po prostu przytaczam to jak wygląda to z mojego punktu widzenia i tak jak każdy wyrażam tylko (albo i aż) swoje zdanie.

Swoją drogą ciekawe, że jakiekolwiek benefity się nie wylistuje to "zapchaj dziurę", "nuda" itd.. Tak jak w poprzednim poście - charakter roszczeniowy. A może by tak wpierw dać coś od siebie a nie wymagać na starcie?
Co do nadgodzin - nie wiem jak mam to skomentować... Więc tylko powtórzę - to Ty jesteś od patrzenia za tym. Przełożony ma też trochę inne sprawy na głowie by biegać i przypominać Ci idź na przerwę, zrób to zrob tamto. To nie jest przedszkole - nie za taką kase jaką nie raz żądają ludzie...
SSC na rynku krakowskim rośnie i nie da sie ukryć, że firmy tną koszta onshore, dlatego przenoszą min do Krakowa. Jak w kazdym projekcie migracyjnym gdzie ktoś traci pracę a ktoś z offshore zyskuje, są tarcia i nie jest to specyfika 'szela'.
Ale standard, zawsze lepiej tam gdzie nas nie ma. Tylko 'dziwnym trafem' tak jak wyżej, Shell rośnie.
3
Dem 2017-04-07 19:27
Shell równie, a tak wiele osób z niego odchodzi i przechodzi gdzie indziej. Nadal Twoje teksty to bełkot.
Przełożony odpowiada za nadgodziny - sięgnij do kodeksu pracy. To nie pracownik ma pilnować rozłożenia pracy, a przełożony bo to on i firma będą ponosić konsekwencje jak przyjdzie PIP. Kodeks pracy stoi po stronie pracownika.
Nie urosniecie już tak bardzo, bo przenosicie ostatnie rzeczy do Krakowa.
Benefity go pierdoly. Liczy się konkretna kasa. Dramatycznie pełzający rekruterzy po goldenline i linkedin w poszukiwaniu nowych pracowników raczej świadczą ze nikt do was przyjść nie chce.
7
Marek 2017-04-08 08:48
Bardzo słaby managment i mam tu na myśli TL oraz managerów. Jeżeli Liderzy mówią, że zniszczą kogoś psychicznie, lubią ludźmi manipulować, kontrolują i dyktują czas pracy, nadgodziny do odbioru tylko kiedy TL ci powie, że możesz wyjść ... to dział OTD (planowanie dostaw paliw) czy DTS w Shell jest idealnym obozem pracy. Wszyscy dobrzy pracownicy odchodzą, do działu już nikt nie chce przychodzić bo opinia już chyba krąży po rynku... Shell kiedyś dobrze oceniany pracodawca wchodzi w erę gdzie wypromowane osoby zarządzają ludźmi i poza rozkazywaniem nic więcej nie robią :) wszyscy szeregowi pracownicy zastanawia się co robi taki TL czy manager skoro pojęcia o biznesie którym zarządza nie ma. Najgorsze w tym wszystkim, że dział HR nie pomaga i tylko słucha, słucha a przesiąkniętych korpo światem liderów trzyma.... Jeżeli szanujesz swoje zdrowie, spokój i choć trochę życie prywatne to stanowczo odradzam. Znajdziesz inne firmy, które zapłacą podobnie a atmosfera będzie na 100% lepsza. Jeżeli usłyszysz kosmiczną stawkę to wiedz, że coś musi być nie tak w tym dziale ;)
8
Pracownik 2017-04-10 19:44
Shell Business Operations zawsze będzie miał pracowników którzy nie wytrzymują pewnych standardów i odchodzą.
Hooki 2017-04-10 20:37
Świetne teksty nadmuchanych liderek.
6
zajac 2017-04-11 09:52
Witam,
może ktoś wie, czy jest szansa zatrudnienia w Shell Business Operations z podstawową znajomością j. angielskiego, ale ze sporym doświadczeniem zawodowym w finansach.
1
FACEIT BYCZ 2017-04-11 16:15
Nie ma takiej szansy.
3
Filip 2017-04-15 19:17
Shell Business Operations to jest firma w której pracuję już od dawna i jestem bardzo zadowolony. Myślę, że powodem zadowolenia jest fakt, że lubię swoją pracę i wykonuję ją sumienne a szefowie to widzą!
gall anonim 2017-04-17 22:21
Czesc, przeszedlem do shella po tym zakonczylem naprawde lubiana przez siebie, kilkuletnia prace w outsourcingu na lokacje north america i chcialem czegos na poranne godziny. kasa nie byla koniecznie priorytetem, ale nie powiem, skusilo mnie tez po tym ile osob piało z zachwytu nad shellem jako pracodawca, ktory dobrze placi, z ktorymi ludzie wspolpracuja latami i sobie chwala. po pol roku odchodze gdzie indziej, wiec moze to wam da jakis oglad tego, jak sie sprawy maja w praktyce ;] powiem tak: gorzej zarzadzanej sekcji accounting w zyciu nie widzialem i o gorszej nie slyszalem, to jakie osoby nieraz zostaja liderami nie miesci sie w pale
5
Nilek 2017-04-18 21:03
Czy obsługa klienta z niemieckim jest jeszcze aktualne stanowisko? Może ktoś powiedzieć kilka słów o tej pracy i o firmie? Jak robią egzamin z języka?
Odradzam 2017-04-19 19:15
Nieprofesjonalna rekruterka: ( usunięte przez administratora ).

Odradzam współpracę w gronie nieogarniętych ludzi.
5
Miki 2017-04-19 22:48
Półtora miesiąca temu miałem ostatni etap rekrutacji na stanowisko Deal Management a English Speaker odpowiedz miałem mieć do 2 tyg. Natomiast do dziś zero decyzji. Na moim koncie Shella status jest dalej 'do oceny' rekruterka mi odpisała na maila ze cały proces się prżegluga ze względu na migracje. Moje pytanie czy jest szansa ze coś z tego będzie czy raczej powinienem dać sobie spokój? Półtora miesiąca to moim zdaniem lekka przesada na odpowiedz negatywna/pozytywna.
4
Józek 2017-04-22 19:59
Lubie swoją firmę i mogę sie cieszyć że tu pracuję. Profesjonalizm i stabilizacja to największe atuty tej pracy.
na 2017-04-23 19:56
To do jakich korpo w Krakowie warto aplikować? Wydawać by się mogło, że Shell to trochę wyższa półka, a tutaj wylewacie wiadro pomyj.. Są jakieś sensowne firmy z dobrą atmosferą, gdzie płacą w miarę znośnie dla osoby mającej kilka lat doświadczenia w BPO/SSC?
2
Hanna Bradecka 2017-04-25 10:09
Place nie najwyższe w Krakowie, ciężko o rozwój kariery, wyżyłowany system kontroli, ale z perspektywy czasu docenia się bardzo wysoką kulturę organizacyjną firmy i jej szacunek do czasu prywatnego i zdrowia pracowników.
Realiastacji 2017-04-25 13:53
Witam pracowałem na stacji shell w Warszawie na przeciwko galerii mokotow ulica. Aleja lotników 2 i powiem jedno to co sie wyprawialo to byly jaja starzy pracownicy podpier...i mlodych by zaplusowac u kierownika chociaz nic z tego nie mieli kazdy kazdego sprzedawal i swinie podkladal swiszczaca dziewica Olga i Mikolaj ludzie ktorzy przez pomyslke zostali kierownikami albo buraczyna chloptas z brodka i rysuneczkiem na ciele mowa o Mateuszu chlopak porazka tragedia wszelkie rozumy zachowuje sie tak jak by osiagnal w zyciu bardzo duzo i nie wiadomo ile zarabial a ma 2400 jako kierownik stacji no smiech na sali zarobki na shellu na Mokotowie smieszne najnizsza krajowa wiadomo nie ma mozliwosci zarobic wiecej jak to co jest na umowie o prace. Rotacji nie ma zadnej bo ludzie co maja jakie kolwiek ambicje rezygnuja w przeciagu 2tygodni lub po pierwszej wyplacie jaja jak berety nikt nikogo nie szanuje i kazdy wie ze to taka praca jaka placa pracownicy maja wywalone w to bo za 1450zl nawet student sie nie utrzyma jest nacisk na tajemnicznego albo aktywna sprzedaz ale wiekszosc osob ma to w dup...e . w zyciu nie widzialem wiekszych burak pseudo kiekierownikow niz tych z Mokotowa smiech na sali jak latwo bez ambicji za smieszne pienadze zastac rozwojowo w jednym szambie . Nie polecam :)
anonim 2017-04-26 02:13
Czy ktoś z Was mógłby się wypowiedzieć na temat pracy na stanowisku Deal Management z angielskim, warto aplikować?
Maryska 2017-04-26 18:11
Tak owszem sa dzialy w ktorych praca jest bardziejbidtworcza i bazujaca na standardowych procedurach . Natomist nie zgodze sie z opinia ze w firmie Shell jest tylko taka praca. Mamy dzialy wymagaja bieglej znajomisci przepisow podatkowych, standarow rachunkiwosci, lokalnego prawa podatkiwgo oraz co nie mniej wazne umiejetnisci ich wlasciwej interpretacji oraz podejmowania decyzji. Pracuje w tej firmie juz ponad 10 lat i ciagle mam mozliwosc podnoszenia swoich kompetencj. Zaczynalam.prace na stanowisku mlodszy ksiegowy a teraz jestem conrollerm w jednej ze spolek scisle wspolpracujac z biznesem prawnikami podatkami na bazie lokalnego prawa i grypowych wymogow. Praca oraz zakres odpowiedzialnisci zalezy tylko i wylacznie od kompetencji , samidzielnisci oraz umiejetnosci pokierowania wlasnym rozwojem. Pozdrawiam i zycze powodzenia
Maryska 2017-04-26 18:24
A moze prawda jest inna. Zatrudniaja duzo bo migruja nowe procesy np z zamykanego centrum w UK? Czytajac te wszytkie negatywne opinie zwlasza o dziale analiz finansowy zastanawiam sie czy ja pracuje w tym samym dziale ? Tak wysokie kompetencje sa kluczowe, tak jest duzo pracy, bardzo ciekawej pracy ale work-life balnce to nie mit. Jesli ktos przychodzo do pracy zeby pracowac ciagle przesiadywac na kawce, ploteczkach i neie to 8 gidzin jest az naddto. A wszystkim ktorzy nazekaja na nadgodziny, place czy kierownictwo polecam prace w polskichbmalych firemkach lub urzedach. Powodzenia
Krejzi 2017-04-26 19:03
Droga Marysiu,
jeśli tacy są kontrolerzy finansowi w spółce Shell to bardzo dobrą decyzją, była rezygnacja z firmy Shell.
Być może istotnie posiadasz fantastyczne kompetencje merytoryczne, jednak składnia, interpunkcja oraz ortografia Twojej wypowiedzi jest tak skandaliczna, że oczy krwawią, gdy się to czyta.

Kontrolerzy finansowi często przygotowują analizy finansowe w których zawierają tekstową analizę wyników finansowych, sytuacji makroekonomicznej itd. chyba oczy by mnie bolały czytając Twoją notatkę.

Pretensjonalny sposób prowadzenia rekrutacji, kosmiczne wymagania, napastliwy ton prowadzenia rekrutacji, "robienie łaski', przez HR aka "spełniliśmy wymagania finansowe...".

Wasi spadochroniarze lądują w innych korpo i raczej pozytywnej opinii nie mają. To też o czymś świadczy.
9
Mądrala 2017-04-29 12:06
Czy Shell Business Operations powiększa ilość stacji ? Ostatnio maja bardzo dużą ofertę pracy!. Szukałem pracy ale nie dostałem się do firmy a szkoda bo takie miałem zamiary ale niestety nie dostałem się. Fajna firma, z perspektywami rozwoju dla ludzi stabilizacja.
1
x 2017-05-04 11:18
Żaden z polskich oddziałów jakiejkolwiek zagranicznej korporacji nie będzie "sensowny", a to z tego względu, że dla zagranicznego kierownictwa jesteśmy wyłącznie tanią siłą roboczą. Firmy otwierają w Polsce swoje siedziby, żeby szukać oszczędności, a nie dlatego, że tak sobie cenią Polaków. Wystarczy porównać płace w polskich oddziałach i w zagranicznych. Zarobki odwrotnie proporcjonalne do wymagań. Dla nich jesteśmy wyrobnikami, więc po co mają o nas dbać?
4
Marek 2017-05-04 15:24
Ciężko uwierzyć w niektóre pozytywne opinie ponieważ generalna opinia o Shell jako firmie i komentarzach z tego portalu dociera już do przełożonych :) Ostatnim hitem było zwrócenie uwagi przełożonego zespołowi, że są tutaj złe opinie o jego dziale i aby nie pisać takich rzeczy bo ludzie rezygnują/nie aplikują do niego na stanowiska :) Dlatego odradzam dział planowania OTD.
Panie managerze czas zacząć dbać o zespół i rozwiązywać problemy...
3
na 2017-05-05 22:39
zdaję sobie z tego sprawę, ale co zrobisz? Nic nie zrobisz. Dlatego szukam jakiejś sensownej firmy w Krk, ale z tego co czytam i słyszę to wszędzie kiepsko.. no może poza IT
2
budda 2017-05-06 01:25
Na ustalanie płac w danym kraju wpływa wiele czynników, jednym z nich jest parytet siły nabywczej, poza tym w Shellu sytuacja z wynagrodzeniem nie wygląda tak źle, nie przesadzałbym. Mam pytanie, czy ktoś wie jak wygląda system podwyżkowy w shell? Jakie są różnice w przejściu z pierwszej umowy na tą na czas nieokreślony?
Tom 2017-05-06 22:38
Czy wie ktoś może ile się czeka na wyniki rekrutacji i czy w ogóle dostaje się odpowiedź? Na każdym etapie rekrutacji byłem informowany pod koniec rozmowy, że otrzymam odpowiedź o wyniku telefonicznie lub przez e-mail. Byłem niedawno na ostatnim już etapie rekrutacji - rozmowie z menadżerką i też mi powiedziano, że odpowiedź dostanę do dwóch tygodni. Nikt się jednak nie odezwał. Napisałem e-mail do Pani rekruterki, ale też kompletna olewka, nawet nie odpisała.
Czy ktoś się orientuje w tym temacie? Dostaje się jakąś odpowiedź, czy to jest zwykła ściema?
1
? 2017-05-07 15:35
a ja mam pytanie innego rodzaju, doszły mnie słuchy, że coraz częściej w Shellu zamiast Polaków zatrudniani są Ukraińcy, a aplikacje Polaków są odrzucane, tzn. jeśli na to samo stanowisko aplikuje jednocześnie Polak i Ukrainiec, to prawie na pewno Polak nie dostanie pracy. interesuje mnie czy to prawda czy zwykłe pomówienia.
3
Michał 2017-05-08 17:09
Wg mnie dostajesz odpowiedź tyle, że czasem później niż w ciągu 2 tyg, ja sam dostałem ją po 16 dniach (i uważam, że to jest długi czas) a też wcześniej próbowałem skontaktować się z rekruterką i było ciężko.
Zańko 2017-05-09 16:03
Chyba Shell Business Operations w Krakowie rozwija skrzydła bo tak długiej oferty pracy nie widziałem już dawno! Coś wiecie na ten temat to może podzielcie się z innymi.
znany 2017-05-09 17:34
Zańko, otoz lista ofert jest tak dluga z dwoch powodow:

1. pracownicy uciekaja na potege
2. z powodu ciaglej rotacji ludu firma robi sobie przeglad potencjalnych pracownikow, zeby miec kogos w zanadrzu

Ot cala tajemnica.
3
Mały 2017-05-09 22:30
Mam wrażenie, że ludzie którzy narzekają na Shella nie zaznali w życiu pracy u typowego polskiego Janusza Biznesu... Firma przestrzega prawa pracy, daje benefity, bardzo przyzwoity pieniądz, warunki w nowych biurach są świetne. Idźcie popracować do firmy ENiS w Krk, zaznacie obozu pracy, a potem wróćcie z podkulonym ogonem :)
1
Hugo 2017-05-10 09:41 [użytkownik zarejestrowany]
A jak jest z działem Procurement & Contracting? Chodzi mi o Kraków, Czerwone Maki i traktowanie stażystów.
OloBolo 2017-05-10 11:32
Otóż to, ludzie zwyczajnie nie zaznali pracy w Januszowie. Narzekacie na szkolenia a raczej ich brak? W Januszowie szkolenie musisz ogarnąć sobie sam, znaczy 1. zrozumieć co Janusz każe ci robić, ogarnąć jak to masz robić, dowiedzieć się dla kogo i czemu to wszystko jest na darmowych programach lub wybrakowanych:). 2. szukasz info merytorycznego, przepisy? masz profesjonalnie napisane strony w necie z darmową wiedzą:)3. nie wiesz do końca co masz robić, w ogóle nie wiadomo kto co ma robić:) i zawsze wszystko jest źle. O kasie mówić nie będę czy o benefitach, bo nie ma czegoś takiego, znaczy o kasie powiem tak w korporacjach netto to w Januszowie brutto. Rozwój i perspektywy masz tyle co dziecko w Aleppo. Plus tego wszystkiego jest taki, że wszyscy wszystko mają w tyle. To niestety rozluźnia i trzeba uważać, żeby nie zostać z palcem w tyle z umiejętnościami. Ja tam startuje to zachodnich obozów pracy, bo i tak to jest poziom wyżej niż Januszowo. Byleby to językowo ogarnąć. Tak więc nie narzekajcie, bo jak korporacje uciekną to pracy tu mieć nie będziecie.
2
mrówKa 2017-05-10 14:04
To watek o pracy w Shell Business Operations, a nie o Januszowie. Zawsze mozna mowic, ze inni maja gorzej. A prawda jest taka, ze standardy w Shell w ostatnim czasie bardzo sie obnizaja - mobbing, kolesiostwo, licza sie znajmosci, coraz bardziej prymitywna kadra zarzadzajaca. Wiadomo, ze skads kase trzeba brac, gdzies pracowac trzeba, za cos zyc trzeba, ale to nie oznacza, ze nie mozna wypowiedziec wlasnego zdania na temat Shella.
Choc w Shellu wyplata jest na czas, sa benefity, to traktowanie tu czlowieka przez czlowieka pozostawia wiele do zyczenia. A powyzsze opinie nie biora sie znikad.
2
ddd 2017-05-10 14:30
Zawsze mozecie powiedziec ze kasjerka w dyskoncie ma gorzej niz ksiegowy w GLu, ale czy o to chodzi? W porownaniu do tego co oferuje rynek shell wypada blado. Hurtowa rekrutacjest beznadziejna, a wasi spadochroniarze laduja w innych korpo.
4
Bol 2017-05-11 14:54
Nie ogarniaja, bo do HR tez jest permanentna rekrutacja.
2
muszelka 2017-05-13 18:48
Zdecydowanie zgadzam się z Twoją opinią. Nie jest to praca dla każdego, a już szczególnie dla osób, które dbają o swoje zdrowie psychiczne i czas wolny. Prędzej czy później wpada się w błędne koło: chcę się wyrobić ze swoją robotą > zostaję dłużej w firmie/w weekendy > nadganiam robotę > dostaję jeszcze więcej i znowu się nie wyrabiam. Oczekiwania są ciągle rosnące, ale w zamian nie możesz liczyć na wiele. Codziennie przychodzisz do pracy wiedząc, że do roboty masz rzeczy 'na wczoraj', miliony pytań 'czemu jeszcze to nie jest skończone?' i oczekiwania, których fizycznie nie da się przerobić w danym czasie. Przełożeni nieraz nie mają zielonego pojęcia czego wymagają. Permanentna rotacja pracowników dodaje więcej chaosu do całej tej sytuacji. Jednak należy spojrzeć też na sytuację firmy ogólnie. Shell jest właśnie na końcu kosztownej fuzji, a temu zawsze towarzyszy ogromna ilość dodatkowej roboty, restrukturyzacja zatrudnienia, migracje ról, itd. + kryzys w branży, który zmusił półtora roku temu firmę do zaplanowania zwolnień ogromnej ilości pracowników, co teraz odbija się na płacy i zakresie obowiązków. A robotę ktoś musi wykonywać... Powszechnie wiadomo, że stres może motywować, ale zdecydowanie nie w takiej ilości i przez taki czas. I dlatego osoby, które nabrały już trochę doświadczenia zauważają, że mają lepsze warunki w innych miejscach i odchodzą. A w pracy zostają same osoby ze stażem poniżej 6 miesięcy...
2
Marek 2017-05-15 09:32
Jak już wspomniano. Raczej nie rozwija skrzydeł a szuka na potęgę szybkiego zastępstwa za ludzi, którzy uciekają + robi sobie bazę CV na kolejne zwolnienia.
Do tych filozofów porównujących Shell do pracy u Janusza. Oceniamy pracodawcę Shell a nie Pana Mietka z firmy wykończeniowej. Shell w obecnej sytuacji na tle innych krakowskich korporacji wypada po prostu słabo. Jeżeli dostaniesz dobrą kasę to bądź świadomy, że przypłacisz to nadgodzinami, nerwami i demotywacją. Są firmy oferujące lepsze warunki, dodatki, atmosferę, możliwości.
3
Q 2017-05-15 19:54
To zdradz proszę które firmy są lepsze, bo jeszcze mię znalazłam takiej - na każdą ktoś wylewa wiadro pomyj..
1
Kokoszko 2017-05-16 22:31
WItam.
Bardzo proszę o wypowiedzenie się na temat stanowiska pracy Scheduler Polish Speaker, napisane jest,że praca może wypadać również w sobotę i niedzielę, czy jet w ogóle szansa zaznać na tym stanowisku normalnego weekendu?
Jakie są orientacyjne zarobki na tym stanowisku?
Ilu etapowa jest rozmowa kwalifikacyjna w SHELLu?
1
Zadowolony 2017-05-17 19:50
Shell to firma w której sporo osób chciałoby pracować.
1
a. 2017-05-19 10:09
dobre :) smutne jest to, ze po czesci wlasnie takie durne wymagania maja korporacodawcy.
1
Bałt 2017-05-23 16:51
Customer Service Professional - Polish speaker
Pytanie o to jak wygląda w praktyce ta praca? Czy jest to klasyczne call center z odbieraniem dziwnych telefonów od dziwnych klientów?na jakie zarobki można tam liczyć? 3400 netto się ugra?
2
Zadowolony 2017-05-24 09:10
Czy ktoś zna przyczynę tak długiej listy ofert pracy.? Czy to wymiana kadr czy będzie jakiś nowy oddział?
1
Zostaw swoją opinię o Shell Business Operations - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Shell Business Operations