brak logo

Polweb

Toruń

Opinie o Polweb

ktoś 2011-04-06 15:00:35
Czy ktoś pracował przez Polweb w Niemczech?.Proszę o informacje na temat tej firmy.
justar90 2011-08-25 14:21:23
Wyjeżdżałam za pośrednictwem tej firmy już 2 razy, teraz zamierzam trzeci raz. Jestem bardzo zadowolona. Nie ponosi się żadnych kosztów, ponosi je pracodawca. Warunki takie jak wcześniej przedstawione. Na dodatek mają bardzo dobrze płatne oferty.

szczecinianin 2013-02-20 13:19:35
W ogłoszeniu podają,że potrzebne jest minimum jedno auto do dojazdów do pracy (ok.20km). Problem powstaje wtedy,gdy trzy osoby dojeżdżające do pracy jednym autem zostają rozdzielone na trzy różne zmiany - nie mają jak dotrzeć do pracy nie podnosząc swoich kosztów.Oferowane bliżej miejsca pracy(ok.5 min.piechotą) mieszkanie okazało się zwykłą... piwnicą!( usunięte przez administratora ) . Po zgłoszeniu uwag i nieprawidłowości zaczęła się typowa "spychologia":że to nie ja,że to inna firma itp.itd.
Uważajcie na pracę za pośrednictwem tej firmy!
podróżnik 2013-02-20 15:16:38
Podzielam w pełni opinie kolegi szczecinianina.Byłem widziałem jedna wielka ściema.Jak macie ochote tak jak ja zrobić 3 tyś. km.( usunięte przez administratora )
Tony Halik 2013-02-20 16:43:57
hahaha,widzę,że więcej nabranych się odzywa.Pewnie robiliście na uszczelkach albo czekoladkach,co?Nie jest to ich pierwszy raz - znam kilka osób które też pojechały pooglądać Aachen i wrócić( usunięte przez administratora ) gołym do polski. Mam nadzieję , że te wpisy w porę ostrzegą innych naiwnych.Ktoś wie jaki mają nr wpisu do ewidencji pośrednictwa pracy?można by skargę złożyć w jakimś amtcie( usunięte przez administratora )
szczecinianin 2013-02-24 16:03:34
No,to wiadomo już czym jest ta firma. JESZCZE RAZ OSTRZEGAM NAIWNYCH KTÓRZY CHCĄ UCZCIWIE ZARABIAĆ PIENIĄDZE: TRZYMAJCIE SIĘ JAK NAJDALEJ OD TEJ "FIRMY"!!!STRACICIE TYLKO PIENIĄDZE I SWÓJ CZAS.UCZCIE SIĘ NA BŁĘDACH INNYCH.
Tonz Halik 2013-03-07 14:20:12
uwaga znowu "zatrudniają" w Pol web
max 2013-03-07 19:13:03
Witam dokładnie zgadzam sie z tymi opiniami( usunięte przez administratora )
Jaras 2504 2013-05-03 08:31:00
Dajcie spokój 2 tyg wytrzymałem ta firma to nieporozumienie (MVN lakiernik proszkowy)[usunięte przez administratora] jak bym go dorwał uważajcie wszyscy
Jaras 2504 2013-05-03 08:33:26
szczecinianin - 2013-02-20 13:19:35

W ogłoszeniu podają,że potrzebne jest minimum jedno auto do dojazdów do pracy (ok.20km). Problem powstaje wtedy,gdy trzy osoby dojeżdżające do pracy jednym autem zostają rozdzielone na trzy różne zmiany - nie mają jak dotrzeć do pracy nie podnosząc swoich kosztów.Oferowane bliżej miejsca pracy(ok.5 min.piechotą) mieszkanie okazało się zwykłą... piwnicą!( usunięte przez administratora )
. Po zgłoszeniu uwag i nieprawidłowości zaczęła się typowa "spychologia":że to nie ja,że to inna firma itp.itd.

Uważajcie na pracę za pośrednictwem tej firmy!
To chyba do [usunięte przez administratora] jechałas ze pokryli za ciebie koszty
levy 2013-05-05 22:51:45
Witam serdecznie.Niedługo mam jechać za pośrednictwem firmy Pol-web do pracy przy zbiorach pomidorów.Czy może ktoś u nich pracował i może pomóc mi w podjęciu decyzji.Widzę że opinie na forum nie są najlepsze.Prace załatwia p.Lewandowski.Z góry dzięki za pomoc.
6Szafir 2013-05-06 15:38:43
Nie polecam jechać z tą firmą i szczerze odradzam.Miałem jechać do pracy z pol-webem. [usunięte przez administratora] wszystko pięknie przedstawiał:umowa,mieszkanie ubezpieczenie wszystko gwarantowane przez niemieckiego pracodawcę.Co się jednak okazało po rozmowie telefonicznej z niemieckim pracodawcą on daje tylko pracę wszystkie świadczenia{umowę,mieszkanie itp} ma dać pol-web razem z... -i tu najlepsze- wypłatą!!! ponieważ Niemiec płaci za naszą pracę ale [usunięte przez administratora] Wniosek nasuwa się tylko jeden wałek przez duże "W".P.s po moim kontakcie z niemieckim pracodawcą [usunięte przez administratora] zamilkł i brak z nim kontaktu.
mik0806 2013-12-13 17:05:08
tez pojechalem ladnie pieknie i zag!!!.Jerzdze juz 10 lat ale takiej wtopy nie zaliczylem za 3,5 tyg WYPLATA WYPAS 388jurkow zal [usunięte przez moderatora] i tyle uwazajcie na ta firme
dudek 2014-02-07 12:58:54
Jaras do mnie odezwał się właśnie gość z ofertą pracy na tej samej lakierni. Naprawde aż tak źle tam jest? na jakiegoś priva dałbyś do siebie namiar opowiedział byś coś o tej lakierni. mój mail p.dudi@interia.pl pozdrówki
darek 2014-02-07 13:55:33
Na czym polega ta nieuczciwość i te wałki bo nic konkretnego tu niewyczytałem? Nie płacą tyle ile było ustalone? Wałki na jakiś dodatkowych opłatach robią? nie płacą w terminie, za nad godziny? Coś konkretnego niech ktoś napisze z tych co byli i widzieli
mik0806 2014-03-14 19:09:51
powiem tak ja przepracowalem tam 3,5 tyg kolega 2 tyg byl lakiernikiem proszkowym dostal 38 euro po odciagnieciu mieszkania ubezpieczenia masa kasy poszlo mu na wyjazd jak chcecie do jedzcie wasza wola ja nie polecam zwrotow za dojazdy nie ma mieszkanie drogie .Teraz pracuje w innej firmie i jest ok bez problemu z mieszkaniem firma placi za dojazdy zwracaja pozdrawiam
2
silvo 2014-05-10 13:09:28
Hej do mnie też dzonił gościu z tej firmy , na nugetsy,skrzydełka,sznycle,nie wiem co robić , może ktoś też się zastanawia tam jechać ? niby netto 850e-900e netto +kwatera gratis, mój mail silvo1234xxv0@wp.pl pozdrówka. SILVO.
silvo. 2014-05-14 15:45:03
stary nie patrz tez na te opinie, to jakaś lakiernia , ja dzwoniłem do tej firmy gdzie mam jechać , do nugetsów, i wszystko jest tak jak mówił, reszta się okaże jak przyjadę , jadę w piątek, będe miał możliwość dam znać ,bo lapika narazie nie biore ze sobą pozdrówka SILVO.
silvo. 2014-06-18 13:03:11
Witam wróciłem z tych nugetsów z Eisenach z Mantosa,miały być 4 osoby a byłem sam mieszkałem w byłym biurowcu, wszystko z wystawki,ani tv,radia,sami węgrzy a ja sam,umowy nie dostałem ,ksera dokumętów nie zrobili,formularz dali dla picu, przerobiłem nie całe 2tyg.kase wypłacili,wychodzi 44e netto 1 dzień,trzeba tam ,parę ton nawrzucać,wszystko sam przywieść elektr.wózkiem z chłodni sam bez uprawnień i ubezp.sprzątać sam ,noi tempo, ta zasrana firma nie sprawdza pracodawcy ,na mies.880e,900e więcej nie poraszka UWARZAJCIE! są lepsze firmy , ja przekonałem się ,bo opinie czytałem ,sprawdziłem noi mają tu ludzie racje,pozdrówka SILVO.
hurma 2014-09-02 12:29:04
Polweb to nie jest zadna firma .To mala Agencje Pracy,ktora zgadza sie na wystawienie ofert pracy od niemieckich firm.Pobiera od nich jakas tam prowizje i to wszystko.Czy ktokolwiek z was musial zaplacic jakies pieniadze za otrzymanie adresu do niemieckiego pracodawcy? A jak sie porozumiecie z tym pracodawca to juz wasza sprawa.Jak wszedzie sa dobrzy i zli.
Mam przyjemnosc wspolpracowac z Polweb juz od 2004 roku.To juz dziesiac lat?..jak ten czas minal.Poczatkowo w Niemczech a teraz juz 4-ty rok w Szwajcarii.W Niemczech skorzystalem z trzech adresow i wszyskie te firmy byly ok.Wyjezdzajac do Szwajcari na kontak z Polweb pracuje i mam sie dobrze.Warunki i placa lepsze niz w Niemczech. Z tego co zaobserwowalem to Polweb nie zamieszcza adresow firm.ktore w jakis tam sposob sa niewiearygodne.Trzeba jednak tez powiedziec,ze nie zawsze trafi sie na uczciwego pracodawce.Ja mialem szczescie.Pozdrawiam.
marek 2014-10-30 17:18:36
a ja wręcz przeciwnie firma nic nie pobiera i zalatwia całkiem dobre prace jest ok
królowa tęczowych kalmarów 2015-02-17 15:10:52
słyszałam że przez tą agencję pośrednictwa pracy można na jakieś fajne fuchy wyjechać za Odrę. mnie najbardziej by interesowała gastronomia, głównie gotowanie. ma ktoś z was może jakieś doświoadczenia w pracy w niemieckiej gastronomii przez agencję Polweb? wolę zapytać bo boję się zaufać i wyjechać.
1
Mała 2015-03-19 16:06:33
Witam, Dostał ktoś oferte pracy dla par w Hörselberg-Hainich na produkcji? wyjazd od 23 marca... Niby wszystko ładnie ale....
3
Pracująca 2015-05-05 18:12:16
Wszystko ok. Polweb poleca Cie firmie niemieckiej, z którą podpisujesz umowę, na miejscu dogadujesz wszystkie sprawy. Prac, płaca zależna od niemieckiego pracodawcy. Kontakt, zainteresowanie ze strony Polweb wzorowe, nie zostawiają "na pastwę losu", a co w Niemczech to zależy jak kto trafi.
ewa 2015-07-30 10:29:25
Czesc pracocholicy.
Nie polecam!
Wlasnie jestem z nimi w pracy w niemczech.
Wiec tak od tygodnia czekam na umowe i jej nie dostaje tlumacza sie ze przebywam tutaj legalnie na podstawie meili jakie pisalam w ktorych jest TYLKO moje imie i nazwisko nic wiecej!
Wkurzylam sie i chce zjechac wiec no coz problem nie chca wyplacic wiec postanowilam ze zadzwonie do pana lewandowskiego i mu o tym powiem i co wczoraj przez tel obiecal to zalatwic a dzisiaj nie odbiera odemnie telefonu...
Mysle nad telefonem do ambasady bo to jest nie porozumienie.
Niby zarobione 600 euro ale przeciez nie zostawie tego w ich kieszeni bez przesady...
Takze radze sie zastanowic pol web ma nie sprawdzone miejsca pracy!
Dzwoni do nich niemiec wystawia ogloszenie daje im kase a potem lewandowski ma cie w du***
Totalna porazka pirwszy i ostatni ras dalam sie namowic na prace z pol web.
Odezwe sie po powrocie z tego obozu i dam cynka jak sie zachowal pol web wobec mojego problemu.
niko 2015-09-02 01:35:08
Pracował ktoś przez pol - web na zbiorach w Lipsku? Albo się wybiera? Wszystko było ok?

Proszę napisać tu lub na mejla moloki2@o2.pl
Pracująca 2015-10-10 23:19:26
Pracuje przez polweb od marca. Polweb tylko Cię poleca, a to z firmą niemiecką załatwiasz czy chcesz umowę czy nie(w prawie niemieckim nie musisz mieć umowy)i hm to jest Twoja kwestia czy chcesz umowę. Wystarczy powiedzieć ? Mi też umowy nie chcieli dać(że to zgodne z prawem itp), ale wole też mieć warunki na papierze i po prostu jej zażądałam/ poprosiłam i jakoś problemu nie było. Jesteśmy ludźmy więc dogadujmy sie. Ps. nie umiem niemieckiego- tylko tyle co przeczytam ze słownika i wydukam :0
Pracująca 2015-11-01 12:29:14
Rozmowę o pracę w niemieckiej firmie przeprowadzałam z Polweb, oni mi powiedzieli jakie są warunki itp(z pracodawcą niemieckim nie rozmawiałam bo nawet nie chciałam, bo bym się nie dogadała). Pojechałam do Niemiec i tam łamanym niemieckim (czy praca na etat, do kiedy, ile zarobie) podpisałam umowę z niemiecką firmą. A co do problemów... Żadnych nie miałam... więc nie nie wiem jak Polweb się zachowuje...
1
iwonka 2015-12-14 20:01:56
A czy był ktos na sortowaniu marchwi w Jenssen ?
1
Zawidziona 2016-01-16 15:05:14
Powiem tak nie polecam przez Pol Wep pracy nikomu Lewandowski zbiera kase za werbowanie ludzi do najgorzej pracy jaka jest do kórej nikt nie chce jechać bez umów fatalne warunki mieszkaniowe i praca okropnie ciężka Daje nr tel do znajomych ze niby tam pracuja i jest suuper Oszustwo i kłamswto i jeszcze pracuje sz bez umowy i nie wiesz czy takowa dostaniesz i czy dostaniesz wyplate
ruda blond 2016-05-15 21:55:43
jasne że można łatwo skrzywdzić takimi zarzutami, ale uwierz @damian ludzie nie zważają na ssłowa, rzucają co im ślina na ręcyk przyniesie, albo raczej palec na klawiature będcąc szczegółowym...nie ptarzą ze mozna naprawde neisprawiedliwie kogoś obrazić
Zostaw swoją opinię o Polweb - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polweb