Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
... - 2010-04-10 09:51:32 odpowiedz | cytuj
nie polecam tej firmy. wyzysk pracownika, słaba płaca, przymusowe nadgodziny [straszenie zwolnieniem]
Zadowolony - 2010-04-12 21:35:20 odpowiedz | cytuj
Płaca na poziomie 1500zł/2000zł w obecnych czasach jest jak najbardziej znośna. Nadgodziny nie są przymusem, nie chcesz nie pracujesz.
frompoland - 2010-04-13 15:17:44 odpowiedz | cytuj
Dodam że 1500/2000 to płaca netto(na rękę) w tej firmie.
po - 2010-04-22 19:29:29 odpowiedz | cytuj
Nie polecam ,wyzysk nowych pracowników ,umowa tak napisana ze mozesz robic caly miech i dostac 1000zl ,bo masz premie uznaniowe,czyli kaprys szefa ,brak slow , trzeba poznac na wlasnej skórze,duzo pisac............
niezadowolony - 2010-04-22 23:26:15 odpowiedz | cytuj
nie polecam firmy, na umowie nie ma najniższej krajowej a premie to fikcja zależy od widzimisie, stosowanie mobbingu na porzadku dziennym np przy tzwn nadgodzinach które sa oczywiscie w tej firmie obowiązkowe
kto - 2010-04-22 23:34:16 odpowiedz | cytuj
zarobki
są male na umowie
jest 1100 netto plus premie którymi mozna dowolnie operować, nadgodziny są obowiązkowe bo inaczej zaczyna się starszenie zwolnieniami a o urlopach można zapomnieć
he - 2010-04-24 09:37:14 odpowiedz | cytuj
na umowie 1100brutto + premia nadgodziny raczej tak dla tych co nie maja na stale umowy bo jest gadka ze nie przedluza umowy ale na tle innych firm polskich wypada dobrze z nadgodzinami 3500 na reke chyba nie jest krzywda ale zawsze sie znajda ci co narzekaja bo to bo tamto ale to sa ludzie ktorzy nie potrafia butów zawiazac i nie nadaja sie po prostu do pracy dla kogos mlodego naprawde dobra praca bo wymagan prawie zadnych nie stawiaja tylko checi do pracy na dluzsza mete cóż... nudzi sie motywacja pracownika żadna nigdy nie powidzieli ze jak cos zrobimy to bedzie wiecej kasy tylko ze jak tego nie zrobimy to premie beda b. male ale to juz inna historia problem z urlopem jest bo jest duzo roboty firma jest świeża, pracowalo tam kiedys 30 osob teraz kolo 100 niektorych to przerasta i ciezko im to zorganizowac dyrektor jest bo... musi byc :) na jego temat to tyle :)
anonim - 2010-04-24 09:54:53 odpowiedz | cytuj
sa 2 minusy :
- nadgodziny slabo platne
- dla nowego moze sie wydawac zla atmosfera w pracy szef robi nie najlepsze wrazenie

teraz plusy:
-2 minusy daja plus :))
dlugoletni pracownik - 2010-04-30 17:15:44 odpowiedz | cytuj
nie narzekać ! pracować , nie zadawać zbędnych pytań , nie wymądrzać się , nie wpadać na lepsze pomysły niż przełożony atmosfera w pracy jak dla mnie ok około 2tys na ręke za 8h pracy od pon-piatku dodam ze w 99 roku tez tyle było ale ja wtedy jeszcze nie pracowałem , teraz pracuje i mi sie podoba praca prosta jak dla mnie, dla nie ktorych nie, dostać się może każdy kto che pracować na tle innych firm wypada b.dobrze kiero jest ok trochę wkurw... bo przyjechały z łotwy jakieś baby i się panoszą :) ale przeżyliśmy niemców przeżyjemy i ruskich :))
anonim - 2010-05-10 21:31:33 odpowiedz | cytuj
Pracuj�� w tej firmie od trzech lat i mam tak�� sam�� podstaw�� co pracownik zatrudniony w zesz��ym miesi��cu !?
anonim - 2010-05-14 18:16:13 odpowiedz | cytuj
najwieksza boloczka tej firmy jest dyrektor,ktory wiecznie narzeka na brak kasy,ciagle zle,chujowo itd. ,i jego przydupas co lazi za nim jak cien i robi zdjecia na produkcji i nie odpowiada za nic(przede wszystkim za jakosc)a jest szefem kontroli jakosci :) jakby robil wszystkim pod gore.Bierze 5 tys na lape i k.... zdjecia robi ze kubek stoi na stole,a jak problem jakosciowy to na team lidera zwala albo na magazyn albo na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jozka i wymysla.. nooo i ten ss-man z lotwy (pani kierownik produkcji z lotwy)co ja to przyslali zeby niby sie poprawilo i pierdoli:"postaw to na gorze!!" a za chwile przylazi i :"czemu to jest na gorze a nie na dole??" i wez tu nie pij :) jak bedzie 2 kierownikow produkcji to zawsze bedzie zadyma i co bidny grzechu ma zrobic.Jak beda odpowiednio przeszkoleni ludzi nabiora doswiadczenia to bedzie ok a od pracownikow na linii jest team lider i na pewno sobie z nimi poradzi a jak nie to grzechu(kierownik produkcji) sobie na pewno poradzi.Chca naprawiac firme i mysla ze biedny zuczek co piny zaklada ma wine...... phii... ryba psuje sie od glowy!!trzeba zaczac inwestowac panie dyrektorze(nie chodzi mi tu o nowe auto)w ludzi,sprzet a nie w tablice z tabelkami pokolorowanymi na zolto,zielono i czerwono bo to ch.. daje.Ile wlozysz tyle wyjmiesz i nie dadza tu nic nowi pracownicy bez odpowiedniego przeszkolenia i doswiadczenia.Ja bardzo lubie pracownikow produkcji znam ich i cenie bo wiem ile potrafia a nie maja szansy na wieksze pieniadze bo ten (@#$%##$) z gory skutecznie im to utrudnia pozdrowienia
anonim - 2010-05-18 21:53:02 odpowiedz | cytuj
Firma zaczęła działać na zasadzie zatrudnimy nowych nauczymy ich wszystkiego i zwolnimy starych co mają dużo wyższą pensję podstawową. Obecnie na rynku pracy nie jest kolorowo i obowiązuje zasada każdego można zastąpić. Dlatego bierze się człowieka z ulicy daje pensję podstawową 1100zł brutto i pracuj albo do widzenia. Pracownicy ze stażem 8-14 lat w firmie mają pensję podstawową w granicach 1600zł/2100zł brutto. Nie jest to wielka różnica jak na taki staż. O podwyżkach możemy zapomnieć to chyba oczywiste ze względu na ilość zatrudnionych obecnie osób (107). Jeśli natomiast będą podwyżki w co wątpię będą symboliczne w granicach 50zł brutto na rękę. Wszyscy dobrze widzimy kto pracuje rzetelnie a kto nie ale nikt z tym nic nie robi. Zero perspektyw na przyszłość. Takie osoby jak Maciek ( Szef FPA ) powinny być zwolnione w pierwszej kolejności bo nie robią nic dla dobra firmy a biorą grube pieniądze około 5000zł na rękę. Czemu go nie zwolnią ? bo jest przydupasem Dyrektora prosta sprawa. A teraz kilka słów do kierownika produkcji drogi Grzegorzu uśmiechnij się czasem. Rosjanki niebawem pojadą do domu i fabryka będzie z powrotem twoja.
ggggggg - 2010-05-19 20:16:50 odpowiedz | cytuj
i tak tez firma szybko przestanie dzialac :) bez fachowcow w pracy to sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zrobi polowa to przyszla przesiedziec 8h sa ludzie ktorzy pracuja ,nie nadaja sie od kilku juz lat do tej pracy ale dalej sa tylko po co.7,5 godz wydajnej pracy daje nam dobry zarobek jak na polske ale ch.... po co ?polska to kraj ludzi narzekajacych :) zawsze i wszedzie beda narzekac a stopa bezrobocia w polsce mnie bardzo dziwi 12%(ze taka mala ) ???? jak 50% nie nadaje sie do pracy! Ale najlepszy w firmie jest siwy pan wiek no juz taki ze powinien w domu siedziec ale nie do ruszenia (ojciec szefa fpa) polowe czasu spedza w toalecie(przysiady,golenie,problemy z prostata) a druga polowe dnia spedza synchronizujac swoj zegarek z firmowymi zeby za pozno nie wyjsc :)))))))))) a na koniec dla wszystkich polakow

f - 2010-05-19 20:23:51 odpowiedz | cytuj
SHADOW - 2010-05-19 22:08:01 odpowiedz | cytuj
Przestań gadać głupoty 7 zl netto za nadgodzinę , premia uznaniowa która możesz dostać a nie musisz. Rob nadgodziny bo jak nie to cie zwolnią - hahah .Pracownik jest podstawa firmy, ale oni tego nie widza - obudza sie w pewnym momencie z reka w nocniku .Przy okazji kadra zarzadzajaca to wielka poraszka boja sie o wlasne stołki.Odradzam prace w tej firmie,zwykły [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
szeryf - 2010-05-20 14:23:20 odpowiedz | cytuj
ogolnie firma jest beznajdziejna, wszyscy sprzedaja lornetki z rumunem, po przecenie
PRACUŚ - 2010-05-20 16:22:29 odpowiedz | cytuj
Uważam,że firma Gargnas jest ok.Osoby,które pracują w firmie od jakiegoś czasu i nie potrawią się przystosować do panujących zasad,powinny odejść same,bo prędzej czy póżniej zostaną zwolnione!!!!!!!! Jeżeli mają problemy z pracą to widocznie nie są zorientowani co się dzieje na rynku pracy. W żadnej firmie w takim zawodzie na dziendobry nie płacą 2000 zł,a tutaj są ludzie początkujący co dostali na ręke ponad 2500.Fakt ,że z zadgodzinami. I CO KRZYWDA !!!!!!!!!!!..Także weż się za robotę i nie narzekaj!!!! A jak nie wypad z firmy...
Lorbas - 2010-05-20 21:46:23 odpowiedz | cytuj
Ciekawe kto zarobił 2,5tys. Chyba (za)robił laske pod stołem. Nadgodziny są płatne 7pln/h , gorzej niż w Mc Donaldzie. Musiałby pracować 24h/dobe i jeszcze dawać [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] żeby tyle zarobić
anonim - 2010-05-21 04:50:21 odpowiedz | cytuj
"Chyba (za)robił laske pod stołem" To nie wiesz że wiele osób właśnie tak tam zarabia :P ? Trzeba dobrze opatolić kija i masz 2,5k :P
ooo - 2010-05-21 17:46:28 odpowiedz | cytuj
ja zarobilem tyle pracujac po 8h 7zl to dodatek do roboczogodziny ktora kosztuje 8,5zl +pensja podstawowa 1100brutto a premie wyrabia sie roboczogodzinami i musza ci to dac robisz powiedzmy 178h w miesiacu zaznaczam wydajnie a nie w kiblu i na fajkach to masz 1600 premi + 1100 brutto a jak robisz nadgodzine 1 wydajnie to masz 7+ 8,5 zl czyli se policz i nie pierd... rumunie
/.,./,/.123 - 2010-05-21 17:48:28 odpowiedz | cytuj
a blunt chce poznac monike z ABB :))))))
nick - 2010-05-21 18:10:03 odpowiedz | cytuj
SHADOW to do ciebie shadow znaczy cien czyli masz ciemna karnacje czyli jestes RUMUN (beka) sprzedajesz lornetki na lewo juzkowi i mackowi z klanu (FPA) i jestes jeszcze gupi jak wiosenny wysyp slimakow pelzajacych po krzakach marihuany (hahaha) i sie nie myjesz (tylko w piatki ) i kawa ci sie skonczyla i cukier i pijesz z firmowego kubka bialego a tam stachu jak nie zdazy do kibla to sika bo ma po drodze :)))))) pozdrowienia dla calej produkcji i magazynu
hfsd - 2010-05-21 18:25:49 odpowiedz | cytuj
a grzesiu z magazynu ma kose w kieszeni jak go wkurwi... to cie z nia orzeni :) i sie pomodli za ciebie
hujek - 2010-05-21 19:00:41 odpowiedz | cytuj
szaszlyk jak bedziesz jechal do roboty wez mi fajki kup rano bo o 5 wszystko kur... zamkniete
12 - 2010-05-21 19:51:07 odpowiedz | cytuj
Kunktatorzy-Stanowią aż 30 proc. wszystkich szefów(FPA)Poprzestają na wykonywaniu rutynowych czynności – zwołują wielogodzinne nasiadówy, piszą okólniki, komunikaty, raporty i inne nikomu niepotrzebne dokumenty. PIEKNE A JAKIE PRAWDZIWE PANIE MACKU
x