brak logo

Fundacja Gospodarcza Pro Europa

Toruń

Opinie o Fundacja Gospodarcza Pro Europa

Prawnik 2015-03-12 20:38
Nie chcesz w życiu problemów? Unikaj tej ,,fundacji"
11
stażystka 2015-08-22 02:53
Uzasadnij proszę bliżej. Pracujesz tam?
3
sueg3c7 2015-11-06 14:17
Nie chcesz problemów?? Współpracuj właśnie z nimi !! Wiem co piszę - mam porównanie!
1) dotrzymują słowa i terminów
2) nie wrabiają człowieka w "kwiatki" (u innych to nagminne) tylko uczciwie od razu kawa na ławę
3) jeśli jednak wyskoczy coś niespodziewanego to współpraca i uzgodnienia a nie odgórna spychologia jak gdzie indziej.
1
trener 2015-11-09 10:55
współpracuje z nimi od 4 lat!!
Kasa jest zawsze taka jak się umawiamy!!
Płacą przed terminem jak się poprosi!!!
Zeby inni pracodawcy byliby tacy byłoby super!!
Może byłeś złym trenerem zleceniobiorco i cie wywalili dlatego tak piszesz!!!!!
2
zleceniobiorca 2015-11-13 10:11
Trenerze widząc jakie laurki piszesz wnioskuje iż pracujesz tam na etacie!

Jakbyś dla Nich robił zlecenia byś tak nie pisał - na pewno.
Nie wywalili mnie - sam nie mam ochoty dla nich prowadzić szkoleń mimo wielokrotnych odmów dzwonią do mnie z propozycjami.
Płaca jak się poprosi - czyli zrób robotę i jeszcze się prosić trzeba.
Wolę innych pracodawców - i na brak zleceń nie narzekam.
zainteresowany 2015-12-05 10:04
Opisz swój przypadek, nie bądź anonimowy, będzie można mówić o konkrecie nie o opinii, bo tak tylko słowo za słowo i możecie się tak przerzucać...a ja chcę coś konkretnego wiedzieć nim podejmę współpracę !
2
kali 2015-12-18 08:34
proponuje jeszcze poczytać opinii o Prezesie ...... też dowiecie się ciekawych rzeczy przed podjęciem współpracy.
5
stazystka 2016-04-08 15:15
+ prawo jazdy i własne auto, aby jeździć po szkoleniach. Mega odporność na stress u nich.....
Jak będziesz cicho siedzieć (brak własnego zdania), dyspozycyjność 24h/doba + weekendy to możesz liczyć na zatrudnienie za najniższą. Ale jeszcze musisz podpasywać osoba "u góry"
Ja po stażu nie chciałam tam być....
2
informator 2016-04-09 03:03
Fundacja ma 4 samochody służbowe i po to prawo jazdy. Praca od 8 - 16. Jeśli kursy są dłużej to trzeba się zaopiekować. Za ewentualną pracę w sobotę jest wolne. Nie ma kursów w niedziele. Fundację tworzą pracownicy, oni wyznaczają kierunki działalności, oni zarabiają na swoje wynagrodzenia, oni dbają o jakość pracy. Każde zdanie dotyczące poprawy jakości i finansów się liczy. Najniższe wynagrodzenie ma jedna osoba na etacie (kilkanaście zatrudnionych). Pracownicy mają bezpłatne szkolenia wewnętrzne (obecnie angielski) wyjeżdżają w ramach Erasmus+ ( 5 osób do Portugalii na 2 tygodnie, bezpłatnie, w ramach pracy). W poprzednich latach była m.in. Sycylia,Niemcy,Portugalia,Hiszpania. Po stażu osoby są zatrudniane, jeśli się sprawdziły. Podstawowa forma zatrudnienia to umowa o pracę z jednomiesięcznym okresem wypowiedzenia. Fundacja działa 14 lat. Zeszły rok to ponad 5 mln. obrotów. Przeszkoliła ponad 18.000 osób.
2
stazystka 2016-04-27 10:40
@informator tak powinno być zgodnie z zasadami ale życie pisze swoje realia pracy w tej organizacji. @Basia porozmawiaj o rotacji - czemu pracownicy odchodzą po okresie próbnym i nie koniecznie że się nie sprawdziły.... Ja sama chciałam bardzo odejść po stażu.
4
była pracownica 2016-06-29 13:46
ZGADZA SIĘ WSZYSTKO !
3
Natan Drejk 2016-06-30 14:31
No właśnie się zgadza i powiem Wam, że jak dla mnie to jest normalna sprawa, nie czaję czego oczekujecie po byciu stażystą, moim zdaniem to właśnie przekładanie papierów i inne tego typu drobne prace.
2
pracownik 2017-01-04 10:29
coś ściemniasz stażystko! Nie było w Fundacji stażysty, który po odbyciu stażu nie został zatrudniony! Chyba pomyliłaś Fundacje
1
Informator 2017-01-14 09:48
Cechą charakterystyczną młodych ludzi w pracy zawodowej jest ich mobilność. Szukają nowych wyzwań, wyższych wynagrodzeń, szans zdobycia nowych kwalifikacji. To powoduje, że miejsce aktualnej pracy nie jest miejscem docelowym. Przykro jednak, gdy byli pracownicy rozpoczynający staż bez umiejętności pracy zawodowej, po ich zdobyciu, piszą głupstwa, bądź tendencyjnie komentują. Gorzej, jeśli piszą coś złego osoby, które nigdy nie pracowały w organizacji. Czasami zdarzają się osoby, które na przestrzeni swojej pracy w Fundacji, nie były w stanie uzyskać żadnego zlecenia, szkolenia lub projektu dla niej a na ich wynagrodzenie pracowali inni...
1
Psycholog -trener 2017-01-19 20:01
Współpracuję z tą Fundacją od dobrych 6 lat. Nigdy nie miałam problemów z płatnościami a wszystko jest zawsze z góry jasno określone. Jako trener nigdy nie miałam żadnych problemów ani personalnych ani organizacyjnych. I muszę to jasno powiedzieć. Jesli ktoś chce z nimi współpracować zachęcam.Jeśli chce potwierdzić osobiście zapraszam pod nr telefonu 501461821.
1
Suzi 2017-01-31 23:00
Dobrze napisane. Fundacja to jeden wielki uklad. To firma do wyciągania kasy z UE. Kiedyś byli firma, przekształcili się na potrzeby pozyskiwania kasy. Fundacja startuje we wszystkich konkursach. Na temat zarządu-nie ma sensu się wypowiadać. Temat rzeka. Odradzam
2
Rafal 2017-01-31 23:09
Tu liczy się tylko kasa niestety. Nie polecam
1
mi 2017-02-01 17:41
Miła Suzi nie pleć głupstw! O ile wiem fundacja nigdy nie była firmą, zresztą to prawnie nie jest możliwe.
2
xyz 2017-02-10 14:59
zgadzam się , tylko kasa się liczy a statutowo ciekawe co robią ? Bo nikomu nie pomogli jako fundacja, za to słyną z zabaw na koszt projektów bądż szkoleń .... a pozniej dorabianie papierów.

Na papierze fundacja ale działania zwykłej firmy...
u ale beka 2017-02-18 15:18
A Prezes ma swoja firmę? Hmmm Też szkolenia?
1
Były trener 2017-03-02 00:53
Przez wiele lat współpracowałem z Fundacją i miałem bardzo pozytywne doświadczenia. No stare czasy. Wszystko grało. Żadnych problemów. Końcówka niepotrzebna. Ale warto dobre pamiętać. Prezes jest osobą od której wiele można się nauczyć. Pozdrawiam Pana! I Pamiętam do dziś ten gest życzeniami imieninowymi:)
prawnik 2017-03-06 22:29
Jeśli gowork.pl przesyła informacje firmom ocenianym, na co juz mamy dowody, czy to tu czy inne firmy. Skończy się prokuratorskim zarzutem.
2
Alicja 2017-03-07 12:23
@prawnik jakie informacje? Możesz doprecyzować swoją wypowiedź?
1
Mi 2017-03-17 12:35
Dlaczego usuwane są posty które są negatywne dla firmy a pozostają pozytywne? Zauważyłam to już w kolejnej firmie. Jakim cudem cukier pozostaje a jak coś nie tak to usuwane jest? Jaki sens ma ten serwis więc?
1
Alicja 2017-03-17 15:07
@Mi, moderowane są komentarze, które nie są zgodne z regulaminem serwisu GoWork.pl
Informator 2017-03-27 07:32
Nie zalegają z wypłatą wynagrodzenia dla pracowników. Są urlopy, chorobowe i umowa o pracę. Jest dużo pracy. Pieniądze idą na konto.
1
Alicja 2017-03-27 11:59
@Informator, czyli jesteś zadowolony z pracy w Fundacja Gospodarcza Pro Europa?
Mi 2017-04-24 02:01
Alicja, informator to przecież prawdopodobnie Prezes.
2
H.A 2017-07-21 14:00
Nie polecam!!!
julik 2017-07-21 16:30
a dlaczego pan nie poleca wspolpracy
informator 2017-07-24 11:30
A skąd julik wie , że @H.A to pan?
Alicja 2017-08-06 17:48
@H.A. Możesz napisać dokładniej, jakie plusy i minusy widzisz w zatrudnieniu w Fundacja Gospodarcza Pro Europa? To bardzo ważne, bo tylko dokładne i konkretne informacje nie pozostawiają wątpliwości i pokazują sytuacje w firmie.
Aneta 2017-08-09 17:21
Informator ma rację Aniołki R...a się wzięło z tego że pracują tam same kobiety. Praca jak praca 12h na stażu. Stażysta jest z nazwy a jak wyjdziesz po 8h nie nadajesz się do pracy. Niedziela normą. Stres bo musisz zarabiać na fundację. Wszystkie firmy są twoimi wrogami. Ale są plusy. Czasem impreza firmowa z urzędnikami. Nie chciałabym aby moja córka tam pracowała. Każda myśląca osoba wie dlaczego.
informator 2017-08-14 09:47
W informacji Anety są błędne dane:
1. Obecnie pracuje 2 mężczyzn. W zeszłym roku pracowało także 2 mężczyzn. Wśród trenerów jest chyba połowa mężczyzn. Do pracy jednak zgłaszają się głównie kobiety. Nikogo nie dyskryminuje się ze względu na płeć.
2. Pracownicy pracują (stażyści również) wg przepisów kodeksu pracy, za pracę po godzinach otrzymuje się wynagrodzenie lub wolne zgodnie z przepisami KP.
3. W niedziele nie pracujemy, jeżeli odbywa się zjazd w ramach kursu specjalizacja II stopnie pracowników pomocy społecznej w sobotę i niedzielę to obowiązkiem organizatora jest nadzór nad takim szkoleniem, jeżeli pracownik jest w niedziele na zajęciach to ma prawo do wynagrodzenia lub wolnego. Taka obecność nie trwa dłużej niż 1-2 godzin.
4.Stres jest, bo to praca z klientami, ludźmi i różne problemy się pojawiają (choroba trenera, awaria w sali szkoleniowej, kurier nie dostarczy przesyłki na czas, itp.). Fundacji nikt nie dotuje a środki na wypłatę wynagrodzenia pochodzą z zarobionych w działalności szkoleniowej. W pierwszej kolejności pracownik musi zarobić na SIEBIE, na swoje wynagrodzenie. Przy 1800 na rękę potrzeba około 3100 zł co miesiąc. Nie licząc czynszu, energii, telefonów i innych wydatków.
5. Czasem przydała by się impreza integracyjna dla załogi, chociaż raz w roku (ale na to też trzeba zarobić). Takie spotkania pracownicze pozwalają zaprzyjaźnić się w zespole by lepiej rozwiązywać problemy dnia codziennego. Praca w zespole jest bardzo ważna.
Ciekawe podsumowanie troskliwej MAMY, że jeśli jeszcze nie wiesz dlaczego nie należy posyłać do pracy, do Fundacji córki to nie jesteś "myślącą osobą".
1
Wika 2017-08-17 11:51
Dzisiaj wielu chciałby dużo zarobić i mało robić. Młodzi mają swoje pasje a praca jest dodatkiem. Tylko kto ma na nich pracować - rodzice? Mam 45 lat i szukam pracy ale wszędzie chcą młodych. Może w Fundacji się uda.
Alicja 2017-08-18 15:06
Dzięki za wyjaśnienie @informator, bo rzeczywiście post @anety może trochę zrażać inne osoby zainteresowane pracą. Na forum trzeba pamiętać przede wszystkim o obiektywizmie, to że w jakiś sposób firma zajdzie nam za skórę, nie powinno być przyczynkiem do dodawania samych negatywów, skoro pozytywy też w Fundacji Gospodarczej Pro Europa są.
H.M 2017-09-03 23:01
Pewnie że są pozytywy. Tylko nikt ich nie widzi i każdy wie ile tam zła kto z nimi miał do czynienia.

Informator to prezes i dba o swój kram. To firma złych ludzi i dlatego życzę im tego samego co robi swoim pracownikom(byłym już)

Kiedyś znajdzie się ktoś kto to zamknie
Alicja 2017-09-04 07:41
@H.M. Ale możesz napisać jaśniej, co masz na myśli? Tylko konkretny opis sytuacji, które masz na myśli pomoże zrozumieć innym (w tym rownież mi) co dokładniej masz na myśli.
informator 2017-09-04 09:45
Czy można anonimowo obrażać pracujących w Fundacji. Zastanawiam się tylko co jest tego powodem. Może frustracja z powodu odejścia z pracy, piszę odejścia, bo dawno już nikt nie został zwolniony. Może frustracja wynikająca z czego innego...
Alicja 2017-09-13 18:09
@informator czyli jak rozumiem - Ty tez jesteś pracownikiem Fundacja Gospodarcza Pro Europa? Możesz napisać, jak Ty oceniasz pracę w tej firmie - jej plusy i minusy? Na forum bardzo potrzebne są konkretne i merytoryczne opinie.
informator 2017-09-14 05:25
Szanowni Państwo! Jeden nieokreślonego autorstwa negatywny wpis na wstępie, spowodował lawinę negacji i nawet gróźb wobec tych co pisali dobrze. Rozumiem dobrze, że zawsze są ludzie zadowoleni i niezadowoleni z innych, z organizacji, instytucji. Najczęściej jesteśmy zadowoleni z siebie a nasze niepowodzenia mamy zwyczaj przypisywać udziałowi innych. Bardzo często to ONI są winni. Jeżeli można odreagować i złymi cechami obdarzyć ONYCH to dobrze a jeśli jest do tego forum to jeszcze lepiej. Od 2002 roku działamy realizując różne projekty edukacyjne. Wszyscy zarabiają przede wszystkim na siebie, na swoje wynagrodzenia, z zysku opłacamy działalność statutową, obecnie prowadzimy 13 projektów unijnych na rzecz osób zagrożonych wykluczeniem i pozostających bez pracy. Jest dużo pracy i są także napięcia ale nikt nam nie zabiera zysku i nie dokłada do kasy poza klientami, których trzeba dobrze obsłużyć. Nasz obrót roczny to średnio około 3 mln zł, mamy 4 samochody służbowe i każdy może z nich korzystać kiedy jest potrzeba. Mamy dwie lokalizacje (Toruń i Gdańsk).Zatrudniamy średnio rocznie ponad 150 nauczycieli i trenerów na szkolenia. Decydują się na współpracę z nami samorządy i instytucje państwowe, szkoły i uczelnie wyższe, małe i duże firmy. Nie jest lekko, bo każdą złotówkę trzeba zarobić w dużej konkurencji, która też może tu zamieszczać różne nieprawdziwe o nas opinie. Jedna osoba może to robić pod wieloma inicjałami. Technicznie więc, jak się chce kogoś oszkalować to nie stanowi to problemu. Jest nas garstka i jakoś musimy sobie razić. Są staży (50+) i młodzi absolwenci szkół. Chętnie zatrudnimy jeszcze jedną osobę, ale trzeb jej wydajność i umiejętności dopasować do naszych możliwości w tym finansowych. Gdy mówimy kandydatom, że na każde wypłacone 3000 zł trzeba zarobić (podatki od płac, ZUS) minimum 5200 zł i tak trzeba co miesiąc, przez cały rok, to oczy im się otwierają. U nas mamy umowy o pracę dla pracowników organizacyjnych, mamy premie, urlopy, nie zalegamy z wypłatami, dostawcy otrzymują wynagrodzenia zgodnie z umowami, płacimy podatki, rozliczamy ZUS, dzień pacy zaczyna się i kończy tak szybko , że trudno się nudzić. Ludzie i dokumenty, to obszar naszego działania. Trzeba być dokładnym i potrafić utrzymywać relacje z innymi. Rozpiętość płac jest na poziomie 1/2.Każdy może proponować działania, oby tylko nie dały straty w stosunku rocznym, każdy może pisać projekty i być ich koordynatorem. Mamy dział: szkoleń zawodowych, komercyjnych i finansowy. Projekty robimy WSZYSCY.
Zostaw swoją opinię o Fundacja Gospodarcza Pro Europa - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja Gospodarcza Pro Europa