brak logo

Marvipol Sa

Warszawa

Opinie o Marvipol Sa

2009-02-06 10:07:35
Fajna firemka, pracowalem na budowie na Ryzowej
2
ala 2011-09-06 14:24:10
czy ktoś może mi powiedzieć ile zarabia sprzedawca lokali mieszkalnych u developera
Jacek 2011-09-29 17:39:42
Z wyksztalcenia jestem inzynierem budownictwa i zastanawialem sie czy nie wyslac im swoich papierow.Orientuje sie ktos ile moze u nich zarobic inzynier i jaka jest generalnie atmosfera?
2
anonim 2013-03-26 10:48:15
Między 3000 a 4000 brutto na fakturze, przy działalności gospodarczej.
Po odliczeniu składki ZUS, księgowej, VAT i podatku zostaje ok 1600zł netto pensji.
Jeżeli taka pensja jakiegokolwiek handlowca interesuje to współczuję.
3
KK 2013-03-27 11:42:35
Czy ktoś wie jakie prowizję wypłacają? z tego co ktoś tu napisał, too 3000 brutto to jakaś kpina...
Jaka atmosfera w pracy???

dzięki
KK
1
dawny pracownik 2013-04-01 09:26:29
Atmosfera jest tragiczna. Wszyscy odchodzą z firmy (dobrowolnie lub z pomocą zarządu)
1
czy to wazne ? 2013-07-26 13:28:37
to co pisze *** to racja. Tragiczna atmosfera pracy, brak wsparcia ze strony pracodawcy, brak też szacunku do ludzi. Praca po godzinach - oczywiście za darmo... zakres pracy dużo większy niż było ustalane na początku współpracy, "a jak sie nie podoba to ...." bardzo duża rotacja pracowników... odradzam rozpoczynania współpracy z tą firemką...
Marvipolak 2013-11-05 19:21:10
Jak tam jest
*** 2013-12-20 01:54:18
Niestety mój niepochlebny wpis na temat tego pracodawcy został skasowany wiec ponawiam. Mała rodzinna firemka, w której nie można być pewnym dnia następnego. Prezes bez wychowania, odnoszenie się do pracowników zwrotami niecenzuralnymi dość powszechne. Szwagier prezesa, dyrektor generalny podobnie. Kultura osobista na niskim poziomie, a wiedza pozostawia wiele do życzenia. Na rozmowach wiele obiecują później okazuje się co innego. Niestety po powrocie właściciela na stanowisko prezesa firma mocno się zmieniła na niekorzyść, totalny brak szacunku do pracownika. Standardowa praca po 9 godzin dziennie, szpiegowanie i inwigilowanie pracowników. Na pierwszy rzut oka firka wydaje sie bardzo przyjemna, ale później już nie jest tak kolorowo. Stanowczo nie polecam.
2
bober 2014-01-02 10:20:12
pseudokorporacja w najgorszym polskim wydaniu, ( usunięte przez administratora ) cechuje się kompletnym brakiem szacunku do pracowników i zerowymi kompetencjami, z taką kadrą zarządzającą nie dziwie się, że ich kurs giełdowy leci w dół...
4
Darek 2014-02-08 18:26:21
Czy ktoś wie jak wygląda umowa współpracy ? czy podstawa jest uzależniona od efektów pracy???
tere fere 2014-02-21 18:10:08
Witam,

interesuje się pracą u dewelopera. Marvipol wydaje się być na warszawskim rynku jednym z liderów. Po wcześniejszych wpisach - komentarzach - jestem nieco zmieszany. Wszyscy piszecie, że jest strasznie źle ale bez konkretów. Rozumiem, że z góry firmy idzie ostry negatyw i brak szacunku na kadrę zarządzającą i tak dalej do niższego szczebla pracowników - wniosek z kilku komenrarzy.
Jednakże, jeśli ktoś tam pracował i się oreintuje to powinien mi udzielić kilku informacji na temat pracy sprzedawcy nieruchomości:
1. Czy trzeba mieć założoną działalność gospodarczą?
2. Jaka jest forma zatrudnienia? Jaka umowa? Ile podstawy + jakas prowizja? ile wynosi prowizja?
3. Czy jest szkolenie?
4. Czy praca jest w jednym miejscu czy może zmieniają Ci biura sprzedaży z osiedla na osiedle?

Z góry dziękuję za informację.
tere fere 2014-03-04 18:36:03
Wpis jest sprzed roku. Więc może coś się zmieniło?
Np. jakiś procent od sprzedaży mieszkania?
Ludzie tam pracują, więc chyba jest znośnie.

A jeśli praca na umowie bez działalności to jakie zarobki?

Słyszałem, że na Sokratesa w "Bielany Residence" mieszkania się sprzedają - jedno na dzień.
Piotr 2014-04-16 09:12:33
Jak sprzedałbyś jedno mieszkanie na dzień to chyba byłbyś uznany za cudotwórcę. Pamiętaj, że mając prowizję nawet 0,5 czy 1% od wartości mieszkania dla pracownika to potężny zastrzyk gotówki.
Tere fere 2014-04-27 11:17:36
Jedno na dzień to świetny wynik. Tylko, że prosiłbym o uważne czytanie - na osiedlu "Beielany Residence" mieszkania się sprzedają - jedno na dzień.
Pracownik 2014-10-05 00:12:09
3 siostry i 3 mężów zatrudnionych w zarządzaniu tą firmą..bez ładu i składu..boją się ludzi z zewnątrz i ich szybko szybko zwalniają..mega rotacja..niezależnie od wyników..firmy rodzinne - powiązane i ich wzajemne relacje, transakcje..jaja
8
Marvipol 2014-10-09 09:30:20
Marvipol jest obecny na rynku od 18 lat jako wiarygodny warszawski developer. Zatrudnia oraz współpracuje z ludźmi, których uważa za zaufane i kompetentne osoby. Działając na bardzo konkurencyjnym rynku firma stale musi zdobywać nową wiedzę i zatrudniać coraz to nowych specjalistów, wykorzystując ich kompetencje do realizacji długoterminowych celów firmy. Zdarza się, jak w każdej firmie, że konieczne jest rozstanie z pracownikiem, chociaż zawsze jest to poważna i trudna decyzja. Jednocześnie firma podejmuje działania aby zapewnić swoim pracownikom i współpracownikom - wśród nich jest wiele osób z wieloletnim stażem - rozwój, zdobywanie nowych umiejętności i doświadczeń poprzez uczestnictwo w wewnętrznych szkoleniach zawodowych. Ponadto Marvipol aktywnie wspiera i daje możliwość zdobycia doświadczenia zawodowego studentom i świeżo upieczonym absolwentom. Inwestując w młodych ludzi, wprowadza do firmy osoby zdolne, kreatywne oraz energiczne z dużym potencjałem. W samym tylko październiku można nas spotkać na targach pracy Uczelni Łazarskiego oraz Polskim Kongresie Gospodarczym. Firma przywiązuje też dużą wagę do rozwoju pozytywnych postaw i budowania przyjaznych stosunków międzyludzkich wewnątrz firmy, traktując to jako jeden z kluczowych warunków sukcesu Marvipolu na rynku. Jednocześnie z uwagą zawsze wsłuchuje się w głosy jak te na forum.
W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości dotyczących Marvipolu jesteśmy do dyspozycji pod adresem kariera@marvipol.pl
Mateusz 2014-10-15 19:37:24
Zastanawiałem się na jaką firmę zmienić pracodawcę i fajnie że to tu znalazłem. Teraz wiem że i tak by odpadało bo widzę, że tam chyba trzeba mieć działalność. Ale z tymi komentarzami widać że coś jest na rzeczy, skoro na wszystkie komenty sam Marvipol tak wylewnie zareagował. Co nieco słyszałem że tam tak jest ale trudno dać wiarę jesli tam nie pracowałem. Jak to mawiał mój dziadek prawda w oczy kole
prawda 2014-10-16 00:33:06
W odpowiedzi na szerokie wyjaśnienia Marvipolu, muszę zgodzić się z przedmówcą - Prawda w oczy kole.
1
Przemek 2014-10-17 21:39:30
To ciekawe czego oni sie tak boją..może mi ktoś odpowiedzieć..?!Muai być jakaś przyczyna.Miałem tam rozmowę i nie wiem co o tym wszystkim myśleć
Bartek 2014-10-18 11:47:59
Czyli tzw. syndrom BMW (bierny,mierny,ale wierny)(usunięte przez administratora) a "reszta" nie zna dnia ani godziny.Dla kogoś "z zewnątrz" zero rozwoju i żadnej stabilności zatrudnienia.
Roman z Księgowości 2014-10-24 22:28:31
Mam pytanie do administratora - na jakiej zasadzie na tym portalu jest anons reklamowy Działu HR Marvipol'u?
marek 2015-05-14 15:48:10
Jeśli będziecie potrzebować sprawdzonej pracowni do urządzenia wnętrz to polecam Tissu http://www.tissu.com.pl/ Niedawno skończylismy razem mieszkanie na Powiślu i wyszło extra. Teraz rozglądam się za drugim i na pewno też skorzystam z ich pomocy.
Roman 2015-06-24 07:37:56
Dziwi mnie,że ciągle administrator usuwa niepochlebne opinie na temat tej firmy.Nie ukrywam,że są one dla dobra nas, wszystkich.W takim razie pytanie: to serwis dla potencjalnych pracowników czy forma reklamy dla Marvipolu?
Szara 2015-07-31 15:28:33
Witam, pracuje w Marvipol od 5 lat na tym samym stanowisku w DH. Wszystkie krytyczne opinie wywalam do kosza jako oznak nieprawdy. W Marvipol jest super atmosfera, a pieniądze za sprzedaż są mega mega super nawet nie napiszę ile bo hejterom gul stanie ale 5 cyfrowe wyniki są na porządku miesięcznym. Więc wszystkim zainteresowanym polecam byle nie na moje miejsce :)
gość 2015-08-04 11:01:09
Atmosfera, niezbyt dobra,praca jak korporacji, a pobory jak wszędzie,
1
zabawny 2015-10-16 16:23:18
Widocznie Cie nie chcieli kolego...sam współpracuje tam z działem IT...dobre zarobki i ludzie na najwyższym stopniu przyzwoitości:-)
:) 2016-02-03 23:51:40
Widzę, ze trole na stronce działają, żeby zniwelować niepochlebne, ale prawdziwe opinie o firmie Marvipol he he he :)
1
Tomasz 2016-04-03 11:50:26
Ogólnie firma to porażka. Proponuje jednakże poszukać czegoś lepszego na rynku nieruchomości.(usunięte przez administratora)
1
Ania87 2016-04-03 12:03:41
Święta prawda, Znam tą City Ville z Pragi Południe.
Polecam, ja jestem bardzo zadowolony. Szczegóły na priv.
B B 2016-04-26 08:59:14
tak, tylko możesz być pewien, że twój obecny pracodawca dowie się, że się starasz o robotę w M.
jessica 2016-04-26 15:53:12
Fatalna styl rekrutacji. Najpierw czekałam 15min. bez wyjasnienia, potem przyszła inna pani niż miła być na spotkaniu. Moje CV widziała 1szy raz na oczy czytajac je
przy mnie i zonk! Zupełnie inne wymagania i kryteria niż te w ogłoszeniu(usunięte przez administratora) Jesli nie odpowiada wam doświadczenie i poprzednie m-ca pracy kandydata... to PO CO GO ZAPRASZACIE NA ROZMOWE, ktora konczy sie po 10-15min.!!! Totalna strata czasu i nerwów ! Nie polecam !
art 2016-04-29 16:59:00
Co chwilę dają ogłoszenie że niby kogoś szukają, zatrudnią a te ogłoszenia to jedna wielka ściema. Wysyła się podania, spełnia się warunki i telefon milczy i tak w koło Macieju przez cały rok. z ludzi idiotów robią.
Malwina 2016-07-02 00:40:16
sprawdź tę ofertę, ile płacą vs wymagane zaangażowanie i odpowiedzialność. Od razu stwierdzisz, że chcą szkłem d... utrzeć. Jakiś żart...
1
Edyta 2016-07-02 00:46:02
Szczerze odradzam pracę w Marvipol. Wyzysk, nie liczenie się z pracownikiem, i małofiremkowa atmosfera pod zarządem kapryśnego kierowniczka bez kwalifikacji (czyt. kuzyna właściciela) - nieomylnego z muchami w nosie, który wszystkich krótko trzyma za przysłowiową uzdę. Ogólny strach przed dyrekcją.
Słabe pensje a wymagania duże. Brak perspektyw rozwoju.
3
Edyta 2016-07-02 00:51:00
Guzik prawda. W Marvipolu rządzi niepodzielnie zakompleksiony dyrektorek, który jest krewnym szefa. Wszyscy się go słuchają i nie mają własnego zdania. Bo Kto nie pasuje i ma swoje zdanie odpada. Nie jest to zależne od kwalifikacji pracownika.
Rafał 2016-07-28 23:55:51
Wystarczy poczytać co piszą o was klienci, co pisze prasa, co pokazują w telewizji. Osobiście mogę tylko niestety potwierdzić najgorsze praktyki traktowania klientów i standardów jakości mieszkań. Na początku myślałem że to tylko mi coś nie pasuje, i tak też mnie cwaniacy z biura sprzedaży przekonywali. Ale wystarczy poczytać trochę w necie i już widać co to za firma
(usunięte przez administratora)
PG 2016-08-22 20:48:19
Pod pozorem przerwy na lunch w godzinach 12-15 wprowadzono 9 godzinny dzień pracy oczywiście nie ma kiedy wyjść bo tyle pracy. Czyli gratisowo pracujecie ponad 20 godzin tygodniowo za free na rzecz pracodawcy. Rocznie to 240 godzin!!! Rocznie pracuje się dodatkowo ponad 1,5 miesiąca za darmo - bo to nie są nadgodziny. Jest to oczywiście zgodnie z prawem pracy tzn godzinna przerwa. Życzę powodzenia, kto będzie wychodził w godzinach pracy na godzinę plus czas normalny na spożycie posiłków zagwarantowane przez prawo pracy. Bardzo krzywo na to patrzą...
2
PG 2016-08-22 20:49:11
Pod pozorem przerwy na lunch w godzinach 12-15 wprowadzono 9 godzinny dzień pracy oczywiście nie ma kiedy wyjść bo tyle pracy. Czyli gratisowo pracujecie ponad 20 godzin tygodniowo za free na rzecz pracodawcy. Rocznie to 240 godzin!!! Rocznie pracuje się dodatkowo ponad 1,5 miesiąca za darmo - bo to nie są nadgodziny. Jest to oczywiście zgodnie z prawem pracy tzn godzinna przerwa. Życzę powodzenia, kto będzie wychodził w godzinach pracy na godzinę plus czas normalny na spożycie posiłków zagwarantowane przez prawo pracy. Bardzo krzywo na to patrzą...
jacek 2016-08-22 20:50:19
Witam, czy ktoś z Was tu obecnych może powiedzieć mi jak ogólnie wygląda praca u nich? Chodzi mi ogólnie o zatrudnienie i atmosferę. Bedę zobowiązany za informację
Zostaw swoją opinię o Marvipol Sa - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marvipol Sa