brak logo

ziemia obiecana jami

Toruń

Opinie o ziemia obiecana jami

pracuś 2011-03-08 16:09:10
Firma niesolidna, zatrudnia na najniższą na papierze, w okresie wakacyjnym nie dostaniesz urlopu i możesz pomarzyć, że wyjdziesz po 8 godzinach pracy ;]
1
work 2011-04-02 22:50:16
A pracowałeś u nich jako kto? JAk tam wogóle wygląda praca?
anonim 2011-04-05 00:27:34
no właśnie, pracował lub pracuje ktoś w tej firmie i mógł by podzielić się wrażeniami?
jaka płaca, atmosfera, jakie stanowiska i podejście szefów?
xyz 2011-04-05 16:02:12
Nie pracuje i nie pracowałam w tej firmie, ale byłam na rozmowach kwalifikacyjnych.
Masakra!!!!!! Jeśli chcesz czuć się jak w ( usunięte przez administratora )to polecam!!!
Rozmowy wyglądają jak przesłuchanie (brakuje tylko lampy w oczy!!!).
Pytania typu: kim są Twoi rodzice? gdzie pracują, czym zajmuje się Twój życiowy partner (jeśli go masz), itp...
Atmosfera w firmie chyba nie najlepsza! takie wyciągam wnioski po spędzeniu tam 2 godzin!
Czułam się tam jak w grobowcu, cicho, ponuro, wszyscy jacyś smutni:(
Także tyle na temat firmy ziemia obiecana.
Nie wiem może jestem w błędzie, ale nie polecałabym tej firmy jako potencjalnego pracodawcy!!!
1
ktoś 2011-04-20 19:13:42
Pracowałem w tej firmie, na szczęście to czas przeszły.
Powyższa opinia wyczerpująca i bardzo trafna.
Zastanawiam się nad pozwem.
1
lol 2011-05-29 19:24:38
Pracowałem tam jako magazynier.W całości potwierdzam to co tutaj napisano.Jeżeli chcesz w 3 miesiące mieć 150 nadgodzin to wal śmiało do tej firmy.A w nagrodę otrzymasz ( usunięte przez administratora ) ha ha ha
1
mka 2011-08-29 13:53:56
ta firma długo zapadnie mi w pamięć. zawsze ostrzegam przed nimi kogo tylko mogę. powyższe opinie są jak najbardziej prawdziwe. w życiu nie spotkałem się z taką nieprzyjemną atmosferą, ( usunięte przez administratora )to co się tam dzieje przechodzi ludzkie pojęcie. le z drugiej strony podziwiam ludzi którzy wytrzymali tam dłużej niż rok...
1
Robek 2012-11-21 09:18:00
Coś się pozmieniało w Ziemi ?
TRUSKAWQA 2013-05-22 13:40:32
W ZIEMI NIC NIE ZMIENIŁO SIĘ, WIEM OD ZNAJOMEGO/ZNAJOMEJ
KTÓRZY TAM PRACUJĄ. A CO NAJLEPSZE OD JAKIŚ 2 LUB 3 MIESIĘCY NIE MA NAWET PAPIERU TOALETOWEGO, MYDŁA I INNYCH PODSTAWOWYCH RZECZY ZWIĄZANYCH Z HIGIENĄ...HEHEHEHE NIEZŁA FIRMA, SWOJĄ DROGĄ. CAŁY CZAS KOGOŚ ZATRUDNIAJĄ, ALE LUDZIE SZYBKO REZYGNUJĄ. NIEZŁE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
ponawiam 2014-05-13 14:48:56
Pracował ktoś jako PH? Jakie warunki? Mieszkam tuż obok ( jeśli mówimy o Łodzi) pasowałoby mi..
1
admin 2014-10-10 11:55:11
Pracowałem tam długo i nie było tak żle. Nadgodziny rzadko jeśli były to oddane. Kasa zalezy od stanowiska, ogólnie awansują ludzie którzy jakiś czas tam pracują 5 lat i wzwyż. Szefostwo to karierowicze, lub osoby które za wszelką cene się trzymają bo innej takiej roboty już nie znajdą.
admin 2014-10-10 11:55:11
Pracowałem tam długo i nie było tak żle. Nadgodziny rzadko jeśli były to oddane. Kasa zalezy od stanowiska, ogólnie awansują ludzie którzy jakiś czas tam pracują 5 lat i wzwyż. Szefostwo to karierowicze, lub osoby które za wszelką cene się trzymają bo innej takiej roboty już nie znajdą.
ph2000 2015-01-15 15:01:59
Pracowałem tam prawie 11 lat.Jak odszłem zrobili ze mnie złodzieja.Nie polecam tam pracy.
1
aplikant 2015-01-20 20:56:44
Powiesz cos wiecej, jutro jade na rozmowe na PH
przedstawiciel 2015-01-21 17:07:17
pracowałem w ziemi obiecanej jako przedstawiciel handlowy przez trochę ponad 2 lata i nie jest tak źle jak większość osób tutaj piszę. Zarobki są nie najgorsze, samochód do dyspozycji - nie trzeba go odprowadzać na koniec tak jak jest w wielu firmach. Oczywiście telefon i laptop. Dodatkowo można poznać mechanizmy handlu z sieciami, bo firma współpracuję z większością sieci w Polsce.
bonzo 2015-01-23 09:47:26
Pracowałem w ziemi ponad 5 lat. Praca dość ciężka, bo kilkudniowe wyjazdy służbowe są na porządku dziennym, ale jest spory budżet na hotele + diety. Samochód na wyłączność, nikt się nie czepia o przejechane kilometry, do tego oczywiście telefon i laptok. Można zwiedzić kawał kraju i sporo się nauczyć. Zarobki rosną wraz ze stażem (podstawa + prowizja), początek moim zdaniem jest dość ciężki bo nie przekracza 2.000 na rękę i nie ma szans na prowizję, ale po roku można zarobić 2x tyle. Praca jest trudna i nie każdy się do niej po prostu nadaje, ale jak ktoś potrafi sprzedać, to może zarobić. Minusem są samochody, mimo że serwisowane i zawsze sprawne, to dość słabo wyposażone Citroeny Nemo.
1
Beata 2015-01-26 10:52:51
Firma krzak, która jest na rynku od ponad 20 lat i handluje z największymi odbiorcami w całym kraju?
1
kandydat 2015-01-27 18:45:29
Byłem na rozmowie...potwierdza się to co było napisane w opinii wyżej:
Pytania od czapy...o rodzinę, dzieci, mieszkanie itp. Właściciel nie ma pojęcia o rozmowach z potencjalnymi kandydatami, nieprzygotowany, nie wie z kim rozmawia, nie jest "obecny" podczas rozmowy. Odstrasza po pierwszych słowach: " od czerwca do końca września nie ma u mnie urlopów...","handlowiec pomaga na magazynie i w rozładunku towaru z TIRa...". Nie polecam osobą chcącym zmienić pracę na lepszą raczej dla nowicjuszy i szukających pracy bezrobotnych. Nie robi dobrego wrażenia ta firma.
1
Wiesław 2015-02-01 21:21:44
Firma W S P A N I A Ł A !!!!!! Cudownie,miło...aż żyć się CHCE!!!!Pozdrawiam, W.B.B.
1
StosKoki 2015-02-12 18:53:17
Ziemia Obiecana. Chleba i Pracy !!! Czego więcej chcecie, proletariusze?
Ryszard 2015-02-19 23:16:52
witam czy ktoś wie jak obecnie jest w tej firmie czy coś się zmieniło z upływem czasu?czy warto aplikować na PH ? proszę o konkrety :)
2
kandydat 2015-02-21 17:38:11
Witam. Pierwszy raz piszę na takim portalu i niestety negatywnie. Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej i określenie" wyjątkowy dyskomfort psychiczny" jest najdelikatniejszym określeniem jakie przychodzi mi do głowy. Mam spore doświadczenie, elokwencję i asertywność w kontaktach interpersonalnych ale pierwszy raz czułem takie zażenowanie i poniżenie. bezpowrotnie zmarnowałem 2 bezcenne godziny mojego życia. Niewolnictwo i poniżenie. Odradzam.
1
Edward 2015-02-22 20:39:54
dlaczego i z czego to wynikło ?
1
anonim 2015-02-23 09:28:59
Ja też byłem na rozmowie w tej firmie i troche dziwią mnie opinie osób, które sfrustrowane piszą o poniżaniu na rozmowie. Nie ma tam niczego co byłoby niestosowne, zwykła dość prosta rozmowa, może nie 100% profeska, ale pytania o stan cywilny i ewentualne posidane dzieci są czymś normalnym. Wiele firm o to pyta. Nie zauważyłem tekstów typu "u mnie w wakacje nie ma urlopów". Przeciwnie, zostało to powiedziane grzecznie i logicznie wytłumaczone dlaczego tak jest. Niepowodzenia ludzkie czasami zmuszają do wypisywania głupot. Może warto zostawić to dla siebie bo odstraszacie swoimi opiniami ludzi, którym mogłoby się tam spodobać.
3
bezimienny 2015-02-26 10:44:24
Ludzie zastanówcie się dlaczego zdecydowana większość wpisów jest negatywna a tu nagle ktoś zachwala? Jeśli chcecie się przekonać na własnej skórze to jest tylko jeden sposób by to sprawdzić.
Rafał 2015-05-20 11:27:29
Byłem u nich na rozmowie- zero szacunku dla mojego czasu mimo, że byłem umówiony na konkretną godzinę, czekałem na rozmowę blisko godzinę.
Pytania z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rozmowa merytorycznie o niczym, rzucone tekstem, że o urlopie w wakacje mogę sobie pomarzyć- może we wrześniu jak się zgodzą, umowa najniższa, wyrównanie na umowie śmieciowej. Mam wrażenie, że właściciele myślą, że za nie całe 2 tysiące będę w podskokach wykonywać ich polecenia. Poszedłem na rozmowę z ciekawości bo kuzyn tam pracował i nasłuchałem się ciekawych rzeczy o "szefach". Ale to co zobaczyłem w firmie to z lekka żenada, będę długo wspominał tę w anegdotkach przy piwie.
1
przedstawiciel 2015-07-28 07:20:14
Pracowałem tam jako ph wiosną tego roku, moja kariera zakończyła się po 3 tygodniach. Zwolniono mnie bo uznałem, że nikt, a na pewno nie byle kto jak właścicielka nie będą włazić buciorami w moje życie prywatne i dałem temu wyraz co zaskutkowało zwolnieniem:) poza tym syf, brud, smród z toalet, palenie papierochów w biurze. Właściciele to starzy ludzie, którzy doszli do jakiejś kasy i nie wytrzymali ciśnienia z tym związanego, no a ta łysa baba to jakiś totalny ludzki niewypał
2
PH15 2015-10-17 11:56:29
Firma masakra
1
xyz 2015-12-26 20:57:05
"mania" buhahha jesteście smieszną firma która pisze sama sobie komentarze na goworku to smutne /pozdrawiam
2
tomek 2015-12-26 22:07:40
Mania=Sabina, kobieto ochłoń, siedzisz w tej smutnej jak.... norze i jeszcze bronisz tych dorobkiewiczów
2
zxcv 2016-02-23 22:53:18
hehehehe, nie ma konkretnych przykładów? to znaczy, że ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem. przede wszystkim to żaden producent tylko firma zlecająca innej firmie produkcje. takich "producentów" to można w pięty wsadzić, zwykła firma handlowa, nawet nie konfekcjonująca, żenada
2
kub 2016-04-12 12:45:55
zwykle nie piszę na takich portalach, ale muszę przestrzec wszystkich, którzy zamierzali Iść na rozmowę kwalifikacyjną. Tak ! nie ma sensu nawet iść na rozmowę zupełna strata czasu! Jeszcze takiej atmosfery to jak żyje to nigdzie nie widziałem. No chyba, że akurat jakiś pracownik zmarł i dlatego wszyscy mieli taki humor. Jak dla mnie to dramat przez duże D ! Nikt ze sobą nie rozmawia, ludzie siedzą jak na ścięcie. Spędziłem tam 40 minut, a wyszedłem przygnębiony jakby mało kiedy. Komentarz wyżej "firma ze az zyc sie chce" jest naprawdę trafny MASAKRA
ps/(firma jest z łodzi więc nie wiem skąd Toruń na górze"
2
gimb 2016-04-13 12:34:27
UWAGA FIRMA( usunięte przez administratora )TONA NADGODZIN TYLKO PRETENSJE, A DO JAZDY PO 14 GODZIN CZARNE AUTO BEZ KLIMATYZACJI Z SZYBAMI NA KORBKI
2
nigdy więcej 2016-05-13 00:44:21
Słabe wyniki? :D tam nie ma żadnego wyznacznika. Jeżeli wyjeżdżasz w trasę tym rozklekotanym Nemo z przebiegiem 300 tys. to jeździsz dopóki nie padniesz, albo dopóki ci się samochód nie rozkraczy. Z każdego miejsca telefon do Szanownego Prezesa i wysłuchiwanie beznadziejnych poleceń, których wstyd wykonywać. Ta firma to nieporozumienie. Średnio 15 nowych przedstawicieli rocznie, a samochody 3. J( usunięte przez administratora )Firma porażka, szkoda czasu, zdrowia i zaangażowania na cokolwiek.
1
Gimb 2016-05-16 19:48:38
Na szczęście już nie jestem zatrudniony. A nadgodziny są zawsze a pensja zawsze taka sama bez względu na to ile się sprzeda... O ( usunięte przez administratora )
1
NIE 2016-06-23 19:05:20
Przestrzegam wszystkich przed JAKĄKOLWIEK współpracą z firma ziemia obiecana jami... Firma niekonkretna, problemowa,a właściciele co najmniej dziwni ! Szkoda nerwów i czasu!
1
jackpot 2016-07-22 15:00:08
Ta firma to istny koszmar pracownika. Nadgodziny na porządku dziennym i to za darmo. Do tego atmosfera niczym w domu grozy. Właścicielka firmy to osoba niezrównoważona psychicznie, nie mówiąc już o jej 'prawej ręce'. Generalnie polecam trzymać się od tego miejsca byle dalej.
SAD 2016-07-22 18:49:46
Jeśli masz w planach pracować w tej firmie, to przygotuj się na następujące procedury:

-Nadgodziny, średnio 11 godzin dziennie. Oczywiście charytatywnie, bo firma za nie zapłaci
-Jazdę w trasy samochodem marki citroen nemo. Bez klimatyzacji , w bardzo słabym stanie technicznym
-Z każdego miejsca trzeba dzwonić do pana prezesa i meldować co się wykonało. Średnio 25 telefonów dziennie
-Gdy przyjdzie ci do głowy napisać meila do klienta, to będziesz go korygował 30 razy bo musi go zaakceptować pani S.S. oraz szanowna pani prezes.
- Mobbing w najwyższych dawkach serwowany przez panią prezes oraz S.S.
-Jeśli jesteś osobą o słabej kondycji psychicznej, bądź po jakichś przejściach. Odpuść sobie, firma ma na celu spacyfikowanie i udowodnienie za wszelką cenę że jesteś osobą niekompetentną oraz nieudolną
-Wyzwiska pod swoim adresem usłyszysz wielokrotnie
-Nikt cię nie nagrodzi za dobrze przeprowadzaną sprzedaż, tudzież znalezienie nowych klientów. Nawet zostaniesz za to publicznie obrażony !
-W upalne dni nie licz na to że dostaniesz choćby malutką butelkę wody
-Pracować będziesz również na magazynie, bo firma od ciebie będzie tego wymagała
-Jeśli zgodzisz się na umowę o prace za najniższą krajową oraz premie uznaniową, to musisz robić wszystko aby Szefostwo było z ciebie dumne, bo inaczej dostaniesz tylko najniższą krajową, nie uzna ci nikt premii jeśli będziesz miał własne zdanie i będziesz niewygodny
-Prawo pracy jak i Etyka są łamane na każdym kroku

To tylko malutki fragment tego co cie tam spotka, jednak jeśli chcesz tam pracować to proszę bardzo
Szerokiej drogi i powodzenia ! :)

ph2015 2016-08-18 11:33:53
nadgodziny nie platne . na papierze najnizsza krajowa i taka mozesz dostac a o prowizji zapomnij ( praca handlowca polega glownie na systemie prowizyjnym!) a ziemia wyplaca prowizje po ROKU czasu! pierwsze 3 miesiace bez prowizji pozniej as nachodzi na inne mieisace i rzeczywiscie prowizja po roku tylko kto tam wytrzyma rok?! no raczej nieliczni z taką atmosfera w pracy
tomek 2016-10-03 19:45:30
wszystko napisane powyżej sie zgadza terror terror i jeszcze raz terror, dodam jeszcze, że gdziekolwiek się nie pojedzie to wszyscy się śmieją z tej firmy... Jak inne firmy słyszą, że jesteś z ziemi obiecanej to mają niezły polew... Właściciele nie mogą pojąć, że ich wzory za Chiny się nie sprzedają... Na wszystko mają jakąś odpowiedź, a prawda jest taka że zeszyty są brzydkie drogie i z firmą nikt nie chce współpracować!!!
michł 2016-10-09 22:06:16
No to w takim razie kto tu jeszcze pracuje? W dzisiejszych czasach nikt nie zmusza się do pracy, jeśli warunki czy atmosfera faktycznie są takie fatalne. A tutaj ja nie widzę rotacji, bo przecież nie ma ofert pracy.
xyz 2016-11-16 15:36:50
o doawno tu nie zaglalem ale i ja skomentuje

- umowa o prace o ile dostaniesz (nie dostaniesz dluzej niz na rok czasu wiec o kredycie lub
podobnych zapomnij
o prowizji raczej zapomnij


Do pracy w zo mozna przywyknac ale trzeba:

- nie miec swojego zdania
- pracowac od 8:00 do 21:00
- nie upominac sie o prowizje i dodatki

Ogolnie klimat w firmie straszny.
a najgorsza przelozona (prawa reka szefostwa ) baba tak upierdliwa meczaca ze nikt nie jest w stanie z nia wytrzymac , doczepia sie o wszystko i wszystkich .. w sumie troche mi jej szkoda bo ta praca to od 20 lat jej jedyna firma i jest traktowana tam jak niewolnik ale czemu pozniej wyzywa sie na innych.
Zostaw swoją opinię o ziemia obiecana jami - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ziemia obiecana jami