logo Procreate Sp. z o.o.

Procreate Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Procreate Sp. z o.o.

A 2013-09-25 09:30:15
Witam,

tak jak napisałam w moim poprzednim poście - jeżeli chcą Państwo dowiedzieć się ile kosztuje kompleksowa opieka nad stroną internetową - zapraszam na naszą www.
Na wszelkie pytania dotyczące usług chętnie odpowiedzą nasi konsultanci z Biura Obsługi Klienta.
Odpowiadając jednak na pytanie "anonima" - nie ustalamy cen kierując się zasobnością portfeli naszych Klientów, a jedynie liczbą słów kluczowych.

Pozdrawiam serdecznie
A 2013-09-26 08:55:47
Witam,

nasi konsultanci dostają gotową bazę firm. Nie muszą na własną rękę przeszukiwać Internetu w poszukiwaniu kontaktów.

Pozdrawiam
1
Bona 2013-10-01 08:05:36
Bywa, że ktoś się rozłączy, ale to wcale nie zdarza się tak często:)
3
jack 2013-12-13 20:21:25
zastanawiam się nad pracą dla tej firmy. Co myślicie? ile można zarobić? jaka jest szansa sprzedaży?
Pracownik 2013-12-17 08:50:23
Witam! Pisałem tutaj kilka miesięcy temu na temat jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w Procreate PRZECZYTAJ - 2013-09-05 21:16:10. I jak się okazało dostałem tu pracę. Ja jestem zadowolony bo nie tylko można zarobić, ale atmosfera jest fajna nikt nikomu nie podkłada świni jak czegoś się nie wie to Ci pomogą. Zarobki podstawa + prowizja. Nie ma jakiegoś ciśnienia raczej kierownik skupia się na tym żeby nastawić pracownika, że im więcej telefonów i ofert tym większa szansa na lepszy wynik. Prowizja od 40% - 80%. Ja nie żałuje decyzji podjęcia pracy. Wiadomo od razu kokosów nie ma trzeba wyrobić sobie kontakty. Wszystko zależy od Ciebie.
4
Mariusz 2014-01-13 18:13:33
W Procreate jest bardzo przyjaznym miejscem pracy. Fajni pozytywni ludzi. Atmosfera pozytywna.Na początku nowy pracownik otrzymuje gruntowne szkolenie z produktu oraz szkolenie sprzedażowe od Jerzego , który zna się na tym co robi . A sama praca jak to praca - wszystko zależy od Twojego Podejścia!!!Jasno, przejrzysto określone cele. Myślę, że warto aplikować do Procreate :)
3
Agnieszka 2014-03-03 18:23:27
I masz trzy umowy. Jeśli przejdziesz rozmowę kwalifikacyjną, to jesteś zaproszony na dwu tygodniowe szkolenie. I za uczestnictwo w tym szkoleniu ( dziesięć dni)-szkolenie z produktu,po kilku dniach już praca z klientem(telefonowanie) , otrzymujesz (usunięte przez administratora) złoty plus premia za pozyskanie klienta. Jeśli pokazujesz firmie, przełożonym , że telefonowanie do klientów (minimum (usunięte przez administratora) rozmowy i (usunięte przez administratora) ofert do klientów) to masz szanse zostać konsultantem i tutaj za cały miesiąc pracy zarabiasz (usunięte przez administratora) złoty netto i do tego premie za wyniki(trzy miesiące).A po trzech miesiącach, możesz zostać specjalistą i twoja podstawa wzrasta do (usunięte przez administratora) plus premia za wyniki.Po (usunięte przez administratora) pracy na umowę zlecenie masz szansę na umowę o pracę.Naprawdę można zarobić tam duże pieniądze:) (usunięte przez administratora)
iwona 2014-03-04 21:01:34
Czy na tej umowie zlecenie jest jakiś urlop? co jesli zachorujesz? Ile połaczen dziennie musisz wykonać?
Z. 2014-03-05 11:38:55
W przypadku umów cywilnoprawnych (w tym umów zlecenie) nie obowiązuje urlop, ani zwolnienie lekarskie jak w przypadku umowy o pracę, jednak w firmie Procreate stawiamy na "ludzkie" podejście do wszystkich członków naszego zespołu, niezależnie od typu podpisanej umowy, dlatego nic nie stoi na przeszkodzie, aby w porozumieniu z przełożonym ustalić takie dni, w których możliwe będzie nierealizowanie zlecenia
jakub 2014-03-06 00:33:15
Był ktoś na rozmowie już? było ogłoszenie na 2 stanowiska.U mnie cisza narazie.
1
gula 2014-04-08 13:06:12
jeszcze się nie odezwali, a ich oferta brzmi tak dobrze :) i umowa o pracę i stabilność, wydaje się oferta marzenie
1
Romek 2014-04-09 23:27:09
Nadal cisza i brak odzewu? może w ogóle nikogo tak naprawde nie szukaja do procreate tylko sobie baze CV budują...
Aga 2014-04-17 00:54:34
w Telemarketingu jaka umowa o praca? Oni oferują UMOWĘ ZLECENIE!jaka stabilność zatrudnienia? Jak nie masz wyników tracisz pracę z dnia na dzień? Czytaj duża rotacja ludzi:-)
Romek 2014-04-17 22:48:28
Zgadzam się. I tak powinno być!To jest call centre, telemarketing.To nie jest rodzaj pracy gdzie pracodawca nawiązuje długą współprace z pracownikiem. W telemarketingu jest jest jak na plantacji bawełny - jesteś tylko murzynem. Jeśli przynosisz zysk firmie , to możesz pracować na umowie śmieciowej, najlepiej jak najdłużej. Gdy twoja motywacja i efektywność spada no to nie ma się im co dziwić. Po co mają trzymać kogoś kto nie przynosi im tak naprawdę żadnej korzyści .W takim rodzaju umowy można rozwiązać współpracę z dnia na dzień. Można przyjąć nowego murzyna:-)Tak powinno być w każdej firmie!!!
1
Artur Romek i Atomek 2014-04-18 00:08:58
Tak się akurat składa, że mam okazję pracować w tej firmie. Czytam te ostatnie komentarze i nie mogę oprzeć się wrażeniu, że ktoś próbuje tu całą sytuację zmanipulować. Przede wszystkim umowa zlecenie to początek. Fakt, sprzedaż jest najważniejsza i nie ma się czemu dziwić - przecież gdyby jej nie było to nawet tej umowy zlecenie firma by dać nie mogła - bo bez względu na rodzaj umowy mam wrażenie, że muszą mieć z czego zapłacić... :) A to zagwarantują tylko wyniki. Kto tego nie rozumie niech założy firmę i spróbuje kogoś zatrudnić, a następnie co miesiąc, w terminie płacić wynagrodzenie. I wcale nikt mnie tu nie traktuje jak "murzyna" (swoją drogą - brawo za porównanie, pełne kultury i dobrego smaku!) - zarabiam bardzo dobrze i UWAGA, ZASKOCZENIE - mam umowę o pracę. Dlatego ktoś kto pisał powyższe dwa, trzy komentarze najzwyczajniej stara się nam zrobić zły PR bo pojęcia o tym co się u nas dzieje nie ma na pewno. Nie ma też u nas rotacji, jesteśmy zgranym zespołem i tylko niektóre ogniwa się zmieniają, ale to przecież normalne w każdej firmie. Nie znam Call Center, w którym TELEMARKETERZY pracowaliby od KILKU LAT na UMOWĘ O PRACĘ, a u nas tak własnie jest. Polecam.
2
Mariusz 2014-04-18 15:01:33
Nie pracujesz tu to po co się wypowiadasz. Ja tu pracuje i jest ok. Sprzedaż musisz mieć w każdej firmie handlowej tylko powiedz mi jedno... W jakim call center siedzisz rozmawiasz z klientem przez telefon i pijesz kawę na luzie??? Albo co tydzień masz śniadanie od firmy w godzinach pracy na koszt pracodawcy. Ludzie tu pracują rok dwa dłużej. Przyjdź tu do pracy to odszczekasz, ze jesteśmy murzynami o ile masz wiedze na temat seo.
4
Murzyn 2014-05-14 08:54:15
to weź dzwon według skryptu i coś sprzedaj powodzenia :D
Pracownica 2014-05-27 10:31:13
Murzyn, nie wiem czy kiedykolwiek miałeś okazję sprzedawać wg skryptu, ale po tym komentarzu sądzę, że albo nie, albo miałeś niedopasowany skrypt.
Wszystko zależy od tego KTO i JAKI skrypt napisze! Wiadomo, że czasem trzeba dołożyć coś od siebie i zamienić słowo, ale dobry skrypt to PODSTAWA sprzedaży. W Procreate otrzymujesz skrypt, który możesz zmodyfikować pod siebie, ale gdyby sprzedawać tylko dzięki niemu (bez jakichkolwiek zmian) jesteś w stanie zrobić świetny wynik i (uwaga!) sprzedawać!
Podsumuję: aby coś skomentować najpierw trzeba mieć informacje pełne, wiarygodne i najlepiej ze źródła, a nie mówienie "z powietrza" stereotypowych bzdur.
Bambo:) 2014-06-10 11:59:51
Jasne, że trzeba znać podstawy produktu itd i jakoś trzeba pierwsze rozmowy zaczynać, ale dopiero z czasem wyrabia się gadka z klientem na luzie. Jak człowiek trzyma się kurczowo nie wyrobi się pewności i spontanu, który jest podstawą ;)
Pracownica 2014-06-10 12:21:19
Dlatego właśnie napisałam, że "że czasem trzeba dołożyć coś od siebie i zamienić słowo" oraz, że "W Procreate otrzymujesz skrypt, który możesz zmodyfikować pod siebie". Nigdy od początku nie jest luźno, ale akurat w wyrobieniu gadki z Klientem pomaga m.in. atmosfera w zespole i wzajemna pomoc - jest dużo łatwiej niż wtedy, kiedy każdy tylko patrzy by kopać pod sobą dołki (jak w co niektórych call center). ;-)
redan 2014-08-03 13:53:24
Kiedyś było to przyjazne miejsce pracy. Obecnie zrobiło się typowe call center jak każde inne. Wskaźniki , statystyki , czasy itd , przez co dzwoni się do tych klientów z którymi można dłużej pogadać a nie do tych którym możesz to sprzedać. Produkt to kompletne naciąganie ludzi prawie żaden klient nie ma pozycji dlatego z czasem uodparniasz się na wciskanie tej ciemnoty a klientów traktujesz jak idiotów i liczysz że odeślą umowę zanim znajdą opinie o firmie. Trzeba jednak przyznać uczciwie że można tu zarobić przyzwoite pieniądze , nie ma problemów z terminowością wypłat i można zdobyć doświadczenie ze względu na dobre szkolenia. Podsumowując jeśli masz doświadczenie w pracy w innych call center, nie masz oporów moralnych to u nas też wytrzymasz. Nie jest gorzej jak gdzie indziej na słuchawce.
14
Pracownica Procreate 2014-08-20 11:05:04
Pozdrawiam koleżankę lub kolegę z Procreate :) ciekawe w którym pokoju pracujesz ?? może w tym co Ja :) jeżeli tak jest Tobie źle to się zwolnij :)
1
Malinowski 2014-09-08 00:08:16
Pracownicy w Procreate są z reguły leniwi i nieuczciwi, trzeba ich więc nieustannie pilnować i kontrolować, a szef powinien mieć z tyłu drugą parę oczu, bo jak się tylko odwróci, to ci za nim już nie pracują. Takie opinie padają nierzadko z ust tzw. "doświadczonych menedżerów" – kierownika sprzedaży i zarządu firmy Procreate. I co gorsza, mają one charakter samosprawdzających się przepowiedni. Bo pracownicy w Procreate, których godność jest systematycznie i systemowo deptana, nie budują w sobie poczucia lojalności dla firmy Procreate. Dla nich firma Procreate jest wrogiem, okupantem, więziennym nadzorcą, z którym trzeba walczyć. A ponieważ firma Procreate traktuje nas nieetycznie, to my posłużymy się nieetycznymi metodami. Traw więc wojna, której nikt nie jest w stanie wygrać.
Skoro nie można wygrać tej wojny, to najlepiej w ogóle nie zaczynać. Najlepiej jest założyć, że ludzie w Procreate są z reguły uczciwi i pracowici, choć oczywiście zdarzają się wyjątki. Przyjęcie pozytywnego założenia to też samosprawdzająca się przepowiednia. Oczywiście samo założenie nie wystarczy. Muszą za nim iść uwiarygodniające i wzmacniające to założenie: kultura współpracy, kultura zaufania, budowanie pozytywnych relacji międzyludzkich, sztuka asertywnego komunikowania się i wiele innych.
11
Pracownica Procreate 2014-09-08 13:37:30
Mój Drogi Malinowski Kolego do którego owo nazwisko na pewno
nie należy (podpisz się swoim skoro stać ciebie na takie opinie, miej
jaja):)
odpuść sobie te fekalia intelektualne i zwolnij się skoro tak jest Tobie w Procreate źle.
Widocznie jesteś beznadziejny i nie nadajesz się do tej pracy, skoro tak oceniasz firmę.
Powiatowy Urząd Pracy ul.Czarnieckiego 9 Poznań- tam szukaj szczęścia :)
2
Filipek 2014-09-08 14:30:24
Drogi Malinowski mam tylko 3 słowa do Ciebie... Co Ty bredzisz???
racjonalista 2014-09-22 22:58:06
a pewnie, po roku mozesz byc nawet prezesem! dorobisz sie camaro, swojego biura - u nas jest dokladnie tak jak we wszystkich podobnych firmach! :)
2
racjonalista 2014-10-07 00:04:08
masz racje ze nie mozna byc prezesem po roku to byla przeciez odpowiedz z przymruzeniem oka na pytanie czy mozna sie dorobic przez rok :))) jak sie pracuje i robi swoje to i swoje mozna wyciagnac :))) bez obaw praca jest taka jak w ogloszeniu chyba ze zmienili ogloszenie bo nie wiem jak teraz wyglada :))) najlepiej przyjdz na rozmowe a wszystkiego sie dowiesz
kolo 2014-11-12 14:39:31
Pracowałem tu krótko (3 miesiące), ale mogę powiedzieć że fajna atmosfera. Ludzie którzy pracują tu dłużej zadowoleni i wypłata na czas bez proszenia się. Jak ktoś lubi kontakt z Klientem polecam.
1
redan 2014-11-13 22:29:20
na początku (usunięte przez administratora) , potem (usunięte przez administratora) . Reszta zależy od umiejętności , wytrwałości , szczęścia , no i stopnia naiwności ludzi do których zadzwonisz ,ale prowizja jest adekwatna. Finansowo krzywdy nie ma.
racjonalista 2014-11-14 18:29:42
Prawdopodobnie Procreate płaci największą podstawę w branż.
3
komi76 2014-12-10 09:27:59
pracowałem krótko w tam w sprzedaży. bez komentarza, podobnie jak na sprzedażówce Orange. roboty dużo. rozmowy z klientami nie zawsze bywają miłe. dobrze się zastanów.
sirk 2015-01-08 19:12:05
Tam jest rekrutacja ciągła :)))
anyżowy 2015-02-12 14:58:59
Praca idalna dla ludzi, którzy pragną traktować ją poważnie a nie tylko jako miejsce na przeczekanie. Kasa super wiadomo początki bywają różne, ale to tak jak wszędzie. Osobiście serdecznie polecam SJ.
Ela 2015-03-05 13:25:34
Idealna praca na przeczekanie.Tak na kilka miesięcy i gdy pojawi się lepsza praca to szybka zmiana , tym bardziej , że pracuje się w Procreate przez dłuższy okres na umowę zlecenie.
2
klient 2015-04-29 09:28:49
Witam. Miałem pozycjonowaną stronę u nich. Nic nie było wykonywane, wszyscy byli bezczelni. Nie polecam, oszukali mnie i tyle.
Jacek 2015-06-02 12:11:27
Dzwoni do mnie Patrycja R. już z nowej firmy. Mówię, ze zostałem oszukany przez taką jedną firmę, okazało się, że to ci sami ludzie, tylko firma stara była. Dzwoni na drugi numer ...! Oknami, drzwiami się walą.
Krzysztof 2015-06-21 21:13:53
Współpracuje z Firmą Internet Plus ponad 4 lata i jestem bardzo zadowolony ze współpracy. Obsługa kampanii Adwords oraz SEO na bardzo wysokim poziomie. Ponadto chcę dodać, że moja strona pojawia się na pierwszych miejscach w wyszukiwarce Google oraz Bing w pozycjonowaniu naturalnym na frazy związane z transportem, gdzie ta branża jest bardzo konkurencyjna. Z czystym sumieniem mogę polecić tę firmę jako partnera biznesowego.
Maciej 2015-06-23 14:12:44
Ciekawe jak to się stało Krzysztofie , że z Internet Plus współpracujesz od 4 lat skoro od kwietnia 2015 roku funkcjonują pod nową nazwą (sprawdź sobie KRS).
1
lol 2015-06-23 20:02:46
hahaha
1
Joanna Olszewska 2015-06-30 11:10:18
Ja zostałam przez firmę Procreate oszukana na blisko 6000 ZŁ. Podpisałam z nimi umowę w październiku 2013 roku. Od marca 2014 zaczęłam zgłaszać reklamacje, że nie widze efektów ich pracy. Zrbiłam nawet ekspertyzę w niezleżnej firmie, która potwierdziła, ze Procreate nie robi nic, bazuje na juz wyprwacowanym wczesniej pozycjonowaniu. Przepychanka trwała do sierpnia mailowo, a w zasadzie był to moj jednostronny monolog. Koniec końców zerwałam umowę i zarzadałąm zwrotu za już zapłocone faktury, nie płacĄc też ostatnich faktur. Procreate nie uznało mojego wypowiedzenia. Efektem jest nakaz zapłaty z sądu, który dziwnym trfem nie trafił do mnie, jak również żadne wczesniejsze wezwania do zapłaty, o ile w ogóle były. Sprawa trafiła do komornika i jak się domyślacie w naszym Państwie człowiek oszukany ma małą szansę by w takiej sytauacji bronic się, zwłaśzcza jak trzeba dotrzymać 7-o dniowych terminów, a sytauacje w zyciu są różne. Tak więc przestrzegam wszystkich. Są aroganccy i przede wszystkim nieuczciwi! AŻ DZIW BIERZE ŻE W ŚWIETLE TYLU POKRZYWDZONYCH JESZCZE FUNKCJONUJĄ! Acha i potwierdzam w poziwie dostałam aktualizacje o zmianie nazwy.
2
Klient 2015-07-20 15:05:58
UWAGA TO OSZUŚCI. PODPISUJĄ UMOWĘ PÓŹNIEJ NIC NIE ROBIĄ. NIE POLECAM TEJ FIRMY OSZUŚCI.

Pozycjonowali mi stronę 2015-07-20 15:25:52
Witam, PRZESTRZEGAM PRZED TA FIRMA. Na początku wszystko ok. Jak podpiszesz umowę nie pozycjonują twoje strony, Tylko wysyłają faktury.
TO KRĘTACZE proszę uważać na tą firmę - NIE POLECAM TEJ FIRMY UWAGA!!!!!!
Irek 2015-08-24 15:53:41
Własnie kończe z nimi współprace. Wszystko to co oni robią to jedna wielka ściema. Znajdzcie sobie ludzie inną firmę do pozycjonowania stron. Oszuści i tyle.
monia 2015-09-29 15:18:39
Ja mam podobna sytuacje ,reklamacje na niewykonywana usługę nic nie daja,moja firma padła a niezapłacone faktury za totalny bubel usługowy trafiły do komornika.ZŁODZIEJSKIE PRAKTYKI ZA OTOCZKA PRAWA ;) FARSA
marcin112 2015-11-11 12:36:01
@Monia, ja się z Tobą zupełnie nie zgodzę. Firma bardzo kompetentna, obsługa super życzliwa, mają naprawdę bardzo dobry dział sprzedażowy. Współpracuję z nimi od 2009r. i jestem ich bardzo zadowolonym klientem, na każdą moją propozycję mam natychmiastową odpowiedź, a grono klientów od tych 6 lat wzrosła mi o tyle %, że nawet nie jestem w stanie się doliczyć. Pozdrawiam gorąco :)
Mati 2015-11-12 11:18:56
Dokładnie tylko współpraca z Sunrise System daje oczekiwane wyniki.
Tuskany 2015-12-17 12:06:38
Nie uznali mojego wypowiedzenia mimo że zaraz na początku współpracy odmówiłem podania dostępu do strony mówiąć że rezygnuję twierdzą że pozycjonowali moją stronę mimo że nie było żadnej optymalizacji onsite backlinków itp zero śladu nawet tandetnego blackhat seo mało tego strona nawet w owym czasie nie isniała bo nie zapłaciłem za domenę ale oni jakoś tego nie zauważyli . Zaproponowane frazy nawet w top 3 nie dały by prawie żadnej konwersji nie mają pojęcia o SEO Dałem się namówić na pseudopozycjonowanie nie mając pojęcia jak to działa teraz siedzę w temacie i widzę jaki wielki błąd zrobiłem korzystając z ich usług.
król Artur 2015-12-22 09:30:43
Spokojnie teraz. Firma zmieniła nazwę z Procreate na Internet Plus i można na nowo tworzyć "markę" ;-)
Kamila 2015-12-29 23:09:51
Polecam Tę firmę do współpracy, świetne doradztwo, szybka realizacja kampanii adwords, pozycje w top10.
Gość 2016-01-05 09:14:42
Ludzie.. poważnie macie pretensje, że w dziale sprzedaży do obowiązków należy sprzedaż? Świat jest pełen leniwych, którzy chcą się dorobić na NICNIEROBIENIU.. wszędzie jest dobrze jeśli się PRACUJE a nie siedzi i marudzi, jak bardzo jest źle!!! Akurat to, co trzeba oddać Firmie to to, że jeśli wykonuje się swoje obowiązki, Przełożeni to doceniają. Poza tym nie oszukujmy się, nie każdy nadaje się do pracy na takim poziomie zaawansowania sprzedaży i pracy z klientem. Moja propozycja - jeśli ktoś się nie nadaje, niech idzie do lidla na kasę i cieszy się, że w ogóle ma pracę. Do reszty ludzi - Firma jest kompetentna, zatrudnia dobrych fachowców i sztab specjalistów :) Polecam.
Zostaw swoją opinię o Procreate Sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Procreate Sp. z o.o.