brak logo

JYSK

Gdańsk

Opinie o JYSK

jysk 2014-07-09 14:43:11
Witam

Nie polecam pracy w Jysk wszyscy uciekają z tej firmy,praca w 2 osoby na zmianie 1 osoba na kasie a druga biega po sklepie i magazynie jak szalona i za co ? za umowę na 3/4 etatu i 1200 na rękę.Zakres obowiązków 2 kartki a4,dostawa 20 palet i ręczny rozładunek w jednego faceta.Umowa na 3/4 etatu ale masz obowiązek dopracowywać do pełnego etatu ,czyli jesteś na każde zawołanie (telefon).
Studentom też nie polecam bo nikt nie będzie robił grafiku pod kogoś,to ty jesteś dla firmy i ona będzie zarządzać twoim wolnym czasem.
Ale jeśli ktoś chce spróbować to czemu nie zawsze po 2 dniach może zrezygnować i nic go to nie kosztuje.
mmm 2014-07-23 12:17:19
a ja mam konkretne pytanie. ile zarbia zastępca kierownika/kierownik sklepu?
9
lawenda 2014-07-31 18:00:28
Zabawne a za razem dziwne dlaczego ktoś usunął moją opinię....na którą odpowiedział Kosowik???
1
uuuj 2014-08-17 13:37:08
W jysku o żadnym elastycznym grafiku pracy nie ma mowy. Lepiej sie udaj do MC donald albo na telemarketera.
Przemek 2014-10-21 20:42:03
Praca w Jysk:
pierwsza umowa na rok, druga również, trzecia na czas nieokreślony
grafik i godziny pracy elastyczne, tz pracuje się 7 dni w tyg, w równoważnym czasie pracy
wynagrodzenie najniższe płacone w Jysku na pełny etat, a tym samym takie jakie dostaje się na start na stanowisku sprzedawcy to 2200 brutto, dodatkowo premia ( ile?? nie wiem, są konkursy, a także bony na święta)
atmosfera pracy zależy wiadomo od zespołu i kierownika :-)
tyle się dowiedziałem na rozmowie rekrutacyjnej
MALUTKA123 2014-10-22 12:29:02
witam pracuje już długo w firmie ja nie narzekam lubie swoja prace i ludzi z którymi pracuje może nie ma kokosów ale pieniądze zawsze na czas na swieta tez wiec naprawdę nikt nikogo na siłe nie trzyma znajdźcie sobie inna prace i odejdzie jak wam jest tak zle powodzonka
1
zaciekawiona 2015-01-12 10:53:20
Mam pytanie do pracowników sklepu JYSK.W jaki sposób rozliczane są nagrody grupowe?Kto posiada do nich prawo?
3
student 2015-01-30 14:38:34
Polecam pracę w JYSK'u. Pracowałem tam dwa lata, na 1/2 etatu jako sprzedawca, godząc jednocześnie pracę i studia. Nie było nigdy problemu z dostosowaniem grafiku do planu zajęć na studiach, a podkreślam że studiowałem dziennie. Oczywiście praca nie jest lekka bo zdarza się być w dwie osoby na zmianie co jest dość kłopotliwe jeśli robi się większy ruch, ale wszystko do przeżycia. Dostawy też ciężkie, bywa że trzeba przyjąć samemu całą dostawę. Jednak w ciągu dwóch lat wiele się nauczyłem i polecam pracę w tej firmie. Wynagrodzenie wypłacane na czas (a porównując ze znajomymi pracującymi w innych firmach płaca jest całkiem niezła) dodatkowo świąteczne dodatki na naprawdę wysokim poziomie. Polecam!
3
karbon 2015-02-20 20:42:05
Ile pieniedzy dostaje sie za pol etatu?
Czy bedac na 4 godziny czesto zostaje sie dluzej ?
pracowniczka 2015-02-26 10:12:15
Za pół etatu dostaje około 900 zl na reke. (1200 brutto). Ja rzadko zostaje po godzinach. Jak była potrzeba to owszem (wizytacja, ogrodowa etc)
jaandja 2015-04-08 10:30:43
W którym punkcie się takie cuda zdarzają ?
student 2015-04-08 14:36:45
Takie cuda w Jeleniej Górze :)
Shadow 2015-06-26 18:08:29
Pracuję od kilku tygodni i nie ma na co narzekać. (Jestem studentem btw) Pieniądze są, umowa o pracę, do tego całkiem spore premie. Wszystko na czas, załoga przemiła, a praca wcale nie jest taka podła jak niektórzy opisują ;)
pracownik 2015-06-28 16:43:58
Cześć,
ja pracuję w Jysku dłuższy czas. Zgodzę się z poprzednikami, że praca jest ciężka. Dużo obowiązków i zawsze za mało czasu. Człowiek uczy się bardzo dużo i albo się dostosuje albo nie. Dla niektórych osób to nie jest odpowiednia praca. Tu nie ma czasu na pogaduchy i godzinne picie kawy. Jeżeli w sklepach jest mała obsada, to po prostu nie można sobie pozwolić na słabe ogniwa w zespole. Pracujemy jako zespół. Jeżeli pytacie o awanse to znam dziesiątki osób, które awansowały. Większość kierowników sklepów pochodzi z awansów, łatwiej awansować, jeżeli jest się mobilnym, tzn. nie widzi problemu w przeprowadzce do innego miasta, czasami oddalonego o kilkaset kilometrów. Co do grafiku to u mnie raczej się nie zmienia pod warunkiem, że nikt nie idzie na zwolnienie lekarskie lub nie ma innych nieprzewidzianych okoliczności. Dostosowanie grafiku jest możliwe. Znam osobę, która przez rok pracowała na 3/4 etatu ucząc się w technikóm dziennym w klasie maturalnej. Po maturze pracuje już na cały etat. Podsumowując, trzeba się zastanowić co chcemy robić i taką pracę wybrać. Pozdrawiam
1234 2015-07-06 13:23:43
praca na spacerowej w Gdansku, ktos cos ? na temat kierownika i wgl?
lukasz 2015-08-07 22:45:29
Nie polecam pracy w jysk, kierownicy to najgorsze dupki, nie liczą sie z kandydatami na pracowników, traktują ich jak żebraków a nie klientów. Dotyczy to zwłaszcza sklepów na śląsku. Jest wiele lepszych miejsc pracy. Omijać jysk szerokim łukiem!
w raju raj 2015-09-24 17:48:25
czy sklep w dębicy przenosi się do galeri raj? czy to drugi otworzą?
ślązak 2015-11-07 21:22:01
Pracuje ponad ror w Jysk i sobie chwale. płacą dobrze jak na atmosfere pracy. Jeśli jesteś ambitny to cie docenią i masz otwarte drzwi na program szkolenia kierowników. Pracowalem w innych branżach i tam psychika wysiadała. W Jysk jest o wiele spokojniej a socjal bardzo rozbudowany. Polecam prace w Jysk.
ona 2016-01-08 14:09:04
Zwracają uwagę na wiek? Biorą tylko studentów?
Ars 2016-01-27 11:05:19
Te pozytywne opinie chyba sami regionalni piszą popijając kawusie i pierdząc w stołek. Dla mnie to był horror. Psychiczne znęcanie się nad pracownikiem. Oszukiwanie i nie wypłacanie należycie zapracowanych, ciężko zarobionych pieniędzy. Pani z kadr dzwoni do rodziny i rzuca wyzwiskami na pracownika. Musisz non stop zostawać po godzinach. Jeśli masz własne zdanie to jesteś najgorszy i gnębiony przez nabuntowaną całą załogę. Dwie osoby na zmianie w tym jedna zamknie się w biurze i ma wszystko gdzieś. To jeden wielki mobbing. Najgorszemu wrogowi nie poleciła bym tej pracy. Chyba że ktoś chce stracić zdrowie nabawić się problemów z kręgosłupem, kolanami czy choćby nerwami. Wolałam zaryzykować i prowadzić własny interes niż za parę groszy charować jak wół roboczy i być wiecznie pomiatanym. NIGDY WIĘCEJ !!!
10
w jysku od dawna 2016-02-10 09:52:19
podzielam częściowo opinię Ars, regionalni mają dużo czasu na zajmowanie się pierdołami. A czasu na sklepie w 2 osoby nie ma na nic. Ostatnio się regionalny pytał po co 3 osoby na zmianie? Bo 3 osoby na taki sklep to przecież za dużo. Jeśli chodzi o pracę na sklepie to zależy na jaką ekipę trafisz, moja na sklepie jest super i sobie wszyscy pomagamy ale słyszałem, że na innych jest terror i masakra i harujesz za innych pracowników którzy są nad tobą - wszystko zależy od kierownika. Kasa za to co się musisz naharować za 2 lub 3 osoby które powinny być zatrudnione jest niewspółmierna. Zarobki moim zdaniem niesprawiedliwe tak samo premie. W jeden dzień mój sklep potrafi zarobić tyle ile mi płaci w 2 lata a ja z tego mam może 100 zł premii jeśli uda się spełnić jakieś wyśrubowane kryteria.
Dostawa w jedną osobę to norma i sam musisz przerzucić tira mebli i innego towaru. Musisz się podlizywać regionalnemu inaczej nic nie zyskasz pracowitością i zaangażowaniem. W moim sklepie jest 4,75 etatów a sklep otwarty 7 dni w tygodniu po 10, 8 godzin. W tej pracy trzyma mnie tylko fajna atmosfera wśród mojej załogi ale i tak szukam czegoś lepszego bo ile można harować w pojedynkę na zmianie.
4
Slappa 2016-02-17 18:30:29
To prawda. Praca ciężka, jestes zatrudniony na stanowisko sprzedawca/opiekun działu a robisz dosłownie wszystko ( jeździsz wózkiem widłowym, rozladowujesz sam tira z towarem,ciagle wykonujemy polecenia kierownika, kasa, odśnieżanie).Ktos zachoruje dzwoni po ciebie kolega/kolezanka zebys w swoj wolny dzien przyszedł nagle do pracy. Socjal marny: kawa, herbata, bony na swieta i to wszycho. Ogolnie atmosfera dobra, ludzie ok ale zajazd jak koń i trzeba zostań po godzinach " bo trzeba zmienić ceny" Za te pieniadze zdecydowanie nie polecam
4
Gruby Brzuch 2016-02-17 21:38:57
To że Jysk daje umowę i " cała resztę " to zasrany obowiązek a nie jakies WOW! Ludzie nie dajcie się wciągnąć w żałosna gadkę że wypłata na czas i jest umowa bo za swoja prace, wysiłek i poświęcenie dla pracodawcy NALEZY SIĘ !!! godziwe wynagrodzenie. A jak ktos napisał że dają kawe czy herbatę to jest to tak żałosne i plucie pracownikowi w twarz że szkoda komentować. Szanujmy się i nie dajmy zrobic z siebie niewolników.
10
Kama 2016-02-23 18:51:37
A ja się nie zgodzę że coraz mniej firm daje umowę i wynagrodzenie na czas. To propaganda! Jest wręcz odwrotnie. Znajoma pracuje w Pip-e i statystyki po 89 z roku na rok wskazują tendencje wzrostową. Prosze nie siać propagandy. Umowa i godziwe wynagrodzenie to rzeczywiscie cos co się należy za ciężka prace!!!!! W jysk od lat te same płace na poziomie 1600- 1800 zł jako sprzedawca
Niedoceniony 2016-03-17 16:49:14
Nie jest tak zle jako sprzedawca w Jysk. Pracuje ponad rok i nienarzekam. Kasa nie duza i całe dnie w pracy np 3 dni pod rząd 8-20 i nie ma się w ogole dnia ale jestem studentem i nie mam rodzinki wiec spoko. Jak dla mnie jest gicio :-)
rozczarowany 2016-03-18 07:51:51
niby wszyscy mówią o awansach wewnętrznych ale u mnie na regionie na wyższych stanowiskach są ci którzy się potrafią podlizać a nie ci którzy coś potrafią i są pracowici, regionalny jest z rekrutacji zewnętrznej mimo, że było dużo chętnych w firmie na to stanowisko
das 2016-04-03 22:07:40
no wlasnie, jak to jest jesli pracujecie caly dzien te 3 dni z rzedu?
Nie jest tak ze masz przykladowo: dwa tygodnie pracujesz po 3 dni 12 godzin i 4 dni wolnego, jeden tydzien 4 dni po 12 godzin i 3 dni wolnego ? Wtedy wychodzi srednio te 40 godzin tygodniowo, a w koncu jest umowa o prace czyli musza przestrzegac tego ?
rozczarowany 2016-04-04 07:53:50
możesz i pracować 7 dni pod rząd potem jeden dzień przerwy i 6 dni po 11 godzin dziennie. System jest rozliczany kwartalnie więc przy pełnym etacie po prostu do przepracowania chyba 512 godzin na kwartał a jak ułożą grafik to już sprawa kierownika
1
das 2016-04-04 12:58:36
Bez przesady z tym prestizem za 1600 na reke... Dzieki za info. Rozczarowany jesli jest tak jak piszesz to czy pozniej (w tym samym kwartale) jest odpowiednia ilosc dni wolnych czy to sie liczy po prostu jako nadgodziny (jesli jako nadgodziny to czy nie ma problemu z dodatkowym wynagrodzeneim?).
SM 2016-04-11 17:22:32
Wypłata jest zawsze na czas lub nawet dzień/dwa wczesniej. Godziny w kwartale musza się zgadzać! WIęc jeśli tyrasz 5, 6 dni z rzedu i tak powiedzmy przez dwa, trzy tygodnie to potem przepracujesz kilka dni w miesiącu tylko. Ale zwykle jest tak, że pracujesz dzień, dwa lub parę dni, potem masz parę wolnych itd.
rozczarowany 2016-04-14 09:03:07
tak jest że masz wolne potem, nadgodziny się zdarzają ale czy są potem wypłacone czy do odebrania to zależy od regionalnego. Już przeżyłem takie historię że obiecane było przyjdź za dodatkową dopłatę na nadgodziny a potem "do oddania wolne dni" bo firma "nie ma pieniędzy". Jeśli chodzi o premię to możesz dorobić 20% podstawy wynagrodzenia miesięcznie o ile spełnisz ich dziwne wymogi typu więcej paragonów, wyższy paragon, większa sprzedaż na działach, brak zwolnień lekarskich itp. bardzo ciężko jest zrobić te 20% przeważnie premia wynosi około 8-10% no chyba że poprzedni rok był bardzo dobry to chodzisz bez premii bo musisz co roku pobijać swoje wyniki od tego masz premię
Jestem naiwniakiem 2016-04-25 15:44:00
Pracy w tej firmie na stanowisku : opiekun działu-sprzedawca nie polecam!!! Tak jak ktos wczesniej napisał robisz dosłownie wszystko i nawet po 10dni z rzędu. Wszystko oczywiscie zgodnie z prawem pracy bo podpisujesz dobrowolna zgodę na taki myk. Wiec najlepiej dopytac się szczegółowo na rozmowie kwalifikacyjnej o obowiazki i czas pracy. Kasa mała a premia czesto gęsto nieosiągalną lub grosze. Jesli to praca przejściowa to ok.
2
Kotek 2016-05-01 20:38:35
No jest ( usunięte przez administratora ) trzeba to przyznać. Wiec jesli nie jestes twardy to nie składaj swojego cv do Jysk Polska !!!
Silny Jurek 2016-05-06 17:57:23
Małej niestety
Ona1502 2016-05-13 13:13:20
Pracuje prawie rok w Jysk i atmosfera jest mega fajna, ekipa zgrana można liczyć na siebie. 3/4etatu na umowie, co miesiąc wpadają nadgodziny ale zawsze rzetelnie wypłacone. Premia miesięczna od 1m-ca. Kwartalne też były. Podwyzka w między czasie. Na całym etacie mniej płacili.Może to wyjątek. Fakt jest ze obowiązków sporo, ale czas szybciej mija w pracy. Dzień dostawy jest najcięższym dniem, ale wtedy zazwyczaj jesteśmy wszyscy w pracy. (6,25etatu).Grafik ustawiony tak, że 2-3dniowy wypad z rodzinką można planować. Klientów mamy też spoko. Często gifty wpadają w postaci kawy, słodyczy. Pierwsza praca w której odpoczywam psychicznie. Negatywne nastawienie do pracy nie pomaga.
2
Ratanek 2016-05-14 14:15:07
Bla bla bla jakbym nie pracowała to bym moze i uwierzyła w te kolorowe opowiastki. Widac że regionalni piszą pozytywne opinie. Nie pozdrawiam
Psifhkfhn 2016-06-01 12:34:30
To znaczy, że Cie nie przyjeli ;)
Anonim 2016-06-11 12:33:03
Nie polecam pracy w tej firmie. W ekipie prawie same zony kierownikow ktore awans sobie zalatwily po znajomosci, caly dzien siedza i nic nie robia, wiecznie jakies pretensje, o wszystkie nieprawidlowosci w papierach, czy przy dostawie, czy inne obwiniaja mlodych pracownikow mimo ze danego dnia ich nawet w pracy nie bylo. Oprocz tego sa jeszcze wredne, chamskie, krzycza bez powodu. Osoby bez znajomosci, ktore wiele lat pracuja w firmie nic nie osiagnely. Nie wspominajac juz o tym ze w sklepie z meblami jest wiecej kobiet niz mezczyzn.
Nie prcaownik 2016-07-24 21:26:04
"SPRZEDAWCA – OPIEKUN DZIAŁU (CAŁY ETATU)
Miejsce pracy: Mińsk Mazowiecki
Zapewniamy:

Umowę o pracę, po dwóch latach – umowę na czas nieokreślony,
Minimum 1700,00 zł brutto/¾ etatu oraz premie"
Jest to część ogłoszenia o pracę !!!
Po pierwsze analfabetyzm
Po drugie kłamstwa: cały etat czy 3/4?
Może pseudo manager się pogubił?
wiwien 2016-08-11 17:20:50
nie polecam
1
xxx 2016-09-16 00:29:27
Szukają bo ludzie uciekają.
2
E 2016-09-16 00:39:46
Pracowałem w Jysk 5lat i tylko ekipa mnie trzymała, po za atmosferą w pracy w Jysk nie ma nic godnego polecenia. TYRASZ , TYRASZ, TYRASZ A SŁYSZYSZ MAŁO! MAŁO !MAŁO
Teraz mam godną prace i kij wam w ..... mianowicie mowa o ,,WŁADZY'' która sklepu od wewnątrz na oczy nie widziała.
Andrzej 2016-09-24 23:55:48
Sprzedawca na 3/4 1200 netto na calym 1600netto, premie kwartalne jezeli robicie obrot, srednio polecam nie adekwatne obowiazki do zarobków w Jysku jesteś sprzedawca/sprzataczem/magazynierem/kasjerem/tragarzem/konsultanem. I to w ciagu jednego dnia:) na start praca ok ale nie na dluzsza mete. Pozdrawia malopolska :)
3
Ania 2016-10-07 20:30:29
Niestety po pieciu latach kiedy sie zwolnilam widze ze nic sie nie zmienilo caly czas jest praca ponad sile dwie osoby na sklepie i wykonuje sie praktycznie wszystko ,premie marne bo zalezne od obrotu a niestety nie zawsze da sie go wyrobic no i oczywiscie rozkladanie cen to juz zostaje na nadgodziny. Jedyne co mile wspominam to ekipa i fajna atmosfera! :-)
Ania 2016-10-07 20:32:26
Niestety po pieciu latach kiedy sie zwolnilam widze ze nic sie nie zmienilo caly czas jest praca ponad sile dwie osoby na sklepie i wykonuje sie praktycznie wszystko ,premie marne bo zalezne od obrotu a niestety nie zawsze da sie go wyrobic no i oczywiscie rozkladanie cen to juz zostaje na nadgodziny. Jedyne co mile wspominam to ekipa i fajna atmosfera! :-)
beze bez 2016-10-12 13:45:54
jaka dobra atmosfera jaki dobry socjal o czym ty mówisz ogarnij się
-jeszcze chwilę kierowca- 2016-10-14 22:51:20
No, kierowca na jysku to ma dopiero życie,palety ciąga jak wielbłąd za zupełną darmochę,no nic dodać nic ując,trza tych rarytasów popróbować,tu jest po prostu raj na ziemi,może po nowym roku palety po tonie będą,to się dopiero będzie ciągało. Czas się zrywać.nic tu po nas.Pozdrowionka dla normalnych,(jeszcze paru zostało).
1
Jeszcze pracujący 2016-10-17 23:41:03
Dokładnie zabrali nam premie miesięczną a zostawili tylko kwartalną szczycąc się że będzie 3x większa no ale pod warunkiem ze sklep wyrobi nadwyżkę suma sumaru zaoszczędzą kupę kasy tylko dlaczego kosztem pracowników. Najgorsze jest to że firma zarabia kupę kasy a obcina pensje pracownikom co jest dość nie zrozumiałe. U mnie na sklepie 50% pracowników myśli o zmianie pracy. Obudzą się z wielką ręką w małym nocniku.
2
3ik 2016-10-18 14:12:01
a to nie jest tak że sprzedawcy nie mają przypadkiem prowizji do wynagrodzenia? bo njeśli tak to moim zdaniem nie mają moralnego prawa narzekać na wynagrodzenie w firmie bo tak naprawdę sami sobie swoimi wynikami regulują ile zarabiają, czyż nie mam racji:?
Jeszcze pracujący 2016-10-29 08:25:21
Niestety tak nie ma.. Jest tylko podstawa + premia kwartalna i nic poza tym niestety...
4
Zostaw swoją opinię o JYSK - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JYSK