brak logo

JYSK

Gdańsk

Opinie o JYSK

mika 2015-10-06 15:24:43
tez slyszalam pozytywne opinie co do pracy tam. na pewno nie trzeba sie martwic co do wyplacalnosci firmy w tego typu sieciowkach. a co jakis czas kogos szukaja do siebie do pracy. wiem ze jakis czas temu poszukiwali lidera sprzedazy inaczej zastepce kierownika sklepu. mam w tym spore doswiadczenie, a wiecie ile mniej wiecej mozna zarobic?
anna 2015-10-06 16:27:38
Hej, ja się tak zastanawiam, czy nie zaaplikować do Jysk jako sprzedawca - opiekun działu, akurat szukają w mojej okolicy. Ciekawi mnie jednak jak tutaj w branży z zarobkami. Sama w ogóle czesto robię tu zakupy, raz kupiłam meble i sobie chwalę, teraz głównie dodatki do dekoracji domu, to i ciekawi mnie czy pracownicy mają zniżki.
ślązak 2015-11-07 21:22:01
Pracuje ponad ror w Jysk i sobie chwale. płacą dobrze jak na atmosfere pracy. Jeśli jesteś ambitny to cie docenią i masz otwarte drzwi na program szkolenia kierowników. Pracowalem w innych branżach i tam psychika wysiadała. W Jysk jest o wiele spokojniej a socjal bardzo rozbudowany. Polecam prace w Jysk.
nyśt 2015-11-18 22:33:19
Swoją drogą ciekaw jestem czy w takim razie można dostosowywać grafik do swoich wymagań, no ale to zawsze można spróbować.
jako 2015-11-21 01:36:00
jeżeli ktoś chce sięgać wyżej to doskonale wie, że pracować w JYSKu nie ma co, bo możliwości awansu są znikome.
wilczek 2015-11-23 13:21:02
@jako nie wiem jak z grafikiem ale jak idziesz na sprzedawcę opiekuna działu na 3/4 etatu to dają Minimum 1650 zł brutto i sporo interesujących benefitów
3
ona 2016-01-08 14:09:04
Zwracają uwagę na wiek? Biorą tylko studentów?
FRODO 2016-01-08 17:25:36
Zalezy na jskie stanowisko pewnie chcesz aplikować, nie odrzucają studentów, poszukuja w sumie ludzi młodych i tych doświadczonych w branży, nie wiem jakie cie stanowisko inetresuje ale szukaja teraz kogoś do HR
mieszkaniec radomska 2016-01-24 13:27:40
@FRODO na ten HR co piszesz to ja ofert nie widzę. Ale szukają za to opiekunów magazynu, sprzedawców, zastępców kierownika skleu, pracowników działu obsługi klienta. Ja chcę się zatrudnić właśnie na to ostatnie przeze mnie wymienione stanowisko, bo dają umowę o pracę i bardzo dobry socjal. A i słyszałem, że w JYSK panuje przyjemna atmosfera i nie ma na co narzekać :)
1
Ars 2016-01-27 11:05:19
Te pozytywne opinie chyba sami regionalni piszą popijając kawusie i pierdząc w stołek. Dla mnie to był horror. Psychiczne znęcanie się nad pracownikiem. Oszukiwanie i nie wypłacanie należycie zapracowanych, ciężko zarobionych pieniędzy. Pani z kadr dzwoni do rodziny i rzuca wyzwiskami na pracownika. Musisz non stop zostawać po godzinach. Jeśli masz własne zdanie to jesteś najgorszy i gnębiony przez nabuntowaną całą załogę. Dwie osoby na zmianie w tym jedna zamknie się w biurze i ma wszystko gdzieś. To jeden wielki mobbing. Najgorszemu wrogowi nie poleciła bym tej pracy. Chyba że ktoś chce stracić zdrowie nabawić się problemów z kręgosłupem, kolanami czy choćby nerwami. Wolałam zaryzykować i prowadzić własny interes niż za parę groszy charować jak wół roboczy i być wiecznie pomiatanym. NIGDY WIĘCEJ !!!
6
kazik 2016-02-01 20:21:11
nie sądzę , aby mieli oni na to czas. A żeby awansować sobie na regionalnego trzeba najpierw zacząć od zwykłego sprzedawcy którego swoją drogą szukają
dfg 2016-02-07 15:56:54
ale oprocz twgo szukaja takze na stanowisko HR Business Partneroczywiscie trzebz anc dobrze jezyk angielski bo tego tez wymagaja, nawet ogloszenie jest w tym ejzyku
w jysku od dawna 2016-02-10 09:52:19
podzielam częściowo opinię Ars, regionalni mają dużo czasu na zajmowanie się pierdołami. A czasu na sklepie w 2 osoby nie ma na nic. Ostatnio się regionalny pytał po co 3 osoby na zmianie? Bo 3 osoby na taki sklep to przecież za dużo. Jeśli chodzi o pracę na sklepie to zależy na jaką ekipę trafisz, moja na sklepie jest super i sobie wszyscy pomagamy ale słyszałem, że na innych jest terror i masakra i harujesz za innych pracowników którzy są nad tobą - wszystko zależy od kierownika. Kasa za to co się musisz naharować za 2 lub 3 osoby które powinny być zatrudnione jest niewspółmierna. Zarobki moim zdaniem niesprawiedliwe tak samo premie. W jeden dzień mój sklep potrafi zarobić tyle ile mi płaci w 2 lata a ja z tego mam może 100 zł premii jeśli uda się spełnić jakieś wyśrubowane kryteria.
Dostawa w jedną osobę to norma i sam musisz przerzucić tira mebli i innego towaru. Musisz się podlizywać regionalnemu inaczej nic nie zyskasz pracowitością i zaangażowaniem. W moim sklepie jest 4,75 etatów a sklep otwarty 7 dni w tygodniu po 10, 8 godzin. W tej pracy trzyma mnie tylko fajna atmosfera wśród mojej załogi ale i tak szukam czegoś lepszego bo ile można harować w pojedynkę na zmianie.
2
oko 2016-02-10 17:24:11
Przecież znajomość języka angielskiego w dzisiejszych czasach nie jest nadzwyczajnym wymogiem. Na pewno można się postarać o jakiś kurs doszkalający w tym zakresie.
Slappa 2016-02-17 18:30:29
To prawda. Praca ciężka, jestes zatrudniony na stanowisko sprzedawca/opiekun działu a robisz dosłownie wszystko ( jeździsz wózkiem widłowym, rozladowujesz sam tira z towarem,ciagle wykonujemy polecenia kierownika, kasa, odśnieżanie).Ktos zachoruje dzwoni po ciebie kolega/kolezanka zebys w swoj wolny dzien przyszedł nagle do pracy. Socjal marny: kawa, herbata, bony na swieta i to wszycho. Ogolnie atmosfera dobra, ludzie ok ale zajazd jak koń i trzeba zostań po godzinach " bo trzeba zmienić ceny" Za te pieniadze zdecydowanie nie polecam
1
jak 2016-02-17 19:58:57
Poniższa opinia jasno przedstawia, że w każdej firmie sieciówkowej tak jest, wcale mnie to nie dziwi. Zresztą, zawód sprzedawcy zawsze się wiązał ze wszystkim. Ważne, że JYSK daje te umowy i całą resztę.
Gruby Brzuch 2016-02-17 21:38:57
To że Jysk daje umowę i " cała resztę " to zasrany obowiązek a nie jakies WOW! Ludzie nie dajcie się wciągnąć w żałosna gadkę że wypłata na czas i jest umowa bo za swoja prace, wysiłek i poświęcenie dla pracodawcy NALEZY SIĘ !!! godziwe wynagrodzenie. A jak ktos napisał że dają kawe czy herbatę to jest to tak żałosne i plucie pracownikowi w twarz że szkoda komentować. Szanujmy się i nie dajmy zrobic z siebie niewolników.
2
sebastian 2016-02-21 20:31:39
komentarz powyżej jest trafiony, oczywiście, to obowiązek KAŻDEJ firmy. Jednak zwróć uwagę, że coraz mniej przedsiębiorstw daje te rzeczy, więc Jysk ma szansę na lepszą ocenę.
Kama 2016-02-23 18:51:37
A ja się nie zgodzę że coraz mniej firm daje umowę i wynagrodzenie na czas. To propaganda! Jest wręcz odwrotnie. Znajoma pracuje w Pip-e i statystyki po 89 z roku na rok wskazują tendencje wzrostową. Prosze nie siać propagandy. Umowa i godziwe wynagrodzenie to rzeczywiscie cos co się należy za ciężka prace!!!!! W jysk od lat te same płace na poziomie 1600- 1800 zł jako sprzedawca
kap 2016-03-11 20:33:19
@Kama ma rację, według mnie też firm, które dają umowę o pracę jest coraz więcej. Jednak nie określiłbym tamtego wpisu jako propagandę, a niewiedzę. Wazne, że JYSK działa zgodnie z założeniami :)
Niedoceniony 2016-03-17 16:49:14
Nie jest tak zle jako sprzedawca w Jysk. Pracuje ponad rok i nienarzekam. Kasa nie duza i całe dnie w pracy np 3 dni pod rząd 8-20 i nie ma się w ogole dnia ale jestem studentem i nie mam rodzinki wiec spoko. Jak dla mnie jest gicio :-)
beza 2016-03-17 18:18:02
szkoda tylko @Niedoceniony że kasa nie jest za duża :/ wiesz jak jest studentowi zawsze za mało ;) A moze niebawem docenią Cie i awnaujesz? Powiedz jak u nich jest z z wewnętrznymi awansami?
rozczarowany 2016-03-18 07:51:51
niby wszyscy mówią o awansach wewnętrznych ale u mnie na regionie na wyższych stanowiskach są ci którzy się potrafią podlizać a nie ci którzy coś potrafią i są pracowici, regionalny jest z rekrutacji zewnętrznej mimo, że było dużo chętnych w firmie na to stanowisko
bella 2016-03-19 18:42:39
Niedoceniony, pewnie po takich 3 dniach pracy dostaje sie co najmniej dwa dni wolnego hehe. W ogóle jak dla mnie kasa na stanowisku sprzedawcy 1600-1800 netto to bardzo dobra stawka, bo konkurencja czasem płaci 1450, czyli minimalną krajową.
das 2016-04-03 22:07:40
no wlasnie, jak to jest jesli pracujecie caly dzien te 3 dni z rzedu?
Nie jest tak ze masz przykladowo: dwa tygodnie pracujesz po 3 dni 12 godzin i 4 dni wolnego, jeden tydzien 4 dni po 12 godzin i 3 dni wolnego ? Wtedy wychodzi srednio te 40 godzin tygodniowo, a w koncu jest umowa o prace czyli musza przestrzegac tego ?
oksa 2016-04-03 22:09:53
wiesz, to jest sieć marketów międzynarodowa to ty raczej musisz orzestrzegać ich zasad, sorry taki mamy klimat. ale liczy się jednak prestiż i umieszczenie znanej marki w cv
rozczarowany 2016-04-04 07:53:50
możesz i pracować 7 dni pod rząd potem jeden dzień przerwy i 6 dni po 11 godzin dziennie. System jest rozliczany kwartalnie więc przy pełnym etacie po prostu do przepracowania chyba 512 godzin na kwartał a jak ułożą grafik to już sprawa kierownika
das 2016-04-04 12:58:36
Bez przesady z tym prestizem za 1600 na reke... Dzieki za info. Rozczarowany jesli jest tak jak piszesz to czy pozniej (w tym samym kwartale) jest odpowiednia ilosc dni wolnych czy to sie liczy po prostu jako nadgodziny (jesli jako nadgodziny to czy nie ma problemu z dodatkowym wynagrodzeneim?).
acha 2016-04-05 22:19:23
Nawet jeśli podstawa zarobków wynosi 1600zł to nie jest tak źle, bo i tak jest szansa na odpowiednie premie do tego. A wypłata w terminie jest? Dzięki.
SM 2016-04-11 17:22:32
Wypłata jest zawsze na czas lub nawet dzień/dwa wczesniej. Godziny w kwartale musza się zgadzać! WIęc jeśli tyrasz 5, 6 dni z rzedu i tak powiedzmy przez dwa, trzy tygodnie to potem przepracujesz kilka dni w miesiącu tylko. Ale zwykle jest tak, że pracujesz dzień, dwa lub parę dni, potem masz parę wolnych itd.
rozczarowany 2016-04-14 09:03:07
tak jest że masz wolne potem, nadgodziny się zdarzają ale czy są potem wypłacone czy do odebrania to zależy od regionalnego. Już przeżyłem takie historię że obiecane było przyjdź za dodatkową dopłatę na nadgodziny a potem "do oddania wolne dni" bo firma "nie ma pieniędzy". Jeśli chodzi o premię to możesz dorobić 20% podstawy wynagrodzenia miesięcznie o ile spełnisz ich dziwne wymogi typu więcej paragonów, wyższy paragon, większa sprzedaż na działach, brak zwolnień lekarskich itp. bardzo ciężko jest zrobić te 20% przeważnie premia wynosi około 8-10% no chyba że poprzedni rok był bardzo dobry to chodzisz bez premii bo musisz co roku pobijać swoje wyniki od tego masz premię
Jestem naiwniakiem 2016-04-25 15:44:00
Pracy w tej firmie na stanowisku : opiekun działu-sprzedawca nie polecam!!! Tak jak ktos wczesniej napisał robisz dosłownie wszystko i nawet po 10dni z rzędu. Wszystko oczywiscie zgodnie z prawem pracy bo podpisujesz dobrowolna zgodę na taki myk. Wiec najlepiej dopytac się szczegółowo na rozmowie kwalifikacyjnej o obowiazki i czas pracy. Kasa mała a premia czesto gęsto nieosiągalną lub grosze. Jesli to praca przejściowa to ok.
1
Kotek 2016-05-01 20:38:35
No jest ( usunięte przez administratora ) trzeba to przyznać. Wiec jesli nie jestes twardy to nie składaj swojego cv do Jysk Polska !!!
igor 2016-05-05 11:23:00
Jakiej stawki można spodziewać się na stanowisku sprzedawca-opiekun działu?
Silny Jurek 2016-05-06 17:57:23
Małej niestety
Ona1502 2016-05-13 13:13:20
Pracuje prawie rok w Jysk i atmosfera jest mega fajna, ekipa zgrana można liczyć na siebie. 3/4etatu na umowie, co miesiąc wpadają nadgodziny ale zawsze rzetelnie wypłacone. Premia miesięczna od 1m-ca. Kwartalne też były. Podwyzka w między czasie. Na całym etacie mniej płacili.Może to wyjątek. Fakt jest ze obowiązków sporo, ale czas szybciej mija w pracy. Dzień dostawy jest najcięższym dniem, ale wtedy zazwyczaj jesteśmy wszyscy w pracy. (6,25etatu).Grafik ustawiony tak, że 2-3dniowy wypad z rodzinką można planować. Klientów mamy też spoko. Często gifty wpadają w postaci kawy, słodyczy. Pierwsza praca w której odpoczywam psychicznie. Negatywne nastawienie do pracy nie pomaga.
2
Ratanek 2016-05-14 14:15:07
Bla bla bla jakbym nie pracowała to bym moze i uwierzyła w te kolorowe opowiastki. Widac że regionalni piszą pozytywne opinie. Nie pozdrawiam
Psifhkfhn 2016-06-01 12:34:30
To znaczy, że Cie nie przyjeli ;)
anita 2016-06-02 21:05:12
ja mam nadzieję że jednak mnie przyjmą, w końcu chyba we wszystkich województwach teraz szukają dyrektorów sprzedaży - świeże owoce lub pizza. kuszą bardzo;)
1
Anonim 2016-06-11 12:33:03
Nie polecam pracy w tej firmie. W ekipie prawie same zony kierownikow ktore awans sobie zalatwily po znajomosci, caly dzien siedza i nic nie robia, wiecznie jakies pretensje, o wszystkie nieprawidlowosci w papierach, czy przy dostawie, czy inne obwiniaja mlodych pracownikow mimo ze danego dnia ich nawet w pracy nie bylo. Oprocz tego sa jeszcze wredne, chamskie, krzycza bez powodu. Osoby bez znajomosci, ktore wiele lat pracuja w firmie nic nie osiagnely. Nie wspominajac juz o tym ze w sklepie z meblami jest wiecej kobiet niz mezczyzn.
mako 2016-06-11 13:45:32
i jak, faktycznie szukali albo nadal potrzebują? chętnie bym się załapał tutaj właśnie na sprzedawce
Nie prcaownik 2016-07-24 21:26:04
"SPRZEDAWCA – OPIEKUN DZIAŁU (CAŁY ETATU)
Miejsce pracy: Mińsk Mazowiecki
Zapewniamy:

Umowę o pracę, po dwóch latach – umowę na czas nieokreślony,
Minimum 1700,00 zł brutto/¾ etatu oraz premie"
Jest to część ogłoszenia o pracę !!!
Po pierwsze analfabetyzm
Po drugie kłamstwa: cały etat czy 3/4?
Może pseudo manager się pogubił?
Precius 2016-07-24 21:45:50
Ale to jest bardzo dobra kasa, dla mnie to nie jest jakieś tam minimum, a nawet maksimum, bo przeciez nie zarabiałem nigdy jakoś specjalnie więcej chyba
wiwien 2016-08-11 17:20:50
nie polecam
1
Tvb 2016-08-11 20:26:07
@wiwien ale z jakie powodu mozesz mi cos o tym napisac?
xxx 2016-09-16 00:29:27
Szukają bo ludzie uciekają.
2
E 2016-09-16 00:39:46
Pracowałem w Jysk 5lat i tylko ekipa mnie trzymała, po za atmosferą w pracy w Jysk nie ma nic godnego polecenia. TYRASZ , TYRASZ, TYRASZ A SŁYSZYSZ MAŁO! MAŁO !MAŁO
Teraz mam godną prace i kij wam w ..... mianowicie mowa o ,,WŁADZY'' która sklepu od wewnątrz na oczy nie widziała.
koj 2016-09-16 10:57:41
O rany, skoro zarobki zaczynają się od stawki 2500zł, to się wcale nie dziwię, że są tak popularni. W końcu pewnie i tak dorzucają do tego jeszcze jakieś premie. Umowa o dzieło też ma swoje plusy, bo i tak szanują swoich pracowników niezależnie od rodzaju zawieranej umowy.
Andrzej 2016-09-24 23:55:48
Sprzedawca na 3/4 1200 netto na calym 1600netto, premie kwartalne jezeli robicie obrot, srednio polecam nie adekwatne obowiazki do zarobków w Jysku jesteś sprzedawca/sprzataczem/magazynierem/kasjerem/tragarzem/konsultanem. I to w ciagu jednego dnia:) na start praca ok ale nie na dluzsza mete. Pozdrawia malopolska :)
ewa 2016-09-25 09:25:25
Może wynagrodzeniem tego wsyztskiego sa chociaż fajni praconicy i zgrany zespół? tak mysłałam, ze na wiecej niz 1600 zł nie bede mogła liczyć a nadgodziny są?
Zostaw swoją opinię o JYSK - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JYSK