Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2008-11-22 16:34:53 odpowiedz | cytuj
Nie polecam pracy w tym miejscu, chyba że komuś pasują niskie zarobki, monotonia pracy i ogólnie mówiąc wyzysk pracownika.
anonim - 2009-02-23 11:53:13 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z Cotel (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako dobra
Atmosfera i ludzie tam pracujący są przyjemni i mili
Od jakiej stawki można negocjować pensję? zależy od umiejętoności
Najbardziej podobało mi się w Cotel:
Najbardziej nie podobało mi się w Cotel:
Morti - 2009-05-07 21:36:01 odpowiedz | cytuj
Powierzchowne szkolenie, ogólnie olewatorskie podejście liderów do pracowników. Rzucają Cię tak po prostu bez przygotowania na głęboką wodę, a Ty improwizuj i ściemniaj klientom. Lidrzy mydlą Tobie oczy, a Ty rób to na klientach...itp. itd.
anonim - 2009-05-07 21:39:08 odpowiedz | cytuj
aha! i jeszcze jedno:
codzienne rekrutacje tez świadczą o podejściu pracodawcy.
Totalna masówka! Tobie się nie spodoba? Będzie nastepny murzyn:/
guard - 2009-06-03 13:01:38 odpowiedz | cytuj
Totalna sciema. Premia? Smieszne, system motysujacy demotywuje. Szkolenie smiechu warte. Powiedziane mi bylo ze robie cos zle, ale juz nie powiedziano co. Zostalem wyrzucony bo nie robilem ponoc normy (wszystkie podpisane umowy byly aktywowane). System nie potrafi nawet policzyc czasu ready ktory liczy sie do wyplaty.
anonim - 2009-06-24 09:51:19 odpowiedz | cytuj

No dokładnie. Totalny wyzysk pracowników. Wymagania mają jak nie wiem .. i Wogole nie polecam nikomu pracy w tam tym miejscu;/
anonim - 2009-07-09 14:24:55 odpowiedz | cytuj
cala ta firma to jedna wielka sciema od samej rekrutacji na ktorej klamia w oczy mowiac ze dostaniesz umowe o prace albo z zusem jak bedziesz dobry- g.... prawda nikt nie ma!!
do samej wyplaty ktora dostajesz mniejsza niz sobie wyliczysz.
jaaaaaaa - 2009-07-12 10:46:22 odpowiedz | cytuj
Hahaha ludzie tak mnie rozsmieszacie, widac nie przyjeli Was bo sie nie nadawaliscie, ja tam pracuje juz jakis czas i nie narzekam ani na liderow ani na zarobki, bo miesiecznie mam 1800 zl. A rotacja jak rotacja, w kazdym call center jednego dnia odchodza , drugirgo przychodza. Co do umowy o prace to oczywiscei mozna ja dostac, ale studenci wolo umowe zlecenie, bo dzieki temu maja wiecej kasy.
shhhh - 2009-07-14 01:52:23 odpowiedz | cytuj
a dla mnie cotel jest ok, pracuje od kilku tygodni i nie narzekam, pieniądze w porządku, ludzie też, nikt mi bajek nie naopowiadal na rekrutacji wiec wiedzialem czego sie spodziewac, no ale coz, nie ma nic za darmo, jak che sie miec plaze w pracy to rzeczywiscie w cotelu moze sie nie spodobac, te negatywy to jak sadze od ludzi, ktorzy nie poradzili sobie w pracy, no ale nie kazdy sie do tego nadaje, pozdr.
zrelaksowany - 2009-08-17 16:16:59 odpowiedz | cytuj
ja tez tam pracowalem, fajnie mozna sie opierniczac:P moj szefo-lider albo siedzial w socjalnym albo na fajce albo u informatykow heheh..wiec robil to co ja czyli nic...tylko kasa troche mała..bo z nierobienia nie dalo sie zarobic..w sumie fajnie bylo jak ktos chce sie nie narobic a poznac fajnych zakreconych ludzi to jest to spoko miejsce..pozzdro dla wszystkich ktorzy tam pracowali...
;) - 2009-09-25 18:30:46 odpowiedz | cytuj
Ogólnie Cotel było bardziej miejscem spotkań z fajnymi ludźmi (nie tylko zwykłych pracowników, ale również Leaderzy byli - co niektórzy- spoko) , tego nie da się zaprzeczyć i to na tyle pozytywów jeśli chodzi o to Col Center!!!

Poza tym to ...wyzysk, wyzysk, wyzyski, i totalna ściema dla nieświadomych klientów których oferty niejednokrotnie zanim do nich dotarł już się zmieniały (bo np. miały źle wydrukowane daty itp itd.) o ile w ogóle kurier raczyło zawieźć je bo i to się zadrżało, że konsultant się nagimnastykowała z klientem i nic z tego nie wynikło poza podpisaniem umowy na linii ;)

Wypłata pozostawała wiele do życzenia i w zasadzie uczciwi ludzie nie wytrzymają tam na dłużej, bo oszukiwać staruszków, emerytów i rencistów nie jest fajnie - to moje zdanie na ten temat ;) Jedynym plusem jest to, żeby zostać zwolnionym stamtąd trzeba być na prawdę totalnym bezmózgiem =)

Decyzje o odejściu z Cotel uważam za najlepszą w życiu zwłaszcza, że jak się okazuje można pracować na call center i zarabiać - o niebo więcej, nie wciskając nikomu żadnego kitu, nie gnębiąc nikogo ankietami trwającymi 30min. lub telefonami o 21.00, a ze swoimi klientami mieć bardzo pozytywne relacje.

Pozdrawiam wszystkich pracowników Cotel bo są sympatyczni, ale nikomu nie życzę tam pracy na dłużej ;)
Konsultant - 2009-09-29 17:15:43 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich! mam taki problem, związany z pracą... Mianowicie przyjęli mnie do ccig jak i do cotel:) czy ktoś może doradzić gdzie lepiej iść? dodam, że lokalizacja jest dobra bo obie firmy znajdują się w centrum Wrocławia co mi bardzo odpowiada... Proszę o pomoc i z góry dziękuję;)
Somebody - 2009-10-06 16:11:51 odpowiedz | cytuj
Mam ten sam problem i nie wiem, jaki call center wybrać ;D
Ghost;)) - 2009-12-10 00:34:51 odpowiedz | cytuj
Wytrzymałem tam ledwo 10 dni, szkolenie to taki pic na wode, za wiele sie tam nie dowiesz, dopiero w praniu nauczysz sie wiecej. Ogólnie praca bardzo, montonna i żenujaca, nie polecam pracować tam 8 godzin dziennie. Tak naprawde czułem sie tam jak w wielkim kurniku, a ja byłem kurą, która znosiła im jajka ;)Liderzy ogolnie nawet spoko niektórzy, bardzo nieprzyjmna pani co pracuje na recepcji, uwaza sie tam za nie wiadomo kogo, a tak naprawde gowno tam robi, a mysli, ze jest wielkim szefem i beda sie jej pozostali konsultanci bac? pieniądze w sumie tez marne. Duży PLUS (chyba jedyny), ze poznalem tam kilka bardzo fajnych ludzi i na dodatkowy pozytywny atut moge zaliczyć dobrą lokalizację. Pozdrawiam także tam wszystkich co tam pracowali. Na koniec powiem, że jesli szukasz pracy to nie idź tam - chyba, ze lubisz napier***alać dlugo do telefonu i okłamywać ludzi. Ogólna ocena 2/10.
xena - 2009-12-10 19:57:13 odpowiedz | cytuj
przesadzacie, jest to praca jak inna, lepsza niz rozdawanie ulotek. jak komus sie nie chce pracowac to bedzie zawsze narzekac
anonim - 2010-01-06 15:08:32 odpowiedz | cytuj
Witam wszytkich zainteresowanych co mam Wam powiedzieć Firma duża z dobrą lokalizacją i nic więcej zarobki fatalne, brak umowy o pracę , premia dla najlepszych czyli tak naprawde nie osiągalna chyba że ciśniesz ludzią kity bez pokrycia z rzeczywistością i jestes takim natretem ze masakra nie polecam nikomu tej pracy chyba że ktoś lubi zarabiać marne grosze ale tak naprwdę szkoda butów to co dostaniesz to poźniej wydasz na lekarstwa bo zdarte gardło więc praca tylko dla ludzi ktorzy mają nóż na szyji :)))))
nick - 2010-01-18 19:56:58 odpowiedz | cytuj
ja bym sie wysral na ta cala prace i tyle bo jak zobaczycie wyplate to sie mozna powiesic na kablu od sluchawki na ktorej sie dzwoni i w ogole kierwonictwo wraz liderami na czele na szkoleniu mydla oczy ze az milo a potem heh a z reszta idzcie sami do pracy to po miechu sie przekonacie jak tam jest czytaj oboz zaglady....
srotel :> - 2010-02-12 18:48:42 odpowiedz | cytuj
ja nie wiem skad tys sie urwal?! z choinki najwyrazniej - powiedzieli Ci ze od kazdego pozytywnego postu na temat cotela dostaniesz prowizje 20gr? ok, pamietaj, ze to brutto.. ;> cotel - jakie plusy? - lokalizacja w porzadku oraz fakt, ze zimą jest cieplo i na łeb ci deszcze i snieg nie leci no i to tyle Minusy? hmm.. szkolenia do du*y, powierzchowne pierdoly (a jak slysze tekss p. Dorothy - "kazdemu mozna sprzedac"- to mnie krew zalewa-chcialbym ja slyszec na sluchawce :> brak umowy o prace (i to nie ze nie chcialem, ale dlatego ze tak im na reke - murzynie! :) ) Oszukuja na liczeniu czasu - moze wreszcie zamieszcze filmik, jak sekundy liczace pauze przeskakuja z 11 na 13 dalej z 17 na 19..itd. jak podliczysz grafik kolego/kolezanko to odejmij sobie 1/3; liderzy?? no siedza sobie i przegladaja youtube, nasza klase itp (podobnie jak panienki na recepcji - na tym moze zakonczylbym wymieniac ich prawdziwe kompetencje. Jesli ktos ci powie, ze beidzesz mial/a kase za to czy za tamto, prowizje tako czy owaka - dopoki nic na pismie, to zapomnij =) acha, ogloszenie mowi o 8zl/h? pamietaj ze tak na prawde beidzie 7 i do tego brutto :) to nie jest opinia kogos kto po szkoleniu posiedzial tam pare dni - 5 miesiecy i zakonczenie "wspolpracy" z tymi oszustami i wyzyskiwaczami uwazam za najlepszy krok w moim zyciu - monotonia tego miejsca i mydlenie oczu na kazdym kroku odmóżdża! ps. do ewentualnych desperatow: w xLite jest taki przycisk DND - warto uzyc by zrobic sobie ulge... 50, 60, 70 min - ile chcesz, a czas ready leci ;)
tom - 2010-02-14 18:32:18 odpowiedz | cytuj
hmmm pracowałem w Cotelu 2 miesiące. Co mogę dobrego powiedziec o tej pracy to to , że połozenie OK (Rynek). Natomiast uważam , że za wiele wymagają jeśli chodzi o prowizję , za wysokie progi.Pozatym szefowa (Emilia N.) , za wiele wymaga od konsultantów a za malo sam umie (na szkoleniach guzik nas nauczyła). Za to liderkę mieliśmy fajną ...do pracujących tam obecnie - nie wiecie czy Natalia F. dalej tam jest TeamLiderką ????
zadzior - 2010-02-17 07:52:57 odpowiedz | cytuj
MASAKRA! juz od dnia rekrutacji jeden wielki żal. ta pani co rekrutuje, to chyba nie bardzo sie zna na tym,bo nic nie mowi tylko dziub wykrzywia, jakby na stanowsiska prezesa rekrutowala.zdecydowanie niekompetentna i niekomunikatywna a poza tym klamie w zywe oczy.umowy o prace? NIEMOZLIWE!!!!!nie wiem po co ona tak sciemnia, co, mysli, ze sie ludzie nie dogadaja miedzy soba?od razu sie dowiedzialem od inych na sali,ze tylko kadra ma takie umowy.ok, rozumiem, ale po co sciemniac i pozostawiac po sobie niesmak, pani joanno?
maxi - 2010-02-20 15:02:11 odpowiedz | cytuj
ściema, pamietam jak robilismy ankiety dla tvn i mielismy dzwonic do ludzi- tak nam sie wydawalo, okazalo sie ze nie musielismy- tylko sami zaznaczlismy odpowiedzi.dla nas to nawet fajne bylo, bo tylko klikalismy, ale tvn to raczej pozytku z tych ankiet nie mial :)
friko - 2010-03-03 22:03:39 odpowiedz | cytuj
Podzielam wasze zdania, Natalia jest teraz chyba supervisorem, też uważam że jest ok. Dużym problemem tej pracy jest meczliwośc podczas 8 godzinnego nadawania. Człowiek jest bardziej zmęczony niż po pracy w markecie.
JuniorSenior - 2010-04-15 23:24:44 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich.
Pracowałam w Cotelu przez 2 miesiące. Moja Opnia na temat tej firmy niech BEDZIE PRZESTROGĄ dla innych. Po pierwsze Kantują jak mogą. Za czas "przegadany" dostajesz kase, ale za szkolenia to jak im pasuje(godziny z kosmosu brane i nieadekwatne do czasu pracy).Czasami siedzisz 8h (w tym 4 szkolenia) a na wyplacie kaska tylo za 4 godzinki. Ludzie mlodzi okolo 22-25 lat przez co atmosfera jest fajna. Liderzy to pionki, jak ktos wczesniej napisal - POGANIACZE. Kadra kierownicza daje im zadania a oni stoją z batem. Co więcej kierownicy to sciemniacze - w oczy kłamią. za jedną umowe gotow oddac wlasna matke. Praca sama w sobie monotonna. Po tygodniu czujesz sie jak zdarta plyta. Okreslenie KURNIK pasuje do tego miejsca. Jak sala jest pełna(pracuja wszystkie kampanie) moze sie wsciec. Slychac Krzyczenie a nie rozmowy, a w powietrzu unosza sie SMRODY. Zero Klimy. Chyba przy 50`C jest włączana.

Moi drodzy - jesli lubicie być wykorzystywani i zarabiac marne grosze to Cos dla WAS. Ostatnia rzecz jaką dodam to fakt, że rekrutacje odbywają sie 2-3 razy w tygodniu, co EWIDENTNIE swiadczy o podejsciu do czlowieka...
666 - 2010-05-02 12:00:53 odpowiedz | cytuj
nie pracuje już w cotelu ponad dwa lata, więc nie wiem jak teraz jest.
za moich czasów było naprawde fajnie. świetna atmosfera w pracy, super ludzie (liderzy, IT, telemarketerzy) z którymi nie tylko dobrze się pracowało ale i fantastycznie imprezowało.:)
tylko zarobki bez szału, praca dobra na tamte czasu jak ktoś zaczynał dopiero przygodę z pracą w wielkim mieście.
Gallka Anonimka - 2010-07-27 21:27:33 odpowiedz | cytuj
Przestałam w Cotelu pracować po 2ch miechach umownych. Plus atmosfera git, bo młodzi ludzie, więc czas jakoś leci i nie narzeka się aż tak nadto. Minus? Raczej minusy. Wypłata to jakiś nie bardzo śmieszny żart. Odeszłam w czasie gdy były wprowadzana jakieś idiotyczne reguły, tzn, zmiana regulaminu. Raz napisali smsa, że skończyła się baza na odnawianiu i zapraszają za tydzień, niby fajnie, ale nie płacili jakiś nawet groszy za ten tydzień przesiedziany w domu z ich winy.
Gdy wróciłam do pracy 1 lipca, wszystko było gites spoko. Akurat zdarzyło mi się zachorować na weekend. Miałam oświadczenie o chorobie, pauzę ustawiałam co dzień w poniedziałek na wtorek i z wtorku na środę. We wtorek otrzymałam majla ad "Renaty" informujący mnie, że zgodnie z nowym regulaminem, który wszedł w życie 1 lipca (!) konsultanci, mogą ustawić sobie 2 pauzy maksymalnie, niezależnie od długości trwania tych pauz! Kurna firma, która zatrudnia tak wielu studentów, podpisała sobie tym przepisem wyrok. Z takimi kanciarzami, odechciało mi się pracować. Odesłałam do Renatki długi majl z uwagami, gł tym, że pauzy powinny mieć ograniczenie czasowe nie ilościowe. Gdy 8 lipca pojawiłam się w pracy by podpisać rezygnację, zapytałam znajomą czy został im pokazany nowy regulamin. Odpowiedziała, że dostali do regulamin do podpisania ale zabrali od razu gdy podpisali. To jest śmieszne i już podchodzi pod naruszenie prawa pracowników. Potrzebna byłaby bardziej rezolutna i sprytniejsza osoba by złożyła doniesienie w sądzie pracy.
Atmosfera to jednak za mało by zamaskować warunki panujące w tamtej pracy.
Do samych liderów nie miałam zastrzeżenia. Miałam dużo zastrzeżeń i pytań, więc do mnie jako tako się nie doczepiali. Mój stary lider rezygnował z pracy, po jego odejściu awansowali dwóch innych i naszą grupę podzielili między nimi. Mojej grupie został przydzielony totalny introwertyk, który dobrze nie potrafił pokierować grupą, chociaż pod wzg merytorycznych dawał radę. Drugi lider na odwrót - dobrze kierował ale wiedza mu się ciągle myliła. A szkolenie w ich wykonaniu? Nie wiedziałam, czy się śmiać czy płakać. Przez 5 minut próbowali dojść na racją jednej rzeczy z nowego projektu. Nawet sama Agnieszka G. łapała się za głowę podczas tego szkolenia.
Inne minusy? Wiecznie zapchana toaleta, bo zawsze ktoś wrzucał grubsze ręczniki do kibla. Gdy zamontowali dmuchawę, wiecznie przez 3 tygodnie wisiała kartka "nie używać".
Kolejny minus, wiecznie psujące się komputery, blokujące programy. Pewnie ok połowy komputerów na sali w ogóle dobrze nie działa a informatyk nigdy nie miał czasu by to naprawić.
Ponoć po moim odejściu zaczęli ludzi wywalać z pracy za zaznaczanie w Xlicie opcji DND.
Następny minus - szkolenia w porównaniu z firmą Inter Galactica Call Center to po prostu kolejny żart w wykonaniu firmy Cotel.
Następny minus - wypominają wzięte pauzy, tzn. kolega chciał ustawić pauzę na tydzień, liderka potem do niego podeszła z pretensją w głosie, że tak długo go nie będzie. Zachowują się tak jakby ludzie tam pracowali na umowę o pracę a nie zlecenie czy dzieło.
Kolejny śmiech na sali i minus - z każdej wypłaty na konto pobierają 5,50 zł z tytułu przelewu na konto oraz ubezpieczenia, a jeszcze lepiej w przypadku przekazu pocztowego - zabierają aż 10 zł!!!
Żal jeszcze jest tej firmy, gdy szefostwo i liderzy obrzucają błotem inne firmy call center.

Dwa słowa - NIE POLECAM!!!

O takich firmach powinni dokument nakręcić o współczesnym wyzyskiwaniu ludzi, tak jak ciemnoskórych na plantacjach bawełny.
x