logo KGHM ZANAM S.A.

KGHM ZANAM S.A.

Polkowice

Opinie o KGHM ZANAM S.A.

Zenek 2017-07-08 14:02
2300 do 2500 zarobki weekendy slabo platne
2
zenek 2017-07-09 10:48
jakie moze ci robic problemy obowiazuje cie okres wypowiedzenia ale o zg zapomnij
były pracownik 2017-07-10 19:45
głupoty piszesz. jakoś ja i moich 6 kolegów z którymi pracowałem w załamie przeszliśmy do zg, co prawda nikt nie dostał rozwiązania za porozumieniem stron, ale każdy z nas pracuje w ZG Lubin więc nie piszcie że sie nie da bo ja wam mówie że się da
3
Bob 2017-07-15 12:47
Kiedy płatna kolejna pula wczasowego? 20 lipca?
Paweł 2017-07-19 21:01
Kiedy będzie płacone te wakacyjne
Hajer ze Śląska 2017-07-25 15:31
Witam!!!
Ile może górnik strzałowy dostać na rękę w KGHM ZANAM !!!
Widzę że jest oferta pracy na stronie Kghm-u

Z góry dzięki za informacje!!!
1
roko 2017-07-27 11:09
miesieczny za porozumieniem stron ale udalo sie
2
Jaro79 2017-08-01 11:43
Szukasz pracy na dole, jesteś pracowity? zadzwoń 510288709 (firma)
5
lkp-903 2017-08-06 21:23
mi też się udało uciec z zanamu do zg we wtorek zaczynam pracę po 3 latach ,pracowałem w serwisie u łysego ,niestety serwis się rozpada ciekawe kto to będzie naprawiał ,wstyd zwłaszcza ,że serwisy na siebie zarabiają
5
górnik strzałowy 2017-08-07 15:59
2800 netto ja mam tyle po 3 latach ,jastem na wypowiedzeniu prawdopodobnie poszukuja na moje miejsce bo to moje stanowisko ,jeszcze 1,5 miesiaca i idę gdzie indziej tak,że dostaniesz jakieś 2-3 stówy mniej oczywiście to z 10% premią ,zjazdami i dodatkami za nocne zmiany
4
pracuś 2017-08-21 02:06
Można by było poznać nazwe firmy ?
esab 2017-08-22 19:20
Kurka wodna miała być podwyżka dla spawaczy
Młodyyy97 2017-08-24 00:04
Szukam pracy w górnictwie rocznik 97, są jakieś szansę żebym się gdzieś dostał na dół? Pozdrawiam.:)
Robiedlaidei 2017-08-24 17:49
Do młodyyy 97-oczywiście jest szansa możesz się dostać do serwis
jak znasz się na hydraulice,elektryce umiesz spawać ,znasz się na naprawianiu maszyn,potrafisz zweryfikować usterkę i odpowiednio zamówić części masz jakieś uprawnienia na maszynę -to zapraszamy do nas pensja 2300 BRUTTO i to nie jest żart .
3
Job 2017-08-27 09:40
A mozna się czegoś nauczyć przy okazji ? Bo ja tylko naprawiałem sprzegła hydrokinetyczna tzw zmienniki momentu krajowego producenta o ile pamietam to stalowa wola i zhs ale ten ostatni to juz chyba padł
Uprawnienia na wozki widlowe i ladowarke do 2.5 m prawko b c
Lubię ciężką robotę i brudną
Dołowy 2017-08-31 16:12
Sponsorują klub sportowy a pracownik za grosze tyra...
8
liga 2017-08-31 21:48
WOLNOŚĆ !!!!!! Wolę zbierać butelki więcej zarobie
1
Marta 2017-09-12 09:59
@liga co nie podoba Ci się pracując w firmie KGHM ZANAM S.A.? Co byś zmieniła? @Dołowy rozumiem, że nie jesteś zadowolony z zarobków. Czy w firmie nie ma możliwości podwyżki albo awansu na wyższe stanowisko?
1
masi 2017-09-17 16:36
Pracujecie w tym zanamie za grosze . hehe
3
Gruby 2017-09-18 17:49
Wiado cos o podwyżkach placy zasadniczej od nowego roku? Czy zwiazki zasiada do stolu i postaraja sie cos wynegocjowac tak jak obiecywaly?
2
Dołowy 2017-09-20 21:39
Witam pracujemy na przodkach razem z pracownikami kghm i zarabiamy grosze.Jak jakiś drugi sort niby to spółka kghm a placą ochłapy...A podwyżki dyrektor twierdzi że i tak za dużo zarabiamy ...
9
Związkowiec 2017-09-25 08:15
@ Gruby
Jak co roku odbędą się negocjacje płacowe w ostatnim kwartale tego roku. Na pewno się dowiesz jakie będą wyniki negocjacji. Z tego co mi wiadomo, związki zawodowe cały czas naciskają Zarząd jeśli chodzi o kwestie płacy.
3
Pracownik 2017-09-26 08:03
Jakie podwyżki? Z tego co mi wiadomo to firma nie ma kasy. Tak super zarządzana Spółka przez dobra zmianę doprowadza do braku płynności.
4
Marta 2017-09-26 17:07
@Pracownik rozumiem, że na podwyżki nie ma co liczyć a jak wygląda sprawa z awansowaniem w firmie KGHM ZANAM S.A.? @Dołowy jak długo pracujesz w tej firmie? Może po dłuższym czasie pracy byłaby taka szansa na dostanie podwyżki.
Związkowiec 2017-09-27 13:46
@Marta
Co do awansu - osobiście znam sporo osób, które pracują w firmie dłuższy czas, zaczynali od stanowisk robotniczych, aktualnie piastują stanowiska kierownicze i dyrektorskie, więc nie ma co do końca wierzyć w gadanie o braku możliwości awansu.
Co do podwyżek - może i rzadko, ale się zdarzają. Sam pracuję tu kilka lat i kilka podwyżek dostałem (średnio co półtora - dwa lata). Nie licząc corocznych waloryzacji.
Narzekających zapraszam do firmy prywatnej, gdzie nie ma Barbórki, nagród świątecznych, paczek dla dzieci na Mikołajki, premii prezesa (średnio co rok, były lata kiedy nagroda była całkiem wysoka).
Nie jestem "kolegą prezesa", po prostu mam porównanie z innymi firmami i fakt jest jeden - co prawda stawki nie są takie jak w KGHMie, ale w porównaniu z innymi firmami w tej branży - wcale nie jest tak źle.
1
ZANIM LEGNIESZ 2017-09-28 09:17
Związkowiec to co piszesz jest żałosne i każdy kto pracuje w tej firmie kilka lat dobrze o tym wie. Po twoim nicku sądze,że siedzisz w kieszeni prezesa tak jak reszta twoich kolegów z zwiàzków i masz interes zeby chwalić firme. Prawda jest taka ze ludzie sie zwalniaja na potęge,a ogłoszeń o prace pełno. Pociesze cię że bezrobocie spada i myślę że juz za 2 lata,tylko emigranci z Ukrainy beda za tą WIELKA kase chcieli pracować w KGHM ZANAM:-P
KARIERA? :-) - pod waruniek że lubisz jak pluja na ciebie i najchętniej sprzedali by ci kopa w plecy za to jakim jesteś hu.... dla nich. Tacy robią kariery, a Ciebie firma zablokuje jak bedziesz chciał sie zwolnic w celu przejścia do prawdziwego KGHMu,to jest wporządku?
PODWYŻKI? :-) -usłyszysz oszanownego pana prezesa cytuje: ,, ciesz sie pan ze masz prace''.
No chyba że jesteś karierowiczem albo zwiazkowcem wchodzącym głęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nosem!
SOCJAL? :-) -chyba sobie żarty robisz. Łacznie wyjdzie może z 5000 zł. gdzie w prawdziwym KGHM jest to od 25000 do 30000 rocznie. Chyba w życiu przodka nie widziałeś,skoro piszesz takie bzdury o innych firmach. Znam przynajmniej 5 firm gdzie ludzie lepiej zarabiaja pomimo tego ze nie maja socjalu,bo zamiast co miesoac zarabiac 2000zł jak w Zanami, zarobią w innej firmi 3500zł miesięczie i lepiej na ty wyjadą. Reszta firm to tzw. firmy ktore trzeba omijać szerokim łukiem i szkoda pisać,bo nawet na wypłaty nie maja, no ale ZANAM płaci hehe:-)

Przestań kłamać ludzi i pisać brednie!!!
9
Pracownik dolowy KGHM Zament 2017-10-01 14:34
Ponoć kasy nie ma w firmie... Na wypłaty nie ma...

A tu prosze; Największy zysk netto – w takiej kategorii nagrody Orły Tygodnika Wprost został we wtorek 26 września wyróżniony KGHM ZANAM.
http://www.kghmzanam.com/images/aktualnosci/orly_wprost_2017.jpg
5
Pracownik dolowy KGHM Zament 2017-10-02 13:05
No i pominmy ten fakt, ze sa nieoficjalne przyjecia do biura (ponoc firma sie rozrasta ) .
2
Legmetowiec 2017-10-03 14:16
Pracuję w tej firmie 40 lat na stanowisku robotniczym i niczym nowym dla mnie jest że pracownicy chcą więcej zarabiać, tym bardziej gdy widzą jak trwonione są pieniądze na które pracują. Rozbudowany schemat organizacyjny w którym daję się ukryć nieudacznikom , wrzutkom politycznym z zewnątrz , kupno nowych aut dla kogoś kogo stać na dojazd do pracy i jeżdżenie na zakupy własnym pojazdem który stoi w stodole nakryty płachta. To boli zwłaszcza tych o których tu piszecie to boli bo liczono że wreście tą firma będą zarządzali prezesi którym będzie zależało na ludziach na nich pracujących a nie na błyskotkach rozdawanych w Warszawie. Najlepszym miernikiem tego zarządu i jego zarządzania będzie końcówka roku i to co dadzą pracownikom, a nastroje nie są wesołe. Ci co znają historie wiedzą że nie takie zarządy upadały.
12
co tu sie wyrabia 2017-10-03 17:06
Te komentarze wszystkie na tym forum to prawda w 100 % .Powiem krótko jest coraz gorzej i dużo ludzi ma jeszcze odejść niedługo nie będzie komu robić to może w końcu coś z tym zrobią a jak nie to sami z biura będą zasuwać przyjdzie na to czas.
15
Rikitiki 2017-10-04 16:54
To prawda jest coraz gorzej ! Niedługo zaczną się masowe zwolnienia i ciekawy jestem kto będzie robił china tylko Ukraińcy i "fachowcy" z biur
4
Dołowy 2017-10-04 22:19
Nic dodać nic ująć po prostu biurokracja a jak coś zalatwić w biurach potrzebujesz to setka kobitek i nikt nic nie wie...Czas spadać z tej niby córki KGHM.Zwiazki w zanim legniesz to jedna wielka ściema.Pebeka jako spółka dużo wywalczyła a u nas cisza bo prezes bedzie zły i pod stołem nie da.
Przez te kilka lat pracy niewidziałem tyle pociotków co tutaj. Dobry pracownik juz dawno tu nie pracuje albo właśnie szuka pracy.A na co liczycie na koniec roku przecież zanam biedny i dla pracownika nie ma .Pozdrowionka dla wytrwałych ja spadam do prywaciarza za dużo wiecej niż tu .Cześć
12
Wesołek 2017-10-05 11:30
Polecam tą firmę zwłaszcza tym którzy chcą się napracować społecznie bo tak można ocenić wynagradzanie na stanowiskach robotniczych a zwłaszcza pod ziemią.
Polecam też smutasom bo nigdzie się tak nie ubawia jak w zanamie glupota galopuje przed ludzmi których poplecenia mam wykonywać a już najbardziej rozweseliło mnie to że wejdziemy we współprace z MON chyba tylko po to by sciągnąć zaciężne wojsko do produkcji bo jak tak dalej porządzą to w tej firmie zostanie tylko kadrówka i zarząd z dyrciem naczelnym z głogowa . Powodzenia i radości 10 tuż tuż.
4
Pracownik 2017-10-05 13:07
Ciągle słyszę że kasy nie ma na normalne funkcjonowanie. A z drugiej strony chwalą się nagroda za największy zysk netto. Po za tym w piątek dyrekcja i "lepszy sort" jedzie się bawić. Ciekawe że dla nich zawsze znajduje się kasa. Gdzie są związki? Kiedy za rekordowy zysk załoga dostanie jakiś bonus? Przecież oni tego sami nie wypracowali.
10
LysyMati 2017-10-05 15:17 [użytkownik zarejestrowany]
Witam mam pytanie i liczę na szczera odpowiedź. Aktualnie posiadam pracę w firmie na strefie w narzędziowni, stawka 2400+ 570 zł premii oczywiście wszystko brutto. Dostałem propozycję i skierowanie na badania na stanowisku oczyszczacz. Na rozmowie coś wspominali o stawce 2500+ 10% premii na sam star, bardzo proszę o opinie jak wygląda tam praca oraz oczywiście czy stawka jest warta odejścia. Z góry dziękuję
Marta 2017-10-05 16:10
Czy ktoś odpowie użytkownikowi forum ''LysyMati''? @Wesołek rozumiem, że nie jesteś zadowolony ze względu na zarobki w firmie KGHM ZANAM S.A. Czy nie ma systemu podwyżkowego? Jak długo pracujesz już w tej firmie?
Dołowy 2017-10-05 22:29
Dostaniesz jakieś 2800 brutto i zaszczyt pracy z logiem kghm .buhaha nie moge ale to prawda
5
Joe 2017-10-07 22:18
Witam, wiadomo coś o nagrodzie/zyskach na koniec roku?
1
olo 2017-10-08 14:16
Wiadomo że będzie albo nie będzie
1
Poirytowany 2017-10-09 22:26
Dzis byla jalmuzna. Tragedia co tutaj sie dzieje w tej "zacnej firmie" szukam innej pracy bo to co sie wyprawia w wydziale TH to masakra jakaś. Brak jakiejkolwiek odpowiedzialnosci przez kierownictwo. Nic tylko wysylanie maili do siebie z biurka do biurka. Czlowieku ryjesz jak wół, dbasz o to miejsce pracy kosztem zdrowia i rodziny to kierowniczyna i tak ci upierd.... i da kolesiom. Soboty rozpisuja bo niby dokumentacje skladaja a tak naprawde kawka i pitupitu. Jestem ciekaw jak dlugo jeszcze huta da sie doic z kazdej strony przez KGHM ZANAM. Ta społka to pic na wode fotomontaz. Odradzam i szczerze nie polecam.
11
Koper 2017-10-15 00:39
Ooo proszę, PPHU WNUK vel UDG kolejny raz szuka naiwnych... Najpierw zatrudniacie ludzi, zawracacie im [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a potem wysyłacie na urlopy bezpłatne albo zwalniacie pod byle pretekstem gdzie od kierownikow dostaję informację w stylu - sorry ale nie wygralismy przetargu, za dużą mamy teraz załogę.
2
Bob 2017-10-16 17:15
No ciekawie się dzieje w naszej pięknej firmie, chodzą plotki że Barbórka ma być płacona w ratach, o jakichkolwiek zyskach możemy pomarzyć, a po spotkaniu z prezesem które odbędzie się w środę ma zostać ogłoszone pogotowie strajkowe. Mam nadzieję, że dojdzie do skutku i coś się zmieni, bo inaczej czeka nas katastrofa.
3
Marek 2017-10-16 17:23
Też tak słyszałem, że ponoć Barbórka w ratach i bez zysków, bo "kryzys w firmie"
4
prezio 2017-10-16 18:27
I bardzo dobrze. Trzeba roz..ać ten Zanam. Może chociaż cześć załogi przejdzie pod kombinat i będzie im (nam) lepiej.
3
gienek 2017-10-16 19:16
no przecież ten zarząd jest taki super, dyrektorów jak grzybów po deszczu przybywa tak świetnie zarządzają ze doprowadzają do takiego stanu firmę !!! jak tak można !!!
3
Pracownik 2017-10-17 06:25
Jaki kryzys a kto dostał "orła za najlepszy zesk netto"?? Przecież te nasze orły i sokoły z zarządu.
1
x 2017-10-17 08:40
Pamiętaj ze zysk był jeszcze za umowy zawarte za poprzedników. Ten zarząd można tak naprawdę rozliczyć na koniec 2017r i 2018r. to wtedy pokaże ich prace. poprzedni wynik jest efektem zawartych umów przez poprzedników!!!!
2
Bob 2017-10-17 09:18
Informacje podane w najnowszym biuletynie Zanamu to kłamstwo, osoba za to odpowiedzialna na zostać zwolniona
2
Pracownik 2017-10-17 10:28
Dobrze o tym wiem. I raczej ten zarząd nie będzie miał się czym szczycić. Ale śmieszne jest to że ilość dyrektorów zmniejszyli hehehe.
2
olo 2017-10-18 21:40
To się zwalniajcie czemu jeszcze robicie?
Zostaw swoją opinię o KGHM ZANAM S.A. - Polkowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KGHM ZANAM S.A.