Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-02-05 19:50:45 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Zanam Legmet - Polkowice. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2009-02-05 19:56:56 odpowiedz | cytuj
profesjonalna firma ksztalcaca dobra kadre zawodowa, niezłe zarobki...
anonim - 2009-06-07 09:18:51 odpowiedz | cytuj
hahaha Profesjonalna firma tak fachowość tak zarobki nie
wacek - 2009-09-20 10:17:02 odpowiedz | cytuj
Wszystko jest ok - poza majstrem spawalni który boi się własnego cienia i kierownikiem spawalni który spawaczy ma za śmieci i jest człowiekiem nie kompetentnym na to stanowisko.
Dawny pracownik - 2010-09-02 15:10:45 odpowiedz | cytuj
Firma nie jest zła, nigdy nie spóźnia się z wypłatą, często są nagrody i premię. Fakt że znalazłem lepszą pracę, ale mile wspominam Legmet. Jedno tylko mnie zawsze irytowało, mianowicie jeden z pracowników, zwykły robol, pewnie pracownicy dawni i ci którzy dalej pracują wiedzą o kim mowa. Chodzi mi o Franciszka. Fałszywa, arogancka, bezduszna osoba. Wielu z nim pracowało w parze ( chodzi mi o ludzi z jego brygady ) i nikt mile tego nie wspomina. Psychicznie niszczy człowieka, miesza z błotem, często ubliża. Pewnie tolerują go tylko dlatego że zna się na robocie. Prosty człowiek, który nie radzi sobie sam ze sobą więc wyżywa się na innych. Nie miałem okazji z nim pracować ale jakoś mnie to nie martwi. Mogło by to się skończyć rękoczynami.
serwisant - 2010-09-05 16:56:34 odpowiedz | cytuj
Firemka ciekawa - kolejna w "karierze". Pomimo szumnych haseł to nie KGHM w zarobkach, trochę lepiej niż u prywaciarzy. Maszyny jak maszyny - jakości zachodniej za te pieniądze nie ma co marzyć, a awaryjność to w głównej mierze sposób użytkowania. ( usunięte przez administratora )się nie pieści i gwarancje ściąga za byle uszkodzenia, zanam sobie nato nie może pozwolić bo układy i wspólny worek. Archanioł nigdy nie widział radosnych prób i doświadczeń sztygarów na nowej, świeżo kupionej maszynie - coś co w zachodnich jest ni do pomyślenia - chyba że ktoś zaryzykuje utratę gwarancji a potem pracy. Duże zachodnie firmy też na nowo nie wymysłają koła a słyszałem że zanam to kiedyś były warsztaty naprawcze - to nie wiem skąd mają mieć inne papiery jak nie z starej fadromy? W warunkach rynkowych to KOPALNIA nie jest żadnym potentatem - normalna spółka klasy średniej, a co druga większa korporacja trzyma taki własny warsztat - trudno inaczej na to patrzeć. Gdyby nie słabe płace to można tam robić- dla większości to tylko stopień w drodze do pracy dla( usunięte przez administratora )
karol8526 - 2011-03-30 21:01:56 odpowiedz | cytuj
Witam. Czy ktoś coś wie na temat przejęcia "władzy" przez Zanam na terenie Huty ?? bo chodzą pogłoski, że Zanam na zamiar przejąć Remy a następna w kolejce jest Automatyka Miedz
anonim - 2011-04-15 12:25:23 odpowiedz | cytuj
tak,, biorą wszystko co się da tylko( usunięte przez administratora )
kojot - 2011-07-06 21:15:24 odpowiedz | cytuj
Zanam -Legmet dzisiaj w Hucie Miedzi Glogow spelnia chore ambicje bylego dyrektora( usunięte przez administratora )obecnie wlasnie zanamu.
anonim - 2011-07-08 16:35:18 odpowiedz | cytuj
Banda( usunięte przez administratora )przejmując Budmax obiecywali gruszki na wierzbie teraz chcą abyśmy pracowali sobotę i niedziele za darmo, pensje pozaniżali ledwo starcza na życie,podkładają papiery do podpisu, a jak nie podpiszesz to straszą że cię zwolnią. ( usunięte przez administratora )eden.
anonim - 2011-07-10 13:46:34 odpowiedz | cytuj
oni sobie moga...mam nadzieje ze reszta( usunięte przez administratora ) nie pojdzie slepo do zanamu zeby dostac ( usunięte przez administratora ) wiecej a warunki pracy zamieniaja na gorsze...pozatym ta propaganda szerzona ze zanam cacy wszystko elegancko wykonuja i huta dzieki nim preznie produkuje to bujda!!!!!i szlak czlowieka trafia jak to slyszy lub czyta...a to przejmowanie pracownikow nadaje sie pod paragraf bo w tych czasach takie machlojki powinny byc zabronione i karane!!!!!!!!!!
anonim - 2011-07-14 15:38:13 odpowiedz | cytuj
nie tak dawno byli kierownikami w remach,kradli ile sie dało,pobudowali po kilka domów a dzisiaj juz są przy władzy w zanamie.kupili ( usunięte przez administratora )o czym myślą by lepiej żyło się ludziom czy chcą podwoić swoje zyski.dziś stoją u bram zanamu zapijaczone ( usunięte przez administratora )nie tak dawno wyciągałem PANA mazana z rowu,nawet mi nie podziekował za to( usunięte przez administratora ) są auturytety???pierwsze skrzypce w zanamie...umiejetnośći korupcji nauczyli się w remach i dalej będą ją wykorzystywać.dobrze że tych ludzi nie ma już w strukturach remów!!!
anonim - 2011-07-26 18:57:17 odpowiedz | cytuj
nie zgodzę się z opiniami poprzedników. w firmie się poprawa. poprzedni zarząd tylko potrafił psuć teraz firma się rozwija i jej tragiczna sytuacja zmieniła się diametralnie. oby tak dalej.
anonim - 2011-07-27 12:29:13 odpowiedz | cytuj
Może mnie źle zrozumiecie ale firma taka jak zanam-legmet jest nienajgorszym a nawet jednym z lepszych wyborów poszukujących pracy. Zarobki nienaganne (czytaj w wielu firmach robi sie za najnizsza krajowa- tu troche lepiej lecz rewelacji niema), dodatkowe zarobki w postaci parbórek/nagrod, fakt to nie kghm ale mówiąc kghm mysli sie o ludziach pracujacych pod ziemia a ci co pracuja np na ZWR czy w tym stylu na powierzchni naprawde wiele sie nie róznią od zanamowcow. Nie to że tylko wychwalam ale z powazniejszych minusów widze tylko jeden- ludzie którzy tam/tu w zanamie pracują. Nie mówie o wszystkich bron Boze ale jest naprawde dużo tzw szumowin, fałszywych zakłamanych w d*po włazców na ktorych naprawde trrzeba uważać a najlepiej eliminować cwaniaczkow pi*lonych.
anonim - 2011-09-01 20:03:16 odpowiedz | cytuj
Człowieku, pracując na tych ZWR-ach 6 dni w tygodniu ,zarabiając prawie 1000zł mniej niż przed przejęciem przez zanam ,z czego można się cieszyć? Ze jak coś nie pasuje ,to nowy pan kierownik palcem za bramę wskazuje?! Że powstał OBÓZ PRACY?! To wszystko jest chore ,a My staliśmy się niewolnikami!!!
xxxx - 2011-10-19 19:40:14 odpowiedz | cytuj
zanam który powstał przy hm głogów to przechowalnia dla kadry nieudaczników z firmy REMY , ICH jedynym zajęciem jest PALENIE PAPIEROSÓW przed nowo otwartym biurem ,całe lato spędzili na palarni tak zwanej ( schodkami pod dymkiem ) . Prezes tej firmy powinien osłonić te schodki ?!!!! przed wiatrem i ogólnie przed złom pogodom BO KADRA się POCHORUJE i kto będzie pracował , ups przepraszam PALIŁ ?? papierosy . A praca i tak będzie bo KGHM stać na utrzymanie niskich stawek na przetargach , ponieważ sami sobie nogi nie podłożom !!!!!!!!!!!!!!!
anonim - 2011-10-27 21:30:30 odpowiedz | cytuj
xxxx - 2011-10-19 19:40:14

my to w zanami palimy ile wlezie bo nas stac! a robota zawsze zrobiona na zicher nie to co nieudacznicy ktorzy zostali w remach! w zanamie was nie chcemy bo jestescie niepotrzebni!
GTX - 2011-12-06 00:05:43 odpowiedz | cytuj
Gościu weź i palnij sobie w łeb jakąś rurką,bo w Remach pracują ludzie,którzy mają po 30 i więcej lat doświadczenia w pracy i nie mówię tu o kadrze,a ty człowieku latałeś wtedy boso za orkiestrą po wsi ze smarkami pod nosem,więc nie zabieraj głosu na temat Remów, bo w przeciągu kilku lat podzielicie nasz los i wtedy zobaczymy czy będziesz taki pan mądrala.Powodzenia.
ktm - 2011-12-20 21:29:11 odpowiedz | cytuj
czy to prawda że Remy mają przejąć ,,władzę\'\' na hucie i przejmą zanam??
nick - 2011-12-22 16:42:02 odpowiedz | cytuj
My w hucie głogów ręce wypruwamy , a panowie hutnicy robią sobie wigilie liczą kasę , a chłopcy zanamowcy robią !!!!!!!!! czarną robote żeby dyrekcja mogła się pochwalić jakie to zyski wypracowali !!!!!!! .
TAK ROBI SIĘ KASE NA NASZEJ FIRMIE i SPIJA ŚMIETANKE ?!!!!!
jarecki - 2011-12-23 10:09:59 odpowiedz | cytuj
W pełni zgadzam się z przemówcą. Podobna sytuacja jest na Zakładach Górniczych. Kapitalizm w podręcznikowej postaci. KGHM stając się 100% właścicielem firm Zanam-Legmet, PeBeKa itd. znalazł sobie kozła ofiarnego do tzw. "czarnej roboty" (zwrócić tu można by uwagę na warunki panujące w oddziałach wydobywczych na PeBeKa w porównaniu z ZG). Praca na komorach mechanicznych wygląda podobnie. "Konie" z ZG w większości nie potrafią eksploatować maszyn górniczych jak należy, ale to pracownicy serwisów ponoszą tego konsekwencje. Kierownicy KMC oszczędzają na czym tylko można, ciągły brak części zamiennych. Maszyny są reanimowane nie przechodząc kompleksowych remontów.
Reasumując KGHM stworzył sobie grupę kapitałową z której ciągnie wszelkie zyski, natomiast szereg białych nierobów czerpie z tego korzyści w postaci premii oraz innych wszelkich gratyfikacji.
Ostatnią kwestią, którą chciałbym poruszyć jest fakt, iż nikomu z serwisu nie można należeć do związków zawodowych przy KGHM - jedynie do swoich wewnętrznych. Dla przykładu irytujący jest fakt, iż Związki Zawodowe Pracowników Dołowych i Utrzymania Ruchu przy Zanam-Legmet siedzą w ciepłych fotelach na zakładzie produkcyjnych a nie na kopalni. Dostęp do nich jest przez to ograniczony. Tudzież - pracownicy takich firm jak Amcor nie mają wogóle liczonego stażu dołowego. Wspaniała firma KGHM buduje swój potencjał na krzywdzie ludzkiej.
solo - 2011-12-23 16:46:47 odpowiedz | cytuj
Herbert Wirth (czerwono nosy) powołał zanam w hucie głogów by móc
kolesiów wcisnąć na stanowiska i teraz pracujemy jak biali niewolnicy na zasługi hutników , pewnie w spółce remy nie dawali się już kroić to ich likwidują ,a przecież pracują tam ludzie którzy pracowali kiedyś dla kombinatu . No i poco pompować pieniądze i to niemałe w zanam i opowiadać jak to jest pięknie , a to po to żeby brać kasę !!!!!!!!!!!!!!! .
BO PO-rządzi . Premier sobie prezesi KGHM sobie .
anonim - 2012-01-01 12:46:13 odpowiedz | cytuj
wypowiem się tak gdyby nie pracownicy z remów zanam miałby takie długi ze głowa boli chodzi o teren na Hucie głogów.
Te całe kierownictwo z remów jak i część osób pracowniczych przydupasów dawnych kierowników też którzy poszli do zanamu to nie wszyscy ale większość to przydupasy kozakowskiego

Remy jak i zanam to firma prywatna z tym ze ze zanam jest pod skrzydłami KGHM ale do czasu i to wspomnicie niedługo więc bluzganie jednych na drugich nic nie zmieni bo i tak huta ma wasz szeroko w dupie
ZOMBI - 2012-02-01 21:40:59 odpowiedz | cytuj
Zgadzam się z kolegom same przydupasy i karierowicze.Taki jeden pan Sobolewski pracował w Remach następnie w zanamie po małej Aferze został usunięty i zgadnijcie gdzie znalazł ciepłą posadkę oczywiście w remach na wydziale W-1.Gdzie kierownikiem jest człowiek bojący się wszystkiego.Równocześnie jest właścicielem drukarni intergryf w Głogowie.Ale wracamy do pana Sobolewskiego i jego niesamowitej kariery pracował około 6 miesięcy,w trakcje tego czasu szpiegował z byłym kierownikiem panem Dąbskim który obecnie jest wzorowym pracownikiem zanamu i super kolegom pana Kozakoskiego.Tego samego z który pana Dąbskiego wyzywał od zdrajców jak ten odchodził do zanamu.A teraz pracują ramie w ramie w zanamie.Pan Sobolewski narobił wielkiego gnoju na wydziale a teraz pracuje gdzie tak tak w zanamie.Nawet obecny młody majster wydziału w-1 nie miał odwagi postawić się panu Sobolewskiemu który dzielił premie,przyznawał nowe zaszeregowania na tydzień przed swoim odejściem,które trzymał w tajemniczy.I tylko jedna osoba na całym wydziale się go nie bała i potrafiła powiedzieć mu prosto w oczy prawdę i co o nim sądzi brawo panie Arku ma pan jaja.A teraz zanam przymierza się do przejęcia całego wydziału W-1 i pan Dąbski dostał listę na której są nazwiska osób wytypowanych do przejścia do zanamu zabrakło tam 3 nazwisk trzech wieloletnich pracowników z doświadczeniem uprawnieniami.Są oni niewygodni dla pana Dąbskiego.Ja sam się zastanawiam kto zrobił tę listę i jakim prawem mają decydować o zatrudnieniu osoby nie odpowiedzialne.Uważam ze ktoś z dyrekcji Zanamu powinien przyjrzeć się tej sprawie a i pewnie by głowy poleciały jak jeszcze kilka innych spraw by ujrzało światło dzienne.Mam tylko nadzieje ze ktoś mądry z zanamu zajmie się tą sprawą.Sprawą przejęcia W-1 i panem Sobolewskim , Dąbskim. Ciekawi mnie tylko jeszcze jedna sprawa jak niektóre osoby przejdą badania okresowe do Zanamu.Pozdrawiam .
ZOMBI 2 - 2012-02-03 11:07:55 odpowiedz | cytuj
PANIE ZOMBI PANA NIE WEŹNIEMY DO ZANAMU ZGASISZ PAN ŚWIATŁO W REMACH