logo KGHM ZANAM S.A.

KGHM ZANAM S.A.

Polkowice

Opinie o KGHM ZANAM S.A.

x 2017-01-06 11:33:08
o wielke wieksza srednia i to jeszcze przed siwtami i jeszcze cheili po cichy zeby to nie wyszło a tu zonk
1
normalny 2017-01-06 13:47:21
Widzę że KOD-owcy ujawnili się w naszej firmie. W każdej normalnej firmie związki zawodowe to podstawa bez której nie sposób dobrze funkcjonować. A jacy są działacze związkowi to my ludzie o tym decydujemy. Jak się nie sprawdzają to należy ich zmienić. I nie robi się tego poprzez wypisywanie się ze związków tylko zwyczajne wybory. Dziś nie czas na barykady. Jeśli ci się nie podoba to działaj,walcz ale nie w ten sposób pisząc bezimienne i plując dookoła na wszystkich. A tym wszystkim którzy stracili u nas ciepłe stołki i teraz sieją ferment pisząc spod stołu radzę aby poszukali sobie nowej pracy i się od nas od....
4
załamany 2017-01-06 14:08:25
pracuje w tej firmie i nie jestem z KODowcem nie jestem ani za pisem ani za po!!! dla mnie jedna wielka wspolna banda. patrze na to co sie tutaj dzieje i widziałem duzo wiele lat przepracowałem. były czasy złe i dobre a dobre były niedawno i kurcze teraz je psuja!! bo nie chce im sie załatwiac zlecen bo nie patrza na interes firmy tylko na czubek własnego nosa. poza tym kto by nie przychodził na stopłki to takich misiewiczy jak Bartus dawno nie było! jesli chodzi o zwiazki to sie troche z Toba zgodze ale jak widac madrzy nie wybieraja skoro popieraja tych co za kołnierz nie wylewaja czy tych z dyscyplinarka za wały! ja sie wypisałem dawno temu ze związku jak zrozumiałem ze poza paczka na swieta nic nie mam. a nikt mnei tutaj nei zabroni wypowiadac własnego zdania i słowa, kazdy ma prawo na nie. i patrze jak wczesniej wspomniano na wyniki i na to co sie dzieje . a jak Ciebie zadaowala 400zł brutto nagrody i kropka a inni z bliskiej kadry zarzadu dostali po kilka tysiecy minimum to juz nie jest mnie do smeichu i nei bede siedział cicho! jesli nie chcieli dawac to wszytskim powinni nie dawac a nie dali tym którzy dopiero zaczeli pracowac i jeszcze nic nie wniesli do firmy!!!
9
do zalamanej 2017-01-06 14:22:47
Gosia odpuść sobie. Idź do pracy zajmij się czymś!
2
Roman 2017-01-06 14:42:39
Beda zmiany w koncu !!!
1
Doda 2017-01-06 14:43:10
Jasne że związki zawodowe są potrzebne! Ale pracownikom a nie pracodawcy! Powiedz co zalatwily te cudowne związki w minionym roku! No słuchamy...... Wymieniaj po kolei
1
Doda 2017-01-06 14:52:22
Uwierzcie że gdyby te związki coś działały to by nikt nawet złego słowa nie powiedział na nich.
A tu co ludzie zaczęli postować, rypać ich, mówić żeby się wypisywać i nagle pieniążki, czytaj śmiesznie ochłapy, się znalazły. Czyli o czym to świadczy! Że się strasznie boją o swoje wygodne taboreciki. Żal by było je stracić. I co najważniejsze to mniejsi bracia prezesa. Przecież każdy to widzi.
2
Tadek 2017-01-06 14:55:53
I jeszcze nie wiadomo czy beda płacić przeciez ciagle liczą buhahah
2
Lolek 2017-01-06 15:02:07
Najgorsze, że mamy gwarantowane w najlepszym scenariuszu jeszcze aż 3 pełne lata z tymi dbajacymi o nasze interesy pseudo zwiazkowcami. A to bardzo dużo czasu.
Nie ma na co czekać tylko ich wypiepszyć a na ich miejsce wybrać kogoś z jajami i z poza układu.
2
Lolek 2017-01-06 15:07:34
Pewnie, że nic nie wiadomo, jak nie zobaczysz na koncie to nie uwierzysz. 1200 zł. Wstydzili by się żeby ludzie nie dostali dodatkowej wypłaty po całym roku pracy
4
sasasa 2017-01-06 19:40:25
Tak sobie Czytam i sie się smieje zle zle zle a prawda jest taka wyplata jest jaka jest od paru lat coraz wieksza kasę mam w terminie zawsze jak chce więcej robię swietowki na kredyt mam na jedzenie tez póki co śpię spokojnie. Jasne zwalniajcie sie wszyscy idźcie do prywaciarza ja robiłem bylo git bez ciuchów po 12 godzin i o swoje sie prosiłem co miesiąc i najnizsza na konto reszta na lewo do związków nie należę od dawna bo swoja kielbe moga w d... Wsadzić na święta. Kto szuka pracy nie przejmujcie sie tym co piszą jakby pracowali u zlodzieji może by docenili. Ciężko jest to fakt nie raz pot po tulku splywa ale takie sa realia pracy fizycznej kropka
1
Zatrossskany 2017-01-07 13:21:27
W czwartek rano przyszło pismo w którym pisało:
w związku z licznymi pytaniami o wypłatę nagrody specjalnej informujemy, że została wypłacona 19 grudnia ( 400 zł brutto) . Na chwile obecną jest brak funduszy na wypłatę kolejnej części nagrody w związku z rozwojem firmy oraz, że stary zarząd nie zabezpieczył funduszy na ten cel. Kolejna cześć nagrody specjalnej powinna być wypłacona w pierwszym kwartale 2017r.
1
Nieznane 2017-01-07 14:17:01
Czyli 279zł na ręke hahahaha ładnie zarąbali podatku.
realista 2017-01-07 16:18:34
Jesteśmy mistrzami świata w narzekaniu.Ktoś mądry powiedział: jak się nie ma co się lubi to się lubi co się MA. A może niech każdy trochę spróbuje okiem krytyka spojrzeć na siebie? Tak wszyscy są be tylko ja jestem NAJLEPSZY hahahaha.
2
X 2017-01-07 16:58:29
Nie o to chodzi nie mam nic do tego jeśli by tej nagrody nie dali ale jeśli dają swoim i po tyle to juz jest nie fer!
1
Lolek 2017-01-07 17:22:20
Gościu jak masz pisać takie farmazony to nie pisz nic
1
Dziku 2017-01-07 20:56:48
Przeciez ma być po 1500 brutto, lepszy rydz niż nic...
1
Zatrossskany 2017-01-08 09:19:55
Ciekawe, że piszesz 1500, to co każdy szyb dostał innego meila ? Jak pisałem wcześniej u nas było pismo o planowanych przelewach w pierwszym kwartale roku, pewno nic nie pisało ile wyniesie ten przelew.
Dziku 2017-01-08 12:08:09
Ja jestem z siedziby w Polkowicach, produkcja SMG. Nie wiem co wam na te szyby wysyłają... :)
3
Mine Master 2017-01-08 12:58:52
Chłopaki, dajcie już sobie spokój z tymi neewsami ile i kiedy kto dostanie a może nie dostanie! Fakt że z nas zadrwili jest oczywisty. Jaja se prezesik i związki z nas zrobiły a teraz się ponoć nabijają z naszych oczekiwań.
3
KALIF 2017-01-08 19:35:18
Chciałem się zapytać o firmę Zanam- Legmet ale widać po wpisach sami prowokatorzy , płaczki, maruderzy narzekający na swój los. Ludziska to jest portal o opiniach pracodawcy, a nie o narzekaniu założyć sobie jakieś forum do narzekania na kiedy płacą ile ( dziecinada ) i podjudzania ludzi itp. gdzie indziej na innej stronie . Normalni jesteście czy nie myślące b..e.z.m..u...z..g..i ?
Przyjechałem do Polski na wolne z kontraktu gdzie pracuje od kilkunastu lat już i tam nie ma takiego czegoś bo kto prowokuje to w cymbał dostaje lub jak pracodawca nie dopełnia formalności co do płac lub cos innego my wszyscy stajemy jest nas kilkadziesiąt osób z różnych krajów i w ciągu zaledwie 5/8 godzin jest wszystko załatwione i nikt nie prowokuje .Fakt praca ciężka jest na konstrukcjach/wydobywczych i plany/rysunki w j. angielskim za to płatna niesamowicie . Już byłem u was na rozmowie jakieś ok.2/3 lat temu i współczuje wam kadry stara szkoła idzie już na boczny tor a nowi no cóż zostawiam bez komentarza .
pozdrawiam
załamany załamem 2017-01-09 16:23:55
a wypłata choć dziś będzie?....
ted 2017-01-09 16:26:56
ciekawe, wypłata była zawsze 9go koło 15. a tu konto puste
1
WUH 2017-01-09 18:29:58
Zadymiarze wyplata na kontach
1
huciorek 2017-01-09 20:12:05
ale wy plączecie jak wam zle to sie pozwalniajcie , wszędzie dobrze gdzie nas niema ........
1
WUH 2017-01-09 20:25:46
Ludzie robicie tragedie z tego ze tylko 75 zl podwyzki. Ze tylko tyle bonow i ze niema nagrody prezesa. A gdzie u prywaciarza dostaniecie raz w roku podwyzke? Gdzie dostaniecie barborke ktora juz dawno zjedliscie? Raz czegos nie daja i juz placz. Zwolnij sie i idz zima odsniezac chodniki tam napewno bedzie nagroda prezesa i zyski co kwartal.
3
Dobuziniebiore 2017-01-09 21:41:39
Odezwala sie zatrudniona dzieki cioci parówa, nie kazdy ma tak dobrze jak ty bo nie kazdy wejdzie pod stol za dodatkowe 2 zl za ciezka prace w wielkiej niby firmie sie nalezy
2
Mine Master 2017-01-09 21:47:05
Jak ci tak dobrze to całą swoją wypłatę przekaż jako darowiznę prezesowi i związkom bo cwaniakujesz jak byś Bóg wie ile zarabiał albo dobrze rowa liżesz i nie wypada narzekać, tylko zostało Ci głupa palić!
Nie kumasz że większość, tych normalnych ludzi chce aby to co było wcześniej, pozostało nadal.Przeciez nikt nie krzyczy żeby nam dali coś więcej tylko żeby zostało to co było dawne przez tyle lat. A ty mi tu będziesz z prywaciarzami wyjeżdżał.
4
stahuuu 2017-01-09 22:34:04
Źle się dzieje w firmie od tamtego roku, każdy to czuje nikt nie wymaga pieniędzy za coś co nie było wykonane. Po prostu ucinanie nagród/premii oznacza początek końca firmy, albo początek prywatyzowania, niedługo nie będzie porównywania do prywaciarzy bo u niektórych jest już o niebo lepiej. Pracowałem u 2 wcześniej i karpiowe nie było mniejsze niż 500zł na ręke, 13 wypłata też jest w wielu większych prywatnych firmach więc nie pierdolcie że tutaj są gruszki na wierzbie bo tak nie jest. Zamiast być coraz lepiej jest coraz gorzej to o czymś świadczy...
7
Czarny661 2017-01-09 22:41:13
Kiedy w końcu płacą 13stke i dodatek do pensji miał być 800zl był czy mi coś umknęło!!!
Doda 2017-01-09 22:58:03
Stahuuu! Piszesz konkretnie! O takie wypowiedzi chodzi. Z przesłaniem a nie jakieś tam dyrdymały!
Widać, że jesteś trzeźwo myślący.
Pozdrawiam.
2
Mine Master 2017-01-09 23:19:13
Przecież z 5-6 lat wstecz były płacone premie kwartalne! To było coś! Kto tego nie zaznał, [a jest wielu świeżych, którzy mogą sobie tylko posłuchać od,, starych], to nie wierzy.
A w tej chwili niczym nie odbiegamy od zarobków strefy. No są wyjątki co rowa lizali i zawsze dostawali podwyżkę z najwyższej półki od kierownika. Mają po prawie 5000 brutto. To tacy mogą zapierdala.ć. i wyrabiać 200 procent normy.
Taka jest prawda.
Prędzej czy później się to rozjeb.ie. Wszystko na to wskazuje
2
Janko nie Muzykant 2017-01-10 14:43:48
Masz racje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak na pewno będzie .poza tym mam propozycje do tych rozżalonych jak nie chcecie tych pieniędzy to oddajcie na Caritas .
jak ktoś ma uwagi co do zarządzania firmą to niech to zgłosi radzie nadzorczej lub prezesowi kghm co do związkowców to sa oni pracownikami firmy i mogą wrócić na swoje stanowiska a wy łapserdaki przyklejone w latach 2008 i później do tak zacnej firmy jak zanam przyjcie pod siedzibę firmy i na kolanach przeproście za te wygłupy na forum . ja rozumie prawo do krytyki ale tu chamówa w podartych portkach przegięła pałe. pracuje w tej firmie od hohoho i pamiętam jej powstawanie i jedynie co bym doradzil zarządowi to gdy nie daj Boze miało by się pogorszyć to najlepiej odpiąć wózek z napisem ZWR
2
Zolten 2017-01-11 15:27:54
wuh i zwr pol i rudna to wyciągnęła ta firmę z dołka matole sam się odlacz ....
2
Wunsz 2017-01-11 22:03:30
I gdzie ta nasza nagroda obiecana? :D
Rico 2017-01-13 19:50:44
Jaka nagroda? Kto miał dostać to dostał sam osobiście sprawdziłem wcześniejsze pisane tutaj informacje. I po za kadrą nie należy się nikomu. Najgorsze jest że to nie ten zarząd i kadrą wypracowali kasę ale sobie rozdali.
2
Bob 2017-01-13 20:44:38
Do 3 lutego.
Anonim 2017-01-14 05:20:42
Pracuje juz 1,5 roku i doznałem ogromnego szoku, przyjmując się w życiu przez myśl mi nie przeszło,że tylu darmozjadów pracuje i w jak bezczelny sposób sama firma jest codzień okradana z wszystkich stron poczawszy od gory,a skonczywszy na kowalskim,a jeszcze do tego mercus ktory juz w glowie sie nie miesci.W pierwszych miesiącach pracy wogóle nie mogłem sie przestawić u prywaciarza jak sie zapier..lalo to w porownaniu z zanamem sie szczerze dzien co dzien opierd.alam - teraz czuje ze juz sie powoli przyzwyczailem do tego wszystkiego. Co mnie irytuje :to ludzie ktorzy są mistrzami,kierownikami... a nie maja żadnego pojecia,dosłownie glupki po szkolach . To wogole po co sa jak ta prace wykonuje kowalski,nastepna sprawa ile etatow jest rozdanych po rodzinie ,dobrych znajomych? -to jest plagą i dzieki temu przewaznie sa id...ci na stanowiskach ,ktorzy potem kupuja maszyne za 8 baniek ktore nigdy sie nie zwroca,po trzecie caly ten wasz mercus,moze ktos mi powie kto na tym kase trzepie i to nie mala zaopatrujac zanam w praktycznie wszystko i dajac swoj narzut 10% u prywaciarza nie pojete. Dlaczego gora jest upolityczniona i zmienia sie co 4lata jak ludzie moga do tego dopuszczac by partie rzadzace wplywaly na stanowiska panstwowych firm w calej polsce -przez to sama gora nie ma kompetencji tylko plecy dla mnie to prawdziwe kure...stwo,a jeszcze wieksze dawanie samemu sobie nagrody absurd. O zwiazkach sie nie wypowiadam bo nie naleze,ale po przeczytaniu waszych opini raczej nie bede nalezec. Co do samych pracownikow roboli jak ja, placzecie za premia ktora bedzie duzo nizsza, a co dzien idac do szatni po 14 duzo jest osob juz wykapanych,ubranych i o 14:01 juz odbitych na bramie- sprobuj u prywaciarza, ile zakladowi ucieka czasu w miesiacu,a w roku. Jak sam bym byl prywaciarzem zabralbym pewnie premie i barborke (kojarzy mi sie tylko z gornikami i to moim zdaniem powinno sie tylko dolowym nalezec i nikomu na gorze),zamiast tego bony na swieta i zajaczka i jedna 13 wyplata,wyzsze wczasy pod grusza to i tak jak na polskie realia jest az i tak az nad.
4
Lolek 2017-01-15 12:25:58
Jak na 1,5 roku pracy, to strasznie jesteś zorientowany co się w firmie dzieje! Gratulacje!
Jak jesteś tak zafascynowany prywaciarzami to sobie załóż firmę, w czym masz problem? Skoro niby jesteś robolem to się odwal od roboli. Z reguły do swojego gniazda się nie sra!
2
nowy 2017-01-15 22:00:15
Czytaj ze zrozumieniem no chyba że nie wiesz co to jest .
Bandi 2017-01-17 15:43:58
I jak beda cos jednak placic? Bo cos wszystko ucichlo :)
Lolek 2017-01-17 22:13:41
Zastanów się czy ty cokolwiek zrozumiałeś
1
czesio 2017-01-18 16:21:56
1500 zł brutto do 31 stycznia
Kapsel 2017-01-18 23:35:20
Nagroda do 3 lutego, dla osób zatrudnionych min. Od 1 lutego 2016
1
Rico 2017-01-19 08:02:11
Brak słów. Poprzedni Zarząd przy obrocie 909 mil w roku 2015 dał 2700 zł. a obecny przy rekordowym obrocie 1 mld daje 1500 zł.
2
egon 2017-01-19 08:40:17
o ile da, to jeszcze nic pewnego
1
WSK 2017-01-19 12:20:49
WITAM JAK WYGLADA PRACA NA WYWROTKACH KASA ?
kolo 2017-01-19 19:05:57
Po co klamiesz ty urbanie w przebraniu. Widac ze masz do czynienia z propaganda poprzedniego zarzadu i tylko mieszasz lusxiom w glowach. 2700 to bylo razem z karpiowym. Swietnie sie orientujesz pewnie jestes z finansowego albo Cię zwolnili
Kapsel 2017-01-19 20:20:16
W zeszłym roku było 2400 brutto nagrody i 400 netto karpiowego.
1
xxxxx 2017-01-20 15:39:09
Kiedy płacą za ostatnią sobotę w 2016 bo teraz nie była placona
Zostaw swoją opinię o KGHM ZANAM S.A. - Polkowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KGHM ZANAM S.A.