logo GEOFIZYKA Kraków Sp. z o.o.

GEOFIZYKA Kraków Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o GEOFIZYKA Kraków Sp. z o.o.

T.Ch.m.u.w. 2016-11-27 21:44
Podasz jakieś przykłady na potwierdzenie prawdziwości Twojej opinii?
11
zbulwersowany podatnik 2016-11-27 22:38
Proszę naciskać na wyjaśnienia organizatorów tej akcji. Uczestnicy ewakuacji napisali list z pytaniami do organizatorów tej ucieczki na który do tej pory nie otrzymali odpowiedzi.Niech ich pan naciśnie by podali jak faktycznie było. Z mediów wiadomo że prokuratura zajęła się tą sprawą.Łatwo panu oceniać I oskarżać kogoś, kto mimowolnie był uczestnikiem tej "ewakuacji" Niech pan się zastanowi nad słowami które pan pisze! A dzisiejsze porwanie pracowników GK Pakistanie? Przeczytaj pan komentarz PGNIG. Czy obecne zarząd dba o bezpieczeństwo pracowników w Pakistanie? Dlaczego w tak niebezpiecznym terenie Pakistanu pozwala się na narażanie życia pracownikom grupy Pgnig? Dlaczego .....???
A kasa ucieka...........a opinia idzie w świat. Skandal za skandal za skandalem...


?
4
lokomotiv 2016-11-28 09:47
Nie dziwie się ochroniarzom ze mieli dziwne pomysły tylko niech pan postawi sie w ich sytuacji ,ze nagle dostaja rozkaz ze maja ewakuawac 17 osob nie majac zadnych środkow (chyba mieliście 1 samochod) , czasu i nie wiedząc czemu???Kogo maja się obawiac?Wiesza pan na nich psy ale moze niech pan poczeka na wyjaśnienie PGNiG dlaczego i po była ta ewakuacja??A moze nalezy mieć pretensje Do GK ze nie płaciła podwykonawcom i stąd wynikło zagrożenie???Z tego co ja wiem zadnego zagrozenia zycia nie bylo chyba ze teoretyczne bo co by bylo gdyby było.....
T.Ch.m.u.w. 2016-11-28 11:40
Rozkazu, który naraża chronione osoby na utratę życia, wykonywać nie należy!
3
lokomotiv 2016-11-28 14:43
No i wykonany nie został.....A ewakuacja to nie jest normalny wyjazd tylko tryb pilny i ntychmiastowy.Nie wiem co byłoby gdyby nie została zrobiona?Moze nic a może do dziś byscie tam siedzieli?Moze narazili was na niebezpieczenstwo a moze uratowali wam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo siedzicie bezpiecznie w Polsce.Ilu ludzi tyle opinii.
1
XX 2016-11-28 16:10
lokomotiv - może Cię spotka kiedyś taka ewakuacja to zmienisz zdanie.
Nie ma w Tobie empatii nic a nic.
Myślę ze jesteś w szczęśliwych układach i stąd Twoje opinie.
Pamiętaj że życie płata figle i nie zawsze tak musi być!
3
Sic 2016-11-28 16:33
lokomotiv - co za bezsensowny tryb rozumowania... Ewakuacja była spowodowana decyzja polityczną a nie ze względu na zagrożenie Życia. Wcześniej z terytorium Sahary Zachodniej wycofały się inne spółki ale te w odróżnieniu od naszych specjalistów w PGNiG i geofizyki Toruń są rozsądni i zanim się wycofali uzgodnili szczegółowy plan wyjazdu ludzi i sprzętu, oraz zrobili to w porozumieniu z zleceniodawcą a nie uciekali jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Czy tak trudno to zrozumieć? Ile artykułów ma się jeszcze pojawić na ten temat, ile relacji uczestników? Czy tak ciężko jest wyciągać prawidłowe wnioski z materiałów dostępnych nawet w sieci, nie wspominając już o relacjach uczestników? Dajcie już spokój tym co tam byli, mają dość tego dziadostwa tak samo jak reszta pracowników GK! Niech PGNiG i GT przestaną pisać jaki to mają stosunek do pracownika, jakości, bezpieczeństwa załogi i środowiska, bo to czysta hipokryzja. Takie właśnie sytuacja jaka się zdarzyła najlepiej pokazuje jak te firmy funkcjonują!
7
zbulwersowany podatnik 2016-11-28 17:25
Kim pan jest, że ma takie informacje? Wg. mnie jest pan powiązany w ten skandal. Proszę o odpowiedź na list otwarty. Przestań pan jątrzyć I obrażać. Nisko pan mierzy I osądza innych. Ile pan dostaje za pisanie takich rzeczy, a może pan bronić siebie pod tym nickiem. Straszne to jest.
3
podglądacz 2016-11-28 17:30
Geofizyka Toruń bawiła się na bogato, ale tylko wybrani mieli taką możliwość .
Podobno nawet menu japońskie!!!!
4
leo 2016-11-28 19:33
Szefowie GT zawsze dbali o PR . Najbardziej w okresie TKM kiedy wykorzystywano ku temu licznych świetnych fachowców . GT pod ostatnimi [ trudnymi z powodu kryzysu ] rządami od początku wybrała kurs na myślenie po japońsku ... i co ciekawe ... zaczyna to procentować ...!
3
T.Ch.m.u.w. 2016-11-28 19:57
Zasadniczo to nasze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ratowaliśmy sami przed nieprzedstawionymi nam do tej pory tajemniczymi kręgami PGNiG, likwidatorami i ochroniarzami.
2
obserwator GT 2016-11-28 20:05
Jak myślicie czy wypadałoby żeby menu na "party jubileuszowym " w Toruniu nie było japońskie typu sushi ?
Przecież obecny Pan Prezes z wykształcenia elektronik kilka lat temu wziąwszy urlop bezpłatny z Geofizyki pojechał z rodziną do Japonii. Posiedział tam kilka lat.
Niektóre nawyki, przyzwyczajenia i maniery pozostały!
Każdy pracownik GT wie, że wyjazd wtedy załatwił a napewno ułatwił jego teść ówczesny Naczelny Dyrektor Geofizyki w Toruniu.
Potem wrócił z tej Japonii i chodził po tej Geofizyce żeby znowu się gdzieś zahaczyć, aż wychodził znowu wykorzystując stare znajomości teścia emeryta.
Hura! i znowu się udało !!!!
Szybki awans ponieważ to człowiek wybitnie sprytny.
Wie komu wysłać laurkę, komu się przymilić, z kim wypić "brudzia", komu powiedzieć komplement etc. Szkoda, że Warszawa się nie poznała na tym!
A na imprezie w ostatni czwartek przemawiali obaj teść który " budował" Geofizykę Toruń i zięć który trzyma obecnie władzę, była też zona Pana Prezesa, która związana jest z Geofizyką Toruń bo jest żoną.
A propos przemówienia to obaj Panowie korzystali z zasady "nie chwalą nas to chwalmy się sami".
14
andrzej 2016-11-28 20:49
To jest straszne! Czyż to nie są burski?
lokomotiv 2016-11-29 21:52
I niech pan tak dalej myśli!Nie bedę pana z błędu wyprowadzał.Do widzenia!
zbulwersowany podatnik 2016-11-30 11:47
Skąd pan wie gdzie tkwił błąd ? Kim pan jest ? Szkoda pisać na forum lepiej odpowiedzieć na list od ewakuowanych oficjalnie!!!
4
zbulwersowany podatnik 2016-11-30 11:48
Jakiego przetargu?
cichy obserwator 2016-11-30 16:15
Przetargu na całe mienie G.K -państwowe mienie!
T.Ch.m.u.w. 2016-11-30 18:11
Ja to po prostu wiem, a Pan pewnie jest zainteresowany wmówieniem czytelnikom forum, że było inaczej. Pisze Pan, że ochroniarze byli zaskoczeni decyzją o ewakuacji. A przecież ich zadanie polegało na obserwacji sytuacji na miejscu i to oni w razie wystąpienia zagrożenia powinni zgłosić zamiar przeprowadzenia ewakuacji. Tymczasem zagrożenia nie było, nakaz ewakuacji przyszedł z kręgów PGNiG, może nawet bez konsultacji z ochroniarzami, co bezwzględnie powinno się odbyć, a dodatkowo jeszcze bez powiadomienia służb GK monitorujących sytuację. W istocie nie było żadnych powodów do ewakuacji, a jeśli były do wycofania się z Sahary Zachodniej (polityczne, ekonomiczne Geofizyki Toruń czy PGNiG w Afryce), to operację należało przeprowadzić spokojnie w uzgodnieniu z klientem i władzami, a nie po wariacku. Ale Pan dalej będzie wmawiał czytelnikom, jaką to wspaniałą akcję ratowniczą przeprowadzono.
9
zbulwersowany podatnik 2016-12-01 16:27
Proszę napisać coś więcej o tym przetargu.
2
haha 2016-12-01 23:40
juz świat się z was smieje
Jeszcze pracownik GK 2016-12-02 13:46
Ponieważ nikt z obecnej dyrekcji GK nie złożył nam pracownikom życzeń z okazji
"Barbórki" proponuję żebyśmy wszyscy złożyli im życzenia. Dla naszego zarządu kolegów z GT i Pana prezesa Woźniaka życzmy im tego samego co oni nam.
21
Byly 2016-12-03 11:36
Właściwie to już koniec geofizyki w Polsce. Opinia, która Polacy cieszyli się do tej pory, jako dość solidni wykonawcy- cudów nie było, nie ma się co oszukiwać - poszła w diabły. Smród się rozniosl, bo to małe środowisko. Ucierpią ludzie, bogu ducha winni, chociaz to nie ich decyzja a politruków, którzy tyłka z Polski nie rusza. Ale kto by ich chciał. Prezes powycieral się na roznych stolkach teraz oddaje to co winien. Toruniowi daje czas maksymalnie do następnych wyborów.
4
uli 2016-12-04 15:22
Diabeł smrodek roznosi a anioły grają . Prezes trąbę pucuje ... stołki wycierają ...
skryby piórami skrzypią ... list zapewne gotują . Gapie po ławeczkach ... cyrku oczekują .
2
adam 2016-12-05 21:51
Był powód ewakuacji - szybka ucieczka by się nagle nie okazało, iż GK na tym projekcie nieźle zarabia - bo jak wtedy uzasadnić wczesniejszą decyzję o likwidacji?
7
wiesiek 2016-12-09 09:41
Gaszę światło.
18
IT 2016-12-18 14:43
Czy firma jeszcze istnieje? Ktoś jeszcze pracuje, czy już wszyscy odeszli/zostali zwolnieni?
1
gal anonim 2016-12-20 11:41
Już zostało powiedziane : światło zgaszone. Sztandar wyprowadzić.
Geofizyka zapisana na kartach 60-letniej historii.
80-90% ludzi już nie pracuje. Do marca pewnie pozamykają księgowość - i szyld zdjąć.
12
zbulwersowany podatnik 2017-01-03 18:04
I co nie ma odpowiedzi na Wasz list w sprawie ewakuacji?
5
dziki 2017-01-05 21:49
A ONYHM zaplacił za to co zostało wykonane???aGK zapłaciła podwykonawcom???
T.Ch.m.u.w. 2017-01-06 12:00
Nie, nie ma odpowiedzi, nawet wymijającej z niezobowiązującym zapewnieniem, że okoliczności "ewakuacji" są badane. Natomiast za pośrednictwem Solidarności GK pod koniec grudnia poszło przypomnienie o sprawie do prezesa PGNiG (z powiadomieniem kilku ministerstw i instytucji). Pewnie adresat liczy, że kiedy GK całkowicie się rozwiąże, to to sprawa tej bardzo kontrowersyjnej "ewakuacji" się rozmyje.
Ale gdyby więcej podatników się zbulwersowało i otwarcie zapytało o sprawę w PGNiG, które jest spółką skarbu państwa, czyli wszystkich obywateli, to odpowiedź obowiązkowo powinna się pojawić, a jej nieudzielenie będzie jawnym lekceważeniem obywateli. No chyba, że wszyscy zainteresowani zostaną potraktowani jak pracownicy likwidowanej Geofizyki Kraków.
2
Sic 2017-01-06 21:27
Co za ludzie, nie rozumiem tego zupełnie, jak można nie odpowiedzieć na pytania dotyczące zaniedbań w kwestii bezpieczeństwa i zdrowia ludzi. Ja nie wiem, ale gdyby zachodnie koncerny oraz firmy, które są / były zleceniodawcami GK, GT / PGNiG sie dowiedziały szczegółów - co się stało w Maroko, to myślę, że miałoby to kolosalny wpływ na przyszłe układy biznesowe. Gdybym był zleceniodawcą to w życiu nie dałbym kontraktu tak niepoważnym ludziom. A teraz gdy Gk (jedna z najtańszych podwykonawców) zniknie to już GT zaciera ręce na nowe kontrakty - chore . Co za ludzie rządzą w tym PGNiG??? Masakra
2
zbulwersowany podatnik 2017-01-16 20:06
Poziom szefów PGNiG to zupełne dno. Nie odpisali.?
T.Ch.m.u.w. 2017-01-17 19:56
No nie odpowiedzieli. Zajmują się ważniejszymi sprawami niż zagrożenie życia pracowników, kilka milionów straty i nadszarpnięty wizerunek. Zapłacą za to podatnicy i odbiorcy gazu.
5
T.Ch.m.u.w. 2017-02-11 22:55
A jednak Pan Prezes odpowiedział, ale po ponagleniu, które wyszło za pośrednictwem Solidarności i zamieszczam poniżej:

W sierpniu br. wystosowaliśmy do Pana Prezesa list otwarty, w którym domagaliśmy się wyjaśnienia okoliczności ewakuacji pracowników Geofizyki Kraków S.A. w likwidacji z terytorium Sahary Zachodniej. Ewakuacja odbyła się w trybie nagłym z narażeniem życia i zdrowia pracowników, naruszeniem wielu procedur bezpieczeństwa, skutkując ogromnymi stratami finansowymi i wizerunkowymi.
Z przykrością i dużym poczuciem zawodu przyjmujemy fakt, że pomimo wysłania listu 4 miesiące temu nie doczekaliśmy się żadnej odpowiedzi ze strony PGNiG. Po raz kolejny okazuje się, że nie jesteśmy dla Zarządu partnerami, a lekceważący sposób potraktowania naszych pytań wpisuje się w fatalny styl likwidacji naszego zakładu pracy. Mamy niedoparte wrażenie, że zwleka Pan z odpowiedzią do czasu zamknięcia Geofizyki Kraków, nasze zapytania pozostaną w zawieszeniu, a sprawa się rozmyje i nigdy nie będzie wyjaśniona.
Domagamy się poważnego i podmiotowego traktowania oraz niezwłocznej i rzeczowej odpowiedzi na list otwarty. Odpowiedź prosimy przesłać na adres KZ NSZZ Solidarność w Geofizyce Kraków S.A. w likwidacji oraz Krajowej Sekcji Górnictwa Naftowego i Gazownictwa na ręce Pana Przewodniczącego B. P., z którym będziemy w kontakcie również po zamknięciu Naszej Firmy.
2
T.Ch.m.u.w. 2017-02-11 23:02
A tak Pan Prezes odpowiedział (A ocenę, jak to się ma do rzeczywistości pozostawiam zainteresowanym sprawą a zwłaszcza uczestnikom "ewakuacji" i tym którzy powinni zostać o niej poinformowani):

w nawiązaniu do pytania KZ NSZZ Solidarność Geofizyka Kraków SA dotyczącego ewakuacji z Maroka pracowników Geofizyki Kraków SA w likwidacji, informuję, że pracownicy spółki otrzymali już wszelkie wyjaśnienia dotyczące zarówno przesłanek do podjęcia takiej decyzji, jak i organizacji oraz przebiegu samego procesu powrotu polskiego personelu do kraju. W myśl przyjętych w Grupie Kapitałowej PGNiG zasad, kwestie związane z komunikacją tego typu zdarzeń do pracowników znajdują się bezpośrednio w gestii zarządów poszczególnych spółek Grupy, a nie Zarządu PGNiG SA. W tym przypadku likwidatorzy spółki Geofizyka Kraków SA w likwidacji na bieżąco przekazywali jej pracownikom wszelkie informacje i wyjaśnienia związane z wycofaniem spółki z realizacji kontraktu w Maroku, w zakresie niezbędnym dla zapewnienia im należytej ochrony przed występującym na miejscu zagrożeniem.
Decyzja o ewakuacji obywateli polskich podyktowana była niestabilną sytuacją w regionie. GK PGNiG bardzo dogłębnie monitorowała i przeanalizowała sytuację polityczną w Maroku i na terenie Sahary Zachodniej. Rejon prac jest terenem okupowanym przez wojsko marokańskie i jednocześnie obszarem, na którym działają różnego rodzaju ugrupowania zbrojne. Z tego względu region charakteryzuje się znacznie podwyższonym ryzykiem, co oczywiście nie pozostawało bez wpływu na warunki i możliwości wykonywania prac geofizycznych. Obserwowane na terenie Sahary Zachodniej napięcie narastało od miesięcy - coraz częściej miały miejsce strajki podwykonawców i współpracowników, regularnie odbywały się również manewry wojskowe. Do ochrony bazy dedykowanych było kilkudziesięciu żołnierzy marokańskich, a przebywający w niej pracownicy mieli zakaz samodzielnych wyjazdów i przemieszczania się pieszo. Ponadto, polska ochrona informowała o braku możliwości zapewnienia przez wojsko bezpieczeństwa poza terenem bazy. Wobec takiego obrotu spraw sytuacja na miejscu nie mogła być dłużej uznawana za bezpieczną, a konsekwencją zaistniałego stanu rzeczy musiało być podjęcie decyzji o ewakuacji.
Należy raz jeszcze raz zaznaczyć, że ewakuację zaplanowano, zorganizowano i przeprowadzono w sposób w pełni profesjonalny, przy udziale najwyższej klasy specjalistów z firmy zajmującej się ochroną. To właśnie po negocjacjach jej pracowników z przedstawicielami marokańskiego wojska udzielona została zgoda na wyjazd, a samo wojsko zapewniło ewakuowanym eskortę na trasie ich przejazdu z bazy na lotnisko.
Odnosząc się do kwestii związanych z zakresem i sposobem komunikowania kwestii dotyczących ewakuacji należy zwrócić uwagę na fakt, że zasady prowadzenia tego typu przedsięwzięć - z uwagi na bezpieczeństwo wszystkich zaangażowanych osób - z definicji wykluczają możliwość poinformowania o szczegółach przygotowywanych akcji samych ewakuowanych. Wynika to nie tylko z zasad prowadzenia akcji ewakuacyjnych, ale również z wieloletniej praktyki w GK PGNiG.
Odpowiedzialność zarówno za bezpieczeństwo osób i mienia, jak też za prowadzenie akcji ewakuacyjnych ponosi wyłącznie GK PGNiG. Odpowiedzialność Związków Zawodowych jest w takich przypadkach wyłączona w całości. Pragnę raz jeszcze podkreślić, że zarówno Zarząd PGNiG SA, jak i zarządy innych spółek Grupy Kapitałowej PGNiG, nigdy nie akceptują nawet najmniejszego ryzyka dla zdrowia lub życia swoich pracowników. W świetle przytoczonych faktów jest rzeczą oczywistą, że dalsze pozostawanie personelu spółki Geofizyka Kraków SA w likwidacji w Maroku oznaczałoby dla niego takie właśnie ryzyko. Decyzji o ewakuacji pracowników nie można zatem ocenić inaczej niż jako w pełni uzasadnionej i - w zaistniałej sytuacji - jako jedynego właściwego sposobu zażegnania coraz większego niebezpieczeństwa.
6
zbulwersowany podatnik 2017-02-13 09:42
Czy taka odpowiedź jest wystarczająca? Dlaczego tak zwlekano z odpowiedzią? Z tego co gdzieś wyczytałem kilka dni przed ewakuacją dojechali jeszcze pracownicy Waszej firmy. Czyż nie byli narażeni na niebezpieczeństwo ? Jak prowadzony był ten monitoring bezpieczeństwa, od jakigo czasu? Coś nie jest to za bardzo logiczne! Co stało się ze sprzętem? Ile stracił skarb państwa?Jako podatnik i posiadający akcje PGNiG jestem zasmucony takim traktowaniem przez zarząd PGNiG.
3
T.Ch.m.u.w. 2017-02-13 09:59
Jaka jest ta odpowiedź Pana Prezesa każdy widzi i jest w stanie wyrobić sobie własną opinię kojarząc i krytycznie analizując fakty. Widocznie prawda materialna nie jest najwyższą wartością, którą Pan Prezes i GK PGNiG, której przewodzi, kieruje się w swoim postępowaniu. Za to wysłanie ludzi na miejsce podobno niebezpieczne, skąd planowana jest ewakuacja w ciągu kilku dni, pewnie w logice Pana Prezesa jest szczytem profesjonalizmu.
5
Lack 2017-02-13 11:09
Co za kompletny stek bzdur (odpowiedź), na który może tylko dać się nabrać kompletny amator. Zwyczajne gadanie, które nie ma pokrycia w rzeczywistości - ignorancja niesamowita, szczególnie po tak długim czasie milczenia, po którym myślą, że uśpili czujność ludzi. Co to za przedsiębiorstwo, które w taki sposób traktuje ludzi! Od szeregowych pracowników wymaga się odpowiedzialności, a proszę bardzo jaki przykład idzie z góry!!! M.A.S.A.K.R.A!!!!!
Na stronach internetowych wypisane są regułki w jaki to piękny sposób dba się o pracowników, środowisko i takie tam. Na ścianach wiszą polityki jakości, certyfikaty i inne tego typu rzeczy, a rzeczywistość rzeczywistością. Oj szkoda mówić!
5
T.Ch.m.u.w. 2017-02-13 13:06
Panie Lokomotiv!
Czy ma Pan jakieś nowe przemyślenia po lekturze szybkiej i rzeczowej odpowiedzi Pana Prezesa.
To było bezpiecznie na tej Saharze i tylko bezpieczna wg Pana "ewakuacja" odbyła się nie wiadomo dlaczego?
A może było niebezpiecznie i ukryto to nawet przed tymi, którzy na parę dni przed rzekomo planowaną ewakuacją tam polecieli? W imię jakich wartości ich narażano, jeśli groziło im narastające niebezpieczeństwo?
4
expracownik 2017-02-13 16:54
Tak pokrętnej i nie rzeczowej odpowiedzi to już dawno nie czytałem.Jeżeli to jest list mający wyjaśnić całą sytuację ewakuacji z Maroka,to składam gratulacje rzecznikowi PGNiG lub samemu Prezesowi sporego zasobu deficytu intelektualnego w udzielaniu tego typu wypowiedzi.Panowie z Warszawy powinni zakończyć ten żenujący list słowami w kategorii,że w tej sprawie nie mają sobie nic do zarzucenia co podkreśliło by ich ignorancję dla ludzi i firmy,której historie podeptano a pracowników wyrzucono na bruk.
5
Lack 2017-02-13 17:43
List w stylu polityków - pieprzenie i zero konkretów, wszystko na przysłowiowy "odpier....l". To pokazuje kto naprawdę rządzi w PGNiG. Nie wiem czy w ogóle można mówić o jakimś intelekcie w odniesieniu do ludzi, którzy w taki sposób traktują pracowników. Żadna międzynarodowa firma nie powinna współpracować z takimi ludźmi - w tym biznesie takie traktowanie Pracowników oraz tak ewidentne nieprzestrzeganie etyki, oraz podstawowych zasad bezpieczeństwa powinno skutkować natychmiastowym wykluczeniem z działalności. Ale niestety rzeczywistość jest inna, Ci do mieli dostać po d... (za nic) dostali, a Panowie Szefowie bawią się nadal!!!!
I jeszcze to: ".....Należy raz jeszcze raz zaznaczyć, że ewakuację zaplanowano, zorganizowano i przeprowadzono w sposób w pełni profesjonalny...." - JESZCZE RAZ NALEŻY ZAZNACZYĆ!!! Skąd Ci ludzie biorą siły do takiego bezsensownego gadania bzdur, kłamania!! Trzeba nie mieć kompletnie honoru i jakiegokolwiek oleju w głowie!!!!
4
on 2017-02-13 18:38
Dla mnie dziady!!!!!
2
Planktony 2017-02-14 15:55
"... w 2007 minister gospodarki Piotr Woźniak i minister Chakib Khelil odbył się rozmowy o współpracy gospodarczej Algierii i Polski m.in. w sprawie dostaw LNG..."

Wg zasady "POLACY nic się nie stało, nic się nie stało"

żyjecie Panowie, ŻYJECIE
2
T.Ch.m.u.w. 2017-02-14 16:32
A możesz wyrazić się jaśniej?
Misiek 2017-02-28 09:17
Normalnie się uśmiałem. GK kazali się ewakuować a jednocześnie na stronie MSZ nie było nawet minimalnej wzmianki, że obszar Sahary Zachodniej jest niebezpieczny. Komentarz zatem chyba zbędny ...
T.Ch.m.u.w. 2017-02-28 15:09
Za to GT zaraz potem ruszyła z pracami w Algierii.
Komentarze są potrzebne, bo inaczej propaganda prezesa i likwidatorów wmówi wszystkim, że było jak nie było. A mnie przypadnie rola pomylonego oszołoma, który to ten cały absurd głupiej "ewakuacji" sobie wymyślił.
5
james 2017-03-02 07:47
Nie wiem po co drązycie ten temat.Dobrze wiecie o co naprawde chodziło.GT ma kontrakty w Algierii i Algieria powiedziała jasno ze koniec robot GK w Maroku.I to wszystko.Prezesi wyliczyli co się opłaci i tyle.
2
T.Ch.m.u.w. 2017-03-02 09:24
Ale zamiast się normalnie wycofać, arogancko zarządzili "profesjonalną ewakuację", którą mogliśmy przypłacić życiem.
3
+++ 2017-03-23 18:09
no i siedzi część hołoty, nakradli pobudowali się i myśleli naiwnie że są bezkarni!!!

http://krakow.onet.pl/geofizyka-krakow-szesc-osob-zatrzymanych/vv46ckb
11
sip 2017-03-29 18:18
Narazie tylko ich przesluchano i puszczono wolno do domu.Teraz kiedy firmy niema to się prokuratura bierze za szukanie winnych.Lepiej niech się przyglądna w jaki sposób zlikwidowano GK gdzie było wiele nieprawidłowości szczególnie ze strony likwidatora GT i PGNIG.Te sprawy pewnie będą weryfikowane dopiero po zmianie opcji politycznej.


7
Zostaw swoją opinię o GEOFIZYKA Kraków Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GEOFIZYKA Kraków Sp. z o.o.