logo GEOFIZYKA Kraków Sp. z o.o.

GEOFIZYKA Kraków Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o GEOFIZYKA Kraków Sp. z o.o.

loki 2016-11-27 10:38
A jak tam w Pakistanie??
lokomotiv 2016-11-27 10:43
To na czym polegała ta wariacka ewakuacja???Z tego co ja wiem odbyła się za zgodą wojska i policji i nikt z was nie jechał przez żadne pola minowe tylko asfaltem z pełnym bagazem a nie z jedną koszulą.I gdzie było te pańskie zagrożenie życia????
1
zbulwersowany podatnik 2016-11-27 13:02
Prezes PGNIG nie dał rady odpowiedzieć na list otwarty. A pan pisze w jego imieniu? Jak można tak traktować pracowników grupy PGNIG ?
5
zbulwersowany podatnik 2016-11-27 13:04
Poczytaj pan wiadomości .Kolejna tragedia!
T.Ch.m.u.w. 2016-11-27 21:19
"To na czym polegała ta wariacka ewakuacja???Z tego co ja wiem odbyła się za zgodą wojska i policji i nikt z was nie jechał przez żadne pola minowe tylko asfaltem z pełnym bagazem a nie z jedną koszulą.I gdzie było te pańskie zagrożenie życia???? "
Podziwiam szybkość reakcji na mój wpis zamieszczony miesiąc temu. Jeśli zada Pan sobie jeszcze trochę trudu i przeczyta inne wpisy, to łatwo się Pan dowie, że nasze życie na Saharze było realnie zagrożone. Ale ponieważ klika postów usunięto, to powtórzę jeszcze raz:
Zagrożenie wywołali likwidatorzy i ochroniarze decydując o "ewakuacji" przy braku zagrożenia z zewnątrz i nie racząc poinformować klienta o naszym nagłym wyjeździe . Pierwotny plan "ewakuacji" zakładał zabranie małego plecaka, ucieczkę przed wojskiem, które nas dotychczas chroniło, omijanie rozproszonymi grupkami po pustyni posterunków żandarmerii. TYLKO SOBIE ZAWDZIĘCZAMY, że nie zgodziliśmy się na to wariactwo i zażądaliśmy ochrony wojska i żandarmerii. Nie wiem, jakie są Pana motywacje, czy to czysta złośliwość i wybiórcze korzystanie z informacji , czy zadanie jakie Panu postawiono, ale życzę Panu, żeby nie znalazł się Pan nigdy w sytuacji, kiedy Pańskiemu bezpieczeństwu zagrażają ci, których zadaniem jest to bezpieczeństwo zapewnić.
Pozdrawiam
11
clove 2016-11-27 21:32
Człowieku, w to co piszesz to teraz wierzysz już chyba tylko ty. Twoja wersja już nie trzyma się kupy.
T.Ch.m.u.w. 2016-11-27 21:44
Podasz jakieś przykłady na potwierdzenie prawdziwości Twojej opinii?
10
zbulwersowany podatnik 2016-11-27 22:38
Proszę naciskać na wyjaśnienia organizatorów tej akcji. Uczestnicy ewakuacji napisali list z pytaniami do organizatorów tej ucieczki na który do tej pory nie otrzymali odpowiedzi.Niech ich pan naciśnie by podali jak faktycznie było. Z mediów wiadomo że prokuratura zajęła się tą sprawą.Łatwo panu oceniać I oskarżać kogoś, kto mimowolnie był uczestnikiem tej "ewakuacji" Niech pan się zastanowi nad słowami które pan pisze! A dzisiejsze porwanie pracowników GK Pakistanie? Przeczytaj pan komentarz PGNIG. Czy obecne zarząd dba o bezpieczeństwo pracowników w Pakistanie? Dlaczego w tak niebezpiecznym terenie Pakistanu pozwala się na narażanie życia pracownikom grupy Pgnig? Dlaczego .....???
A kasa ucieka...........a opinia idzie w świat. Skandal za skandal za skandalem...


?
4
lokomotiv 2016-11-28 09:47
Nie dziwie się ochroniarzom ze mieli dziwne pomysły tylko niech pan postawi sie w ich sytuacji ,ze nagle dostaja rozkaz ze maja ewakuawac 17 osob nie majac zadnych środkow (chyba mieliście 1 samochod) , czasu i nie wiedząc czemu???Kogo maja się obawiac?Wiesza pan na nich psy ale moze niech pan poczeka na wyjaśnienie PGNiG dlaczego i po była ta ewakuacja??A moze nalezy mieć pretensje Do GK ze nie płaciła podwykonawcom i stąd wynikło zagrożenie???Z tego co ja wiem zadnego zagrozenia zycia nie bylo chyba ze teoretyczne bo co by bylo gdyby było.....
T.Ch.m.u.w. 2016-11-28 11:40
Rozkazu, który naraża chronione osoby na utratę życia, wykonywać nie należy!
2
lokomotiv 2016-11-28 14:43
No i wykonany nie został.....A ewakuacja to nie jest normalny wyjazd tylko tryb pilny i ntychmiastowy.Nie wiem co byłoby gdyby nie została zrobiona?Moze nic a może do dziś byscie tam siedzieli?Moze narazili was na niebezpieczenstwo a moze uratowali wam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo siedzicie bezpiecznie w Polsce.Ilu ludzi tyle opinii.
1
XX 2016-11-28 16:10
lokomotiv - może Cię spotka kiedyś taka ewakuacja to zmienisz zdanie.
Nie ma w Tobie empatii nic a nic.
Myślę ze jesteś w szczęśliwych układach i stąd Twoje opinie.
Pamiętaj że życie płata figle i nie zawsze tak musi być!
2
Sic 2016-11-28 16:33
lokomotiv - co za bezsensowny tryb rozumowania... Ewakuacja była spowodowana decyzja polityczną a nie ze względu na zagrożenie Życia. Wcześniej z terytorium Sahary Zachodniej wycofały się inne spółki ale te w odróżnieniu od naszych specjalistów w PGNiG i geofizyki Toruń są rozsądni i zanim się wycofali uzgodnili szczegółowy plan wyjazdu ludzi i sprzętu, oraz zrobili to w porozumieniu z zleceniodawcą a nie uciekali jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Czy tak trudno to zrozumieć? Ile artykułów ma się jeszcze pojawić na ten temat, ile relacji uczestników? Czy tak ciężko jest wyciągać prawidłowe wnioski z materiałów dostępnych nawet w sieci, nie wspominając już o relacjach uczestników? Dajcie już spokój tym co tam byli, mają dość tego dziadostwa tak samo jak reszta pracowników GK! Niech PGNiG i GT przestaną pisać jaki to mają stosunek do pracownika, jakości, bezpieczeństwa załogi i środowiska, bo to czysta hipokryzja. Takie właśnie sytuacja jaka się zdarzyła najlepiej pokazuje jak te firmy funkcjonują!
7
zbulwersowany podatnik 2016-11-28 17:25
Kim pan jest, że ma takie informacje? Wg. mnie jest pan powiązany w ten skandal. Proszę o odpowiedź na list otwarty. Przestań pan jątrzyć I obrażać. Nisko pan mierzy I osądza innych. Ile pan dostaje za pisanie takich rzeczy, a może pan bronić siebie pod tym nickiem. Straszne to jest.
3
podglądacz 2016-11-28 17:30
Geofizyka Toruń bawiła się na bogato, ale tylko wybrani mieli taką możliwość .
Podobno nawet menu japońskie!!!!
4
leo 2016-11-28 19:33
Szefowie GT zawsze dbali o PR . Najbardziej w okresie TKM kiedy wykorzystywano ku temu licznych świetnych fachowców . GT pod ostatnimi [ trudnymi z powodu kryzysu ] rządami od początku wybrała kurs na myślenie po japońsku ... i co ciekawe ... zaczyna to procentować ...!
3
T.Ch.m.u.w. 2016-11-28 19:57
Zasadniczo to nasze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ratowaliśmy sami przed nieprzedstawionymi nam do tej pory tajemniczymi kręgami PGNiG, likwidatorami i ochroniarzami.
2
obserwator GT 2016-11-28 20:05
Jak myślicie czy wypadałoby żeby menu na "party jubileuszowym " w Toruniu nie było japońskie typu sushi ?
Przecież obecny Pan Prezes z wykształcenia elektronik kilka lat temu wziąwszy urlop bezpłatny z Geofizyki pojechał z rodziną do Japonii. Posiedział tam kilka lat.
Niektóre nawyki, przyzwyczajenia i maniery pozostały!
Każdy pracownik GT wie, że wyjazd wtedy załatwił a napewno ułatwił jego teść ówczesny Naczelny Dyrektor Geofizyki w Toruniu.
Potem wrócił z tej Japonii i chodził po tej Geofizyce żeby znowu się gdzieś zahaczyć, aż wychodził znowu wykorzystując stare znajomości teścia emeryta.
Hura! i znowu się udało !!!!
Szybki awans ponieważ to człowiek wybitnie sprytny.
Wie komu wysłać laurkę, komu się przymilić, z kim wypić "brudzia", komu powiedzieć komplement etc. Szkoda, że Warszawa się nie poznała na tym!
A na imprezie w ostatni czwartek przemawiali obaj teść który " budował" Geofizykę Toruń i zięć który trzyma obecnie władzę, była też zona Pana Prezesa, która związana jest z Geofizyką Toruń bo jest żoną.
A propos przemówienia to obaj Panowie korzystali z zasady "nie chwalą nas to chwalmy się sami".
14
andrzej 2016-11-28 20:49
To jest straszne! Czyż to nie są burski?
lokomotiv 2016-11-29 21:52
I niech pan tak dalej myśli!Nie bedę pana z błędu wyprowadzał.Do widzenia!
zbulwersowany podatnik 2016-11-30 11:47
Skąd pan wie gdzie tkwił błąd ? Kim pan jest ? Szkoda pisać na forum lepiej odpowiedzieć na list od ewakuowanych oficjalnie!!!
4
zbulwersowany podatnik 2016-11-30 11:48
Jakiego przetargu?
cichy obserwator 2016-11-30 16:15
Przetargu na całe mienie G.K -państwowe mienie!
T.Ch.m.u.w. 2016-11-30 18:11
Ja to po prostu wiem, a Pan pewnie jest zainteresowany wmówieniem czytelnikom forum, że było inaczej. Pisze Pan, że ochroniarze byli zaskoczeni decyzją o ewakuacji. A przecież ich zadanie polegało na obserwacji sytuacji na miejscu i to oni w razie wystąpienia zagrożenia powinni zgłosić zamiar przeprowadzenia ewakuacji. Tymczasem zagrożenia nie było, nakaz ewakuacji przyszedł z kręgów PGNiG, może nawet bez konsultacji z ochroniarzami, co bezwzględnie powinno się odbyć, a dodatkowo jeszcze bez powiadomienia służb GK monitorujących sytuację. W istocie nie było żadnych powodów do ewakuacji, a jeśli były do wycofania się z Sahary Zachodniej (polityczne, ekonomiczne Geofizyki Toruń czy PGNiG w Afryce), to operację należało przeprowadzić spokojnie w uzgodnieniu z klientem i władzami, a nie po wariacku. Ale Pan dalej będzie wmawiał czytelnikom, jaką to wspaniałą akcję ratowniczą przeprowadzono.
8
zbulwersowany podatnik 2016-12-01 16:27
Proszę napisać coś więcej o tym przetargu.
2
haha 2016-12-01 23:40
juz świat się z was smieje
Jeszcze pracownik GK 2016-12-02 13:46
Ponieważ nikt z obecnej dyrekcji GK nie złożył nam pracownikom życzeń z okazji
"Barbórki" proponuję żebyśmy wszyscy złożyli im życzenia. Dla naszego zarządu kolegów z GT i Pana prezesa Woźniaka życzmy im tego samego co oni nam.
19
Byly 2016-12-03 11:36
Właściwie to już koniec geofizyki w Polsce. Opinia, która Polacy cieszyli się do tej pory, jako dość solidni wykonawcy- cudów nie było, nie ma się co oszukiwać - poszła w diabły. Smród się rozniosl, bo to małe środowisko. Ucierpią ludzie, bogu ducha winni, chociaz to nie ich decyzja a politruków, którzy tyłka z Polski nie rusza. Ale kto by ich chciał. Prezes powycieral się na roznych stolkach teraz oddaje to co winien. Toruniowi daje czas maksymalnie do następnych wyborów.
4
uli 2016-12-04 15:22
Diabeł smrodek roznosi a anioły grają . Prezes trąbę pucuje ... stołki wycierają ...
skryby piórami skrzypią ... list zapewne gotują . Gapie po ławeczkach ... cyrku oczekują .
2
adam 2016-12-05 21:51
Był powód ewakuacji - szybka ucieczka by się nagle nie okazało, iż GK na tym projekcie nieźle zarabia - bo jak wtedy uzasadnić wczesniejszą decyzję o likwidacji?
7
wiesiek 2016-12-09 09:41
Gaszę światło.
18
IT 2016-12-18 14:43
Czy firma jeszcze istnieje? Ktoś jeszcze pracuje, czy już wszyscy odeszli/zostali zwolnieni?
1
gal anonim 2016-12-20 11:41
Już zostało powiedziane : światło zgaszone. Sztandar wyprowadzić.
Geofizyka zapisana na kartach 60-letniej historii.
80-90% ludzi już nie pracuje. Do marca pewnie pozamykają księgowość - i szyld zdjąć.
12
zbulwersowany podatnik 2017-01-03 18:04
I co nie ma odpowiedzi na Wasz list w sprawie ewakuacji?
5
dziki 2017-01-05 21:49
A ONYHM zaplacił za to co zostało wykonane???aGK zapłaciła podwykonawcom???
T.Ch.m.u.w. 2017-01-06 12:00
Nie, nie ma odpowiedzi, nawet wymijającej z niezobowiązującym zapewnieniem, że okoliczności "ewakuacji" są badane. Natomiast za pośrednictwem Solidarności GK pod koniec grudnia poszło przypomnienie o sprawie do prezesa PGNiG (z powiadomieniem kilku ministerstw i instytucji). Pewnie adresat liczy, że kiedy GK całkowicie się rozwiąże, to to sprawa tej bardzo kontrowersyjnej "ewakuacji" się rozmyje.
Ale gdyby więcej podatników się zbulwersowało i otwarcie zapytało o sprawę w PGNiG, które jest spółką skarbu państwa, czyli wszystkich obywateli, to odpowiedź obowiązkowo powinna się pojawić, a jej nieudzielenie będzie jawnym lekceważeniem obywateli. No chyba, że wszyscy zainteresowani zostaną potraktowani jak pracownicy likwidowanej Geofizyki Kraków.
2
Sic 2017-01-06 21:27
Co za ludzie, nie rozumiem tego zupełnie, jak można nie odpowiedzieć na pytania dotyczące zaniedbań w kwestii bezpieczeństwa i zdrowia ludzi. Ja nie wiem, ale gdyby zachodnie koncerny oraz firmy, które są / były zleceniodawcami GK, GT / PGNiG sie dowiedziały szczegółów - co się stało w Maroko, to myślę, że miałoby to kolosalny wpływ na przyszłe układy biznesowe. Gdybym był zleceniodawcą to w życiu nie dałbym kontraktu tak niepoważnym ludziom. A teraz gdy Gk (jedna z najtańszych podwykonawców) zniknie to już GT zaciera ręce na nowe kontrakty - chore . Co za ludzie rządzą w tym PGNiG??? Masakra
2
zbulwersowany podatnik 2017-01-16 20:06
Poziom szefów PGNiG to zupełne dno. Nie odpisali.?
T.Ch.m.u.w. 2017-01-17 19:56
No nie odpowiedzieli. Zajmują się ważniejszymi sprawami niż zagrożenie życia pracowników, kilka milionów straty i nadszarpnięty wizerunek. Zapłacą za to podatnicy i odbiorcy gazu.
4
T.Ch.m.u.w. 2017-02-11 22:55
A jednak Pan Prezes odpowiedział, ale po ponagleniu, które wyszło za pośrednictwem Solidarności i zamieszczam poniżej:

W sierpniu br. wystosowaliśmy do Pana Prezesa list otwarty, w którym domagaliśmy się wyjaśnienia okoliczności ewakuacji pracowników Geofizyki Kraków S.A. w likwidacji z terytorium Sahary Zachodniej. Ewakuacja odbyła się w trybie nagłym z narażeniem życia i zdrowia pracowników, naruszeniem wielu procedur bezpieczeństwa, skutkując ogromnymi stratami finansowymi i wizerunkowymi.
Z przykrością i dużym poczuciem zawodu przyjmujemy fakt, że pomimo wysłania listu 4 miesiące temu nie doczekaliśmy się żadnej odpowiedzi ze strony PGNiG. Po raz kolejny okazuje się, że nie jesteśmy dla Zarządu partnerami, a lekceważący sposób potraktowania naszych pytań wpisuje się w fatalny styl likwidacji naszego zakładu pracy. Mamy niedoparte wrażenie, że zwleka Pan z odpowiedzią do czasu zamknięcia Geofizyki Kraków, nasze zapytania pozostaną w zawieszeniu, a sprawa się rozmyje i nigdy nie będzie wyjaśniona.
Domagamy się poważnego i podmiotowego traktowania oraz niezwłocznej i rzeczowej odpowiedzi na list otwarty. Odpowiedź prosimy przesłać na adres KZ NSZZ Solidarność w Geofizyce Kraków S.A. w likwidacji oraz Krajowej Sekcji Górnictwa Naftowego i Gazownictwa na ręce Pana Przewodniczącego B. P., z którym będziemy w kontakcie również po zamknięciu Naszej Firmy.
2
T.Ch.m.u.w. 2017-02-11 23:02
A tak Pan Prezes odpowiedział (A ocenę, jak to się ma do rzeczywistości pozostawiam zainteresowanym sprawą a zwłaszcza uczestnikom "ewakuacji" i tym którzy powinni zostać o niej poinformowani):

w nawiązaniu do pytania KZ NSZZ Solidarność Geofizyka Kraków SA dotyczącego ewakuacji z Maroka pracowników Geofizyki Kraków SA w likwidacji, informuję, że pracownicy spółki otrzymali już wszelkie wyjaśnienia dotyczące zarówno przesłanek do podjęcia takiej decyzji, jak i organizacji oraz przebiegu samego procesu powrotu polskiego personelu do kraju. W myśl przyjętych w Grupie Kapitałowej PGNiG zasad, kwestie związane z komunikacją tego typu zdarzeń do pracowników znajdują się bezpośrednio w gestii zarządów poszczególnych spółek Grupy, a nie Zarządu PGNiG SA. W tym przypadku likwidatorzy spółki Geofizyka Kraków SA w likwidacji na bieżąco przekazywali jej pracownikom wszelkie informacje i wyjaśnienia związane z wycofaniem spółki z realizacji kontraktu w Maroku, w zakresie niezbędnym dla zapewnienia im należytej ochrony przed występującym na miejscu zagrożeniem.
Decyzja o ewakuacji obywateli polskich podyktowana była niestabilną sytuacją w regionie. GK PGNiG bardzo dogłębnie monitorowała i przeanalizowała sytuację polityczną w Maroku i na terenie Sahary Zachodniej. Rejon prac jest terenem okupowanym przez wojsko marokańskie i jednocześnie obszarem, na którym działają różnego rodzaju ugrupowania zbrojne. Z tego względu region charakteryzuje się znacznie podwyższonym ryzykiem, co oczywiście nie pozostawało bez wpływu na warunki i możliwości wykonywania prac geofizycznych. Obserwowane na terenie Sahary Zachodniej napięcie narastało od miesięcy - coraz częściej miały miejsce strajki podwykonawców i współpracowników, regularnie odbywały się również manewry wojskowe. Do ochrony bazy dedykowanych było kilkudziesięciu żołnierzy marokańskich, a przebywający w niej pracownicy mieli zakaz samodzielnych wyjazdów i przemieszczania się pieszo. Ponadto, polska ochrona informowała o braku możliwości zapewnienia przez wojsko bezpieczeństwa poza terenem bazy. Wobec takiego obrotu spraw sytuacja na miejscu nie mogła być dłużej uznawana za bezpieczną, a konsekwencją zaistniałego stanu rzeczy musiało być podjęcie decyzji o ewakuacji.
Należy raz jeszcze raz zaznaczyć, że ewakuację zaplanowano, zorganizowano i przeprowadzono w sposób w pełni profesjonalny, przy udziale najwyższej klasy specjalistów z firmy zajmującej się ochroną. To właśnie po negocjacjach jej pracowników z przedstawicielami marokańskiego wojska udzielona została zgoda na wyjazd, a samo wojsko zapewniło ewakuowanym eskortę na trasie ich przejazdu z bazy na lotnisko.
Odnosząc się do kwestii związanych z zakresem i sposobem komunikowania kwestii dotyczących ewakuacji należy zwrócić uwagę na fakt, że zasady prowadzenia tego typu przedsięwzięć - z uwagi na bezpieczeństwo wszystkich zaangażowanych osób - z definicji wykluczają możliwość poinformowania o szczegółach przygotowywanych akcji samych ewakuowanych. Wynika to nie tylko z zasad prowadzenia akcji ewakuacyjnych, ale również z wieloletniej praktyki w GK PGNiG.
Odpowiedzialność zarówno za bezpieczeństwo osób i mienia, jak też za prowadzenie akcji ewakuacyjnych ponosi wyłącznie GK PGNiG. Odpowiedzialność Związków Zawodowych jest w takich przypadkach wyłączona w całości. Pragnę raz jeszcze podkreślić, że zarówno Zarząd PGNiG SA, jak i zarządy innych spółek Grupy Kapitałowej PGNiG, nigdy nie akceptują nawet najmniejszego ryzyka dla zdrowia lub życia swoich pracowników. W świetle przytoczonych faktów jest rzeczą oczywistą, że dalsze pozostawanie personelu spółki Geofizyka Kraków SA w likwidacji w Maroku oznaczałoby dla niego takie właśnie ryzyko. Decyzji o ewakuacji pracowników nie można zatem ocenić inaczej niż jako w pełni uzasadnionej i - w zaistniałej sytuacji - jako jedynego właściwego sposobu zażegnania coraz większego niebezpieczeństwa.
6
zbulwersowany podatnik 2017-02-13 09:42
Czy taka odpowiedź jest wystarczająca? Dlaczego tak zwlekano z odpowiedzią? Z tego co gdzieś wyczytałem kilka dni przed ewakuacją dojechali jeszcze pracownicy Waszej firmy. Czyż nie byli narażeni na niebezpieczeństwo ? Jak prowadzony był ten monitoring bezpieczeństwa, od jakigo czasu? Coś nie jest to za bardzo logiczne! Co stało się ze sprzętem? Ile stracił skarb państwa?Jako podatnik i posiadający akcje PGNiG jestem zasmucony takim traktowaniem przez zarząd PGNiG.
3
T.Ch.m.u.w. 2017-02-13 09:59
Jaka jest ta odpowiedź Pana Prezesa każdy widzi i jest w stanie wyrobić sobie własną opinię kojarząc i krytycznie analizując fakty. Widocznie prawda materialna nie jest najwyższą wartością, którą Pan Prezes i GK PGNiG, której przewodzi, kieruje się w swoim postępowaniu. Za to wysłanie ludzi na miejsce podobno niebezpieczne, skąd planowana jest ewakuacja w ciągu kilku dni, pewnie w logice Pana Prezesa jest szczytem profesjonalizmu.
4
Lack 2017-02-13 11:09
Co za kompletny stek bzdur (odpowiedź), na który może tylko dać się nabrać kompletny amator. Zwyczajne gadanie, które nie ma pokrycia w rzeczywistości - ignorancja niesamowita, szczególnie po tak długim czasie milczenia, po którym myślą, że uśpili czujność ludzi. Co to za przedsiębiorstwo, które w taki sposób traktuje ludzi! Od szeregowych pracowników wymaga się odpowiedzialności, a proszę bardzo jaki przykład idzie z góry!!! M.A.S.A.K.R.A!!!!!
Na stronach internetowych wypisane są regułki w jaki to piękny sposób dba się o pracowników, środowisko i takie tam. Na ścianach wiszą polityki jakości, certyfikaty i inne tego typu rzeczy, a rzeczywistość rzeczywistością. Oj szkoda mówić!
5
T.Ch.m.u.w. 2017-02-13 13:06
Panie Lokomotiv!
Czy ma Pan jakieś nowe przemyślenia po lekturze szybkiej i rzeczowej odpowiedzi Pana Prezesa.
To było bezpiecznie na tej Saharze i tylko bezpieczna wg Pana "ewakuacja" odbyła się nie wiadomo dlaczego?
A może było niebezpiecznie i ukryto to nawet przed tymi, którzy na parę dni przed rzekomo planowaną ewakuacją tam polecieli? W imię jakich wartości ich narażano, jeśli groziło im narastające niebezpieczeństwo?
4
expracownik 2017-02-13 16:54
Tak pokrętnej i nie rzeczowej odpowiedzi to już dawno nie czytałem.Jeżeli to jest list mający wyjaśnić całą sytuację ewakuacji z Maroka,to składam gratulacje rzecznikowi PGNiG lub samemu Prezesowi sporego zasobu deficytu intelektualnego w udzielaniu tego typu wypowiedzi.Panowie z Warszawy powinni zakończyć ten żenujący list słowami w kategorii,że w tej sprawie nie mają sobie nic do zarzucenia co podkreśliło by ich ignorancję dla ludzi i firmy,której historie podeptano a pracowników wyrzucono na bruk.
4
Lack 2017-02-13 17:43
List w stylu polityków - pieprzenie i zero konkretów, wszystko na przysłowiowy "odpier....l". To pokazuje kto naprawdę rządzi w PGNiG. Nie wiem czy w ogóle można mówić o jakimś intelekcie w odniesieniu do ludzi, którzy w taki sposób traktują pracowników. Żadna międzynarodowa firma nie powinna współpracować z takimi ludźmi - w tym biznesie takie traktowanie Pracowników oraz tak ewidentne nieprzestrzeganie etyki, oraz podstawowych zasad bezpieczeństwa powinno skutkować natychmiastowym wykluczeniem z działalności. Ale niestety rzeczywistość jest inna, Ci do mieli dostać po d... (za nic) dostali, a Panowie Szefowie bawią się nadal!!!!
I jeszcze to: ".....Należy raz jeszcze raz zaznaczyć, że ewakuację zaplanowano, zorganizowano i przeprowadzono w sposób w pełni profesjonalny...." - JESZCZE RAZ NALEŻY ZAZNACZYĆ!!! Skąd Ci ludzie biorą siły do takiego bezsensownego gadania bzdur, kłamania!! Trzeba nie mieć kompletnie honoru i jakiegokolwiek oleju w głowie!!!!
4
on 2017-02-13 18:38
Dla mnie dziady!!!!!
2
Planktony 2017-02-14 15:55
"... w 2007 minister gospodarki Piotr Woźniak i minister Chakib Khelil odbył się rozmowy o współpracy gospodarczej Algierii i Polski m.in. w sprawie dostaw LNG..."

Wg zasady "POLACY nic się nie stało, nic się nie stało"

żyjecie Panowie, ŻYJECIE
2
T.Ch.m.u.w. 2017-02-14 16:32
A możesz wyrazić się jaśniej?
Zostaw swoją opinię o GEOFIZYKA Kraków Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GEOFIZYKA Kraków Sp. z o.o.