logo GEOFIZYKA Kraków Sp. z o.o.

GEOFIZYKA Kraków Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o GEOFIZYKA Kraków Sp. z o.o.

T.Ch.m.u.w. 2016-10-28 09:47:45
Ale rzeczywiste zagrożenie pracowników spowodowali autorzy i wykonawcy absurdalnej, cynicznej i jednocześnie wariackiej "ewakuacji".
11
zbulwersowany podatnik 2016-10-28 10:56:48
Proszę poczekajmy na odpowiedź na list otwarty. Tylko coś długo odpisują! Czy adresat listu ma coś do ukrycia przed podatnikami? Czy nie ma szacunku dla tych co uczestniczyli bezpośrednio w tym skandalu?
6
T.Ch.m.u.w. 2016-10-31 23:35:42
Wygląda na to, że nie tylko nie ma szacunku, ale też dobrych manier, bo w dobrym tonie jest odpowiedzieć na uprzejmy list z kilkoma zapytaniami o ważne sprawy.
11
andrzej 2016-11-01 19:45:02
Dobra zmiana czy jak to nazwać. Ale że nikt nie odpowiedział? Co oni mają za uszami, że tak się zachowują????
6
KTOŚ 2016-11-10 16:42:12
Ogłaszam przetarg na zaprojektowanie celi dla likwidatorów co nas wydymali,niedługo ktoś inny ich wydyma.A listu z PGNIG nie będzie bo w portkach mają moktro
5
kartek 2016-11-18 11:21:10
W końcu GT ujawniła proponowane stawki dla przechodzących do nich specjalistów:
Do 4 lat doświadczenia 3600zł brutto
4 – 8 lat doświadczenia 4400zł brutto
8 – 15 lat doświadczenia 4900zł brutto
Do tego dodatki rozłąkowe.
Za tak żenujące pensje nie znajda nikogo!
5
specjalista 2016-11-18 14:02:34
specjalistów od czego??? -kosmiczne stawki dla tych specjalistów-"nie z tej ziemi" kim trzeba być żeby tyle dostać?
5
stary pracownik 2016-11-18 14:50:18
Żenujące???To ile Wy zarabialiście w GK? Ja ze starzem 10 lat takiej stawki jako specjalista w Krakowie nie miałem.No còż, może dlatego ze nie miałem w tej firmie wujaszka ani cioteczki...
3
on 2016-11-18 17:09:39
Co to są dodatki rozłąkowe?
5
Miko 2016-11-21 11:43:37
Specjalista kto? W GT są chyba inne nazwy stanowisk?
1
były z GK 2016-11-21 21:20:46
Napiszę to chyba 3 raz - w Krakowie jest rynek pracownika - jest za mało specjalistów na rynku - wyssały je ogromne korporacje (ABB, Delphi, IBM, Sabre, Hairman Brothers, Motorola, Nokia Siemens, State street, Ericpol, Woodward, MAN, Valeo.... i inne) a to oznacza że jest czas kiedy to pracownicy dyktują w pewnych branżach warunki (IT, Mechanicy, elektronicy, logistycy itp). To oznacza że za takie pieniądze (nawet 4900) nikt przy zdrowych zmysłach ze wspomnianych branży po uczelni technicznej z doświadczeniem 5-10 lat do pracy do Was Toruńczycy nie pójdzie. Chyba że pracował w Geofizyce 30 lat i jest już za stary żeby zmienić zawód.
W korporacjach krakowskich wspomnieni specjaliści na umowę na okres próbny na junior specjalistę dostają 6000 brutto siedząc 8h w korpo. Czasem wystarczy być po prostu "mistrzem excela" i trzepać analizy finansowe.

Bujajcie się sami w Toruniu z waszymi mega projektami w Mozambiku. Cyk Walenty, na bok sentymenty.
4
Aaa 2016-11-22 09:04:37
Te stawki to kpina!
2
hm 2016-11-22 13:49:09
My, Torunianie, patrzymy na nie z zazdrością
2
Aaa 2016-11-23 11:31:35
To bardzo mi Was żal.
2
XXX 2016-11-24 21:33:07
Geofizyka Toruń dzisiaj się bawi, obchodzą 50 lecie utworzenia firmy.
Duża impreza w Centrum Kulturalnym w Toruniu, oprócz pracowników i emerytów wielu zaproszonych gości.
Geofizyce Kraków jest smutno i wcale nie dlatego że Toruń dzisiaj baluje.
2
ForReal 2016-11-24 21:45:01
Chodzą pogłoski, że PGNiG chce wydalić GT poza grupę kapitałową... Czy słyszał ktoś podobne "plotki". Widać, że szykują się dalsze zmiany zarówno w samym PGNiG (jeżeli chodzi o ośrodki zajmujące się poszukiwaniami) jak i w podejściu do firm serwisowych takich jak GT.
2
czytajacy Gazetę Wyborczą 2016-11-24 22:38:38
Dla wszystkich zainteresowanych o Saharze i kontraktach Geofizyki w Afryce - otóż 4 dni temu w Gazecie Wyborczej ukazał sie artykuł pt "Ucieczka z Sahary. Polska szuka ropy na okupowanych terenach"
- opisano tu m.in pracę Geofizyki Krakowskiej w Maroko oraz cyt. "dlaczego nagle zdecydowano o ewakuacji, narażając pracowników na niebezpieczeństwo"
Warto poczytać.
5
Miko 2016-11-26 18:13:58
Pan Bartek(autor) tam był wcześniej ale co zmieni artykuł? Świat o tym już wiedział. Zdrowia
ktoś 2016-11-26 18:18:03
Składki to odprowadza GT i to w niemałych sumach wielomilionowych do PGNIG . Dlatego wysłali swoich ludzi z PGNIG aby spełniło się to o czym myśleli do Torunia. A że GK nie oddawała skłasdek też w milionach to stało się na czym teraz cierpimy. To i tak mało ,PGNIG przejmie [łyknie Toruń ] i będą dwie grupy Toruńska i Krośnińska.
loki 2016-11-27 10:38:34
A jak tam w Pakistanie??
lokomotiv 2016-11-27 10:43:28
To na czym polegała ta wariacka ewakuacja???Z tego co ja wiem odbyła się za zgodą wojska i policji i nikt z was nie jechał przez żadne pola minowe tylko asfaltem z pełnym bagazem a nie z jedną koszulą.I gdzie było te pańskie zagrożenie życia????
1
zbulwersowany podatnik 2016-11-27 13:02:04
Prezes PGNIG nie dał rady odpowiedzieć na list otwarty. A pan pisze w jego imieniu? Jak można tak traktować pracowników grupy PGNIG ?
4
zbulwersowany podatnik 2016-11-27 13:04:25
Poczytaj pan wiadomości .Kolejna tragedia!
T.Ch.m.u.w. 2016-11-27 21:19:16
"To na czym polegała ta wariacka ewakuacja???Z tego co ja wiem odbyła się za zgodą wojska i policji i nikt z was nie jechał przez żadne pola minowe tylko asfaltem z pełnym bagazem a nie z jedną koszulą.I gdzie było te pańskie zagrożenie życia???? "
Podziwiam szybkość reakcji na mój wpis zamieszczony miesiąc temu. Jeśli zada Pan sobie jeszcze trochę trudu i przeczyta inne wpisy, to łatwo się Pan dowie, że nasze życie na Saharze było realnie zagrożone. Ale ponieważ klika postów usunięto, to powtórzę jeszcze raz:
Zagrożenie wywołali likwidatorzy i ochroniarze decydując o "ewakuacji" przy braku zagrożenia z zewnątrz i nie racząc poinformować klienta o naszym nagłym wyjeździe . Pierwotny plan "ewakuacji" zakładał zabranie małego plecaka, ucieczkę przed wojskiem, które nas dotychczas chroniło, omijanie rozproszonymi grupkami po pustyni posterunków żandarmerii. TYLKO SOBIE ZAWDZIĘCZAMY, że nie zgodziliśmy się na to wariactwo i zażądaliśmy ochrony wojska i żandarmerii. Nie wiem, jakie są Pana motywacje, czy to czysta złośliwość i wybiórcze korzystanie z informacji , czy zadanie jakie Panu postawiono, ale życzę Panu, żeby nie znalazł się Pan nigdy w sytuacji, kiedy Pańskiemu bezpieczeństwu zagrażają ci, których zadaniem jest to bezpieczeństwo zapewnić.
Pozdrawiam
8
clove 2016-11-27 21:32:52
Człowieku, w to co piszesz to teraz wierzysz już chyba tylko ty. Twoja wersja już nie trzyma się kupy.
T.Ch.m.u.w. 2016-11-27 21:44:54
Podasz jakieś przykłady na potwierdzenie prawdziwości Twojej opinii?
9
zbulwersowany podatnik 2016-11-27 22:38:57
Proszę naciskać na wyjaśnienia organizatorów tej akcji. Uczestnicy ewakuacji napisali list z pytaniami do organizatorów tej ucieczki na który do tej pory nie otrzymali odpowiedzi.Niech ich pan naciśnie by podali jak faktycznie było. Z mediów wiadomo że prokuratura zajęła się tą sprawą.Łatwo panu oceniać I oskarżać kogoś, kto mimowolnie był uczestnikiem tej "ewakuacji" Niech pan się zastanowi nad słowami które pan pisze! A dzisiejsze porwanie pracowników GK Pakistanie? Przeczytaj pan komentarz PGNIG. Czy obecne zarząd dba o bezpieczeństwo pracowników w Pakistanie? Dlaczego w tak niebezpiecznym terenie Pakistanu pozwala się na narażanie życia pracownikom grupy Pgnig? Dlaczego .....???
A kasa ucieka...........a opinia idzie w świat. Skandal za skandal za skandalem...


?
3
lokomotiv 2016-11-28 09:47:46
Nie dziwie się ochroniarzom ze mieli dziwne pomysły tylko niech pan postawi sie w ich sytuacji ,ze nagle dostaja rozkaz ze maja ewakuawac 17 osob nie majac zadnych środkow (chyba mieliście 1 samochod) , czasu i nie wiedząc czemu???Kogo maja się obawiac?Wiesza pan na nich psy ale moze niech pan poczeka na wyjaśnienie PGNiG dlaczego i po była ta ewakuacja??A moze nalezy mieć pretensje Do GK ze nie płaciła podwykonawcom i stąd wynikło zagrożenie???Z tego co ja wiem zadnego zagrozenia zycia nie bylo chyba ze teoretyczne bo co by bylo gdyby było.....
T.Ch.m.u.w. 2016-11-28 11:40:16
Rozkazu, który naraża chronione osoby na utratę życia, wykonywać nie należy!
2
lokomotiv 2016-11-28 14:43:15
No i wykonany nie został.....A ewakuacja to nie jest normalny wyjazd tylko tryb pilny i ntychmiastowy.Nie wiem co byłoby gdyby nie została zrobiona?Moze nic a może do dziś byscie tam siedzieli?Moze narazili was na niebezpieczenstwo a moze uratowali wam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo siedzicie bezpiecznie w Polsce.Ilu ludzi tyle opinii.
1
XX 2016-11-28 16:10:40
lokomotiv - może Cię spotka kiedyś taka ewakuacja to zmienisz zdanie.
Nie ma w Tobie empatii nic a nic.
Myślę ze jesteś w szczęśliwych układach i stąd Twoje opinie.
Pamiętaj że życie płata figle i nie zawsze tak musi być!
2
Sic 2016-11-28 16:33:44
lokomotiv - co za bezsensowny tryb rozumowania... Ewakuacja była spowodowana decyzja polityczną a nie ze względu na zagrożenie Życia. Wcześniej z terytorium Sahary Zachodniej wycofały się inne spółki ale te w odróżnieniu od naszych specjalistów w PGNiG i geofizyki Toruń są rozsądni i zanim się wycofali uzgodnili szczegółowy plan wyjazdu ludzi i sprzętu, oraz zrobili to w porozumieniu z zleceniodawcą a nie uciekali jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Czy tak trudno to zrozumieć? Ile artykułów ma się jeszcze pojawić na ten temat, ile relacji uczestników? Czy tak ciężko jest wyciągać prawidłowe wnioski z materiałów dostępnych nawet w sieci, nie wspominając już o relacjach uczestników? Dajcie już spokój tym co tam byli, mają dość tego dziadostwa tak samo jak reszta pracowników GK! Niech PGNiG i GT przestaną pisać jaki to mają stosunek do pracownika, jakości, bezpieczeństwa załogi i środowiska, bo to czysta hipokryzja. Takie właśnie sytuacja jaka się zdarzyła najlepiej pokazuje jak te firmy funkcjonują!
6
zbulwersowany podatnik 2016-11-28 17:25:30
Kim pan jest, że ma takie informacje? Wg. mnie jest pan powiązany w ten skandal. Proszę o odpowiedź na list otwarty. Przestań pan jątrzyć I obrażać. Nisko pan mierzy I osądza innych. Ile pan dostaje za pisanie takich rzeczy, a może pan bronić siebie pod tym nickiem. Straszne to jest.
3
podglądacz 2016-11-28 17:30:38
Geofizyka Toruń bawiła się na bogato, ale tylko wybrani mieli taką możliwość .
Podobno nawet menu japońskie!!!!
4
leo 2016-11-28 19:33:25
Szefowie GT zawsze dbali o PR . Najbardziej w okresie TKM kiedy wykorzystywano ku temu licznych świetnych fachowców . GT pod ostatnimi [ trudnymi z powodu kryzysu ] rządami od początku wybrała kurs na myślenie po japońsku ... i co ciekawe ... zaczyna to procentować ...!
3
T.Ch.m.u.w. 2016-11-28 19:57:46
Zasadniczo to nasze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ratowaliśmy sami przed nieprzedstawionymi nam do tej pory tajemniczymi kręgami PGNiG, likwidatorami i ochroniarzami.
2
obserwator GT 2016-11-28 20:05:15
Jak myślicie czy wypadałoby żeby menu na "party jubileuszowym " w Toruniu nie było japońskie typu sushi ?
Przecież obecny Pan Prezes z wykształcenia elektronik kilka lat temu wziąwszy urlop bezpłatny z Geofizyki pojechał z rodziną do Japonii. Posiedział tam kilka lat.
Niektóre nawyki, przyzwyczajenia i maniery pozostały!
Każdy pracownik GT wie, że wyjazd wtedy załatwił a napewno ułatwił jego teść ówczesny Naczelny Dyrektor Geofizyki w Toruniu.
Potem wrócił z tej Japonii i chodził po tej Geofizyce żeby znowu się gdzieś zahaczyć, aż wychodził znowu wykorzystując stare znajomości teścia emeryta.
Hura! i znowu się udało !!!!
Szybki awans ponieważ to człowiek wybitnie sprytny.
Wie komu wysłać laurkę, komu się przymilić, z kim wypić "brudzia", komu powiedzieć komplement etc. Szkoda, że Warszawa się nie poznała na tym!
A na imprezie w ostatni czwartek przemawiali obaj teść który " budował" Geofizykę Toruń i zięć który trzyma obecnie władzę, była też zona Pana Prezesa, która związana jest z Geofizyką Toruń bo jest żoną.
A propos przemówienia to obaj Panowie korzystali z zasady "nie chwalą nas to chwalmy się sami".
13
andrzej 2016-11-28 20:49:10
To jest straszne! Czyż to nie są burski?
lokomotiv 2016-11-29 21:52:15
I niech pan tak dalej myśli!Nie bedę pana z błędu wyprowadzał.Do widzenia!
zbulwersowany podatnik 2016-11-30 11:47:11
Skąd pan wie gdzie tkwił błąd ? Kim pan jest ? Szkoda pisać na forum lepiej odpowiedzieć na list od ewakuowanych oficjalnie!!!
3
zbulwersowany podatnik 2016-11-30 11:48:27
Jakiego przetargu?
cichy obserwator 2016-11-30 16:15:54
Przetargu na całe mienie G.K -państwowe mienie!
T.Ch.m.u.w. 2016-11-30 18:11:41
Ja to po prostu wiem, a Pan pewnie jest zainteresowany wmówieniem czytelnikom forum, że było inaczej. Pisze Pan, że ochroniarze byli zaskoczeni decyzją o ewakuacji. A przecież ich zadanie polegało na obserwacji sytuacji na miejscu i to oni w razie wystąpienia zagrożenia powinni zgłosić zamiar przeprowadzenia ewakuacji. Tymczasem zagrożenia nie było, nakaz ewakuacji przyszedł z kręgów PGNiG, może nawet bez konsultacji z ochroniarzami, co bezwzględnie powinno się odbyć, a dodatkowo jeszcze bez powiadomienia służb GK monitorujących sytuację. W istocie nie było żadnych powodów do ewakuacji, a jeśli były do wycofania się z Sahary Zachodniej (polityczne, ekonomiczne Geofizyki Toruń czy PGNiG w Afryce), to operację należało przeprowadzić spokojnie w uzgodnieniu z klientem i władzami, a nie po wariacku. Ale Pan dalej będzie wmawiał czytelnikom, jaką to wspaniałą akcję ratowniczą przeprowadzono.
7
zbulwersowany podatnik 2016-12-01 16:27:57
Proszę napisać coś więcej o tym przetargu.
2
haha 2016-12-01 23:40:19
juz świat się z was smieje
Jeszcze pracownik GK 2016-12-02 13:46:26
Ponieważ nikt z obecnej dyrekcji GK nie złożył nam pracownikom życzeń z okazji
"Barbórki" proponuję żebyśmy wszyscy złożyli im życzenia. Dla naszego zarządu kolegów z GT i Pana prezesa Woźniaka życzmy im tego samego co oni nam.
14
Byly 2016-12-03 11:36:07
Właściwie to już koniec geofizyki w Polsce. Opinia, która Polacy cieszyli się do tej pory, jako dość solidni wykonawcy- cudów nie było, nie ma się co oszukiwać - poszła w diabły. Smród się rozniosl, bo to małe środowisko. Ucierpią ludzie, bogu ducha winni, chociaz to nie ich decyzja a politruków, którzy tyłka z Polski nie rusza. Ale kto by ich chciał. Prezes powycieral się na roznych stolkach teraz oddaje to co winien. Toruniowi daje czas maksymalnie do następnych wyborów.
3
uli 2016-12-04 15:22:42
Diabeł smrodek roznosi a anioły grają . Prezes trąbę pucuje ... stołki wycierają ...
skryby piórami skrzypią ... list zapewne gotują . Gapie po ławeczkach ... cyrku oczekują .
2
adam 2016-12-05 21:51:49
Był powód ewakuacji - szybka ucieczka by się nagle nie okazało, iż GK na tym projekcie nieźle zarabia - bo jak wtedy uzasadnić wczesniejszą decyzję o likwidacji?
4
wiesiek 2016-12-09 09:41:30
Gaszę światło.
2
Zostaw swoją opinię o GEOFIZYKA Kraków Sp. z o.o. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GEOFIZYKA Kraków Sp. z o.o.