brak logo

Bild Presse Polska

Toruń

Opinie o Bild Presse Polska

more 2010-09-23 14:33
Witam, info dla wszystkich, którzy się wybieraja na rozmowe w firmie bild presse: jeżeli startujecie na stanowisko telemarketera, przupuszczalnie chodzi o obsluge [usunięte przez moderatora]:D tego przez telefon nikt Wam nie powie, więc jezeli nie interesuje Was taka praca, nie warto sie fatygowac. Myślę, że w przypadku ich ofert dot. osób do obsługi czatu, sprawa wyglądać będzie podobnie. Pozdrawiam
Marcin 2012-06-03 15:54
Firma ma wiele działów. Bardzo mocno rozwija się w B2B i pozyskuje kluczowych klientów na rynku.
Polecam pracę w firmie. Niesamowity pęd do przodu.
Piotr 2012-10-24 21:07
Dobrze się pracuje. Pracuje w dziale zajmującym się projektami mobilnymi.
Dobre warunki, firma inwestuje w ludzi.Co poniedziałek angielski, szkolenia sprzedażowe i co ważne firma inwestuje w w nowe technologie.
Ja zajmuję się klientami z branży motoryzacyjnej.
Jak ktoś chce tu pracować to polecam. ludzie głupoty wypisują.
Zapraszam do kontaktu ze mną
Jacek 2012-12-23 23:56
Praca bardzo dobra, dobre warunki. Firma obsługuje klientów z zagranicy szczególnie z rynku niemieckiego. Pracuje tutaj i nie zamierzam zmienić pracy.
Powstają nowe działy
Radek 2013-04-07 10:33
W slodkim dziale marketingowym rzeczywiscie tak jest . Ciekawe jednak jest to ze wiekszosc przyjetych rezygnuje (a moze wylatuje?) po 2 - 3 miechach.
W innych dzialach raczej nie macie co liczyc na angielski i szkolenia za darmo. Nie dziwcie sie, jak wam zaproponuja prace po godzinahc za darmo, bo ludzi brak. W koncu ktos zarobic musi na ten angielski. ;-)
misiek 2013-04-17 07:18
To co napisal Radek to prawda. (usunięte przez administratora). Zatem pewnie na dniach dołączę do tych pracujących tam do trzech miesięcy. Miała być szansa na rozwój a jest na poważny regres.
Radek 2013-05-04 16:20
@misiek - pracowales w marketingu czy ktoryms dziale IT?
1
obserwator 2013-05-07 14:29
Michał - 2013-05-06 22:07:21

Właśnie natknąłem się na ciekawa ofertę z firmy Bild Presse Polska. Napisze ktoś jak na dzień dzisiejszy przedstawia się atmosfera w pracy? Mili ludzie? Jak kontakty z szefem, pójdzie czasem pracownikowi na rękę i zrozumie człowieka? Są jakieś możliwości awansu, czy też rozwoju na przykład w postaci szkoleń?
Ale ściema, natknąłeś się bo sam ją napisałeś ...... i co teraz trzeba napisać, tak są szkolenia? masakra
2
Piotr 2013-05-12 11:11
Nie jest spoko. Ja mam pakiet medyczny i ubezpieczenie dodatkowe ale wiem ze nie wszyscy maja. Ja dostalem po okresie probnym za dobre wyniki. Moze daja tylko tylko tym lepszym.A w marketingu ludzie zmieniaja sie ale ja widze to w systemie Oni nie przynosza kasy. Słyszałem ze otwieraja po wakacjach w Warszawie oddzial i ponad 8 osob beda zatrudniali.
Pewnie kasa bedzie inna niz w Lodzi.
Ja nie narzekam chodz zawsze moze byc lepiej.
Piotr 2013-05-12 11:13
Normalna praca w it. A ty gdzie szukasz?
M 2013-05-21 19:58
Otwierają oddział 15 października na Prostej w Warszawie
zly-czlowiek 2013-05-29 20:18
Piotr - 2013-05-12 11:11:47

Nie jest spoko. Ja mam pakiet medyczny i ubezpieczenie dodatkowe ale wiem ze nie wszyscy maja. Ja dostalem po okresie probnym za dobre wyniki. Moze daja tylko tylko tym lepszym.A w marketingu ludzie zmieniaja sie ale ja widze to w systemie Oni nie przynosza kasy. Słyszałem ze otwieraja po wakacjach w Warszawie oddzial i ponad 8 osob beda zatrudniali.

Pewnie kasa bedzie inna niz w Lodzi.

Ja nie narzekam chodz zawsze moze byc lepiej.
Moze daja tylko najlepszym, a moze jestes tylko wymyslem dzialu marketingu.
t 2013-06-02 12:01
chyba nie, bo ma też to klika osób u mnie
Marek 2013-06-22 23:08
Byłem dziś na Targach Kariera Programisty. Ciekawie prezentowała sie firma. Dostałem propozycje pracy. Jakieś opinie ?
d 2013-07-07 20:44
Nie tylko jak okazalo sie. Odpowiadam za aplikację mobilne dla klientow b2b. (usunięte przez administratora)
Anonim 2013-07-31 01:15
Dużo stresu? Da się zrelaksować?
horhe 2013-07-31 14:13
Tak da się, jak skoczysz sobie po pracy na basen......... zakładając, ze będzie wówczas jeszcze czynny -;)
3
Radek 2013-08-03 18:37
Widze, ze stara bida i nic sie nie ruszylo jak tutaj ostatnio zagladalem.
A tekst z basenem byl dobry ;)
4
Radek 2013-08-03 18:42
Do Mark: tak, opłacaja mieszkanie i na weekend(usunięte przez administratora) auto pozycza (chyba jeszcze maja pare land roverow).
Ciekawe, dlaczego jak ostatni raz tam przejerzdzalem, to wisiala informacja, ze chca wynajac lokale w budynku. Bildpress pewnie cienko przedzie, ale scieme produkuje dalej na maxa.
2
Dział HR 2013-08-22 21:24
zależy na jakie stanowisko
umowa o pracę
umowa firma firma
umowa zlecenie
Prosimy o podanie na jakie stanowisko Pan/Pani aplikuje?
HR 2013-09-09 23:24
Prosimy o wysłanie Cv na adres rekrutacja@bildpresse.pl
anonim 2014-01-20 12:24
(usunięte przez administratora)Wynagrodzenie minimalne, praca 24/7 bez nadgodzin (usunięte przez administratora) Nie polecam.
Norin 2014-07-13 22:06
Nadal mowa o zwolnieniach w lutym? chyba jednak były jakies konkretne powodu zwolnień, jakies kłopoty finansowe, plany restrukturyzacji? Coś chyba powiedziano jednak pracownikom.
Norin 2014-07-18 21:05
Wpisałem w google kara dla bild presse, co mi wyskoczyło? KER rozpatrzyła skargi na reklamy Nju Mobile oraz Bild Presse Polska. Uznała, że naruszają one Kodeks etyki reklamy. Skarga dotyczyła reklamy prasowej Bild Presse Polska. Na okładce programu telewizyjnego (dodatku do tygodnika lubelskiego „Nowy Tydzień”) zamieszczono zdjęcie eksponującej biust kobiety, z informacją o ofercie „Gorący telefon do kobiety”. Trochę głupia sprawa, ale co poradzić. Teraz się nie dziwię, że były zwolnienia, oby szybko zatrudniali ponownie...
kalafior 2014-07-21 10:44
Kara od KER nie byla powodem zwolnienia pracownikow. Ewentualnie poprzyjcie to jakimis suchymi faktami i liczbami- wielkie firmy takie jak Orange, ERA czy PLUS otrzymuja niskie kary za wieksze oszostwa niz jedna piers na okladce gazety. Taki operator komorkowy w swoim konkursie wprowadzil w blad kilkaset tys klientow - za tego typu WAŁKI kary wynosza nie wiecej niz kilkadziesiac - max kilkaset tys zł. Na ogol tego typu kara wliczona jest w ryzyko - Operator robi LOTERIE na ktorej zarabia kilka milionow a dostaje kare o 3 zera mniejsza ktora splaca w moment.

przykladem jest chociazby PLUS i ich Wielkia Loteria Plusa- za tak powazne naciagniecie kara wyniosla ledwie 130 tys pln , co stanowi drobny procent calkowitych zarobkow tego typu "GIGANTOW". Inny przyklad to TVN i emisja REKLAMY big brothera z Frytka i Kenem - najwyzsza ogladalnosc w TV, przed telewizorem kilka milionow widzow, a kara wyniosla 300 000 PLN. tego typy kary są procencikiem dla tak duzych Firm

Nikt nie dal bild presse duzej kary za jedno zdjecie na okladce malego lokalnego tygodnika z nakladem rzedu kilku tyś egzemplarzy - zejdzcie na ziemie. To nie byla reklama w WYBORCZEJ ani w innym wiekszym dzienniku. A na pewno nie byl to powod do tak duzej ilosci zwolnien.
anonim 2014-07-23 08:25
Propaganda sukcesu trwa nadal :D
1
pinki 2014-08-10 17:46
A co z tą paulinka czemu ona na umowe moze pracować i czy masz na mysli ( usunięte przez administratora )
1
anonim 2014-08-11 23:10
Paulina juz nie pracuje
1
pinki 2014-08-12 17:04
( usunięte przez administratora ) już nie pracuje????
anonim 2014-08-18 08:32
To kto tam został oprócz( usunięte przez administratora ) ? :D
1
kowal 2014-08-20 12:31
portier chyba jest ten sam :D
Lolita 2014-09-16 09:15
Niestety wbrew zapewnieniom nie jest to praca na telefon towarzyski,jest to po prostu b....l przez telefon 24 na 24 i najlepiej być dyspozycyjnym przez 24 godz. na dobę. Zarządzają tym tak zwani kierownicy - grupa "małych" chłopców w krótkich majtkach z wybujałym ego i manią wyższości, średnia kadry kierowniczej 20-25 lat. Co miesiąc na przód zbierane są propozycje grafikowe na kolejny miesiąc od pracujących tam kobiet -sugerowane godziny pracy i ewentualne wolne,po czym przychodzisz i masz ułożony grafik w cały świat , tak jakby tych propozycji wcale nie zbierali. płaca 7- 8 zł brutto z godzinę + jakies premie. Praca ogłupiajaca, wyczerpująca psychicznie , dla osób z predyspozycjami do sciemniania. po miesiącu pracy skutecznie możesz nabrać obrzydzenia do płci przeciwnej.Nie wspomnę o warunkach pracy - zasyfione klawiatury i przechodnie słuchawki , po których można nabawić sie jakiegoś grzyba jesli nie czegoś gorszego.
5
mih 2014-12-30 03:38
a skąd wiesz że poszukują? bo ja też chce u nich pracować, bo wszyscy w okół polecają mi Bild Press ale nie widzę do nich żadnych ofert i nie wiem czy to ja źle szukam czy może już za późno a może po prostu nie masz tego info oficalnie tylko jakimiś opłotkami co ? weź się pochwal, liczę na tto bardzo
szeszmte 2015-01-09 14:53
Ktoś kto poleca ci pracę w tej "firmie" raczej nabija się z ciebie... Praca 24/7, jest tel. musisz być, pana m. nie obchodzi życie osobiste pracowników, liczą się tylko wyniki i 0 na koncie ww. osoby. NIE POLECAM! (usunięte przez administratora) BP! :)
miroslaw 2015-01-19 22:12
dscccc6712 - odnosze wrazenie ze prezentujesz postawe totalnego lenia i nawet nie przeczytales komentarzy ludzi powyzej, jezeli w pracy zachowujesz sie podobnie to wydaje mi sie ze mozesz miec problem ze znalezieniem pracy gdziekolwiek w IT. Ludzie pisza dokladnie co im sie nie podoba w pracy w tej firmie a Ty zadajesz tak oczywiste pytanie ze zastanawiam sie czy czasem nie robisz sobie zartow. Oczekujesz abym przekleil ci komentarze ludzi powyzej ? Swoja droga podwazylbym pomysl pisania na tego typu forach takich pytan wiedzac ze na odpowiedz czeka sie kilka dni a z tego co wiem to rozmowa kwalifikacyjna wyglada na ogol nastepujaco : telefon od pracodawcy, rozmowa umowiona na kolejny dzien a tutaj wyczuwam ewidentna szeptanke kogos kto chce uratowac juz zniszczone imie firmy, dobry informatyk szukajac pracy idzie na kilka - nascie rozmow o prace a nie szuka informacji o jednej firmie chyba ze jestes na tyle slaby ze tylko tam Cie chca.
jacek 2015-03-04 15:25
raczej masz szanse kolego, na pewno zawsze jest dobrze próbować, bo co masz do stracenia w końcu, firma dobrze się prezentuje i raczej dobrze prosperuje, wiec moz etez Ci się trafic fajne stanowisko w sumie. A jak dostaniesz kogoś kto będzie nad Tobą i będzie Ci pomagał, wzrażał we wszytsko to tylko na plus.
Radzio 2015-04-07 18:18
Widze, ze Bilt znuw zaczyna lowy na losia. :)
Co do phpowca, to jak dla kogos szczytem mazen jest montowanie stron porno skladajacych sie z 4 widokow na krzyz i smieciowa umowa, to moze smialo isc na rozmowe. Tyle tylko, ze dzis w Lodzi to nawet malo doswiadczony phpowiec moze dostac lepsze warunki i bardziej rozwojowa robote. :)
A co do marketingu, to niezle sie usmialem. Dzieki za poprawe chumoru, @jade bo odjezdzam. :)

PS. Co tu wchodze, to co raz mniej komentarzy. Ciekawe, czy choc 5 % wszystkich napisanych nie zostala wykasowana przez admina. :D
anonimka 2015-06-14 09:54
Widzę że admin kasuje wpisy, które mówią o tym jak naprawdę wygląda praca w bildzie przez co nikt nie może się dowiedzieć że to praca w porno biznesie. A szkoda.
1
masakra 2016-05-16 18:23
Firma krzak oddział w Łodzi wpierw dzwonią z innego nr się umawiają, napisałam sms rezygnuje dostałam odp ok, kilka dni później dzwoni babka z kolejnego nr z pytaniem dlaczego nie przyszłam bo adnotacje musi zrobić nie trafiłam czy olałam ich to jej mówie co i jak i macie kiepskie info między sobą wewnątrz firmy ona od razu ok ok to dziękuje i się rozłączyła. Płacą 11zł brutto za godzinę za pracę w sex biznesie żenada potem wpisz to sobie w cv...
Były pracownik 2016-07-17 02:00
Mylisz się. Nikt tu nie hejtuje tylko pisze PRAWDĘ o pracy w tym BURDELU!
xxxx 2016-08-01 10:31
Sapanie do sluchawki to dla Ciebie przyjemnosc? Gratuluje ;)
ed 2016-08-01 15:21
Branża kuśnierska rzeczywiście jest trudna, ale zobacz, że ostatnio nie pokazało się żadne ogłoszenie pracy.
idalia 2017-03-13 10:35
Ktoś powyżej już napisał, ze to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez duże B, w piątek, świątek, na okrągło. Powiem tak- grafik układany w cały świat, zaznaczasz sobie wolne, bo masz cos ważnego w tym dniu, przychodzisz- a tu ZONK!- idziesz do pracy i nikogo to nie obchodzi, ze masz akurat lekarza na którego czekało sie pół roku, sprawę w sądzie czy cokolwiek. I dzwoń teraz po wszystkich koleżankach z błaganiem, żeby sie ktoś zlitował i przyszedł za ciebie. A atmosfera między dziewczynami, delikatnie mówiąc, gęsta. Niektóre za 1 zl to by cię w łyżce wody utopiły.Ploty, obgadywanie za plecami, zadzieranie nosa to codzienność.
Kierownicy niby mają służyć wsparciem, a tymczasem chora ambicja tych młodzieńców pozwala tylko krytykować i ganić (żeby mi admin słowa opierd.. nie wyciął).
Przepływ informacji- zerowy. Na szkoleniach każą mówić jedno, a potem dostajesz zje.ę, że żle , ze trzeba inaczej.
Jeśli macie wybór, omijajcie BP szerokim łukiem.Dla własnej higieny psychicznej.
2
Była pracowniczka 2017-03-29 18:55
Widzę że nic się nie zmieniło :) Pracowałam w Bildzie dość długo i bardzo chętnie bym wróciła, bo samą pracę naprawdę lubiłam. Wiem, że to może być dziwne ale wolę rozmawiać z klientami o pierdołach niż np sprzedawać i coś komuś wciskać przez telefon. Niestety kierownictwo i kadra zarządzająca to była tragedia. Był zakaz rozmawiania z pedofilami i zoofilami, trzeba było to zgłaszać- po zgłoszeniu kierownik potrafił powiedzieć "no ale spróbuj go jakoś nakręcić żeby się nie rozłączał". Tak to jest jak powierza się takie stanowiska osobom które ledwo zdały maturę i nie mają żadnej wiedzy o życiu i doświadczenia w pracy. Sama byłam świadkiem jak jedna z operatorek odebrała telefon- jej dziecko miało wypadek w szkole. Kobieta roztrzęsiona, nie była w stanie pracować. Jednak z koleżanek zaproponowała że za nią zostanie, ale szanowne kierownictwo zagroziło "jak wyjdziesz to możesz nie wracać". I już więcej nie wróciła mimo, że prawie od razu znalazła sobie zastępstwo. A największym poniżeniem jest proszenie się o to, żeby kierownik łaskawie pozwolił iść siku (nieraz czekało się na zgodę godzinę albo więcej) czy do domu! To jest chore, że pracuje się np do 20 i przed tą godziną trzeba ZAPYTAĆ kierownika czy łaskawie można iść do domu. A czasami było tak, że nie pozwalali. Zdarzało mi się wielokrotnie pracować w nocy, gdzie w tygodniu jest jeden autobus na godzinę i musiałam wyjść o konkretnej godzinie (którą zresztą miałam wpisaną w grafiku), ale nie zawsze mi na to pozwalano. Nikt się nie pytał czy mogę albo czy chcę robić nadgodziny. Po prostu nie mogę iść do domu i koniec. Wielokrotnie przetrzymywano mnie złośliwie 10-15 minut dłużej i łaskawie puszczano. Co mi nić nie dawało bo mój autobus odjechał i musiałam w tym pięknym call center siedzieć prawie godzinę żeby mnie nikt w nocy nie napadł. Szczytem było też to, że nieraz przychodziło się na 6 czy 8 po czym od razu padała informacja że można iść do domu bo klienci mało dzwonią. To tak ciężko wysłać smsa czy zadzwonić? OMIJAJCIE BILDA SZEROKIM ŁUKIEM! Ja tam pracowałam jak byłam młodsza i nie umiałam walczyć o swoje, teraz zachowałabym się w stosunku do nich inaczej. Omijajcie ich, jest wiele lepszych firm a dla tak marnych pieniędzy jakie oferują nie warto się poniżać.
5
Iwona 2017-06-07 13:08
@Była pracowniczka nie do końca rozumiem Twój komentarz. Piszesz, że chętnie byś do pracy w Blidzie wróciła, jednak potem żeby omijać tą firmę i nie warto w niej podejmować zatrudnienia. Mogłabyś
@idalia wspominasz o wielu rzeczach, które w firmie nie działają poprawnie. A jak oceniasz same warunki zatrudnienia? Czy Bild Presse Polska oferuje pracownikom dodatkowe benefity?
idalia 2017-06-09 19:18
Pracowałam tam już jakiś czas temu i wówczas mogłam o jakichkolwiek benefitach pomarzyć. Chyba, ze benefitem nazywasz zmuszanie do pracy w dni wolne- jak nie wypracowałaś określonej ilości godzin świątecznych/weekendowych,mialaś obcinaną pensję. Spóźniłaś się do pracy, miałaś obcinaną pensję. Nie wyrobiłaś normy, miałaś obcinaną pensję. Zresztą powodów do obcięcia pensji znajdowało się zawsze wiele. A kiedy odeszłam, nie wypłacono mi wypracowanej premii, a jedynie "gołą" pensję.
Może teraz coś się zmieniło, aczkolwiek nie sądzę- przyzwyczajenie jest drugą naturą...
Iwona 2017-06-12 12:10
@idalia
dziękuję za odpowiedź.
Wspominasz o tym, że już od dłuższego czasu nie jesteś pracownikiem firmy. Chętnie usłyszymy więc od osób, które obecnie pracują w Bild Presse Polska. Jak wygląda sytuacja w firmie obecnie? Czy nadal jest tak jak przedstawiła @idalia?
Zostaw swoją opinię o Bild Presse Polska - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bild Presse Polska