brak logo

Cornaglia Poland Sp.zoo

Bielsko-Biała

Opinie o Cornaglia Poland Sp.zoo

Poeta 2012-03-19 08:43:23
Mi się tam podoba. Kierownictwo jest ok bo nie raz mi pomogli w problemach.
Pracuje na lini Volvo i naprawde jest ok. Kasa wcale nie jest zła
tylko trzeba nią umieć gospodarowac.
Pracuje tam dwa lata i nie mam zamiaru sie zwalniac.
Jasnowidz 2012-03-21 00:16:36
Wiem kim jesteś kolego i zgadzam się z Tobą. Wiadomo że chodź by człowiek nie wiadomo ile miał to i tak mu będzie mało. Więc opinie które widzę wyżej wcale mnie nie dziwią. Ale trzeba patrzyć też na to, że nie jeden ma gorzej i nie narzeka. Więc czasem warto cieszyć się z tego co się ma...
lepiej-anonim 2012-06-12 17:47:59
pracownica - 2010-01-13 16:18:55

to sie zwolnij [usunięte przez moderatora] głupoty fajna firma polecam zarobki nie najgorsze a i przełozeni w porządku
Chyba wiem kto to pisał :) Mając męża górnika można nie narzekać na kasę, a jeśli nie ma się za grosz charakteru i własnego zdania to wszyscy są ok. Ogólnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . Człowiek jest jedynie odpadem od produkcji. Traktują cię jak śmiecia i to na każdym kroku. Najchętniej nie puścili by cię na przerwę, praca przez całe weekendy, cudem płatna, bo chcieli dawać wolne w tygodniu. Zero organizacji pomiędzy halą i biurami. [usunięte przez moderatora] to już (ledwo) chodząca legenda tego zakładu. Chamska i prostacka, siadła na stołku w biurze i już myśli, że wszystko wolno. Ze swojebo[usunięte przez moderatora](druga legenda zakładu) zrobiła brygadzistę. To cud, bo[usunięte przez moderatora] nic, powtrzam - N I C nie potrafi zrobić! Dodatkowo obarcza pracowników swoją pracą którą wpisuje w swoją kartę pracy (kto rozwijał woreczki ten wie, o co chodzi). Jedyne co potrafi, to wyżywać się na ludziach, już raz widziałem, jak jedna babka wzięła wolne i poszła do domu, bo po rozmowie z[usunięte przez moderatora] załamała się nerwowo. I to ma być brygadzista dbający o produkcję? Co do [usunięte przez moderatora] to nie jest brygadzista tylko technologiem. Choć w swoim mniemaniu jest chyba półkierownikiem albo może półbogiem. Paniczny strach przed przełożonymi którym podlizuje się że aż żal patrzeć odbija sobie tępymi i chamskimi dogaduchami w stronę zwykłych pracowników. Ten koleś to przerost ambicji nad możliwościami. Jesli jeszcze obok jest brygadzista[usunięte przez moderatora], to katastrofa i roztruj nerwowy gotowy. Pozostaje jeszcze brygadzista[usunięte przez moderatora], ale przynajmniej oni trzymają tą firmę w kupie i przychodzą pracować, a nie lansować się na hali. Jesli trafi się na zmianę do tej trójki, to nawet można znieść to miejsce. Płaca jest fatana, do tego tylko patrzą, jakby coś jeszcze skubnąć. Dyrektor jedyne co to kręci się po hali i czepia się pierdół, robiąc wrażenie osoby która trafiła tu z przypadku. Normy są wyśrubowane a i tak ciągle patrzą, jakby podkręcic śrube. A jeśli wyrabiasz chorą normę na rozsypującym się sprzęcie i coś się zepsuje, to zawsze będzie twoja wina. Trzy osoby na belotti (ostateczne wykańczanie elementów) robią tą samą pracę mając jeden zestaw narzędzi bo firmę ponoć nie stać na zakup choćby drugiego zestawu. Szatnia jest w opłakanym stanie. Syf jakich mało, pod prysznic wchodzisz na własną odpowiedzialność, bo nie wierzę, że można spod niego wyjść nic nie łapiąc. Średnia pracy nowych pracowników to 2 tygodnie. Więcej nie wytrzymują.
essa 2012-06-22 17:50:51
Jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] !! Każą ci pracować 7dni w tygodniu bez zadnych dyskusji....
optymista 2012-09-03 13:59:19
należy sie cieszyc ze nie 8 dni w tygodniu
góral 2012-09-06 13:39:56
straszne pierdoły piszecie ja tam pracowałem i wcale nie było jakoś strasznie robiło się swoje i juz a nikt ci nie kazał na siłe zostawać w weekendy chciałeś zostałeś a nie to nie :) ale jak ktoś napisał mądrze to nawet za 5 tys by niepracowali bo wiecznie mało :) i mało !!!!!!! jak ktoś umie zarządzać to wyżyje a jak ktoś przepija i pali to wiadome w miarę jedzenia wzrasta apetyt i nawet 5 tys to by było za mało :) także skończcie pieprzyc ze obozy itd bo to śmieszne. piszecie o kierownikach ze tacy siacy owacy a prawda jest taka ze sami nieraz pokazujecie ze się da i zwalacie na technologów itd albo sami włazicie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ę kierownika wiec nie mówcie o technologach czy brygadzistach bo czasem pracownicy to większe lizo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y. pozdrawiam
ciekawy 2012-10-02 10:10:25
ponoć nowego inżyniera szukają? Warto aplikować? Słyszałem nie najlepsze opinie.
Robi 2012-10-25 11:53:59
naobiecują zatrudnią popracujesz chwilkę i zwolnią lub sam uciekniesz. A nie daj boże zachorujesz!!!
caspi 2012-10-27 22:56:51
[usunięte przez moderatora],SA JEDYNYMI OSOBAMI JESLI TRAFI SIE DO NICH NA ZMIANE CO MOZNA JAKOS ZNIESC PRZEBYWANIE W TYM SYFIE,PEŁNA PROFESJA Z ICH STRONY,DOBRE WYCHOWANIE,KLASA,NA PEWNO MASA LUDZI PODZIELI TEN WPIS...POZDRO DLA NICH.
oli 2012-11-09 13:55:38
Pozdro fajne z nich chłopaki
ojciec Maślaczek 2012-12-28 11:32:01
Dziadowska firma.[usunięte przez moderatora].Zgadzam się z większością negatywnych opinii,np dotyczących [usunięte przez moderatora]Gdyby nie[usunięte przez moderatora]to firma już dawno by upadła.A robią szmelc,bo jak inaczej skoro w kontroli jakości pracowały kolejno:fryzjerka,katechetka i przedszkolanka.Kierownictwo też do bani,pomijam makaroniarzy bo to odrzuty z importu.Jeden z kierowników co jakiś czas na bani,zresztą ma we wsi pod Żywcem opinię największego alkoholika.Drugi kabluje wszystko[usunięte przez moderatora].Jednym słowem nie polecam pracy w tym syfie.Jestem tylko ciekawy,kiedy praktykami tam stosowanymi zajmie się Inspekcja Pracy?Przekraczanie dopuszczalnych norm czasu pracy,godzin nadliczbowych,ukrywanie tego pod postacią premii,korekcja godzin pracy w systemie info,brak ochron osobistych pracowników,[usunięte przez moderatora]ze strony kadrowo-księgowej,[usunięte przez moderatora]erotoman itd.
były pracownik 2013-01-06 19:15:09
pracowałem tam pięc lat ale było to dawno i bardzo sie ciesze że sie zwolniłem,jedna wielka porazka z gruba [usunięte przez moderatora] na pierwszym miejscu,jak tam teraz jest mozna bez nadgodzin 2000 tys zarobic
golo 2013-01-16 15:15:53
Słyszłem że ponoć pana z pod żywca zwolniono z pijaństwo prawda to?
yyyrek 2013-01-22 23:48:15
nosil wilk razy kilka.......tak [usunięte przez moderatora]za procenty
yyyrek 2013-01-22 23:52:50
ale teraz janek jest szefem produkcji w tekno ruber a tu byl zwyklym kierownikiem to chyba mu to na dobre wyszlo
Witia 2013-01-31 00:23:30
Dajcie znac (przynajmniej Ci ktorzy pracowali w latach 2005-10) co z kierownikiem[usunięte przez moderatora] ( slyszalem ze blado ze zdrowiem), dlaczego nic nie piszecie o hali 20, czytam tylko opinie o hali 1. Pozdrawiam brygadzistow z hali20, oraz[usunięte przez moderatora] i oczywiscie jezeli jeszcze pracuja [usunięte przez moderatora] i [usunięte przez moderatora]
yyyrek 2013-02-02 10:07:13
witam no (usunięte przez moderatora) mial udar mial czesciowy paraliz i klopoty z mowa ale powoli wraca do zdrowia,(usunięte przez moderatora) znalazl cos lepszego i sie zwolnil (usunięte przez moderatora) w jest kier zmianowym
caspi 2013-02-02 22:38:14
kierownik (usunięte przez moderatora) wraca do zdrowia:),a co do (usunięte przez moderatora) niezbednego spokoj w firmie chwala panu bogu :)))teraz (usunięte przez moderatora) spoko goscie poza tym w tym kryzysie to przynajmniej robi sie na lajcie,a nie 7dni w tygodniu zasowanie na maksa.:))
ktoś 2013-02-07 20:34:44
straszą zwolnieniami szukają haków na ludzi, nic im nie pasuje
(usunięte przez moderatora) A na przodzie pani BOGU miła tzn. kieruje kierownikami bo oni sami się jej boją. Więc teraz dowodzi nasza ciotka... niestety.Brakuje (usunięte przez moderatora)
ymo 2013-03-04 14:17:25
Daleko mu do orginału choć ponoć rodzina
autorewers 2013-05-19 00:00:58
Praca jak praca.Kazdy musi pracowac.Firma,jak wiekszosc-zle zarzadzana i wiekszosc decydentow mysli tylko o sobie a nie o firmie,wiec nie bedzie dobrze.Moze "mozgi" zauwaza w koncu,ze uzdrawianie zakladu nalezy zaczac od podstaw-czyli od produkcji i tam wpakowac troche kasy i czasu.Narzedzia i ergonomia stanowisk + odpowiednie szkolenia pracownikow,to podstawa.Poza tym sensowne a nie przypadkowe i chaotyczne szukanie oszczednosci przynioslo by wiecej pozytku.Trzeba po prostu sluchac ludzi,ktorzy maja pojecie o pracy a nie tylko chca na sile cos nieudolnie zrobic zeby przetrwac chwile dluzej na rynku.
autorewers 2013-06-23 01:10:17
Wszystko do tego zmierza...Mimo staran kilku osob z produkcji i jakosci dlugo ten kramik nie postoi;)Jesli kierownictwo produkcji nadal bedzie sie zajmowac zbieraniem papierkow i wywieraniem absurdalnej presji na pracownikach a nie madrym kierowaniem zakladem,to szybciutko C.P.zamknie sie na 4 spusty.Wszystko do tego zmierza niestety...A moglo byc normalnie gdyby nie "odpad z Tychow";)
xxxxxx 2013-06-24 19:21:39
To nie jest kwestia "odpadów z Tychów". Ktoś ich przyjął do pracy i weryfikował ich umiejętności, sami się nie przyjęli. Pozostaje pytanie komu to było na rękę. Czy to nie czyjaś prywata , albo celowe działanie żeby firmę zamknąć. Możliwe też , że ślepota i ignorancja zaszła już tak daleko. Wtedy ciśnie się na usta jedno słowo "ja pier...." Nie za dobrze to świadczy o Właścicielu, przecież jest tutaj co jakiś czas. Czy do jasnej cholery nie widać co się dzieje?
autorewers 2013-06-30 15:54:34
Czy aby stan faktyczny nie jest przed wlascicielem ukrywany?Tak to wyglada.Jest coraz gorzej i nie widac poprawy...coz,nic nie trwa wiecznie.
xxxxxxxx 2013-07-02 20:33:25
Z całą pewnością jest. Mimo to Właściciel jest tu na tyle często, że jest w stanie dojść do spraw ukrywanych. Za czasów Augusto Focha może też było "skapo" i na nic kasy nie było, ale jak Foch powiedział, że coś jest białe to było białe, a czarne czarne. To przykład człowieka , który dzięki swojej pracy osiągnął wiedzę i stanowisko bez żadnych podchodów i nie po trupach.
Wielki szacun dla niego!
1
anonim 2013-07-08 06:53:34
Ja ogólnie powiem tak do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeden krok,normy wyśrubowane na max.a ludzi traktują jak woły robocze
buahaha 2013-07-30 10:33:48
"kierownik" z Tych bez charakteru nadaje sie na to stanowisko prawie tak samo jak jego kolega rowniez z Tych ktory jest "kierownikiem" zmiany. Nieudolne proby nadgonienia zerowej wiedzy na temat produkcji jakimis absurdalnymi pomyslami z glebokiej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tylko dobijaja pracownikow. Oj chwieje sie Cornaglia na swych krzywych nozkach. Jak upadnie calkiem na szczescie mnie juz tam nie bedzie.
1
Kolega 2013-08-22 21:22:34
Nie nie prawda . 150 procent / dniówka wynikło gdy pracownik zgodził się na wcześniejszy powrót z urlopu .
2013-08-28 21:10:06
W tygodniu nadgodziny są płatne 50% w soboty 100% pierwszy raz zdarzyła się sytuacja że prosili żeby przyjść wcześniej z urlopu , ale nie kazali tylko prosili jak ktoś może i wtedy ma zapłacone 150 %
kolega 2013-08-29 18:27:14
No tu niestety nie a przydało by się .Bo są osoby które na prawdę się poświęcają i się ich nie docenia więc wiadomo jaki to przynosi efekt , ze pracownicy przestają się starać bo po co .Lepiej robić tak jak wszyscy i mieć święty spokój . Bo z poświecenia i tak nic nie ma .
zukzuk 2013-08-30 09:09:58
No co ty? Jakie karnety, takie rzeczy są nie do pomyślenia. Były nawet kiedyś związki, ale w perfidny sposób pozwalniano związkowców
kolega 2013-08-31 21:14:11
Na święta dla pracowników przyjętych do Cornaglia jest fundusz socjalny .Dostają pieniądze zamiast bonów plus od właściciela premie.
Osoby przyjęte przez agencje nie mają funduszu socjalnego , ale za to dostają 50 % z premii od właściciela .
gas 2013-11-16 15:00:25
Napisze ktoś jak w końcu jest w tymi 50% premii od własciciela? Dla tych bez agencji tez sa jakies systemy premiowania?
xx 2013-11-25 20:42:16
W tym roku premii świątecznej od właściciela nie będzie. Chyba ktoś sobie uroił, że taka premia nie należy się pracownikom , bo braki, straty itp itd. Oczywiście winni za jakość są głównie pracownicy, chaosu, garażowych warunków (no prawie) pracy nikt nie widzi. To , ze najważniejsza w procesie produkcji powtarzalność kuleje , pracownicy często nie mają czym robić. Wypada czasem plastik zębami gryźć, bo ostatnio Dyrektor zabronił używania nożyków, nie dając nic w zamian. Na klimatyzatory do biur było, na premie świąteczną nie będzie. Trudno. Tylko żeby nie było , ze nikt tego nie widzi.
ja 2014-01-02 20:37:07
Jak najlepiej złożyć CV?Mailem czy na bramę śmigać?
MAKARENA 2014-02-08 12:23:52
NIE PROPONUJE NIKOMU PRACY W TEJ FIRMIE,CHYBA ZE CIE SYTUACJA ZMUSILA,BO TO JEST(usunięte przez administratora) ,A PLACA WRECZ GLODOWA W STOSUNKU ZA WYKONANA PRACE, ALE JEST PRACA DLA ADMINISTRATOROW I' KIEROWNIKOW' ZALEZY NA CO APLIKUJESZ
1
Marcin - wozkowy magazynier 2014-04-28 11:16:37
Pracowalem w tej pseudo firmia w latach 2000-2003 to co sie tam wyprawia przechodzi ludzkie pojecie. Bylem w srod 10 osob ktore zalozyly zwiazki zawodowe. Gdy oficjale pismo dotarlo do zarzadu Cornaglia Poland ( do Bogusi ) mielismy prze..bane. Ta stara baba potrafila rzucic zapalniczka z balkonu w pracownika ktory pracowal a nastepnie pracownik musial przyniesc jej zapalniczke i oddac. Mnie oczywiscie wywalili ale patrzac na to z perspektywy lat ciesze sie ze tam nie pracuje. Nikomu nie polecam tej firmy. Jedyna spoko osoba byl/jest Giovanni - szef logistyki
5
yyyy 2014-07-08 16:16:52
Nie da się wychodzić wcześniej, dzień wolny uzależniony jest od widzimisię kierownika. Urlopu dłuższego nie da się wziąć no chyba, że się uprzedzi i zaplanuje z półrocznym wyprzedzeniem. Ogólnie omijać tę wiochę szerokim łukiem. Niestety firma do bani, jeśli jest wybór starać się gdzie indziej. Ktoś pisał o związkach- nie ma. Kiedyś były, ale rozprawiono się z nimi .
1
hu90nfcpp2p 2014-07-31 21:32:17
tak tak ze związkami rozprawiono się szantażem albo praca albo związki roboty coraz więcej o kasę nie pytać tylko jakieś nędzne ochłapy dostają .ALLLE pani kierowniczka ...................... stwierdziła ze mamy podwyżkę ???? 80 zeta brutto ale tylko do premii wydajnościowej , zapomniała dodać krótko mówią jak nie będziesz jebał to niedostaniesz nic
hu90nfcpp2p 2014-07-31 21:32:43
tak tak ze związkami rozprawiono się szantażem albo praca albo związki roboty coraz więcej o kasę nie pytać tylko jakieś nędzne ochłapy dostają .ALLLE pani kierowniczka ...................... stwierdziła ze mamy podwyżkę ???? 80 zeta brutto ale tylko do premii wydajnościowej , zapomniała dodać krótko mówią jak nie będziesz jebał to niedostaniesz nic
e tam 2014-11-19 19:19:39
ile zarobie u was na dien dobry'slyszalem ze 2200 czytu prawda
iiii 2014-11-26 22:58:39
1600zł na rękę. To jest maks.
A.K 2015-02-18 10:58:22
Ja ariel kryspin przepraszam Cornaglia Poland Sp.z.o.o. oraz Pana Tomasz Dittrich i Pana Tomasz Urbana za naruszające ich dobre wpisy na portalu www.gowork.pl
2
XXX 2015-04-24 18:54:54
Ile zarabiają wózkowi jak to wyglada system czy zmiany ile zmian jak ogólnie atmosfera w pracy przełożeni itd
1
rob 2015-06-09 18:59:22
czy pan Jan pędziwiatr z Kóz dalej szaleje na karuzeli?
2
abc 2015-06-21 12:35:04
Szaleje dalej... pewnie do czasu, aż sobie lub komuś krzywdy nie zrobi. Do pracy też przychodzi 3 godziny za wcześnie żeby sobie w szatni posiedzieć. To zresztą temat dla psychiatry, pracodawcy to jakoś nie przeszkadza
1
spawacz 2015-06-25 21:32:39
Witam. Kilka lat temu pracowalem w tej firmie jako spawacz przez az 6 lat na hali 20
Dajcie jakis cynk jak wyglada teraz sytuacja spawaczy w Cornaglia? Czy wogole spawalnia tam jeszcze istnieje? Czy dalej bracia z Koz tam pracuja?
jhkgkjg 2015-07-03 21:13:52
Spawalni nie ma praktycznie, a z braci został Łukasz.
spawacz 2015-07-19 21:33:39
No to sie pozmienialo.... jak pracowalem tam to bylo kilku spawaczy, Lukasz z Darkiem, rudy, Antek i inni..
Wielki 2016-05-19 17:53:41
No i własnie, skoro by sobie poradziła to pytanie czemu jeszcze nie załatwia sobie pracy, bardzo dobrze wszyscy wiemy, że zdecydowanie warto - ale to chyba nie jest wcale ani trochę dziwne, dla mnie standard
Zostaw swoją opinię o Cornaglia Poland Sp.zoo - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cornaglia Poland Sp.zoo