logo Carlsberg Polska

Carlsberg Polska

Warszawa

Opinie o Carlsberg Polska

Nnnnn 2017-01-11 10:44
Dziecinadą jestes Ty.
To ktos zapakowal caly selsforce w worek zamieszal i wypluj jak kosci z reki zamiebiajac sklepy miedzy PH.

Czemu mam za darmo jezdzic do sklepu 50-70km jak podrodze mijam sklepy od ktorych moj czas pracy by sie juz liczyl.

Chodzi o to że znowu jest cos zrobione bez przemyslenia. Bez pytania tych na dole. A wystarczylo stworzyc ankiete dla wszystkich i kazdy by sie wypowiedzial jak to widzi.
2
On 2017-01-11 10:47
Spoko to nie tylko w twoim os takie brednie sie dzieja. Chyba trzeba szukac innej roboty
8
mek 2017-01-11 15:33
Hmmm.... Panowie cytując Mieszka " Na początku będą problemy......" , najprawdopodobniej będziemy mięć możliwość zmian RTM, wszystko idzie w tym własnie kierunku żeby to PH na końcu decydowali gdzie i kiedy maja jechać; i jak to mówią nie od razu Rzym zbudowano wyobraźcie sobie ze po Raku trzeba posprzątać i nie da się tego zrobić w 3 dni, rozpieprzyć coś jest łatwo a zbudować trochę trudniej. Zmiany idą ku lepszemu więc cierpliwości.
Swoją drogą jednak pragnę Pozdrowić KOS-a z Opola który to na C1 zwolnił PH który wytykał mu jego błędy i bezmyślność a i ciekawi mnie fakt jak ktoś kto nie ogarnia offica i nie potrafi przygotować prezentacji został kos-em?. "Zachowujmy się tak jak sami chcielibyśmy być traktowani" , długiej kariery w CP nie wróże.
13
kgdej 2017-01-11 16:26
Po to właśnie tu wszyscy pisza żeby szczyty usłyszał nasze wołania o pomoc. Z RTM nowym owszem jest tragedia ale jak tylko będzie można zmieniać to kto będzie chciał to sobie ogarnie.
1
Adam 2017-01-11 21:49
Czy ktoś wie jak dobie radzi HORECA? Czy warto tam aplikować?
Ph MT 2017-01-13 14:37
Bardzo dobrze. Wszędzie są oczekiwania oczywiście ale teraz po zmianach wszystko zaczyna być bardziej realne. Trasówki przyzwoicie oszacowano. Fakt że doszły Carrefour express więc to miękka franczyza, będzie co robić.
presidente de san escobar 2017-01-13 20:29
kodeks pracy się kłania

Pracownik, który pracuje w jednym miejscu pracy, ustalonym jako punkt geograficzny, nie ma prawa do wynagrodzenia za czas dojazdu do miejsca pracy. Przyjmuje się bowiem, że pracownik pozostaje do dyspozycji pracodawcy od chwili, gdy stawi się w miejscu, w którym praca ma być świadczona (np. biuro w siedzibie spółki).

Powyższa zasada doznaje odstępstw u pracowników, którzy mają tzw. ruchome miejsce pracy. Są to zwykle przedstawiciele handlowi, których miejsce pracy obejmuje obszar kilku województw lub kilku miejscowości. Dojazd do miejsca wykonania czynności przez takie osoby będzie uznany za czas pracy. Konieczność dojazdu stanowi bowiem integralny element sposobu wykonywania pracy (tak uzasadnienie wyroku SN z 23 czerwca 2005 II PK 265/04, OSNP2006/5-7/76).


wychodzisz z domu o 8, rozpoczynasz dzień pracy, wchodzisz do domu o 16, praca się kończy
robisz ilość wizyt i zadania na psd w ustawowym czasie, jeśli nie jesteś w stanie wykonać wszystkiego, to oznacza, że albo jesteś za wolny (biorąc pod uwagę przepisy kodeksu drogowego, noszenie ciężarów w pracy, zachowanie kultury osobistej czy brak czasu załogi na sklepie to ta opcja odpada ) albo firma założyła, że można dymać jeleni
19
stary ph 2017-01-14 10:13
zawsze mozesz jeszcze zmienic pracodawce na takiego co nie "dyma jeleni". znasz takiego?
antoniusz 2017-01-14 11:15
Znam, Browar Namysłów i Van Pur a to tylko z branży piwnej...
1
stary ph 2017-01-14 22:26
to skoro tam placa wiecej, mniej sie pracuje i wogole robota lzejsza to co tyle osob robi w cp?
1
antoniusz 2017-01-14 22:37
modlą się o wolny wakat w ww firmach na ich terenie zamieszkania ;] zresztą w pewnej części polski cały zespół sprzedażowy łącznie z kierownikiem, Van Pura składa się z byłych pracownikow CP ;]
2
mieszko 2017-01-19 02:02
Moi drodzy,

Po pierwsze, jest to mój drugi i ostatni wpis tutaj.

Pracuję w tej firmie 18 lat. Ta firma to moje życie, dlatego też nie zarzucajcie mi, proszę, złych intencji.... W sprawie budowy karier - w ciągu ostatnich kilku tygodni kilkanaście osób z wewnątrz awansowało. Takie są fakty. A to tylko początek.

Nie wszystko rozumiem i "czuję", ale chcę, byśmy mieli normalne standardy i narzędzia do pracy . Chcę, żeby praca PH byla własciwie zaplanowana i odpowiednio wynagradzana.

Jeśli nowy service system ma błędy, to mówcie o tym otwarcie, ze mną na kopii, jeśli trzeba. Trzeba go wówczas poprawić.
Głównym celem zmian bylo i jest (!) zmniejszenie obciążenia was liczbą wizyt i lepszym wykorzystaniem czasu w sklepie.

Tak; dla wielu sklepów zmieni się twarz Carlsberga. Ale jesli ktoś zostawił zobowiązania, to przecież dobrze wiecie, jak go zidentyfikować.... Macie KOSa i RMSa. I mnie.

W ogólnym obrazku ta zmiana nam jest potrzebna i w skali kraju da nam wzrost biznesu. Pomóżcie, by była zmianą właściwą.

Od tej pory ignorować będę anonimy. Nie zamierzam też odnosić się do wpisów na tym portalu.
Załatwiajmy swoje sprawy wewnątrz.

Komu zależy na rzeczywistej poprawie tego jak pracujemy, proszę o kontakt osobisty, mailowy bądź telefoniczny.

Wierzę, że razem możemy mieć satysfakcję z wykonanej pracy i świętować sukcesy. Razem.


39
jakaś 2017-01-21 12:46
czy warto aplikować na stanowisko PH? czy te wszystkie opinie są pisane przez osoby ktore zostały zwolnione?
Berger 2017-01-23 17:37
Super "mieszko" tak powinno być. Każda firma jest dobra bo daje pracę i możliwość zarabiania pieniędzy. Jak będziemy oczerniać swoje miejsce pracy nic dobrego z tego nie będzie
3
kos 2017-01-26 23:27
Sam byłem świadkiem jak jak pracownicy pewnej podhurtowni w moim mieście wyczyścili całą paletę Okocimia Jasnego w puszce który był po 7,96 za 4pak i Harnaś puszka chyba też po 7,96.
Promocje w tych sklepach nie są dla klientów typu Kowalski a dla podmiotów gospodarczych i Właścicieli sklepów.
Przykre ale prawdziwe.
Zbawiciel 2017-01-27 00:27
Brawo Mieszko, dobra zmiana. Tak bardzo chcesz wejść między pośladki TB, że do biedy i Mt rozdajesz piwo za darmo? Juz to kiedyś robiłeś z opłakanym skutkiem. Wymyśl coś mądrego wreszcie - tyle nam naobiecywałeś. .. żałosne
7
by żyło się lepiej 2017-01-27 12:57
Skoro firma rozdaje piwo w sieciach "za darmo" to może by tak podłączyć PH możliwość wstukiwania zamówień z Kauflandu czy Lidla w SFA celem podniesienia skuteczności wizyt.
Proceder towarowania się tam jest nagminny, zakupy robią tam nawet sklepy wysokopotencjałowe z dawnej listy sklepów TOP.
Współczuję PH i KDH, którzy muszą mierzyć się codziennie z atakami i zarzutami o to swoich klientów, którym próbują sprzedać towar w cenach cennikowych i przekonać klienta do naliczenia tylko 15-16% marży.
5
Julita 2017-01-27 16:18
Carlsberg to znana marka i myślę, że takie biadolenie na szczęście przysparza klientów a nie odstrasza ! Nawet najlepsze firmy borykają się z hejtem. Pracuję tu i wiem jak jest wewnątrz i nie zgadzam się z ludźmi oczerniającymi. Firma dba o pracowników.
1
Polala 2017-01-28 10:16
Pracuje ponad 10 lat i firma nie dba o pracowników,3lata temu jeszcze dbała,uciekło duże grono dobrych handlowców i chcesz mi powiedziec że firma dba o pracownika!!!
11
Sklepikarz 2017-01-29 19:43
Co to jest za piwo w tym nowym promocyjnym harnasiu za 1,12 netto ?
Xyz 2017-02-01 21:16
Ktora to kolezanka z Hr ? Bo tam tez juz niewiele zostalo... A Mieszko czy uwazasz ze teraz ktos przyjdzie/zadzwoni/napisze maila ze ten czy tamten w komitywie awansuja czy robia to i owo...? Kilkanascie osob awansowalo i... wszyscy z poklepania po plecach. Czyli dalej kolesiostwo i układy...
10
Julita 2017-02-02 11:49
Firma jest duża i znana to sobie poradzi, gorzej będą mieli nieszczęśliwcy jak będą musieli szukać nowej pracy!! Wiem jedno , że jak ktoś pracuje z pełnym zaangażowaniem to i o awans nie jest trudno!!
1
Tereska 2017-02-07 16:56
Julita a jedzie mi tu czołg?
Misia na sztuczny miód...
4
olej-nick 2017-02-10 20:59
pytanie do Łodzi , czy ph który obsługuje bałuty dalej śpi do 12-tej i ma ochronę kosika-glucika , czy wziął się za robotę ?
2
Bergman 2017-02-13 08:53
Pracując w Carlsbergu wiem, że to profesjonalna firma i trzyma pewien poziom. Ludzie, którzy są na bakier z pracą zawsze będą oczerniać i bronić siebie atakując firmę.
mek 2017-02-15 09:25
Kocham wasze wpisy PR ;]
2
mek 2017-02-15 09:26
Kocham wasze wpisy PR ;]
2
Magnum 2017-02-16 09:43
Czy Carlsberg prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje? Mam zamiar składać swoje cv w firmie ale chciałbym dowiedzieć się czegoś tak od kuchni. Jaka jest atmosfera w firmie? Czy zarobki dla przeciętnego pracownika są przyzwoite? Może macie jakieś dodatki socjalne?
zażenowany 2017-02-24 00:33
Jadzia, proszę naucz się pisać
Kazik 2017-02-24 00:35
Niech se Jadzia wsadzi!
Duck 2017-02-25 09:20
Witam
Zastanawiam się po co pracujecie w tej firmie jak jej tak bardzo nienawidzicie...? Jest wolny rynek, nikt nikogo nie trzyma na siłę. Hejt jaki jest tu zaprezentowany jest na żenująco niskim poziomie, nie tędy droga do oczekiwanych zmian, lepszego wynagrodzenia, awansu,uznania. wstyd
2
Berenton 2017-02-25 17:53
Strata pracy w takiej firmie może spowodować poważne zaburzenia. Mogę jedynie współczuć ale ponieważ często ta strata jest wynikiem lenistwa nic nie można poradzić.
hłhł 2017-02-25 18:19
KUR** Panowie i Panie podzielcie się tym towarem z nami to tez będziemy mieć takie wizje jak wy....
3
Hanna 2017-02-27 13:24
Ostatnio pojawiła się oferta pracy na stanowisko Merchandiser. Ktoś już aplikował?
zlotnik35 2017-03-16 18:53
mam wiadomosc do dwoch panow co byli samochodem sluzbowym calsberg pod ikea w poznaniu o godz 10 16 03,mozecie mnie pocalowac w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Żenada 2017-03-23 22:32
Ledwo 2000 zl netto ot zarobki pracownika biurowego w wielkiej korporacji. Jest czym szastac.
Hanna 2017-03-27 08:30
Zastanawiasz się jakich osób poszukuje Carlsberg Polska do swojego zespołu? Na stronie internetowej firmy możecie znaleźć wiele przydatnych informacji http://www.carlsbergpolska.pl/Praca/procesrekrutacji/Pages/default.aspx
fiołek 2017-03-29 18:02
A to co kolego śledzą Cię......?
A mam pytanie TB Bóg Słońce jeszcze w firmie....
A raczek już się cofnął czy nie....
W sieciach piwo carlsberg tańsze od Harnasia i celowo użyłem małej i dużej litery.
Mieszko miał wrócić....wrócił ? i jak wrócił zobaczył te zgliszcza po Tomku i co ........
I kosiki które martwią się tylko o siebie bo charczący strach w oczy zagląda...
1
Hanna 2017-03-30 08:48
Proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat pracy w Carlsberg Polska, nie konkretnych osób.
Pracownik 2017-04-02 22:06
Praca w cp to dno....gorzej juz chyba byc nie może. Nad swoja opinia firma pracuje suminnie od 3lat. Slabe zarobki w porownaniu do konkurencji, wielki stres tworzony przez kadre zarzadzajaca powodowany strachem przed utrata stanowiska.Plany miesieczne malo realne narzucane przez "centrale" zapatrzana w arkusze kalkulacyjne bez podstawowej znajomosci prawdziwego rynku. Podstawowym haslem jest target/wykonaj bez wzgledu na jego wartosc...po szumnie zapowiadanych zmianach mialo byc lepiej a wyszlo jak zawsze....zreszta widac po rotacji wewnatrz firmy. Wartosciowi ludzie uciekaja a hr nie ma na to pomyslu...ups przepraszam ...ma podwyzki po 100 brutto....i ten marketing...a raczej jego brak....
8
Hanna 2017-04-03 10:01
@Pracownik dziękuję, że podzieliłeś się swoją opinią. A co pozytywnego możesz powiedzieć o pracy w tym miejscu?
Bbbb 2017-04-04 15:11
A czy piwo na boku nadal sprzedają na Śląsku?
1
czuwający 2017-04-07 18:47
No widzisz nie jest tak żle podobno kolega z Łodzi któremu brakło na na rozliczenie
milionera 6 palet towaru dalej pracuje więc k..... a przełożeni i obecni dowodzący tolerują to
tak więc co marudzić rąbać pod przykrywką dalej.Michał, Sebastian co macie do powiedzenia?
1
luzik 2017-04-07 18:58
Hanno a co nie chcesz dowiedzieć co myślą pracownicy o tym co się dzieje za przyzwoleniem
czego hanka się boisz kartony nie są niebespieczne .................HR?
luzik 2017-04-07 19:09
Napiszę najprawdziwszą prawdę o czasie pracy.
Czas pracy PH zaczyna się od przekręcenia kluczyka i ruszenia do pracy a kończy
na zakończeniu jazdy czyli na dojechaniu do domu.8h.
jak ktoś uważa inaczej to mogę mu przedstawić kilkanaście wyroków Sądu Najwyższego...
bo jazda to też praca menagerowie inaczej nie potrzebne be były PH psychotesty do prowadzenia auta.
5
Szczęśliwy były pracownik 2017-04-07 19:13
Koledzy kolezanki. Pytanie do Was. W kasztelanie golonko ciągle szaleje i wyzywa handlowców i straszy ich zwolnieniem z pracy podczas wspólnych wizyt????????? Ciągle trzeba pisać SMS ile się wklepalo zamówień i CSS???????
Żal patrzeć co się dzieje dalej w tej firmie.
4
pracownik 2017-04-07 19:16
Witaj Mieszko ładnie napisałeś tylko szkoda że nie reagowałeś jak zaczeło się dziać zle.
Podaj jeszcze nr telefonu bo nie podałeś to sie odezwę.
2
śmieszek 2017-04-07 19:26
Hanna co ty bierzesz podziel się wezmę też by żyło sie smieszniej
KNP 2017-04-07 19:33
Golonka to jesteś cham jak tak robisz nieładnie ...
1
Hanna 2017-04-10 09:32
Bądźcie na bieżąco z tym, co dzieje się w Carlsberg Polska! http://www.carlsbergpolska.pl/media/Najnowsze/Pages/Najnowszekomunikatyprasowe.aspx
Zostaw swoją opinię o Carlsberg Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Carlsberg Polska