Frisco.pl Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Frisco.pl Sp. z o.o.

adaa 2016-01-21 14:46:27
hej, jak umowa w call center jest ? zlecenie?
była 2016-01-22 00:44:29
nie. umowa o pracę...
pomidor 2016-01-25 22:00:28
Właśnie o kierowcach to 100% prawda ,zapierniczają jak mrówki za psie pieniądze jak na tak ciężką fizyczną pracę jak ktoś chce się przekononać niech wniesie 20 spawek wody na czwarte piętro bez windy za 8zł i powie ze to lekko a potem zrobi jeszcze kilkanaście innych dostaw .
1
Kierowca 2016-01-26 08:23:01
tak - racja. tylko jest jedno ale. pracuję jako kierowca już pewien czas i taki klient, który zamówi 20 zgrzewek trafia mi się może raz na tydzień.
justyna 2016-01-26 14:39:51
jaka kasa na infolinii? w jakich godzinach praca itd.? jak umowa?
kesia 2016-02-03 12:25:18
powiem tak - nikogo się nie zmusi i nie zakaże mówienia głupot, tym niemniej warto samemu spróbować i obstawiam, że nie będziecie żałować :)
;-( 2016-02-08 10:10:28
Kolego od "20 zgrzewek raz na tydzień" co Ty piszesz za głupoty że takie zakupy robią klienci raz na tydzień coś Ci się pokręciło .Albo jesteś osoba z "góry" czyli biura. WODA -ZAKUPY to podstawa która wozi DOSTAWCA.
Więc zdrowy kręgosłup , sprawne kolana przy dostawach na 4p to podstawa .A zdrowie na pewno stracisz z czasem.
1
.. 2016-02-16 22:03:19
He he Dofinansowanie do multisporta poważny argument do pracy jako dźwigacza-dostawce. Może pakiet multisporta obejmuje basen ,masaże kręgosłupa i pakiet fizykoterapii .Na pewno się przyda.
3
Zdziwiony 2016-04-19 19:36:14
Zastanawiam się, dlaczego cały czas znikają stąd negatywne komentarze kierowców?! Czyżby Frisco opłacało goworka?
4
... 2016-04-20 09:58:13
Znikają nie tylko opinie kierowców. Nie ma juz przynajmniej kilkunastu opinii.
Widac też, że marketing bardzo mocno sie udziela :P
4
happyhere 2016-04-22 23:16:03
kilkunastu? nie ma grubo ponad stu :)
firma ma wykupione konto pozwalające edytować i usuwać wpisy i kadry odpowiednich zmian dokonują :)
3
Karlton 2016-06-07 10:58:59
Podejście zarządu i pracowników wyższego szczebla do zwykłego pracownika pozostawia wiele do życzenia. Traktuje się tam ludzi jak śmieci. Podstawa pensji na magazynie (nie mówię o kierowcach) to gołe 1600 zł oczywiście na śmieciówce. Możesz dorobić sobie więcej nadgodzinami, ale uważaj, żeby nie było ich zbyt dużo bo jak Twoja pensja wzrośnie to zaraz Ci poobcinają nadgodziny i zrobią tak, żebyś dostawał te 1600. Takie wynagrodzenie za ciężką pracę fizyczną to żart. Uczciwi pracownicy już dawno się pozwalniali. Zostały w większości jakieś łepki - popracują chwilę, zwolnią się, a na ich miejsce i tak przyjdą nowi.
Socjal? Jaki socjal...
4
Karlton 2016-06-07 11:01:14
I jeszcze jedno - to, co ktoś pisał wcześniej - ubrania służbowe. Dostajesz JEDNĄ koszulkę. I radź sobie.
2
zainteresowana 2016-06-16 23:26:22
Jak przedstawia się praca w BOK może ktoś coś mi nakreśli,będę wdzięczna za informację.
Pracownik FRISCO 2016-07-04 03:34:43
Jak to nie narzekaja wiesz jak trudno sie robi to wszystko za tak male pieniadze . Nawet sobie nie wyobrazasz
Półroku na śmieciowej za 1600 2016-07-04 16:08:12
Proszę Cię, jak ktoś dostał jedną koszulkę to może się cieszyć. Zastępca kierownika zje Cie wzrokiem jeśli sie spytasz o polar bo musisz iść na chłodnie... idz w koszulce a jak sie nie podoba to zmień prace.
W sumie to w kazdym temacie tak samo traktuje się pracownika, nie podoba się ? zmień prace na Twoje miejsce mamy 10 innych. Do kierownika magazynu nie mam zastrzeżeń, ale jego brat (zastępca) to gość nie na swoim miejscu, nie potrafi zarządzać ludźmi.
3
Guffy 2016-07-08 19:59:34
trzeba iść do kierownika on rozdawał po kilka koszulek jak sie go pytało o nie - fakt to nie były nowki. Kierownicy tez byli ok.wyrozumiali. Zwolniłem sie bo coraz mniejsze pieniądze mnie do tego zmusiły a pracy nie ubywało. Polecam zatrudniać sie na magazynie, nie kompletacji, mniejsze rotacje, mniej pracy, ta sama kasa.
Wyzwolona od frisco kierowca 2016-07-20 07:28:54
Strzała .Parę słówek o pracy i klimacie pracy we Frisco.Wynagrodzenie przekładające się na pracę obowiązki i odpowiedzialność " Brak słów" Kierowca traktowany jak zero - traragarz od noszenia wody który nie ma nic do powiedzenia,wzorowy pracownik to bez rodziny oddający się pracy na dwie zmiany .Wtedy dobry jesteś ,zarobisz na bezdomności , odbije się Tobie napewno na zdrowiu (zwlaszcza na kregosłupie ,kolanach itp.)a firma Frisco będzie zadowolona że ma jelenia który za psie pieniądze pracuję na nierobów z góry(biura) którzy co i raz mają lepsze pomysły .Co do klimatu wśród dostawców w miarę .Choć są lepsi i lepsiejsi według kierownictwa.Kierownik humorzasty zmienny jak kobieta.Podsumowując małe wynagrodzenie ,kręgosłup stawy do wymiany ,100% dyspozycyjności TO JEST PRACA WE FRISCO.
5
JebacFrisco 2016-07-20 07:35:14
(usunięte przez administratora)a nie 2000 tylko mniej i harujesz cały czas . Więcej zarobi cieć który sprząta podwórka niż pracownik we Frisco
Cała firmą to jedne wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gowno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
ja 2016-07-20 15:06:14
Wyzwolona od frisco kierowca - abstrahując od błedów w nick-u.
Kto to jest "traragarz"?
Powinieneś mieć chyba nick - Analfabetyczne szkalujące indywiduum.
ciekawa 2016-07-21 11:29:19
amako - a gdzie widziałeś/widziałaś te ogłoszenia?
Selforce 2016-08-12 12:03:46
Praca dla zaopatrzeniowca na terenie Warszawy
praca@selforce.pl
( usunięte przez administratora )
.. 2016-08-17 17:21:12
Praca nie godna polecenia .Masakra. Mówiąc o szaraczkach zapierniczających na magazynie jak i również kierowców dostawców .
Praca najlepiej za symboliczne ochłapy - "pensję" a najlepiej za darmo lub charytatywnie.
Bałagan bałagan delikatnie mówiąc bo się cisną inne wulgaryzmy, którego nikt nie widzi zwłaszcza "ELITA" z biura .
1
normalny 2016-08-23 09:41:45
Klawa - a gdzie Ty widzisz ogłoszenie na takie stanowisko?
zadowolony 2016-08-24 12:50:22
Bzdury... firma jest cudowna.
melon 2016-09-01 06:50:17
Rozwijająca się firma ha ha ma magazynierach za ochłapy, głupkach dostawcach pracujących na dwie zmiany napędzających ten bałagan i część niskostołkową biura za grosze .Rotacja będzie cały czas bo ludzie muszą przekonać się na własnej skórze Bałaganu Frisco.
2
Chcesz zrobić zawrotną karierę? Byle nie we Frisco 2016-09-13 13:04:41
Na taką pracę to szkoda tutaj wpisów. "Najlepsze"jest to, że komentarze mówiące dosadną prawdę są ciągle kasowane. Chcesz mieć rozwalony kręgosłup, wyglądać jak zombie, nie mieć czasu na życie poza pracą, chcesz zrobić karierę jako popychadło? Ta praca jest właśnie dla Ciebie. Więcej może wkrótce. Od razu zaznaczam, że zrobię print screena w momencie kiedy piszę ten komentarz i kiedy będzie umieszczony by w razie czego mieć dowód na to, że strona z takimi opiniami jest podatna na "Jagiełłów" w dużych ilościach ;)
1
Peko sreko 2016-09-14 00:08:07
Beznadziejna firma, beznadziejna praca. Frisco idzie w złym kierunku ale zawsze znajdzie się mlodziak, który przystanie na ich warunki. Tak było i będzie nadal. Mądrzejszy ten kto przeczyta tutejsze wpisy i wyciągnie wnioski. Szczerze to już lepiej iść do Tesco, tam przynajmniej ktoś myśli o zwykłych pracownikach i są limity na wodę. Frisco to firma, która powstała z zaangażowaniem ale ktoś stwierdził że w tym kraju nie da się uczciwie biznesu prowadzić. Teraz zarządzają Wami ludzie, którzy za nic mają jednostkę, zwykłego pracownika. Ważne by jego rodzina się nachapała.
1
Peko sreko 2016-09-14 16:37:05
Nie wiem czy wiesz ale właśnie ujawniłeś się jako jeden z ekipy tej beznadzoejnej firmy. Najpierw piszesz w jednym z komentarzy, że można sobie coś tam sprawdzić na "ich" stronie, a teraz piszesz "tutaj". Ci co pracują wiedzą, że kiero plus jego świta próbują nieudolnie siać tu pozytywny PR, dla rych jednak, którzy tu zaglądają w celu zasięgniecia opinii o tej pracy niech wiedzą dzięki taikm ludziom jak ja, że ta praca to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A co do porównywania to faktycznie, nie ma co porównywać. Tam jesr lepszy socjal, możliwość rozwoju, awansu, bony, zniżki na obiady w Tesco idt. Wymiemiac można w nieskończoność. Faktycznie nie ma co porównywać.
1
We Frisco jest na prawdę źle! 2016-09-16 10:00:30
Po pierwsze forum to służy do wydawania opinii o pracodawcy wiec proszę nie siać tu takich postów w stylu, "jak Wam się nie podoba to po co tam pracujecie" bo to nie jest konstruktywne. Są oczywiście osoby, które we Frisco myślą, że osiągnęły szczyt swoich marzeń i mogą szargać każdym podwładnym jak chcą. W mojej opinii osoby od stanowiska kierowniczego wzwyż są sfrustrowane codziennym życiem, kredytami, odpowiedzialnością co przekłada się na brak poszanowania dla innych. Szacunek droga władzo, to nie miłe słówka w stylu " pracuj dzielnie 16-18 godzin , trzymam za Ciebie kciuki, dasz radę" . Tutaj chodzi o traktowanie ludzi z powagą. O odpowiednie wynagradzanie. 4 tysiące za pracę od 5 do 23 , robieniu 36 dostaw jednego dnia, w tym praca w weekend to jest śmiech na sali. A umowy zlecenia? Dajcie tym ludziom normalnie żyć, na normalnej umowie o pracę. Niech pracownik czuje się bezpieczny o przyszłość. Nawet nie macie pojęcia jaką krzywdę robicie ludziom, którym złudnie wydaje się, że oto we Frisco to się dopiero dorobią. Owszem dorobią się, problemów z kręgosłupem, ogólnej niewydolności organizmu po tylu godzinach pracy i braku szacunku do innych. Ktoś powinien na was porządną kontrolę nasłać za to, że nie przestrzegacie godzin pracy kierowcy, za to , że macie przeładowane samochody. Praca we Frisco to są kpiny. Nie szanuje się zwykłego pracownika więc nie oczekujcie tutaj pozytywnych opinii. Najpierw bądźcie sami w porządku, a dopiero potem mówcie "nie pasuje ci to wypad". Można by tak w nieskończoność o Frisco mówić ale już mi się nie chce stukać w klawiaturę.
5
Djdsjdb 2016-09-21 15:37:12
Aż dziw, że każda niekorzystna wypowiedź ma od razu swą odpowiedź...
1
Były pracownik 2016-09-27 21:13:23
Praca beznadziejna, atmosfera rownież, głównie przez kierownika kierowców. Do tego przeładowane samochody i to tak że szoruja praktycznie o ziemię, płaca za dostawy i naddostawy żałosna. Oczywiście tylko zlecenie. Cieszę się, że ta praca już za mną. Tam się nie da pracować i przestrzegam innych przed pracą tam.
1
Dno 2016-09-28 15:27:29
NIE WARTO nawet na ten temat dyskutować. Ta firma to jest dno!
1
Romuald 2016-09-29 15:46:34
Ta...na różnych warunkach. Chcesz zmienić warunki to jedyne co słyszysz, że jak się nie podoba to proszę sobie poszukać innej pracy.
1
Były pracownik 2016-09-30 19:54:31
Praca jak praca, czasem lepiej, czasem gorzej. Praca w chłodniach we wlasnych ubraniach. Nie masz? Trudno... ogólnie na magazynie wszyscy biegają w własnych ciuchach. Kierowca który ma kontakt z klientem jest jakoś ubrany, a magazyniera zawsze na drugi plan... no chyba że dostanie używki po kierowcach jak oni beda mieli wymianę na nowe. Oczywiście nie jest to jedyny minus, ale szkoda czasu. Wydaje mi sie że raczej nie polecam.
1
Bart 2016-10-02 19:03:32
I na prawdę wierzysz w to, że ktoś Ci uwierzy w taki komentarz, ten kto madrzejszy od razu zda sobie sprawę że jakieś mroweczki studencki zatrudniani do biura mają płacone za takie komemtarze. Swoją drogą co ludzie zrobią za pieniądze, eh...no cóż. A z tymi magazynierami to koszmar. Jak można chodzić w roboczych ciuchach po kimś. Firma Frisco to banda niepoważnych ludzi nieumiejaca pokierować firmy. Chociaż, nie Wy potraficie poprowadzić firmę...na samo dno.
1
Życzliwy 2016-10-03 14:26:46
amako to już tutaj sławny jest widzę, raz jako niczego nieświadomy pracownik poszukujący pracy a za chwilę osoba doskonale znająca potrzeby firmy frisco i chyba najlepszy doradca w zakresie pozyskiwania nowych pracowników.

No nic, poświęcę chwilę i dla Ciebie Szanowny Panie. Niech będzie. Mam dziś wenę :)

Ci co pracują w tej firmie oraz byli pracownicy wchodzący na to forum (tylko po to by pośmiać się z Ciebie amako, choć nie od dziś wiadomo, że nie tylko tego nicku używasz) wiedzą o kim mowa. Ja wiem, że tonący brzytwy się chwyta ale są jakieś granice drogi amako. Próbujesz za wszelką cenę wybielić firmę niewinnymi komentarzami odbiegającymi od rzeczywistego tematu i problemu na tym forum. Nikt z Was nie pomyśli o potrzebach zwykłego pracownika, o tym by naprawić myślenie o twej firmie, liczą się tylko Wasze zzabiurkowe cztery litery. Nie szanujecie ludzi, więc i ludzie nie będą szanować Was. Przy życiu trzyma Was tylko obcy kapitał, który i tak w swoim czasie wyssie z Was wszystkie soki i wypluje do rynsztoka. Ale wtedy będziecie mogli liczyć tylko na takie samo traktowanie jak Wy traktowaliście dotychczas ludzi.

Teraz taka moja domniemana geneza nicku amako hehe,
a - pierwsza litera imienia (wiadomo kogo)
ko - dwie ostatnie to od dwóch początkowych liter nazwiska (wiadomo kogo)
ma - zastanawiam się tylko nad tymi literami, czyżby chodziło o managera czyli dwóch pierwszych liter tego słowa? (wiadomo kogo)

Tak..., widzę teraz ten grymas z pogardą :) To drgnięcie powieki, zaciśnięcie ust. Chociaż zaraz, jest i chwilka uśmiechu..... uśmiechu, który spowoduje za chwilkę ugrzęźnięcie wielkiej guli w gardle.

Teraz coś dla stałych czytelników tego forum. Mi przypomina się pewna scena ze słynnego już kabaretu pt. "Niebo" , a w niej tekst "Całe piekło z niego wali" . I tak już jest drogi amako, że całe piekło z Ciebie wali ^^ na te wpisy jakie to frisco jest najcudowniejsze i najwspanialsze .

Tak na koniec dodam coś na poważnie, coś odnośnie tego obcego kapitału. Nie trudno sprawdzić w internecie kto zasiada w zarządzie firmy Frisco. Niektóre z osób są ściśle powiązane z Grupą Eurocash więc tak na prawdę frisco to kolejna firma z obcym kapitałem wchłonięta przez monopolistę zatrudniająca ludzi na umowach śmieciowych lub na stałych za najniższą krajową.

Młoda osoba chcąca rozpocząć pracę w tej firmie powinna zadać sobie kilka kluczowych pytań:
1. Czy chcesz pracować w firmie, w której podatki wyprowadzane są poza granice Twojego kraju?
2. Czy chcesz pracować za minimalną stawkę krajową lub co gorsza na umowie śmieciowej?
3. Czy chcesz aby monopolista, który wykupuje lokalne firmy mógł się nadal i nadal bogacić aż pozostanie ci pracować tylko w jego firmie za głodową pensję?
4. Czy chcesz pracować od świtu do świtu jak w starożytnym Egipcie? Nosić ciężkie skrzynki, 50 baniaków wody 5 litrowej na 4 piętro bez windy i to tylko w jednej dostawie za którą otrzymasz kilka złotych wynagrodzenia?
5. Chcesz zniszczyć swoje życie osobiste? 20 godzin na nogach i 4 godziny snu to wiesz, że nie dasz rady? Czy jeszcze nie zdajesz sobie z tego sprawy?
6. Chcesz mieć poważne problemy ze zdrowiem? Niewyspanie, stres, długotrwałe obciążenie stawów, kręgosłupa.

Dla tych marnych paru złotych? Na prawdę?

Wyślij CV do nich, oni tylko czekają by Cię wchłonąć. Powodzenia !
8
Mam to za sobą i dobrze mi z tym 2016-10-05 11:57:44
Tak firma rozwija się nieźle kosztem pracowników którzy pracują za żałosne pieniądze żeby zarobić coś za co da się przeżyć to trzeba w firmie zamieszkać. Zastanawiam się tylko że żadna instytucja nie jest w stanie się tym zająć. SUPER FIRMA!!! Magazynierzy chodzą w swoich ciuchach lub przechodzonych po kierowcach, kierowcy dzwigajacy wadę w nie wiadomo jakich ilościach na nie wiadomo które piętro za marne grosze. Kierownictwo które żyje tylko praca dlatego frustrację wyładowuja na pracownich bez których ta firma dawno by nie istniała. Dobrze że e pracowałem w tej firmie krótko i mam to dawno za sobą, mam tylko nadzieję że kiedyś ktoś zauważy że w tej firmie jest źle i zrobi tam porządek. Powodzenia dla wszystkich przyszłych pracowników napewno długo pracujących roboli.
6
Mmm 2016-10-11 17:50:39
Firma traktująca pracowników jak roboli za 2 klocki nieliczaca się kwestiami problemów pracowników . Gdyż pewne problemy,sygnały złej organizacji są zgłaszane do przełożonych i na tym się kończy bo kierownictwo ma za mało do powiedzenia.
2
Mmm 2016-10-11 17:51:40
Firma traktująca pracowników jak roboli za 2 klocki nieliczaca się kwestiami problemów pracowników . Gdyż pewne problemy,sygnały złej organizacji są zgłaszane do przełożonych i na tym się kończy bo kierownictwo ma za mało do powiedzenia.
3
nieznany 2016-10-13 15:08:11
Kolejne pytanie wywołane sztucznie tylko po to by zaraz odpowiedzieć jak to jest wspaniale w firmie. Kto normalny po przeczytaniu tutejszych wpisów pytałby jeszcze o cokolwiek...

A najgorsze w tym wszystkim jest to, że jeden człowiek potrafi zepsuć atmosferę w pracy.

Znacie to uczucie, kiedy przychodzicie do roboty i od razu na wejściu macie odruch wymiotny? Tak, praca w tej firmie waśnie do takich należy.

4
Rdzenny 2016-10-29 09:51:53
Powiem tak. Warunki jak dla kierowcy słabe. Masz dużo czasu gotowy na tyrkę, to proszę bardzo. Ale dla kogoś z rodziną nie bardzo dobre zajęcie...
4
wolny ptak 2016-10-31 08:24:07
Życie prywatne nie istnieje . Praca na dwie zmiany bardzo miło widziana . Mniej ludzi do zatrudnienia .Mocne bicepsy , tytanowe kolana,niezniszczalny kręgosłup ,prawko prawie na kat.C (bo po załadunku niewiele odbiega albo się łapie) co za to otrzymujesz umowę śmieciową ,klimat z kierownikiem do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stres , wieczne czepianie, sterta obowiązków .A wynagrodzenie lepiej przemilczeć .Na dwie zmiany i snem 4 godzinnym i życiem prywatnym zarobisz ale czy To Warto .
3
wolny ptak 2016-10-31 08:32:50
Życie prywatne nie istnieje . Praca na dwie zmiany bardzo miło widziana . Mniej ludzi do zatrudnienia .Mocne bicepsy , tytanowe kolana,niezniszczalny kręgosłup ,prawko prawie na kat.C (bo po załadunku niewiele odbiega albo się łapie) co za to otrzymujesz umowę śmieciową ,klimat z kierownikiem do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stres , wieczne czepianie, sterta obowiązków .A wynagrodzenie lepiej przemilczeć .Na dwie zmiany i snem 4 godzinnym i życiem prywatnym zarobisz ale czy To Warto .
3
mający przyjemność zasmakować 2016-11-09 21:26:18
Praca Kierowcy = umowa śmieciowa na start ,ściema stałej. Traktowanie jak śmiecia adekwatne do umowy. Praca na dwie zmiany od 5 do 23.Krótki sen ale to już ktoś pisał wyżej. Płaca przekładająca obowiązki do wykonania śmieszna jak cała firma.
Zdrowie mocne się przyda. A to co się dzieje podczas załadunki jeden wielki pier .......... OGÓLNIE OMIJAĆ DUŻYM ŁUKIEM.
3
Nie 2016-11-21 17:04:40
Nie nie nie NIE NIE NIE polecam widziałem wiele ale nie takiego syfu.
2
nn 2016-11-27 17:53:08
Może być...
1
mocny 2016-11-30 11:09:34
Pracowałem we Frisco jako kierowca może to źle sformułowałem bardziej jako dźwigacz tony zgrzewek wody, mleka na 4 piętro nieważne jakie ilości kogo to interesuje raczej nie przełożonych .Jakieś ograniczenia żadne .W Tesco czy Auchan coś tam myślą o dostawcach ograniczają ilości bądź jeżdżą we dwóch.Tutaj mają To w DUPIE. Więc jak jesteś młody , silny , dyspozycyjny, zdrowy i mocny kręgosłup to wyślij CV na pewno Cię przyjmą z otwartymi rękoma.
3
BOBO 2016-11-30 20:39:26
Firma traktująca pracowników nie pasuje na twoje miejsce są następni.
2
Gorąco forever 2016-12-03 09:44:23
Zarząd przepraszam debile którzy maj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co w głowie . Liczy się ilość nie mający pojęcia jak się jeździ po Stolicy ( bo pewnie większość przyjezdnych) układając trasy palcem po mapie. WIEC DRODZY KLIENCI CZEKAJĄ WAS OPÓŹNIENIA O BEDZIE TO PRIORYTETEM zarządu bo mają was w Dup.. ie tak jak pracowników.
2
Zostaw swoją opinię o Frisco.pl Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Frisco.pl Sp. z o.o.