brak logo

termet sa

Świebodzice

Opinie o termet sa

anonim 2011-01-14 19:06:18
dlaczego tak puzno sa wyplacane pieniadze za urlop?czlowiek konczy urlop a wy pajace dopiero wyplacacie kase,na dodatek jalmuzne!!!!!!!!!pieniadze powinny byc przed urlopem a juz napewno na poczatku urlopu.a moze prezes nic nawet o tym nie wie!!!!!!!!!!
Nikita 2012-08-09 14:58:00
Tak to prawda na produkcji w termecie można zarobić od 5000zł do 8000zł/m-c nigdzie tak dobrze nie jest. Do tego ekstra bony na święta!!!
robotnik 2012-12-02 18:10:24
Na produkcji nigdy nie płacą 5000 tysięcy tylko 1200 netto a te 5000 tysięcy zarabia chyba prezes z zarządem a nie zwykli robotnicy z produkcji...
pracownik 2012-12-03 19:20:25
tern post to pisał ktoś z biura może pani(usuniete przez administratora)!! która się czepia do wszystkich (usuniete przez administratora) zarabiają ludzie 1100 na rękę i (usuniete przez administratora) za 5 .! termet to jest (usuniete przez administratora)
Pracownik 2012-12-20 11:27:12
Wiecie ile w tym roku w Termecie dali premii na święta Bożego Narodzenia? Nie? No to słuchajcie: 1500zł.!!!! To jest dopiero coś!!! Najlepsza firma na ziemi!!! Życzę wszystkim Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku 2013!!!
2
pracownica 2013-01-03 16:23:00
1500zł na Święta? Chyba na produkcji tam zawsze więcej płacą bo w biurze dali tylko 1000zł.
Baranek 2013-03-20 13:17:52
Firma Termet to przedsiębiorstwo "budowane" przez ludzi - jest spółką pracowniczą. Jeszcze kilka lat temu spłacałem kredyt na zakup akcji pracowniczych, mając nadzieję na stabilną pracę i wizję lepszych zarobków. Tak się nie stało - niestety.
Firma działa jak budżetówka (to o czym napisał przedmówca). Zarabia się bardzo mizernie mając studia, studia podyplomowe, staż pracy, chyba, że jest się znajomym jakiegoś pana (usuniete przez administratora)
+ Termetu - stabilna praca, komunistyczne metody zarządzania :) przez ludzi ze średnim wykształeceniem
- Termetu - małe zarobki, mały komfort pracy (brak narzędzi, sprzętu)
1
Radziu 2013-03-22 18:24:20
Termet to dość mroczna Firma, w której pracowałem. Dziwi mnie, że jeszcze istnieje.
Ludzie zarządzający na stanowiskach dyrektorów mają blade pojecie o tym co robią np. (usuniete przez administratora), który poza (usuniete przez administratora) pracowników, nie potrafi sprawnie obsłużyć komputera:).
Młodzi ludzie i ich pomysły są natomiast tłumione "w zarodku" tylko po to, by "starzy" mogli podłapać pomysł i pobiec do Prezesa :). Zarabia się tak mizernie, że samoocena spada po 2-3 latach pracy.
Nie polecam.

PS. Szacunek dla ludzi na szeregowych stanowiskach w Termet S.A.
2
Ewa 2013-04-10 13:29:01
pracownica - 2013-01-03 16:23:00

1500zł na Święta? Chyba na produkcji tam zawsze więcej płacą bo w biurze dali tylko 1000zł.
No i widać, że ktoś robi sztuczny poklask :) - wpis niezgodny z prawdą. Od 150 do 350 zł brutto - to kwoty, które zostały przyznane zależnie od zarobków.
4
tom 2013-06-10 11:46:41
Omijać z daleka. Marne zarobki, brak możliwości awansu.
Były pracownik
1
Gaweł 2013-06-11 11:53:10
Popieram Toma - omijać z daleka - brak perspektyw, narzędzi do pracy, zaściankowość i słabe zarobki...
2
Saddam 2013-09-03 11:22:33
Stawki na początek - 1500, 1600 zł na szczeblu biurowym. Atmosfera średnio przyjazna - wyścig szczurów. Dodatkowo, jak trafisz na przełożonego ze średnim wykształceniem - to pokaże Ci, jak małe masz doświadczenie i wiedzę :).

Po 10 latach pracy proponuję - omijać z daleka!!!
4
marecki 2013-11-26 13:21:36
Czy w Termecie Świebodzice funkcjonuje kontrola jakości produktów? Z opinii internetowych wynika , że Firma wypuszcza na rynek znaczący odsetek sprzętu nie nadającego się do używania? Czy nie jest to przypadkiem pokłosie marnych zarobków i marazmu w Firmie, a może braku kwalifikacji kadr technicznych?
3
9 2013-12-16 19:34:27
SKORO WAM JEST TAK ZLE TO SIE ZWOLNIJCIE.PO CO TU JESZCZE PRACUJECIE?!!!!!!!!!!!!SZUKAJCIE INNEJ PRACY,A NIE TYLKO NAZEKACIE!!!!!!!!!!!
Alexander 2014-01-16 23:04:56
Witam. Przeczytałem Wasze wypowiedzi na temat Termetu S.A.Otóz kupilem cztery lata temu kocił gazowy stojący dwófunkcyjny "ekonomax solar" kosztowal mnie blisko 20,000 zł sporo kasy, jak bym wcześniej przeczytał to co przeczytałem to pewnie bym nie kupił kotla Termetu, Przedstawiciel i zarazem serwisant firmy Termet,który mi go polecił powiedzial mi że kupiłem mercedesa w śrut kotłów Termetu.Po dziś dzień mam z kotłem problemy, pirwsza sprawa to wszystkie połączenia wodne dokręcone jak by dzieci to zdobiły,ciekło z każdego śrubunku,brak słów,podstawę kotła mam zerdzewiałą,uszkodził się wymiennik plytowy ciplej wody użytkowej,następnie wymiennik woda-gaz,na dzień dzisiejszy uszkodzona jest przepona w naczyniu wyrównawczym zasobnika ciepłej wody,i jeszcze,kilka drobiazgów, elektronika jest ok działa bez zarzutu,kocioł jest oszczędny nie mogę złego slowa powiedzieć, tylko do montażu w fabryce, po skręcany tragicznie, teraz wiem dlaczego, skoro ludzie zarabiaja tak mało! Pozdrawiam (usunięte przez administratora)
2
hale 2014-04-07 22:55:46
Na stronie termet w zakładce praca znalazłem, że niestety nikogo nie szukają, ale może wiecie, czy nie będą planowali zwiekszyć zatrudnienia?
Bosiak 2014-04-18 09:36:55
Najłatwiej by było na bieżąco obserwować portale z pracami w zależności tego gdzie dają ogłoszenia. Ale nie czytałem, żeby kogoś zwalniali czy rozszerzali działalność więc bym się nie nastawiał na to..
hyt 2014-05-20 19:09:34
jak to jest z atmosfera i umowami na teraz? czy ktorys z pracownikow ma jakies aktualne info i sie podzieli? :)
wilq 2014-12-31 18:32:59
witam was kochani forumowicze, własnie planuję starać się o zatrudnienie w termet sa ale mam pewne wątpliwości. wynikają one z tego że nikt się tutaj nie wypowiadał od ponad pół roku a brak aktualnego info o firmie sprawia że nie wim czy ich wybrać na pracodawcę. czy ktoś może mi pomóc i napisać co słychać w termet sa?
bigdan 2015-03-30 13:56:18
Teraz to już dobrze ponad pół roku mamy tutaj ciszę, szkoda że nikt się nie wypowiada, bo nikomu to nic nie ułatwia. Ja ze swojej strony wilq mogę Ci pomóc mówiąc że Termer ze Świebodzic jest czołowym producentem gazowych urządzeń grzewczych w Polsce – kotłów gazowych różnego typu, podgrzewaczy wody oraz rozwiązań solarnych.
AA jak kłub dla pracowników 2015-04-13 22:52:59
Małe zarobki, brak możliwości awansu, kłamstwa, plotki, jednym słowem dziecinada, 30 gr podwyżki dla przełożonych to dużo jak na pracownika szeregowego. Ludzie z średnim jako przełożeni niewiele reprezentując sobą podkradają pomysły, a kotły to sztuka dla sztuki. NIE polecam
1
AA jak kłub dla pracowników 2015-04-29 21:27:06
Oczywiście jest to racją, natomiast niestety prezes chyba nie wie co na zakładzie się dzieje i nie sprawdza kompetencji przełożonych niższego szczebla. Sztuka dla sztuki jak to mawiają
3
maria 2015-07-28 21:25:29
A ja muszę się pozytywnie wyrazić o firmie. Wprawdzie tam nie pracowałam, ale kiedy miałam awarię kotła(dodam prawie 17 letniego)zadzwoniłam do działu sprzedaży bardzo miła pani pokierowała mnie, powiedziała gdzie mogę kupić części zamienne lub nowy kocioł, wszystko wytłumaczyła dodatkowo przełączyła do działu serwisu, który zareagował bardzo szybko i już na drugi dzień miałam naprawiony kocioł...Gdyby tylko we wszystkich fimach tak zajęto się klientem...
zytsa 2016-01-08 11:58:22
Szkoda zezaklad inwestuje tylko w nowe maszyny itp.A podwyzek jak nie bylo tak nie ma....tzn sa ale dla pupili
2
ruda 2016-01-08 21:35:24
Sebastian i mlody_kierownik....przerobane
1
ruda 2016-01-08 21:42:56
Ciekawe czemu mnie usuneli,pewnie dlatego ze prawde napisalam.W soboty przychoda tylko przydupasy sebastiana i pewnie po zlosci chca norme zwiekrzyc.Sebo staniesz sam z mlodym I pokarzecie jak sie pracuje na kotlach
4
goska 2016-01-09 13:49:20
Popieram cie ruda,z ta norma to przesada
1
łysy 2016-01-11 14:47:10
oj ruda widzę, że z edukacją u ciebie marniutko, przed napisaniem kolejnych wypocin proponuje krótką lekturę takiej magicznej książki pt. słownik ortograficzny -dowiesz się wielu ciekawych rzeczy:)
2
andrzej 2016-01-26 20:39:18
Szykuje sie impreza w metalowcu.Prezes organizuje,no super.Tylko dlaczego jeszcze mamy placic?Przy naszych zarobkach taka impreza powinna byc za darmo dla pracownikow.Wstyd dla fimy,dlatego tyle osob nie idzie
2
suchy 2016-02-05 21:14:25
Była by impreza za darmo i tak byście nie poszli .Przyjść pobawić się zjeść to jeszcze źle DAJCIE SPOKÓJ
ok 2016-02-13 19:24:58
A kiedy ta impreza
1
Marek 2016-04-30 16:58:49
Wszyscy się cieszą,że patyczak się zwalnia
3
Marek 2016-04-30 17:20:03
Masz racje brygadziści to porażka nic nie robią ,ogólny bałagan.Na montażu wystarczy jeden a i to o jednego za dużo
5
dolny 2016-05-03 13:35:59
Ktory to patyczak?
2
loli 2016-05-14 16:35:38
Sporo ludzi sie zwolni,nie tylko mlodych pracownikow ale i tych starszych.Bo mlody kierownik zaczyna cwaniakowac,a jak narazie jest jeszcze zastepca.Patrzy tylko na zegarek,a moze by spojzal na portwel pracownikow fizycznych.Cos za cos Panie mlody kierowniku.Bo nastopi taka sytuacja,ze nie bedzie komu robic TERMET SA.Pozdrawiam,byly pracownik.
5
jeszcze pracownik 2016-05-20 21:20:59
Wlasnie zlozylem wypowiedzenie,ale jazda...Zwalniaja sie ludzie.To nie koniec.....ktos prubuje szalec z kierownictwa,tzn. mlody.Niech pruboje nadal,powodzenia.
4
Marek 2016-06-02 18:53:51
Od wczoraj patyczaka już nie ma został tylko smród i niesmak..
3
Marek 2016-06-02 18:56:58
To ona z bardzo głupim głosem
2
Marek 2016-06-02 19:39:46
Kierownik może chce i dobrze tylko ma złych doradców np. takich jak była patyczak ,która tylko judziła i wprowadzała zamęt .Dobrze wynagradzana praca zawsze będzie dobrze wykonywana i z chęcią.A dobry szef powinien przepracować na każdym stanowisku 8 godz i wtedy będzie miał wyobrażenie o pracy ,ponieważ punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
3
:-) 2016-06-07 10:54:05
Drogi Marku, miło, że leży Ci na sercu los zakładu, jednak Twoje wpisy świadczą o tchórzostwie i braku odwagi wypowiedzenia się jawnie o swoich kompleksach, a podpisywanie się cudzym imieniem jest poprostu żałosne... Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów :-)
2
Marek 2016-06-09 15:40:06
Temat dotyczy opinii o pracy w zakładzie i panujących tam warunków.Nick to nick .
Jak widzę Tobie zabrakło również odwagi by podpisać się imieniem a tym bardziej nazwiskiem więc daruj sobie wstawki o tchórzostwie .
4
Zagubiony 2016-07-27 23:06:05
A gdzie się podziało 5 S .
8
tomek 2016-08-30 21:20:55
A ile może tam kierownik zarabiać ? w biurze bo zawsze się nad tym zastanawiałem
Byly pracownik 2016-09-04 13:03:52
Na stanowisku przedstawiciela handlowego w termet stawka podstawowa to 5000 z ktorego musisz oplacac sobie paliwo , telefon, internet... zaznaczam ze warunkiem jest prowadzenie dzialanosci gospodarczej. Za paliwo internet telefon zaplacisz lekko 2000 . Zaplac ZUS itp. I zosyaje tyle co nic. Myslicie ze dlaczego tak dlugo szukaja przedstawiciela na dolnoslaskie? Przeciez handlowcow nie brakuje! Kazdy umie liczyc!
4
tomek 2016-09-04 21:05:49
a ja myślałem że w tej firmie dobrze płacą
1
andrzej 2016-09-15 17:38:12
Kolejny brygadzista nierob CZESIEK PORAZKA!!!!!!!!!!
11
adrian 2016-09-21 18:57:22
....dajcie wkoncu pracownikom zarobić,bo jeszcze trochę to ukraincow zaczniecie przyjmować.albo brygadziści wezna się za prace.....
7
gosia 2016-10-09 19:36:12
Drogi marcinku,ty tak nie punktoj u przelozonych.Bo wszyscy to widza!!!!
10
tadget@onet.pl 2016-12-01 18:55:07
instalator zainstalował kocioł termet gold 25 nie zgodnie z obowiązującym prawem budowlanym i nie zgodnie z instrukcją instalacji, serwisant kocioł uruchomił /zerowe uruchomienie/ zażądał i pobrał 150,-zł /odległość 20 km/ nie wystawił rachunku, a Oleg Fomenko na złożoną skargę, po zasięgnięciu wyjaśnień serwisanta,uznał na odległość że wszystko jest w porządku i zgodnie z przepisami. Kominiarz po inspekcji stwierdził,że kocioł jest zainstalowany nie zgodnie z prawem budowlanym i instrukcją instalacji.POMOCY!
2
Jaro 2016-12-03 04:05:59
Serwisantow z termetu juz dawno nalezalo pozwalniac.....zero pojecia o instalacji!!!!! A kontroli jakosci na montazu praktycznie brak.Prawie caly dzien siedza w kanciapie i kawke popijaja.A jezeli juz sie pojawia na wydziale to nue widza ze zle jest cos skrecone, tylko czepiaja sie kodow ze krzywo sa naklejone na kartonach! To niech stanie taka osoba z kontroli na tasmie i niech nakleja.POWODZENIA !!!!!!!
2
Zostaw swoją opinię o termet sa - Świebodzice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie termet sa