Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Powermed

Pracowałeś w firmie Powermed i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pilot - 2014-05-14 20:13:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Bolek, Twoja poprzednia wypowiedź brzmiała jakbyś pracował tylko z pasji. Jak ta pasja ma się jednak do zarobków?
zdjecie uzytkownika
Bolek - 2014-05-16 14:28:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie byłoby cudowne gdybym mógł se pracowac tylko dla pasji. Tak się nie da. Jeszcze mnie na to nie stać ;) Zarobki są spoko. Udało mi się za to kupić nowego Pasata. Teraz odkladam na nowe mieszkanie.
zdjecie uzytkownika
kajo - 2014-05-27 18:47:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oo, jeśli udało się kupić nowego Passata to chyba faktycznie zarobki w porządku, podacie jakieś konkretne kwoty brutto albo netto?
zdjecie uzytkownika
kajo - 2014-06-27 13:18:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przecież mamy wolny kraj i demokracje, nikt nie może nikomu zabronić wypowiadać się na dany temat i mieć swoją własną opinię, przeciez po to właśnie piszemy tutaj jak wygląda praca, niezaleznie od tego czy to się podoba pracodawcom czy nie, moim zdaniem powinni wręcz znać opinię swoich pracowników i wiedzieć jak postrzegają cała firmę
zdjecie uzytkownika
majka0943 - 2014-07-01 16:23:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też chciałabym się dowiedzieć o takich wewnętrznych sprawach firmy, jak wygląda wynagrodzenie, czy pracownicy są zadowoleni itd. Patrząc na firmę z perspektywy klienta na pewno przemyślałabym współpracę, bo wydaje się być dobrym partnerem, firma ma strategię, jasny plan, nawet w mediach często się słyszy o różnych akcjach charytatywnych ich np w WOŚP no i był sponsorem skoków narciarskich. Naprawdę większa firma. Dostał też ostatnio tytuł „Jakość Roku” w kategorii produkt, także mają się czym chwalić.
zdjecie uzytkownika
sonia - 2014-07-06 20:22:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zarobki w firmie sa adekwatne do pracy jaka wykonasz najwazniejsza jest atmosfera w jakiej pracujesz POWERMED jest wspanialym urzadzeniem ktore powinno byc w kazdym domu dla zdrowia i higieny
zdjecie uzytkownika
klaudynka - 2014-07-08 15:29:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@sonia , w 100% zgadzam się z Tobą - "zarobki w firmie sa adekwatne do pracy jaka wykonasz najwazniejsza jest atmosfera w jakiej pracujesz", to naprawdę jest wazniejsze czasem od pieniędzy, wiem po sobie. Co do usług Powermed to plusem jest to, że można zrobić u nich zamówienia on-line przez stronę internetową, dl amnie to duże udogodnienie. Logowanie i wszystkie kroki są naprawdę proste, więc każdy powinien sobie z tym spokojnie poradzić. Widać, że zależy im na klientach i dbają o nich, np. teraz mają fajny konkurs.
zdjecie uzytkownika
ula - 2014-07-25 23:23:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gacek - 2013-10-18 21:25:22]:
Witam
Chciałabym pracować w tej firmie ale Bielsku-Białej
Możesz coś doradzić albo pomóc?
zdjecie uzytkownika
miranda - 2014-07-30 15:13:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ula, jest dużo ofert pracy u nich w Bielsko-Białej, nawet na różnych portalach zewnętrznych sie reklamują, chociaż możesz też apilkować bezpośrednio do nich przez ihc stronę i zakładkę kariera czy pracuj z nami, coś takiego. Nie wiem jaki charakter pracy Cię interesuje, ale w tym mieście jest i praca dla księgowej, kierownika magazyny, osoby sprzątającej czy dla portiera..generalnie wygląda na to, że potrzebują trochę rąk do pracy i na różne stanowiska rekrutują, może znajdziesz coś dla siebie :) Mi osobiście podoba się ofert pracy dla kadrowej, podali chyba trzy warunki, jakie trzeba spełnić - znajomość zagadnień z prawa pracy oraz ubezpieczeń społecznych,umiejętność obsługi komputera w zakresie aplikacji MS Office w tym też excel no i umiejętność działania pod presją czasu. Nie trzeba mieć nawet wykształcenia wyższego, kierunkowego ani skończonej danej uczelni, widac, że stawiają na doświadczenie.
zdjecie uzytkownika
zadowolona - 2014-08-16 21:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przeciez to nie odkurzacze a urzadzenia medyczne;kazdy chce miec takie w domu i pracowac z tym niezawodnym sprzentem
zdjecie uzytkownika
olaf - 2014-08-25 14:59:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest teraz spoko oferta pracy dla kadrowej, w wymaganiach jest: znajomość zagadnień z prawa pracy oraz ubezpieczeń społecznych, umiejętność obsługi komputera w zakresie aplikacji MS Office, a szczególnie Excell no i jeszcze umiejętność działania pod presją czasu ale to jak w każdej firmie chyba wymagają
zdjecie uzytkownika
kolega - 2014-08-26 11:02:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę, że tutaj ktoś pyta o zarobki. No każde biuro oferuje inaczej, liczymy to tak. (usunięte przez administratora)Praca polega na reklamowaniu urządzenia. Jeździsz po domach i mówisz jakie to nie jest wspaniałe urządzenie. Na początku zapłacą Ci za paliwo później płacisz sam. Mam kolegę co kiedyś pracował i mówił mi, że fajna praca dla tych co potrafią rozmawiać z ludźmi, idzie zarobić, 5 maszyn na miesiąc i masz wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie wliczając premi jakie możesz dostać itp.
zdjecie uzytkownika
laik - 2014-09-09 13:59:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dlaczego ?
zdjecie uzytkownika
mika - 2014-09-09 16:34:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
łooł, naprawde tyle da się zarobić? ja to akurat problemów z kontaktami międzyludzkimie nie mam, doświadczenie w call center też mam, a z klientami tez umiem rozmawiac, więc na razie wszytsko super, pytanie czy zatrudniają jedną osobę czy więcej na dane stanowsiko, bo tak no to nie wiem czy mam jakieś szanse
zdjecie uzytkownika
Radek098 - 2014-09-24 13:06:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wydaje mi się, że piszą tutaj osoby, które niekoniecznie doczytały regulamin goworka, bo niektóre wypowiedzi muszą być często moderowane.. mam do Was pytanie odnośnie zarobków i rekrutacji, jaką prowadzi Powermed. W zeszłym roku mieli bardzo dużo ofert pracy, a teraz dawno nie widziałem żadnej, mają jeszcze jakieś przyjęcia do siebie?
zdjecie uzytkownika
wolak - 2014-11-14 10:51:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawia mnie czemu tak malo osob wypowiada sie w watku. Jakby nie bylo powermed jest stosunkowo duza firma, a kazdy w takim czy innym stopniu zetknal sie z firma i jej pracownikami. Moge miec tylko nadzieje, ze byly to pozytywne spotkania. Swoja droga ciekawe w jakiej formie tam sie pracuje i za jakie pieniadze.
zdjecie uzytkownika
szalony - 2014-11-16 14:07:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w powermed zarabiasz tyle ile wypracowałeś. 3tyś albo 15 tyś od ludzi zależy jak sie starają i czy kochają swoją prace
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2014-12-03 00:07:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zadowolona - 2014-08-16 21:36:43]:
sprzętem
zdjecie uzytkownika
arbuza - 2014-12-12 17:51:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dużo w necie sprzecznych opinii przeczytałam o powermed a pilnie poszukują pracy w branży jako przedstawieciel handlowy. zweryfikuję je ostatecznie w najlepszy sposób a mianowiecie pójdę tam po prostu do pracy. możecie mi natomiast napisać proszę kochani ile jest podstawa netto u nich i ile procentowo od zlecenia wynosi prowizja?
zdjecie uzytkownika
stanley - 2015-02-11 12:29:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi się wydaje, że jeśli chodzi o powermed, to można spokojnie iść do nich na przedstawiciela handlowego. też praca moze do najłatwiejszych nie należy, ale na pewno można trochę zarobić u nich i to też jest dla wielu osób na pewno, zwłaszcza jesli ma się własną rodzine i kogoś na utrzymaniu np. dzieci.
zdjecie uzytkownika
tobbik - 2015-02-25 16:29:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
na pewno taka praca ma dużo plusów jak i minusów. Mnie jednak przekonuje, bo jako handlowiec z doświadczeniem wiem że można dobrze zarobić , a że trzeba się napracować- no cóż coś za coś :-) a ta firma stale podnosi swoje wewnętrzne normy jakości, aby dawać klientom produkt najlepszy, jak to jest możliwe oraz wprowadza innowacje, które powodują zdecydowaną przewagę nad konkurencją.
zdjecie uzytkownika
Ala - 2015-02-27 12:15:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Czytając to, to nie wierze w to. Mój mąż pracował kilka miesięcy w firmie powermed. Sprawa wygląda tak jeździsz od domu do domu z polecenia znajomych, sprzedajesz sprzęt od tego masz prowizję. Żadnej podstway nie sprzedajesz nie zarabiasz. Jeżeli Ci idzie to masz się luksusowo /są konkursy wyjazdy nagrody/ jeżeli nie po okresie próbnym nie zwracają kosztów paliwa. Czyli tak naprawdę możesz przejechać dwieście km swoim autem na swój koszt i wracasz do domu z brudnym powermedem, który musisz sam doprowadzić do porządku na następne spotkanie. Oczywiście firma zapewnia szkolenia. Atrakcyjny system motywacyjny. Czasem nawet pikniki. Ale jeśli Ci nie idzie to jeździsz od domu do domu i możesz wyjść na tym stratny. Odpłatność za sprzedaną maszynę 4 lata temu wynosiła chyba około 650zł. Wiec przy 10szt nie jest to mała suma plus dodatki jeśli sprzedaż idzie, jeśli nie bankrutujesz. Wcale to wszystko nie jest takie kolorowe jak tu piszą. Załóżcie że przez dwa miesiące nie sprzedacie nic i dziennie przejedziecie np 40km, ile to pieniędzy? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Janek - 2015-02-27 17:00:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Pracowalem w powermed przez dluzszy czas i co nie co wiem na ten temat.. Na szkoleniach powiedza Ci wszystko, bylebys tylko zostal akwizytorem (na 15 osob w 1 dniu zostalem tylko ja). Wielu rzeczy rowniez Ci nie powiedza od razu, tylko sam sie przekonujesz po pewnym czasie (zwrot paliwa tylko przez pierwsze 2 msc, a jak ktos zwroci sprzet do 14 dni, co sie czesto zdarza, to nie dostajesz ani zlotowki). Wciskanie kitu z odsprzedaza starego "zakurzacza" za 1200 (telefon do przelozonego z wieeelka prosba o udzielenie rabatu haha) albo garnki, ktore na stronie rzekomo kosztuja 1000 euro, a dzwoniac pod ich numer (firma niby szwajcarska) nikt nie odbiera ;-) Swietna atmosfera - masz bilard, pilkazyki i xboxa - wow. Jak nie sprzedajesz, to kierownicy cisna Cie i wmawiaja glupoty. Na jednym spotkaniu ucza, ze masz mowic "eeee", na drugim przedstawiasz to "eeee", a oni mowia, ze zle mowisz i Cie poprawiaja :D Byl miesiac, ze sprzedalem 11 sztuk, przyszlo 8 zwrotow. Byly miesiace, ze sprzedalem 1-2 sztuki, a robilem po 4 tys. km miesiecznie (obowiazkowe zebrania + dojazdy do klientow). Zeby dostac kase musisz zrobic conajmniej 21 pokazow miesiecznie, w "szczycie" robilem ich ponad 30. Nie neguje tego, ze ktos moze sporo zarobic, bo najlepsi sprzedaja nawet 80-90 sztuk rocznie (800-1000 na sztuce + wyrownania). Szkoda, ze nigdzie tego nie widzialem, bo wiekszosc jezdzi gruchotami, a nie nowym passatem. Co do samego sprzetu - wiadomo, chinszczyzna, jak wiekszosc rzeczy sprzedawanych w dzisiejszych czasach. Certyfikat TUV, ktorym tak sie chwala wcale nie mowi o tym, ze urzadzenie ma 99,98% skutecznosci i pochlania 100/99,98% bakterii i wirusow (tabela), a jedynie, ze urzadzenie zostalo dopuszczone do sprzedazy i jest nieszkodliwe dla zdrowia (odkurzacze tez to maja...). Pochlanianie nieprzyjemnych zapachow to chyba zart, bo nie dziala. Zapachy nie unosza sie przez 6-8 godzin, jak zapewniaja. Jonizacja, ktorej nigdy nie odczujesz itd. itd... najsmiesniej bylo, gdy robilem model zakurzacza, posprzatalem, pokazalem kurz na szmatkach, a gosc wzial swoj zakurzacz, zalozyl szmatki i efekt byl identyczny ;D Moznaby opowiadac w nieskonczonosc.
zdjecie uzytkownika
Janek - 2015-02-27 17:27:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Usmialem sie czytajac, ze "a ta firma stale podnosi swoje wewnętrzne normy jakości, aby dawać klientom produkt najlepszy, jak to jest możliwe oraz wprowadza innowacje". Z gory widac ludzi, ktorzy przesiakneli na wylot belkotem szkoleniowcow ;-) O czym mowisz? O cieklokrystalicznym wyswietlaczu, ktory sie odkleja, czy o ozonowaniu, ktorego w zaden sposob nie odczujesz? (testowane - u babci mialem plesn na scianie, codziennie "ozonowalem" to miejsce przez 3 tygodnie i nie zauwazylem zadnej zmiany). Po pewnym czasie musialem zmienic nr. telefonu, bo ludzie wydzwaniali z reklamacjami, a przez 15 dni zyjesz w stresie, ze ktos towar zwroci. W moim przypadku, zeby wyjsc na zero z paliwem, zusem i oplatamia musialem sprzedac minimum 2-3 maszyny. Powyzej juz zarabialem, nawet w jednym miesiacu z wyrownaniem, po odliczeniu kosztow, wyszedlem 8 tys. na czysto! W innym bylem stratny ponad 2 tys.. Oczywiscie nikt nie mysli o tym, ze samochod przy tych przebiegach wymaga wiekszego wkladu (oleje, filtry, klocki itd.). Zastanawial mnie jedynie fakt w jaki sposob wlasciciele jezdza jaguarami, jak sprzet kosztuje 4390, Ty dostajesz ok. 1000 (+ za sprzedaz x sztuk wyrownanie jeszcze wiecej), jesli jestes scoutem, to Twoj opiekun dostaje 400, kierownicy (bylo ich 3) rowniez dostaja prowizje, telemarketerka, do tego wynajem biura + Panie pracujace tam i sprzataczka, transport, oplaty, wycieczki, nagrody. To ile kosztuje ten towar w produkcji? Wlasnie dlatego juz tam nie pracuje.. bo juz nie moglem patrzec ciezkopracujacym ludziom w oczy wciskajac im kity, przez ktore pozniej zalowali zakupu. Pozdrowionka.
zdjecie uzytkownika
Janusz - 2015-02-27 23:15:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [Janek - 2015-02-27 17:27:23]:
Strona jest monitorowana przez "Eko-Live" i na jego zlecenie moderowana więc informacje o prawdziwym obliczu sprzedaży tego odkurzacza są prawie natychmiast usuwane - szkoda.
Jedyna nadzieja w tym, że coraz częściej sprawa tzw. sprzedaży bezpośredniej, stosowanej tam socjotechniki i horrendalnych cen jest poruszana w TV. Mam nadzieję, że ludzie zaczną spuszczać psy na widok wszelkiej maści akwizytorów i ten rodzaj działalności gospodarczej pójdzie do lamusa.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Powermed
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Powermed?
Zadaj pytanie