logo Powermed

Powermed

Bielsko-Biała

Opinie o Powermed

Ryszard R. 2013-10-30 12:10:08
Pracowałem w tej firmie i wszystko jest w porządku jeśli ty też jesteś w porządku wobec firmy
gucio 2013-10-31 11:45:45
Firma normalna, całkiem spoko jak na realia prywatnych firm. Mało jest takich firm które na czas dają wypłatę a tu wszystko w terminie. Nie mam na co narzekać.
nomane 2013-11-04 12:21:48
Jakieś opinie na temat oddziału Powermed w Gliwicach ?! Wiem, że były ostatnio tam przyjęcia na stanowisko handlowiec...
Rozi 2013-11-07 12:29:25
W Gliwicach jest spoko dyrektor. Bardzo fajny gość a inni dobrze o nim mówią
basia 2013-11-11 16:34:21
Hej. zostaw moze jakiegos @ do siebie bi jestem zainteresowana praca w tej firme. pozdrawiam B.
nomane 2013-11-12 11:21:31
A jak wyglądają poczatki pracy jako handlowiec ? Ciężko wystartować ? Chodzi mi o bazę klientów itp....
1
Józef Kapała 2013-11-13 10:29:02
Początki to przede wszystkim szkolenia, najłatwiejszy jest start gdyż nie zostajesz sam i dostajesz wsparcie :)
1
krzychu 2013-11-22 10:37:41
praca jest wporzo i niezłą kasę na tym trzepiesz. Po prostu wypas
noname 2013-11-22 17:10:10
to moze sprobuje ... skoro mówicie, że warto
Józef Kapała 2013-11-25 15:04:26
Szkolenia są w wielu kierunkach między innymi będzie szkolenie o produkcie. Dokładnie tematów pierwszych szkoleń nie pamiętam, bo tak dawno to miałem, no będzie już 8 lat jak pracuję. Na początku też miałem wiele pytań, wszystko dowiesz się na szkoleniu, kierownicy są mili i odpowiedzą ci na każde pytanie. Pozdrawiam
Józef Kapała 2013-12-02 14:05:46
szkolenia są na początku jakiś czas a dokładnie dowiesz się wszystkiego na miejscu, tam odpowiedzą ci chętnie na każde pytanie
gomez 2013-12-11 15:55:59
A ja zrezygnowałem z pracy w PowerMEDzie zanim jeszcze zacząłem pracować... Widzę, że jest tu raczej dużo pozytywnych opinii, choć większość to same pytania niż konkretne odpowiedzi. Zrezygnowałem bo nie spotkałem osoby, która polecałaby mi tą pracę. Może źle zrobiłem ale już trudno...
39
marcin 2013-12-13 15:48:51
POstąpilem podobnie jak ty (usunięte przez administratora), po paru szkoleniach zrezygnowalem, i nie wiem czy nie załuje i nie sprobowac jeszcze raz.(usunięte przez administratora)
35
valdo 2014-02-08 00:26:02
Produkt super ! Kierownictwo i szefowie pomocni i super nastawieni do pracownikow i szanujacy klienta ! Nie znam lepszej firmy choc kilka poznalem ! Wspieraja nowych zwrotem za paliwo daja narzedzia szkolenia za darmo i pomagaja nawet w sprawach prywatnych ! To rodzina-nie szefostwo !
2
edith 2014-03-05 10:09:03
A co możecie powiedzieć o POWERMED w Warszawie? Jaka atmosfera,jaka stawka i umowa????
1
glorius 2014-03-31 11:31:24
W Warszawie jest oddział? Nie wydaje mi się by warunki rażąco różniły się od tych w Gdańsku czy Sosnowcu.
1
Bolek 2014-05-07 12:17:16
Na początku nie liczyłem na żadne premie. Po prostu kocham bezpośredni kontakt z ludżmi i zacząłem tak pracować. Wiedzcie że jak ktoś się mocno stara i kocha te pracę to praca potrafi się odwdzięczyć ;)
4
Bolek 2014-05-08 13:14:17
Hires ja jak kocham to się nie odkochuję. moja żonka może to potwierdzić :)
Bolek 2014-05-16 14:28:45
Jakie byłoby cudowne gdybym mógł se pracowac tylko dla pasji. Tak się nie da. Jeszcze mnie na to nie stać ;) Zarobki są spoko. Udało mi się za to kupić nowego Pasata. Teraz odkladam na nowe mieszkanie.
majka0943 2014-07-01 16:23:02
Też chciałabym się dowiedzieć o takich wewnętrznych sprawach firmy, jak wygląda wynagrodzenie, czy pracownicy są zadowoleni itd. Patrząc na firmę z perspektywy klienta na pewno przemyślałabym współpracę, bo wydaje się być dobrym partnerem, firma ma strategię, jasny plan, nawet w mediach często się słyszy o różnych akcjach charytatywnych ich np w WOŚP no i był sponsorem skoków narciarskich. Naprawdę większa firma. Dostał też ostatnio tytuł „Jakość Roku” w kategorii produkt, także mają się czym chwalić.
sonia 2014-07-06 20:22:46
zarobki w firmie sa adekwatne do pracy jaka wykonasz najwazniejsza jest atmosfera w jakiej pracujesz POWERMED jest wspanialym urzadzeniem ktore powinno byc w kazdym domu dla zdrowia i higieny
ula 2014-07-25 23:23:15
Witam
Chciałabym pracować w tej firmie ale Bielsku-Białej
Możesz coś doradzić albo pomóc?
zadowolona 2014-08-16 21:36:43
przeciez to nie odkurzacze a urzadzenia medyczne;kazdy chce miec takie w domu i pracowac z tym niezawodnym sprzentem
kolega 2014-08-26 11:02:07
Widzę, że tutaj ktoś pyta o zarobki. No każde biuro oferuje inaczej, liczymy to tak. (usunięte przez administratora)Praca polega na reklamowaniu urządzenia. Jeździsz po domach i mówisz jakie to nie jest wspaniałe urządzenie. Na początku zapłacą Ci za paliwo później płacisz sam. Mam kolegę co kiedyś pracował i mówił mi, że fajna praca dla tych co potrafią rozmawiać z ludźmi, idzie zarobić, 5 maszyn na miesiąc i masz wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie wliczając premi jakie możesz dostać itp.
4
laik 2014-09-09 13:59:16
dlaczego ?
1
szalony 2014-11-16 14:07:49
w powermed zarabiasz tyle ile wypracowałeś. 3tyś albo 15 tyś od ludzi zależy jak sie starają i czy kochają swoją prace
1
qwerty 2014-12-03 00:07:25
sprzętem
1
tobbik 2015-02-25 16:29:39
na pewno taka praca ma dużo plusów jak i minusów. Mnie jednak przekonuje, bo jako handlowiec z doświadczeniem wiem że można dobrze zarobić , a że trzeba się napracować- no cóż coś za coś :-) a ta firma stale podnosi swoje wewnętrzne normy jakości, aby dawać klientom produkt najlepszy, jak to jest możliwe oraz wprowadza innowacje, które powodują zdecydowaną przewagę nad konkurencją.
1
Janek 2015-03-27 10:52:42
Fajnie, ze pousuwali 3/4 negatywnych komentarzy. Zalosne.
nik 2015-03-29 20:34:03
no trzeba robic skriny i je tu wrzucac by ludzie znali prawde
Rzetelny_Produkt 2015-05-13 12:41:13
Jeżeli potrafisz sprzedawać, mamy KONKURENCYJNY DO PowerMed, Rainbow, etc. produkt. Najwyższa jakość, rewelacyjne wykonanie, świetne wyposażenie. Zapewniamy NAJLEPSZE PROWIZJE. MAMY BIURA W CAŁEJ POLSCE. Zadzwoń na anonimowy numer (usunięte przez administratora) (połączymy Cię z najbliższym biurem Twojego miejsca zamieszkania)
Medi Smart 2015-05-28 20:03:47
Szanowni Państwo!
Firma Powermed International sp z o.o. chcąc uciąć wszelkie spekulacje dotyczące urządzenia, oświadcza że była i jest nadal właścicielem światowego patentu na wygląd oraz cechy konstrukcyjne urządzenia sprzedawanego pod dawną nazwą POWERMED GOLD EDITION, POWERMED MEDILINE, a obecnie ROBOT PLATINUM. Z powodu zakończenia współpracy z dystrybutorami, którzy byli jedynie właścicielami znaku towarowego urządzenia, zmianie uległa nawa firmy oraz nazwa produktu na Medi-Smart. Wychodząc naprzeciw Państwa oczekiwaniom urządzenie będzie wyróżniać się teraz dużo niższą ceną, dostępną dla każdego w sklepie internetowym jak i w sklepach stacjonarnych- 1.499zł. Mamy nadzieję, iż Państwa satysfakcja będzie większa i produkt będzie cieszyć się Państwa zainteresowaniem.
Powermed World Union
Prezes
(usunięte przez administratora)
1
bylypracownik 2015-08-08 20:10:23
Nie pracujcie w tej firmie , banda oszustow i naciagaczy , najpierw masz szkolenia 2 tyg robia wode z glowy , podpisujesz weksel na ponad 5 tysiecy i pozniej okazuje sie ze kuki Ci to jedna osoba i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tego masz . Omijajcie !
3
Janek 2015-09-08 00:14:05
Robot Platinum czy Powermed? jaki to odkurzacz koniec końców?
anonim 2015-10-05 12:27:30
Szkoda tylko że to wpsaniałe urządzenie tak szybko się psuje i tylko płacić za serwis, który wszystko ceduje na złe użytkowanie sprzętu. Oczekiwalam że za cenę 5600 zł odkurzacz wytrzyma conajmniej 10 lat a tu po 3 latach gdzie nie ma gwarancji trzeba czyścić separator, trzeba odnawiać turboszczotkę itd.... bo końca nie ma
1
Lol 2015-12-20 22:19:41
Kretynska firma która nabija ludzi w butelkę!!!
2
Janusz 2016-01-08 18:26:29
Tak, faktycznie ciągle poszukują "kierowców" z kat B no ale w rzeczywistości jest to nabór akwizytorów do sprzedaży domokrążnej pierońsko drogiego "urządzenia" którego nie wolno nazywać odkurzaczem, choć wygląda i działa jak każdy odkurzacz z filtrem wodnym. Wynagrodzenie bynajmniej nie od przejechanych kilometrów przez takiego "kierowcę" lecz jedynie i wyłącznie prowizja od sprzedaży. No i oczywiście umowa "śmieciowa" lub umowa współpracy w przypadku założenia własnej działalności gospodarczej.
4
byly sprzedwc 2016-01-17 21:24:44
W istocie wszelkie reklamy zwiazane z ta firma takie jk kierowca'prezenter,itp sprowadzaja sie do sprzedazy bzposredniej i uzaleznionym z tym wynagrodzeniem,to wszystko
2
kazek 2016-02-03 22:28:26
Firma to ROBOCLIN .
były sprzedawca 2016-02-10 16:58:23
@lukasz,to chwyt ,bo jest brak zainteresowania do sprzedazy bezposredniej,a wiadomo ze w takim systemie wynagrodzenie idzie w parze ze sprzedaza,brak stalej pensji
1
oszukani 2016-04-04 21:02:39
oszukują pracowników i klientów co do sprzętu i kredytów naciągacze.podkładają na spotkaniu umowę kredytową tylko czysty druk i go zabierają żeby nikt nie zobaczył faktycznej ceny w kredycie a na umowie kupna sprzedaży łączna cena w kredycie jest inna niż później dostaniecie umowę z banku czy firmy oczywiście wysłane po terminach możliwych do wypowiedzenia specjalnie i już jesteście ugotowani.przedstawiciel ich jak się pokłócił z pracodawcą to powiedział mi przez telefon że mojemu ojcu podłożył umowę kredytową bo tak mu kazał szef ale jak się dowiedział że grozi mu wyrok za oszustwa to się wycofał z tego. zainteresowanych ich działaniami -więcej informacji tel.694-462-998 wpierw sms powermed potem telefon odbiorę
1
Klient 2016-07-05 13:35:42
Bo tyle (jak nie mniej) było warte od początku, chociaż w sumie, to po ciągłych reklamacjach sprzętu uważam, że powinno się dopłacać aby to sprzedać. A dystrybutor ? Chińczyki wam upadły czy trzeba było się ewakuować pod inną nazwę "Robo" aby ludzie już kompletnie nie wiedzieli o co chodzi? Po jakości sprzedawanego sprzętu lepiej uważać na pracodawcę bo klienci was ********* .
2
Janusz 2016-07-19 17:10:46
Tak naprawdę to kierowców nigdy nie szukali. Pod takim ogłoszeniem poszukiwali w rzeczywistości akwizytorów-domokrążców do wciskania ludziom po kosmicznej cenie tzw. wielofunkcyjnego urządzenia medycznego o podobno cudownych właściwościach który to sprzęt był faktycznie tylko ciężkim, chińskim odkurzaczem z filtrem wodnym. Ze względu na kompletny blamaż tej marki sprzedają teraz odkurzacze meksykańskie pod inną nazwą.
Jeżeli ktoś ma potrafi wciskać dobrze wciskać kit nieświadomym tej manipulacji klientom - może nieźle zarobić, gdyż prowizja dla akwizytora od sprzedanego odkurzacza wynosi ok 1000 zł brutto.
POWERMED to nie nazwa tej firmy - to nazwa sprzedawanego odkurzacza. Główny dystrybutor tego cudownego i cennego sprzętu to Przedsiębiorstwo Handlowe Eko Live s.j. J M Kubiczek A R Kałuża z Bielska - Białej które mianowało się "Centralą Powermed" oraz kilka firemek (indywidualnych działalności gospodarczej osób fizycznych) o przeróżnych nazwach, które nazywane były (chyba dla zmylenia klientów) "oddziałami regionalnymi POWERMED"
ponieważ nazwa POWERMED została faktycznie spalona - sprzedaje się teraz odkurzacze o innej nazwie - ale o tym już powyżej pisano.
1
były prezenter 2016-07-20 20:11:43
Czytać poprzednich postów nie potrafisz? Sprzedajesz-dostajesz ok. 1000 zł BRUTTO. Jeżeli nic nie sprzedasz masz 0 zł. Uprzedzam-niełatwo ten super sprzęt za kosmiczna cenę komukolwiek wcisnąć. Jak nie będziesz miał szczęścia obcałujesz klamki, poszczują cię psami i stracisz czas i pieniądze na dojazd.
1
były prezenter 2016-07-20 22:32:36
Nie ma żadnej podstawy. Nie ma etatu. To umowa zlecenie lub o dzieło względnie jak założysz własną działalność gospodarczą to umowa o współpracy. Sprzedajesz - zarabiasz.
były prezenter 2016-07-20 22:46:22
1000 zł brutto za sprzedany jeden odkurzacz to mało? Niektórym udawało się ich sprzedać prawie 10 w miesiącu.
Ex 2016-08-07 17:18:43
Wciskanie ludziom sprzętu wartego 300 złotych w Chinach za niebotyczne 4600, żeby zarobić 1000, czy o tym marzyliscie? Kto pracował, ten wie o co chodzi... póki sprzedajesz te 4-5 sztuk w miesiącu wszystko jest ok. Spada Ci sprzedaż, kierownicy od razu Cię cisną i mówią, że coś robisz źle.. mnie np. Powiedziano, że na jednej z prezentacji zamiast użyć zdania "kosztuje JEDYNIE XXXX", powiedzialem "koszt urządzenia to XXXX" przez co klient nie kupił odkurzacza (od początku był negatywnie nastawiony, ale to już inna kwestia). Nie wiem też, czy legalne jest promowanie klientów w tak jawny sposób jak np. mówienie o tym, że urządzenie niszczy XX% bakterii, roztoczy itd. i przedstawianie jakiegoś certyfikatu, który tyczy się tylko tego, iż urządzenie jest bezpieczne dla zdrowia (tuv). Cena odkurzacza to 3600 po magicznym telefonie do kierownika (wielka ściema i kolejne nabijanie w butelkę). O innych chwytach i ściemach mozna by napisać ksiazke. Po zwolnieniu każdy ma Cię już gdzieś ;) do tej pory, a minęły już ponad dwa lata, nie dostałem kopii swojej umowy z wekslem na 6tys. Aha, pamiętajcie, że baba dzwoniaca q sprawie prezentacji zawsze przedstawia się jako czyjaś żona, siostra itp. ;)
1
zaintrygowany 2016-09-01 23:01:02
szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie ktoś mi dziś powiedział że przefarbowali się na Roboclean, ale jakoś nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji ktoś coś podpowie? podobno Roboclean to ten sam odkurzacz jak Powermed , kiedyś u nich pracowałem tak z ciekawości pytam
cytrynian 2016-09-02 11:49:00
no właśnie sprzeczne informacje można na ten temat znaleźć w internecie więc fajnie jakby ktoś rozwiał wątpliwości i ostatecznie wyjaśnił ten temat ewentualnej zmiany nazwy w tej firmie, z góry dziękuję
wujek 2016-11-06 16:57:26
witam, ja tam kiedyś pracowałem i źle się nie robiło ale faktycznie ciężko coś sprzedać. Być może temu że to była dla mnie dodatkowa praca. Może jakby to było główne zajęcie to sprawa wyglądałaby znacznie lepiej. Też bym miał więcej czasu a tak to mnie cały dzień w domu nie było więc musiałem zrezygnować bo z głównej pracy rezygnować nie chciałem bo lubię swoją pracę. Co do samego urządzenia to ja uważam że warto takie mieć bo nim naprawdę dobrze się sprząta i widać różnicę w porównaniu do zwykłego odkurzacza. Ci co narzekają to chyba mają jakieś problemy. Co do ceny to zgadzam się w 100% że jest bardzo wysoka ale jak kogoś stać to uważam to za dobry wydatek. Pewnie że w produkcji to warte jest może 200zł ale liczą się efekty korzystania z urządzenia a te są bardzo dobre. Tym jak się posprząta to widać ze jest posprzątane i sprząta się szybciej. Trzeba potem oczywiście umyć pojemnik ale to logiczne bo szkoda zasyfić sobie taki sprzęt. Na jednym zbiorniku z ok.1l wody bez problemu można posprzątać cały dom jeżeli to będzie robić się regularnie min.1-2razy w tygodniu a nie raz na miesiąc bo wtedy za dużo syfu zbiera (który mamy w domu). Cokolwiek nie kupicie to na tym sprzedawcy i tak zarabiają krocie. Myślicie że najnowsze smrtfony są warte 4tyś? Przecież je też produkują za parę złotych a jednak ludzi to kupują. Tak jest z każdym sprzętem bo wszystko w produkcji kosztuje mało i muszą na tym zarabiać bo jak nie zarobią to nie będą produkować i nie będzie pracy dla ludzi. jak ktoś ma okazję kupić na prezentacji i ma na to kasę to ja polecam z czystym sumieniem bo się nie zawiedzie. Decyzja zawsze należy do kupującego i sam musi ocenić czy korzyści z posiadania danego sprzętu przewyższają wartość urządzenia. Jeżeli tak to można brać w ciemno.
Zostaw swoją opinię o Powermed - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Powermed