brak logo

Cafe Rue de Paris

Warszawa

Opinie o Cafe Rue de Paris

anonimus 2013-01-25 14:37:38
Przestrzegam Was przed tą restauracją! Nie zaczynajcie tam pracować. Płacą grosze, bo ciężko wypracować etat przy dużej liczbie pracowników i zwalniają z byle powodu. Nie przyjemna atmosfera. Na początku są mili a potem każą Ci robić wszystko mimo iż nie należy to do Twoich obowiązków. Jeśli nie chcecie marnować swojego czasu to nie idzcie tam na rozmowę o pracę. Pozdrawiam
pracownica 2013-02-06 18:36:15
zgadzam się z przedmówcą, ja również pracowałam w tej kawiarnii i po miesiącu tak po prostu zostałam zwolniona. Przynieś , podaj ,pozamiataj . Szkoda czasu
Li 2013-05-22 13:22:32
Kiedy zobaczyłam ogłoszenie o pracy dla kelnerki w Rue de Paris, zgłosiłam się od razu na Chałbińskiego. Podczas rozmowy z menadżerką dowiedziałam się, że odbędę 2-dniowe szkolenie, praca jest dwuzmianowa, od pon - pt + dwa weekendy pracujące, stawka 1400 zł netto.
Po odbyciu szkolenia, swój pierwszy dzień w pracy odbyłam zupełnie gdzie indziej, bo na francuskiej. Tam dowiedziałąm się, że "najprawdopodobniej" będę pracować już właśnie tam.
Jak się okazało, praca nie była dwa weekendy w miesiącu, tylko wszystkie.
Byłam na drugiej zmianie, która trwała do 21.30, a menadżerka zapytała, czy mogę następnego dnia przyjść na 6.30. Poza tym w Rue de Paris pracuje się po godzinach, za co już nie płacą.
Moim zdaniemto knajpa, która poszukuje taniej siły roboczej.

Wady: niekonkretność, zbyt niska stawka na cały tydzień pracy + nadgodziny.
katija 2013-10-01 17:49:17
Przed szkoleniem przeczytalam wasze opinie i zaczelam sie zastanawiac czy wogole mam tam pojsc. W koncu postanowilam osobiscie to sprawdzic. I rzeczywiscie na poczatku szkolenia byli mili, nawet chwalili. OCzywiscie zostalam wyslana na francuska. A tam byla taka beznadziejna atmosfera ze szok, dziewczyny jakies zadufane, nie mile . Przynies podaj pozamiataj . stawka 1400 netto. Zdecydowanie odradzam.
bijonse 2013-11-02 09:09:29
Odradzam pracowania w tej kawiarni. Zle zarobki, na poczatku ekipa z ktira pracuje jest mila a po jakims czasie sie to zmienia. Zle warunki pracy.
Misiaaa 2014-07-11 22:16:04
Też miałam nieprzyjemność pracować w tej firmie. Rok temu odbyłam niby "szkolenie", ale menadżerka przez cały czas kazała mi stać przy zmywaku. Niczego mnie nie nauczono. Nie dostałam za to wynagrodzenia, a tylko mnie oszukała! Odradzam pracować tam. Wykorzystują ludzi.
Misiaaa 2014-07-13 15:39:05
Nie dostałam, ponieważ powiedziano mi, że to szkolenie bezpłatne. To była moja I praca, więc byłam bardzo naiwna. Ludzie zaczynają tam pracować bez umów, więc można zostać zwolnionym w każdej chwili bez żadnego wynagrodzenia. Nauczyło mnie to, by nigdy nie zaczynać pracy bez podpisania umowy.
Misiaaa 2014-07-13 15:46:11
Jednak szkolenie wg menadżerki polegało na zmywaniu naczyń - gratulacje. Chciałam wnieść sprawę do sądu pracy, ale nie miałam żadnych dowodów, niestety. Nikomu nie polecam tam pracować. Nawet w takim głupim KFC czy McDonalds nie zacznie się pracy bez podpisania umowy i za szkolenie płacą.
anonim 2014-10-09 15:49:57
serdecznie nie polecam. pieniądze prawie żadne biorąc pod uwagę zakres wykonywanych zajęć. wielki panie "menadzerki" lokali na początku bardzo miłe, udają koleżanki, opowiadają o sprawach prywatnych i generalnie da się odczuć przyjacielska atmosferę. niestety to tylko pozory. wystarczy, ze zrobisz cos źle, czegoś zapomnisz (a wiadomo człowiek jest tylko człowiekiem) i zaczyna się niemiła atmosfera, krzyki i pretensje. każdy gada na każdego, więc nikomu nie można nic powiedzieć bo na pewno wszystko wyjdzie w gronie dziewczyn pracujących nie tylko w danym lokalu ale tez w innych częściach Warszawy. tak jak wspominalam pieniądze sa znikome, rzadko zdarza się wyrobić cały etat (czyli mizerne 1400zl), jeśli chcesz mieć więcej godzin trzeba jeździć po innych lokalach, a nie wyrabiać je w lokolu w którym Cie zatrudniono. napiwki to żałosne grosze dziennie. bardzo łatwo też o zwolnienie i z dnia na dzień można zostać bez pracy. zdecydowanie odradzam!
marysia mech - zieleńska 2015-01-23 16:49:39
z racji tego że szukam zatrudnienia w Cafe Rue de Paris, a uważam się za osobą poważną i godną szacunku, nie satysfakcjonuje mnie sam formularz kontaktowy na stronie. potrzebuję wyczerujących informacji jakie są obecnie stanowiska do wzięcia i jakie firma musi spełnić warunki żeby mnie zatrudnić, czy ktoś się wypowie w tej sprawie?
anonim 2015-03-27 23:19:38
praca okropna, gotujesz, zmywasz, pieczesz, sprzątasz, dźwigasz ogródek za marne złotówki, szefostwo nie jest normalne, tania siła robocza, to dobre określenie. zwalniają z dnia na dzień.
menadzer 2015-05-06 16:34:34
Za ciężką pracę w gastronomii powinny być odpowiednie pieniądze i za taki zasób pracy, a nie grosze na godzine. praca fatalna, dwulicowi ludzie i obgadujące się nawzajem dziewczyny, nowe osoby są pomiatane i zwalniane po okresie próbnym bezpłatnym. Starzy pracownicy zwalniani z dnia na dzień bez podania przyczyn. Nieterminowe wypłaty spóźniają się o tydzień, dwa. Marne pieniądze praca po godzinach i robisz tam wszystko od zmywaka i czyszczenia na kolanach fug w łazience po obsługę klienta. Menadżerka boi się zatrudnić bardziej wykwalifikowane osoby od siebie. Zaopatrzenie to makro i marka ARO takie unikalne receptury z niektórych ciastek robi się inne na następny dzień. Jesz przy śmietniku. Szef obserwujący Cię wieczorami. Żenada.
anonim 2015-07-15 16:35:41
Zaczynając pracę w gastronomii trzeba się liczyć z tym że to nie jest łatwa praca i osoby, które zaczynają pracować w gastronomii powinny też to lubić, a nie zmuszać się do pracy której nie lubią, bo np.nie potrafią współpracować z zespołem. Zaczynając każda pracę nowe osoby są poinformowane ile będą zarabiać i to nie jest tajemnica. Nikt nie trzyma nikogo na siłę jeżeli stawka komuś nie pasuje można zmienić pracę i szukać lepszej czy to jest jakiś problem?
co to w ogóle jest 2015-07-26 14:17:00
gorzej niż macdonalds to jakiś śmietnik tam. długo się nie utrzyma.
ddsags 2015-08-31 14:42:15
Moim zdaniem to absurd wypowiadać się o tej restauracji w negatywny sposób jeśli się pracowało tam tylko jeden dzień. Pracowałam tam całe wakacje od maja, od samego początku zostałam ciepło przyjęta, nikt nie krzyczał, nie zwracał mi uwagi, uczyłam się w swoim zakresie robiąc co raz to więcej rzeczy.Zżyłam się z dziewczynami, wszystkie sympatyczne,miłe. Owszem, zakres obowiązków jest obszerny, ale jest to kwestia przyzwyczajenia i dogadania z dziewczynami będącymi na zmianie. Raz jedna dokraja produkty, raz jedna zmywa, raz jedna robi napoje, naleśniki, stoi na kasie. Nie spotkałam się z żadną wredotą przez te 3-4 miesiące jaką dziewczyny opisują wyżej. Stawka co prawda nie jest wysoka, ale na wakacje dla licealistki idealna. Są o wiele gorsze miejsca pracy. Klienci bardzo mili, a napiwki to ok. 10zł dziennie ponieważ nie jest to kelnerstwo bezpośrednie. Mimo tylu negatywnych opinii, wciąż nie braknie pracowników. Serdecznie polecam jak i studentkom, jak i licealistkom w weekendy :)
goska 2015-12-04 20:13:17
Najgorsza praca z jaką miałam styczność w całym swoim życiu!!! Nigdy nie miałam tyle stresu ile tu, tyle nerw i w ogóle wszystkiego. Wszędzie kamery, dziewczyny fałszywe, zakłamane, każda za plecami obrabia sobie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a dla siebie udają milutkie. Straszna atmosfera, straszna menagerka wszystkich lokali,która uważa się za nie wiadomo kogo. Straszna stawka,tak jak pisano wcześniej:szukają taniej siły roboczej. Żeby zarobić te 1400 zł miesięcznie trzeba tyrać jak wół oczywiście, a ze stawką i tak moga cie oklamac i nie ma na to dowodow.
Szef chytry i okropny (no bo francuz oczywiście, a oni już tak mają).
Nikomu nie polecam tej pracy!!
+ddsaga masz wielkie szczęście, że mówisz o tej pracy tylko w pozytywny sposób, nie doświadczyłam czegoś takiego tam nigdy
kik 2016-05-12 22:22:26
tre, w kawiarniach i w sprzedaży to generalnie o tym możesz zapomnieć. To co możesz dostać poza swoją standardową pensją to są tipy i nic poza tym. Chyba że coś się zmieniło w co wątpię
Zostaw swoją opinię o Cafe Rue de Paris - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cafe Rue de Paris