brak logo

Lwia Jama

Hel

Opinie o Lwia Jama

Marta 2009-12-22 18:59
Odradzam to miejsce pracy. Zamykają kelnerki w pokojach na noc. Później mieszkają w pokoju o 20 metrach gdzie ma się pomieścić 20 osób. Nie płacą. Za wszystko każą sobie płacić - jedzenie, spanie, same muszą sobie prać rzeczy. Zabierają im napiwki. [usunięte przez moderatora]
2
Dawid 2009-12-26 16:34
Pracowałem w tej restauracji wwłasciciel to był tak skompy dla wszystkich pracowników w pracy pracowałem 8 godz zadnej umowy nie dostrałem [usunięte przez moderatora] warunki były starszne w nocy byli poji koledzy zamykani pod klucz [usunięte przez moderatora] po pracy musiałemn nosic a wypłaty z 1200 dostałem jedynie 600 zł aszef powiedział ze jak mi sie nie podoba to mam [usunięte przez moderatora]sanepid był co chwile zal to wszystko było chore 20 osób spało w jeddnym pokoju wody równiez nie było [usunięte przez moderatora]
3
Diana 2016-07-31 10:13
Restauracja o nazwie "Lwia Jama" - nazwa bardzo pasująca do jej właściciela, który zachowuje się w swej jamie jak ryczący lew. Jakiś czas temu pracowała tam moja córka , z jej opowieści wynika, że atmosfera pracy w tym lokalu pozostawia wiele do życzenia. Właściciel bardzo opryskliwy, poniżający i ubliżający kelnerkom. Słowa, których używa względem pracowników to same obelgi . Trudno jest mieć dobrą i wykwalifikowaną załogę jeśli zatrudnia się nieletnich i co chwila nowych pracowników, bo jakie pojęcie o pracy kelnerki czy o pracy w kuchni ma młoda dziewczyna, która przyjeżdża na sezon, aby zarobić parę groszy. Właściciel wymaga wiele od niewykwalifikowanego zespołu, ale ma problem, żeby zapłacić takiej dziewczynie wcześniej umówioną choć i tak mizerną stawkę. Obcina wypłatę o 150 zł za przepracowany tydzień z nadgodzinami i nie zamierza tłumaczyć dlaczego.
Nikomu nie polecam pracy w tym lokalu ,gdyż wykorzystują młode dziewczyny jako tanią siłę roboczą i nie płacą tyle co obiecali. Moja córka została oszukana i okradziona z rzeczy osobistych, które odłożyła na polecenie właściciela w "niby" bezpieczne i przeznaczone do tego celu miejsce . Nikt nie poczuł się odpowiedzialny za kradzież drogiego mienia z "bezpiecznego" miejsca .
3
kasiawojcik 2016-08-16 23:11
Przyjechałam, pracowalam i z wielkim bólem serca odjechalam. Świetna właścicielka, świetny personel i świetna atmosfera. Zaplacono tyle ile zaplacic mi miano, zakwaterowanie jak i posilek zapewniono. Dla chcącego nic trudnego. Z niedowierzaniem czytam powyższe komentarze. A warto podkreślić, że jestem niepełnoletnią osoba, której w żaden sposób nie wykorzystano. Fantastyczna przygoda. Jak najbardziej polecam:)
1
Olka 2016-08-25 23:51
To chyba jakis zart. Bylam w tej restauracji i sama osobiscie widzialam jak właściciel wyprosił mloda dziewczyne ponieważ przeszkadza paniom kelnerkom. Gdzie w restauracji bylam tylko ja. Wywnioskowałam ze to byla kolezanka pan kelnerek. Dziewczyny grzecznie staly i rozmawiały. Jednak wlasciciel wyszedl oburzony i wyprosił dziewczyne. Szczerze? Czegos takiego to jeszcze nie widzialam. Dziewczyna wyszla po czym panie kelnerki dostały ochrzan. Drugiego dnia poszlam w to miejsce na piwo. Nie bylo ludzi, wlasciciel siedzial i co jakies 15 minut dolewal sobie tylko do kufla piwo, a panie kelnerki caly czas byly kontrolowane i zwracano im uwage.
1
Aleksandra 2016-08-26 09:15
Pracowałam tam w sezonie letnim 2015 przez ok 3 miesiące .
Wszystko tak jak zapewniali właściciele .
Wyżywienie, nocleg, pieniążki wszystko super . Nie rozumiem komentarzy pokrzywdzonych dam które przyjechały raczej na wakacje niż do pracy . Pieniędzy zarobiłam w brud w porównaniu do pracy w jakimś sklepie lub czymś podobnym . N tą chwilę studiuję ale miło wspominam to miejsce .
Z ręką na sercu polecam to miejsce gdyż można na prawdę dużo zarobić adekwatnie do wysiłku jaki w to włożymy
1
Czaruś 2016-09-02 13:16
Odnoszę wrażenie, że osoby piszące pozytywnie zostały za to dodatkowo wynagrodzone.
Jak można "z ręką na sercu" polecić pracę w takim miejscu innemu człowiekowi ???
Ja też pracowałem,a raczej harowałem , niejednokrotnie ponad siły , więcej niż 8 godzin dziennie. Praca jak praca, wiadomo, że nikt nie daje kasy za siedzenie, ale atmosfera pracy to masakra. Zero szacunku dla personelu!!!!!!!!
Właściciel (z pochodzenia nie Polak) operuje tekstami typu: " ty być debil", " ty nie mieć rozum". Wydziera się na kelnerki z byle powodu, poniża je, stwarzając chaos i nerwową sytuację. Niejednokrotnie taka młoda, czasami nieletnia dziewczyna popłakała sobie w kącie .
Zakwaterowanie i wyżywienie również katastrofa. Zdaję sobie sprawę, że nie przyjechałem do luksusowego apartamentu wczasowego, jednak nie spodziewałem się zapiaszczonej podłogi w pokoju i okruchów jedzenia na pościeli. Wyżywienie polega na jednym posiłku dziennie z zaznaczeniem, że nie zawsze jest czas na jego spożycie.
I ostania, pewnie najważniejsza dla wszystkich sprawa to wynagrodzenie. Można zarobić, choć stawka nie jest zbyt wygórowana, jednak napiwki wyrównują tę stratę. Trzeba jednak pamiętać, że z napiwków trzeba wyłożyć kasę na swoje wyżywienie, gdyż na ich posiłku umarłby człowiek z głodu i wyczerpania. Z wypłatą bywa różnie, ja trzymałem kwotę zgodnie z umową, ale znam osoby które zostały oszukane.
Ogólnie nie polecam pracy w tym miejscu, chyba że pieniądze przysłonią człowiekowi jego godność.
1
1234 2016-09-22 13:19
Wydaje mi się , że każde miejsce pracy co jakiś czas się zmienia i jak było kiedyś tak teraz nie musi być. Takie jest moje zdanie.
Sebastian 2016-09-22 13:24
Polecam to miejsce jeśli chce się dorobić trochę pieniążków oraz przeżyć fajny pobyt w Helu .
Mi osobiście się podobało dobrze zarobiłem i trochę za dużo jadłem bo czasem jadło się nawet po 3 posiłki .
Wydaje mi się że znam ludzi którzy tu pracowali i wypisują brednie . Większość to nieudacznicy czekający jak murzyn na kase a tak to się tylko opierd...... jak robisz tak cie robią
Pozdrawiam
1
Zostaw swoją opinię o Lwia Jama - Hel
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lwia Jama