brak logo

JAS FBG S.A.

Katowice

Opinie o JAS FBG S.A.

dj 2009-12-18 20:42:12
Firma dobra jeśli chodzi o ludzi, można w niej się wiele nauczyć ale poza tym nie ma co liczyć na duże płace. Zarabiaja tam tylko ci, którzy albo są bardzo wartościowymi pracownikami albo mają układy (ale raczej to drugie). Nieoficialna polityka firmy to zatrudnić za niewielką płacę i czekać aż człowiek sam odejdzie. Podwyżek raczej nie dają a jeśli nawet to na błyskotliwą karierę nie ma co liczyć. Ale jeśli nie masz doświadczenia a uda ci się tam dostać to dużo.. Tam pomęczysz się za 2 brutto, a inna firma z nabytym doświadczeniem i z pocałowaniem ręki da ci po roku 2-3 razy tyle.

Powyższy opis tyczy się ludzi pracujących w biurach. Jeśli jesteś zainteresowany pracą kierowcy w Transbudzie ale z umową dla JAS FBG Sp. z o.o. odradzam, na międzynarodówce zarobisz tyle ile w dobrej firmie na krajówce. Zero wolnego, zero weekendów (1 niecały w miesiącu) i kasa do niczego.
3
anonim 2011-02-17 14:14:27
NIE POLECAM AGENTOM CELNYM PRACY W TEJ FIRMIE.
DOBRĄ PENSJE MOZNA OTRZYMAĆ TYLKO DZIĘKI UKŁADOM,NIE WAŻNA JEST TWOJA WIEDZA UMIEJETNOŚCI I ZAANGAŻOWANIE W PRACY.NIESTETY KOŃCZY SIE TO TAK ŻE TRZEBA ZAROBIĆ NA SIEBIE I NA TYCH CO MAJA STANOWISKO DZIEKI UKŁADOM. BO ODPRAWY CELNE MUSI KTOS ZROBIC PRZECIEŻ. PO PEWNYM CZASIE I TAK BĘDZIESZ SZUKAŁ INNEJ PRACY ZA LEPSZE PIENIĄDZE I ZE WZGLEDU NA LEPSZĄ ATMOSFERE W PRACY.
2
anonnim 2013-04-07 00:48:36
a kto ma stanowisko dzięki układom ?
1
anonnim 2014-08-21 22:46:43
WYZYSK!!! WYZYSK!!!! WYZYSK!!!! PRACA PO 11-13 GODZ. BEZ WYNAGRODZENIA ZA NADGODZINY!!! MOŻE W KOŃCU PIP!!! BY SIĘ TYM ZAINTERESOWAŁ?????????? LUDZIE PRACUJĄCY TAM MAJĄ RODZINY DLA KTÓRYCH - NIE MAJĄ CZASU BO "PRACA" JEST WAŻNIEJSZA, STRACH PRZED ZWOLNIENIEM- ZA GROSZE ALE TO ZAWSZE COŚ!!! NIE WSPOMNĘ O ATMOSFERZE!!!!!! JAKI KRAJ TACY PRACODAWCY!!!! BRAWO!!! JAS JESTEŚCIE WIELCY!!!!!!!!!!
1
zapytanie 2014-12-16 18:53:42
a jak tam praca w biurze lub na magazynie na jas-fbg w Warszowicach napiszcie proszę
1
Była23 2015-02-11 12:35:44
Pracowalam w yej firmie jakis czas temu w spedycji krajowej oddzial wroclaw i nikomu nie polecam tej firmy to co sie tam dzieje wola o pomste do nieba zarobki 1800zl a ludzi traktuja jak smieci nowo zatrudniona osoba jest podmiotem ktora ma za zadanie dzwonic do kierowcow i ich opie..... Nawet jezeli nie jego wina plus odbieranie telefonow od klientow firmy i zgarnianie opier..... za dzialania starszych pracownikow na ktore nie mamy wplywu atmosfera jest tak zla ze naprawde czlowiekowi odechciewa sie tam pracowac. Jezeli ktos nie wierzy niech sie tam zatrudni gwarantuje ze po miesiacu bedzie szukal innej roboty. Rozmowa kwalfikacyjna to fikcja i ustanenia na niej nie maja pokrycia w rzeczywistosci.
2
yhhhh 2015-02-11 19:01:28
dodam ze w oddziale wrocław nie ma co liczyć na pomoc innych pracowników każdy ma klapki na oczach i jest wręcz oburzony jeżeli śmiesz o coś zapytać a jeżęli ci pomoże to tylko na pokaz przed kierownikiem który nie ma bladego pojęcia co się w firmie dzieje i jakimi ludźmi się otacza:) aha i proszę nie wierzyć ze po 3 miesiącach dostanie się awans i podwyżkę
3
wolf 2015-03-16 12:55:08
Kierowcy w jasie to psychole i alkoholicy !! Sami sie nazywaja niewolnikami i cos tym jest.
Bojki miedzy nimi na parkingach to norma, wsrod kierowcowc sa "kapusie" za dodatkowe 1000 zl zdaja relacje ze wszystkiego co zobacza a czasem sobie wymysla.
system pracy 4/0. Konczysz prace w sobote o 15 po 4 tygodniach w poniedzialek o 8 juz sie pakujesz do auta. Sporo sie mozna dowiedziec po jednym weekendzie w towarzystwie jaskow, troche alkocholu i zaczyna sie jazda i rozmowy kto kapuje albo kto ile prostytutek obrucil. Ja osobiscie omijam, wole z romkiem pokaleczyc ale w spokoju.
4
Fraya 2015-03-28 22:22:15
Został usunięty obraźliwy wpis na temat pewnej Pani Agnieszki, opublikowany przez "Wysokiego" 16-go marca o 15:34. Czary-mary czy zwykły strach przed paragrafem. Wg mnie można być wysokim lub niskim, ale nie można być małym.
1
obecny pracownik 2015-04-08 21:00:04
Pracuję w tej firmie od roku. Nieprawdą jest, że dostają się do tej firmy ludzie po znajomości. Stawki o wiele wyższe niż najniższa krajowa, pierwsza podwyżka po 3 miesiącach 200-300 zł brutto. Magazynier nigdzie nie zarobi tyle co tutaj, praca nie jest ciężka, wymaga uwagi, dobrej organizacji i współpracy w grupie. Kierownictwo zna się na swojej pracy, można liczyć na wsparcie, nikt nie osądza, a rozmowa to podstawa. Mam to szczęście, że pracuję na zmianie, która sobie nawzajem pomaga. Polecam pracę w tej firmie.
Piotr 2015-04-17 07:19:03
JAS FBG to oszust jeśli chodzi o palety. Od klienta dostaje nowe Epale a zwraca połamane czarne - złom paletowy. Na dodatek zaniża saldo paletowe z klientem. Nasza firma właśnie rozwiązała umowę. Niestety na podstawie palet nie można się sądzić i ukarać złodzieji.
2
Grzegorz 2015-05-19 19:17:58
Widać że firma rekrutuje na magazyn w Szczecinie.
Ktoś pracował tam może ?
Zainreresowany 2015-05-23 22:04:58
Witam. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat zarobków, umów i pracy na magazynie w Warszowicach lub Bielsku Białej?
13
ciekawa 2015-06-26 06:48:52
jas wrocław to syf jakich mało pozdrawiaenia dla grzesia karierowicza
xyz 2015-08-28 22:43:32
Oczywiście ze rotacja. Tylko szumnie w mediach mówią ze ludzie tworzą firmę, a w rzeczywistości np. jak kobieta zachodzi w ciaze to nie ma po co wracać, bo to firma antyrodzinna i nie doceniają pracowników wcale.
5
Niezadowolony 2015-10-09 14:51:21
Co do jakości usług nie mam większych zastrzeżeń, aczkolwiek, gdy coś się jednak przydarzy, to uzyskać jakiekolwiek informacje od nich, to istny kosmos. Opieszałość i olewactwo ludzi odpowiedzialnych za dysponowanie przesyłkami przekracza wszelkie normy. 3 dni walczyłem, żeby uzyskać jakiekolwiek informacje o przesyłce, która nie doszła do mojego odbiorcy. Nikt nic nie wie - czeski film! A dodzwonić się do jakiegoś oddziało (szczególnie w Łodzi) graniczy z niemożliwością!
edi 2015-11-26 11:29:06
kiedyś pracowałem jako agent celny, żenujące zarobki, dochod robi się na ludziach, nie polecam. Jak ktoś nie ma pracy zadnej to wtedy w ostateczności.
1
Domin 2015-12-19 11:26:27
Tak jak państwo mówią układay układy i jeszcze raz układy!
Jeśli chodzi o zarobki to nie mozna narzekać ale męczą właśnie te układy gdy robi się to samo co inni pracownicy jasa ci co zostali przyjeci po znajomosci premie przyznaja tylko im nie liczy sie zangazowanie innych osób. Po prostu jeśli smarujesz dupcie długiemu to wychodzisz na plus
4
stary pracownik 2015-12-20 22:35:27
Guzik prawda. Otwarta rekrutacje prowadzą na takie stanowiska jak juz nie maja nikogo wsadzic. Inne stanowiska nawet nie sa oglaszane nigdzie bo zaraz koleżanka kierownik czy dyrektor.
2
Anonim 2015-12-21 18:17:56
Zgadzam się z poprzednikami. Wyzysk, praca na stanowisku administracyjnym - ogrom nadgodzin niezapłaconych i tylko ściemy szefa! Jak się upomnisz o swoje to w konsekwencji odpowiedź brzmi - wie Pan ile osób jest na Pana miejsce?!!! i wszystko po cichu, W GRAFIKU ŚLADU NIE MA!!! Uszkodzony towar streczowany i wysyłany dalej bez jakichkolwiek adnotacji - oczywiście szef nic nie wie! Chora rywalizacja, i manipulacja - szef nic nie wie!!! oczywiście Cicho-ciemny szef o wszystkim wie !!! Ludzie nie bądźcie ślepi przecież jaki Pan taki kram!! Hipokryzja w najbardziej wyrafinowanej i dyplomatycznej postaci!!!
4
Przeszlosc 2015-12-21 18:45:16
Bo się wstydzą !
Przeszlosc 2015-12-21 18:55:53
Dużo nadgodzin - niezapłaconych a wymuszonych, niskie płace i premie nieadekwatne do ilości obowiązków i czasu spędzonego w firmie. Atmosfera bywa dziwna, wszystko zależy od okresu, nadmiar stresu nikomu nie służy a jest go sporo. Opieprz od szefa chyba tylko po to żeby był - czasami nie wiadomo o co chodzi. Albo jesteś posłuszny i tyrasz da dwóch - albo do widzenia (tzn. sam masz się zwolnić )
3
xyz 2016-02-17 21:44:11
Dajcie sobie spokój z ta firma. Ludzie z niej odchodzą. Kiedys ta firma miała prestiż. Dzis na wyższych stanowiskach sa ludzie, przez których firma dużo traci.
5
byly 2016-03-11 22:14:10
Wynagrodzenie jest zawsze w terminie albo i wcześniej. Jednak pracuje sie coraz gorzej. Ludzie sa beznadziejni, bo tych co sie znimi pracowalo fajnie to juz nie ma.
5
byly 2016-03-15 23:26:16
Ogłoszenia są ale ile osób sie tak zostalo tam do pracy? Jedno wielkie kumoterstwo. Mamusie, córeczki, kuzynki - pelno tego tam.
1
do hemek 2016-03-16 11:50:13
Hemek nie w każde rodzinie jest agent celny
albert1 2016-03-19 20:00:46
Wysyłać oczywiście każdy moze, tylko co komu z wyslania? Tam trafia bardzo dużo cv a i tak rzadko sa przyjmowane osoby z rozmów. Ogłoszenia pojawiają sie wtedy kiedy nie maja kogo obsadzić albo jak jest czesta rotacja.
2
aaa 2016-04-29 15:18:10
ODRADZAM agentom celnym prace w Krakowie. Omijajcie z daleka!
2
aaa 2016-04-30 10:20:22
przyjazna atmosfera to wsród tych którzy sa przyjęci po znajomosci , rodzin itd., a jesli nie masz pleców to robisz za siebie i za nich , zapomnij o dobrej atmosferze w pracy
5
aaa 2016-05-07 09:58:28
Aldona chyba niewiele wiesz
2
Xena 2016-07-07 13:16:56
Odradzam pracę w agencji celnej w Szczecinie, kierowniczka chce dodryfować na zwolnieniach lekarskich do emeryturki, nie kryje się z tym i szuka jelenia żeby za nią robił , agencja dwuosobowa więc jeleń będzie robił za dwoje, pensja cieniutka, wymagają bycia alfa i omegą ( księgową , kadrową i agentem) za marne grosze, każdy stamtąd ucieka prędzej czy później, wielka rotacja.
4
aaa 2016-08-23 01:34:50
W Krakowie agencja celna upada , ale cała załoga poszła do DTA - wiec tam bedzie to samo........ludzie ci sami i przyzwyczajenia tez
1
czytacz 2016-08-31 09:16:13
jeszcze takiej marketingowej bzdury nie czytalem.
jeśli miała za zadanie wybielić pracę w tej firmie to trzeba parę błędów zrobić a nie c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] polszczyzną
Gosia Katowice 2016-09-27 19:25:22
Pracuje 5 lat.jeszcze sie niezdarzylo żeby wypłata była nie na czas. Ale ludzie bzdury tu wypisują to szok.
1
eoe 2016-09-27 23:16:52
No dobrze, ale pewnie i tak zapewniają zarobki adekwatne do posiadanych kwalifikacji @diakakao, czyż nie? Nie ukrywam, że wysokość stawek mnie najbardziej interesuje, bo w końcu oprócz podstawy są jeszcze premie
Zostaw swoją opinię o JAS FBG S.A. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JAS FBG S.A.