brak logo

JAS FBG S.A.

Katowice

Opinie o JAS FBG S.A.

Zainreresowany 2015-05-23 22:04
Witam. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat zarobków, umów i pracy na magazynie w Warszowicach lub Bielsku Białej?
22
ciekawa 2015-06-26 06:48
jas wrocław to syf jakich mało pozdrawiaenia dla grzesia karierowicza
3
xyz 2015-08-28 22:43
Oczywiście ze rotacja. Tylko szumnie w mediach mówią ze ludzie tworzą firmę, a w rzeczywistości np. jak kobieta zachodzi w ciaze to nie ma po co wracać, bo to firma antyrodzinna i nie doceniają pracowników wcale.
10
Niezadowolony 2015-10-09 14:51
Co do jakości usług nie mam większych zastrzeżeń, aczkolwiek, gdy coś się jednak przydarzy, to uzyskać jakiekolwiek informacje od nich, to istny kosmos. Opieszałość i olewactwo ludzi odpowiedzialnych za dysponowanie przesyłkami przekracza wszelkie normy. 3 dni walczyłem, żeby uzyskać jakiekolwiek informacje o przesyłce, która nie doszła do mojego odbiorcy. Nikt nic nie wie - czeski film! A dodzwonić się do jakiegoś oddziało (szczególnie w Łodzi) graniczy z niemożliwością!
edi 2015-11-26 11:29
kiedyś pracowałem jako agent celny, żenujące zarobki, dochod robi się na ludziach, nie polecam. Jak ktoś nie ma pracy zadnej to wtedy w ostateczności.
3
Domin 2015-12-19 11:26
Tak jak państwo mówią układay układy i jeszcze raz układy!
Jeśli chodzi o zarobki to nie mozna narzekać ale męczą właśnie te układy gdy robi się to samo co inni pracownicy jasa ci co zostali przyjeci po znajomosci premie przyznaja tylko im nie liczy sie zangazowanie innych osób. Po prostu jeśli smarujesz dupcie długiemu to wychodzisz na plus
7
stary pracownik 2015-12-20 22:35
Guzik prawda. Otwarta rekrutacje prowadzą na takie stanowiska jak juz nie maja nikogo wsadzic. Inne stanowiska nawet nie sa oglaszane nigdzie bo zaraz koleżanka kierownik czy dyrektor.
3
Anonim 2015-12-21 18:17
Zgadzam się z poprzednikami. Wyzysk, praca na stanowisku administracyjnym - ogrom nadgodzin niezapłaconych i tylko ściemy szefa! Jak się upomnisz o swoje to w konsekwencji odpowiedź brzmi - wie Pan ile osób jest na Pana miejsce?!!! i wszystko po cichu, W GRAFIKU ŚLADU NIE MA!!! Uszkodzony towar streczowany i wysyłany dalej bez jakichkolwiek adnotacji - oczywiście szef nic nie wie! Chora rywalizacja, i manipulacja - szef nic nie wie!!! oczywiście Cicho-ciemny szef o wszystkim wie !!! Ludzie nie bądźcie ślepi przecież jaki Pan taki kram!! Hipokryzja w najbardziej wyrafinowanej i dyplomatycznej postaci!!!
6
Przeszlosc 2015-12-21 18:45
Bo się wstydzą !
Przeszlosc 2015-12-21 18:55
Dużo nadgodzin - niezapłaconych a wymuszonych, niskie płace i premie nieadekwatne do ilości obowiązków i czasu spędzonego w firmie. Atmosfera bywa dziwna, wszystko zależy od okresu, nadmiar stresu nikomu nie służy a jest go sporo. Opieprz od szefa chyba tylko po to żeby był - czasami nie wiadomo o co chodzi. Albo jesteś posłuszny i tyrasz da dwóch - albo do widzenia (tzn. sam masz się zwolnić )
4
xyz 2016-02-17 21:44
Dajcie sobie spokój z ta firma. Ludzie z niej odchodzą. Kiedys ta firma miała prestiż. Dzis na wyższych stanowiskach sa ludzie, przez których firma dużo traci.
10
byly 2016-03-11 22:14
Wynagrodzenie jest zawsze w terminie albo i wcześniej. Jednak pracuje sie coraz gorzej. Ludzie sa beznadziejni, bo tych co sie znimi pracowalo fajnie to juz nie ma.
9
byly 2016-03-15 23:26
Ogłoszenia są ale ile osób sie tak zostalo tam do pracy? Jedno wielkie kumoterstwo. Mamusie, córeczki, kuzynki - pelno tego tam.
3
do hemek 2016-03-16 11:50
Hemek nie w każde rodzinie jest agent celny
albert1 2016-03-19 20:00
Wysyłać oczywiście każdy moze, tylko co komu z wyslania? Tam trafia bardzo dużo cv a i tak rzadko sa przyjmowane osoby z rozmów. Ogłoszenia pojawiają sie wtedy kiedy nie maja kogo obsadzić albo jak jest czesta rotacja.
3
aaa 2016-04-29 15:18
ODRADZAM agentom celnym prace w Krakowie. Omijajcie z daleka!
2
aaa 2016-04-30 10:20
przyjazna atmosfera to wsród tych którzy sa przyjęci po znajomosci , rodzin itd., a jesli nie masz pleców to robisz za siebie i za nich , zapomnij o dobrej atmosferze w pracy
6
aaa 2016-05-07 09:58
Aldona chyba niewiele wiesz
3
Xena 2016-07-07 13:16
Odradzam pracę w agencji celnej w Szczecinie, kierowniczka chce dodryfować na zwolnieniach lekarskich do emeryturki, nie kryje się z tym i szuka jelenia żeby za nią robił , agencja dwuosobowa więc jeleń będzie robił za dwoje, pensja cieniutka, wymagają bycia alfa i omegą ( księgową , kadrową i agentem) za marne grosze, każdy stamtąd ucieka prędzej czy później, wielka rotacja.
4
aaa 2016-08-23 01:34
W Krakowie agencja celna upada , ale cała załoga poszła do DTA - wiec tam bedzie to samo........ludzie ci sami i przyzwyczajenia tez
1
czytacz 2016-08-31 09:16
jeszcze takiej marketingowej bzdury nie czytalem.
jeśli miała za zadanie wybielić pracę w tej firmie to trzeba parę błędów zrobić a nie c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] polszczyzną
Gosia Katowice 2016-09-27 19:25
Pracuje 5 lat.jeszcze sie niezdarzylo żeby wypłata była nie na czas. Ale ludzie bzdury tu wypisują to szok.
6
eoe 2016-09-27 23:16
No dobrze, ale pewnie i tak zapewniają zarobki adekwatne do posiadanych kwalifikacji @diakakao, czyż nie? Nie ukrywam, że wysokość stawek mnie najbardziej interesuje, bo w końcu oprócz podstawy są jeszcze premie
pracownik 2017-01-07 00:09
W firmie jedno wielkie kumoterstwo i kolesiostwo. Atmosfera beznadziejna - potwierdzam, płace nędzne chyba ze jesteś zatrudnina/y po znajomości to dostaniesz premię. Najchętniej przyjmują stażystów bo urząd pracy finansuje i za darmo mogą tyrać.
Można by dużo pisać, ale jak będą tak traktować pracowników , to nie wróżę im sukcesów.
Już mają problem z znalezieniem pracowników. Nie pomogą pracownicy z Ukrainy czy stażyści.
Ogólnie nie polecam!!! SZkoda zdrowiwia i czasu - omijać szerokim łukiem tą firmę.
6
Shilla 2017-01-09 22:00
Witam. Czy ktoś mógł by się wypowiedzieć nt. pracy na stanowisku administracyjnym w Oltarzewie?
1
Lola 2017-01-22 20:05
Pierwsze słyszę, że Jas zwalnia po powrocie z macierzyńskiego - znam kilka dziewczyn, które tam pracują lub pracowały i wracały tam bez problemu, nawet po 2 ciazach. Ta opinia jest nieprawdziwa.
4
zxc 2017-02-05 19:53
A ile znasz.takich ktorym umowy nie.dali albo dali wypowiedzenie. firma juz nie to.co kiedys.
4
Ja 2017-02-27 11:18
Tak
Alicja 2017-03-01 12:25
A widzieliście nowe oferty pracy? Któraś spełniła Wasze oczekiwania? ;)
krzychoo 2017-03-02 12:21
witam.
Jak wyglada sprawa jeżeli chodzi o stanowisko Referent ds. Informatyki? Chodzi mi zarówno o obowiązki jak i zarobki.
Alicja 2017-03-02 12:40
@krzychoo, zastanawiasz się nad aplikacją?
krzychoo 2017-03-02 13:47
tak.
1
Alicja 2017-03-02 13:54
@krzychoo w takim razie mam nadzieję, że ktoś tutaj podzieli się z Tobą przydatną informacją. Ja uważam, że zawsze warto aplikować :) Więcej informacji na temat warunków pracy, wynagrodzenia dowiesz się podczas rozmowy z pracodawcą.
1
xyz 2017-03-10 14:34
Nie ma mowy, chyba ze jest to pracownik zatrudniony jeszcze z jastrzebskiej zalogi I ma lat 50 hehe.
1
Seba 2017-04-01 20:17
Czytając opinie na forum zaraz po zatrudnieniu się w w.w firmie nie sądziłem że jest aż tak źle jak się tu co niektórzy wypowiadają. Niestety prawda pokrywa się z wypowiedziami niektórych osób z tego forum. Wyzysk, kolesiowskie układy, źle zarządzane oddziały. Do tego zmiany z dnia na dzień. Przewoźnicy uciekają po tygodniu. Firma centralnie zarządzana bardzo dobrze lecz nie obchodzi nikogo w centrali co się dzieje w oddziałach (do dnia "niezapowiedzianego" audytu o którym wiadomo na tydzień przed i wszyscy mają udawać zadowolonych). Kierownictwo w oddziałach nie umie motywować pracowników, tylko ich opier*****, nie przejmują się człowiekiem. Zarobki jak w McDonalds.
3
Alicja 2017-04-03 11:04
@Seba, a ile już pracujesz w JAS FBG S.A.? I co możesz napisać o plusach w pracy?
kloshard 2017-04-09 13:30
Może ktoś napisać coś o Agencji Celnej w Olsztynie ??? Bo aplikowałem do pierwszej rekrutacji w marcu, ale chyba nic z niej nie wyszło ogólnie ( nikt z aplikujących nie wstrzelił się chyba z oczekiwanymi zarobkami , :-) ) bo na początku kwietnia znowu dali ogłoszenie o naborze na Olsztyn. Złożyłem jeszcze raz ale chętnie poczytam opinie innych.
kaska 2017-04-27 15:49
Pytasz jakie plusy -żadne , chyba że ty znasz jakieś plusy to chętnie poczytam, wynajmują mój transport do przewozu i jakoś przez tyle lat żadnych plusików bym im nie dała,
karmazyn 2017-04-28 19:20
Agencja celna we Wrocku Karmelkowa jak tam ?
Obecny 2017-05-01 21:17
Bardzo.sie.pozmienialo w firmie na gorsze. W centrali w katowicach jest bajzel, w niektorych dzialach kierownik robi co chce a dyrektor maw nosie bo chce.miec swiety spokoj. Na placowkach tez juz minely czasy fajnej pracy kiedy szlo sie z.ochota do pracy. Niektorzy mogliby juz isc na emeryture a inni niech sobie.przypomna jak zaczynali a nie tylko wyzywac sie na kims. Firma zenada na ta chwile.
8
Alicja 2017-05-16 09:44
@Obecny piszesz, że w firmie JAS FBG S.A. pozmieniało się na gorsze. Jak myślisz, co może być powodem zmian, o których wspominasz? Piszesz również o 'wyżywaniu' się na innych. Co masz konkretnie na myśli? Czy spotkała Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja?
kaska 2017-05-17 09:32
kim ty Alicjo byłaś w tej firmie ,że ją tak chwalisz,jaką funkcje tam pełniłaś.może z pieniędzy,które urywacie ludziom za prace jadłaś z nimi picce zamawiane za nasze
1
Alicja 2017-05-17 09:48
@kaska nie współpracuję z JAS FBG S.A. Jestem redaktorem Serwisu GoWork.pl Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej na temat mojego zadania, najedź myszką na ikonkę mikrofonu obok mojego nicka. Chętnie również poznaję Wasze opinie na temat pracy w JAS FBG S.A.
3
Mint 2017-07-18 00:15
Jeździłem w jasie i powiem tak: nieźle to wszystko było dopóki nie dochodziło do spraw finansowych... wiadomo zawsze o kasę chodzi. Sytuację miałem taką, że moja fv opiewa na 200zl a oni dla mnie 20tys i jakaś wielka pani kierownik nie zgadzał się na wzajemne potrącenie tylko upierała się żebym ja najpierw zapłacił to ona wtedy też mi przeleje. Pani Aneta, bardzo nieprzyjemna osoba. Dlatego tez współpraca zakończona i teraz jeżdżę gdzie indziej.
2
Żaneta 2017-08-02 21:48
Generalnie zarobki słabe jak na jedną z najlepszych spedycji w kraju. Podwyżka obiecywana przez kierownika przyznana bez negocjacji i jakichkolwiek rozmów z pracownikiem (stawka nadal beznadziejna). Traktowanie w oddziałach z podziałem na równych i równiejszych - jeśli chodzi o zarobki - również.
Osobiście po lekko ponad pół roku pracy zaczęłam szukać już czegoś nowego.
Jedynie kasa na czas.
2
Balu 2017-08-04 04:56
Człowieku 4 lata pracuję w tej firmie jako magazynier i nie polecam nikomu zarobki niskie traktują cie jak śmiecia nie polecam nikomu ludzie przychodzą i odchodzą
5
Alicja 2017-08-16 19:54
Obecnie JAS FBG S.A. poszukuje kandydatów na wiele stanowisk, m.in. poszukują Referenta ds. Informatyki w swoim oddziale w Katowicach. Czy ktoś z was pracował w tym mieście? Pracodawca oferuje możliwość rozwoju, wspomina o szkoleniach dla pracowników. Jak to wygląda w praktyce? Czy praca w tej firmie pozwoli podnosić swoje kwalifikacje?
Klara 2017-08-17 14:19
@Alicja
Też mi tak obiecywano- szkolenia, rozwój itd
Póki co przez ponad rok byłam na jednym szkoleniu w ogóle z reszta niedotyczącym mojej pracy.
Chyba że tyranie za innych to może rozwój..
1
gucio 2017-09-04 22:56
Witam mam zapytanie czy warto zkładać ofertę pracy na magazynie w Poznaniu jest oferta jaka kasa, atmosfera i socjal czy warto startować w tej firmie
Alicja 2017-09-18 14:00
@Klara - a czy możesz napisać więcej o swoich doświadczeniach związanych z pracą w JAS FBG? Rozumiem, że nie jesteś zadowolona z ilości szkoleń w ramach Twojego stanowiska, tak? A jak oceniasz pozostałe warunki zatrudnienia? Czy firma zatrudnia swoich pracowników w ramach umowy o pracę? Czy oprócz podstawowego wynagrodzenia pracodawca zapewnia dodatkowe benefity, na przykład w postaci prywatnego pakietu medycznego? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.
Zostaw swoją opinię o JAS FBG S.A. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JAS FBG S.A.