Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o JAS FBG S.A.

Pracowałeś w firmie JAS FBG S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
dj - 2009-12-18 20:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma dobra jeśli chodzi o ludzi, można w niej się wiele nauczyć ale poza tym nie ma co liczyć na duże płace. Zarabiaja tam tylko ci, którzy albo są bardzo wartościowymi pracownikami albo mają układy (ale raczej to drugie). Nieoficialna polityka firmy to zatrudnić za niewielką płacę i czekać aż człowiek sam odejdzie. Podwyżek raczej nie dają a jeśli nawet to na błyskotliwą karierę nie ma co liczyć. Ale jeśli nie masz doświadczenia a uda ci się tam dostać to dużo.. Tam pomęczysz się za 2 brutto, a inna firma z nabytym doświadczeniem i z pocałowaniem ręki da ci po roku 2-3 razy tyle.

Powyższy opis tyczy się ludzi pracujących w biurach. Jeśli jesteś zainteresowany pracą kierowcy w Transbudzie ale z umową dla JAS FBG Sp. z o.o. odradzam, na międzynarodówce zarobisz tyle ile w dobrej firmie na krajówce. Zero wolnego, zero weekendów (1 niecały w miesiącu) i kasa do niczego.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-02-17 14:14:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
NIE POLECAM AGENTOM CELNYM PRACY W TEJ FIRMIE.
DOBRĄ PENSJE MOZNA OTRZYMAĆ TYLKO DZIĘKI UKŁADOM,NIE WAŻNA JEST TWOJA WIEDZA UMIEJETNOŚCI I ZAANGAŻOWANIE W PRACY.NIESTETY KOŃCZY SIE TO TAK ŻE TRZEBA ZAROBIĆ NA SIEBIE I NA TYCH CO MAJA STANOWISKO DZIEKI UKŁADOM. BO ODPRAWY CELNE MUSI KTOS ZROBIC PRZECIEŻ. PO PEWNYM CZASIE I TAK BĘDZIESZ SZUKAŁ INNEJ PRACY ZA LEPSZE PIENIĄDZE I ZE WZGLEDU NA LEPSZĄ ATMOSFERE W PRACY.
zdjecie uzytkownika
anonnim - 2013-04-07 00:48:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a kto ma stanowisko dzięki układom ?
zdjecie uzytkownika
anonnim - 2014-08-21 22:46:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
WYZYSK!!! WYZYSK!!!! WYZYSK!!!! PRACA PO 11-13 GODZ. BEZ WYNAGRODZENIA ZA NADGODZINY!!! MOŻE W KOŃCU PIP!!! BY SIĘ TYM ZAINTERESOWAŁ?????????? LUDZIE PRACUJĄCY TAM MAJĄ RODZINY DLA KTÓRYCH - NIE MAJĄ CZASU BO "PRACA" JEST WAŻNIEJSZA, STRACH PRZED ZWOLNIENIEM- ZA GROSZE ALE TO ZAWSZE COŚ!!! NIE WSPOMNĘ O ATMOSFERZE!!!!!! JAKI KRAJ TACY PRACODAWCY!!!! BRAWO!!! JAS JESTEŚCIE WIELCY!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
zapytanie - 2014-12-16 18:53:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jak tam praca w biurze lub na magazynie na jas-fbg w Warszowicach napiszcie proszę
zdjecie uzytkownika
Była23 - 2015-02-11 12:35:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowalam w yej firmie jakis czas temu w spedycji krajowej oddzial wroclaw i nikomu nie polecam tej firmy to co sie tam dzieje wola o pomste do nieba zarobki 1800zl a ludzi traktuja jak smieci nowo zatrudniona osoba jest podmiotem ktora ma za zadanie dzwonic do kierowcow i ich opie..... Nawet jezeli nie jego wina plus odbieranie telefonow od klientow firmy i zgarnianie opier..... za dzialania starszych pracownikow na ktore nie mamy wplywu atmosfera jest tak zla ze naprawde czlowiekowi odechciewa sie tam pracowac. Jezeli ktos nie wierzy niech sie tam zatrudni gwarantuje ze po miesiacu bedzie szukal innej roboty. Rozmowa kwalfikacyjna to fikcja i ustanenia na niej nie maja pokrycia w rzeczywistosci.
zdjecie uzytkownika
yhhhh - 2015-02-11 19:01:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
dodam ze w oddziale wrocław nie ma co liczyć na pomoc innych pracowników każdy ma klapki na oczach i jest wręcz oburzony jeżeli śmiesz o coś zapytać a jeżęli ci pomoże to tylko na pokaz przed kierownikiem który nie ma bladego pojęcia co się w firmie dzieje i jakimi ludźmi się otacza:) aha i proszę nie wierzyć ze po 3 miesiącach dostanie się awans i podwyżkę
zdjecie uzytkownika
wolf - 2015-03-16 12:55:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Kierowcy w jasie to psychole i alkoholicy !! Sami sie nazywaja niewolnikami i cos tym jest.
Bojki miedzy nimi na parkingach to norma, wsrod kierowcowc sa "kapusie" za dodatkowe 1000 zl zdaja relacje ze wszystkiego co zobacza a czasem sobie wymysla.
system pracy 4/0. Konczysz prace w sobote o 15 po 4 tygodniach w poniedzialek o 8 juz sie pakujesz do auta. Sporo sie mozna dowiedziec po jednym weekendzie w towarzystwie jaskow, troche alkocholu i zaczyna sie jazda i rozmowy kto kapuje albo kto ile prostytutek obrucil. Ja osobiscie omijam, wole z romkiem pokaleczyc ale w spokoju.
zdjecie uzytkownika
Fraya - 2015-03-28 22:22:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Został usunięty obraźliwy wpis na temat pewnej Pani Agnieszki, opublikowany przez "Wysokiego" 16-go marca o 15:34. Czary-mary czy zwykły strach przed paragrafem. Wg mnie można być wysokim lub niskim, ale nie można być małym.
zdjecie uzytkownika
obecny pracownik - 2015-04-08 21:00:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w tej firmie od roku. Nieprawdą jest, że dostają się do tej firmy ludzie po znajomości. Stawki o wiele wyższe niż najniższa krajowa, pierwsza podwyżka po 3 miesiącach 200-300 zł brutto. Magazynier nigdzie nie zarobi tyle co tutaj, praca nie jest ciężka, wymaga uwagi, dobrej organizacji i współpracy w grupie. Kierownictwo zna się na swojej pracy, można liczyć na wsparcie, nikt nie osądza, a rozmowa to podstawa. Mam to szczęście, że pracuję na zmianie, która sobie nawzajem pomaga. Polecam pracę w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2015-04-17 07:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
JAS FBG to oszust jeśli chodzi o palety. Od klienta dostaje nowe Epale a zwraca połamane czarne - złom paletowy. Na dodatek zaniża saldo paletowe z klientem. Nasza firma właśnie rozwiązała umowę. Niestety na podstawie palet nie można się sądzić i ukarać złodzieji.
zdjecie uzytkownika
Grzegorz - 2015-05-19 19:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widać że firma rekrutuje na magazyn w Szczecinie.
Ktoś pracował tam może ?
zdjecie uzytkownika
Zainreresowany - 2015-05-23 22:04:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat zarobków, umów i pracy na magazynie w Warszowicach lub Bielsku Białej?
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2015-06-26 06:48:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jas wrocław to syf jakich mało pozdrawiaenia dla grzesia karierowicza
zdjecie uzytkownika
Fefe - 2015-07-21 03:01:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz JAS_FBG znowu ruszylo z rekrutacją i to na kilka miast, poszukują pracowników technicznych do spraw utrzymania budynków, koordynatora spedycji krajowej, specjalisty do spraw handlowych - branża TSL, agentów celnych, czy magazynierów - operatorów wózków widłowych, jest w czym wybierać. Ciekawe tylko, czy to taki rozwój, czy jednak rotacje.
zdjecie uzytkownika
Fefe - 2015-07-21 03:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz JAS_FBG znowu ruszylo z rekrutacją i to na kilka miast, poszukują pracowników technicznych do spraw utrzymania budynków, koordynatora spedycji krajowej, specjalisty do spraw handlowych - branża TSL, agentów celnych, czy magazynierów - operatorów wózków widłowych, jest w czym wybierać. Ciekawe tylko, czy to taki rozwój, czy jednak rotacje.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-08-28 22:43:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oczywiście ze rotacja. Tylko szumnie w mediach mówią ze ludzie tworzą firmę, a w rzeczywistości np. jak kobieta zachodzi w ciaze to nie ma po co wracać, bo to firma antyrodzinna i nie doceniają pracowników wcale.
zdjecie uzytkownika
pilotomierz - 2015-08-29 02:21:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@xyz o atmosferze w firmie zawsze decydują ludzie. Ale nie można odmawiać kobiecie szczęścia tylko dlatego że jest w ciąży i przez to nie należy jej się zatrudnienie w firmie. Potem dziwić się, że jest mały przyrost naturalny. Szukają kogoś na stanowisko referenta, ale nic nie napisali o zarobkach, a szkoda.
zdjecie uzytkownika
Niezadowolony - 2015-10-09 14:51:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co do jakości usług nie mam większych zastrzeżeń, aczkolwiek, gdy coś się jednak przydarzy, to uzyskać jakiekolwiek informacje od nich, to istny kosmos. Opieszałość i olewactwo ludzi odpowiedzialnych za dysponowanie przesyłkami przekracza wszelkie normy. 3 dni walczyłem, żeby uzyskać jakiekolwiek informacje o przesyłce, która nie doszła do mojego odbiorcy. Nikt nic nie wie - czeski film! A dodzwonić się do jakiegoś oddziało (szczególnie w Łodzi) graniczy z niemożliwością!
zdjecie uzytkownika
ala - 2015-10-28 17:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak firma moze byc nastawiona antyrdzinnie, troche tego nie rozumiem, przeciez pracodawca nie moze kobiety w ciazy zwolnic, poza tym jezeli ktos byl zatrudniony na czas okreslony i wypadlo tak ze kobieta bedaca na wychowawczym przed upywem umowy,przyszla do pracy a zkoncem umowy nie zostala jej ta umow aprzedluzona
zdjecie uzytkownika
edi - 2015-11-26 11:29:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kiedyś pracowałem jako agent celny, żenujące zarobki, dochod robi się na ludziach, nie polecam. Jak ktoś nie ma pracy zadnej to wtedy w ostateczności.
zdjecie uzytkownika
wirtualna j. - 2015-11-26 14:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Edi żadna praca nie jest ostatecznością, każda jest szanse. tylko od ciebie jak ją wykorzystasz, a na każdym stanowisku można odnieść sukces. ja też chcę do nich iść na agenta celnego. mam już wymagany wpis na listę agentów celnych i wymaganą motywację więc startuję i to z radością, tobie też polecam
zdjecie uzytkownika
KierowcaFiata - 2015-11-28 22:14:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mocne słowa @edi, ale tak to można mówić też o telewizorze który się komuś psuje po tygodniu. Czytam oferty, a prace w branży celnej bardzo lubię i nie uważam jak Ty
zdjecie uzytkownika
eoe - 2015-12-01 01:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tez patrzyłem na tą oferte jako agent cely, tylko, że do Krakowa, wydaje mi się,że tam są w ogóle troche lepsze stawki jednak. No i system premiowy jest.
zdjecie uzytkownika
klik - 2015-12-03 12:20:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no warunki sa niezle, fajnie ze oferuja to stabilne zatrudnienia w oparciu o umowe o prace. jednak to jest dosyc istotne w tych czasach jesli ubiegamy sie o jakies stanowisko
zdjecie uzytkownika
Domin - 2015-12-19 11:26:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak jak państwo mówią układay układy i jeszcze raz układy!
Jeśli chodzi o zarobki to nie mozna narzekać ale męczą właśnie te układy gdy robi się to samo co inni pracownicy jasa ci co zostali przyjeci po znajomosci premie przyznaja tylko im nie liczy sie zangazowanie innych osób. Po prostu jeśli smarujesz dupcie długiemu to wychodzisz na plus
zdjecie uzytkownika
grzesiek - 2015-12-19 23:38:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może są układy i zatrudnianie po znajomości, ale jednak firma prowadzi otwartą rekrutację. Mają wiele ofert, ale dla mnie najciekawsza jest ta na kierowcę międzynarodowego.
zdjecie uzytkownika
stary pracownik - 2015-12-20 22:35:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Guzik prawda. Otwarta rekrutacje prowadzą na takie stanowiska jak juz nie maja nikogo wsadzic. Inne stanowiska nawet nie sa oglaszane nigdzie bo zaraz koleżanka kierownik czy dyrektor.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-12-21 18:17:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [wolf - 2015-03-16 12:55:08]:
Zgadzam się z poprzednikami. Wyzysk, praca na stanowisku administracyjnym - ogrom nadgodzin niezapłaconych i tylko ściemy szefa! Jak się upomnisz o swoje to w konsekwencji odpowiedź brzmi - wie Pan ile osób jest na Pana miejsce?!!! i wszystko po cichu, W GRAFIKU ŚLADU NIE MA!!! Uszkodzony towar streczowany i wysyłany dalej bez jakichkolwiek adnotacji - oczywiście szef nic nie wie! Chora rywalizacja, i manipulacja - szef nic nie wie!!! oczywiście Cicho-ciemny szef o wszystkim wie !!! Ludzie nie bądźcie ślepi przecież jaki Pan taki kram!! Hipokryzja w najbardziej wyrafinowanej i dyplomatycznej postaci!!!
zdjecie uzytkownika
Przeszlosc - 2015-12-21 18:45:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pilotomierz - 2015-08-29 02:21:53]:
Bo się wstydzą !
zdjecie uzytkownika
Przeszlosc - 2015-12-21 18:55:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dużo nadgodzin - niezapłaconych a wymuszonych, niskie płace i premie nieadekwatne do ilości obowiązków i czasu spędzonego w firmie. Atmosfera bywa dziwna, wszystko zależy od okresu, nadmiar stresu nikomu nie służy a jest go sporo. Opieprz od szefa chyba tylko po to żeby był - czasami nie wiadomo o co chodzi. Albo jesteś posłuszny i tyrasz da dwóch - albo do widzenia (tzn. sam masz się zwolnić )
zdjecie uzytkownika
ala - 2015-12-29 17:55:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobrze, przyjmijmy ze tak jest z tego co piszecie, wiec pytam tez dlaczego nic z tym nie zrobicie, czy nie mozecie szczerze o tym wszystkim porozmawiac z szefem i wyjasnic
zdjecie uzytkownika
werfg - 2016-02-13 20:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej widze ze od dawna nikt tu nie pisal..a sa teraz od nich oferty pracy jakby ktos byl zainteresowany..np.na kierownice miedzynrrdowoego i krajowego oferuja nowoczesny tabor przyjazną atmosferę pracy
zdjecie uzytkownika
kssp - 2016-02-15 21:45:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawsze marzyłem aby zostać kierownicą @werfg :) A tak na poważnie, to musisz posiadać dwuletnie doświadczenie na stanowisku kierowcy kat. C+E w ruchu międzynarodowym aby się dostać.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-02-17 21:44:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dajcie sobie spokój z ta firma. Ludzie z niej odchodzą. Kiedys ta firma miała prestiż. Dzis na wyższych stanowiskach sa ludzie, przez których firma dużo traci.
zdjecie uzytkownika
indp - 2016-02-17 21:48:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
xyz co według ciebie jest największym prowodyrem takich sytuacji ? zAstanawiałem sie nad podjęciem pracy jako agent celny u nich, ale teraz takich pracowników akurat nie poszukują.
zdjecie uzytkownika
adek - 2016-02-19 22:11:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
indp, niedawno poszukiwali w Legnicy, może nadal szukaja. Na agenta celnego tutaj oczywiście trzeba byc po kursie na agenta, a także posiadac co najmniej 2 lata doświadczenia.
zdjecie uzytkownika
Dawid - 2016-02-29 20:07:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szukają ciągle, co trochę mnie dziwi, bo oferta na agenta celnego obecna jest tu od grudnia. Podejrzewam, że może już kogoś mają, stąd brak odzewu na wysłane CV
zdjecie uzytkownika
bartosz_ - 2016-03-08 21:48:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Posiadanie 2 letniego doświadczenia nie stanowi aż tak dużego wymogu do spełnienia. Normalnie oczekują dużo wyższego, ale wiecie czy wypłata pojawia się w terminie? Dzięki
zdjecie uzytkownika
byly - 2016-03-11 22:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wynagrodzenie jest zawsze w terminie albo i wcześniej. Jednak pracuje sie coraz gorzej. Ludzie sa beznadziejni, bo tych co sie znimi pracowalo fajnie to juz nie ma.
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2016-03-12 18:43:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@byly no ale ludzie raz sa raz ich nie ma. Możliwe, że pojawią się nowi, lepsi, bo firma prowadzi teraz dużą rekrutację do siebie na specjalistów ds. sprzedaży usług spedycji lotniczej i morskiej. Sam się interesuję tą ofertą na Szczecin. Wymagają co najmniej 3 letniego, popartego sukcesami doświadczenia w sprzedaży usług spedycji lotniczej i morskiej. Dobrze, że to posiadam :)
zdjecie uzytkownika
byly - 2016-03-15 23:26:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogłoszenia są ale ile osób sie tak zostalo tam do pracy? Jedno wielkie kumoterstwo. Mamusie, córeczki, kuzynki - pelno tego tam.
zdjecie uzytkownika
Hemek - 2016-03-16 10:06:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli pełno tam tego @byly to raczej by nie szukali osób z zewnątrz tak jak to robią teraz tylko zatrudniali swoich krewnych. Tak to mam możliwość zostania u nich agentem celnym. Wymagają roku doświadczenia, a to przecież nie jest dużo.
zdjecie uzytkownika
do hemek - 2016-03-16 11:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hemek nie w każde rodzinie jest agent celny
zdjecie uzytkownika
albert - 2016-03-18 10:50:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak na pewno jest tam cała rodzina..to po co wystawiali by tyle ogłoszeń? wystarczy się trochę zastanowić np. w Katowicach szukają referenta ds. spedycji i każdy kto chce może wysłać cv
zdjecie uzytkownika
albert1 - 2016-03-19 20:00:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wysyłać oczywiście każdy moze, tylko co komu z wyslania? Tam trafia bardzo dużo cv a i tak rzadko sa przyjmowane osoby z rozmów. Ogłoszenia pojawiają sie wtedy kiedy nie maja kogo obsadzić albo jak jest czesta rotacja.
zdjecie uzytkownika
holek - 2016-03-20 11:58:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to skoro ogłoszenia się pojawiają, jak nie mają kogo obsadzić to widocznie teraz szukają ludzi nowych, nie od siebie i jest szansa, bo widzę ogłoszenia @albert1. Nie wyglądają źle te ich oferty, w szczególności ta na specjalistę ds. handlowych, któremu zapewniają szereg szkoleń i niezbędne narzędzia pracy.
zdjecie uzytkownika
aaa - 2016-04-29 15:18:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ODRADZAM agentom celnym prace w Krakowie. Omijajcie z daleka!
zdjecie uzytkownika
jhg - 2016-04-29 16:43:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ale sa przecezi tez inne stanowsika na przyklad magazynier- operator wozka widlowego w Krakowie oferuja tam dobre warunki zatrudnienia w firmie o ustalonej pozycji na rynku przyjazną atmosferę pracy
zdjecie uzytkownika
aaa - 2016-04-30 10:20:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przyjazna atmosfera to wsród tych którzy sa przyjęci po znajomosci , rodzin itd., a jesli nie masz pleców to robisz za siebie i za nich , zapomnij o dobrej atmosferze w pracy

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie JAS FBG S.A.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JAS FBG S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert