brak logo

GTX Hanex Plastic sp. z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o GTX Hanex Plastic sp. z o.o.

~Luzak~` 2016-03-30 11:22:23
Witam wszystkich miłośników wspaniałej firmy Hanex!! Jak wszyscy wiedzą firma się wspaniale rozwija widzimy to na poszczególnych działach.Zarobki są bardzo wysokie i wszyscy mogą się rozwijać wchodząc bez mydła do P.Sylwii i Krzysztofa Sz..Zabawne jest że tylko Automatycy którzy lata pracują "pracowali" potrafią powiedzieć dość wyzysku! Nawet p. Krzysztof pewnie się ucieszy bo teraz jak jeden z najlepszych ludzi odejdzie mam na myśli Andrzeja D. to już będzie wodzem pełna gębą!!!! Tylko p. Krzysiu jest taki malutki względem wiedzy do Andrzeja że aż trach pomyśleć co się z firmą stanie jak pan Sz. będzie miał większą swobodę !!! Dalsza myśl moja za kilka dni :D! Pozdrawiam
6
Pracownica 2016-03-30 11:33:27
Drogie nowe Panie,musicie wziąć pod uwagę że niestety niektóre nie nadają się od razu do takiej pracy,i my musimy za was robić podwójną robotę za którą podwójnie już nam nie płacą,nie dość że za was z początku musimy nadrabiać,bierzecie więcej pieniędzy to jeszcze piszecie takie głupoty na forum i obrabiacie za przeproszeniem du... innym pracownicom,a potem wielce obrażone bo się krzywo na waz patrzy.
1
ex 2016-03-31 11:19:18
A mnie rozśmieszył tekst typu: " Kolejna sprawa szkolenie 2-3 dni,za krótko? Dawniej dziewczyny od razu puszczano samemu, macie to szczęście że przez te 2-3 dni macie jeszcze luzik." To tak śmieszne, że aż żałosne... 2-3 dni szkolenia to chyba tylko w Hanexie. W innych firmach szkolenie trwa 2 tygodnie lub nawet miesiąc. Więc droga kobieto, chyba nie pracowałaś nigdy na innych produkcjach i nie wiesz jak to bywa w tych czasach. Rozbawił Cię tekst, że dla mnie to za ciężkie, nie wiem co w tym śmiesznego. Śmieszne to jest Twoje rozumowanie, nie każdy może i ma siłę aby dźwigać i nosić. Nie pozdrawiam.
1
Pracownica 2016-03-31 20:40:18
Jeśli chcesz wiedzieć to pracowałam na innej produkcji i tam akurat nie ma żadnego szkolenia.Żałosna jesteś ty !!! A jeśli dzwigać nie możesz nawet lekkich kartonów to po jakiego ch... pchasz się na produkcję ?! Jeśli tobie potrzeba 2 tygodnie szkolenia do miesiąca czasu żeby skumać jak układać zwykłe butelki no to sorry ale chyba jesteś tępa ... Więc proponuję zmienić pracę jeśli ta ci nie odpowiada,a nie wypisywać pózniej swoje żale na forum.
ex 2016-04-01 17:44:10
Lepiej się czujesz, obrażając inne osoby w internecie?;) Pokazujesz tylko swój niski poziom ilorazu inteligencji. Widać, jakie niewychowane kobiety pracują w tej firmie, co za wstyd! Pewnie wszystkie inne osoby które to przeczytają, będą miały to na uwadze. I tak dla Twojej wiadomości, nie pracuję w Hanexie, więc daruj sobie, głupie uwagi o zmienieniu pracy. Natomiast, ja polecam się odchamić.
1
123 2016-04-01 19:46:07
CZYTAM TE WASZE KŁÓTNIE I MYŚLE ZE JEDNA WARTA DRUGIEJ.SKORO NIE PRACUJESZ W HANEXE TO NIE OBRAŻAJ LUDZI,KTORYCH NIE ZNASZ A DRUGA DAŁA SIE SPROWOKOWC I WCIĄGNAC W DEBILNA DYSKUSJE.
1
xyz 2016-04-01 20:38:10
DROGA PANIUSIU TY CHYBA NIE WIESZ CO TO JEST PRACA
,TAK JAK JEST U NAS W ZAKŁADZIE TO NIE MA NIGDZIE ,P0 PROSTU JESTEŚ LENIEM ŚMIERDZĄCYM I TYLKO POTRAFISZ OBSMAROWAĆ INNE KOLEŻANKI TO MY SIĘ STARAMY WAM POMÓC A TY KPISZ Z NAS SZKODA ŻE JA CIE NIE SZKOLIŁAM TO BYŚ WIEDZIAŁA JAK SIĘ PRACUJE PSUJESZ TYLKO OPINIE SWOIM NOWYM KOLEŻANKOM ,NIE WIEM CZY WIESZ ,ZE U NAS PRACA POLEGA NA WSPÓŁPRACY A JEŚLI TEGO NIE MA TO NIESTETY KAŻDA SOBIE WYBIERA SWÓJ LOS.NIE POMAGASZ INNYM NIE OCZEKUJ POMOCY A PRACA TO NIE ŻŁOBEK CZY SZKOŁA
mala 2016-04-01 20:41:13
Skoro nie pracujesz w hanexe to na jakie podstawie sądzisz że kartony są ciężkie.Wypowiadasz się na temat pracy o której nie masz pojecia.Wszystkie kiedyś byłyśmy nowe ale nie pisałyśmy głupot na forum tylko uczyłyśmy się od starszych pracownic dostałyśmy wycisk na początku dlatego pracujemy kilka lat a wy uciekacie po dwóch dniach i jeszcze obrażacie innych.
Jedna z nowych 2016-04-01 23:03:25
To jest jakas zenada. Jezeli ci dziewczynko nie podoba "dzwiganie" kilku kartonow to dobrze ze juz nie pracujesz i sory ale raczej w zadnej pracy zbyt dlugo nie zagoscisz bo poprostu nie lubisz nawet palcem kiwnac bo cie to zmeczy. A swoim wpisem psujesz tylko opinie hanexu. Starsze pracownice bardzo chetnie ci pomoga. A co do kawki na jadalni to kazda z nas ma na to czas i nie ma tak ze nowe sa wykozystywane. Tyle tylko ze trzeba sie zachowywac co do innych tak jak bys chciala zeby zachowywali sie w stosunku vo do ciebie. Jestesmy takimi samymi pracownikami jak starsze pracownice wiec powinnysmy robic ta sma prace. W koncu za to nam placa....
Pracownica 2016-04-02 10:23:53
Nie jedna warta drugiej tylko nie lubię takich ludzi ... Na forum obraża dziewczyny z hali,a nie ma odwagi powiedzieć im wprost co jej nie pasuje i do tego narzekanie na "ciężkie" kartony.
2
Pracownica 2016-04-02 10:29:46
Nikogo nie obrażam tylko piszę prawdę i muszę cię zmartwić bo twojego niskiego poziomu ilorazu inteligencji nie przebiję :D Jeśli nie pracujesz w Hanexie to nie wypowiadaj się na forum.Ja odchamić się nie muszę ale tobie to jak najbardziej wskazane.
1
ex 2016-04-02 14:10:29
"SKORO NIE PRACUJESZ W HANEXE TO NIE OBRAŻAJ LUDZI,KTORYCH NIE ZNASZ" Gdzie ja niby kogoś obraziłam? Pokaż mi.
Pracownica 2016-04-02 14:22:02
Poczytaj sobie swoje wypociny bo chyba nawet nie wiesz co wypisujesz.
ex 2016-04-02 14:29:38
Jeżeli ktoś tu kogoś obraża, to w dalszym ciągu pewna pracownica Hanexu! Widać jacy tam ludzie pracują, którzy nie mają za grosz kultury ani oleju w głowie i wdają się w dyskusje w internecie na tak słabą prowokacje... Nie potrafisz kobieto nic mądrego napisać, tylko ubliżasz innym osobom i to wirtualnie. Na dodatek nie znasz mnie, wiec nic o mnie nie wiesz, czym się zajmuje i jaka jestem więc jakim prawem się wypowiadasz na mój temat? Szczyt bezczelności galopującej!!. Wystawiłam swoją opinię na tej stronie bo mam takie prawo, jak każdy inny człowiek, który tam pracował. Nic wam do tego. Wolny kraj, wolność słowa. Więc kobieto nie rób z siebie pośmiewiska i nie pisz kilku komentarzy jako 3 różne osoby, bo robisz to tylko po to żeby stanąć w swojej obronie... i myślisz, że tego nie widać? Kończę te żałosne dysputy z osobnikami nie wartych uwagi
1
Uniwersalny 2016-04-02 22:05:27
Cóż pracowałem 5 lat w tej firmie i od szedłem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w całej okazałości
i kasa mała strasznie i podnoszenie rolek na folii ciąganie koszy na preformach i cholerna butelka !!! cyrk .
A co najgorsze że ludzie boją się zmian i siedzą w tej firmie jakby nie było innych no chyba że lubią L4 .Pozdrawiam goryla z folii :-) i świnie .
1
zaq 2016-04-06 21:17:08
W pełni sie z Tobą zgadzam ~luzak! Takiego zera intelektualnego jak Krzysztof 'lizak' Sz. na stanowisku kierownika to naszej firmie jeszcze nie było. Krzysiu, promuj się dalej cymbale!
5
okupant przystanku 2016-04-19 15:05:03
Co trzecia firma w Polsce miała w ostatnich miesiącach problem ze znalezieniem pracowników, a 3 na 4 pracodawców obawia się, że nie będzie w stanie utrzymać obecnej kadry. Aż 68% firm czuje presję płacową ze strony pracowników, takie wyniki wskazują, że rynek pracownika w Polsce staje się rzeczywistością.
Bardzo dobra koniunktura gospodarcza, którą potwierdzają liczne wskaźniki makroekonomiczne, to również wzmożone zapotrzebowanie na wykwalifikowaną kadrę, głównie niższego szczebla.

Obok problemów ze znalezieniem odpowiedniej kadry, pracodawcy coraz częściej boją się, że będą od nich odchodzić najbardziej wartościowi pracownicy. Jak wynika z badania Work Service, 33,9% pracodawców w ostatnich miesiącach miała trudności ze znalezieniem odpowiednich pracowników. W ujęciu branżowym, to firmy zajmujące się produkcją zgłaszają największe zapotrzebowanie na pracowników. Pracodawcy wskazują, że problem z utrzymaniem pracowników to największe dla nich wyzwanie na najbliższe miesiące (taki pogląd wyraża 3 na 4 pracodawców). Na drugim miejscu, według 68% firm, znajduje się rosnąca presja płacowa wśród zatrudnionych osób. Jednak identyfikacja problemów nie zawsze idzie w parze z umiejętnością odpowiadania na nie. Mimo że większość Polaków od zamiaru zmiany miejsca pracy powstrzymałaby podwyżka wynagrodzenia, tylko 40% pracodawców w ten sposób próbowałoby zatrzymać kadrę.

Tekst z portalu Onet, a zdawało mi się, jakbym czytał o problemach Hanexu.
Bosso 2016-04-19 18:00:07
No to moze zbilza wkoncu zarobki do około 2,5 tys.a jak nie to spadajmy z tad wszyscy.Tyle wypadków na folii ze głowa mała nikt juz tam nie chce pracowac,albo dadza a jak nie dadza niech sobie dalej szukaja
zombie 2016-05-12 12:04:06
Coraz wiecej tych stanowisk kierownikow zastepcow specjalistow a robic na produkcji ni ma komu. W Dabrowie otwieraja jakis nowy zaklad na Tucznawie 300 pracownikow potrzebuja. Znowu bedzie problem zeby do Hanexu kogos ogarnietego przyjac bo wszyscy bez pracy pobiegna tam a urlopy coraz blizej
Onna 2016-05-28 20:08:41
Witam. Chcialabym zlozyc swoje CV w Hanexie ale nie wiem gdzie by sie z tym zwrocic. Moglby mi ktos napisac maila do kadr? Ew. jesli przez agencje pracy to ich nazwe. Z gory dzieki :)
fachowiec 2016-07-25 19:33:52
Witam.Znalazłem ofertę pracy w tej firmie jako elektryk. A obecnie jestem poszukujący zatrudnienia.Przeczytałem nie najlepsze opinię,ale trochę pracowałem w przemyśle i wiem jak traktowany jest fizyczny pracownik.Fakt, niestety bardzo często niezbyt dobrze.Szczególnie na produkcji.Więc może ktoś napisze jak to jest u was w dziale UR. Nie zależy mi na awansie tylko na spokojnej i pewnej pracy.Oraz to czy płacą w terminie bo różnie to bywa,co sam odczułem.A jak z weekendami,można coś dorobić?Pytam bo zastanawiam się czy jest sens tu też aplikować po przeczytaniu opinii.Choć jak się przekonałem to wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.Po prostu wszędzie w fabrykach pracownicy są podobnie traktowani,niestety."Taki mamy klimat",hehe.Więc nie ma co przeżywać.Pozdrawiam.
Butelka 2016-07-28 21:25:46
Nie jest tak źle jak mówią, przyjdz i się przekonaj :)
I tyle w temacie 2016-07-29 22:32:58
Traktują pracowników jak gówno , naprawdę. Pracowałam tam kilka lat, kiedyś była to fajna firma bo sympatyczni ludzie, pomocni, gdy był jakiś problem szukało się rozwiązań... A teraz.... niby niektórzy sympatyczni, a każdy za plecami obmawia, jak jest jakiś problem to od razu szukanie winnych i wtedy się cyrki zaczynają, nie wspominając o czystkach....czy ktoś liczył ilu pracowników odeszło lub zostało zwolnionych w ostatnich trzech latach? A to czym się kierują "dyrektorzy" przy podejmowaniu decyzji o zwolnieniach i jak się je przeprowadza to sprawa do PIP. A zresztą co PIP może skoro się zapowie i szybciutko wszystko się naprawi, a nakłamać też łatwo. aha i najważniejsze: nie wychodzić poza linie bo narysowane linie są najważniejsze ;)
2
Zszokowany 2016-07-29 22:37:38
Hmm najlepiej opisuje Hanex to, co podziało się w środę... żal mi tych dziewczyn wracających po urlopach macierzyńskich..sieczka po prostu sieczka.
Butelka 2016-07-31 20:26:24
A co takiego działo się w środę? Bo chyba mnie coś ominęło....?
Czarownica 2016-08-02 05:36:43
Bzdury piszesz zobacz ile ludzi chce pracować Ci ktorzy chca pracowac nie pisza tu glupot.
Popatrz ile "kolegów" jest na L4 i ile bierze urlop na żądanie dobrze ze sie za nich Zarzad wzial bedzie w koncu porzadek.
Butelka 2016-08-02 10:58:30
Urlop na żądanie należy się pracownikowi jak psu Buda. Nikt tu Łaski nie robi. L4 fakt faktem na grafikach jest masa, a tymczasem strasznie chore koleżanki przebywające na chorobowym na facebooku wrzucają w tym czasie setki zdjęć z wyjazdów....
Sama praca jest ok. Wystarczy robić swoje, bo spiny zaczynają się w momencie, gdy musimy pracować za kogoś, kto więcej sciemnia niż robi ;)
1
opinia merytoryczna 2016-08-02 14:53:57
Prawdą jest, że traktują pracowników jak niewolników. Przekona się o tym każdy kto nie ma w zwyczaju brać urlopu na żądanie, a kiedyś będzie naprawdę zmuszony go wziąć. Jak wam obetną 50% premii to wtedy inaczej zaśpiewacie. Przerobicie cały miesiąc, a za to jedno żądanie zabiorą wam tyle kasy z wypłaty, że zarobicie mniej niż ktoś kto cały miesiąc był na L4.
Jakoś nie widać tych tłumów ludzi którzy chcieliby w Hanexie pracować. Nowi pracownicy mogą teraz przebierać w ofertach pracy, a co taki Hanex może im zaoferować, zabranie 50% premii za wzięcie urlopu na żądanie? Umowę przez pośrednika przez X lat? Dodatkową pracę za kogoś kto poszedł na L4?
Kiedyś gdy nie było wielu ofert pracy to nowi przychodzili i pracowali, bo nie mieli wyjścia. Teraz za takie pieniądze znajdę pracę wszędzie. Wystarczy, że coś im się tylko nie spodoba i już ich nie ma. Niestety ludzie odpowiedzialni za HR nie widzą w tym winy firmy, tylko pracowników.
1
pracowni 2016-08-03 22:27:28
Pani Sylwia ściągnij pani tą karteczkę z urlopach na żądanie bo to jest żenada :) zrobiłem zdjęcia tej karteczki i już wysyłam do PIP:) czy was w tym biurze już całkiem powaliło ?
10
były robol 2016-08-04 19:56:12
Urlop na żądanie należy zgłosić najpóźniej w dniu rozpoczęcia urlopu. Kodeks pracy jednak nie określa, czy musi to być w godzinie planowanego rozpoczęcia pracy, czy np. godzinę przed. Pracodawcę można poinformować o chęci wykorzystania takiej formy urlopu w dowolny, ale skuteczny sposób, np. ustnie, mailowo, telefonicznie, faxem czy nawet SMS-em.

Pracodawca odpowiada za działania dyskryminujące określone w art. 183a, 183b § 1 oraz art. 183c ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy (tekst jedn.: Dz. U. z 1998 r. Nr 21, poz. 94) - dalej: k.p., czyli za nierówne traktowanie w zatrudnieniu, dotyczące m.in.: nawiązywania i rozwiązywania stosunku pracy, warunków zatrudnienia i awansowania, prawa do jednakowego wynagrodzenia na porównywalnych stanowiskach w tym samym zakładzie pracy. Pracodawca ma obowiązek przeciwdziałania w zakładzie pracy wszelkiej dyskryminacji (art. 94 pkt 2b k.p.). Nie stanowią dyskryminacji w stosunku pracy działania pracodawcy wymienione w art. 183b § 2-4 k.p.

czego się boicie przecież prawo stoi po stronie pracownika
I tyle w temacie 2016-08-08 12:22:00
Masz rację z tym co piszesz oczywiście jeżeli chodzi o pracowników produkcji, za dużo osób bierze l4 a folia wiedzie w tym prym. Mój komentarz dotyczył pracowników biurowych i tego co tam się dzieje.
KJ 2016-08-08 13:16:44
A 3000 zł da się zarobić? Bo w większości zakładów KJ to zło konieczne i pracownicy tego działu zarabiają niejednokrotnie mniej niż produkcja.
bbbb 2016-08-09 10:54:54
Od folii to ty sie odwal. Trzy osoby ktore sa teraz na L4 to wypadki w pracy. Moze chcialbys sprobowac pracy na tym dziale to zapraszam. Zobaczylibysmy jaki z ciebie cwaniak i ile czasu bys potrzebował by isc na chorobowe.
KJ 2016-08-11 15:55:56
@Damian
Nie wiem jak bardzo rozbudowana jest komórka KJ w tym zakładzie i jakimi stanowiskami dysponuje. Może jakieś przykłady? Ile może zarobić zwykły kontroler?
KJ 2016-08-12 19:50:27
@erfg
Ale jakieś widełki chyba są? Interesuje mnie przybliżona kwota.
Zainteresowany 2016-08-12 19:57:07
Ciekawy temat. A na co może liczyć inż. mgr z pięcioletnim doswiadczeniem ?
Były niefizyczny 2016-08-24 15:11:33
Nie wiem czy zawodowo zajmujesz się poprawianiem wizerunku firmy ale słabo to wychodzi a w szczególności ostatni wpis który świadczy o Twojej pogardzie dla pracowników produkcji bo jak rozumiem oni już od "życia" wymagać nic nie mogą?
6
Mchl 2016-09-13 15:12:04
Witam. Jestem kurierem, powiem tyle ze z zewnątrz widac co się dzieje na firmie. Dzisiaj 45 min szukalem magazyniera. O czym to swiadczy?
:) 2016-10-11 17:53:55
może o tym, że w firmie ludzie pracują, a nie siedzą i czekają na gości? :)
1
awi 2016-10-12 17:03:01
@mchl no właśnie, a twoim zdaniem o czym to świadczy?
Andrzej P. 2016-11-12 18:57:45
Pracowałem kiedyś w tej firmie, dość długo, bo 4 lata. Współczuję wam szczerze. Do ludzi młodych, rozwijajcie się, próbujcie, bo chyba za 2 tysiące do końca życia gonić i poniżać się nie chcecie. Pozdr.
9
Poranek Kojota 2016-11-30 20:15:15
Gdzie jest swiniaaaa???
3
Dietetyk 2017-01-04 04:41:43
Tak z ciekawosci spytam? Szynka schudl???
2
:) 2017-01-04 15:19:32
Trwają prace nad zmianami zasad zatrudnienia pracowników tymczasowych. Dla firmy Hanex może to oznaczać większe problemy ze znalezieniem kadry.
Nowelizacja ustawy przewiduje, że pracownik tymczasowy nie będzie mógł pracować na rzecz danego pracodawcy-użytkownika dłużej niż 18 miesięcy, niezależnie od tego, czy jest kierowany do pracy przez jedną czy kilka agencji.
Firma Hanex w takiej sytuacji będzie zmuszona zatrudnić pracowników tymczasowych, którzy pracują w firmie już kilka lat na umowy o pracę bez udziału pośrednika lub zrezygnować z ich usług.
KUBUŚ 2017-01-05 05:31:20
Bez szkolenia do nowej pracy na produkcji?To chyba nie jest poważne podejście do rzeczy?Która firma tak robi?Bo to chyba jakaś firma drucik?
ula 2017-01-15 19:40:00
Czy pracował u was niejaki Tomasz Każmi.... ? jako kierownik jakiś ? teraz przyszedł do magny ?
s 2017-01-17 19:43:45
Pracował jako kierownik magazynu .
Byly magaz... 2017-01-18 03:20:19
... i sie nie nadawal.... Zapraszam na parking. Auta nie maja gdzie parkowac bo stoi material z rozladunków
pracuś 2017-01-18 09:03:50
nie nadaje się to kadra zarządzająca która została nominowana prze Pana Kaczmarka ,pozbył się wartościowych ludzi bo mu przeszkadzali a obecni nie radzą sobie co efekt widać na zewnątrz myślę że nowi właściciele nie byli do końca poinformowania jakie firma ma problemy ale może w końcu przejrzą na oczy i przegonią w cztery strony elitę Hanexową
4
do rzeczy 2017-01-18 18:53:11
ciekawe właśnie czy nowy właściciel już się połapał na co wydał kupę forsy. Hanex jest jak wyciśnięta cytryna. Zużyte maszyny, źle opłacani pracownicy, kadra kierowniczo/dyrektorska bez pomysłu jak to wszystko poukładac.Wydajnosc produkcji coraz mniejsza, nic nie działa tak jak powinno a tymczasem jednym z głównych celów jest promocja Kaizena.
Z jednej strony grozi się pracownikom utratą premii za skorzystanie z urlopu na żądanie, a z drugiej strony prosi się ich aby dawali pomysły na usprawnienie firmy. Kto ma dawać te pomysły, przecież pracownicy się z tą firmą nie identyfikują!!! Skoro firma odwraca się plecami do pracownika i utrudnia na każdym kroku to dlaczego pracownik ma sie angażować w życie firmy? Kaizen sprawdził się w Japonii i na zachodzie Europy bo tam pracownika się ceni! Taki pracownik ma świadomość, że angażując się w rozwój firmy, ma szansę na to, że równiez jego zarobki wzrosną, jest jakiś kontakt na linii pracownik - kierownik, a co w Hanexie można dostać za pomysł na usprawnienie firmy? Bilet do kina i satysfakcję ze spełnionego dobrego uczynku? Może mam się cieszyć, bo jak firma wdroży mój pomysł to będzie mi się lżej pracowało? Mnie i chyba każdemu pracownikowi będzie się lżej pracowało gdy na koncie będzie przybywac a nie z ciepłego obiadku w chłodny styczniowy wieczór fundowanego przez firmę
4
Zostaw swoją opinię o GTX Hanex Plastic sp. z o.o. - Dąbrowa Górnicza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GTX Hanex Plastic sp. z o.o.