brak logo

GTX Hanex Plastic sp. z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o GTX Hanex Plastic sp. z o.o.

Były klient 2017-05-24 21:32
Niestety albo stety dla tej firmy w nabliższym czasie powstanie kilka dużych inwestycji w Zagłębiu i ludzie odejdą zresztą już odchodzą i nie pomoże przyjmowanie ludzi którzy pracowali w Gtx na innych stanowiskach ,może na chwile?, ale bez dużych inwestycji finansowych w infrastrukturę i technologie to nie ma sensu, siłą zakładu pracy są jego pracownicy a w Gtx są resztki chętnych i przepracowanych ludzi zakład umiera i to widać w każdym aspekcie jedyne co zostało to marka ale ile wytrzyma ?w najbliższym czasie przekonacie się sami ,powodzenia wytrwałym !!!
10
Mar 2017-05-25 10:10
Trudno się nie zgodzić. To pracownicy stanowią o kondycji zakładu,a tutaj dla zarządu pracownik jest złem koniecznym.Nic nie robi się dla pracownika,a nie przepraszam organizowany jest przecież dzień dziecka w firmie.To nic,że 75% dzieci biorących udział w imprezie to dzieci osób z biur (kierowników,specjalistów,kontrolerów).Zwykłemu pracownikowi produkcji widocznie wstyd jest pokazać własnemu dziecku w jakich warunkach musi na co dzień zasuwać na chleb,a kadra kierownicza chętnie pokaże swoim dzieciom ku przestrodze,by nigdy nie szukali takiej pracy.
Aha,jeszcze coś,powinniśmy się cieszyć,bo mamy przecież gazetkę firmową,ale w niej też tylko zdjęcia dzieci osób zatrudnionych w biurach.Komu w ogóle chciałoby się docierać do dzieci pracowników produkcji,za dużo zachodu.
Na koniec można jeszcze dodać zamianę bonów na paczki i to dopełnia obrazu jak firma dba o dobro swojego pracownika.Potem wielkie zdziwienie,że nikt nie chce się tutaj na produkcji zatrudnić,a "na mieście" słychać same negatywne opinie o GTX Hanex.
17
Pracownik 2017-05-26 16:26
Można się coś dowiedzieć o pracy na wózku widłowym w tej firmie ?? Zarobki jakiś system zmianowym .
PrAcownik 2017-05-26 17:54
Zmiany po 12h 4 dni pracy, 4 wolne. Zarobki bez rewelacji...
1
Były klient 2017-05-26 21:36
Lepiej poszukaj gdzieś indziej chyba że chcesz dostać nerwicy po miesiącu pracy w Sosnowcu otwierają Amazona polecam tam pracę
3
były 2017-05-26 22:29
ja tam pracowałem i większego bu...lu na magazynie w innych firmach nie widziałem. Załadunek ( wykop, załaduj, zakop i idź do następnej lokalizacji i tam tak samo ), współczuję tym kierowcom co czekają na załadunki po parę godzin. Jak podejmiesz tam pracę to idź na zmianę do G.P tam jest spoko, na innych zmianach gonią, przekonasz się jak u nich będziesz na nadgodzinach.
2
Mario 2017-05-30 20:26
Witam serdecznie mam pytanie.
Jakie jest wynagrodzenie miesieczne ,pracuje obecnie na produkcji 15lat i chce zmienic prace.
Dzięki wielkie za uwage pozdrawiam.
Mario 2017-05-30 20:27
Witam serdecznie mam pytanie.
Jakie jest wynagrodzenie miesieczne ,pracuje obecnie na produkcji 15lat i chce zmienic prace.
Dzięki wielkie za uwage pozdrawiam.
Lol 2017-05-30 23:03
Na ktorym dziale? Butelka, folia czy preformy?
jpa 2017-06-05 05:20
jakie zarobki?
PRAWDAA 2017-06-19 16:31
W firmie jest po prostu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wykorzystywanie nadmiernie pracownika fizycznego.
Ludzie często chorują, ponieważ nadmiernie wykorzystywani są fizycznie.
Firma zatrudnia ludzi przez agencie tymczasową, a umowy przedłużane są co dwa tygodnie lub co miesiąc.
Firmie brakuje ludzi, bo nikt nie chce tam pracować w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Kierownictwo i biurach jest ich za dużo nic nie robią tylko kawkę piją.
4
były 2017-06-21 10:25
potwierdzam
gość 2017-06-22 20:27
a co Ty masz do dziewczyn na haskim
Artmac 2017-06-25 12:13
Witam.
Chciałbym podjąć pracę w HANEX z powodu bliskiej odległości do domu. Proszę o info o tym czy są przyjęcia i jakie stawki. Z góry dziękuję.
Kj the best hanex 2017-06-30 23:24
Stawki dno ,stanowiska kanał nie polecam jak chcesz się dorobić nerwicy to zapraszamy , na folii trza się nadźwigać dobra praca dla koksów pref masakra jak na młodego dostaniesz najszybsze maszyny bo pseudo kier bez rączki musi zajarać zielonego w nocy standard ,na butelce baby cię zniszczą psychicznie zrobią z ciebie debila i się nie nadajesz ,taki ten hanex chory i jebnięty co do pracujących to albo nie mają wyjścia albo się zasiedzieli a jeszcze jest magazyn polecam w szatni mają noclegownie nigdy czasu nie mają bo trza się wyspać pozdr dla Kj
11
Butelka 2017-07-04 16:06
A kj to niby zasuwa jak mrowki? Hahaha chyba na pierwszej zmianie, jak pustoszeja biura to kj czesciej na fajce niz na hali ;)
6
one 2017-07-08 10:52
Nie chcesz
2
Ku ba 2017-07-13 08:50
Jaki kierownik produkcji taki zaklad
9
Prawda 2017-07-15 18:45
W sedno... Niestety...
2
Weronika 2017-08-06 18:51
@Ku ba możesz napisać, jak dokładnie prezentuje się twoja opinia o pracy w GTX Hanex Plastic sp. z o.o.? Czy jesteś zadowolony ze swojego wynagrodzenia? Jest to kwestia podlegająca subiektywnej ocenie, ale każda przybliża potencjalnego pracownika o pełnym obrazie zatrudnienia w firmie.
... 2017-08-07 20:20
To co się teraz dzieje w Hanexie zwłaszcza na butelkach to porażka! Kolejna maszyna przyjechała która pewnie pójdzie raz lub dwa w miesiącu, dach przydałoby się naprawić bo przy ulewie Hala zalana ale po co?Lepiej wcisnąć na halę kolejną maszynę. Teraz to już całkiem nie będzie czym oddychać no ale przecież są wiatraki przy maszynach,tylko te wiatraki miela to gorące powietrze.Łączą maszyny,a potem pretensje że buble powkladane.Coraz wiecej pracy.Same obowiazki i zero praw.Nie jesteśmy robotami i też mamy swoją wytrzymałość. Niestety pracownik produkcji jest na najniższym szczeblu czyli nikim.Szkoda, że ten zakład schodzi na dno bo kiedyś naprawdę fajnie się tam pracowało i chciało się do pracy przychodzić.
6
Ku ba 2017-08-13 08:17
A któż to pisze chyba ktoś z administracji.???może Pani z Kadr która zamiast interesować się ludźmi uciekła do góry bo miała ich dość ??
Proponuję prześledzić wątek jest tu bardzo dużo trafnych informacji dotyczących warunków pracy w firmie.
2
JackSparrow 2017-08-17 19:07
Kiedyś było fajnie.
A kto z was pamięta jeszcze czasy Budnego, Badura, Gregorczyka, Wojakowskiego, Jakubczyka, Szustakowskiego, Moskala, Niemiera i oczywiście prezesa Pazia i Kruszelnickiego?
To były czasy, to był prawdziwy Hanex!
Jeżeli wiecie co z nimi, macie z nimi kontakt, napiszcie co u nich.
Pozdrowiam starą załogę.
Weronika 2017-08-18 15:23
@Ku ba jestem pracownikiem serwisu gowork.pl i mam za zadanie moderować danym wątek, w tym wypadku wątek GTX Hanex Plastic . Zadałam pytanie dotyczące warunków pracy, ze względu, na to że często w wielu wypowiedziach brakuje wytłumaczenia danego stanowiska. Dobrze byłoby gdyby na forum pojawiało się więcej merytorycznych komentarzy, tak żeby każdy mógł się sam do nich ustosunkować.
KOLEŻANKA 2017-08-19 20:41
chyba najpierw to był KRUSZELNICKI I MOSKAL KRUSZELNICKI ZMARŁ A MOSKAL PO OPERACJI JA JESZCZE DO TEJ PORY PRACUJE CZYLI 20LATPOZDRAWIAM B.B
JackSparrow 2017-08-19 21:16
Beata (?),
masz jeszcze jakieś info co u reszty?
O Panu (usunięte przez administratora) wiedziałem - byłem na jego pogrzebie????.
Pracownik produkcji 2017-08-28 13:44
Czy Pani od bhp ma problemy ze wzrokiem i nie widzi co się dzieje na halach?Może już czas wymienić szkła w okularach na mocniejsze.Na hali butelek przy maszynie dph03 jest podest zrobiony z palet który nie jest bezpieczny dla Pań które codziennie muszą po nim chodzić, bhp tego już nie widzi bo lepiej zająć się tym która Pani na hali butelek ma nieodpowiednia koszulkę! Może po dzisiejszym wypadku bhp w końcu zainteresuje się tym podestem.
6
Weronika 2017-08-28 19:32
@pracownikprodukcji, czy w takim razie zgłaszałeś swoje spostrzeżenia do działu? Każdy z nas popełnia błędy, więc i niezauważenie czegoś może się zdarzyć. Jeśli w grę wchodzi bezpieczeństwo innych, to powinniśmy zareagować.
Pracownik produkcji 2017-09-02 11:08
Oczywiście, że tak !!!!!!
1
Wizjoner 2017-09-02 18:40
Pani z BHP to chodząca niekompetencja bez wiedzy doświadczenia i umiejętności.
Przyjęta przez plecy tatusia.
Największa plotkara zakładowa zamiast zajmować się Bezpieczeństwem pracowników zajmuje się plotkowaniem....
7
Weronika 2017-09-05 12:47
@Pracownik produkcji, mam rozumiem, że nie było w tej sprawie odzewu? @Wizjoner, osoba, która zajmuje się w firmie BHP powinna mieć odpowiednie kompetencje i przeszkolenie, czy ten pracownik takie posiada?
Pracownik produkcji 2017-09-05 13:10
Nie było odzewu w tej sprawie.
2
Wizjoner 2017-09-06 08:46
Nie czyta Pani ze zrozumieniem tego co jest wyżej napisane.
Tak nie posiada stosownych kompetencji co widać po ilości wypadków oraz po tym jak BHP na zakładzie wygląda.
3
stary 2017-09-06 20:08
Ten zakład upadnie jak tak dalej będą traktować pracowników
5
Paweł 2017-09-07 19:38
Prawda prawda wielka kierowniczka się znalazła a zero pojęcia i doświadczenia na butelki a nie pracownikuw gnebic już koniec twojej marnej kariery jako pani sylwia kierowniczka żenada
5
Produkcja 2017-09-07 22:29
Paniom z butelek karze odbierać z dwóch maszyn gdzie jedna maszyna znajduje się na początku hali,a druga maszyna w połowie hali.Bezczelnie potrafi powiedzieć, że odbieranie z tych dwóch maszyn to Pikuś . Jak jest taka mądra to niech zakłada ciuchy robocze,wyjdzie na hale i pokaże że się da i przez ile tak się da.Jedyne co potrafi to kazać dziewczynom odbierać butelki z dwóch maszyn,stanąć na środku i glupio się przyglądać.Dobrze,że odchodzi !!!
8
Stańczyk 2017-09-08 14:41
@Produkcja
"Na dodatek nie szanujecie swoich pracowników to dziwicie się, że oni was nie szanują ?"
To są ogólniki, które nie dają obrazu problemu. Co konkretnie masz na myśli mówiąc o braku szacunku?
Produkcja 2017-09-08 17:09
Dokładnie pracownikom obowiązków za te same lub mniejsze pieniądze, straszenie zwolnieniami, zabieranie przerwy pracownikom ktora im się należy itd.To nie jest brak szacunku?
4
Będzie lepiej!!! 2017-09-09 03:37
Ludzie!!!! Głowy do góry!!!Będzie lepiej !!!
2
Nie będzie lepiej!!! 2017-09-09 19:09
Lepiej będzie jak otrzymam wyższe wynagrodzenie. Dopóki ja i setka takich jak ja nie zarobię w tej firmie uczciwych pieniędzy to lepiej nie będzie nigdy. Obowiązków coraz więcej a przelewy takie same. W ten sposób to nie działa niestety.
Owszem my chcemy pracować możemy pracować ciężko ale taka praca kosztuje dużo więcej niż jest to w Hanexie wyceniane. Im szybciej ktoś z góry to zrozumie tym szybciej uda się zakończyć kryzys który doprowadził do powyższych opinii i bałaganu w tej firmie.
10
Wkurzona 2017-09-10 21:26
Panie Marcinie K.gdzie są te zamówione podesty na Garniera o których była mowa na zebraniu w kwietniu?Dalej Panie z butelek chodzą po paletach,które przykryte są kartonami tylko teraz palety są inaczej ułożone i poklejone na skraju żółto-czarną taśmą. Pani od BHP to akceptuje?Widocznie za nic macie bezpieczeństwo pracowników !!! Porażka !!!
7
Butelka 2017-09-11 06:54
Wkurzona Pan Marcin K. to niestety obraz marności i słabego zarządzania.Wrocil do firmy na wyższe stanowisko a zupełnie sobie nie radzi i funkcja go przerosła.
Obiecuje a nie realizuje obietnic.Powinien pomagać nam na produkcji w tym bym nam się pracowało lepiej ale jak widać mało to jest ważne dla niego.Firma poprzez takie zarządzanie i podejście do pracowników produkcji daleko nie zajdzie.
3
adswadasd 2017-09-11 11:45
slaba organizacja jest w Hanexie.brakuje czlowieka ktory zapewnialby komunikacje pomiedzy dyrekcja,a pracownikami.kieronicy modulowi srednio sie sprawdzaja,oni chca ulozyc grafik i tyle.co ich interesuja jakie problemy sa na halach,a nawet gdyby ich to interesowalo,nawet gdyby pospisywali sobie na kartczke wszystko co jest do naprawienia, to i tak nie mozna liczyc ze ktos z dyrekcji to przeczyta i wprowadzi w zycie.dyrekcja ma swoja wizje,oni wiedza lepiej,a my, mimo ze robimy caly czas przy tym to nic nie wiem przeciez.
4
J23 2017-09-11 19:51
Pani kierownik produkcji odchodzi?
Będzie nabór na jej miejsce?
Szukają kogoś normalnego?
Ja chcę, ja!!!
Paweł 2017-09-11 22:32
Jak wy możecie pracować na tych butelkach za takie pieniądze hyba desperacja finansowa was do tego zmusza jak macie narzekać na zarobki to po prostu zmiencie firme a nie gadacie
3
Jjk 2017-09-13 17:32
Wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma,a my chcemy żeby było tak jak choćby rok temu.
3
chaos 2017-09-13 19:55
Każdy by chciał, żeby było tak jak kiedyś, z każdym rokiem jest jednak gorzej. Do ciężkiej pracy można się przyzwyczaić, ale takie spiny jak teraz, trudno przełknąć. Najgorsze to chyba te pretensje, że to nie dopatrzone, tamto źle zrobione, tu jakaś reklamacja. Ludzie zalatani i jeszcze słyszą, że źle pracują. Potrzeba większej ilości pracowników, a nie ma ich skąd brać. Starym pracownikom pracuje się w miarę, bo wiedzą o co chodzi, a dla takiego nowego praca w Hanexie to jest szok! Dużo wymagań, a pieniądze niezbyt duże. Wolą wykładać towar w markecie, mieć spokojną głowę, nawet za mniejszą wypłatę niż pracować w Hanexie. W przyszłym roku płaca minimalna znowu pójdzie 100zł do góry, a u nas podstawa zapewne nawet nie drgnie. Jeszcze trudniej będzie znaleźć nowych pracowników, a ci którzy się zdecydują, będą zarabiać 100-200zł mniej od starych. No i jak tu mieć motywację do pracy jak człowiek wzięty prosto z ulicy ma niemal tyle co ty. I to jest panie Stańczyk ten brak szacunku dla pracownika o który pytałeś...
7
Adrian 2017-09-15 13:48
Ta firma to jest porażka
4
Weronika 2017-09-18 11:57
@chaos, już wcześniej pytam o podobne kwestie ale może ktoś mi teraz odpowie, piszecie o wielu negatywnych praktykach, które mają miejsce w GTX Hanex Plastic sp. z o.o.. Czy próbowaliście w jakiś sposób na nie wpłynąć, prowadzić jakieś rozmowy, negocjacje? Wiem, że łatwo mi pytać z perspektywy nie-pracownika, ale takie rzeczy też są dla innych ważne, żeby zobaczyć jak firma zachowuje się w takich sporach.
Kerry 2017-09-18 21:05
Weronika
Widzę że chyba jesteś od organizowania dobrego wizerunku firmy i lobbowanie poprawności jej funkcjonowania.. czyżby ktoś z kadr a właściwie jedna Pani która została bo druga podobno walnęła robota to robi bo jakoś to mi wygląda na panią Dyrektor kadr z Hanexu??
Jeżeli tak to niech się szanowna Pani weźmie do roboty i poradzi dzialaniami które przynajmniej i poczęcia zaradzą na w/w a nie dopytywać bez sensu wkolko o to samo a może to a może tamto? wszystko jest napisane i osoba inteligentna powinna umieć wyciągnąć wnioski.
5
Zostaw swoją opinię o GTX Hanex Plastic sp. z o.o. - Dąbrowa Górnicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GTX Hanex Plastic sp. z o.o.