logo Hobas Dąbrowa Górnicza

Hobas Dąbrowa Górnicza

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Hobas Dąbrowa Górnicza

Swoj 2017-03-30 19:28
robi co chce gosc wynosi i to za pozwoleniem firmy....czy tak mozna?????
2
///// 2017-03-30 19:49
I tu firma ponosi koszty mamy nadzieje ze ktos z firmy to przeczyta i w koncu sie ogarnie i wezmie sie za to
3
Dżon Łajno 2017-04-19 19:28
A co wynosi? Można gdzieś to kupić? Może mało ma i musi dorobić!
3
Fan 2017-04-20 11:28
Zapytaj go sam.Albo daj mu dobra flaszke i co chcesz to ci da
2
0007 2017-04-20 12:59
brakuje mu tam kontroli i kamer
1
Lura 2017-04-22 07:43
Nie interesujcie się innymi a róbcie te swoje ksztołtki jak należy a tak to mylicie się o 30 cm i trzo po wos poprawiac hej..
Dżon Łajno 2017-04-22 09:39
No ty poprawisz napewno!
Jan Hryzostom Pasek 2017-04-22 11:59
Czymżesz jest zaiste 30 cm 300 mm w porównaniu do hektarów rur bubli które wychodzą z produkcji!
1
123 2017-04-22 15:11
Pisac sie naucz analfabeto
001 2017-04-22 15:14
Zaiste niech kradna czy kradnie sobie dalej tym to raczej powinien sie zainterssowac Zarzd
Zaniepokojony 2017-05-28 14:43
Przychodzę po urlopie a tu zmiana brygadzistow było chwilę ciszy i spokoju i znowu się zacznie. Co to ma na celu? Wyprostowanie jednego brygadzisty kosztem reszty zmian? Po co
1
mario 2017-06-07 08:35
hej ludziska ile mogę tam zarobić?Nie chce pracować już na wyjazdach poza krajem.da się wyżyć?jest ogłoszenie o prace?ponad 3 zarobie?pozdro dla wszystkich..
Dżon Łajno 2017-06-07 15:13
Czy i puł i premia jeszcze do tego
1
mario 2017-06-07 19:17
dzięki. złożyłem cv.moze się uda
Ktoś 2017-06-09 19:03
Jak wyglada praca na stanowisku logistyki? Bo jest oferta pracy? Ile można zarobić?
były 2017-06-11 14:26
witam , widzę ze dalej w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] syfie sie nic nie zmieniło, a wręcz przeciwnie jest gorzej,. jakoś karteczki w czasem produkcji które wprowadził słaby kierownik z rekami w kieszeni i falszywym zwrokiem nic nie dały - co drabina nie dajesz se rady zasra......u. a co u pana strzały dalej kłamie prezesa i robi wały a jak odlewnia odlewa 10 rur w tym 11 braków. czytając wasze opinie to naprawdę robi sie przykro, zakład z takimi możliwościami z potecjałem z ludzmi którzy są naprawdę fachowcami siedzi w gówn....brak jakich kolwiek zasad nie mówiąc juz o kulturze, brak pomysłu na zarzadzanie i brak pomysłu na wszystko , kompletna porazka.... dla tych których lubilem a jeszcze tam pracuje pozdro a ten PAsek to co to za pała ten fiu.. z cięcia???
2
Romek z kształtek 2017-06-16 18:03
To nie prawda że jest gorzej!!! Jest dużo lepiej kierownik już nie każe patrzeć na czasy, tylko aby pracować sumiennie. Atmosfera na brygadzie jest wspaniała wszyscy są bardzo mili i koleżeńscy oraz bardzo pomocni. Chłopaki sasuwają jak małe lokomotywki aby zrobić jak najwięcej dla dobra zakładu. Nasza firma naprawdę robi dla nas wiele teraz będziemy mieli piknik rodzinny naprawdę super. A teraz kiedy dyrektor obiecał do 200 tys premii naprawdę nogi same niosą nas do pracy. Pozdrawiam moich kolegów z brygady są super sami psychopaci!
2
Romek z kształtek 2017-06-17 13:21
Poniosło mnie z tych emocji oczywiście dyrektor obiecał do 2000 tyś premii czekam będzie super. Polecam każdemu pracę w naszym zakładzie jest super
1
Fred 2017-06-17 23:48
Zobaczycie premie jak świnia niebo róbcie na kierownika który za grosz niema kultury i dla niego to poniżenie przywitać się z pracownikiem on dostanie premie napewno a wy raz na jakoś czas bo zaraz będzie zamalo i dział będzie nie wydajny wiec premie trzeba zabrać za byle co w tym zakładzie brakuje porozumienia między brygadami ludźmi wiele się poprawiło ale to nadal mało
Romek z kształtek 2017-06-18 02:35
To nie prawda!!! Mamy wspaniałą radę pracowniczą która dla nas tak wiele robi zorganizowała nam piknik! Będzie premia dyrektor obiecał ja mu wierzę. Będzie klawo jak cholera.
3
ktoś 2017-07-01 22:44
Gościu, za krótko pracujesz w tym zakładzie żebyś mógł powiedzieć że wierzysz dyrektorowi i radzie pracowniczej.
Romek z kształtek 2017-07-02 14:37
Myślę że dłużej Ktośu nie pracujesz!!! Wiele przeżyłem więcej jeszcze widziałem więc nie pociskaj mi tu głupot!!! A jak sarkazmu nie rozumiesz to nie wypowiadaj się. I tak będzie klawo jak cholera
1
maverick 2017-07-09 00:22
Dawno temu byłem zatrudniony w tym pańszczyźnianym folwarku (trudno to nazwać zakładem pracy) jako robotnik. Był to zdecydowanie najgorszy okres w moim życiu i trwał o wiele za długo. Z drugiej strony nauczyłem się tam czegoś, a mianowicie zrozumiałem, czym jest tamtejszy przeciętny fizyczny a czym "menedżer" ze słomą w butach. Cenne doświadczenia.

Każdemu, kto z konieczności myśli o pracy tam i coś sobą reprezentuje - serdecznie odradzam!

Jeżeli jednak jesteś typowym chłoporobolem, tępym, zapitym burakiem ze skłonnością do donosicielstwa, bez szacunku do samego siebie i innych - oto coś dla ciebie!

Nie pozdrawiam :)
2
Dżon Łajno 2017-07-09 01:39
A powiedz kolego gdzie teraz pracujesz jakiż to wspaniał zakład dzierży cie w swoich szeregach, gdzie jest tak dobrze, gdzie powiedz gdzie to w poniedziałek się zwalniam?!!
maverick 2017-07-09 10:34
Dziękuję za poprawienie mi humoru powyższym wpisem, mam naprawdę niezły ubaw!

Już tłumaczę, skąd ta wesołość. Otóż śmieszną firemkę produkującą rury do odprowadzania kału a miejsce, w którym pracuję obecnie dzielą w moim przypadku lata zdobywania wiedzy, kwalifikacji i doświadczenia. Dzięki temu mogę dziś pracować z zupełnie innymi ludźmi i robić coś, o czym z dumą mogę opowiadać znajomym i rodzinie. O różnicy w zarobkach nie będę wspominał przez litość.

Ale jeśli chodzi o pomysł zwolnienia się jutro, to kibicuję ;)
Dżon Łajno 2017-07-09 15:02
Cieszę się twoim szczesciem kolego dziwię się że nie chcesz mi powiedzieć co to za zakład bo i ja chętnie bym zmienił coś na lepsze.
Ja 2017-07-10 14:46
Człowiek ktòry odszedł z zakładu I cały czas się nim interesuje znaczy tęskni żal takich ludzi I jeszcze te przechwałki przecież nie napisze że mu źle żal żal żal
Dżon Łajno 2017-07-10 17:48
No właśnie tęskni żal mu chciałby wrócić
Pracuje 2017-07-30 14:47
Operator Linii Produkcyjnej- NGK Ceramics Dąbrowa Górnicza, śląskie ManpowerGroup Sp. z o.o. ManpowerGroup Sp. z o.o. Aplikuj
Opis stanowiska pracy

Zadania:
realizowanie założeń produkcyjnych,
praca na linii produkcyjnej-obsługa maszyn,
obsługa pieców ceramicznych,
stosowanie się do przepisów i norm,
dbanie o porządek na stanowisku pracy,
Oferta:


stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę,
dobre wynagrodzenie 3200 zł brutto + premie,
pracę w zgranym zespole,
pakiet socjalny + nagrody pieniężne,
dodatek stanowiskowy na dziale piece
Wymagania

Wymagania:


min. 6 miesięcy doświadczenia w pracy na produkcji, magazynie, lub innych pracach fizycznych
wykształcenie średnie techniczne lub średnie,zawodowe
dokładność i sumienność przy wykonywaniu obowiązków,
chęć podjęcia stałej pracy,
umiejętność pracy w zespole,
dyspozycyjność w systemie równoważnym 2 zmianowym po 12h (07.00-19.00 i 19.00- 07.00
Prezentacja firmy

Manpower w Polsce od 2001 r. pomógł znaleźć pracę kilkudziesięciu tysiącom kandydatów....
Rozwiń
Jak się ma to do zarobków w firmie Hobas???

Ostatnia aktualizacja:
27/07/2017
Wymiar etatu:
Pełny etat
Rodzaj umowy:
Na czas określony
Liczba wakatów:
30
Min. doświadczenie:
1 rok
Min. wykształcenie:
Średnie ogólnokształcące
Przedział wynagrodzenia:
3.200,00 zł - 3.200,00 zł / miesięcznie (Brutto)
Premie, dodatki:
10%
Branża / kategoria:
Praca Produkcja
2
Pracuje 2017-07-30 14:49
Jak się to ma do zarobków w firmie Hobas szukam pracy i chciałbym się coś dowiedzieć
Ja 2017-07-31 23:48
Ma się nijak taką stawkę będziesz miał po ok 5 latach jak nie podpodniesz kierownikowi bo możesz nigdy do tego nie dojechać co tu gadać ffirma się kończy uwaga o starego doświadczonego pracownika się niedba doświadczonych pracownikōw się tyra jak chcesz to składaj papiery ludzi brakuje we wszystkich zakładach w dąbrowie więc jest w czym wybierać powodzenia. Wybieraj rozsądnie
1
Grizell 2017-08-02 22:39
Panowie najgorsza jest w tym zakładzie chemia mata szklana która po dostaniu się do dróg oddechowych nie ma powrotu tak samo smród żywic utwardzaczy a drugi - to ludzie którzy wygryzają się na wzajem jeden lepszy od drugiego w oczy nie powie a za plecami to sami możecie się domyśleć a przy rozmowie jak najlepszy kolega co on to nie wie w czym ci nie Pomorze . Płaca na start 2800 brutto i premia 300 zł są zakładu które potrzebują pracowników gwarantują lepszy socjal warunki , kierownictwo które dba o załogę . Kierownik działu Kształtki jest osoba która gra ważniaka kozaka cyc do przodu na wdechu i przechodzi cała szerokością hali typowa postawa prostaka ,fałszywca dlatego najlepszym rozwiązaniem jest iść tam gdzie dają lepsze pieniążki i kierownik dba o załogę niema załogi niema kierownika i pseudo brygadzistów wraz z zastępcami .
Nie polecam tego działu za te pieniądze
Plus dla kumatych
4
Edyta 2017-08-03 11:35
@Grizell , to pewnie praca w warunkach szkodliwych więc macie to wszystko zawarte pewnie w umowach i jakoś inaczej płacone? Wcześniejsza emerytura? Długo już pracujesz? Zamieszasz do końca zostać?
Romek z kształtek 2017-08-03 15:46
No to jest najlepsze na start 2800 i 300 zł premi nowo przyjęty zielony jak jabłko a gość co pracuje 2-3 lata ma 2700- 2900 brawo dla kierownictwa za takie postepy! Kierownik jest jaki jest nikt nikogo nie trzyma na siłę
2
Ups 2017-08-05 17:04
Wcześniejsza renta to tak inaczej płacone nie ma w polsce takiego prawa jak jest zapylenie tojest maska z atestem jak jest hałas to słuchawki jak jest chemia to rękawiczki I pralnia czy będe pracował do końca☺???? 1/3 pracowników składała papiery do ngk ja się jeszcze zastanawiam choć czas działa na moją niekorzyść ile pracuje ok ???????? latek
Abc 2017-08-12 16:46
Brawo dla odwaźnych za podjęcie decyzji o odejściu z naszej firmy.Brawo dla tych którzy mają wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i odpoczywają na zwolnieniach.Brawo dla tych co mog [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak małe motorki a pracują powoli,dokładnie,bez zbędnego pośpiechu.Moźe się to wszystko szybciej zawali i nas pozwalają hahaha....a jak nie to i tak szykują się grupowe odejścia....brawo!!!
2
cbA 2017-08-12 19:29
Ja pracuje bo muszę podejmę chyba jakąś decyzję.Nie będę robił za te grosze w pocie i smrodzie. Pozdro dla was.
1
Pracuje 2017-08-13 23:08
No nie znam nikogo kto pracuje dla przyjemności! Ale jeszcze moment i kto będzie miał okazję to ucieknie do okolicznych zakładów. Brawo dla Pana dyrektora fabryki za podjęcie trafnych decyzji! NIe słyszę już jak się nie podoba to zwolnij się nawet kierownik nie schodzi z dziupli ażeby nie zwrócić komuś o coś uwagi bo się też zwolni. No jest jak jest mam nadzieję że będzie tylko lepiej
4
kształt 2017-09-05 16:40
od 29 sierpnia to AMIBLU...:-) Jak tam w nowej FIRMIE ?
Wacław Jarząbek 2017-09-10 15:14
A nowej firmie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nowi Przychodza dostają na start więcej niż ci co pracują 2- 3 lata roboty w ciul robić nie ma kto wszyscy chodzą powtarzają wyjeban e dyrektor nie widzi problemu ludzie się zwalniają i jest super!
2
Abc 2017-09-10 22:43
Ktoś popełnił kiedyś błąd i nie docenił NAS starych pracowników,tych którzy naprawdę są nauczeni roboty i którzy kreują prawdziwe oblicze tej firmy.Kaźdy młody który przyjdzie odejdzie widząc jak się nas traktuje.To my doprowadzimy do upadku firmy świadomie i z premedydacją,poprzez tumiwisism i absencji chorobową.I damy sobie radę tylko co będzie wami dyrektorzy,kierownicy.....nędzne gnidy!!!!
2
Wacław Jarząbek 2017-09-10 23:30
No kolega ma rację wakacje to wysyp chorób i l4 no ale co jak chory to chory hHaha
2
DEF 2017-09-11 12:46
To jest proste i logiczne ze nikt w takim syfie nie bedzie pracowal za takie pieniadze jak ktos przychodzi i widzi to zapylenie a do tego smrod to woli isc do zakladu gdzie sa hale klimatyzowane, czysciutko i do tego lepsze zarobki. Mysle ze dyrektor powinien przejrzec rynek pracy i zobaczyc zarobki w innych firmach gdzie na start dostaje sie tyle co u nas maja pracownicy pracujacy po 10 lat !!! I co sie dziwic ze przychodza goscie ktorzy nie potrafia przykleic prosto tasmy to presto gdzies indziej ich nie chca bo potrzebuja kompetentnych pracownikow a Hobas przepraszam Amiblu przygarnie wszystkich.
3
Romek z kształtek 2017-09-11 16:59
Może Pan dyrektor nie wie i tu poczyta że nie ma już stosu podań o pracę i ludzie nie pchają się przez szczeble w ogrodzeniu do pracy! Ale on ma to gdzieś ważne że jemu kasa się zgadza a my zapie rdalamy jak biali murzyni w chemii kurzu. No ale my nie musimy mieć klimatyzacji w lato ogrzewania w zimę po co mamy kombinezony maski jest ok.
4
parodia 2017-09-11 23:26
Dziś w zakładzie był pożar... głównej instalacji... co ciekawe blisko niego znajdują się substancje łatwopalne, wybuchowe itp.itd. gaz, styren. Smiało można powiedzieć, że było bezpośrednie zagrożenie życia osób znajdujących się na zakładzie, jak wiadomo aż taki duży on nie jest. Dym i cała resztą co sie z nim znajdowała rozprzestrzenił się na całym placu, ze względu na otwarte bramy również na hali kształtek. Po godzinie może dłużej zaczeli przyjeżdzać kierownicy/dyrektor... i co ciekawe dyrektor zamiast zadbać o pracowników, odesłać ich do domów, bądź też spytać czy ktoś aby nie czuje się źle (śmierdziało okropnie, głowa boli) stwierdził , że chłopaki z kształtek mogą dalej pracować gdyż jest tam pr [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dalej... nocna zmiana: produkcji, wózków, labor. odwołana. Kształtki? Mogą przyjść do pracy !!! Choć nie ma prądu w szatni oraz jadalni a wszedzie jest pył, ogromny smród, zapewne szkodzący zdrowiu. Chyba w takim zakładzie nie powinno się przebierać przy użyciu latarki w telefonach. Umyć też sie nie da rady. Dziś zostałych nagiętych kilka bądź nawet kilkanaście zasad BHP. Według mojej opini powinny się posypać wypowiedzenia nawet zz opcją sądową . NIE PRZYCHODŹCIE TU!
11
Pracuje 2017-09-12 11:06
Chciałbym koledze zwrócić uwagę że na naszym zakładzie jest Bhpowiec ale nie ma kompletnie zasad bhp oprócz wysoce wymaganego noszenia okularów przez Pana dyrektora tak pozatym to bhp jest tylko na kartkach.
2
Zeus 2017-09-12 11:09
Panie parodia zgadzam sie z Tb, dodać do tego ze ludzią kazali dalej pracować chociaz ze byli cali przemoczeni, po dwu godzinnym staniu na deszczu a nie mieli sie jak przebrać w suche ciuchy , ale co z tego światło jest to można pracować , porusza czlowiek wałkiem troche to wyschnie
4
DEF 2017-09-12 12:33
I jak by tego było mało na co dzień jest zakaz wnoszenia na hale picia itp. po wczorajszej akcji jeden z pracowników zapytał Pana dyrektora gdzie mamy zjeść skoro jadalnia jest nieczynna z powodów pożaru odpowiedz była prosta zjecie na hali jakoś dacie sobie radę w tym pyle, smrodzie i do tego z włóknem szklanym no genialnie po prostu żyć nie umierać standardy na wagę XXI wieku. Pracuje już tam trochę i z śmiałością mogę powiedzieć że dział kształtek utrzymuje cały zakład przy życiu a pracownicy są traktowani jak woły robocze (róbcie róbcie a o pieniądze się nie martwcie), porównując prace na produkcji czy też operatorów wózków widłowych osoba pracująca na kształtkach powinna zarabiać 100 razy więcej ale może kiedyś władza dojdzie do tego no chyba ze zakład wcześniej upadnie wtedy nie będzie wątpliwości czy przechodzić na 3 zmiany czy też nie sytuacja rozwiąże się sama jak nie będzie ludzi do pracy na 4 brygady. Róbcie tak dalej podnieście stawki dla nowych pracowników żeby ich zwabić chodź i tak jak widza warunki to zostaje 1 z 10, a nam doświadczonych pracowników nie doceniajcie to w niedługim czasie sami złapiecie za wałki i szlifierki. Powodzenia.
4
Realista 2017-09-12 13:47
Przecież każdy ma prawo wyboru pracodawcy. Prawda jest taka, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :-). Poczytajcie opinie o innych firmach w okolicy - tam też zadowolonych brak.
Ja 2017-09-12 18:41
Barany poszły na 2 do roboty i wiadomo która zmiana tak ma źle żałosne
1
Zostaw swoją opinię o Hobas Dąbrowa Górnicza - Dąbrowa Górnicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hobas Dąbrowa Górnicza