logo Focus Telecom Polska Sp. z o.o.

Focus Telecom Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Focus Telecom Polska Sp. z o.o.

x 2010-01-25 11:31
Daja rade. Mila atmosfera pracy tylko dojazd troche slaby. No chyba ze ktos metrem dojezdza.
jorru 2010-01-28 09:29
fajna firma, z dnia na dzień przybywa ludzi, super atmosfera pracy, a do tego niezłe zarobki
kaska 2010-01-28 09:59
potwierdzam dobra firma mozna polecic
Naiwny 2012-11-17 17:27
W 100%cyrk!!!Zapraszają masę ludzi na rekrutacje, jeździsz się szkolić przez 5 dni(za darmo),cały czas mówią ci że jesteś świetny, że akurat trafił się bardzo zgrany zespół, po czym się dowiadujesz że jednak nie mogą Cię przyjąć bo mają tylko 5 miejsc a nie 11 jak przewidywali,ci którzy zostali muszą przejść kolejne dwa etapy próbne...podobno płatne,ale nie mogę tego powiedzieć bo nie dotrwałem. A....szkoda gadać żenada,nie polecam!!!
Asystent sprzedaży 2012-11-17 17:50
Czytając poprzednie opinie byłam bardzo pozytywnie nastawiona. Do momentu aż przyjechałam na rozmowę rekrutacyjną. Zupełny brak profesjonalizmu. Kierowniczka co innego mówi na początku, a w trakcie szkolenia (bezpłatnego), dowiadujesz się że jest zupełnie inaczej. Szkolenie które miało trwać 2 dni, trwało 5. Mimo zapewnień że wszyscy zostaną przyjęci, okazuje się że nie mają możliwości technicznych. Strata czasu i pieniędzy.
anonimek 2012-11-19 14:05
Atmosfera tu panująca jest jak najbardziej na plus. Procesy szkoleniowe tez ok, tłumaczą ci dopóki tego nie zakumasz. Ludzie wydają się profesjonalistami, polecam – można składać civki.
*** 2012-11-19 14:38
Widać, że ostatni wpis jest mało autentyczny,chyba właścicielowi zrobiło się głupio za postępowanie z bezrobotnymi....złote góry czyli wielkie nic.
Atmosfera jak najbardziej ok natomiast reszta to same kłamstwo...można pojechać i samemu się przekonać!!!
2014 2014-03-21 19:02
Oczywiście przyznać trzeba że atmosfera jest fajna. Co do umowy - ciężko otrzymać umowę o pracę, płaca też nie jest najlepsza. Cały czas obiecuja i na tym się kończy.
damn 2014-06-03 17:18
dużo obietnic i chamstwa. może na IT się znają ale w całości muszą wiele zmienić żeby uznać ich za profesjonalistów bo profesjonalizm to nie tylko wiedza na swoim poletku.
1
Gonzo 2014-07-11 14:15
Zgadza sie. Maniery z Pierdziszewa Dolnego.
1
Jowita 2014-07-31 15:52
Ale tak źle traktują ludzi w Warszawie czy w Łodzi? Bo chyba call center jest w Łodzi..... Jak wyglada praca, chodzi mi czy rzeczywiście firma ma dobra opinię i jest znana, tak jak się reklamują?
karamba 2014-08-02 10:41
Nie wiem, jak na codzien, ale na rekrutacji zachowuja sie jak socjopaci. Zwodza, klamia, cwaniacza. Nie polecam. Mnie osobiscie od takich ludzi odrzuca.
high five 2014-08-26 15:54
Powiem tak, sama praca była super - jak dla mnie, podobało mi się. Przełożony mega zabawny a jednocześnie konkretny mi się trafił. Co do współpracowników? Hmm... Zawsze trafią się jakieś męty... Więc albo robisz swoje, albo dajesz się wciągnąć w dziwne "intrygi", "ploty" i "zamęty". Zarobki przyzwoite, umowa... ciężko o umowę o pracę.
1
aldona 2015-01-31 18:15
Hejo hej,wiecie może czy da radę pogodzić tą pracę w Focus Telecom ze studiami czy raczej nie bardzo? studiuje dziennie więc najbardziej zależałoby mi na pracy popołudniami / wieczorami i oczywiście w weekendy. No i czy czasem jak wypadnie mi jakieś zaliczenie w weekend lub inna trudna do przewidzenia rzecz to da radę nagiąć grafik?
2
bayer 2015-02-02 12:56
Szczerze nie polecam firmy i podpisuje się pod innymi wpisami - zwodzenie, zakłamanie, chamstwo na codzien. Poza paroma na prawde dobrymi osobami firma bardzo mierna. Zarobki niskie, umowy czasowe, kierownictwo nie znające podstawowych zasad zarzadzania czy stosunkow międzyludzkich. Produkty się nie sprzedają, wciąż zwalniani sa ludzie i przyjowani na 3mies! nowi.
4
nova 2015-04-09 10:09
a czy to jest infolinia wychodzaca czy przychodzaca, na czym polega? proszę o pomoc bo zasranawiam sie czy wyslać cv.
Przemo 2015-09-02 10:33
Potwierdzam, dodatkowo jeśli jest się dla nich freelancerem to wydrzeć kasę za zrobiony projekt jest mega ciężko. Ciągłe wymówki że jeszcze coś trzeba poprawić mimo zaakceptowanego projektu. Czekałem na kase kilka ładnych miesięcy... Nie tego się spodziewałem po tego typu firmie.
Fatalnie 2015-11-06 15:18
Niestety mam negatywne zdanie o tej firmie. Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej z Technical Chef coś tam. Umówiliśmy się, że dostanę projekt, za dwa tygodnie się spotkamy i zobaczymy czy rozwiązanie będzie w porządku - jeśli tak to mam pracę. Później zero odzewu, pisałem maile do osoby, która mnie umówiła na rozmowę (recepcjonistka) - zero odpowiedzi. Dzwoniłem - dostałem informację, że tak, skontaktuje się z osobą, która mnie rekrutowała i odpiszą mi co i jak z pracą. Oczywiście nie odpisali. Jeśli jednak nie chceli mnie zatrudnić, projekt upadł, cokolwiek - mogli chociaż odpisać na maila. A tak niestety wychodzi, że firma podchodzi niepoważnie do kandydatów.
valin 2016-05-05 21:10
porządna firma, spora kasa to przecież nie dziwota, że mają wysokie wym,agania. ja startuję na zatrudnienie jako Specjalista ds. kontentu - Copywriter i nie płaczą że trudno jest
wawa 2017-06-29 15:28
na początku wydaje sie ze firma dba o pracownika, obiecuja ze bedzie sie robilo to i tamto a pozniej okazuje sie ze zmiana planów i robi człowiek co innego , czesto bywalo tak, ze praca byla dla dwoch osob a jedną zwalniali aby jedna przejeła reszte obowiazków, i jak robot, szefostwo nie interesuje i ma szalone pomysły od czapy nie znajac zadań pracownika niżej i czesto wizje odgórne były mało realne i zamiast pomagac to szkodziły , na poczatku gdy przyjeli mnie do pracy to bylo super fajnie a pozniej wyszlo szydło z worka, pracuj za 2 osoby, zero szacunku , itdp. odradzam ta firme
Lidia 2017-08-12 10:04
@wawa, może to chwilowy kryzys? Może warto podpowiedzieć szefostwu o jakiś zmianach? Firma nie organizuje jakiś ciekawych pomysłów czy projektów dla pracowników? Może mają jakąś inna formę sytemu motywacji pracowników? Nie oferują żadnych benefitów? Imprez integracyjnych?
mar12345 2017-08-30 15:43
Nie polecam tej firmy. Człowiek daje z siebie dużo,a finalnie i tak nikt tego nie docenia.Obowiązki są zmieniane jak napisała wawa...Ogólnie brak szacunku,kierownictwo i zarząd żyją w innym świecie,a na pewno nie świecie pracowniczym.ODRADZAM !!!!!!
Obecny-pracownik-firmy 2017-08-30 18:00
Bądźmy świadomi ze komentarze tu piszą głównie pracownicy którzy odeszli. Osoby które pracują tu od lat (a jest ich większość) nie maja takiego podejścia a jeśli już piszą to ich komentarze są takie jakie każdy chciałby moc napisać o swoim pracodawcy. Firma jest uczciwa, nigdy nie ma opóźnienia wypłat, wynagrodzenie jest bez wątpienia na poziomie adekwatnym do wkładu. Każdy kto się wyróżnia może liczyć na awans a oczekiwanie ze prezes będzie chodził codziennie od biurka do biurka jest nie wiem jakich standardów, bezpośredni przełożeni zupełnie nie odcinają się od swoich pracowników. Warto patrzeć najpierw na swoją działkę a dopiero wypominać innym, zwłaszcza twórcom firmy :) Ja sam nie jestem w stanie zrozumieć osób które swoją prace robiły na pół gwizdka, odebrały za to niemałe pieniądze i nikt braku szacunku im nie okazał a teraz swoje żale wylewają aby zemścić się na pracodawcy który tak naprawdę dał prace i pozwolił żyć na dobrym poziomie w tym czasie. Bez wątpienia to nie jest firma dla takich ludzi lecz dla ambitnych którzy chcą i potrafią ja rozwijać.

Dla mnie celujący bo dostałem zatrudnienie od razu na wyższe stanowisko niż w poprzedniej a po 10-cię miesiącach awansowałem jeszcze wyżej. Teraz zatrudniam pracowników i tworze dział uważając by nie przyjąć osób trujących środowisko. Na pieniądze nie narzekam, pracy jest dużo i rośnie ona lawinowo bo tak to wyglada w firmie która rośnie.
pracownik-firmy (byly/obecny) 2017-09-05 08:08
Nie ma to jak opinia obecnego pracownika. Widać że szefostwo wzięło sobie mocno do serca wcześniejsze komentarze i postanowiło zrobić wpis broniący. Marketing trzeba sobie robić dobry żeby ktoś w ogóle chciał tam jeszcze przyjść do pracy. Krótko mówiąc - nie szanują pracowników. Wyzysk i jeszcze raz wyzysk.
Pracowałam tam i wiem jak to wygląda. Zero szacunku, ale potwierdzam - pensja zawsze była na czas ale oprócz tego firmę cały czas opuszczają kolejni pracownicy a to o czymś świadczy. Jedni popracuja miesiąc inni rok. Kto tylko przychodzi do pracy i pozna trochę jak to funkcjonuje od razu zaczyna rozglądać się za czymś nowym. Skoro tam jeszcze jesteś i pracujesz to świadczy tylko o Tobie i o tym że chyba nie masz wielkich ambicji, albo za wiele nie potrafisz.
Jeśli tak chcesz bronić firmy to proszę podaj prawdziwe informacje - ile od czasu jak tam pracujesz odeszło pracowników. Jestem bardzo ciekawa statystyk ...
Abrakadabra 2017-09-08 14:50
Zgadzam się z wpisami byłych pracowników. Nie jest to firma dla osób szukających stabilnego zatrudnienia i docenienia ze strony pracodawcy. Wchodząc do tej firmy od razu można odczuć podział na "lepszych" (pracujących tutaj od czasów założenia firmy) i "gorszych". Focus Telecom stworzył bardzo dobrą aplikację do contact center, ale niestety nie potrafi postępować z ludźmi. Oto przykłady:
- zwalnianie wartościowych pracowników z dnia na dzień
- przerzucanie obowiązków zwolnionych osób pracownikom, którzy zajmują się zupełnie czymś innym
- zapraszanie na wyjazdy integracyjne "wybranych"
- brak szacunku (np. mówienie cześć "wybranym")
- nowi pracownicy muszą na każdym kroku udowadniać, ze są potrzebni, że dzięki nim przychody wzrastają
- zaangażowanie nie jest doceniane, jedynie liczby

Mało przyjazna firma, dziwna atmosfera, duża rotacja pracowników, sporo osób odchodzi z własnej woli.
Zostaw swoją opinię o Focus Telecom Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Focus Telecom Polska Sp. z o.o.