logo AUDIOFON

AUDIOFON

Gorzów Wielkopolski

Opinie o AUDIOFON

Pani Wiosna 2010-04-17 16:06
A wszystko przez beznadziejnego obiboka RKSa, który od wielu lat nic nie robi i tylko oczernia swoich pracowników przed szefostwem... beznadzieja...
6
protetyk 2010-12-05 14:32
Zgadzm się z przdmówcami oni zachowuja sie jak [usunięte przez admina].....
Tylko sprzedaż i klapki na oczach
2
były pracownik-na szczęście 2010-12-26 21:46
niestety to prawda-dla nich liczy się tylko i wyłącznie sprzedaż, nie jest ważne, czego tak naprawdę klient potrzebuje-ważne ile są w stanie z niego wyciągnąć! nie mają skrupułów, wciskają towar jak leci!
a tych, którzy myślą o tym,żeby tam pracować, uprzedzam, że pracownika też się tam nie szanuje, mobbing to dla nich normalka:/
3
były pracownik-na szczęście 2010-12-26 21:49
dodam tylko,że sam zarząd firmy nie jest taki zły, atmosferę o jakiej piszę wprowadza szanowna "Pani" RKS, a szkoda, firma powinna uważniej dobierać ludzi na te stanowiska:/
10
pracownik 2011-01-19 11:01
Zgadza się pacjent jest na ostatnim miejscu tylko liczy się to aby jak najwięcej z niego wyciągnąć pieniędzy
2
adaś 2011-01-30 22:08
masakra - jeżeli chcecie być zdrowi psychicznie nawet nie myślcie o tej pracy, tym bałaganem żądzą ludzie niezrównoważeni...przestrzegam
5
wolny 2011-02-01 09:45
a czemu ludzie z całej Polski piszą na stronie audiofonu z gorzowa? załóżcie sobie nowy wątek i piszcie na swój oddział ,żeby było wiadomo , którego miasta wypowiedzi dotyczą...
1
aneczka 2014-04-23 22:27
Kto to jest RKSA? Czy ktoś może coś pow. jak wygląda praca w tej firmie ale w innych oddziałach? Np. w Płocku, może ktoś wie jak wygląda tam praca, właśnie złożyłam tam CV i nie wiem czego się spodziewać ??? Pomóżcie proszę i nap. jakie są wasze doświadczenia z pracy w tej firmie... Z góry dziękuję za opinie i rady :)
3
POA 2014-10-02 13:55
Witam
Dziewczyno jeżeli chcesz się cieszyć zdrowiem psychicznym, i przeżyć spokojnie lata młodości zabierz CV i omijaj to miejsce zapomniane przez Boga.

PS Wymienione przez ciebie miejsce znam doskonale.
1
monia 2014-10-02 21:41
Ja właśnie wybieram się na rozmowę kwalifikacyjną do oddziału w Bielsku-Białej. Czy o tej firmie rzeczywiście można powiedzieć tylko w złych słowach? Czy po prostu znalazło się kilku rozgoryczonych byłych pracowników?
1
harry 2015-01-22 20:20
Hej, jak to jest w końcu z tą rekrutacją do Audiofon? Jest realna szansa się dostac, czy te ogłoszenie wisi sobie pro forma i zbierają baze CV na przyszłe rekrutacje? Możecie napisać mi w ogóle czy warto się nimi bliżej zainteresowac? Co zapewniają pracownikom oprócz pensji, jakiś fajny system socjalny?
Pan Jan 2015-02-18 13:49
Nie polecam pracy w tej firmie. Kierownicy regionalni nie szanują pracowników. W firmie jest nastawienie na wciskanie ludziom aparatów na siłę. Praca bardzo stresująca, ze względu na niemiłą atmosferę i brak poszanowania.
7
Kuba 2015-03-10 15:03
Nie dość że wyciągają kase i to nie mała od ludzi to jeszcze wciskają szajs(usunięte przez administratora) aparaty sa do wyrzucenia . Negatyw dla tej firmy i życzę bankructwa ludzie nie idźcie tam zdecydowanie odradzam !!
2
to ja 2015-03-23 08:35
Pracuję w tej firmie od 3 lat i jestem bardzo zadowolona. Pewnie że są wymagania ale przecież za coś mi płacą. Aparaty są bardzo dobre, chyba że protetyk jest do d..y i nie potrafi ich ustawić. Na atmosferę to chyba mogą narzekać Ci co z nikim nie potrafią się dogadać - nie pracuję tu jacyś psychole którzy człowieka chcą zniszczyć ale jeżeli ktoś chce tu przyjść do pracy żeby w spokoju przesiedzieć 8 godz. to niech lepiej szuka pracy gdzie indziej
2
zainteresowana 2015-03-24 20:27
Jestem trochę przerażona samymi negatywnymi opiniami bo mam rozmowę w tej firmie. Ale wiem, że zazwyczaj piszą Ci którzy mają tylko negatywne zdanie odnosnie firm i jak się wejdzie na obojętnie jaką inna firmę to też są zawsze tylko negatywne opinie ;) Możesz mi powiedzieć jakich pytań mogę się spodziewać na rozmowie i jakich warunków finansowych mogę się spodziewać? Jest to stanowisko na Asystenta protetyka słuchu/ sprzedawca, ale już mi powiedziano przez telefon, że bardziej określić je należy jako sprzedawca. Możesz mi powiedzieć jakie jest realne wynagrodzenie na tym stanowisku i jakie realne są do zrobienia premie? Czy prawdą jest, że firma może mnie przeszkolić na protetyka słuchu? Mam już doświadczenie, pracowałam w podobnym charakterze w innej firmie. Pozdrawiam.
wiem że żyję 2015-05-27 10:52
Atrakcyjne wynagrodzenie to w tej firmie - najniższa krajowa. Czy takie wynagrodzenie można uznać za atrakcyjne? Mało tego ogromny stres w tej firmie nie jest wart żadnych pieniędzy!!! Na początku wszyscy są zachwyceni, nawet jak nie wyrabiasz limitu, horror zaczyna się jak dostajesz umowę na czas nieokreślony. Mobbing, mobbing i jeszcze raz mobbing!!! Robisz wszystko za wszystkich. Najgorsze jest to że regionalni kierownicy sprzedaży to obiboki (dokładnie tak jak to ujęto w poprzednich komentarzach)jak nie ma sprzedaży to twoja wina, nic od siebie nie dają, nie mają zielonego pojęcia o reklamie a tym bardziej o sprzedaży. Po 3 latach pracy zrezygnowałem z pracy zdrowie psychiczne jest dla mnie ważniejsze niż to "atrakcyjne wynagrodzenie". Powyższe komentarze są jak najbardziej prawdziwe.
5
grina 2015-06-01 14:23
Coz, jesli chodzi o mobbing- pracownik podpisuje sie ze nie bedzie stosowal mobbingu wobec swoich wspolpracownikow. A jak to wyglada w praktyce??- Jesli nie spodobasz sie regionalnemu kierownikowi sprzedazy- ktory Cie rekrutowal- bo np. zle sie ubarales- a moze za ladnie, lepiej niz RKS. To wlasciwie juz nie pracujesz i bedzie Cie traktowac jak powietrze. A pozniej bedzie opowiadal innym ze sie nie nadajesz do tej pracy, co by Ci zrobic odpowiedni pr.
Nigdy wiecej w takiej firmie sie nie zatrudnie.
1
grina 2015-06-03 11:52
Jak widac nie trafiles do tego punktu co ja. Poza tym ogloszenie o prace sobie a rzeczywistosc sobie. Najlepiej jesli robisz wszystko za 1 licha pensje.
toja 2015-06-14 22:40
Ja akurat swojej pensji nie nazałabm lichą. Jestem zadowolona z zarobków a jestem osobą w tej kwestii wymagającą. RKS to rzeczywiście nierób i to bardzo boli. Szefowie są ok. ale niestety chyba się zasiedzieli na górze i dół jest widoczny tylko przez pryzmat RKS-a który niestey bardzo wypacza wizerunek protetyka aby bronić swojej d..y. Moją bolączką jest to że lubię tą pracę a że mam w miarę spokój więc sobie pracuję i nie szukam nic innego.
1
wiem że żyję 2015-07-12 21:06
do nozej
niestety nie wiesz o czym piszesz, używając słowa mobbing jestem pewna jego znaczenia!!! Tym bardziej że osoba stosująca mobbing w tej firmie miała już nie jedną sprawę sądową. Nie wspomnę że kilka dziewczyn poroniło z tego powodu w tej firmie. To bardzo przykre, jak najdalej od tej firmy !!!
3
rosie 2015-08-25 13:33
przykre że większość negatywnych opinii zostaje usuniętych :(
zawiedziona 2015-09-19 11:52
pracuje tam obecnie bardzo się zwiodłam bo szefostwo wygląda na ludzi z klasa a w firmie brak szacunku ,bałagan, zastraszanie …nie polecam!
2
były pracownik 2015-09-22 14:17
Odradzam , negatyw, liczy się tylko sprzedaż i nic więcej. Pracownik traktowany jest gorzej niż śmieć, chodzi tylko by osobom starszym wcisnąć jak najdroższy aparat. Nieustanne ponaglania ze strony RKS, żeby plany były zrealizowane. Ciężka atmosfera, szczególnie jeśli chodzi o region świętokrzyski. Do obowiązków nijak ma się najniższe wynagrodzenie krajowe. Zastanówcie się czy warto z tą firmą zaczynać jakąkolwiek współpracę. Żałuję że tam pracowałam.
1
lola 2015-09-24 10:43
Pracowałam w tej firmie do niedawna i szczerze powiem, że za najniższą krajową być protetykiem (asystentka tez musi miec wiedze protetyczna w tej firmie) i handlowcem i do tego robić kawki i latać do NFZ,PFRON...dziękuje bardzo. Jakies zarty... Atmosfera ogolnie srednia, praca czasem nudna, czasem ciezka bo troche trudno starszemu panu czy pani wcisnąć aparat...a protetykom chodzi glownie o premie !! liczy sie kasa kasa kasa... a asystentka z tego nic nie ma, bo niektorzy nie chca sie dzielic. amen
1
,mmm 2015-09-30 20:13
oni tam caly czas potrzebuja bo taka rotacja
1
marry 2015-11-10 09:56
Hmm naprawdę jest tak źle? a pracował bądź pracuje ktoś w województwie podlaskim? Chciałam tu aplikować o pracę, ale po tym, co piszecie boję się. Niby to branża medyczna, więc czy naprawdę liczy się tylko sprzedaż?? Ja nie jestem niestety dobrym sprzedawcą.. Jeśli pracował ktoś w woj. podlaskim to proszę o informację. Dzięki :)
zdegustowana 2015-11-12 21:41
napisze tak ta firma to jest cos czego najgorszemu wrogowi nie życze …mam duże doswiadczenie a te kilka chwil w tej firmie pokazało mi,że to bezduszna korporacja..
może lubicie być traktowani jak śmieci oczywiscie nie na poczatku ale predzej czy pozniej ..
kolejne rekrutacja swiadcza o tym ,ze ludzie rezygnują chyba wiadomo dlaczego..

2
zaskoczona 2016-01-18 20:37
Czytam te opinie i oczom nie wierzę, miałam aplikować do tej firmy, ale po przeczytaniu tego wszystkiego chyba zrezygnuję, jeszcze piszecie, że w świętokrzyskim jest taka ciężka atmosfera, co tam się dzieje? To przez kierownika, czy wszędzie tak jest?
zaskoczona 2016-01-18 20:44
A mobbing, poronienia? Ktoś sobie to z palca wyssał? W sumie mogę spróbować, tylko jeśli to wszystko jest prawdą to będzie to strata czasu...
zaskoczona 2016-01-21 11:23
mx pisano o tym wyżej, stąd szukam potwierdzenia, czy to rzeczywiście prawda, a z tego co tutaj piszą, to dla firmy najważniejsza jest sprzedaż, czyli kasa...
@@@#$#@ 2016-02-24 12:18
MOBING. Nie wierzyłam dopóki sama się nie przekonałam. Na rozmowie super extra, umawianie pacjentów, ulotki, reklama itp. Żyć nie umierać. To było za piękne. Na chwilę obecną mogę powiedzieć że jestem na skraju załamania psychicznego. Nie jestem byłym pracownikiem. Ja w tym szmbie dalej siedzę i zastanawiam się jak długo wytrzymam. Ogólnie firma ok: socjal i innego rodzaju dodatki-bony świąteczne itd. Ale RKS masakra. Mobing jawny. Tylko sprzedaż się liczy a nawet jak jest ta sprzedaż to i tak wszystko jest źle i nie tak. Dołowanie pracownika na każdym kroku. W dodatku straszny nacisk i stres tworzony przez regionalną. Tak się nie da pracować. Czy szefostwo nie wchodzi na tą stronę, nie widzą co się dzieje u nich w firmie. Żałuję że wcześniej nie znalazłam tej strony. Może moje losy potoczyły by się inaczej. Póki co walczę z depresją i załamaniem. Jak sobie pomyślę o pracy to mi się dosłownie niedobrze robi. PAMIĘTAJCIE nie oceniajcie książki po okładce tak jak ja to zrobiłam na początku.
2
wiking 2016-02-27 19:31
Przeczytałam trochę opinii i się nie zgadzam z tym że jest mobbing.Wszystko zależy jak sobie ułożysz pracę po prostu trzeba mieć w sobie to coś.Jeżeli ktoś myśli że przyjdzie posiedzieć przy kompie i będzie miły i jakoś te 8h odwali i to wszystko to lepiej niech znajdzie sobie pracę w szatni tam na pewno zdąży poczytać popisać sms i czas spędzi raczej miło.W Audiofonie liczą sie efekty sprzedaży.Tak to już jest że gdzie się coś sprzedaje muszą być tego efekty a do tego jeszcze trzeba się uśmiechać.Nie jest lekko trzeba sie niezle nagłowić aby sprzedać aparat i wyrobić ten limit,oczywiście jest nagroda w postaci premii.nie zawsze docenia się tych którzy harują myśle o protetykach a RKS mają w tym pomagać.czy tak jest niech inni też sie wypowiedza-ciepla posadka ale to już jest,że koń który ciągnie jest bity.Ja nie narzekam bo liczę na siebie i RKS nie jest mi potrzebny.Do sprzedaży w tej branży trzeba być dobrym sprzedawcą a nie stwarzać pozory że nim się jest bo wcześniej czy pożniej jak nie będzie efektów to i tak polecisz z RKS też jest rotacja.Szefostwo bardzo fajne i pracownicy w centrali też.pozdrawiam tych którzy wytrwali
6
lena 2016-02-29 09:13
@@@#$#@ piszesz o mobbingu i wykorzystywaniu, a czy możesz napisać lokalizację, w której jest tak źle?
vandal 2016-02-29 10:56
Każdy mierzy swoją miarą, poczekaj jak po 15 latach pracy jakiś nowo zatrudniony odmóżdżony gówniarz powie ci że jesteś już wypalona,stara,nie masz energii i nie rokujesz co wtedy powiesz,napiszesz. Z firmami handlowymi jest taki problem że niema się co łudzić że stabilnie dopracujesz do emerytury. pozdrawiam
4
haha 2016-03-03 22:45
centrala to banda ch..
na ktora tyra ten biedny protetyk
jak sobie poscielisz tak sie wyspisz...
pamietaj karma wraca !
1
były pracownik 2016-03-29 12:56
Cały czas trwa rekrutacja do Skarżyska i Końskich na wszystkie stanowiska ( woj.świętokrzyskie ) - bądźcie czujni i ostrożni, poczytajcie wcześniejsze negatywne wpisy na ten temat.
pracownil 2016-06-24 09:50
Jako asystent masz 1 z przodu, dokładnie 100 zł więcej niż najniższa krajowa.
A jak protrtyk będzie łaskawy to może premia ok 100zł-ale na nią to już sobie sam musisz zapracowac
pracownik 2016-06-24 10:09
ja na początku byłam zachwycona. Kasa nie najlepsza ale socjal bony na święta itd. Ale po 1,5 roku psychika mi siada.
1
Luska 2016-07-30 18:18
Cóż mi zostało obiecane bardzo wiele na rozmowie kwalifikacyjnej np. posada kierownika ,podwyżka o 100 zł z każdą umową. Co dostałam? Nic. Socjal bardzo fajny i nic poza tym . Aparaty w audiofonie są chyba najdroższe na rynku przez co ciężko je sprzedać w miejscach gdzie jest konkurencja. Mobbing stosowany przez RKS no chyba że ma dobry humor co zdarza się rzadko.umowy lojalnościowe w tej firmie to dopiero hit! Nie będę pisać na forum co jest w nich zawarte bo jeszcze mnie potem będzie firma ścigać (tak, w audiofonie to możliwe )w każdym razie po podpisaniu tego jesteście w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NIE POLECAM !
1
AG 2016-08-10 10:48
Luska z może nie do końca sprawdzalas się w tej roli, skoro były obiecane podwyżki a nie dali? Albo po prostu trzeba się upomnieć.
1
Nonie 2016-09-01 11:44
Podstawa smutna, targety nierealne, premie niskie, brak podwyżek. Mobbing? Potwierdzam.
1
lala 2016-09-15 15:46
Jeśli sprzedaż jest-jesteś ok... Jeśli jest jej brak-to słabo.... dużo zależy od RKSa ale może Cię prześladować-telefony, wizyty, rozmowy...ogólny nacisk. To przeważnie Twoja wina, że nie sprzedałeś. Za wszystko jesteś rozliczany - czasami nawet z tego co udało się zrobić dobrze. Długo by mówić. Premie zależą od protetyka, czy chce się dzielić czy nie. Premia jest zależna od ilości aparatów i ich cen. Żeby dostać premię punkt musi wyrobić limit, który satysfakcjonuje tylko na początku-później apetyt rośnie. Jestem Protetykiem... na rękę nie mam 2 z przodu- doświadczenie 3lata pracy-sprzedaż zajebista("do pensji można dorobić premią")....
Anonim 2016-09-16 21:25
Co Ty piszesz za bzdury! Podstawa ok premia ok limity dopasowane do możliwości punktu. Widocznie się nie nadajesz
Anonim 2016-09-16 21:32
Zgadzam się w całości z opinią wikinga!
Pracownik 2016-10-02 13:13
Zapraszam do mnie- woj. lubuskie. Chętnie wezmę do pomocy pracownika!!
Jest naprawdę ok. W każdej pracy najniższy szczebel pracowników narzeka na swoich przełożonych i czuje się "uciśniony"... Jeśli już gdzieś pracowaliście- to dlaczego już Was tam nie ma? Czy nie dlatego, że jednak uważacie, że było do bani? Praca to praca, a nie relaks. Jeśli robisz to, co Ci się podoba, to na pewno daje Ci to satysfakcję, a jeśli tak jest- to ZAWSZE jesteś w stanie wymyślić coś, by się tu utrzymać i to na w miarę dobrych warunkach. Każdy szef i każdy przełożony wie, że na stanowiskach "specjalisty" liczą się nie tylko efekty, ale też lojalność, jakość i przestrzeganie standardów. Jeśli którykolwiek z tych czynników w danym m-cu zawiedzie (bo tak też się zdarza), to ratują Cię wówczas pozostałe. W kolejnym m-cu się "odkujesz".
Zarobki są naprawdę dobre. Wiadomo- jak to w sprzedaży- raz lepiej, raz gorzej, ale średnia roczna jest naprawdę bardzo godna.
Ale jeśli ktoś uważa, że w branży tzw. paramedycyny może tylko siedzieć za biurkiem i klikać do komputera, a przy tym chciałby mieć pensję zaczynającą się od trzech zer i trójki na początku, no to faktycznie- jest to praca nie dla niego. Bo tu się trzeba uczyć. Medycyna i technika idą wciąż do przodu i w takich branżach niestety trzeba być z tym ciągle na bieżąco i ciągle się doszkalać (oprócz wykonywania codziennych obowiązków w pracy). Dlatego zwykło się mówić, że są to zawody "z powołania", a nie tylko "zawody".
Ale ma to swoje plusy- po zdobyciu uprawnień (2-3 lata), masz już "coś w zanadrzu". Z takim dyplomem w każdej chwili możesz sobie otworzyć własną działalność. Więc jeśli znajdziesz się kiedyś w życiu na bezrobotnym i bez żadnych widoków- zawsze możesz spróbować działać w tym samodzielnie (możesz też wcześniej, ale z różnych względów- nie opłaca się).
Ja od kilku lat szukam pracownika do siebie do pomocy i powiem szczerze- przychodzą same "lenie" lub "nieuki", które mają oczekiwania wyższe niż ja mam w tej chwili niemal po 7 latach pracy w tej branży... A do tego kultura osobista na poziome niemal zerowym.. No to sorry...
Chętnych zapraszam do aplikacji lub telefon (podany na stronie internetowej- woj. lubuskie).

4
jl 2016-10-12 20:57
zapomniałeś dodać- możesz założyć własną działalność lub zmienić pracodawcę po upływie czasu zakazu konkurencji, który grozi bardzo wysokimi odszkodowaniami :)
Ja takiego kwita nie podpiszę będąc już od dawna protetykiem z ukończoną szkołą i zdobytymi wiele lat temu uprawnieniami. Bo niby z jakiej racji mam się blokować? W takiej sytuacji pracodawca ma lekko- a pracownicy stają się poniekąd niewolnikami- bo albo pracują w zawodzie w w/w firmie, albo decydują się na rezygnację i koczowanie przez okres zakazu konkurencji w innym zawodzie....
2
2321 2016-10-24 09:07
Zeby mieć zawód protetyka trzeba skończyć szkołę, żadne przeszkolenie , chyba, że na stanowisko asystenta -wtedy ok.
1
zawiedziona 2017-01-16 14:10
Podwyżek nie ma, mobbing, limity tak ustawiane, aby ich przypadkiem nie zrobić, RKSi nie są kontrolowani, więc robią, co chcą
Brak szacunku do ludzi
Pracuje tu od kilku lat i finansowo jest coraz gorzej- obniżają premię za wszystko, podwyższają targety,jak ktos za często wyrabia. A ludzi trzymają lojalkami.
2
nowa 2017-01-29 21:57
A może ktoś napisać jaką dają teraz podstawę na dzień dobry? Czy więcej można zarobić u konkurencji czy tutaj?
3
Yosarian 2017-03-13 23:23
A ktoś wie jak jest na dolnym śląsku? A konkretnie we Wrocławiu?
1
Zostaw swoją opinię o AUDIOFON - Gorzów Wielkopolski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AUDIOFON