brak logo

APATOR RECTOR Sp. z o.o.

Zielona Góra

Opinie o APATOR RECTOR Sp. z o.o.

Gość 2015-05-06 17:25:54
Po studiach lepszych powinno się zarabiać więcej. Komuna się skończyła. Koszt studiów jest wysoki i każdy sensowny student traktuje to jak inwestycja, która musi się zwracać. Jeśli się nie zwraca, znaczy że pracodawca okrada - płaci mniej niż praca jest warta. To tak jakby kupować merdecesa w cenie poloneza, wiem, że każdy by chciał.
Mi jako programiście na fakturze zaoferowano 3.000 zł
Nie przyjąłem oczywiście.
Jak na programistę i firmę robiącą dla Taurona czyli dla energetyki, trochę za mało :)
Pozdrawiam
asd 2015-05-11 11:28:44
Byłem niedawno na rozmowie kwalifikacyjnej. 20.05 ma być tygodniowe bezpłatne szkolenie. Firma przeniosła się w nowe miejsce tzn. na terenie Lumelu. Test nie polegał wcale na przenoszeniu plików do folderu jak to opisała jedna osoba. Tylko na obsłudze ich programu oraz sprawdzaniu umiejętności czytania ze zrozumieniem (kandydat dostawał plik pdf z zadania z opisem ja je wykonać.

Budynek jest taki typowo biurowy, na pewno nie jest już to moloch w stylu hali.
Minusem jest to że pracują na windows Xp, a jest to system, którego już prawie nikt w domach nie używa. A jak wiadomo, plusem windows 7 jest to że można pracować, na podzielonym ekranie. Ale podobno ten problem rozwiązali poprzez pracę na dwóch monitorach.
Nie ma też dress code.
3
gosc 2015-05-18 12:26:08
Test przed szkoleniem ok, wcale nie taki łatwy jak inni piszą.
Szkolenie fajnie prowadzone, dobre podejście do ludzi.
Nicki 2015-05-21 23:43:17
A może po prostu nie chcieli Cię. Ostatnio - jak oglądałem prace z programowania wykonane przez niektórych mocnych w gębie programistów, to mi się słabo robiło. Niby po studiach, a poziom programowania na poziomie podstawówki. A pensje chcieli managerów - na wejście. Nie kupuję takich komentarzy.
1
Znudzony 2015-05-30 01:19:43
Kończ waść wstydu swojego oszczędź. (usunięte przez administratora)Ciekawi mnie na jakim stanowisku?! Bo mam wrażenie, że na wysokim, bo jak z niego spadłeś to sporo hałasu narobiłeś. Z drugiej strony, skoro zajmowałeś dość wysokie stanowisko, to sam się przyczyniłeś do sytuacji jaka panuje obecnie w tej firmie. Nie wszystko zależy od tzw "managierów".
Nieznudzony 2015-05-30 07:41:37
-a wlasnie, ze dobrze gada nieobecny. (usunięte przez administratora) ty bys chcial panie znudzony aby bylo cicho w temacie no nie? a moze ty jestes kim znaczniejszym z tej firmy? pochwal sie no pochwal :) Nerwowy ten twoj post ciekawe dlaczego.

A teraz powaznie ja tez tam pracowalem ok 2 lat i POTWIERDZAM newsy nieobecnego. I DOBRZE, ze je podal niech ludzie wiedza jak tam bylo jest i bedzie hehe
gość 2015-06-11 21:04:40
a gdzie są newsy "nieobecnego"?
1
nieobecny 2015-06-12 21:08:39
- admin usuwa. Napisałem do niego ale to typ bohatera pozakulisowego. Czyli milczy. Ten post post też pewnie usunie. GoWork schodzi na psy od dawna..
1
Znudzony 2015-06-20 23:44:15
Admin się nie odzywa. Narzekacie na tę firmę, a poczytajcie sobie opinie o firmie cenzora.
Gość 2015-06-21 20:12:33
No jak u Was manager zarabia 3500 brutto, to się nie dziw, że tyle chcieli, bo to normalna stawka dla dobrego studenta. Nie masz pojęcia o zarządzaniu. Nadal szukacie programisty. Nie ma w PL programistów czy nie ma za 3.000?
Nicki 2015-06-23 22:38:13
Uściślij pojęcie "dobry student".
Gość 2015-06-25 02:01:26
nie odpowiedziałeś na 2 pytanie, więc nie będę Ci odpowiadał na Twoje.
1
Nicki 2015-06-27 00:26:22
W twoim monologu było jakieś drugie pytanie? Może było, ale go nie widać. A skąd miałbym znać odpowiedź na to niby pytanie?! Możesz mi to powiedzieć? Czy jeżeli wypowiadam się na tym forum, to znaczy że pracuję w tej firmie?! Widzę, że niezła wróżka jesteś. Podejrzewam, że w kodzie też masz takie przywidzenia. Może będzie działać.
Gość 2015-06-29 23:58:35
Apator dalej szuka programisty, widać albo nie ma w PL dobrych programistów, albo nie ma za 3000. Piszcie ile Wam oferuje Apator, bo moim zdaniem szukają jak najtaniej i tu jest problem.
Nickaj, Ty to najlepszy hakier w Polsce jesteś, pracujesz za 3000. Ha Ha Ha
1
yhn 2015-07-05 18:54:06
Ciekawe jak szybko teraz skasują twoją opinię.
3
Gość 2015-07-08 17:08:01
aż skopiowałem, by nie zginęło. A ładna chociaż ta niska soonia? :P
1
Gość 2015-07-20 00:57:27
Mi zaproponowali atrakcyjne wynagrodzenie 3000 netto na fakturze. Jeśli dla Ciebie to atrakcja, proszę bardzo. Do tego triki psychologiczne - szybko musimy decydować, kogo wybierzemy, po czym ogłoszenie znów się ukazuje i szukają dalej.
1
gostek 2015-07-20 22:58:36
A ja dodatkowo przedstawie etapy pracy kolegi po awansie z szeregowca( operatora obecnie tzw"specjalisty") na starszego szeregowego (lidera):
1 Rozpoczęcie: "Zaczynasz więc na spokojnie sobie ogarnij obowiązki i ludzi od nastepnego/kolejnego miesiąca masz normalne plany do wykonania"
2 "Patrz na innych" czyli pomagaj swoim ludzią naginaj plany aby im było latwiej
3 "Patrz na siebie" masz plan ? wykonaj go choćby nie wiem co, operator się stawia? pogadanka/wywalaj nie patrz na nich masz plan i ma być wykonany to twoje pieniądze
4 Gadasz co ci każemy i robisz co ci każemy" albo cześć: czyli po prostu Pan rozkazuje ty robisz albo cie już nie ma (Pamiętam nie którzy przychodzili o 7 wychodzili o 20 albo i nawet 23 czasami i to nie tylko w sobote ale i w niedziele)
5 "Fajnie było no ale rozumiesz ludzie poodchodzili i trzeba coś zrobić bo mamy za mało operatorów na reszte liderów/weryfikatorów"
2
ZOHAR 2015-07-25 19:40:26
Apator Rector dzieli się niejako na dwie części - Paszportyzacja oraz Wytwarzanie Oprogramowania. Proponuję aby przy pisaniu opinii pisać o której części jest mowa. Obecnie pracuję w części dotyczącej Wytwarzania oprogramowania, a z tego co słyszałem rzeczywiście jakiś czas temu na Paszportyzacji nie było różowo, jednak wiem że coś się zmienia na lepsze o ile tego nie jestem w stanie powiedzieć. Pracowałem w kilku firmach i stwierdzam, że w AR nie jest jakoś ponadprzeciętnie źle, ja jestem zadowolony. Wiadomo zawsze może być lepiej, ale o tym czy jest aż tak źle przekonujemy się dopiero gdy zmienimy pracę na inną i mamy porównanie.
1
ŁŁ 2015-09-16 17:11:02
A co w takim razie Ty tam robiłeś tak długo?...
1
pracownik_paszp 2016-05-13 23:53:34
Po1 nie ma od dawna umów o dzieło, są umowy zlecenia.
Po2 można dostać umowę o pracę po czasie- jak ktoś ma kompetencje i szybko poradzi sobie z najniższym szczeblem, trzeba się pierw nauczyć czegoś, by coś dostać...
Po3 są awanse od młodszego, do starszego specjalisty, co wiąże się z planami, ale też świetnymi zarobkami..(liczę, że niebawem będę przechodził do lepszych grup :P )
Po4 Na produkcji mamy tutaj kilku świetnych fachowców koordynatorów i liderów, którzy nie jednego energetyka są w stanie zagiąć i mają bardzo bogate doświadczenie w tej firmie.

Jestem tu krótko, ale bardzo mi się tu podoba, atmosfera okey, praca bardzo ciekawa ale też i trudna.
2
taki tam 2016-06-03 15:41:37
Odradzam.
Praca bardzo trudna, zarobki nieadekwatne do włożonego wysiłku. W wyższych grupach są narzucone normy do wykonania, które ciężko wyrobić pracując po 8h 5 dni w tygodniu. Za niewykonanie planu zmniejszane są stawki/podstawa. Aplikacja działa bardzo wolno, co utrudnia i mocno spowalnia pracę. Zdjęcia, na podstawie których wprowadzane są dane, zrobione są najczęściej źle (lub w ogóle ich brakuje). Instrukcja wprowadzania danych jest bardzo obszerna, a mimo to nie ma w niej opisanych niektórych bardzo częstych przypadków, w związku z czym operator popełnia nieświadomie błąd, weryfikacja paczkę za to cofa i nie ma przebacz. Kiepski przepływ informacji. Ktoś wyżej nie wywiązuje się należycie ze swoich obowiązków, bo "nie ma czasu, żeby wszystko porządnie zrobić", ale to operator jest wszystkiemu winny. To, że paczki są zrobione źle, to że plan nie jest wykonany na czas. Winę ponosi oczywiście najniższy szczebel, na którym ta firma się opiera, o czym góra często zapomina. Praktycznie też brak możliwości rozwoju. Praca tak naprawdę niczego nie uczy, nie rozwija, zdobyte "doświadczenie" mało gdzie się liczy. Awans na inne stanowisko pewnie jak wszędzie - po znajomości.
Szczerze odradzam pracę w tej firmie. Szkoda czasu i energii.
6
praco...coś tam 2016-06-07 19:42:09
Opinia odnośnie tak zwanej "fabryki"
Praca sama w sobie całkiem Ok , cała otoczka .... nie zbyt fajna
Zero poufności, notoryczne obrabianie sobie czterech liter jest tu czymś normalnym. Wszystko co wie o Tobie koordynator lub lider z automatu wie też 85% pracujących tu ludzi
Jeśli wchodzisz koordynatom w d..e masz na starcie sporo łatwiej ;)(panowie mają bardzo wysokie mniemanie o sobie, wiec lubią jak sie wokół nich tańczy)

Reasumując gdy by ktoś z wyższych sfer przyjrzał sie pracy Koordynatorów i liderów, a następnie "sprowadził ich na ziemie" była by to całkiem znośna praca :)

Pozdrawiam
4
Fabrykant 2016-06-10 18:08:55
W odniesieniu do wypowiedzi "taki tam":
Odradzam.
Praca bardzo trudna, zarobki nieadekwatne do włożonego wysiłku. W wyższych grupach są narzucone normy do wykonania, które ciężko wyrobić pracując po 8h 5 dni w tygodniu. Za niewykonanie planu zmniejszane są stawki/podstawa.
- może i praca jest trudna, ale bez przesady - nikt nikomu za siedzenie nie zapłaci. Normy, plany są żeby można było coś planować - nie są duże jeżeli pracuje się skrupulatnie, a nie kawka, papierosek, kawka, ploteczka a przy biurku połowa dnia... ciągłe narzekanie... Mniejszy plan, mniejsze kasa... kupując pół chleba płace za pół a nie za cały - wydaje mi się to fair.


Aplikacja działa bardzo wolno, co utrudnia i mocno spowalnia pracę. Zdjęcia, na podstawie których wprowadzane są dane, zrobione są najczęściej źle (lub w ogóle ich brakuje).
- takie narzekanie to można do wszystkiego się czepiać...


Instrukcja wprowadzania danych jest bardzo obszerna, a mimo to nie ma w niej opisanych niektórych bardzo częstych przypadków, w związku z czym operator popełnia nieświadomie błąd, weryfikacja paczkę za to cofa i nie ma przebacz.
- wychodzę z założenia, że jeżeli czegoś nie wiem to pytam, są od tego odpowiednie osoby... Jeżeli paczka jest źle zrobiona to nie dziwię sie, że zostaje cofnięta, normalna kontrola jakości...


Kiepski przepływ informacji. Ktoś wyżej nie wywiązuje się należycie ze swoich obowiązków, bo "nie ma czasu, żeby wszystko porządnie zrobić", ale to operator jest wszystkiemu winny. To, że paczki są zrobione źle, to że plan nie jest wykonany na czas. Winę ponosi oczywiście najniższy szczebel, na którym ta firma się opiera, o czym góra często zapomina.
- pozostawię bez komentarza, każdy wie jak to wygląda...


Praktycznie też brak możliwości rozwoju. Praca tak naprawdę niczego nie uczy, nie rozwija, zdobyte "doświadczenie" mało gdzie się liczy. Awans na inne stanowisko pewnie jak wszędzie - po znajomości.
- owszem, zdobyte doswiadczenie w dość specyficznym obszarze moze być trudno wykorzystać w innym miejscu, ale jak się chce to mozna. Praca daje możliwości rowoju, awansu... wystarczy popatrzeć na niektóre osoby, które widac że doszły do czegoś, stanowiska zaczynając od niskiego szczebla...


Szczerze odradzam pracę w tej firmie. Szkoda czasu i energii.
- kto chce rzetelnie pracować i zarabiać to myslę że sam będzie wiedział jak postepować...
3
zleceniowy_łapacz 2016-06-10 22:15:07
Zgadzam się tutaj z fabrykantem.

Uważam, że warto spróbować popracować w tej firmie. Co ciekawe, z tego co słyszałem, to grupy Energetyczne typu Tauron, Enea, Energa chętnie przyjmują ludzi, którzy znają się na sieci. Niekiedy ten "zwykły" operator w rectorze ma większą wiedzę jak ludzie, którzy pracują w grupach "energetycznych" dłuższy czas. Coś słyszałem nt tych ludzi przy wejściu na projekcie RWE, że uczyli klienta jak wprowadzać przebiegi sieci na aplikacji klienta- to dopiero ciekawe:) Czyli jednak rector ma bardzo mocnych ludzi!

Za siedzenie nikt Wam nie zapłaci w innej pracy. Słyszałem na fabryce, że zarobić można tutaj fajne pieniążki, widziałem nawet w tygodniu na prezentacji, którą przedstawiał Dyrektor z Kierownikiem, te 5tysi.. tyle chyba Kierownictwo nawet nie zarabia. Sam nie jestem "mistrzem", ale cholernie mnie ta praca ciekawi. Jeszcze mi nie idzie tak jakbym chciał, ale wiem, że się ogarnę i w końcu bd szedł wyżej do O3/O4 i bd zarabiał 2xtyle co teraz..
Zara ktoś napisze, że Operatorzy siedzą po 12h "7" dni w tygodniu, to się po prostu bede śmiać z tego i nic więcej:) "Fajeczki, kaweczki, siedzenie na dworze, plotki z Liderem, plotki z operatorem i czas leci, a planu nie ma..." Z tego co mi wiadomo Kierownictwo zapieprza po 9-10h w pracy (widzę, bo jestem prawie codziennie) i w domu po parę godzin, aby nam wszystkich "szarym myszką" było lepiej i i uważam, że za to co robią należą się im pochwały (widzę jak tam na przodzie biegają co chwile na jakieś spotkania, jakieś telefony do klienta/od klienta, ustalenia/usprawnienia, pomagają operatorom, kontroli jakości- chcą być wszędzie "by żyło się lepiej"..

Niestety atmosfera jest ciężka, wynika to głównie z terminu, ale jest to zrozumiałe. Fajnie, że coś szykuje się "na potem", to daje nadzieję na dłuższe zakotwiczenie tutaj:)
No może najgorsze jest takie nakręcanie się na siebie. Najbardziej denerwuje mnie pieprzenie za plecami i to Liderów, ze jakiś inny Lider lub jakiś Kierownik "coś zjebał", źle ustalił w tauronie, źle powiedział operatorowi.. niektórzy myślą, że praca tutaj to przedszkole, ale chyba pomylili lokalizację- przedszkole jest kawałek za płotem.. niektórzy mówią, że nie mają czasu, bo robią coś innego - pewnie tak jest w większości. Ja wolę osobiście poczekać na lidera lub kierownika, niż mam gdzieś z boku słuchać jak inny lider chodzi do operatorów i szepcze nt swoich kolegów, jacy to oni źli i w ogóle.. jaki to świat niesprawiedliwy- to jest żenada do kwadratu.



Plany są w każdych firmach, przedstawiciel handlowy również ma plany sprzedażowe. Jak nie wyrobi taki przedstawiciel planu to o "normalnych" pieniądzach pomarzy.

Jak ktoś jest w miarę ogarnięty to poczyta sobie na temat rectora na internecie- nie koniecznie na jakichś "goworkach", gdzie ludzie piszą różne dziwne rzeczy- wydaje mi się, że piszą takie głupoty byli pracownicy/obecni pracownicy, którzy nie radzili sobie z tym wszystkim- a praca nie jest dla wszystkich. Trzeba myslec, a z tym niestety niektórzy mają problemy. Czasem słyszę na hali o co pytają niektórzy, to zastanawiam się co oni tu robią..

Rector na bardzo dobrą opinię jeśli chodzi o paszportyzację i tak pewnie zostanie.

pozdrawiam ogarniętych:)
5
oszustowy_łapacz 2016-06-11 11:23:43
Żeby iść do O3/O4 trzeba być w O0,O1 lub O2.
Zamiast oczerniać i wymyślać na innych cennych pracowników, zupełnie jak w twoim przedszkolu, pomyśl co robić, żeby ratować co zostało.
2
kawa,fajeczka,ploteczka 2016-06-11 17:48:29
@zleceniowy_łapacz
Jak na "szarą myszkę" dość dobrze wiesz jak wygląda praca lidera/kierownika, nie chodząc na kawke, fajeczke, ploteczki tylko wprowadzając "paczuszki" jesteś swietnie poinformowany o strukturze firmy.

Z tego co mi wiadomo Kierownictwo zapieprza po 9-10h w pracy (widzę, bo jestem prawie codziennie) i w domu po parę godzin, aby nam wszystkich "szarym myszką"
Tak tak a po 4 pusto na sali ;)
2
opera 2016-06-11 17:56:31
Wypowiadać powinny się tutaj osoby, któr pracowały dłuższy czas, lub dalej pracują a nie tydzień czy miesiac.
Ja pracuję w tej w firmie od kilku, kilkunastu miesiecy i muszę powiedzieć że jestem zadowolona. Praca nie jest prosta na początku, ale z biegiem czasu daje dużą satysfakcję. Ludzie jak wszędzie sa różni, musze powiedzieć że kadra jest ok, no może co niektórzy za wysoko siebie stawiają, ale sa osoby zawsze chętne do pomocy które dużo wiedzą i chętnie pomogą, mówię o naszym trenerze który zawsze dokładnie i na spokojnie wytłumaczy, weryfikacja także chętnie pomaga.
Praca fajna, warto zatrzymac się na dłużej.
"wiecej jak miech?" 2016-06-11 19:46:36
Witam,

siedzę w tej firmie jakiś czas (więcej jak miech na pewno)... To moja 3cia praca i mi się ogolnie podoba. Góra tylko musi zadbać o frekwencje i sami ludzi muszą też przychodzić i bd dobrze:)

Nie chce mi sie czytać dłuższych wypowiedzi (tam na górze), bo szkoda na to czasu.. w każdym zdaniu jest ziarnko prawdy lub propagandy:)

ps: Bez fajki i kawy człowiek nie ogarnia czasem:)

Przychylam się tu do wypowiedzi "opera": kadra ogólnie całkiem spoko. Czasem mają gorsze chwile..

Jak dla mnie lepiej sprawdzić niż rezygnować czytając albo same pochwały, albo same negatywne opinie.

pozdrawiam
lalala 2016-06-13 13:22:46
Krzysiu (kierowniku) :P ładnie sobie posłodziłeś :)
Kiedy zaczniesz podpisywać się swoim nazwiskiem ?
3
k 2016-06-13 17:24:16
Nie każdy spędza połowę czasu pracy na kawce, fajce, ploteczkach, fajce i kawce. Niektórzy siedzą całymi dniami, a inni "normalnie", ale uczciwie pracują, nie opieprzają się, a i tak później słyszą, że są słabi, za mało km robią, bo inni robią więcej.Niektórzy robią (ponad) plan, ale ciekawe ile czasu tak naprawdę spędzają w pracy. Od rana do wieczora? Śmieszne.
Można czepiać się wszystkiego, ale aplikacja i zdjęcia to najsłabsze punkty i wiele osób ma takie zdanie.
5
trolololo 2016-06-14 00:12:54
Tyłki im się palą to bliźniaki wpadły na pomysł zrobienia dobrej opinii? :) Ale bez jaj z pewnych rzeczy czekolady się nie da zrobić :P

Swoją drogą ciekawe, że w ostatnich wpisach i oczywiście tylko tych pozytywnych tak często pojawia się "kierownik", przecież te stanowiska są ledwie od kilku-kilkunastu dni, a dam sobie rękę uciąć, że 95% ludzi na hali nie wie, że koordynatorów przemianowano na kierowników :P

A co do stanu firmy najlepiej niech świadczy o nim frekwencja operatorów w pracy...
4
Ogranicznik (Gza o ile widac typ na zdjeciach) 2016-06-14 20:34:32
Jestem rectorze od kilku dobrych miesiecy i moim zdaniem widac ze jest coraz gorzej. Osob na hali coraz mniej a gruby i chudszy (nie mylic z glupi i glupszy) uroczyscie awansuja swoje zacne tylki na kierownikow. Odradzam jakiekolwiek mysli o zatrudnieniu w rectorze bo bedzie to stracony czas.

Ps. Kierowniku zmien dostawce koszul;)
4
kamil 2016-06-15 12:56:57
Wrzucę swoje 5 gr.

Jestem przy paszportyzacji od listopada 2014. Po tych "kilku" miesiącach mogę z czystym sumieniem polecić robotę przy wprowadzaniu danych. Ale powiem krótko: jak nie znasz się dobrze na obsłudze komputera, nie ogarniasz podstaw Excela i nie chcesz się uczyć, to robotę sobie daruj.

Niemniej, praca jest względnie trudna; trzeba naprawdę dużo się nauczyć. Największy minus to dla niektórych powolny start, bo zanim się dobrze rozchulasz (w temacie, no i finansowo), zależnie od tego jak dobry jesteś, może minąć nawet miesiąc.

Co do norm, nie jest też tak źle. Na najlepszym poziomie wprowadzania norma może wydawać się duża, ale jej wykonanie znowu zależy od tego, jak się dobrym jest. Niektórzy muszą siedzieć po 12 godz./ 5 dni w tyg., innym starczy 8-9 godz. dziennie (bez weekendów).

Sam byłem kompletnie zielony w temacie paszportyzacji i elektro-energetyki, ale dzięki chęci nauki i dobrej znajomości komputera, operatorem (potoczna nazwa dla specjalisty ds. wprowadzania danych) najniższego poziomu (O1) byłem tylko 3 miesiące.
3
tedulina 2016-06-20 17:28:51
Warto chyba poruszyć ten temat. Ktoś powinien wreszcie zrobić porządek z pannami koordynatorkami - M.H i M.K, które są w tej firmie na niewłaściwych miejscach na których znalazły się po znajomościach. Są zwykłymi leserkami, które niewiele potrafią, dużo gadają, są prymitywne, często chamskie i we wszystko się wtrącają. Więcej ich nie ma na swoich miejscach jak są bo cały czas się gdzieś kręcą, jak nie kuchnia na kawkę czy jedzonko to papierosek albo spacerki po hali. Widać, że nie mają zbytnio zajęcia. Skoro tak bardzo się nudzą to może trzeba byłoby im dać jakieś ciekawe zajęcie żeby sobie zapracowały na swoje wypłaty. A może już czas zastąpić je kimś innym.
4
trolololo 2016-06-24 23:45:22
K.M. (posługując się nomenklaturą poprzednika), ale po co Ty takie rzeczy piszesz? Naprawdę to nie jest najlepszy sposób żeby komuś prawić tu zarzuty i przez to w pewien sposób siebie wybielić i zmienić tok dyskusji :) To, że one mają często inne zdanie od Ciebie (zazwyczaj bardziej racjonalne, realne i prawdziwe) to wcale nie uprawnia Cię do szargania ich dobrego imienia. Ale nie martw się w pozorowaniu pracy i robienia sztucznego zamieszania koło siebie nikt nie jest lepszy od Ciebie!

PS. K.M. w ogóle to dlaczego jak pisałeś o sobie to tytułować się Kierownikiem, a o dziewczynach piszesz koordynatorki?

PS2. Tak teraz się zastanawiam może to tym razem nie Krzysztof pisał więc jakby co możecie czytać to też z imieniem K.SZ., ale to w sumie bez znaczenia, bo wszystko pasuje do nich obu.
5
Dawno temu 2016-06-26 17:24:30
Nie warto zaczynać
3
dobrze_poinformowany 2016-06-30 14:00:59
Widać musi być już stan krytyczny (w Rectorze zawsze było źle) skoro zlecono pracownikom pisanie pozytywnych komentarzy o pracy w paszportyzacji. Można się nieźle uśmiać czytając jakich to umiejętności potrzeba, aby mechanicznie i bebzmyślnie wklepywać dane i jak to niesamowicie człowiek się przy tym rozwija, a zdobyte doświadczenie pozwoli się niesamowicie nich chwalić w CV :D

Rector to Titanic, którego na dno ciągnie umowa z Tauronem, której opóźnienie jest już liczone w latach, ale ciiiiiicho!
3
ja 2016-06-30 15:53:29
wiecie, że słońce wschodzi na wschodzie, a zachodzi na zachodzie?
2
gość 2016-07-20 18:09:19
Chyba rekrutacja jeszcze trwa... bardzo fajny człowiek je prowadzi, spokojny i bardzo cierpliwy, bardzo dużo wie i umie pomóc . Pracuje tu już kilkanaście miesięcy i jestem zadowolony z pracy i ludzi.
1
operator 2016-07-23 08:25:22
premie? czy premią nazywasz zmniejszanie stawek za kilometry w momencie, kiedy nie wykonasz planu (raczej dużego)? to nie zawsze zależy od operatora czy wykona plan czy nie (przy założeniu, że się nie opieprza ani nie siedzi od rana do nocy). materiał do opracowania jest bardzo różny, są paczki łatwe i przyjemne, a są naprawdę problematyczne, nad którymi człowiek ślęczy, czas leci, a wykonanie planu stoi. na 'dobrą podstawę' też można liczyć tylko po przekroczeniu pewnej granicy, a i to nie zawsze dostaniesz całą podstawę, bo znowu liczy się % wykonania planu.
Zabawne żarciki 2016-08-09 21:06:04
Jak nie wykonasz planu to bardzo dużo się traci - to prawda
W firmie panuje dziwna atmosfera ale widać ze się starają, wydaje mi się że pewna osoba jest tam specjalnie opłacana aby chodzić po firmie i zamiast wykonywać swoja prace to opowiadać "śmieszne" żarciki albo zagadywać do dziewczyn co jest bardzo denerwujące
5
PBD-003 2016-08-12 21:18:27
Apator kończy się wraz z końcen roku, gdyż tak przewiduje kontrakt z Tauronem. Nie polecam zatrudniania się w tej firmie, gdyż najniższą krajową można osiągnąć po 3 miesiącach pracy po wnikliwym zapoznaniu się z instrukcją wprowadzania danych, która i tak wyjaśnia tylko ogólne rzeczy, a szczegóły pozostają do własnej interpretacji.

Ogólnie praca interesująca, ale polecam dla osób które mają inne źródło utrzymania:)

Ps. Zbychu "Pseudo Mobbing" Poczekam - robisz dobrą robotę, oby tak dalej;)
5
ktos 2016-08-16 19:54:24
ja rowniez slyszalem glosy ze fabryka ma konczyc swoja dzialalnosc wraz z koncem roku. Jak wszyscy tam pracujacy dobrze wiedzia apator zyje na projekcie tauron ktorego to zakonczenie wielokrotnie przekladano. O ile plotki o koncu sie nie sprawdza to i tak juz blizej niz dalej do konca
bonsai 2016-09-14 15:21:45
Wreszcie ktoś poruszył ten temat. Brawo ty i brawo ja! W końcu ktoś powinien zrobić porządek z paniami koordynatorkami/kierowniczkami. W szczególności z tą panią z końca hali od utrzymania sieci. Po co ona tam jest potrzebna i co ona takiego robi od wielu miesięcy? Co rusz można zobaczyć jak się krząta po hali i zawraca ludziom głowę, jak kręci się po kuchni czy to na jakieś jedzenie czy picie, jak co rusz wychodzi na dwór na papieroska, pogaduchy i idiotyczne śmiechy. Ani ona nie ma odpowiedniego wyglądu, ani zachowania bo jest pusta, prymitywna, chamska i nie potrafi rozmawiać z ludźmi. Na operatorkę pewnie też by się nie nadawała, ale przynajmniej miałaby co robić.
5
green_tea 2016-09-16 07:57:46
Dalej hejtujecie? To już robi się nudne.

Pełno jadu i zawisci w tej wypowiedzi. Ktos tu chyba zazdrosci. Przykro, ze w rzeczywistosci zabraklo Ci odwagi, a jedyne co potrafisz to wylac wiadro pomyj, pod oslona internetowego nicka, na kogos kto w Twoim mniemaniu nic nie robi. Z reszta pewnie podobnie jak Ty, bo skoro widzisz ja w tych wszystkich miejscach az tak czesto, tez musisz tam przebywac. Mały szczegol. Radze wziac sie do roboty. Moze gdybys pracowal tyle co ona, nie musialbys sie dowartosciowywac pisaniem tych wyssanych z palca teorii, bo po prostu nie miałbys na to czasu.
"Pani z konca hali" to jedna z najbardziej pozytywnych osob w tej ponurej firmie. Good job!.!

8
Konstanty 2016-09-19 10:54:43
Po prostu prześlij cv na adres mailowy;-).
Konstanty 2016-09-19 10:55:06
Po prostu prześlij cv na adres mailowy;-).
aga 2016-09-19 12:58:42
A powiedzcie jeszcze jednak ważna sprawę która tak naprawdę dotyczy zarówno pracownikow jak i przyszłych kandydatów którzy jeszcze do końca roku mogą sie zatrudnić, czy jak wybierasz sie na rozmowę to jesteś informowany o tym na jaki czas będziesz zatrudniony?
Jacek 2016-12-02 14:40:21
Widzę, że za dużo się nie zmieniło :D
Kiedyś były bardzo fajne czasy na paszportyzacji, ludzie już w drugim miesiącu pracy zarabiali po 3k na rękę.
Ja zaczynałem jeszcze paszportyzację na Sulechowskiej, ktoś to jeszcze pamięta?
Jeśli Wam coś nie pasuje, to idziecie do swojego przełożonego i zgłaszacie problem, jeśli nic się nie zmienia to składacie wypowiedzenie i szukacie pracy w której czujecie się dobrze. Nie jest to bardzo skomplikowane. Pozdrawiam starą ekipę :)
Zostaw swoją opinię o APATOR RECTOR Sp. z o.o. - Zielona Góra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie APATOR RECTOR Sp. z o.o.