Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Masterprint Xl Sp.z o.o.

Pracowałeś w firmie Masterprint Xl Sp.z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kuki - 2014-07-21 21:59:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja myśle że zwyczajnie jest to jakaś
Wojna pomiędzy firmami a my żuczki jesteśmy
Mięsem podkupili mnie i po 3 miesiącach wylot.

zdjecie uzytkownika
Olaf - 2014-07-24 12:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Chciałbym napisać, coś pozytywnego, o tej firmie, ale nie mogę. Nie płacą na czas, zmuszają do bezpłatnych nadgodzin, i wyzyskują. Omijać szerokim łukiem.
zdjecie uzytkownika
były Pracownik - 2014-07-24 19:19:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy to prawda ,że Master ogłosił upadłość???Czekam na wypłatę sprzed kilku miesięcy........i chciałbym ją w końcu dostać!!!
zdjecie uzytkownika
Szkot - 2014-07-25 00:02:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Olaf Nie mają żadnej mocy zmuszać do nadgodzin - chyba że proponują za to dodatkowe pieniądze. W innym przypadku nie widzę żadnego sensu. Mało pochlebnych informacji na ich temat można wyczytać, a wydawało mi się, że niemalże 20 lat doświadczenia o czymś świadczy. Szkoda, że pracownicy nie czują satysfakcji z pracy, bo to na pewno nie poprawia relacji i atmosfery w pracy... Można mieć tylko nadzieję, że będzie lepiej.
zdjecie uzytkownika
@Szkot - 2014-07-25 15:41:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie proponują, dodatkowych pieniędzy, nic nie proponują dostajesz za to wolne, którego potem nie możesz wykorzystać bo jest praca, istny wyzysk.
zdjecie uzytkownika
były - 2014-08-01 19:41:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
coś drgneło dostałem zaległe pieniądze.
zdjecie uzytkownika
Ktosiek - 2014-08-09 13:05:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [??? - 2014-06-20 20:28:45]:
od zawsze !
zdjecie uzytkownika
Szkot - 2014-08-29 00:33:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawsze można się nie zgodzić na wolne a zażądać pieniędzy, które zgodnie z prawem pracy się należy. Może coś się zmieni, skoro zaczęli oddawać zaległości - co prawda już dawno powinni to zrobić, ale lepiej późno niż później. Ich głównym zadaniem powinno być odbudowanie swojego dobrego imienia w myśleniu pracowników i klientów.
zdjecie uzytkownika
Aśka - 2014-09-12 12:53:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fatalna atmosfera i brak życzliwości. Wyraź swoją opinię, która nie spodoba się szefowi, to od razu się dobiorą do ciebie. Jesteś młody i masz ambicje? Szukaj swojej szansy gdzie indziej bo w LaboPrint jej nie znajdziesz. Ja już szukam gdzie indziej.
zdjecie uzytkownika
hihi - 2014-09-16 23:33:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś już doznał pomieszania z poplątaniem....tej aśka to gdzie ty teraz pracujesz ?
zdjecie uzytkownika
dino - 2014-09-21 15:39:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam......Od kilku miesięcy czekam na zaległą wypłatę.Ostatecznie skończy się na drodze sądowej.....myślę,że Panowie już dostali wezwanie...niestety z nimi inaczej się nie da.Wszystkim jeszcze pracującym w tym tonącym okręcie polecam złożenie cv do "L..."Swietnie prosperuje i już większość byłych klientów Mastera tu jest.No i wypłata na koncie prze 10.
zdjecie uzytkownika
Kubus - 2014-10-03 12:09:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nawet telefony pozmieniali, żeby tylko utrudnić kontakt. Banda złodzieji.
zdjecie uzytkownika
mxl - 2014-10-06 10:28:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Tym,którzy zostali i żyją w "cudownym i bajkowym" świecie Masterprintu życzę dużo śniegu na zimę, żeby mieli co odśnieżać na bezrobociu :) Buhahaha :D:D:D
zdjecie uzytkownika
ktosiek - 2014-10-07 17:21:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co za patologia typowe poloczki, byle dokopać leżącego. Dzięki takim osobą Polska to Polska
nic tylko płakać. Firma ledwo dycha a tu proszę jeszcze dokopać, a jak! Ja też czekam za kasą ale wstyd mi za was buraki cukrowe
zdjecie uzytkownika
bubuś - 2014-10-09 20:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
burak to ty jesteś ile złego ta firma wyrządziła wielu ludziom !!!!!
zdjecie uzytkownika
Quba - 2014-10-11 14:40:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktosiek - 2014-10-07 17:21:03]:
Pozdrawiam!!!!!Buhahahahhahaah!!
zdjecie uzytkownika
Satos - 2014-10-13 10:22:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podejście niektórych rzeczywiście jest co najmniej nieodpowiednie, ale co zrobić. Polak Polakowi wilkiem, a nawet jeśli masterprint przeżywa gorsze okresy swojej działalności to nie wykluczone, że w przyszłości się to zmieni. Oczywiście powinno wcześniej nastąpić szereg zmian w funkcjonowaniu firmy, ale to nie moje zmartwienie.
zdjecie uzytkownika
agt - 2014-10-24 14:21:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Biedactwa, dziękują za ciepłe słowa i Polak Polakowi wilkiem, co za klakiery to piszą, przecież ilu przy okazji dostawców wyrolowali, jak się zachowują w stosunku do ludzi, traktują ich jak psy, w głowach się poprzewracało. Nie trzeba czekać do sądu ostatecznego na sprawiedliwość, bo w końcu nadchodzi.
zdjecie uzytkownika
mona - 2014-11-08 20:43:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były Pracownik - 2014-07-24 19:19:41]:
spółka ogłosiła upadłość. 06.11.2014 było ogłoszenie w gazecie wyborczej
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-11-14 13:25:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po poprzednim wpisie widać temat ucichł ostatecznie czyli rozumiem że nie ma sensu już wysylać papierów do nich? w pewnym sensie bardzo szkoda bo wbrew temu co jest na tym forum to bardzo dużo dobrego słyszałem o tej firmie i już się bardzo podekscytowałem perspektywą pracy w Masterprint Xl, pozdrawiam wszystkich
zdjecie uzytkownika
didi - 2014-11-18 22:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma działa a upadłość jest układowa co oznacza że to proces naprawczy...
można zadzwonić
zdjecie uzytkownika
jacek - 2014-11-28 18:03:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to o upadłości to w ogóle jest prawda, bowiem sprawdzałem Masterprint Xl w krajowym rejestrze sadowym i nie maja statusu upadłosci, nawet układowej. Z tego co się orientuje, to jest wymóg zgłaszania takich rzeczy, więc albo jeszcze nie zaktualizowali albo to plotka. Miejmy nadzieję, że jednak drukarnia się odbije.
zdjecie uzytkownika
hindi - 2014-11-28 18:08:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli że co? że ogólnie jakby wstrzymała dzialalność do momentu naprawienia pewnych szkód i stanięcia na nogi a potem zacznie normalnie dalej funkcjonować. @didi jesteś nadal jakoś związany z firmą i możesz powiedzieć coś więcej na temat tego obecnego sposobu funkcjonowaniamasterprintu? Będę bardzo wdzieczny
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Właśnie odbyłam rozmowę na w/w stanowisko w tej firmie. Nie było żadnych głupich pytań w stylu: "Jakim zwierzęciem chciałaby Pani być...", same konkrety. Najpierw informacja czym firma się zajmuje, potem opis obowiązków. Czyli tak, jak powinno to wyglądać. Sprawdzenie kompetencji językowych - i tutaj strzał w dziesiątkę, bo już po kilku zdaniach przeczytanych/przetłumaczonych z jęz. obcego można się dowiedzieć, czy ktoś sobie poradzi czy nie. Odczucia mam naprawdę pozytywne, bo nawet jeśli się nie dostanę dalej, to mam świadomość, że normalnie podchodzący do rekrutacji i zatrudnienia pracodawcy istnieją!
Pytania:
zdjecie uzytkownika
iopkas - 2014-12-13 00:30:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a co takiego złego wyrządziła ta firma ludziom? mozna cos wiecej na ten temat sie doiwedziec ? Jakie będą moje obowiązki i odpowiedzialność? oraz jak wygląda program szkoleń i rozwoju pracowników? Jakie możliwości rozwoju zawodowego oferuje firma? czy ktos moze podpowiedziec wiecej bardzo dziekuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
didi - 2014-12-16 20:05:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nic złego nie wyrządziła, zwyczajnie się rozjechała w skutek złych decyzji inwestycyjnych i personalnych w 2008-09 roku. Takie rzeczy się przytrafiają Jestem postronnym obserwatorem ktory zna tą firmę od 2005 roku. Życzę aby w tej czy innej formie wrócili do gry
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Masterprint Xl Sp.z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Masterprint Xl Sp.z o.o.?
Zadaj pytanie
x