brak logo

Nosag Polska. Sp. z o.o.

Tychy

Opinie o Nosag Polska. Sp. z o.o.

bezrobotna 2016-01-17 18:56:55
Czytam na tutejszym forum ze zarobki to 12 zl brutto za godzinę. Ile to na rękę? Jak poniżej 9 złotych to szkoda marnować czasu.
1
bezrobotna 2016-01-20 11:02:26
Czyli wychodzi 1420 zl na rękę. Psie pieniądze
1
kolo 2016-01-22 09:23:49
Bezrobotna i inni narzekający na zle zarobki pracuję już kilka lat w tej firmie i kasa zawsze na czas plus dobra atmosfera wiec nie narzekam. Jesli chcesz zarobić więcej to idź na Leara lub do Maflow czy do FCA, ale ja znam te zakłady pracy i wiem ze praca w nich jest dużo bardziej ciężka niż u nas a i mobbing się często tam zdarza. Przyjmując się do Nosag tez dostałem na początek niewiele a teraz zarabiam nieźle. No ale Ty pewnie z tych młodych co by chcieli nic nie robić, leżeć i pachnieć a do tego zarabiać pięć tysięcy na lape.
wtryskarka 2016-01-29 18:44:27
Nie polecam tej pracy nikomu. Pracy na wtryskarkach. Przyszłam do pracy i szybko zrezygnowałam. Ciężko i wysokie normy za śmieszną stawkę 12 zl za godz brutto czyli się ma ok 8,5 na rękę. Stawka jak dla Ukraińca.
1
gigi 2016-02-01 12:02:39
Trzeba było się uczyć
9
wkurzony 2016-02-06 09:55:32
Ta firma to żenada. Osoby które mają być brygadzistami z wyzszym wyksztalceniem pracują na maszynach jak operatorzy, sprzątają.Są Operatorzy i operatorki po studiach i też pracują poniżej kwalifikacji, na produkcji pracują też osoby niepełnosprawne. Kasa kiepska nie zapewniają odzieży roboczej, oprócz kiepskiej jakości obuwia. Żeby przyszły brygadzista musial obsługiwać maszyny to juz gruba przesada dlatego szkoda mi czasu na te firmę.
3
boss 2016-02-07 10:12:50
dlatego idż lepiej pracować jako ochroniarz w biedronce !!!!
6
MMMMM 2016-02-24 16:03:48
Witam. Nie zgodzę się z tą opinią. Pracowałam tam, byłam bardzo zadowolona. Wręcz nie chcieli mnie zwolnić i zaproponowali prace w firmie ,nie w agencji. Ale ze względu na 3 zmiany nie zdecydowałam się. Także myślę że warto spróbować
była pracownica wtryskarek 2016-02-25 11:48:52
Jak widac w tej firmie są ruwni i ruwniejsi. Po trzech miesiącach pracy na wtryskarkach podziękowali mi bo jak to powiedział kierownik jestem nieproduktywna. A tymczasem np. osoby z 2 grupą inwalidzką nie dość ze trzymają na silę bo z nich są profity to pracują 7 godzin i na dwie zmiany. Niektórych tez przenoszą na inne dzialy...niepracuje tu juz jakiś czas ale od znajomych wiem co się dzieje. Jednych się wywala po trzech miesiącach a innych którzy się nie nadają się przenosi na inne dzialy albo trzyma na siłę. I kasa kiepska w tej firmie.
stary pracownik 2016-02-28 20:52:19
Niestety muszę się zgodzić z poprzedniczką. Zastanawiam się dokąd zmierza nasza firma skoro zatrudnia się przypadkowe osoby ( mam na myśli produkcję). Czy nasze kierownictwo ma chociaż dokumenty pracowników agencyjnych np. cv? Mam wrażenie że nie. Moze zamiast brac osoby z agencji lepiej zatrudnic normalnie ludzi na umowe o prace dac im wieksza stawke?Mam dość nowoprzyjętych operatorów produkcji tych co pracują od tego roku i od końca poprzedniego. Puszczają buble, niektórzy robią na odwal, zostawiaja pracujace maszyny i laza po firmie, są i tacy którzy pracują od dwóch czy trzech tygodni i juz biorą sobie dzień wolnego. No i operatorzy z wyzszym wyksztalceniem nie przydatnym tutaj....Te osoby w ogóle się nie nadają na operatorów a się je trzyma przez chyba 3 miesiące pytanie po co?Niektórych juz powinno się po 2 tygodniach wykopać a nie trzymać na silę i np. przenosić na inne działy. Po co im robic nadzieję skoro i tak się ich wykopie po okresie próbnym?Może to szefostwo przemyśli.
2
miśuszatek 2016-02-28 23:29:28
stary pracowniku - jakie papiery - sztuka to sztuka!a szefostwo? co to jest teraz za szefostwo? Chaos chaos i jeszcze raz CHAOS!!!
2
stary pracownik 2016-02-29 09:36:35
Misuszatek po części to tez nasza wina starych pracowników bo chwalimy nowych przed kierownictwem a prawda jest całkiem inna. Ja jak pisałem mam dość i mam zamiar zgłosić osoby które powinno się wywalic. I ta farsa się skończy. Mam trzech kandydatów do wyrzucenia. Zresztą niektórzy starzy pracownicy tez robią na odwal. A niektórzy ustawiacze to pożal się Boże...Na wtryskarkach tez [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 2 laski na jednej maszynie i się nie wyrabiają a bywa ze osoby z kontroli jakości nie umieją odróżnić bubla od dobrej części czy posługiwać się przyrządami pomiarowymi. Nie zly bałagan się robi....
2
Jeszcze starszy pracownik 2016-03-01 20:14:34
Z tego co widzę nowi daja radę na robo a laski szczególnie te z Mikołowa -brak słów!
2
stary pracownik 2016-03-02 08:06:07
Nowi dają radę na robomacach? Nie wszyscy. Szczególnie ta laska jest beznadziejna skąd ją wytrzasnęli ona w ogóle się nie nadaje do pracy!! A na wtryskarkach połowa kobiet do wywalenia
kubuś puchatek 2016-03-02 13:49:23
Brak słów jak czytam.Proszę patrzeć na siebie ,a nie krytykować innych .Pracy jest dużo zawsze można zmienić.Wszystko się zmieniło ,jak przyszli nowi pracownicy .Żadnej krytyki na forum ,a teraz .Do tej pory był spokój .Skąd dyrekcja bierze tych ludzi .Pamiętajcie nowi koledzy .Do tej pory starzy pracownicy szanowali się na wzajem i prosimy Was o to samo .Jak już jesteście z Nami ,to dostosujcie się do innych .Każdy pracował a Was w różnych firmach ,ale tu jest trochę inaczej .
mewa 2016-03-15 22:42:53
Witam,nie wiem co się dzieje w tej firmie,ale przykro patrzeć.Ludzie,którzy pracują po parę lat nie liczą się wogóle. Kierownik produkcji chodzi jak burza gradowa i ustawia operatorki po maszynach jak w przedszkolu.Zachowuje się tak chodzby pracował na produkcji kupe lat,a tak naprawde na niczym się nie zna i łazi i zawraca [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pierdołami.Nie wiem kto go polecił na to stanowisko,ale moim zdanie nie nadaje się wogóle. A żonka wykorzystuje sytuacje ,nie powinno tak być,żeby w jednej firmie jeden z małżonków był na stanowisku jest to nie wporządku do reszty pracowników.Firma nie szanuje starej ekipy,a przecież oni tą firme zbudowali-wstyd.Jest jeszcze jeden elegancik mały upierdliwy nic nie robiący nawet se ostatnio zatrudnił sexi pomoc do biura bo nieogarnia ,o kim mowa PAN Mróz.Na wszystko w tej firmie są pieniądze tylko nie ma dla tych,którzy na to zasługują,bo cięzko pracują już po pare lat.Podwyżki-żenada.Dyrekcja wstyd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5
kolo 2016-03-16 19:26:20
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzie przestańcie pisać takie bzdury na forum!!! A ty mewo jak jesteś taka odważna na forum ze obrażasz kierownika, jego żonę i pana Mroza to miej tez odwagę cywilną powiedzieć im to prosto w oczy. Nie sztuka pisac na forum. Acha i jezeli ktoś tu czegoś nie ogarnia to ty ortografii. Wy z tych wtryskarek to macie nieźle napieprzone w głowie.
2
kjkkkk 2016-03-17 16:18:17
Masz racje kierownictwo do DUPY
1
kubuś puchatek 2016-03-19 10:42:38
OJ czytam i kiwam głową .Prostactwo i jeszcze raz prostactwo.Krytyka pod katem innych osób .Kierownictwo radzi sobie jak może ,proszę nie krytykować .T.R ogarnia ten grandziołek jak może .Chwała Mu za to .Cieszmy się że są nowe projekty i wyzwania.A co do podwyższ-ki ,to się zgadzam nie docenia się starych pracowników pracujących prawie po10 lat ,ludzi którzy stworzyli tą firmę .Do T.R przyjrzyj się płacą i stażowi pracy swoich pracowników .Uczciwość wobec lojalnych i długo pracujących stażem .Docenieni pracownicy zwrócą swóje doświadczenie z nawiązką.Przeciez ten pracownik z dołu jest podporą zakładu ,.Myślę że większość ma podobne zdanie.
2
mewa 2016-03-19 17:26:30
Zgadzam się z przedmówczynią i do T.R nic nie mam jest w porządku i bardzo go cenie.Zawsze potrafi przyjść i pogadać i nie traktuje nikogo z góry,co do reszty to są tacy np.p.Mróz p.G niestety dają odczuć że pracownik fizyczny to niższa kategoria.Jesteśmy jedną firmą i wszyscy pracujemy na siebie nawzajem powinniśmy się szanować i doceniać,a nie dzielić na kategorie po studiach po zawodówce,bo nie każdy miał możliwości i warunki do kształcenia i jest wartościowym i uczciwym człowiekiem.
pracownik 2016-03-20 15:34:50
Myślę że mamy rację wszyscy .T.R jest doskonałym dyrektorem .Gdyby tylko spojrzał na płace obiektywnie i sprawiedliwie .Chłopcy z robomaców zarabiają naprawdę dużo ,w porównaniu do innych pracowników .Pracujących z tym samym stażem .PROSZĘ O DOCENIENIE DŁUGOLETNICH PRACOWNIKÓW.Przyjmuje sie nowych ,którzy mają stawkę prawie porównywalną do długoletnich pracowników.Powodzenia jutro na audycie .
taki jeden 2016-03-20 17:00:14
Ludzie zaczną odchodzić z firmy jak tak będzie dalej. Nowi juz odchodzą. Z robomacow odchodzi jeden koles i podobno wywalili te laske co pracowala z chlopcami z robomacow. Z wtryskarek tez kogoś zwolnili. T.R. Jest dobrym dyrektorem ale G. to kierowniczek który na niczym się nie zna i udaje kompetentnego.
pracofnik 2016-03-20 22:06:52
Taki jeden i inni po co o wewnętrznych sprawach firmy piszecie na forum? Co kogo obchodzi ze z wtryskarek kogoś zwolnili?
miśuszatek 2016-03-23 10:46:31
T.R. 5+/6, jeszcze tylko dobre podwyżki dla "starych" i będzie 6/6
zainteresowany pracą 2016-04-03 13:51:33
Witam wszystkich. Jestem zainteresowany pracą u Was na zgrzewarkach. Od agencji wiem że ona zatrudnia na trzy miesiące a później po tych trzech miesiącach Nosag bierze pracownika do siebie. fajna perspektywa. Czyli jak nie będę brał L4 i nie zepsuje maszyny ( mam doświadczenie na zgrzewarkach) to automatycznie przejdę po tych 3 miesiącach pod firmę? Odpiszcie bo poważnie się zastanawiam nad zatrudnieniem u was a wkrótce mam rozmowę o pracę u was w firmie.
T 2016-04-03 22:59:49
Uwaga jutro akcja alkomat
hjkjhhjj 2016-04-04 18:08:10
maszyn nie zepsujesz, one psuja się same
zainteresowany pracą 2016-04-04 18:56:24
Heh:-) czyli gdy nie będę brał L4 to po tych trzech miesiącach firma automatycznie mnie przejmie? Maszyny same się psują? Aż takie stare są czy złej jakości?
vv 2016-04-06 20:40:51
Wszystko zależy od dyrektora. Nie wszyscy automatycznie przechodzą. A nie wolałbyś na logistykę lub na robomaki?Akurat na robomacach jest trochę miejsca bo jeden pracownik odszedł a operatorkę zwalniają, na logistyce tez są wakaty. Zgrzewarki nie wiadomo kiedy będą znając nasze kierownictwuo.
trafionyzatopiony 2016-04-08 10:37:45
powiem tak. Firma nieuczciwa i oszukuje pracownikow agencyjnych już na starcie. Pracować przez trzy miesiące i z powodu jednego L4 wylecieć po 3 miesiącach? To już zachorować niewolno? Innych też wywalacie bez powodu po 3 miesiącach?Nagle po okresie próbnym ktoś wam nie pasuje a jakoś wczesniej pasował i umowy przedłużaliście co miesiąc? żałosne!!!
1
Mikołów 2016-04-20 12:35:22
Niestety muszę się zgodzić z @trafiony zatopiony. Mnie też nie przedłużono umowy, mimo że pracowałem na różnych dzialach dawałem radę, mam doświadczenie na zgrzewarkach i uprawnienia na wózki widłowe plus inne kwalifikacje!! Firma, zwalnia osoby które chcą pracować a tymczasem co widzę?! Na olx ogłoszenie, że szuka pracowników na różne działy i to nie przez agencję tylko pod firmę!!!! To ja jeździłem z innego miasta do roboty, starałem się, robiłem za kogoś ( starzy pracownicy się opierniczaja a nowych się wykorzystuje) i co, zwolniliscie mnie mimo iż mam doświadczenie!!! Zwolniliscie też innych, na wtryskarkach też były Laski z doświadczeniem na zgrzewarkach i je wykopaliscie, niepełnosprawnych też a wiem od znajomego z waszej chorej firmy że szukacie osób z grupą inwalidzka. Jak można zwalniać pracowników z doświadczeniem na zgrzewaniu i jednocześnie szukać innych ludzi, od których nie wymaga się tego doświadczenia?!Jesteście oszustami i życzę wam aby was trafił szlag skoro traktujecie ludzi jak śmieci.
1
Stara pracownica 2016-04-23 07:47:46
Ciekawe czy jak dostaniesz 30 gr podwyżki to będziesz tak szczekał cwaniaku na starych pracowników którzy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robija ale trzymają ta firmę na nogach... tylko starzy pracownicy tego trupa trzymają jeszcze przy życiu. A taki typ jak ty ma jeszcze czelność się wypowiadać skoro nawet nie wie co się dzieje w firmie www.żal.pl
czarna 2016-04-23 08:09:44
Zgodzę się, że ta firma jest żałosna, zwalniają ludzii którzy mają doświadczenie i uprawnienia. Pracowałam tu bardzo krótko na wtryskarkach, mam doświadczenie w zakładach produkcyjnych, w tym na zgrzewarkach i zostałam zwolniona chyba tylko dlatego bo już młoda nie jestem. A faktycznie widziałam ogłoszenie że szukacie ludzi na zgrzewanie i tego doświadczenia nie wymagacie no to o co tu chodzi?! Chyba jest tak, że jak ktoś nie jest zbyt atrakcyjny albo starszy to się go pozbywacie. wstyd i chamstwo.
1
kłapołuch 2016-04-26 11:45:15
Do dyrekcji za nie długo zostaniecie wy i super nowe laski bo stara ekipa już szuka pracy tylko czekać jak zaczną rzucać papierami jeden po drugim.To co się dzieje w firmie to chyba nigdy takiej katastrofy nie było.Żal patrzeć.
2
Stara pracownica 2016-04-27 10:06:53
D.R Rozumie że rozum przychodzi z wiekiem ale co do Ciebie mam wielkie wątpliwości czy kiedykolwiek to nastąpi, po za tym po twoim wpisie przypuszczam że w szkole też za dużo mądrego nie miałeś do powiedzenia, a rodzice nie nauczyli cie szacunku dla innych. Myślisz że masz pierwsza w życiu pracę to już Ci mozna kogokolwiek oceniać i obrażać. Skoro nie kryjesz sie z tym co myślisz to przyjdź i powiedz to prosto w oczy bo podpisać sie D.R każdy może. Zapraszam na tydzień popracować na wtryskarki to zobaczymy czy dalej będziesz uważał że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robimy, bo jeśli nie znasz sie na robocie to sie nie wypowiadaj. I myśl co piszesz bo biura też czytają... i siedzenie na nocy może ci się skończyć.
1
zdziwiony 2016-04-28 18:02:28
To co czytam i nie dowierzam .Ludzie zachowujecie sie jak dzieci z przedszkola.
Jesteście dorośli czy niedorozwinięci.Szanowni Państwo piszecie bzdury na tym forum ,sami podkładacie sobie kłody pod nogi .Bo osoby z biur też czytają wasze wpisy i śmieją się ,myśląc pewnie co za prostaki pracują na produkcji.Nowi pracownicy jak już pracujecie z Nami ,to szanujcie ludzi pracujących tutaj.Prostackie zachowanie nie świadczy dobrze o Was ,Wasze wpisy i niecenzuralne odpowiedzi tylko potęgują opinie i intelekcie jaki reprezentujecie .Oczywiście nie dotyczy to wszystkich nowych.Spora grupa chce pracować i ceni sobie Nasze towarzystwo.Zastanówcie co piszecie o innych ,przestańcie rzucać obelgami pod kątem innych osób.Jest nie prawdą że na nocckach nic się nie robi (oszczerstwa nie okiełzane) Pamiętajcie osoby z biur czytają WaSZE WPISY ,UWAŻAJCIE CO PISZECIE .a NAJLEPIEJ DAJCIE SPOKÓJ Z TYM FORUM .
4
TECHNICY 2016-05-12 15:52:49
Jak to jest że firma istnieje ponad 10 lat i nie przynosiła nigdy dochodów a w 2015 przyniosła ???. Grupa Defta już dawno by zklikwidowała ten zakład albo przeniosła go do Rumunii np. , nie róbcie ludzi w konia (szczególnie tych z najdłuższym stażem) że tylko kryzys i same straty. Odpowie ktoś ???
6
momo 2016-06-02 21:25:42
I o to proszę Państwa nadszedł ten dzień, dzień niezwykły, dzień na który czekali z nadzieją wszyscy, dzień dla niektórych najważniejszy w całym roku, dzień o którym mówiono od marca i pewnie będzie o nim mówione przez kolejne miesiące tylko w "trochę" innym kontekście......dzień podwyżek.... tak, tak proszę Państwa - nie pomyliłem się - podwyżek!!!
I jeszcze te gratulacje...wstyd i żenada to najdelikatniejsze słowa które tutaj przytoczę, bo inne zostałyby wykasowane przez administratora
Pozdrawiam wszystkich dusigroszy...
6
Nina 2016-07-21 15:17:12
Niestety ja też poszukuje pracy jako operator maszyn mimo że mam wykształcenie wyższe magisterskie. .. a życie weryfikuje potem...także opinia ,,trzeba było się uczyć'' jest nie na miejscu. ..
3
gigi 2016-07-28 16:20:47
45 zł na godz plus premia w okresie próbnym
5
Sylwia 2016-08-21 04:20:19
Nina sorry, ale ja mam technikum i nigdy nie podjalbym pracy niżej swoich kwalifikacji. Zaden pracodawca nie potraktuje takiej osoby jak ty poważnie. Albo nic nie umiesz, albo jestes w podeszłym wieku lub jestes inwalidka, bo inaczej szukalabys zajecia zgodnie z wykształceniem. Na dłuższą metę pracujac jako fizol siadzie ci psychika- wiem co mówię
3
jhhjhjjhhh 2016-08-29 11:54:11
Znowu zwolnili nowych pracowników tak jest jak się przyjmuje pierwszych lepszych niewykwalifikowanych pracowników a potem się ich bezczelnie wyrzuca na "zbity pysk" wstyd dla takiego zakładu.Jeden drugiemu du....pe obsrywa ,plotki mijające się z prawdą, intrygi itd i jeszcze inne sprawy kto pracuje tam to wie o co chodzi
4
Em 2016-08-30 12:12:09
Witam
Jak wygląda u was praca w utrzymaniu ruchu ?
1
Jack 2016-08-30 18:19:55
@stary pracownik, na początku każdy musi się wprawić, więc nie wszyscy wyrabiają od razu normę. Należy nowemu pracownikowi wytłumaczyć dokładnie co i jak ma robić. No cóż, ale Tobie nie podoba się chyba żaden nowy pracownik, skoro piszesz, że są "beznadziejni" i "się nie nadają" . Jeżeli rzeczywiście "zgłosisz te osoby do wywalenia", to będziesz zwykłym, pospolitym, ordynarnym KAPUSIEM.
2
zbysiu 2016-08-31 13:18:08
W utrzymaniu ruchu robota spokojna na luziku, tylko trzeba uważać na humor tokarza, kto zna ten wie o czym mowa.
10
kozi467 2016-09-10 01:41:52
Tokarz każdego dnia ma dobry humor jak nie widzi produkcji
5
Tomek 2016-09-29 09:04:56
Witam mam pytanko czy na gientarkach ustawiacze zarobi 4 tysiące mam kolegę który sie chwali ze zarobi 4 klocki na rękę spoko jak by zarobił tylko szczerze w to watpię pozdrawiam Tomek
2
Gg 2016-09-29 12:02:44
Zarobi tyle w zależności od stawki jaką ma, a one się różnicują mniej więcej od 20 zł do dużo wzwyż. Także łatwy przelicznik .
2
Kaśka 2016-09-30 09:42:18
Nawet jak by mial 30 pln bruto to tyle nie zarobi 30 razy 160 godzin to jest 4800 pln bruto ztego podatek jakies 1500 pl nawet wiecej to na reke wychodzi 3300 pln przy 30 pln bruto a takich stawek u nas nie ma sciemi ten gosc jest taki jeden co to dodaje zawsze ha ha pozatem ma dziewczyne w robocie a za plecami krenci z nina
5
Chętna 2016-10-20 11:09:21
słyszałam, żę jak chcę pracować w firmie nosag to musze mieć dużą tubkę wazeliny żeby wchodzić starym pracownikom w du...pe bo mydło nie wystarcza czy to prawda?
6
Zostaw swoją opinię o Nosag Polska. Sp. z o.o. - Tychy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nosag Polska. Sp. z o.o.