brak logo

A Novo Polska

Wrocław

Opinie o A Novo Polska

ZIEMNIAK 2016-04-13 12:45:14
w ciągu jednego roku firma z uznanego i cenionego
pracodawcy zmieniła się w kołchoz z którego masowo
odchodzą doświadczeni pracownicy o czym najlepiej
świadczy ciągłe ogłoszenie o
pracy na dziale HP, Pomimo braku nowych stanowisk.
Rafał 2016-04-14 16:49:26
Powiem tak pracuje tam jakś czas. Lipa z roku na rok .. z dnia na dzień. teraz spoźnili sie w wypłata !!! dziś zwalniaja jutro zatrudniaja . I tak w koło. oferty ciagle wisza w sieci. Stawka tragednia


pozdro dla tych co nie maja odwagi sie podpisac.!!!!
Anovo Fan 2016-04-22 07:24:25
Z tą wypłatą to jednorazowa sytuacja, pracuje w firmie ponad 5 lat i wcześniej nigdy nie było problemów z wypłatą. Jeżeli chodzi o zatrudnienie to zawsze jest rotacja pracowników w końcu pracuje u nas 430 osób. Natomiast ogłoszenia o pracę w sieci są dlatego, że firma Anovo stale się rozwija i potrzebuje nowych pracowników do obsługi nowych projektów.
anonim 2016-04-24 13:14:54
Jest koniec kwietnia, a nie ma miesiąca żeby ktoś sam się nie zwolnił. Coraz gorsza atmosfera się robi. Próbują tylko ludzi skłócić.
dfrrp 2016-05-06 22:07:06
do ekkkf @ benefity bedziesz mial jak namalujesz im Laurke na swieta, "atmosfera nie jest zla" bo juz bardziej pierdolnita niemoze byc, chyba ze znowu zatrudnią "nowych jasi" z pierwszej łapanki" to by bylo super, polecam zatrudnic ukraine, oni przynajmnie pracują
432 2016-05-07 22:06:02
Dobrze sprzedajesz jak robisz 5 lat
anonim 2016-07-31 13:10:24
Praca dobra na start. Po dłuższym czasie robisz to samo każdego dnia. Brak możliwości rozwoju. Chcesz awansować albo masz znajomości albo jesteś lizusem. Ludzie zazdrośni o wszystko...
Xyz 2016-09-14 19:39:19
Wynagrodzenie w firmie to jakiś dramat więcej zarabia się w "biedronce"
3
Halinka & zbyszek 2016-09-15 21:25:11
dobrze powiedziane , to firma to jedna wielka porazka,
2
Xyz 2016-09-19 22:28:04
Zarobki w granicach 1500 - 1800 na reke zalezy czy z premia czy bez :) trzeba jeszcze wziac pod uwagę ze trzeba do tej firmy dojechac na wasny koszt :)
1
Jozek 2016-09-20 21:29:41
@Xyz Dzieki Kamil :-)
. 2016-09-22 10:07:38
Operatorzy mają średnio 1300 na reke
Olek 2016-09-22 12:40:59
Proszę o odpowiedź, czy jest praca operatora wymagająca fizycznie.
Jestem troche zdiwiony, że podczas rozmowy nie uwidziałem, co miałembyś robić.
Z szacunkiem do państwa.
Pawelek 2016-09-23 20:13:35
dziekuje ja tezsie u państwo duzaq dowiedziałem mam wyksztacenie podstawowe mam nadziej ze się nadam i będę naprawial te drukarki , bo umiem cos naprawić zawsze, w poniedziałek będę tak wiec proszę mnie dobrze potraktować , dziekuje bardzo dużo mnie te opinie pomogly
stały pracownik 2016-09-24 13:44:01
wszyscy narzekacie a nic konkretów- co myślicie o nowym kierowniku jakości!????
Xyz 2016-09-26 10:27:37
"Mis"ci nie odposze bo bo to jest pani z HR
Xyz 2016-09-26 10:28:13
"Mis"ci nie odposze bo bo to jest pani z HR
anonim 2016-09-26 23:23:16
"kierownik" wraz ze swoimi ziomkami :D na NC+ dalej szaleje? brak słów i ręce opadają...........
ruda 2016-09-27 09:07:53
W anowo dzieje się to samo co w amazon ludzie powinni wyjść na ulice
6
tomasz 2016-09-28 09:47:19
to mi się podoba na pewno skorzystam, dobry link
Oferujemy:
•Stanowisko w dynamicznie rozwijającej się Spółce.
•Stabilne zatrudnienie w międzynarodowym środowisku.
•Atrakcyjne warunki zatrudnienia w oparciu o umowę o pracę.
•Przyjazną atmosferę pracy.
•Wynagrodzenie adekwatne do posiadanych umiejętności oraz zaangażowania (początkowy przedział to kwoty pomiędzy 3000 brutto – 3400 brutto).
•Podwyżki wynagrodzenia wraz z rozwojem pracownika.
•Dofinansowanie do posiłków.
•Ubezpieczenie na życie.
•Prywatą opieka medyczna.
•Bezpłatne lekcje języka angielskiego oraz niemieckiego.
1
obserwator 2016-09-29 16:45:04
A ile zarabiają brygadziści ?
anonim 2016-09-29 16:53:17
Brygadzista ma około 2800 - 3000 zł rękę, a nic nie potrafią. Patrz NC+ i HP :D
obserwator 2016-09-29 17:09:30
A orientujesz się co stało się z poprzednim brygadzistą na serwisie drukarek i czy duża jest rotacja na tym stanowisku? Tzn. czy przedłużają umowy, czy rozwiązują po 15 miesiącach?
anonim 2016-09-29 21:53:41
@obserwator:

>A orientujesz się co stało się z poprzednim brygadzistą na serwisie drukarek
Nie

> i czy duża jest rotacja na tym stanowisku?
Jak ktoś już ma to stanowisko to trzyma się niego rękoma i nogami

>Tzn. czy przedłużają umowy, czy rozwiązują po 15 miesiącach?
Raczej nie, na HP brygadzistką jest dziewczyna z NC+ wypromowana/polecona przez kierownika NC+ tego co tylko robi zebrania i na niczym się nie zna, oprócz robienia szumu
Xyz 2016-09-30 18:57:20
Wyżej ktoś wrzucił ofertę pracy Ale to na pewno nie z tej firmy
obserwator 2016-09-30 19:10:59
A jak z nadgodzinami? Da się słabą pensję nadgonić nadgodzinami, czy raczej na to się nie godzą?
Kali 2016-09-30 21:37:52
@Xyz
była ta oferta wrzucona , ale dzial HR usuwa wszystkie oferty aby ludzie niemieli wyboru znlezc cos lepszego , może ta osoba ponownie wrzuci oferte ta co była , bo wyglądala ciekawie, tyle ze niezapisalam linka
fkhj 2016-10-09 07:22:15
A ile zarabia kontrola jakości i czy są wolne stanowiska ?
1
ja 2016-10-11 13:08:26
czy ta firma jeszcze istnieje?
ja 2016-10-11 13:08:48
czy ta firma jeszcze istnieje?
jan 2016-10-12 15:24:26
buhahahahahahahahaha
kroopka 2016-10-13 11:21:13
Znalazłem na OLX ogłoszenia na Operatora, Montera, Pracownika magazynu i Operatora wózka widłowego. Cały czas szukają osób do pracy.
kucharz 2016-10-14 16:54:07
już tam Lece, patrzcie az mi się wrotki palą do tej firmy, nigdy w życiu, jest dużo ciekawych ofert choćby nawet z wrocka
1
Mechanik 2016-10-19 21:35:21
Widzę, że większość komentarzy to od ludzi, którzy nie stanęli nogą w anovo i nie wiedzą co tam się robi i jakie warunki panują... to może i Ja dorzucę kilka słów, ale czy dobrych to nie wiem...
Generalnie to firma jak i wiele innych ostatnimi czasy boryka się z brakiem ludzi do pracy. Nie dziwię się bo zarobki są słabe względem wykonywanej pracy (czyt. zawodów) jak na te realia i rynek (porównuję z innymi firmami), plus słaby dojazd. Jedyny plus to umowa po roku na czas nieokreślony. Najgorsze w tej firmie jest to, że kierownictwa działów to ludzie po znajomości, którzy nie mają zbytnio pojęcia na temat prowadzenia biznesu. Patrzą się tylko na statystyki i słupki, nie zerkając na fatyczną sytuacje serwisu. Ktoś tam wspomniał że ile się zarabia... a no zarabia się ciągle tyle samo. W ofertach piszą, że możliwości rozwoju, a finał taki, że kierownik przyznaje racje iż nie osiągnie się więcej niż się aktualnie posiada. Ci co pracują 3 miesiące i nie mają doświadczenia, dostają takie same pieniądze jak Ci co mają 5 lat stażu i spore doświadczenie... Ostatnim punktem są ludzie. Ekipa niby zgrana ale wiecznie walki i zgrzyty pomiędzy odmieńcami. Na NC ciągle na siebie kapują do brygadzisty, na HP zaś anomalia, począwszy od muminków którzy wiecznie są niezadowoleni, poprzez niespełnionych poetów, kończąc na pseudo działaczach. Ciągłe obiecanki o poprawę pracy, a dalej co było tak jest. Inżynierowie to też pomyłka firmy... wprowadzenie jakichkolwiek usprawnień oraz rozwiązanie prostych procesów to według nich coś, co zajmuje miesiące, a da się zrobić w tydzień i wielkich obrad nie trzeba prowadzić i każdy inny z ulicy zrobi to bez jakichkolwiek umiejętności.
Podsumowując ... hmmm no chyba nie trzeba. Ci co pracują tam sami wiedzą czy faktycznie tam jest, tym co się wybierają to może niech się zastanowią, a tym co byli gratuluję.
10
anonim 2016-10-21 22:30:58
Najmniej kompetentny inżynier to ten z brodą konus jeden. Ma się za nie wiadomo kogo, a jest po znajomości i więcej cwaniakuje burak jeden.
8
Inkwizytor 2016-10-22 20:39:54
Nowo zatrudnieni pracownicy, którzy nie mają doświadczenia, dostają większe pieniądze jak Ci co mają 2-5 lat stażu i spore doświadczenie.
2
Nick 2016-10-24 20:29:04
w koncu kumpel igora :)
5
lol 2016-11-14 19:37:25
Dlaczego anovo nie przyjmuje byłych pracowników ?
David 2016-11-15 08:37:30
bo woli zaplacic więcej nowym pracownikom niż tym bylym za nic nierobienie tylko sciemnianie
lol 2016-11-15 16:22:24
@David
W anovo płacą i nawet nie musisz myśleć, robisz swoje i do domu, tylko atmosfera stresująca.
david 2016-11-15 19:06:50
nie patrz na atmosferę, rob swoje, a nie będziesz się przejmowal jakims brodatym który nie umie się wyslowic na zebraniu, a kolo niego stoja ochroniarze
niebieski 2016-11-16 12:45:31
Anovo jak dla mnie zakład pracy "na przezimowanie".
Wynagrodzenie żenujące, brak możliwości awansu (no chyba że po znajomości lub przez włażenie w tyłek kogoś wyżej czy podkładanie innym świni). W tym zakładzie nie uświadczysz pomocy ze strony innych, inżynierowie nie mają najmniejszego pojęcia o tym co robią, bardziej utrudnią Ci prace niż w niej pomogą (tych z HP częściej na palarni spotkasz niż na stanowisku pracy), informatycy potrafią problem rozwiązywać cały dzień bo wiecznie czasu nie mają, współpracownicy (jak w postach wyżej) tak Ci pomogą, że tylko czas stracisz. Nie ma żadnej motywacji pracowników do pracy, bo nawet stawka się nie zmienia w stosunku do przepracowanego czasu. Wiecznie zganianie odpowiedzialności za niewykonanie wysyłki na pracowników z najniższego szczebla - bo przecież oni mają stać na rzęsach żeby pomimo braku części/zepsutego sprzętu wykonali normę - bo jak nie to po premii.

Podsumują:
*stawka stała (z ucinaną premią),
*brak awansu na wyższe stanowisko,
*brak pomocy z czyjejkolwiek strony,
*straszna atmosfera,
*100% szansy na zatrudnienie (zatrudnią nawet parapet co nie myśli),
*no i jak lubisz kopać pod innymi dołki a samemu się przy tym lenić to praca dla Ciebie.
8
były 2016-11-21 00:10:36
A czy Rychu tam jeszcze pracuje?
Nasturcja 2016-11-23 14:18:05
Chciałabym się tam zatrudnić, czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile zarabia się na początku na rękę.
Anovo Fan 2016-11-23 15:21:04
Hej to zależy na jakie stanowisko aplikujesz, podaj nazwę stanowiska wtedy otrzymasz więcej informacji.
wiktoria 2016-11-23 22:20:49
dzuo polecam
art 2016-11-29 16:30:30
Chciałbym aplikować tam na stanowisko IT. Ktoś coś może powiedzieć więcej na temat stanowiska informatyka lub jakiegoś podobnego stanowiska w tej firmie?
NIKOŚ 2016-11-29 19:04:11
przecudowna firma polecam ci na swieta
KALI 2016-12-02 15:25:08
powiedzcie mi czemu ten mały karakan z bródką , na HP co tak chodzi po hali , jest taki nieprzyjemny, tak patrzy na wszystkich pracowników jakby pożerał ich mózgi w tym momencie , a z oczu widać jak by ział ogniem bardzo gorącym , proszę zróbcie cos z nim.
nn 2016-12-03 18:26:32
Zieje ogniem na nierobów ;) Kontroluje ludzi - normalne zachowanie osoby zarządzającej.
Zostaw swoją opinię o A Novo Polska - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie A Novo Polska