ANOVO Polska Sp. z o.o.

Pietrzykowice

Opinie o ANOVO Polska Sp. z o.o.

Anovo Fan 2016-11-23 15:21
Hej to zależy na jakie stanowisko aplikujesz, podaj nazwę stanowiska wtedy otrzymasz więcej informacji.
wiktoria 2016-11-23 22:20
dzuo polecam
art 2016-11-29 16:30
Chciałbym aplikować tam na stanowisko IT. Ktoś coś może powiedzieć więcej na temat stanowiska informatyka lub jakiegoś podobnego stanowiska w tej firmie?
NIKOŚ 2016-11-29 19:04
przecudowna firma polecam ci na swieta
KALI 2016-12-02 15:25
powiedzcie mi czemu ten mały karakan z bródką , na HP co tak chodzi po hali , jest taki nieprzyjemny, tak patrzy na wszystkich pracowników jakby pożerał ich mózgi w tym momencie , a z oczu widać jak by ział ogniem bardzo gorącym , proszę zróbcie cos z nim.
3
nn 2016-12-03 18:26
Zieje ogniem na nierobów ;) Kontroluje ludzi - normalne zachowanie osoby zarządzającej.
qwek 2016-12-04 18:33
Jeżeli chodzi Ci o tego zielonego grubaska, to ta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po prostu uważa się za kogoś ważniejszego od Ciebie (bo wylizał sobie awans w d**e kierownika), widać to jak prosisz go o jakąś pomoc. Leń i gnida . Zrobić nic z nim nie zrobią bo kierownik nie popełnia błędów ;).
4
Buu 2016-12-04 18:47
Uwaza się za niewiadomo kogo. Nie wie co należy do jego obowiązków. Len i obibok. Osoba idealnie pasująca do kadry zarządzającej.
5
Heheh 2016-12-05 19:55
Weźcie się za robte a nie piszecie głupoty na temat kogoś kogo wogole nie znacie
3
Xxx 2016-12-11 14:57
Malo jak wszyscy
Xxc 2016-12-11 15:33
Okolo 1700zl na poczatek a na koniec ok 1900 z premia, szalu nie ma ale robota tez do ciezkich nie nalezy, gorzej z urlopami bo te sa tylko wtedy jak jest to na reke firmie.
Anonim 2016-12-11 20:29
Kompletny brak możliwości rozwoju. Awansują kapusie i lizusy.
5
gfbfb 2016-12-21 22:29
Ponoć ten słodziak z jakości wrócił i został brygadzistą na hp ?
4
Anonim 2016-12-22 21:43
Który słodziak z jakości? Ten kapuś z brodą?
1
Tomaszek 2016-12-23 00:20
To [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie firma
1
Joanire 2016-12-23 23:51
a ja bym chciała popracować w święta, mogli by cos takiego zrobić dla chętnych, bo nie każdy ma święta. Na pewno znalazło by się parę osób, którzy chętnie by dorobili do pensji , mogli by wyjść z taką inicjatywą dla pracowników.
gfbfbeferwfwe 2016-12-26 00:06
nie ten brodaty, taki inny co kiedyś pracował chyba 3 lata temu - ale on jest spoko a przynajmniej kiedyś był
1
yzskrx 2016-12-28 18:13
Witam ile w tej firmie się zarabia jako monter/serwisant drukarek ? bo chciałbym tam pujsc z kolegą ?
pracownik 2016-12-29 08:43
ja dostaje 1900 a z nadgodzinami wiecej
zal 2017-01-04 16:46
Przykre to jest jak się patrzę co się dzieje w tej firmie. Zamiast się rozwijać to wszystko się cofa. Ludzie mają już dość,przez co większość przezimuje i podziękuje.
4
eKERT 2017-01-04 20:32
dziwne co piszesz firma super presperuje, a ludzie sa tam bardzo mili i przyjaznie nastawienie obowiazuje na HP, dobrze zgrany zakład , TYLKO POZAZDROSCIC INNYM FIRMOM TAKIEJ ATMOSFERY JAKA TUTAJ PANUJE
1
Yzskrx 2017-01-05 01:02
Napisze ktoś jak wygląda praca co trzeba robic i czy jest ciężko?
Ajza 2017-01-17 10:12
Może Ci się pomyliło i pracujesz na jakimś innym HaPeku? Pozdrawiam Cię serdecznie i oby to miejsce, o którym piszesz wciąż miało tak świetną atmosferę itp.
2
były pracownik 2017-01-23 12:31
Nie mam pojęcia jak można pracować w takiej firmie. Jawne robienie ludzi w ch.... Ale jak sobie tak pozwalają to proszę bardzo. Wynagrodzenie na linii to 1850 brutto plus 20 % premii co daje 2220 brutto.
Od stycznia jest podniesione wynagrodzenie zasadnicze do 2000 brutto. Ale co z tego jak dają aneksy do podpisania nowe gdzie premii jest już 12 %. Czyli 2000 brutto + 12% daje 2240 brutto. Czyli tak naprawdę 20 złotych brutto podwyżki. Nie dziwie się ludziom, że spierdzielają z tej firmy drucik. Spuszczają się ktoś wpada na audyt a tak naprawdę to same prostaki. Myślą, ze ludzie liczyć nie umieją. Niech nikt nie czyta i nie wierzy tym ogłoszeniom np na pracuj.pl. Już lepiej pracować w jakimś markecie bo i tu się trzeba nadźwigać drukarek itp. A i jeszcze jedno. W lidlu na starcie jest już 3000 brutto. Zostawcie tę gównianą robotę niech sami zapierdzielają albo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do swojego kraju. Mam nadzieję, że to będzie twardy brexit i zawiną się do siebie gdzie już nikt nie będzie chciał dla nich pracować. HEHEH Pzdr
14
rr 2017-01-29 00:29
komuś chyba na tym zależy aby ta firmę zniszczyć ............komu?
8
osto 2017-03-18 10:55
Firma, niepoważna i niestabilna już któryś raz po 15 miesiącach zamiast przedłużyć umowę na czas nieokreślony to wywalają ludzi.
Miałem okazję tam pracować zasiedziałem się trochę i dopiero wychodząc na rynek pracy zobaczyłem jak bardzo się marnowałem, zarabiałem 1700-2000 na rękę i zmieniłem na 5200-5500 na rękę (po okresie próbnym) co prawda inna branża, ale nie posiadam bóg wie jakiego wykształcenia więc uważam że to duża zmiana.
Co do atmosfery to źle nie jest, też zależy też czy ktoś idzie do pracy przyjaciół szukać czy po prostu robić swoje i do domu.
Co do awansów i możliwości rozwoju to nie ma absolutnie żadnych żadnych. Jest operator i monter a teraz chyba wszyscy robią jako monter.
Co do podwyżek to nie ma żadnych, jak kwota najniższa krajowa się podnosi to oni wyrównują do najniższej krajowej ale wtenczas obcinają premię (np. było 1850 + 20% premii jest 2000 + 12% premii) a oczywiście otrąbione zostały WIELKIE PODWYŻKI :)
Tak samo jak podnosili targety, ktoś tu już to dobrze opisał że na starych modelach obniżyli dużo a na innych podnieśli ale w ogólnym rozrachunku była obniżka, to coś jak promocja w markecie i naklejka że przecena z 1000 zł na 850 a pod tą naklejką jest stara z ceną 750 :) po prostu zatrudniają ludzi i myślą że mają do czynienia z naiwnymi.
Znałem i obecnych inżynierów i brygadzistów i tych którzy zostali brygadzistami i inżynierami, personalnie fajne chłopaki ale w pracy mocno niektórym poodbijało, po prostu niektórzy nie nadają się do rządzenia a rombek jakiejś władzy zmienia człowieka o 180 stopni i niestety tutaj mamy w 95% przypadków taki model, że najpierw jest kolega, gadki itp a gdy dostaje jakąś funkcję już wyżej s.ra ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma.
Z drugiej strony co do niektórych to jedyne co ich w życiu dobrego spotkało to awans w anovo (bo jakby nie było kilka osób awanse dostało) i praca za lekko więcej niż najniższa krajowa to i od razu sodówa do głowy uderza.
Jeszcze bym podokładał kilku osobom ale mi się nie chce rąk do g.... wkładać :)
12
pracująco-leżący 2017-03-20 18:01
Mi się od zawsze podobały stwierdzenia że firma się ciągle rozwija, widomo nie od dzis ze prawdziwy biznes to nie tylko kasa ale też pewne umiejętności radzenia sobie w różnych sytuacjach 70% firm dotyka problem braku dobrych ludzi do pracy lecz tylko w anovo szukają bo sie ciągle rozwijają :) jedyna firma na świecie ktora nie ma problemów kadrowych a nadgodziny i pogonie za dopięciem wysyłki prawie co czwartek to sa robione dla zabawy :)
Firma strukturę i pomysł na biznes ma ale zarządzający niestety się lekko pogubili wiele nietrafionych decyzji przy awansach lub awanse po koleżeńsku sprawily ze tam sie zrobiła taka atmosfera jak w patologicznej rodzinie stad w ogłoszeniach wzmianka o rodzinnej atmosferze zapewne...
11
Hanna 2017-03-23 13:26
@osto, a na jakim stanowisku pracowałeś w A Novo Polska? @pracująco-leżący, podsumowując poleciłbyś pracę w tej firmie innym?
lola 2017-03-29 15:03
Jak wygląda praca czy może ktoś napisać?
dżiowaniwiskonti 2017-04-06 11:57
Siedzą sobie w biurze kolesie po znajomości i tylko zwalają winę na zwykłych ludzi, a sami palcem nie kiwną żeby coś polepszyć. Jedyne co potrafią to zainstalować nowe kamery, znaleźć nowe powody, żeby zgnoić ludzi i zabrać premię. Brak części nie jest dla nich powodem dla niewykonania targetu i cwaniakują zza biurka. Każdego traktują równo, tzn. jako kogoś kto celowo nie wykonuje ich poleceń z kosmosu. Kadra zarządzająca niekompetentna, inżynierowie z przypadku, a wina zawsze po stronie zwykłych ludzi z linki bo oni uważają się za świętych i nigdy nie przyznają się do błędu. Nie szanują w ogóle pracowników, nawet jak ktoś pracuje dłużej to będą gadać, że rynek pracy pozwala im na ciągłe zmiany. A prawda taka, że już nawet ludzie z Nysy nie chcą tutaj pracować, Ukraińców też coraz mniej. Obiecali jedną zmianę od marca i jak zwykle słowa nie dotrzymali wycierając sobie mordy ludźmi z linki, że oni są wszystkiemu winni.
15
Wolf 2017-04-20 13:38
W biurze siedza moze i kolesie ale przynajmniej nie kapuja jeden na drugiego tak jak ci na lince.
Juz nawet na zebraniu brygadzistka wam powiedziala ze donosicie jeden na drugiego, z reszta jak awansowala na brygadziste to tez jej d.... obrobilo 3/4 linki i latalo z petycjami.
A jak nie pomoglo to nagle zaczeli udawac wielkich kolegow.
Zawisc ,zlosliwosc i kapowanie jeden na drugiego.
Glowne cechy pracownika anovo
Na szacun to trzeba zasluzyc a falszywcow nikt nie bedzie szanowal
7
nie_polecam 2017-04-20 17:09
Jeśli chcesz pracować w firmie, w której będziesz bogiem, tzn. będziesz musiał produkować i wykonywać targety z niczego, bo głównych części zamiennych zaopatrzenie nie zamawia. Jeśli chcesz poczuć się ważny, bo inżynierowie wiedzą mniej o produkcie od monterów. Jeśli chcesz, aby kierowali Tobą ludzie bez przygotowania zawodowego i testowali na Tobie swoją głupotę. Jeśli chcesz słuchać, jak złotousty dyrektor jednego dnia mówi, że jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a drugiego zwolni Cię i dwudziestu innych pracowników. Jeśli chcesz zarabiać mniej niż w innych firmach w regionie, na podobnych stanowiskach. Jeśli chcesz ponosić winę za wszystkie błędy swoich przełożonych i ich odrealnione decyzje. To ta praca jest idealna dla Ciebie.
13
Hanna 2017-04-28 12:06
@lola zastanawiasz się, jak wygląda praca w A Novo Polska. A jakie stanowisko konkretnie Cię interesuje? Należy pamiętać, że ogólne warunki pracy, atmosfera zależne są od konkretnego stanowiska.
nie_polecam 2017-04-28 18:27
Nic bardziej obłudnego, "że ogólne warunki pracy, atmosfera zależne są od konkretnego stanowiska". Jeżeli obowiązują, narzucone przez kierownictwo ANOVO , nieprzychylne pracownikom standardy pracy, to dotyczy to każdego stanowiska na produkcji. Pracownik w tej firmie jest traktowany jak bezmyślny robol, który ma akceptować każdą głupotę zarządzających. Ma nie myśleć, a jedynie produkować w ilościach, które nie mają nic wspólnego z rzetelnymi przeliczeniami, a tylko z normami wyssanymi z palca przez bezmyślnych i leniwych inżynierów. W trakcie audytów wydajność spada drastycznie, bo brygadziści i kierownik nakazuje produkcji pracować zgodnie z zaleceniami klienta. Czy takie podejście do businessu daje gwarancję, że na jakimś konkretnym stanowisku będzie inaczej niż opisałem?
7
Dorotka i Zenon 2017-05-01 20:25
dzial HP dla jasnosci , W Biurze kolesie Igorek z wojtusiem NIEROBY od nich az kipi * (Niie zyby sie niemyli )zeby wpiedolic mojej kolezance nagane z wpisem do akt z byle powodu, a szef ma chyba klapki na oczach
4
Axe 2017-05-19 16:17
Chyba w snach.
Wolf 2017-05-22 21:50
Co sie zalisz, masz ( usunięte przez administratoragrosze i tyle,a jak ci tak bardzo nie pasuje to zmien prace,
2
junior 2017-06-07 20:11
Kasiu to te ciebie przekwalfikowali na operatora serwisu z twoim doswiadczeniem beznadziejnym
1
sYLWIa_bURCZYMUCHa 2017-06-07 21:47
zostaw kasie to kobieta ktora zadnej pracy sie nie boi* podpierdalanie trzeba miec w krwi albo sie z nim urodzic, to kobieta na odpowiednim stanowisku w firmie ANOVO , w biedronce by sie nie nadala ZE SWOIMI UMIEJETNOSCIAMI
1
Wolf 2017-06-09 11:03
Co sie czepiacie kasi, tam na serwisie czy magazynie kolega podpierdala kolege kolezanka kolezanke. To jest chyba motto pracownikow anovo. A swoja droga skoro jest tam tak zle to czemu sie tak kurczowo trzymacie tej maloplatnej pracy skoro w firmach osciennych mozna spokojnie zarobic 2,5 a z nadgodzinami spokojnie 3 tys. Zasiedzenie czy nieudolnosc w szukaniu lepiej platnej pracy?
3
Anovo123+ 2017-06-30 15:00
Ludzie ogarnijcie się, potraficie tylko narzekać.. wszystko zależy od tego jak kto podchodzi do pracy. Ja osobiście na prace w anovo nie narzekam, pracowałam w innych firmach i uwierzcie, ze tak kolorowo tez nie jest, zarobki nie są złe w porównaniu do wykonywanej pracy. U mnie na dziale (STB) atmosfera zajeista, zawsze we wszystkim można się dogadać. Wiadomo kiedy jest potrzeba trzeba przycisnąć, a możliwości awansu tez są szerokie nawet bez znajomosci, tylko trzeba chcieć ;) ja prace polecam zaznaczając ze na STB bo hp to porażka
1
Aksik 2017-07-04 09:39
Pewnie i praca lekka, tyle ze lata leca nikt nie mlodnieje a z wyplaty w anovo mozna sie spodziewac max 500zl emerytury na starosc.
Wiec jest to truchtanie w miejscu i marnowanie swojej przyszlosci.
6
ANOVO Polska Sp. z o.o. 2017-08-17 14:30 [pracodawca]

Firma ANOVO umożliwia swoim pracownikom naukę języka angielskiego poprzez platformę e-learningową. Zapraszamy do nauki języka:)

Wrocławianin 2017-08-22 13:53
A to jeszcze ta firma istnieje ?? Liveboxy jeszcze ktoś naprawia ??? Ta maszyna do BGA jeszcze żyje ?? Bo procki nie chciały startować. na tej prostej Wellerce szły elegancko. (usunięte przez administratora) Firma to dobra praktyka dla elektronika ale tylko aby się nauczyć i iść dalej. Tak jak Pan Rysiu ja i inni. Najbardziej mnie wk..... kasperski na komputerze , trzebabyło botować się z hirensa aby dziada wywalić. Nie szło pracowac na kompie. I ten kolorowy Imanager , takiego brzydkiego programu nigdzie wiecej nie widzialem Pozdro z nieistniejącej już chyba linii Liveboxów
ola 2017-08-23 17:51
na czym polega praca w anovo
ola 2017-08-23 22:19
witam
prosze o informacje na czym polega praca w anovo
Axik 2017-08-24 13:51
Ola. Wystarczy przeczytac w opiniach.
Pytanie jakie masz aspiracje. Jesli wystarcza ci srednio 1800zl na reke,zachwycaja cie bony na swieta i uwazasz ze nic juz wiecej nie chcesz osiagnac to jest to firma dla ciebie. Lecz jesli myslisz powaznie o swojej przyszlosci i chciala byc cos osiagnac to nie marnuj czasu,mlodosc nie trwa wiecznie.
1
ANOVO Polska Sp. z o.o. 2017-08-29 13:43 [pracodawca]
Zapraszamy do kontaktu
rekrutacja@anovo.com
tel.7131618181.
Wszelkich informacji udzielamy na rozmowie rekrutacyjnej!
ANOVO Polska Sp. z o.o. 2017-08-23 14:52 [pracodawca]

 

Firma Anovo specjalizuje się w dostawach usług związanych z przedłużaniem cyklu życia zaawansowanych technologicznie produktów oraz rozwiązań logistycznych optymalizujących czas i koszty ich dostaw.

 

Świadczymy usługi zarówno dla globalnych producentów poszukujących partnera, który zagwarantuje użytkownikom najwyższy poziom usług posprzedażowych jak również pomagamy indywidualnym konsumentom przywrócić do życia wadliwe produkty.

 

Projekty serwisowe oraz logistyczne związane z branżą elektroniczną to nasza specjalność!

 

Skontaktuj się z nami i przekonaj się, że ANOVO to:

 

A – jak akceptacja – szanujemy, iż Twoje potrzeby są najważniejsze!

 

N – jak  nowości – nie są nam obce!

 

O – organizacja – zgrany zespół ekspertów gotowych podjąć każde wyzwanie!

 

V – jak VIP – każdy klient jest wyjątkowy!

 

O - jak orientacja na klienta – indywidualne podejście w wyborze optymalnego rozwiązania dla klienta!

 

czlowiek 2017-08-30 07:59
Traktujecie ludzi jak śmieci, nie przestrzegacie Prawa Pracy i płacicie takie grosze, że ledwo można z tego wyżyć. Ch. wam w D.
8
aksik 2017-08-29 22:00
Bardzo ladna reklama.
Kiedys widzialem podobna.
Amber-gold z nami zbudujesz przyszlosc.
5
Hanna 2017-09-01 14:16
Aktualnie firma ANOVO Polska Sp. z o.o. poszukuje pracownika na stanowisko OPERATOR SERWISU TELEFONÓW. W ofercie napisali, że gwarantują stabilność zatrudnienia w oparciu o umowę o pracę na pełny etat, umowa o pracę na czas NIEOKREŚLONY po 15 miesiącach, bogaty pakiet socjalny (dofinansowanie do karty Multisport, bony świąteczne - 2 razy w roku, dopłaty do wypoczynku, możliwość przystąpienia do ubezpieczenia grupowego, wyjazdy integracyjne). Czy ktoś jest zainteresowany takim stanowiskiem pracy?
Zostaw swoją opinię o ANOVO Polska Sp. z o.o. - Pietrzykowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ANOVO Polska Sp. z o.o.