brak logo

Sheraton Poznań Hotel

Poznań

Opinie o Sheraton Poznań Hotel

gino12 2010-03-25 02:35:59
bieda i nedza w sheratonie poznań! zarobki jak w obskórnym hostellu co przeklada sie na podejscie pracowników do goscia! i do tego gestapowiec jest dyrektorem...! osoby chcace pracowac w tym hotelu niech pomysla czy napewno chcą zmarnowac zycie!!!
3
Tom4 2011-07-08 19:00:23
Pracuję w tym hotelu już kilka dni pracowników traktuję się jak śmieci. Pracują za grosze na umowie zlecenia.
4
anonim 2011-08-29 10:08:30
Zalosna rekrutacja!Pojawilo sie duch na pozor sympatycznych rekrutujacych (usunięte przez administratora).Ten pierwszy mozna by powiedziec mail w sobie jakas naturalna chec pomocy ludziom,wiesz taka postawe ze chce dac e prace,ale ten drugi porazka.PAnowie zaprosili grupe okolo 30 osob do sali konferencyjnej-tratam tam tam zeby wszyscy sie rozlusnili,poczestowali woda,i zaczeli chwalic sie ze oboje zaczynali od zwyklych prac a teraz sa na wyzszych stanowiskach i w miedzyczasie robili selekcje wzrokowa -wybierali najladniejszych i najmdlodszych;po 20 minutach kazaliw yjsc na korytarz i wzwywali nazwiskami na indywidualna rozmowe\'pokazali brak szacunku wobec tych ,ktorych juz odrzucili na samym poczatku,kazali im czekac 3 godziny na wejscie,byl gosc chyba po jakims zabiegu bo mial plastry na twarzy,pokazali wobec niego naprawde brak szacunku wpuscili go na koncu,po wejsciu panowie wykazali sie ignorancja,zadali jakies dwa malo zanczace pytania od niechecnia i powiedzieli ze oddzwonia....z biur na ten korytarz powylazily jakies panie pracownice zeby poobserwowac kto im bardziej pasuje,byly wyniosle i patrzyly na kandydatow z pogarda a same mialy zmeczone twarze jakies powykrzywiane ,karykaturalne...to miejsce to porazka...jedzcie na zachod dostaniecie 5 -6 tys na miesiac wyplaty i pracujecie z ludzmi naprawde wporzadku;Polacy to banda,ktora udaje niby takich ok ,a to pozory;omijajcie Sheraton Poznan z daleka!!!dobrze radze
2
Prawda 2014-08-10 13:01:06
Zanim podejmiesz tu pracę zastanów się porządnie. Dobrych pieniędzy nie dostaniesz, niezależnie od tego na jakie stanowisko przyjdziesz, będziesz harować jak wół w pocie czoła, nieważne czy jesteś sprzątaczem, kelnerem, recepcjonistą, czy technicznym. Nie otrzymasz wsparcia od nikogo, głównie z powodu uszczuplonej do granic możliwości (a czasem jeszcze bardziej) kadry. Zalety? Praca w hotelu z wciąż najlepszą obsługą w mieście działąjącym w oparciu o know-how z zagranicy, dostęp do ofert pracy w sieci na całym świecie, żarcie w stołówce. Chcesz się wiązać z hotelarstwem? Poczujesz tutaj jak ciężka jest ta branża. A branża zdycha...
Wiechu 2014-09-05 22:44:23
Hotel szuka w Poznaniu Supervisora ds. Technicznych. Może ktoś cos powiedzieś o tym stanowisku.
Najnaj 2014-09-11 21:34:34
Wiechu! Jeśli nie masz roboty to wysyłaj papiery!
Wiechu. 2014-09-12 21:12:37
Robote mam. Papiery wysłane. Pytanie czego można się po Sharatonie spodziewać?
Wiechu. 2014-10-25 22:50:29
To oni zatrudnili kogoś?
hehe 2014-11-07 21:15:25
nie ma sie czym podniecac, cieszczcie sie ze to was nie wybrali, wyzysk, zapieprz, ciecia kosztow, dlugo ten techniczny nie zabawi!
Pracownik 2015-04-30 16:05:54
opieke medyczna jest za symboliczna oplata, jest jedzenie na stolowce, pracownikow traktuje sie dobrze, ale czesto zostajesz po pracy dluzej, potem oddaja ci godziny w grudniu masz np. 3 tyg. wolnego. zarobki bardzo niskie i niekonkurencyjne na rynku.
Wiechu 2015-08-31 13:39:21
Ponownie poszukiwany:
Technik – Konserwator Poznań. Czyli nie caly rok zabawil.
Zwolnil sie czy stres go zabil ???

Podoba mi sie podpunkt:

- zdolność do harmonijnej pracy w warunkach stresu
ON 2015-09-09 12:35:48
Pracowałem w hotelu przez wiele lat. Wynagrodzenie od jakiegoś czasu stało w miejscu. Dyrekcja, HR i główna księgowa mało kompetentni, żeby utrzymać specjalistów na miejscu i przyciągać nowych klientów korporacyjnych i gości. Zamiast zatrzymać specjalistów branży - zwalniali... Zwolnili wyspecjalizowaną i moim zdaniem kompetentną ochronę. Po nich zatrudnili leśnych dziadków z firmy zewnętrznej. Pożal się Pani Boże za taką ochronę. Specjalistę z F&B spuścili z obiegu. Dyrektor techniczna odeszła, IT odszedł, Dyrektorka i specjaliści z S&M - odeszli... Dlatego dziś poszukują do pracy... Ale dopóki HR i dyrektor finansowa pozostanie w tej korporacji dobrze nie będzie.
2
F&B tajemnicza pracownica 2015-09-10 14:08:11
Zgadzam się z przedmówcą! Na szczęście dyrektora generalnego już nie ma. Pozostały wyżej wspomniane panie, które sieją wśród pracowników dłużej zatrudnionych niesmak. Dopóki jednak korporacja się ich nie pozbędzie uczucie osobowej "zgagi" będzie trwało nadal. Obecna "ochrona" zewnętrzna to faktycznie jakaś pomyłka. Nie wiadomo czy oni chronią hotel czy hotel chroni ich.
1
kit on board 2015-09-15 22:15:45
On - ty tam pracowałeś ? może tylko ściemniałeś . Wszystkie wymienione osoby są prawdopodobnie tak samo kompetentne jak ty i niesamowicie wyspecjalizowane , pytanie tylko w czym bo konkretów nie można zauważyć . Z tą różnicą że ciebie już tam nie ma .
1
P***** 2015-09-25 16:01:50
Krótko pracowałem w Sheratonie w Poznaniu w restauracji. Umowa - zlecenie. Stawki poniżej stawek konkurencji na rynku gastro. Szans na umowę o pracę raczej nie ma. Do tej pory nie za bardzo wiem, co należało do moich zadań i jakie były standardy obsługi w tym hotelu bo nikt się tym nie interesował. Podaj, zanieś, wypoleruj.. Poza tym duża rotacja. Same pożegnania. Dlatego zrezygnowałem.
roy 2015-10-04 21:04:58
Właśnie, że nie. Jak widać, nie posiadacie pełnej wiedzy w temacie, co kto robił i czego nie robił, a powinien! Zwłaszcza w temacie ochrony, o której możnaby długo rozmawiać. Technicznej też nie ma co żałować. Co do HR i finansowej, to nie mają łatwego życia w sytuacji zajadłej konkurencji na rynku hotelarskim i pracowniczym, no ale finansowa pomimo dużych kompetencji mogłaby zmienić podejście do ludzi. W Sheratonie jest klimat, są spoko ludzie. To jest najważniejsze.
2
Natalia 2015-10-27 22:03:31
No właśnie. Pracuję w hotelu 4 gwiazdkowym w okolicach Poznania. Zastanawiamy się nad wymianą zewnętrznej firmy ochrony na swój własny dział ochrony. Czy może mi ktoś coś więcej napisać o ochronie, która kiedyś u Was pracowała? Jaka ona była? Bo swego czasu pamiętam, że Sheraton budził respekt mając swoich ochroniarzy. Pozdrawiam. P.S. Zależy mi na opiniach odnośnie ochrony. I czy ma ktoś namiar na nich?
2
Nik 2015-11-16 18:04:24
Kiedyś Git, dziś kaplica. Nie ma co. Ale nie ma co się dziwić jak kadra zarządzająca zrobiła swego czasu przesiew. Teraz jest nowy Dyrektor Generalny. i może on przejrzy na oczy i zobaczy kogo ma wokół siebie...
1
Pracuś 2015-12-14 18:23:39
A co z tym HR? Widzę ze szukają na hr managera. Czy to wymiana czy nowe stanowisko? Warto aplikować? Jakie sa benefity?
Pracuś 2015-12-15 19:28:49
Jest, jest, widzę na pracuj pl nowe ogłoszenie na kierownika HR. Jak sie tam pracuje? Warto aplikować?
Słaba 2016-04-01 15:13:00
Pracuje w hotelu jak ktoś ma jakieś pytania. Wiem, że szukają do pracy na restauracji, za barem i na kuchni. Pełno ludzi się tam zmienia, niezła rotacja. Doświadczenie napewno jest plusem ale w tych miejscach jeśli się chce to można się sporo dowiedzieć i nauczyć.
Słaba 2016-04-01 15:13:38
Pracuje w hotelu jak ktoś ma jakieś pytania. Wiem, że szukają do pracy na restauracji, za barem i na kuchni. Pełno ludzi się tam zmienia, niezła rotacja. Doświadczenie napewno jest plusem ale w tych miejscach jeśli się chce to można się sporo dowiedzieć i nauczyć.
kkk... 2016-04-19 11:02:39
Micjo niestety oni nie stawiają na ludzi z wykształceniem i profesjonalnych tylko na osoby bez doswiadczenia młodych którymi mozna pomiatać. Nie ma znaczenia że masz wyższe wykształcenie i doswiadczenie jedyne co moga Ci zaproponoać to 10 zł brutto na godzine. naprawde masakra i świństwo.
Pp 2016-08-05 17:55:21
Na koniec dnia wszystkie uzbierane napiwki dzieli się po równo na kelnerki i barmanów
Pp 2016-08-11 09:51:18
Jest 10 brutto i nie ma szans na więcej, ciągle ktoś odchodzi, nawet szef kuchni który był tam od wielu lat... dlatego tak smutna i biedna atmosfera przyczyniła się do mojej rezygnacji
Waiter 2016-08-28 17:33:38
Unikajcie takich pracodawców jak Sheraton. Rekrutacja na pozór wyniosła, niby selekcja, wielkie wymagania, myślę sobie...jeśli dostanę pracę, będę miał mega prestiż, na pewno dobre zarobki i wspaniałą kadrę i współpracowników. I tu koniec marzeń. Nie było kelnera, który by pracował dłużej niż jeden miesiąc (był chyba jeden wyjątek), inni wysiadali psychicznie. Obóz pracy, traktowanie gorzej niż psa. Standard dla gości - musiał być wykwintny i wybitny , natomiast pracownik to ZERO. No a stawka poniżej normy. Z całego serca nie polecam.
Waiter 2016-08-28 17:34:07
Unikajcie takich pracodawców jak Sheraton. Rekrutacja na pozór wyniosła, niby selekcja, wielkie wymagania, myślę sobie...jeśli dostanę pracę, będę miał mega prestiż, na pewno dobre zarobki i wspaniałą kadrę i współpracowników. I tu koniec marzeń. Nie było kelnera, który by pracował dłużej niż jeden miesiąc (był chyba jeden wyjątek), inni wysiadali psychicznie. Obóz pracy, traktowanie gorzej niż psa. Standard dla gości - musiał być wykwintny i wybitny , natomiast pracownik to ZERO. No a stawka poniżej normy. Z całego serca nie polecam.
1
maniek 2016-10-02 14:10:56
witam.Proszę tylko dyrekcję SHERATONA aby się obudził i zaczął inwestować w pracowników,bo to oni zapieprzają na tą markę. Czas pracowników wiszących na bramie Sheratona już minął ,teraz omijają tą bramę szerokim łukiem.PROSZĘ RÓWNIEŻ ABYŚCIE PRZY RECEPCJI WYWIESILI STAWKI JAKIE MAJĄ WASI PRACOWNICY,PO TO BY GOŚCIE WIDZIELI ZA CO PŁACĄ GÓRĘ PIENIĘDZY ZA NOCLEG.POZDRAWIAM
NAJWYŻSZY CZAS SI E OBUDZIĆ ,PRACOWNICY TO KAPITAŁ BO JAK ICH ZABRAKNIE TO MOŻECIE W TYM MIEJSCU OTWORZYĆ NOCLEGOWNIE DLA POTZEBUJĄCYCH
2
asia 2016-10-02 14:20:54
Mialam nadzieję, ze skoro to renomowany hotel jakich pelno w polsce kazdy zna nazwę,bedzie oferowal atrakcyjne warunki dla swoich pracownikow a przede wszystkim dawal stabilne zatrudnienie
maniek 2016-10-29 13:35:26
maniek.
proszę dyrekcje o sprawdzenie zachowania nowo przyjetego suszefa wobec pracowników ,bo jak na razie to on jest arogancki i nie ogarnia tematu (byłemu suszefowi nie dorasta do pięt).
Zostaw swoją opinię o Sheraton Poznań Hotel - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sheraton Poznań Hotel