brak logo

Kirchoff

Gliwice

Opinie o Kirchoff

anonim 2009-03-22 20:52:55
dobra firma solidna i stabilna finansowo
1
czersty andrzej 2010-02-21 21:43:30
solidna? nie ma zwiazkow zawodowych praca jest ciezka i monotonna pracuje sie 8 godzin a trzeba wyrobic norme czasem przekraczajaca ludzkie granice, zle czlowieka tam traktuja m.in zmuszanie do pracy pod grozba zwolnienia przerwa 15 min na 8 godzin - nadogodziny wyplacalne raz na kwartal ... nie bede sie rozpisywal - ale to taki polski oboz pracy
3
BMan 2010-04-22 00:29:03
Beznadzieja... nie polecam pracy w tym obozie. Zdrowie pracowników mają za nic - chca wycisnąć z człowieka jak najwięcej, dając za to jak najmniej. Popracowałem tam trochę i wziąłem nogi za pas, bo nikt normalny tam długo nie wytrzyma. Obóz pracy.
2
mamwyjebanenawas:) 2010-08-31 20:44:10
Oboz pracy i tyle....czasami caly miesiac w pracy i jeszcze trzeba prosic o wyplacenie nadgodzn, jak zadupiasz nocki po 12 jestes im potrzebny to wszystko im pasuje tylko zachorujesz juz sa problemy szybko nie wrocisz to spie**** mamy innych . Sam sie zwolnilem bo z tej nedznej pensji bez nadgodzin nie szlo wyzyc.[usunięte przez admina]
2
axn 2010-10-06 09:38:11
typowy oboz pracy, po rozmowie kwalifikacyjnej nikt nawet nie raczyl odpowiedziec....zarobki smieszne...dla zdesperowanych - moze troche wytrzymaja ale stawki trzeba podac smieszne(glodowe). Ogolnie najlepiej dostac sie tam po znajomosciach to moze jest sie lepiej traktowanym.
1
ciekawy 2011-07-17 21:52:35
a są płacone wczasy pod grusza ,ile jest przerwy i jakie stawki sa u was ?
jojo 2011-10-10 18:30:56
praca jak praca - nie pracujesz nie zarabiasz, normy są wysokie, ale jak se poukładasz robotę to i czas na fajkę znajdziesz i na bajere
jak ktos chce kase a nie chce sie mu robic to miejsca tu długo nie zagrzeje
stawki początkowe takie se, ale później sie rozkrecają
1
nitka 2011-12-10 18:11:41
Witam,czy jesgt ktos kto ma auto mieszka w gliwicach i pracuje w kirchoffie?
strzala 2012-06-20 17:32:03
ciężką pracę wykonują tam kobiety? jak są traktowane ?
luzak 2012-06-26 15:41:58
Trzymajcie sie zdala od tego zakladu pracujemyu pd 3 miesiecy co tydzien po 12 h do tego weekendy a nadgodzin nam nie wyplacaja i robimy doslownie za darmo!!!!
6
oponiarz 2012-06-26 18:42:18
[usunięte przez admina] A zarobki? 8-12 PLN / godz. brutto
Aby nie było za dobrze, umowy przez agencje (które łoją dobrą kasę).

Najlepsze, że starzy pracownicy mają b. cz. niższą stawkę niż swieżynki. Rotacja wielka, ostatnio paredziesiąt osób walnęło robotą. Notorycznie ktoś zachlewa albo po prostu mu się znudzi i idzie, a ty musisz zostać po dniówce na zastępstwo za takiego łosia.

Częste kradzieże rzeczy, nie warto nic cennego przynosić. Nowy złodziejski myk, przyjmują się, obrabiają szafki i nie pojawiają się już. Nie do udowodnienia, ponieważ policji nie wpuszczą, a jest to zakład zamknięty.

Praca po 12h, również w niedzielę i święta teoretycznie wolne. Łamanie i naginanie praw pracowniczych nagminne. Chcesz się tam zatrudnić? Dobrze, naprawdę dobrze się zastanów!

.
2
ooooooooo 2012-07-09 19:35:50
[usunięte przez admina]

A zarobki? 8-12 PLN / godz. brutto

Aby nie było za dobrze, umowy przez agencje (które łoją dobrą kasę).



Najlepsze, że starzy pracownicy mają b. cz. niższą stawkę niż swieżynki. Rotacja wielka, ostatnio paredziesiąt osób walnęło robotą. Notorycznie ktoś zachlewa albo po prostu mu się znudzi i idzie, a ty musisz zostać po dniówce na zastępstwo za takiego łosia.



Częste kradzieże rzeczy, nie warto nic cennego przynosić. Nowy złodziejski myk, przyjmują się, obrabiają szafki i nie pojawiają się już. Nie do udowodnienia, ponieważ policji nie wpuszczą, a jest to zakład zamknięty.



Praca po 12h, również w niedzielę i święta teoretycznie wolne. Łamanie i naginanie praw pracowniczych nagminne. Chcesz się tam zatrudnić? Dobrze, naprawdę dobrze się zastanów!



.
a jak logistyka mam się zatrudnić na wózki widłowe?
zdyzelowany 2012-09-04 10:07:38
logistyka w sumie nie ma zle zalerzy na ktorym obszarze ladujesz lub dziale produkcja czy magazyn jak magazyn to ok jak produkcja zalerzy od obszaru najgorzej jest ostatnimi czasy na EC na Delcie tez nie fajnie no i Ford reszta obleci zarobki w zaleznosci od umiejetnosci ale psyche trzeba miec ze stali zeby z nie ktorym z produkcji wytrzymac ale musze powiedziec ze mam zamiar z tad uciekac bo widocznie ja nie mam psychy ze stali.
1
Piotr 2012-10-01 15:23:41
Czy ktoś może coś więcej powiedzieć o pracy w sektorze logistycznym tego zakładu? Praca na wózku widłowym.
xxx 2012-12-03 14:07:01
a jak tam jest teraz? prawdą jest, że z powodu "zastoju" są tylko 2 zmiany - poranna i popołudniowa? i że work pracownikom płaci nigdy w terminie a czasem to i 2 wypłaty na raz - w sensie, że i tą zaległą???
Praca w Kir 2013-01-07 19:02:55
Pracuje się zajebiście może sie za wiele nie zarabia ale jest ok jak sobie pościelisz tak się wyśpisz normy idzie wyrobić i nie jest najgorzej mi się podoba pozdrawia DelTAAAA
1
gal anonim 2013-09-29 20:51:54
ta pracowalem tam kiedys przez 1,5 roku. pamiętam moją podwyżkę po roku. 9 groszy brutto(tak dobrze przeczytaliscie). wiecej chyba nie musze dodawac. a ja dodam tylko ze normy wszystkie zawsze wyrabialem ale ogolnie mi sie to w normach nie miesciło co tam sie dzieje w tej firmie i wogóle w polsce wiec wyjechalem na zachód i każdego do tego namawiam.
opolskie 2013-11-17 14:00:24
Firma Kirchhoff jet totalnym padłem.Ktos napisał, ze super warunki i zarobki.To pewnie jakis padałan grupy rządzącej, no bo przeciez 10 czy max 12 zł/h to smiech na sali.Warunki [usunięte przez moderatora], normy ze spawania przekroczone o kilka razy, brak sprawnej wentylacji, cały ten syf wiszący w powietrzy widac gołym okiem.No i te głomby liderzyny śmieszne,szczegolnie Damian B. padałan koordynatora.Buja sie tym swoim chodem jakby przez cały czas miał cos wetkniete w odbyt, w sumie chyba ma...ogólnie lipa straszna, praca dla ludzi bez perspektyw i znających sie tylko na tym, ze mają uprawnienia na wózki, oraz mechanicznym spawaniu, jedno i to samo, porzygac sie można.Ale pewnie nie uchronie nikogo przed tym dziadostwem, trzeba isc, przezyc i sie zwolnic, chyba ze jest sie [usunięte przez moderatora].
6
lalala 2014-03-20 08:11:48
Jak tam dojechac z gliwic busem do Kirchhoff na UL Nobl3 jaki bus wiem ze trzeba troche dojsc prosze odp
2
Larys 2014-04-13 14:15:11
Nie jest tak źle. Praca może i monotonna ale nie ciężka. Trzeba tylko trochę pomyśleć i wszystko da się zrobić. Atmosfera - duża presja czasu i obowiązków.Jest to praca zespołowa więc wzajemna pomoc jest bardzo ważna.Patrząc na inne firmy nie jest tak źle z kasą. Wiadomo początki wszędzie są ciężkie.Ale po trzech miesiącach jest już całkiem dobrze. Pozdrowienia Deltaa
3
oni 2014-04-17 20:14:19
Mogłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda praca na magazynier ? . Jakie zarobki, umowy itp. ?. Pytam gdyż dostałem ofertę pracy jako wózkowy i czekam teraz na rozmowe .
EC-2 2014-06-13 07:44:25
AMEN
2
jaaa 2014-07-08 17:29:51
2-2,5
Forest 2014-07-30 16:09:21
dobra i solidna praca??w jakim dziale Ty pracujesz??chyba w biurze??
meteusz 2015-01-31 03:04:19
myślę że jeśli nie tu to w internecie, ale tam z tego co się orientowałem już to o kirchoffie nie ma za wiele... z resztą chyba bardziej pewne info jest tu od pracowników niż suche wypowiedzi w necie, tak myślę. Najbardziej to chciałbym się przekonać na sobie i ogólnie potrzebuję zmian to moze zacząłbym od pracy ale jak na to wygląda że nie mają wolnych miejsc teraz w kirchoffie
2
biedronka 2015-02-01 01:54:59
Owszem jest wiele rzeczy w tej firmie do których można się dowalić (nadgodziny najczęściej do wybrania,słaby socjal, nie najlepszy dojazd).Prawda jest taka że zawsze w innej firmie może być lepiej "luuub" gorzej. Jeśli zatrudni się osoba która ma przeszłość zawodową i wcześniej pracowała w gorszych warunkach, deszczu, mrozie i za minimalną krajową to nie będzie narzekać, najczęściej narzekają Ci którzy nigdzie wcześniej nie pracowali i myślą że będą zgarniać kokosy wykonując swoją prace jak najniższym kosztem.Niestety taki mamy kraj jaką mamy społeczność.Patrząc na niektóre osoby które się przyjmują do Kirchhoffa to powinno przywrócić się służbę wojskową żeby stali się facetami z jajami a dopiero wtedy "może" docenili by fakt że mają pracę, że mają jakąś szanse na normalne życie w tym chorym kraju bo wielu Polaków dziękowało by za nią i nie musieli by wynosić się za granice na zmywaka itp. A jak komuś nie pasuje przecież nikt nikogo w tej firmie nie trzyma.
2
ZUS 2015-02-01 05:09:15
Gościu jak będziesz kiedy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z łopatą kopiąc rowy i będą Cię mijały fajne dziewczyny to zatęsknisz za Kirchhoffem. Nie chciało się robić to teraz się pisze pierdoły.W każdej robocie są wymagania i albo im podołasz albo najzwyczajniej się nie nadajesz, bo mamusia wszystko pod nos podała i syneczka żałowała.
TOCHBVB 2015-02-10 23:55:52
Witam, co do firmy nie jest tam źle. W 15min przerwy idzie zjeść, zapalić i się napić. Na stołówce jest mikrofalówka, zawsze można coś podgrzać(przed rozpoczęciem pracy). Dojazd? Dojazd no trochu trzeba iść po wyjściu z 692 lub 57. Ale nie jest tak źle. Normy idzie lajtowo zrobić. Bez żadnych problemów. Wiadomo jak w każdej pracy nie stoi się i nie nudzi. Piszę to na dzień dzisiejszy. Pracuję około 3miesięcy. Stawka słaba. Ale najniższa krajowa nie jest zła, wiadomo w domu się tego nie wysiedzi. Parę osób jest bezczelnych w tej firmie. Ale nie ma takiej firmy gdzie każdy jest idealny. Ogólnie dla tych co zaczynają pracować polecam jak najbardziej. Idzie dostać doświadczenia. Pozdrawiam :)
maniek 2523 2015-03-23 19:47:04
Czekam już od 16lutego i chyba już się nie doczekam
łukasz 2015-04-18 20:43:23
Witam,

Jadąc autobusem 57 gdzie najlepiej wysiąść, na którym przystanku.

pozdrawiam
2
badoo 2015-07-17 19:52:04
Z kasą masz chyba najlepiej na strefie. Jednak praca jest jaka jest. Walisz nadgodziny a jak nie ma roboty wywalą Cie na wolne za nadgodziny w stosunku 1:1. Czyste złodziejstwo jedno z kilku w tej firmie. Parę osób się zwolniło przez 12stki w ostatnim czasie. 3 Tygodnie pod rząd robić po 12h to lekka przesada. Na 100 nadgodzin wypłacą Ci przykładowo 8..:] Podejrzewam że dyro nie ma pojęcia co się dzieje na hali jeśli chodzi o sfery łamania praw pracownika. Ale jak to mawiają kij ma dwa końce... Ogólnie nie jest źle stołówka, przerwa 25 min, jak idziesz żeby pracować a nie walić w pręta to nie będziesz narzekał(a). Najgorsze jest to, że jest kilka osób które dostało się do koryta i sra wyżej ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma, zapomnieli jak robili na produkcji, brak empatii i wyrozumiałości to codzienność. Pozdrawiam.
1
nowa 2015-07-18 20:35:22
a oco pytaja na rozmowie kwalifikacyjnej w kirchhoffie???
KTL 2015-11-08 18:32:34
Witam praca w Kirchhoffie nie jest taka zła tylko bardzo mi sie nie podoba to,ze po 5 latach doczekałem czasu ,że przychodzę w soboty lub niedziele , a wypłacane jest to dopiero po 12 miesiącach gdyby znieśli tą ustawę o wiele by sie lepiej pracowało lepsza atmosfera bo czasami ciężko jest mieć w weekend wolne niż w tygodniu przeraża mnie podejście przełożonych jak naprawde pracowali z myślą o nas to wszyscy w niebieskich kitlach poszli by do dyrektora i powiedzieli jaka sytuacja,żeby ludzi zmotywować ale widać im to pasuje ze mają swoje zarobki sobót nie chodzą to nie muszą sie o nic martwić. I nie podoba mi sie faworyzowanie osób każdy powinien być tak samo traktowany.
Jabik 2015-11-13 21:38:15
Witam czy ktoś może się wypowiedzieć na temat stanowiska mistrza produkcji w Kirchoffie
nowy 2015-11-23 13:03:55
Witam. Czy ktoś może coś powiedzieć o pracy w dziale kontroli jakości? Oczywiście mam na myśli zarobki, atmosfere, charakter pracy itp. Z góry dziękuję
operator wózka 2015-12-04 10:33:53
Przyjęcia tylko przez pod firmę. Operator wózka w pierwszym roku zarobi 2100-2200zł NETTO. Roczny okres rozliczenia nadgodzin. No ale to dzięki naszemu rządowi a nie Kirchhoffowi. Jest kantyna w której można zjeść. Przerwa 25 minut. Dawno nie orientowałem się jak z innymi firmami na strefie i zarobkami w tych firmach. Wydaje mi się jednak że 2100zl dla młodego pracownika na wózek widłowy do którego obowiązków należy podwożenie części na stacje i wymiana pojemników z pełnych na puste i na odwrót to dobra płaca. Zwłaszcza że są ludzie którzy pracują po 10 lat i zarabiają 2500zl
1
wifi 2016-02-21 19:16:27
Proszę o opinie na stanowisku utrzymania ruchu
nowy 2016-04-16 08:04:31
Jaka jest atmosfera na magazynie i ile moze zarobic wozkowy czy placa za nadgodziny jak sa.
wąski 2016-04-16 15:46:45
za fizola podstawa na start 2200, 2300 netto + soboty 100% + social, bardzo dobra firma, można wyciągnąć dużo więcej niż podstawe stawki jak się chce robić oczywiście :)
1
wąski 2016-04-16 15:51:56
na magazynie na wózkach to nie wiem jak płacą
1
nick kcin 2016-04-16 22:50:21
Co do pracy w Kirchhoffie to tak cukierkowo nie jest, pierwsza rzecz to taka ze robisz nadgodziny ktore potem masz rozliczane jako urlop i co najgorsze to to ze jak pracy nie bedzie to majsterek wyrzuci Cie na wolne w stosunku 1:1.Majster nie pyta czy mozesz przyjsc do pracy w sobote czy na nadgodziny tylko pisze Cie na grafik poprostu i zero gadki, osoby ktore sie przyjmuja nie wiele mniej dostaja niz pracownicy ktorzy juz jakis czas robia w tej firmie, podwyzka to np. 70 zl netto. Wysylaja Cie na kurs spawania, nawet nie pytajac czy chcialbys go robic.Na wielu stacjach robi sie samemu, gdzie dokumentacja stanowiskowa przewiduje np. Dwie osoby, czysta oszczednosc pracownika, tak samo jest w przypadku spawaczy, zamiast operatora na stacji i spawacza jest sam spawacz ktory robi za dwoch, co do targetow to zalezne jest na jakie stanowisko trafisz, sa stacje gdzie raczej do kibla pojdziesz tylko wtedy kiedy masz postoj z przyczyn awari badz na szybko, (lepiej wysrac sie w chacie)ogolnie praca monotonna, ludzie czesto niemili, jesli chcesz urlop z roznych przyczyn to mozesz miec problem z dostaniem, firma dba o swoj tylek i nie przejmuje sie o pracownika, takie jest moje zdanie, ludzie narzekaja na robote i tyle
1
wąski 2016-04-18 19:46:53
mało kto się wypowie pozytywnie bo po co :) moim zdaniem jest dobrze
1
Zainteresowany 2016-04-26 13:52:56
Hej, potrzebuję informacji co do pracy w firmie. Ja i moi znajomi chcemy wysłać CV ale nie wiemy na jakie stanowiska najlepiej. A mamy do wyboru:
- pracownik magazynu -operator wózka widłowego
- pracownik produkcji jakiś dział ktl i zwykła produkcji co kolwiek to znaczy.
Macie info ile się zarabia realnie na tych stanowiskach?

Dzięki za info!!
1
antystojan 2016-09-05 19:02:32
Przyszedł do nas stojanowski i psuje zakład,możecie powiedzieć za co sie go pozbyli z waszej firmy?
Pewnie świętowaliście gdy sie go pozbyliście
M 2016-09-05 20:26:37
Wiesz co moim zdaniem to wszystko jest w porządku i raczej za specjalnie nie ma się nad czym rozwodzć, generalnie praca jest dobra bardzo spoko i sądzę, że jest wyjątkowo dobra dla młodych czy też takich, którzy naprawdę chcą zacząć przygodę w branży
Zostaw swoją opinię o Kirchoff - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kirchoff