logo Saint-Gobain Polska

Saint-Gobain Polska

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Saint-Gobain Polska

edi1970 2016-02-08 17:29:50
Nie jest tak zle,wystarczy chcieć pracować w nadgodzinach,ja tak robie dwa razy po 8 nadgodzin w miesiącu,i 2500 do ręki jest,a komu nie pasuje to do biedronki
6
Zdezorientowana 2016-02-09 14:33:41
witam, byłam dzisiaj na rozmowie w Firmie Saint Gobain. Jestem MEGA wzburzona spotkaniem, i tym w jaki sposób prowadzi spotkanie PANI w okularach z szopa ciemnych wlosow na glowie. Jej pytania miały na celu tylko zdyskredytowanie mnie w ich oczach chyba, bo pytala ciagle dlaczego wszędzie miałam umowę na czas określony - jakby to cholera ode mnie zalezalo jaka umowę sobie wybieram. Laska chyba oderwana od polskiej rzeczywistości jeśli chodzi o zatrudnienie. Bardzo niesymaptyczna osoba i gdyby rozmowa była bez Niej to bylaby o wiele symaptyczniejsza i w milej atmosferze.
8
johny 2016-02-09 22:39:10
Chciałem zapytać jaka jest atmosfera w SG Adfors w Gorlicach?
Na jaką stawkę może liczyć inżynier z 5 letnim stażem?
moze 2016-02-11 22:57:16
Szukają w DG do księgowości. Ale nie wiem ile w biurze zarabiają.
2
johny 2016-02-12 11:15:47
a jakiej wysokości są premie, są jakieś dodatki albo bony na święta?
4
anymus-sg 2016-02-17 23:39:19
pracuję tu kilka lat, ogólnie nie narzekam, początki oczywiście trudne, ale to normalne, obecnie pracownik fizyczny ma łatwą, szybką ścieżkę do wdrapania się na poziom choćby lidera zespołu, a do tego wystarczy troszkę tylko chcieć, a stawka około 20 pln-ówh juz pozwala optymistycznie patrzeć na jutro :) tylko wykazać minimum chęci! nie potrzeba Ci wtedy pracować w rozwoju, logistyce czy księgowości :) robisz nadgodziny, a i tak je zrobisz i sam sobie policz! pomijam systemy 4 czy 5 brygadowe, ale jest to jakaś opcja w naszym regionie...
:) 2016-02-18 18:57:49
Powiem wam tak pracowałem tam fakt 3 tyg praca luz zarobki jak na miarę Polski
jedynie mnie zastanawia co robią ci niby operatorzy nie wiem o co chodzi że operator ale niech będzie zwał jak zwał ja miałem zawsze lidera koordynatora kierownika itd ale wracając do tego co oni robią szczególnie na PS mam propozycje zabierzcie im telefony i uwierzcie mi że chłopaki się zanudzą i jeszcze jedno w Strzemieszycach to jest zapie...l jest różnica i to duża tam wysłać takiego z PS ogółem zakłady daje same plusy dla ciekawych dlaczego tylko 3 tyg dostałem pracę w Holandii
... 2016-03-07 16:47:49
ja słyszałam ze w Dąbrowie G.jest bardzo lajtowo.Ciągle nowi ludzie,nowe stanowiska i płace pare złotych za wymyslenie jakichś glupich gniazdek.
6
Martin Smit 2016-03-09 14:22:49
Pracowalem tam rok temu i mam pytanie czy czerwoni z exactu nadal tam robią>?
2
m 2016-03-17 16:52:47
ciągle pryjmowani nowi ludzie,ciagle jakies nowe stanowisko pracy nie wiadomo po co?hmmmmmm
jackob23 2016-03-21 16:45:02
To chyba dobrze ze ciagle sa przyjmowani nowi ludzie....o to chyba chodzi prawda?
1
były 2016-03-28 00:11:35
niewolnictwo podobno znieśli nieprawda
1
??? 2016-04-04 12:52:23
hmmm wg mnie głupota bo połowa ludzi nie ma co robić w pracy bo pełno ludzi do wszystkiego i niczego,taka polityka jest głupia.Nie liczy się ilość lecz jakoś czyż nie?
2
ooo 2016-04-12 12:15:33
No właśnie, głupota. Tam 3/4 ludzi nie ma co robić. Zakres obowiązków każdego pracownika jest tak mały że to głowa mała. Oni nieraz muszą udawać, że coś robią i wynajdować sobie zajęcia, baaaaa rozszerzać swoje zainteresowana, żeby mieć jakieś zajęcie, bo jak kto wygląda że pracownik w pracy nudzi się hmmm albo udaje że coś robi, paranoja!!!

Albo inna kwestia, ktoś na stanowisku Inżyniera (gdzie zawsze wymóg jest JĘZYK ANGIELKSI) uczy się w firmie języka tzn. jest na takim stanowisku a nie umie powiedzieć ani słowa. Chore. To po co w ogłoszeniach taki wymóg? Halllo coś tu nie gra.

Sorry ale ktoś na stanowisku Inżyniera powinien znać dobrze a nawet biegle język angielski, w końcu to podstawa w takiej firmie!!!
2
111 2016-04-19 23:36:59
Mam pytanie czy przyjmują kobiety do sango w Strzemieszycach ? A jak tak to na jaki wydział ?
5
szczera 2016-04-25 15:03:29
a co Ty gadasz człowieku,jakie 2500? Nie wiem kim jesteś w tej firmie i na jakim stanowisku,bo jeśli jesteś zwykłym robolem to pewnie napierdzielasz nadgodziny albo masz stawke z kosmosu,bo pracuję tu już kilka lat i mam stawkę 12 z groszami,nigdzy w życiu tu nie wżięłam 2500,chyba że wświęta z bonami,więc oczym mówisz człowieku.Tu się zarabia 1800 netto.
9
mike 2016-04-30 20:08:13
2500? Zastanawiające. Już prawie trzy lata pracuję w Dg i nigdy poza okresem rozliczeniowym takiej wypłaty nie miałem. W zeszłym miesiącu przerobilem 25dniowek i dostałem 2238. Łatwo to wyliczyć. Za 168 godzin bez dodatków dostajemy około 1500. W moim przypadku dodatki za 4 brygady i razem wychodzi 1860 z groszami bez nadgodzin. Nie jest to mało ale też nie jest to zbyt wiele. Da się jakoś przeżyć.
Operator 2016-05-10 20:45:59
mniej niż 2700 nie dostaje a nic nie robię :P to nie narzekam
4
były pracownik 2016-05-10 22:01:26
Operator, Ty to chyba jakimś kierownikiem jesteś skoro 2700 dostajesz, hehe
Chyba, że pracujesz w HR i chcesz zrobić dobre wrażenie, żeby ludzie chcieli pracować w SG. Ciekawe czemu tak szybko rezygnują z tej pracy :P
operator 2016-05-10 23:13:09
jestem tam operatorem
Pat 2016-05-11 00:12:17
A jak jest ze stażem ? Czy zawsze na 6 miesiecy? Ile płatny ? Chodzi mi dokładnie o staż na stanowisku logistyka :) Z gory dzieki za odpowiedz :)
gość 2016-05-19 10:45:14
witam,
ktoś coś więcej na temat pracy w dąbrowie g.? płaca, warunki?
Szach-mat 2016-05-27 04:51:05
Chyba pod stołem u marchew. Takie nic .
4
abc 2016-06-05 02:39:39
Witajcie, mam pytanie odnośnie oferty na norweski w Dąbrowie. Czy ktoś jest w stanie podać stawki, widełki czy jakiekolwiek przydatne informacje związane z naborem? Dziękuje bardzo z góry
4
krl 2016-06-05 21:49:16
Odnosnie oferty z norweskim w DG rowniez sie nad kwestia stawki zastanawiam. Pozdrawiam.
pytajnik 2016-06-30 17:05:19
A za wczasy pod gruszą ile macie?
1
DO 2016-07-01 13:21:06
Jeśli z twoim wykształceniem nie potrafisz w pracy osiągnąć więcej a także mieć ambicje na wspinaczke po stanowiskach to dobrze ze już ti nie pracujesz. Moje dochody sięgają od 2000-4000 netto na miesiąc,zależnie od mojej motywacji. Chyba tylko dwa razy zszedlem do 2tys
1
kolega raper 2016-07-08 01:05:01
Jak pójdziecie pracować do Czeladzi to uważajcie tam na takiego Kuba taki niby raper ma kompleksy z dzieciństwa tak mu już zostało, że od dziecka donosił już pani w przedszkolu a tam donosi do pani kierownik i kierowników kapuje równo wszystkich ,lubi się pośmiać z innych z takim uszatkiem z Bytomia ale uszatek spoko jest tez od dziecka chłopak zakompleksiony ale na rapera kuby uważajcie nawet operator wie i nic nie może
1
Szach-mat 2016-07-21 20:58:34
Teraz jest duże zapotrzebowanie na wozkowych bo większość ucieka nawet dali im podwyżkę ale na produkcję nie polecam bo kasa lipna no chyba ze zrobisz 2 x 12 w niedzielę dzień wolny i zostaniesz po popkach z 3 razy to nawet może ci starczy do 1 , o ile nie masz rodziny tylko jesteś singlem albo ukraincem .:)
4
rafi 2016-08-05 22:00:37
A jak to wyglada w zakupach?
Milanista!!! 2016-08-29 14:30:51
ludzie 2 razy od 3 lat wziąłem mniej niż 2500zł, 22-23 dni pracy w tym 6 razy po 12h i już :) nie jest to zła praca. trzeba się przyzwyczaić do tego że facet ma zawsze trudniej i ciężej bo te święte krowy to łażą gdzie chcą i w ogóle parodia, żeby do czegoś dojść trzeba się natrudzić, plusem dużym jest to że max po 2 latach jest umowa pod zakładem a po roku pod zakładem umowa na stałe.
Monia 2016-09-03 05:35:59
Pracowalem tam niecałe 2 lata odradzam zdecydowanie straszne chamstwo i wyzysk nie szanują pracowników.Najgorsze jest to że rodak rodakiem poniewiera za ochlap dochodów..wszędzie konfidenci,układy wszędzie patrzą ci na ręce chamstwo i jeszcze raz chamstwo..na plotowaniu spoko robota ale kierownik to zwykły Frajer lizodupy mają najlepiej i piłkarzyki
5
Libe 2016-09-04 08:59:21
Mają bardzo dużą rotacje ale przez agencje pracy które nie podają nazwy firm w ogłoszeniach.
Anonimek 2016-09-05 23:37:56
Powiem tak pracuje tam już troche ponad 4 lata różnica miedzy zarobkami na początku minimalna
zwykły fizol (pod firma) ze stawka 14-15 zl bez nadgodzin od pon do piątku 2200-2400 oczywiście
w miesiącu z 22 dniami pracującymi , miesiące w których trafia się 19 dni czasem
nie widzialem nawet 2000 to jest jakaś kpina , dużo mówisz odzywasz sie masz swoje zdanie
zapomnij o jakiś podwyżkach będziesz napiętnowanym i najgorszym pracownikiem w oczach twojego
przełożonego . Kierownictwo hmm tylko patrzą i szukają niedoskonałości aby cie ukarać, pokazać kto tu rządzi i popsuć ci nerwy . Jesli chodzi o sama praca nie mam najmniejszych zastrzeżeń praca bajka
nie stresująca , nie mecząca. Wracając od nadgodziny jeśli jesteś nowy możesz o nich zapomnieć
starsi pracownicy wręcz o nie rywalizują jest to cholernie żenujące załatwiane wszystko za plecami drugiego . Socjal ok paczki dla dzieci , posiłki prawie za darmo , kaska na Wielkanoc i Boże Narodzenie Wakacje. opinia dotyczy glassu
4
R1 2016-09-26 12:35:05
Masz race dodaj jeszcze ze pełno tam kapusi i donosicieli i wszystko będzie się zgadzać różnicę w stawkach pracowników demotywujace do jakiego kolwiek starania się
3
mysz 2016-10-05 16:54:38
Witam,

czy do sg w dąbrowie górniczej jeżdżą jakieś busy? gdzie można znaleźć ew. jakiś rozkład?
mysz 2016-10-05 16:55:04
Witam,

czy do sg w dąbrowie górniczej jeżdżą jakieś busy? gdzie można znaleźć ew. jakiś rozkład?
Operator 2016-10-12 13:37:40
Jestem operatorem 9 lat a pracuje w tym zakładzie ponad 10 lat i jeszcze nigdy nie zarobiłem więcej niż 2300 zł netto za normalne godziny pracy .Czyli wnioskuję że moja godzina pracy jest warta 13 zł netto z wszystkimi dodatkami ( premia , system pracy ) A te 2300 zł netto , Max to miałem chyba ze 2 razy jak tam pracuje , dodam jeszcze że nie mam żadnych porzyczek. Gratuluję pracodawcy co zatrudnia przez firmę zewnętrzną , oczywiście , pracowników z Ukrainy za podobną stawkę na start .Bez doświadczeń.
1
Operator 2016-10-13 02:19:10
To znaczy że przez te 26 min między moją a twoją opinią sytułacja się trochę poprawiła na lepsze? To coś chyba przegapiłem .
Operator 2016-10-13 11:49:43
Za 300 godzin w miesiącu 4000 netto . To by nawet pasowało , wychodzi po 13.30 zł netto za godzinę.Ale jak ktoś tal lubi i nie ma rodziny , to niech zap...dala.
5
stary 2016-10-14 17:55:16
Pracuje tu ponad 10 lat i odkąd są liderzy to takiego dziadostwa nie było dno kompletne największe nieroby na tym zakładzie a stawki po 20 ze ta na godzinę za co ???? siedzenie na necie oglądanie meczów i na palarni już nie wspomnę że niektórym zakład pracy pomylił się z obozem pracy .
5
operator2 2016-10-18 23:00:38
to musisz być nie udolny ze po 10 latach masz taka stawkę, ba powiem więcej że dalej jesteś operatorem
1
dance 2016-10-18 23:14:49
@stary no tak narzekasz na firmię i lamentujesz, ale jednak przyznajesz że praCUJESZ W NIEJ Dziesięć lat - to jest tak napraedę świetna wizytówka wystawiona pracodawcy moim zdaniem, bo jakby było źle to być tyle nie usiedziała tam
2
Szachmat 2016-10-26 15:14:37
Wczoraj na nocy było zderzenie chłopak uciol sobie kawałki palca i uprosili go żeby nie zgłaszał bo Pan pompek będzie miał awanturę brawo wy!
3
POLECAM 2016-10-31 01:18:00
Hej,tyle jest tego ze duzo by pisac na temat zakladu.Pracuje 6 lat i jesli chodzi o zarobki ze stawka 13.20 ..bez nadgodzin to miesieczna wynosi okolo 2000.Dla jednych jest to duza suma dla innych(tych co musza rodziny utrzymac)to grosze.Z nadgodzinami dociagne nawet do 2500..ale to trzeba mocno chciec.Jesli chodzi o socjal to jest super..mozna pochwalic..bo gdzie indziej nic nie daja..Najlepsza kwestia sa premie ktorymi obdarowywuje tzw Mistrz..co miesiac dostaja ulubiency ktorzy sa posluszni jego terrorom lub kobieta do ktorej ma lepkie raczki.Praca ogolnie jest fajna..sa fajni ludzie..system jest znosny..raz jest ciezko raz lzej..Najgorsza jest nie wiedza Dyrektora lub Kierownika Produkcji jak na produkcji naprawde jest.!!! Jak czesto wystepuje mobing w postaci wyzwisk zastraszania zwolnieniem lub wygnaniem na inny dzial w postaci kary..tylko dlatego ze nie zawsze pracownik produkcji chce sie zgodzic z osoba wyszego stanowiska..samo maskowanie wypadków byle by nie bylo zgloszenia jako w pracy..lub proszenie sie minimum miesiac wczesniej o jeden dzien urlopu ktory i tak konczy sie urlopem na zadanie( pomijajac ulubiencow).Niestety trzeba miec sie na bacznosci..szkoda tylko ze nikt nie widzial jak kierownik zmiany przesypial kazda nocke w zaciszu lub przychodzil na kacu gdzie 8 godzin nie bylo ani widu ani slychu.Ludzie sami potrafia soba zarzadzac..kazdy wie gdzie i co ma robic..tylko nikt sie nie odezwie..bo przeciez kto uwierzy takiemu zwyklemu pracownikowi..A wracajac jeszcze do stawki..to teoria ze - ten co mniej zarabia wiecej sie narobi niz ten co ma wieksza stawke-jest w 100% trafiona.Pozdrawiam
6
Inżynier UR 2016-11-01 10:04:13
Stary, angielski jest może i wskazany, ale nie konieczny przy inżynierze. Przy 15 letnim stażu schemaciki i instrukcje są już obcykane. W dziale grunt, że kierownik i główni specjaliści napylają po angielsku. My jesteśmy po to żeby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z technikami utrzymania ruchu, ale za lepsze pieniążki. Takie są realia.
1
ooo 2016-11-02 16:38:44
To dlaczego w ogłoszeniach o prace jest wymagany język angielski?
zaciekawiona 2016-11-02 16:43:01
witam

Chciałam dowiedzieć się jak wyglądają rozmowy np. do kadr lub księgowości.
Czy można spodziewać się testów?Czy też ze znajomości języków?
Jak z zarobkami?2500zł netto jest czy ponad 3000zł netto?
Rudolf Hess 2016-11-15 00:16:52
KAS3 (katex) poszukuje operatora na 5brygadę, wszyscy pracownicy linii już odmówili, ciekawe gdzie znajdą łosia na to stanowisko - nikt o zdrowym umyśle za 14-15 zł nie podejmie tej pracy !!!!!!
9
Kandydat 2016-11-19 20:22:21
Czy firma organizuje jakieś przewozy pracowników?
Zostaw swoją opinię o Saint-Gobain Polska - Dąbrowa Górnicza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Saint-Gobain Polska