logo Saint-Gobain Polska

Saint-Gobain Polska

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Saint-Gobain Polska

Monia 2016-09-03 05:35
Pracowalem tam niecałe 2 lata odradzam zdecydowanie straszne chamstwo i wyzysk nie szanują pracowników.Najgorsze jest to że rodak rodakiem poniewiera za ochlap dochodów..wszędzie konfidenci,układy wszędzie patrzą ci na ręce chamstwo i jeszcze raz chamstwo..na plotowaniu spoko robota ale kierownik to zwykły Frajer lizodupy mają najlepiej i piłkarzyki
10
Libe 2016-09-04 08:59
Mają bardzo dużą rotacje ale przez agencje pracy które nie podają nazwy firm w ogłoszeniach.
1
Anonimek 2016-09-05 23:37
Powiem tak pracuje tam już troche ponad 4 lata różnica miedzy zarobkami na początku minimalna
zwykły fizol (pod firma) ze stawka 14-15 zl bez nadgodzin od pon do piątku 2200-2400 oczywiście
w miesiącu z 22 dniami pracującymi , miesiące w których trafia się 19 dni czasem
nie widzialem nawet 2000 to jest jakaś kpina , dużo mówisz odzywasz sie masz swoje zdanie
zapomnij o jakiś podwyżkach będziesz napiętnowanym i najgorszym pracownikiem w oczach twojego
przełożonego . Kierownictwo hmm tylko patrzą i szukają niedoskonałości aby cie ukarać, pokazać kto tu rządzi i popsuć ci nerwy . Jesli chodzi o sama praca nie mam najmniejszych zastrzeżeń praca bajka
nie stresująca , nie mecząca. Wracając od nadgodziny jeśli jesteś nowy możesz o nich zapomnieć
starsi pracownicy wręcz o nie rywalizują jest to cholernie żenujące załatwiane wszystko za plecami drugiego . Socjal ok paczki dla dzieci , posiłki prawie za darmo , kaska na Wielkanoc i Boże Narodzenie Wakacje. opinia dotyczy glassu
5
R1 2016-09-26 12:35
Masz race dodaj jeszcze ze pełno tam kapusi i donosicieli i wszystko będzie się zgadzać różnicę w stawkach pracowników demotywujace do jakiego kolwiek starania się
3
mysz 2016-10-05 16:54
Witam,

czy do sg w dąbrowie górniczej jeżdżą jakieś busy? gdzie można znaleźć ew. jakiś rozkład?
mysz 2016-10-05 16:55
Witam,

czy do sg w dąbrowie górniczej jeżdżą jakieś busy? gdzie można znaleźć ew. jakiś rozkład?
Operator 2016-10-12 13:37
Jestem operatorem 9 lat a pracuje w tym zakładzie ponad 10 lat i jeszcze nigdy nie zarobiłem więcej niż 2300 zł netto za normalne godziny pracy .Czyli wnioskuję że moja godzina pracy jest warta 13 zł netto z wszystkimi dodatkami ( premia , system pracy ) A te 2300 zł netto , Max to miałem chyba ze 2 razy jak tam pracuje , dodam jeszcze że nie mam żadnych porzyczek. Gratuluję pracodawcy co zatrudnia przez firmę zewnętrzną , oczywiście , pracowników z Ukrainy za podobną stawkę na start .Bez doświadczeń.
4
Operator 2016-10-13 02:19
To znaczy że przez te 26 min między moją a twoją opinią sytułacja się trochę poprawiła na lepsze? To coś chyba przegapiłem .
Operator 2016-10-13 11:49
Za 300 godzin w miesiącu 4000 netto . To by nawet pasowało , wychodzi po 13.30 zł netto za godzinę.Ale jak ktoś tal lubi i nie ma rodziny , to niech zap...dala.
5
stary 2016-10-14 17:55
Pracuje tu ponad 10 lat i odkąd są liderzy to takiego dziadostwa nie było dno kompletne największe nieroby na tym zakładzie a stawki po 20 ze ta na godzinę za co ???? siedzenie na necie oglądanie meczów i na palarni już nie wspomnę że niektórym zakład pracy pomylił się z obozem pracy .
12
operator2 2016-10-18 23:00
to musisz być nie udolny ze po 10 latach masz taka stawkę, ba powiem więcej że dalej jesteś operatorem
1
dance 2016-10-18 23:14
@stary no tak narzekasz na firmię i lamentujesz, ale jednak przyznajesz że praCUJESZ W NIEJ Dziesięć lat - to jest tak napraedę świetna wizytówka wystawiona pracodawcy moim zdaniem, bo jakby było źle to być tyle nie usiedziała tam
4
Szachmat 2016-10-26 15:14
Wczoraj na nocy było zderzenie chłopak uciol sobie kawałki palca i uprosili go żeby nie zgłaszał bo Pan pompek będzie miał awanturę brawo wy!
10
POLECAM 2016-10-31 01:18
Hej,tyle jest tego ze duzo by pisac na temat zakladu.Pracuje 6 lat i jesli chodzi o zarobki ze stawka 13.20 ..bez nadgodzin to miesieczna wynosi okolo 2000.Dla jednych jest to duza suma dla innych(tych co musza rodziny utrzymac)to grosze.Z nadgodzinami dociagne nawet do 2500..ale to trzeba mocno chciec.Jesli chodzi o socjal to jest super..mozna pochwalic..bo gdzie indziej nic nie daja..Najlepsza kwestia sa premie ktorymi obdarowywuje tzw Mistrz..co miesiac dostaja ulubiency ktorzy sa posluszni jego terrorom lub kobieta do ktorej ma lepkie raczki.Praca ogolnie jest fajna..sa fajni ludzie..system jest znosny..raz jest ciezko raz lzej..Najgorsza jest nie wiedza Dyrektora lub Kierownika Produkcji jak na produkcji naprawde jest.!!! Jak czesto wystepuje mobing w postaci wyzwisk zastraszania zwolnieniem lub wygnaniem na inny dzial w postaci kary..tylko dlatego ze nie zawsze pracownik produkcji chce sie zgodzic z osoba wyszego stanowiska..samo maskowanie wypadków byle by nie bylo zgloszenia jako w pracy..lub proszenie sie minimum miesiac wczesniej o jeden dzien urlopu ktory i tak konczy sie urlopem na zadanie( pomijajac ulubiencow).Niestety trzeba miec sie na bacznosci..szkoda tylko ze nikt nie widzial jak kierownik zmiany przesypial kazda nocke w zaciszu lub przychodzil na kacu gdzie 8 godzin nie bylo ani widu ani slychu.Ludzie sami potrafia soba zarzadzac..kazdy wie gdzie i co ma robic..tylko nikt sie nie odezwie..bo przeciez kto uwierzy takiemu zwyklemu pracownikowi..A wracajac jeszcze do stawki..to teoria ze - ten co mniej zarabia wiecej sie narobi niz ten co ma wieksza stawke-jest w 100% trafiona.Pozdrawiam
10
Inżynier UR 2016-11-01 10:04
Stary, angielski jest może i wskazany, ale nie konieczny przy inżynierze. Przy 15 letnim stażu schemaciki i instrukcje są już obcykane. W dziale grunt, że kierownik i główni specjaliści napylają po angielsku. My jesteśmy po to żeby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z technikami utrzymania ruchu, ale za lepsze pieniążki. Takie są realia.
2
ooo 2016-11-02 16:38
To dlaczego w ogłoszeniach o prace jest wymagany język angielski?
zaciekawiona 2016-11-02 16:43
witam

Chciałam dowiedzieć się jak wyglądają rozmowy np. do kadr lub księgowości.
Czy można spodziewać się testów?Czy też ze znajomości języków?
Jak z zarobkami?2500zł netto jest czy ponad 3000zł netto?
Rudolf Hess 2016-11-15 00:16
KAS3 (katex) poszukuje operatora na 5brygadę, wszyscy pracownicy linii już odmówili, ciekawe gdzie znajdą łosia na to stanowisko - nikt o zdrowym umyśle za 14-15 zł nie podejmie tej pracy !!!!!!
13
Kandydat 2016-11-19 20:22
Czy firma organizuje jakieś przewozy pracowników?
zaciekowiony 2016-12-13 14:15
podobno jakąś linie likwidują o co chodzi?
edi 123 2016-12-21 07:45
tak czerwoni dalej tu pracuja
2
xxx 2017-01-30 21:17
Oferta pracy tymczasowej. Czy jest szansa na dłuższą współpracę czy to jakiś tzw, sezon teraz się zaczął? 3 miechy i do widzenia.
Szachmat 2017-02-01 11:50
Teraz to oni biorą ludzi nawet z ulicy bo nie ma kto robić . wszystko agencje i miesięczne umowy nie którzy pracują tak po 3 lata ....
1
kolo 2017-02-09 22:20
Jak się robi 360 h w.miesiącu to się ma 2800 na.rękę
4
pracownik 2017-02-11 21:16
kolo jak masz komornika to tak, juz nie przesadzajcie ludzie, jak wam tak źle to się zwolnijcie nikt was na siłe nie trzyma
2
Anna 2017-02-27 17:35
to dlaczego inni ludzie mówią , że zarabiają tylko 1500 zł nic nie rozumiem
Ania
1
I love saint gobain 2017-04-02 01:25
No i masz. Miał być do końca marca plan postoju latem i jest, ale pół, bo podali tylko 9 dni od 29.07 do 06.08 i jakie to jest wywiązanie się z umowy. I znowu będą zaplanowane nadgodziny po 12 przed i po postoju. To ja się pytam, jak mam zaplanować 14 dni urlopu skoro super hiper przewspaniały zakład z równie wspaniałymi związkami zgodnie z umową podali do końca marca cholerny plan ale tylko 9 dni postoju? Nasz cudownu kiero zaś nam wysmoli po urlopie 5 nocek po 12 godzin cobyśmy nie zapomnieli jak cudownie jest pracować i nabijać mu kabze. A jeśli wszyscy zaplanują 14 dni od 29.07 to co wtedy zrobi nasz cudowny zakład. Nie, nie ma takiej opcji. Przecież plebs nie zarabia takiej kasy co by mógł zaplanować sobie 14 dni z wyprzedzeniem wczasów za granicą. My to co innego, my mamy kaskę nawet na DWA razy w roku. Ale plebs też ma swoją wytrzymałość i ona się właśnie kończy. Pozdrawiam wszystkich co nie muszą pracować w " wolne niedziele " po 12 godzin no bo przecież to żaden przymus to tylko standard. Hej.
2
Szach mat 2017-04-03 19:57
Ja się tylko zastanawiam po co ludzie dalej tkwią w tych śmiesznych związkach i dają im kasę za co ?????
1
Szach mat 2017-04-03 19:58
Ja się tylko zastanawiam po co ludzie dalej tkwią w tych śmiesznych związkach i dają im kasę za co ?????
1
jano 2017-04-04 07:57
Gdyby nie te związki to już dawno by tu by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jedyni co jeszcze starają się coś zmienić.
1
Szach mat 2017-04-05 01:38
A co oni zrobili w ciągu np 2 lat ?
jano 2017-04-05 08:33
Chyba nawet nie jesteś pracownikiem,skoro nie widzisz zmian
Szach mat 2017-04-06 04:51
A ty chyba jesteś zwiazkowcem skoro takie bzdury gadasz było kiedyś 30 % od najniższej krajowej teraz bez dodatków masz najniższą oni robią podwyżkę składki a ludzie po 10 latach pracy mają po 13 ,40 za godzinę więc nie gadaj mi głupot o zmianach zmiana będzie to że ludzie się z tych związków wypisza ! Ps reklamy na autobusach i tak nic nie pomogą. ..
jano 2017-04-06 09:33
Jestem związkowcem i ubolewam że tak mało nas jest brak siły przebicia,30% teraz masz minimum 13.70 jak ktoś się przyjmuje,nie czytasz ogłoszeń,a wszyscy będą mieli oceny i dopiero wtedy stawki wzrosną
nad ocenami zz pracują ,żeby były sprawiedliwe ,ale najlepiej płakać w szatni i narzekać
I love saint gobain 2017-04-06 20:37
Jano lepiej powiedz dlaczego znowu planuje się w postój nadgodziny skoro nie wolno planować nadgodzin, co z resztą w zeszłym roku związki same przyznały. Ponadto o jakich ty ocenach mówisz. Minął pierwszy tydzień kwietnia i cisza. Czyli dowiemy się z wypłatą w maju. Dzięki. Jak zwykle ma się nas gdzieś, nie trzeba nas informować wcześniej. To właśnie jest szacunek do pracowników, a kto przedewszystkim wypracowuje cały ten zysk dla firmy. Pewnie tylko umysłowi. Pozdrawiam wszystkic co nie muszą pracować w wolne niedziele po 12 godzin itd. Itp.
2
Szach mat 2017-04-07 12:08
No [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wypłatą 2100 zl w systemie 4 brygadowym świątek piątek itp a zapomniałem przecież mogłem robić nadgodziny bo mam taką wspaniała możliwość . Lepiej związkowcy już się tu nie wypowiadaj będę namawiał do wypisywania się z tych związków śmiesznych które tylko bajki opowiadają na szczęście ja już dawno wam nie płacę. !!
Mēd 2017-04-13 18:32
Ja tak skromnie do Jano powiedz pracownicy z 15 letnim stażem i stawką 13,74 żeby się starała jak nowy pracownik który nic nie umie nie chce się nauczyć ma 13,70 i żeby go jeszcze szkoliła a może w sierpniu wielką komisja oceni ja jako doświadczonego pracownika w najlepszym wypadku i dostanie podwyżkę albo nie bo w między czasie przeniosą ja na inną linie i sprawa rozwiązana pozdro
jano 2017-04-13 20:28
Teraz zostaną wprowadzone dwie grupy,doświadczona i ekspert,a oceny to daleka droga ,nie ważne że kogoś przeniosą na inną linię będzie oceniony z poprzedniej, i w ten sposób każdy kto pracuje kilka lat dostanie minimum 1.00 zł czy rozumiesz? oceny ocenami a grupy grupami.Każdy w lipcu może nawet wcześniej będzie dodatkowo miał prawo aby go oceniono ale z odpowiedniego pułapu będziesz miała co najmiej już stawkę doświadczonego lub experta
wkurzony na związki 2017-04-15 23:28
Jano co za brednie opowiadasz że będzie oceniany z poprzedniego stanowiska? Przecież Ostaszewska powiedziała wyraźnie że pracownik będzie oceniany na stanowisku którym obecnie pracuje!
A co do ekspertów to jak znam życie będzie może 5 na zakład, ułożą tak check listy aby na poziom eksperta mało kto się łapał.
A ty wierzysz w jakieś cuda a do tego jesteś nie do informowany, nie dziwne później że związki działają jak działają jak nawet nie do końca wiecie ci się dzieje, jedyna co potraficie powiedzieć to JEST NAS MAŁO!
i powiem ci że będzie coraz mniej bo totalnie nic nie robicie dla pracowników, w zeszłym roku była pisana petycja żeby nie pracować po 12h w przestój, i co jest w tym roku? to samo, mało tego nie wiadomo która zmiana kiedy idzie na urlop a przypominam że jest już połowa kwietnia. Jak dla mnie to powinni związki zlikwidować bo i tak robią z nami co chcą z wami czy bez was. A wy przynajmniej nie będziecie mieli dodatkowego urlopu związkowego, weźmiecie się za robotę to może wtedy zrozumiecie.
6
Lord Vader 2017-04-24 12:24
Witam od kilku dni na magazyn logistyczny w Sosnowcu zawitał nowy kierownik
( usunięte przez administratora ) Czy ktoś coś mógłby napisać o Tym człowieku?. Bo jak na razie dochodzą do nas same plotki. Pracownicy magazynu są co raz bardziej sfrustrowani panującą stagnacją w zarobkach i co raz większymi oczekiwaniami ze strony kierownictwa. Silnie odczuwalne jest powszechne niezadowolenie z zarobków i traktowania przez nowego lidera( usunięte przez administratora ) Bunt jest blisko, wystarczy wyciągnąć jeden kamyczek a lawina ruszy, pozdrawiam
1
ILSG 2017-04-27 19:36
A teraz uważnie czytajcie jakie mamy związki.
Co roku ciężko negocjowali nam bonus systematycznie redukując zapis o 30% wyższej stawce od najniższej krajowej i już go niema.
Najniższa krajowa to 2000:168=11,9 razy niebyły już zapis 30% to 15,50
Jednolita stawka najniższa w zakładzie to 13,70 czyli o 1,80 mniej od tego co mogło być.
1,80 x 168 = 302,04 x 12 = 3628,8 brutto rocznie. A co w zamian:
bonus 1300 brutto
bony 500 brutto
razem 1800 brutto
i teraz 3628 - 1800 = 1828 tyle jesteśmy w plecy dzięki naszym związkom, i nawet gdyby nam
zabrali premię roczną 1150 brutto a zostawili zapis 30% to i tak bylibyśmy do przodu 680 zł brutto.
NIEŹLE PRAWDA.
5
wkurzony na związki 2017-04-27 23:56
moja rada jest taka że każdy powinien się ze związków wypisać
3
jano 2017-04-29 12:28
zapis 30% nie istnieje od lat,jeszcze za poprzedniej Dyrekcji uwalili z prawnikami ,ale skąd masz wiedzieć? jak się nie interesujesz, najniższa stawka 12.00 tak? u nas 13.70
A po ocenach dużo więcej,dla tych co będą chcieli być ocenieni oczywiście.
Czytaj ze zrozumieniem ogłoszenia a nie opowiadaj bzdur ILSG. A jeśli jest tak zle to co tu jeszcze robisz???
j-23 2017-04-29 19:40
Pytaniem jest Co Ty tu robisz? Bo raczej nic, więc zabieraj cały ten swój kram krętaczy i oszustów i wypierda...ć!
Ania KX 2017-05-01 21:10
A ja właśnie zapisałam się do naszych związków. Czemu? przez ostatni rok pracuję w Sango i powiem wam że jest to dzień do nocy z moim poprzednim zakładem.Pracowałam w dużej firmie w Mysłowicach gdzie nie było związków.Nie macie pojęcia co tam się wyrabia.System rozliczeniowy 12 -miesięcy.U Was związki się na to nie zgodziły,co to oznacza? w lipcu i sierpniu wszyscy pracowali po 12 godz.za to w listopadzie mieliśmy wolne.Nadgodziny? nic bardziej błędnego,ani złotówki więcej.Eurest? nikt o takim czymś nawet nie pomarzył,Socjalny? U was to cudo w porównaniu do innych,Teraz byłam w święta jak wielu i co ? będę miała jeszcze dodatek.Kasa nie jest wielka ale panowie ,tak więc zastanówcie się trochę bo wam się w głowach poprzewracało i popatrzcie co się dzieje zanim kogoś ocenicie. Związkowcy Sango jestem z Wami
j-23 2017-05-10 00:08
Żona związkowca?
1
The Anonymous 2017-05-18 03:22
Zgadzam sie zz w tej firmie nie dzialaja zbyt skutecznie, ale z drugiej strony co zrobicie bez zwiazkow?
kto bedzie prowadzil negocjacje o te nawet minimalne podwyzki (lub zmiane systemu premiowania)?
Na moim dziale tez sie wiekszosc wypisala... ale jest kilka osob ktorym zwiazki pomogly w podbramkowej sytuacji.
Ja sie na wszelki wypadek zapisze przynajmniej do czasu gdy otrzymam umowe na stałe..

P.S. Niewiecie jak sie dokladnie nazywa nowy Generalny ktory zastąpił Daniella C. ?
2
Janusz 2017-05-19 10:54
Jak jest z zatrudnieniem ? Można od razu pod firmę się zatrudnić czy trzeba przez agencję o ile pamiętam Axell Employment ? Jak wynagrodzeniem i innymi dodatkami dużo gorsze przez agencję ? Może się ktoś w miarę treściwy wypowiedzieć ?
Jano 2017-05-19 11:37
Zatrudniają przez firmę Axell,13.70 na start.Teraz to po kilku miesiacach przechodzisz pod firmę.Kasa taka sama jak u pracowników tzn wszystkie dodatki dostajesz odrazu
Felix 2017-05-24 22:21
Jezeli chcesz w tym zakladzie dobrze zarabiac musisz sie bardzo smarowac...liderowi a przede wszystkim kierownikowi zmiany wtedy bedziesz mial dobre zarobki oczywiscie szacunek bonusy i bardzo dobra stawke oraz urlop kiedy chcesz. Oprocz powyzszego pomiataj kolegami ze zmiany i donos na wszystkich wokoło. Grunt to dobre wlazenie w d... i osmieszanie innych za plecami. Czlowiek ktory sam do siebie nie ma szacunku w tej firmie bedzie go miał.
3
Zostaw swoją opinię o Saint-Gobain Polska - Dąbrowa Górnicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Saint-Gobain Polska