brak logo

DECERTO Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o DECERTO Sp. z o.o.

Jingo Fett 2014-11-24 12:06
Hej co do decerto to firma nastawiona na wyzysk młodych i niedoświadczonych, więc jak nie spalicie rozmowy to traficie do szczęśliwego gułagu z naprawdę dziwacznymi ludźmi. Pracowałem tam prawie rok i jak jeden z pracowników powiedział co myśli o prowadzeniu projektu w taki sposób, to dostał kopa z miejsca. Poza tym zbieranina ludzi, którzy z wiele nie chcą Ci powiedzieć, abyś za szybko nie zmądrzał, wszystko musisz żmudną analizą kodu przechodzić.
4
kziel1 2015-01-28 00:07
Zdecydowanie polecam pracę w Decerto. Przyjazna, profesjonalna atmosfera pracy. Możliwość elastycznego dobory czasu pracy.
3
Łukasz 2015-07-01 00:08
Pracowałem i potwierdzam. @Jingo bardzo trafnie to ujął. Obóz pracy. Omijać z daleka.
4
jurgen 2015-11-08 18:15
Witam. Dziwią mnie te negatywne opinie. Decerto wydaje się być profesjonalną firmą. Czy orientuje się ktoś jak wygląda u nich rekrutacja na javowca? Jeśli ktoś uczestniczył w procesie rekrutacji u nich prosiłbym o opis jak to mniej więcej wygląda i czego się można spodziewać.
2
Arwena 2016-02-02 18:57
Firma nastawiona na wyzysk młodych, oferuje kiepskie pieniądze ale za to gwarantuje pracę w ciągłym stresie. Praca tylko dla desperatów.
1
tuvok 2016-03-18 12:28
Ciekaw jestem, ile z tych opinii jest wiarygodna. "Dowolny model współpracy"? Przecież to standard obecnie.

@koralgol
Zrobiłeś firmie chyba możliwie najgorszą reklamę. Jeżeli ktoś zatem nie należy do czołówki, to ma zostawać po godzinach? Czy może raczej firma powinna mu pomóc w staniu się lepszym? Poza tym, obiektywnie mówiąc, zarobki są przeciętne (czyt. przyzwoite). Praca zdalna nie jest jakimś standardem, trzeba się o nią trochę postarać.
1
czareko 2016-03-23 13:15
Mamy wszystkie formy współpracy. Realnie przy rekrutacji nie kładziemy nacisku na jakąś konkretną. Bez względu na wybraną formę, proponujemy okres próbny 3 miesiące, a po nim umowę na czas nieokreślony, oczywiście z wyłączeniem umów o dzieło, których na czas nieokreślonych nie można w naszym kraju podpisywać.
Nie rekrutujemy ludzi do pracy zdalnej. Mamy kilku pracowników którzy pracują zdalnie, ale to raczej wyjątkowe przypadki niż standard.
Rozwijamy się bardzo szybko, głównie tworzymy oprogramowanie na zamówienie, wyciągamy wnioski z projektów które już zrealizowaliśmy, mamy naprawdę świeże i trzeźwe podejście do tworzenia oprogramowania. Mamy praktyki i zasady których przestrzegamy, mamy nowe technologie i działające CI, nie malujemy trawy na zielono. Mimo że firma zatrudnia około 100 osób, to struktura jest taka że nie ma tutaj przed kim malować.
Nikogo też nie wyzyskujemy, mamy jasne zasady i staramy się wspierać rozwój ludzi którzy dla nas pracują. Kluczowe jest dla nas żeby pracownicy chcieli się rozwijać i takich ludzi poszukujemy.
Dlaczego mamy cały czas otwartą rekrutację na stanowisko Programista Java ?
Realnie mamy zlecenia które moglibyśmy realizować, ale potrzebujemy więcej osób niż aktualnie zatrudniamy. Nie oszukujmy się też, że wszyscy do nas pasują. Po rekrutacji proponujemy pracę około 20% osób.
3
Qwerty 2016-06-11 14:10
Nie wiecie czy Decerto nadal poszukuje programistów java? Odkąd pamiętam wisiały ich ogłoszenia na pracuj i były one odświeżane prawie codziennie. Od jakiegoś miesiąca ogłoszenia w ogóle zniknęły. Nie mają już wolnych miejsc czy może po prostu przestali publikować ogłoszenia na tym portalu bo było to nieopłacalne? Pytam bo myślałem, nad złożeniem CV do nich, ale skoro już się nie ogłaszają to nie wiem czy jest sens.
czareko 2016-09-07 15:34
Po długiej przerwie znów uruchomiliśmy rekrutację.
Teraz poszukujemy starszych programistów java i team leaderów.
srt 2016-09-07 23:17
Pewnie, że zawsze warto śledzić forum @3e44, bo przecież zawsze jest szansa na to, że ktoś się wypowie nie tylko o samych zarobkach, ale i o nowych ofertach pracy. W końcu dbałość o szczegóły sprawia, że zatrudnienie umilone jest przez odpowiednie socjale.
Paweł 2017-05-02 15:53
Pracowałem tam i potwierdzam negatywne opinie:
- brak jakiejkolwiek pomocy/wsparcia przy wdrożeniach w projekty, pozostali pracownicy nie pomogą
- brak informacji o celach, terminach
- brak szacunku do pracowników
( usunięte przez administratora ) - duża rotacja pracowników to nie przypadek
- dziwni ludzie w kierownictwie, może z jeden wyjątek był


1
Decerto 2017-05-03 13:58
Opinia fake.
2
Black Sadlak 2017-05-10 16:13
Pracowałem z ludźmi z Decerto, to prawdziwi wymiatacze.
2
Maja 2017-05-16 14:30
@Decerto jak według Ciebie wygląda praca w DECERTO? Rozumiem, że nie zgadzasz się z @Paweł. Chętnie poznamy również Twoją opinię.
Anastazja 2017-05-17 09:51 [użytkownik zarejestrowany]
Szanowna Pani @Maja,
cenimy sobie opinie osób pracujących w firmie oraz osób, które z firmą współpracowały. Jednak przykładamy dużą wagę do wiarygodności tych opinii. W internecie (zwłaszcza na portalach, które zapewniają użytkownikom anonimowość) można napisać wszystko, z czym zapewne się Pani zgodzi.
Jako, że opinia wystawiona przez @Paweł, jest dla firmy krzywdząca i niezgodna z obecnym stanem, pragnę się do niej odnieść.

1. „brak jakiejkolwiek pomocy/wsparcia przy wdrożeniach w projekty, pozostali pracownicy nie pomogą” – w Decerto stawiamy na wzajemne wsparcie i pomoc. Tworzymy zgrany zespół, który chętnie ze sobą współpracuje. Prowadzimy kilka projektów, jednak w żadnym z nich nie ma odstępstw od tej „reguły”. Osoby, które nie mają doświadczenia a Decerto jest ich pierwszą pracą zawsze trafiają do zespołów, w których znajdują się osoby z dużym doświadczeniem i wiedzą. Niezależnie od doświadczenia, każdej nowej osobie w zespole wyznaczany jest nasz współpracownik, który dba o wdrożenie jej w projekt i pomaga w zapoznaniu się ze specyfiką pracy oraz projektem a także zapewnia wsparcie. Decerto daje możliwości rozwoju dla osób z doświadczeniem ale również dajemy możliwość startu dla osób rozpoczynających karierę.

2. „brak informacji o celach, terminach” – dbamy o dobry przepływ informacji w firmie. Zarówno jeżeli chodzi o stan projektu, jego cele i terminy (zespołowo), jak również każdy współpracownik ma wyznaczone cykliczne rozmowy rozwojowe (na których może porozmawiać o swoim rozwoju i swojej karierze, oczekiwaniach i potrzebach), jest również możliwość rozmowy z kierownictwem na bieżąco, jeżeli tylko dana osoba ma taką potrzebę. Należy również pamiętać, że współpraca z naszymi Klientami jest długoterminowa i w trakcie jej trwania pierwotne założenia projektu mogą ulec zmianie, jesteśmy świadomi możliwości zmian, jednak w takim przypadku staramy się możliwie szybko informować osoby bezpośrednio w dany projekt zaangażowane.

3. „brak szacunku do pracowników” – trudno jest mi odnieść się do tej opinii, gdyż nie wiem czego dokładnie dotyczy. W firmie mamy bardzo przyjacielską atmosferę oraz tzw. „niski poziom władzy” – płaską strukturę, co cenią sobie zarówno współpracownicy jak również kierownictwo firmy. Każdy może porozmawiać bezpośrednio z Zarządem, zarówno o problemach jak i ścieżkach rozwoju. Istnieje także możliwość zmiany projektu, jeżeli obecny z jakiegokolwiek powodu nie odpowiada bądź ustalenie indywidualnych godzin pracy (niektórzy rozpoczynają pracę o godzinie 6:00 inni o 10:00).

4. „duża rotacja pracowników to nie przypadek” – aby taka opinia mogła być wiarygodna, należałoby poprzeć ją jakimikolwiek danymi i śmiem twierdzić, że osoba snująca takie przypuszczenia bazuje na domysłach i nie jest w posiadaniu takich informacji, co zaś z góry wskazuję na nieprawdziwość opinii i podważa wiarygodność osoby, która ją wypowiada. Cieszymy się i jesteśmy dumni z tego, że opinia ta nie ma poparcia w rzeczywistości a rotacja w firmie jest mała.

5. „dziwni ludzie w kierownictwie, może z jeden wyjątek był” – „dziwny człowiek” to oczywiście bardzo subiektywna opinia i powstrzymam się od komentowania tego typu określeń. Myślę jednak, że każdy człowiek jest inny i nie należy używać takich słów, chyba że celowo chcemy kogoś urazić.
W firmie doceniamy indywidualizm i szanujemy inny punkt widzenia.

Obecnie nasz zespół liczy nieco ponad 100 osób, jesteśmy grupą profesjonalnych inżynierów a praca to znacząca część naszego życia, dlatego dbamy o to, by w firmie wszyscy czuli się komfortowo. Jesteśmy elastyczni wobec potrzeb naszych współpracowników i otwarci na wszelkie uwagi w celu ulepszenia współpracy.

W celu zapoznania się z profilem firmy, warunkami pracy oraz opiniami o niej, zachęcamy do kontaktu z osobami, z którymi współpracujemy i które nie boją się nie być anonimowe 

Zachęcam również do bezpośredniego kontaktu.
Chętnie odpowiem na wszelkie nurtujące pytania.
Z wyrazami szacunku,
Anastasiya Samarets
5
Zostaw swoją opinię o DECERTO Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DECERTO Sp. z o.o.