Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Kormal Sp. Z o. o.

Pracowałeś w firmie Kormal Sp. Z o. o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
UWAGA - 2014-11-21 11:56:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
........Koledzy zanim wyjedziecie z jakiej kol wiek firmy polskiej za granice uważajcie ja też w przeszłości byłem oszukany większość firm polskich ( nie jeden by powiedział że wszystkie ;) ) kantują nieświadomych pracowników. Prześwietlajcie firmę jak sami macie z tym problem poproście kogoś kto płynnie porusza się w internecie.
- Są sytuacje gdzie ludzie mieli wypadki na budowie a firmy na sile ich zwozili do polski i sobie radźcie sami !!! Nigdy się na to nie zgadzajcie zawsze domagajcie się udzielenia pomocy na miejscu wtedy przysługuje wam bezpłatna rehabilitacja bo inaczej wszystko w przyszłości pokrywacie sami a koszty są astronomiczne
- Pilnujcie rozliczenia z podatku w danym państwie gdzie jesteście jeśli jest rażąco niskie możecie mieć słuszne podejrzenie że ktoś składa fałszywe oświadczenia podatkowe, wystarczy zgłosić nawet jeśli nie znacie języka w polskich odpowiednich instytucjach a one maja obowiązek wysłać chociaż zapytanie do odpowiedników swych w krajach Unii Europejskiej
- Pamiętajcie pensja na rękę to nie wszystko pamiętajcie iż jak pracujecie w takich firmach za granicą a i nawet w polsce poświęcicie 1 godzinę czasu jak jesteście w domu w Polsce by podejść do ZUS i zapytać się czy pracodawca opłaca prawidłowo składki wystarczy wziąć dowód i umowę która zweryfikuje z jakiej kwoty powinien wam opłacać składki (bo może wo gule pracodawca podał jakieś fikcyjne kwoty,) udzielą wam odrazu odpowiedzi na miejscu lub prześlą ją do domu oczywiście zrobią to anonimowo ponieważ prawo zabrania ( o ochronie danych osobowych ) więc niczego się nie bójcie a może to was ocalić przed wegetacyjną emeryturą !!! Nie żartuje !!!
- Jeśli padliście ofiarą oszustwa obojętne nie wypłacona w całości pensja / składki / podatek nie bójcie się składać spraw do sądu pracy ponieważ tu akurat to nic nie kosztuje ( za darmo )wystarczy napisać pozew ( wiele wzorów dostępnych na Google ) podać powód pozwu swoje dane i dane pracodawcy oraz załączniki ksero umowy / świadectwa dobrze najpierw do Państwowej Inspekcji Pracy zgłosić chociaż by tylko po to by dostać pismo o przeprowadzonej kontroli a oni zawsze coś znajdą jest to kolejny dowód dla was który możecie dołączyć i wysłać do sądu Pracy gdzie mieści sie pracodawca w pozwie możecie napisać nawet by sprawa toczyła się bez waszej obecności. Jak macie jakiś problem natury formalnej W każdej Państwowej Inspekcji Pracy są dyżury radców Prawnych odnośnie prawa pracy porad udzielają za darmo !!!!
-
zdjecie uzytkownika
UWAGA - 2014-11-21 12:07:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Trochę się rozpisałem ale duże wrażenie zrobił na mnie wczorajszy reportaż w TV ( nie czynami bo to znam ale skala oszukanych pracowników )

Koledzy na koniec nie bójcie się walczyć o swoje , nie obiecam wam sukcesów w sądach ale wierzcie mi każda sprawa jest indywidualna i przy większej ilości firmy same się uginają by nie ponosić konsekwencji nie tylko finansowych ale też karnych względem tak zwanych prezesów/właściciel tych firm , nie bójcie się zgłaszać to do odpowiednich instytucji w Polsce bo nie tylko one mogą przeprowadzać kontrole w Polsce ale informują również swych odpowiedników w państwach UE a to bardzo zaboli takie firmy które oszukują i mają dużo na sumieniu. Nie liczcie że urzędy ze same będą działać i wyłapywać ale jak wy zgłosicie to juz nie mają wyjścia bo machina się uruchamia administracyjna.
Ta informacja jest do wszystkich pracujących w firmach polskich za granicą ale i też w Polsce! Pozdrawiam wszystkich
zdjecie uzytkownika
majk - 2014-11-22 20:27:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na razie pracuje w tej firmie ale jak na razie to dostaliśmy pensje nawet nie naj niższą krajową tak jak mieliśmy na umowie i mieliśmy wczoraj dostać wyrównanie i nie dostaliśmy jego w obecnej chwili po pierwszym grudnia wy tej firmie Kormal zostanie naj wyżej 7 pracowników w Polsce bo nie dosyć że nie płacom to i ściemniają pracowników na budowie którzy pracują nie polecam tu pracować
zdjecie uzytkownika
Lutek - 2014-11-25 09:28:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A powiedzcie czy nie orientowaliście się czy będzie możliwość przejścia na współpracę z norweskimi firmami na umowy bezpośrednie a nie przez pośredników? Trochę racji w opiniach kolegów jest - pośrednicy bardzo często wykorzystują niewiedzę rodaków i dorabiają się na tym niszcząc generalnie do zera swój autorytet.
zdjecie uzytkownika
laki - 2014-11-26 10:13:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [majk - 2014-11-22 20:27:50]:
Hej MAJK pisze do ciebie jako odpowiedź na twoje informacje jeśli nie dostaliście pensji jak na umowie radze nie zwlekać bo nieraz firmy grają na czas bo sprawa od daty popełnienia przestępstwa ( tzn w tym wypadku dnia w którym powinna być wypłata) przedawnia się po 3 latach jeśli chodzi o prawo pracy , a zwróć uwagę że sądy za szybko nie działają i sprawa może się przedawnić niektóre firmy na to liczą i grają na zwłokę , lepiej zawsze zgłosić najpierw do pip-u i by dostać pismo potwierdzające niewypłacenie kasy i z tym do sądu pracy ( sprawe zawsze można wycofać jak zapłacą ) a tak narażasz sie że nigdy tej kasy nie zobaczysz.
zdjecie uzytkownika
podagra - 2015-01-11 14:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [laki - 2014-11-26 10:13:20]:
Akurat pracuję przez tzw pośrednika ale norweskiego. Możesz przejść ale najpierw się zorientuj czy Twoja firma nie ma jakiejś klauzuli w umowie (np. musisz minimum rok przepracować w firmie gdzie Ciebie oddelegowali) Ogólnie firmy norweskie nie za bardzo maja ochotę obecnie brać stałych pracowników (jeżeli już to umowa do końca danego projektu)Akurat w mojej sytuacji wolę pracować w agencji (dostałem umowę już na stałe po 6 miesiącach) niż przejść stricte do firmy budowlanej ( niby lepsza kasa ale umowa na 6 miesięcy więc odmówiłem)
zdjecie uzytkownika
fonzi malopolska - 2015-03-03 14:50:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
aktualnie pracuje w niemczech w kormal. kadra to banda poganiaczy i oszustow. firma placi za 174 h pracy. reszta spolecznie dla pana Z. warunki mieszkaniowe ponizej wszelkich norm. od tego roku przyjmuja do pracy tylko na umowie robotnik budowlany. a wymagaja jakby majstra zatrudnili. wielu starym pracownikom umowy zmienili. automatycznie wyplata w dol. wyplaty na czas chyba jedyny pozytyw. nie polecam.
zdjecie uzytkownika
slawek - 2015-05-16 09:29:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bardzo dobra praca jesli ktos chce byc traktowany jak ostatni debil moze bezmuzg
zdjecie uzytkownika
fonzi - 2015-05-24 08:27:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego tyle narzekań - jeśli tak jest to co za problem zadzwonić do Zollamtu (są tam ludzie mówiący po polsku) za kilka godzin będzie reakcja i odzyskacie wszystko diety; nadgodziny
zdjecie uzytkownika
etoja - 2015-06-18 10:21:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Adek - 2014-04-09 23:27:52]:
firma nie wiarygodna nie płaci terminowo i tyle co zarobiłeś szczerze nie polecem
zdjecie uzytkownika
michal - 2015-06-18 12:37:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
robie tutaj w mainz, placa zawsze terminowo i jak dla mnie dobrze. jestem zadowolony.
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2015-06-20 12:34:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koledzy mam prozbę dajcie mi namiary na tą firmę Norweską
tel ( usunięte przez administratora ) lub e-mail pawiks@interia.pl
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
pani irenka - 2015-06-24 14:26:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@michał przekonałeś mnie żeby iść do nich do pracy. zawsze chciałam iść do budownictwa ale żeby jednak było coś więcej, a tu mamy przecież działania antykoryzyjne specjalistyczne i izolacyjne, jest more niż w innych firmach. no ale zastanawiam się czy jednak przyjmują kobiety u nich do pracy fizycznej
zdjecie uzytkownika
kitek - 2015-07-28 09:45:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [etoja - 2015-06-18 10:21:12]:
zolle były na budowie i pozniej mówili jak to mozliwie z jestesmi w delegacji i tylko pracujemy 7 godzin a w praktyce pracuje sie powyzej 11h pensja po 20 kazdego miesiaca wyzysk maksymalny kasa mała jak na ta prace tyle samo w polsce sie zarobi ale sa polscy barany czyli orawa i tak bedzie ,chyba ze sie ich wygoni zeby pasły barany w gorach a nie brali sie do roboty bo to ich siczko nase i firma tez
zdjecie uzytkownika
conieco - 2015-08-15 17:02:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zastanówcie się dobrze zanim wyjedziecie z tej firmy do niemiec wyzysk i ciemnota dudowlana zwłaszcza na budowie we Frankfufcie gdzie psychopatyczny majster mysli że pozjadał wszystkie rozumy dziwie się że jeszcze nikt nie obił mu twarzy ale jego przydupasy czuwają nad nim i wszystko donoszą . Omijajcie Kormal z daleka --- były ale na szczęśćie chwilowy pracownik
zdjecie uzytkownika
szarek - 2015-08-16 09:44:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz racje conieco ja pracowałem tam kilka dni atmosfera okropna jeżeli te opinie czytają w Warszawie to powinni zareagować bo może dojsc do tragedi a wtedy będzie że nic o tym nie wiedzieliśmy czy taki człowiek powinien posiadać władze nad ludzmi on powinien przejsc badania psychiatryczne bo jego stosunek do pracowników jest okropny nie liczy sie z nikim ani niczym potrafi doprowadzić człowieka do kresu wytrzymałosci szkoda że kierownictwo nie liczy sie ze zdaniem ludzi tylko liczy stan konta a ludzie tam pracujący to c..y że nie zrobią z tym porządku są przecież odpowiednie instytucje są w kraju i tam na miejscu z poważaniem były pracownik
zdjecie uzytkownika
szarek - 2015-08-16 09:47:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz racje conieco ja pracowałem tam kilka dni atmosfera okropna jeżeli te opinie czytają w Warszawie to powinni zareagować bo może dojsc do tragedi a wtedy będzie że nic o tym nie wiedzieliśmy czy taki człowiek powinien posiadać władze nad ludzmi on powinien przejsc badania psychiatryczne bo jego stosunek do pracowników jest okropny nie liczy sie z nikim ani niczym potrafi doprowadzić człowieka do kresu wytrzymałosci szkoda że kierownictwo nie liczy sie ze zdaniem ludzi tylko liczy stan konta a ludzie tam pracujący to c..y że nie zrobią z tym porządku są przecież odpowiednie instytucje są w kraju i tam na miejscu z poważaniem były pracownik
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-08-28 22:13:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tu macie racje jesli chodzi o placę -rob ryj a pieniedzy szukaj w polu!!!! To wspaniala firma-żallllll
zdjecie uzytkownika
wojciech - 2015-08-29 17:11:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchaj gośćiu z wpisu 28.08.2015 mozna z toba sie jakos skontaktowac?dostałem propozycje pracy w niemczech z tej firmy i po tych opiniach powatpiewam w swój wyjazd.Mam prosbe mógłbys mi opisac jezeli mozesz co tam naprawdę się dzieje??? byłbym wdzięczny moj e-mail wojciech.folejewski@onet.pl z góry dziekuje.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-09-01 21:59:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-09-01 22:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wojciech wybij sobie z głowy pracę w tej firmie-banda oszustów, wyzyskiwaczy, warunki jak dla bydła i to jeszcze gorsze.A pensje lipną będziesz szukał w polu na dwie tury jak im dobrze wyjdzie.Ale nie licz na to .Kupa baranów i konfidentów.
Jeden czy dwoch pracuje a inni to obiboki i biorą pieniądze za friko.
zdjecie uzytkownika
staszek - 2015-09-01 22:04:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tak samo chciałbym do nich pojechać teraz tylko nie wiem jak to jest z zakwaterowaniem, czy faktycznie jest tak że się ma swój pokój czy jednak ten pokój trzeba dzielić z kilkoma kolegami.. mam nadzieje, ze wszytsko zalezy od miejsca, gdzie chcesz jechac, ja słyszałem, ze w Niemczech jest najlepiej.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-09-01 23:23:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Staszek kto Ci takich bajek naopowiadał?
dostajesz pokój z basenem:)Mieszka sie na grandę niezależnie od miejscowości w Niemczech.Zarobki do d...y. Dużo obiecują a z tego masz wielkie g..... Pracowałem i za mojej kadencji nie ma tygodnia,zeby sie 3,4 nie zwolnilo na wlasna prosbe.Sa lepsze firmy i wiarygodne.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-09-01 23:24:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Staszek kto Ci takich bajek naopowiadał?
dostajesz pokój z basenem:)Mieszka sie na grandę niezależnie od miejscowości w Niemczech.Zarobki do d...y. Dużo obiecują a z tego masz wielkie g..... Pracowałem i za mojej kadencji nie ma tygodnia,zeby sie 3,4 nie zwolnilo na wlasna prosbe.Sa lepsze firmy i wiarygodne.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-09-02 21:03:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
wojciech - 2015-09-02 21:04:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [staszek - 2015-09-01 22:04:29]:
dzieki bardzo rezygnuję z tej super uczciwej firmy pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
003koles4 - 2015-09-02 21:37:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polecam kontakt www.zoll-stoppt-schwarzarbeit.de lub tel.0800 7650765
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kormal Sp. Z o. o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Kormal Sp. Z o. o.?
Zadaj pytanie
alert