brak logo

GK PCC Rokita

Brzeg Dolny

Opinie o GK PCC Rokita

nobody 2011-05-02 17:03:39
Rekrutacja: Brak spójnej metody. Zwykle rozmowa z HR-owcem i następnie z potencjalnym przełożonym. Uwaga: decyzja może się bardzo odwlekać tzn. o zatrudnieniu dowiadujemy się np. po 3 miesiącach. Jeśli wynik jest negatywny trzeba się domyślić, bo odpowiedź może nie nadejść ;) Płace zależne od stanowiska: stanowiska robotnicze (aparaturowy, laborant itp) ok 1000-1500 netto. Specjaliści ok 1800-3000. Kierownicze: 3500-5000+. Dyrekcja od 8000+. Premie: kwartalne. Zadaniowe i zależne od wyników spółki. Bywają - zależnie od miejsca pracy ;) Średnio ok. 8-25% pracy zasadniczej. Inne bonusy (np. ubezpieczenie, abonamenty medyczne itp): brak. Rozwój i szkolenie: brak ogólnej polityki firmy. Zależne od Kompleksu, Spółki (czytaj. chęci przełożonych). Szkolenia średnio 1 szkolenie na 2 lata (minimum). Awans bywają, ale brak indywidulanych scieżek rozwoju powoduje, że można się nie doczekać. Zwykle są uznaniowe tzn. trzeba wiedzieć z kim lub do kogo pić. Atmosfera w pracy: zależna od miejsca pracy. Głównie uzależniona od bezpośrednich przełożonych czyli bywa bbbbardzo różnie :P Inne informacje: dojazdy z Wrocławia (ok 40 km w jedną stronę) mogą być uciążliwe (komunikacja publiczna bardzo mierna), ale większość po paru miesiącach przyzwyczaja się do tej drobnej niedogodności. Inne uwagi: Firma z przeszłością i po przejściach - funkcjonuje jako mieszanina starych "dobrych" czasów (PRL-u) z aspiracjami tworzenia korporacji. Generalnie mieszanka Wschodu i Zachodu lat 80-tych ubiegłego stulecia W efekcie większość "młodych" szuka nowej pracy - choć raczej mało efektywnie - a większość "starych" czeka z utęsknieniem do emerytury, i niektórzy tęsknią ;) Ogólna ocena: dostateczny z małym minusem (oczywiście ocena mocno subiektywna)
3
gość 2015-06-12 09:33:37
Firma jak i jej wyniki wyglądają naprawdę solidnie, ale rekrutacja w tej firmie nie wystawia jej dobrej wizytówki. Byłem wcześniej w innej firmie i ze względu na moje oczekiwania finansowe podziękowano mi i jeszcze dostałem maila zwrotnego, a z Rokity nic, chociaż doszedłem do ostatniego etapu rekrutacji. Podczas rekrutacji w zabawny sposób prowokują kandydata do kłamstwa używając do tego sztuczek rodem z podręczników dla rekruterów, czy przypadkiem ktoś kto chce pracować w tej niesamowitej firmie nie chce jej oszukiwać,to naprawdę słabe.
3
dolnobrzeżanin 2015-06-12 16:46:16
syf, kiła i mogiła!
5
LM 2015-07-17 18:42:05
Witam.

Czy może ktoś powiedzieć coś więcej nt. stanowiska : LABORANT
w dziale badawczo-rozwojowym. Tzn. na czym dokładnie polega to stanowisko, zarobki i może cos nt. samej rozmowy rekrutacyjnej ??

Pozdrawiam
brzeg dolny 2015-08-12 16:15:11
jak nie masz plecków to nie trać czasu, poza tym zarobki żenujące a wymagania z kosmosu, sami swoi pracuja tzn. udaja ze pracuja!
2
miejscowy 2015-08-30 21:47:13
to ogólnie świetna firma jest, ostatnio mieli wypadek śmiertelny przy taśmociągu, młodemu chłopakowi łeb na miejscu urwało, a drugi młody pracownik zatruł się rtęcią i cudem z tego wyszedł, bo lekarze dawali mu zerowe szanse, BHP jak widać stoi w tej firmie na wysokim poziomie tylko trupów jest za dużo!!
1
gal anonim 2016-01-25 19:02:35
Niestety nie polecam tej firmy jako pracodawcy. Generalnie firma nie sprzyja pracownikom, mnogość procedur i wymagań uniemożliwia normalne wykonywanie obowiązków. Źle widziane jest wychodzenie z pracy po 8 godzinach:-( Niewesołe chodzą słuchy o pracy w działach takich jak zakupy czy inwestycje.
4
kilkuletni pracownik 2016-03-01 17:37:19
Pracuję w tej firmie już kilka lat na średnim stanowisku, raczej nie wiążę z tą firmą przyszłości. Na początek, po studiach dobre miejsce aby się zaczepić, zrobić doświadczenie i uciec dalej. Zarobki: zwykli robole dostają śmieszne pieniądze jak na pracę w toksycznej Chemii, na dzień dobry do 2000zł brutto w zależności od spółki, są niedoceniani. Średnia kadra 3-4 tyś brutto w zależności od stażu. W firmie ciągła rotacja, nie szanuje się ludzi. Większość kadry zarządzającej to ludzie "po znajomości" i z nędznym podejściem do drugiego człowieka. Wszechobecne kolesiostwo i donosicielstwo, brak ludzi odpowiedzialnych. Czasami odpowiedzialne decyzje przerzucają między sobą, nikt niema ikry żeby wziąć inicjatywę w swoje ręce. W biurach siedzi sama dzieciarnia, ktoś kto jest pracownikiem dwa lata uznawany jest za najstarszego stażem. Zatrudnieni to tylko młodziaki i starsi którzy czekają na emeryturę, nic pośrodku.Wszyscy uciekają z tej firmy dlatego mnogość ogłoszeń o pracę na portalach. Dla okolicznego mieszkańca dobra praca na chwilę, dla do jezdnego szkoda czasu i pieniędzy. Ps dojazd z Wrocławia to dramat, słabe pociągi, autem ok 1H. Nie polecam.
"Elita" bawi się co miesiąc w Karpaczu, a zwykli ludzie dostają raz w roku gruchę 400zł. Dewiza tej firmy: nie ty, za bramą mam 10 innych na twoje stanowisko.
3
marsjan 2016-04-07 22:49:03
Coś drgnęło w tej firmie - staremu pracownikowi dają 1800 netto, a nowego zatrudniają za 1900 netto. Jak widać roczniki 90' mają większe wymagania, ale kwalifikacje zerowe. Zastanawiasz się czy chcesz tam pracować? o 15 bądź na bramie głównej - tak sfrustrowanych ludzi nigdzie nie zobaczysz. Tego pracodawcy nie polecam.
3
znawca 2016-04-15 17:34:52
co miesiąc impreza w karpaczu a potem tydzień na sraczu!!! buahahaha!!!
1
banko 2016-06-24 20:01:22
CZY TO PRAWDA,ŻE ZŁAPANO NA BRAMIE PIJANEGO PRACOWNIKA APOKORU teren Rokity I ZWOLNIONO GO A PÓŹNIEJ PRZYJĘTO Z POWROTEM PROSZĘ O INFORMACJĘ
13
los 2016-07-05 22:57:30
Hej, a wiadomo jak teraz wyglądają u nich zarobki? Chyba miały się pojawic ostatnio jakieś premie do podstawy, a to znak, że się dobrze dzieje, skoro im zależy.
Zostaw swoją opinię o GK PCC Rokita - Brzeg Dolny
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GK PCC Rokita