logo SOFREL ELEKTRONICS (Lacroix Electronics)

SOFREL ELEKTRONICS (Lacroix Electronics)

Kwidzyn

Opinie o SOFREL ELEKTRONICS (Lacroix Electronics)

Były pracownik 2015-07-02 11:51:18
Pracowałem w tej firmie w latach 1999-2002. Ogólnie miło wspominam pracę ale przede wszystkim ludzi z którymi mogłem współpracować.
Jak widzę dużo zmian nastąpiło.
WIKI 2015-07-02 16:39:24
MI BYŁO TAM ŻLE PRACOWAŁAM 2 MIESIĄCE BRYGADZISTKA BEZNADZIEJNA LUDZIE TEŻ I GŁUPI SYSTEM NIE WIEMBYM TAM NIE CHCIAŁA WRUCIĆ
1
Lllellelle 2015-07-15 15:21:03
A jak z dodatkiem wakacyjnym placa cos? I kiedy
anonim 2015-07-18 20:32:35
W telewizji kablowej była pokazana uroczystość, nagrody,uznanie dla szefów Lacroix. A czy to prawda, że ludzie tam mdleją i i karetki przyjeżdżają albo nie? Czy to prawda, że brygadzistki mogą się ordynarnie odzywac do ludzi?
2
--- 2015-07-28 18:21:40
pewnie ze to prawda a wypowiedz "pracownik - 2015-06-23 09:38:40" mowi jak jest/58
maciek 2015-08-25 16:49:41
Chyba nie powinno tak być, że warunki ścisle zależą od tego do jakiego zespołu się trafi, a raczej pod którą brygadzistkę. ciekawi mnie, czy w razie czego można pisac jakieś podanie i spróbowac się przenieść. Tak sobie myślę, że gdyby góra otrzymała kilka takich podań to zainteresowałaby się sprawą. Pozdrawiam.
ja 2015-09-08 22:10:48
Cześć!!!
Czyli są tam same brygadzistki? Niema facetów?
Zostałam zatrudniona niedługo przyjdę do firmy jak bede miała wybór to do jakiej brygadzistki iść żeby było dobrze? Lub do jakiego działu? Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam :)
lika 2015-09-24 20:51:23
a ja mimo wszystko chcialabym sie dostac do firmy. ale widze ze ostatnio nie poszukuja nikogo do pracy w Lacroix Electronics Sp. z o.o.. wiem ze jakis czas temu poszukiwali na stanowisko inzynier jakosci, specjalista do spraw administracji, specjalisty do spraw. zakupow. i moze mi ktos mimo wszystko powie czy beda znow poszukiwac kogos do pracy.
Mat 2015-09-30 00:54:11
Jak chcesz się dostać na operatora to składkaj cv lub formularz(można go wziąć od ochrony w strozowce przed bramą ) u ochrony przed bramą
Często się zdążą ze przyjmują
dupczak 2015-10-04 21:49:10
można wyrwac fajne mamuski:)
anonim 2015-10-14 00:01:22
Jabil
Bogdan 2015-10-24 23:56:17
@dupczak widzę, że wiele sobą reprezentujesz.. Nie wiem czy pracujesz w tej firmie długo i czy w ogóle pracowałeś, ale nie pomagasz ludziom w znalezieniu informacji. Ja biorę tą firmę pod uwagę, jeśli chodzi o przyszłego pracodawcę, ale mam masę wątpliwości. Może ktoś wie, jak wyglądają warunki jako inżynier jakości
Ss 2015-10-25 05:58:00
Inzynierow jakosci szukaja, szalu z kasa nie ma ale mozna nabrac doswiadczenia. Odrazu na gleboka wodr
inz 2015-10-26 20:19:03
inzynier jakosci 2500 netto i obsluga okolo 4 klientow, jest ciezko
Pracownik 2015-11-28 15:40:57
Proszę powiedzcie mi jak pracuje się na ACP
demo 2015-12-02 10:13:05
Witam, ktoś taki jak lider projektu. Jakiego rzędu wynagrodzenie? Widziałem, że w Jabil podobna rekrutacja. Czy taka sama kasa?
elfik 2015-12-07 18:09:52
witam. czy ktos wie czy mozna zmienic brygadzistke ? (znaczy sie przejsc do innej brygady) i co trzeba zrobic jesli jest taka mozliwosc?
Momomo 2015-12-08 16:19:56
@demo ja niestety nie widzę żadnych aktualnych rekrutacji do nich. Powiedz proszę gdzie znalazłeś tą ofertę :) Jak już to szukali ludzi w Kwidzyniu, ale to prawie rok temu.
Nowy 2015-12-29 18:15:24
Część powiedzcie proszę jak pracuje się na ACP.
Ma ktoś z was jakieś doświadczenia itd.?
ertyu 2016-01-01 20:48:15
@Momomo no wlasnie ja tez niestety nie widze zadnych nowych ofert pracy od nich..a szkoda bo chetnie bym aplikowac na przyklad na stanowsiko lidera projektu
aabbccdd 2016-01-17 13:21:32
Witam;) Pracowałem z P. Witoldem Kapicą ( on był szefem Utr. a ja technikiem Utr.) muszę tutaj napisać że podczas mojej 15-to letniej pracy spotkałem tylko kilku tak wporządku ludzi ( przełożonych ). P. Witold do bardzo dobry szef i gotowy na ustępstwa na korzyść podległych mu pracowników (ale oczywiście wszystkie prace muszą być wykonane ).Jestem bardzo ciekaw jakie to rewolucje ma zaprowadzać ówże Pan w Waszym zakładzie.
Pozdrowienia dla Pana Witka. :)
1
jon 2016-01-19 21:58:24
@ertyu wydaje mi się, że ostatnio nie pojawiło się żadne ogłoszenie pracy, a to pewnie dlatego, ze wszystkim odpowiadają warunki zatrudnienia. Super sprawa, ale wiadomo jakie są benefity? dzięki
tragedia 2016-01-22 14:28:29
Witam obecnie rekrutacje to prawie codziennie ,ludzie strasznie się zwalniają stad te ciągłe rekrutacje po nawet 40osob dziennie Praca zależy na jakim dziale ale ACP (kto tam trafia po paru dniach rezygnuje) ja obecnie tam pracuje ... trzeba mieć silne nerwy ... nikomu nie życzę aby tam trafił Atmosfera...TRAGEDIA każdy nadgorliwy tylko NORMA NORMA(praca na ilość a nie jakość) nikt nikomu nie pomaga robisz pełne 8h bo aby wyjść na przerwę to rzadkość Wiec ludzie jak macie wybór to ten zakład omijać szerokim łukiem :/
Ratat 2016-01-22 21:58:03
No ja właśnie też słyszałem @jon że warunki są super w Lacroix Electronics Sp. z o.o i że mało kto z własnej woli obdchodzi, fajna praca, dobra atmosfera, ubezpieczenie, lux med
demo 2016-02-02 13:27:59
@Momomo; @ertyu jak pisałem zapytanie to oferta na lidera projektu była przez Adecco. Teraz widzę, że aktualnie jest oferta bezpośrednio z Lacroix.
neger 2016-02-02 13:58:50
demo, tak sofrel poszukuje lidera. Zastanawiam się tylko jaka jest szansa że osoba sobie zbuduje autorytet, czy nie lepiej byłoby awansować kogoś z dołu?
demo 2016-02-02 14:54:11
@neger, zgadzam się z Tobą, że awansowanie osoby "z dołu" nie jest złym rozwiązaniem, ponieważ jest "w temacie", zna niepisany kodeks co można a czego nie można itd.. co nie zmienia faktu, że potrzebne są ku temu jeszcze predyspozycje, nie tylko techniczne. Dlatego uważam, że rekrutacje trzeba prowadzić wewnętrznie, ale też pozwolić aby był napływ nowych osób i nie koniecznie muszą to być "złe" osoby. A co do Lidera Projektu to chętnie się dowiem jakie macie opinie o ich pracy w LCX.
Nie polecam 2016-02-14 23:05:42
Nie polecam.Pracowałem tam krótki czas.Ta firma jest francuska,więc musicie uważać bo traktują polaków jak śmieci tak samo polacy!!!Fatalnie traktują ludzi,mobbing na porządku dziennym,chamstwo,brak kultury kierowników,protekcjonalne traktowanie przez osoby pracujące w biurze,kłamią odnośnie zarobków.ŚMIECIÓWKI ZAMIAST NORMALNYCH UMÓW.NIE POLECAM!!!!!!
1
lorsak 2016-02-15 10:35:30
no dzięki za opinię, ale wiesz wydaje mi się, że tyle osób tam pracuje, że już wczesniej pojawiały by się jakieś negatywne opinie, dlatego ja mimo wszystko spróbuję i zaaplikuję na inżyniera jakości, zwłaszcza, że zapewniają po próbnym okresie właśnie umowę o pracę
borsuk 2016-02-20 20:28:12
ja lecę do nich niedługo na rozmowę po próbuję się dostać na inżyniera testu. z rozmowy telefonicznej mam bardzo miłe zdanie o pracownikach. zapytam o te umowy na rozmowie.
rukan 2016-02-22 21:45:02
ja staram się teraz o pracę inżyniera jakoś i nie chce mi się do końca wierzyć o tym złym traktowaniu a już w zupełności o tych umowach śmieciowych @nie polecam. Pisza w ofercie o socjalu i stałej umowie więc cos mi się nie zgadza
romek 2016-02-29 14:44:55
wydaje mi się, że praca u nich jako inżynier testu nie ejst wcale taka zła, bo jednak można zaorbic do 2000 zł na podstawie, a jak na Kwidzyn to jest jednak naprawde dużo.
jol 2016-03-03 00:21:09
2tys na inż testu to wg. Ciebie dużo???
rien 2016-03-14 20:34:28
Myślę, że jest to stawka calkiem rozsądna jak na takie stanowisko @romek. Zobacz, że i tak jest zawsze ubiegać się o odpowiednie premie do podstaw zarobków.
jola 2016-04-14 13:28:28
cześc , proszę o pomoc chcę się przenieść z gdańska i szukam pracy jako operator czy możecie podac mi jaka stawka godzinowa czy miesięczna? i czy sa jakies premie czy dodatki? pliss wszystkich operatorów :-) JOLKA
tomek 2016-04-14 13:35:40
a jaka jest na magazyniera? ogólnie w Kwidzynie interesuje mnie DŻABIL i LACROIX lub coś innego
olek 2016-04-14 13:43:27
Jestem zainteresowany stanowiskiem Brygadzisty, mają bardzo ciekawą ofertę, ciekawi mnie jaka jest atmosfera w firmie.
wiera 2016-04-22 11:53:37
a jak zarobki na reke oczywiscie
max 2016-04-29 06:23:54
jak wygladaja zarobki netto dla doswiadczonego i wyuczonego elektronika serwisanta (Jabilowego diagnosty)?
hjm 2016-05-05 21:31:19
najlepeije dowiesz sie tego na rozmowie rekrutacyjnej @max :) prawda jest taka ze warunki sa takie jak wynegocjujesz. Wiec jesli jesteś dobrym negocjatorem masz szanse naprawde nieźle zarobić. Tylko musiz być dobrym negocjatorem. Ale teraz nikog nie szukają
romek 2016-06-11 14:37:09
Widać, że firma ma podejście do klienta. Ciekawe jak to wygląda pd strony pracowników. :)
la sroix 2016-07-08 16:50:22
Dzabil? Naucz sie pisać a na magazynie bedziesz robic za 1500 w systemie przez trzy miesiace bo premi nie dadza ci ogolnie sama młodzież pracuje zaklad balagan zero bhp.
la sroix 2016-07-08 16:51:01
Dzabil? Naucz sie pisać a na magazynie bedziesz robic za 1500 w systemie przez trzy miesiace bo premi nie dadza ci ogolnie sama młodzież pracuje zaklad balagan zero bhp.
tobi 2016-07-08 16:53:56
a dlaczego nie ma premii? To jest jakis okreś probny i przez niego nie macie premii? a jestescie zatudnieni przez firme bezposrednio czy przez agencje pracy?
Paoli 2016-07-14 21:56:59
Pracowalem tam pare lat jako inz. Zeby wynegocjowac dobre warunki musisz miec naprawde dobre doswiadczenie ale to i tak bedzie mniej jak w innych firmach. Firma bardzo niepoukladana. A prezes JMT w kazdym dziale chce sterowac wszystkim i wszystkimi. Nie wspominam mile pracy tam. Generalnie jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Sam fakt ciaglego zwalniania sie osob na stanowiskach srednego i wyzszego szczebla chyba cos mowi. Decyzje zostawiam wam.
1
helka 2016-07-14 22:23:03
@ Paomi uważam ze to na plus że zatrudniają osoby doświadczone i te negocjują lepsze warunki - to logiczne
celina 2016-07-17 18:53:59
Firma nie jest godna polecenia.Rotacja ludzi na stanowiskach inżynierskich i menadżerskich. Niskie zarobki,w porównaniu z innymi firmami.Wulgarność wszechobecna od stanowisk operatorów po kierowników działów i wyżej.Wymagania wielkie od pracowników,ale sama firma daje mało,brak szkoleń,brak narzędzi do pracy nawet brak krzeseł na stanowiskach.Każdy ma to sobie zorganizować sam,czyli zabrać komuś innemu.
3
wam 2016-07-17 18:59:05
to muszę rzeczywiście zauważyć, sądząc po jak dla mnie ogromnej liczbie rekrutacji które się pojawiają u nich to zaczynam się zastanawiamc skąd taka wielka rotacja się bierze. przecież to solidna firma prestiżowa i super daje warunki a ludzie odchodzą?
Zuzia 2016-08-12 16:14:13
Firma spoko, mało jest firm , w których płacą więcej niż najniższa krajowa, system do wytrzymania, brygadziści również, wystarczy tylko przyłożyć się do pracy i słuchać, nie być obojętnym na prace i wkładać 100% siebie , a z czasem to sam brygadzista doceni ,bo na zaufaniem trzeba sporo pracować.
Praca fizycznie nie jest ciężka ,tylko jedynie trzeba myśleć nad tym co się robi i zrozumieć proces, jeżeli chodzi o operatora . Wiadomo ,że praca też jest odpowiedzialna, bo wiele czynników wpływa na jakość, stresu momentami jest sporo ,ale myślę że to tylko najgorsze co w tym zakładzie może ludzi przerażać. Błam pracownikiem tej firmy i żałuję ,że zrezygnowałam z powodów osobistych , jeśli miałabym wrócić wystarczył by telefon .
ertyu 2016-08-12 18:47:21
jak to przecież żadna rekrutacja od jakiegoś czasu się u nich nie pojawila..ostatni raz cos tam w maju
Zostaw swoją opinię o SOFREL ELEKTRONICS (Lacroix Electronics) - Kwidzyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SOFREL ELEKTRONICS (Lacroix Electronics)