Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo SOFREL ELEKTRONICS (Lacroix Electronics)

Opinie o SOFREL ELEKTRONICS (Lacroix Electronics)

Pracowałeś w firmie SOFREL ELEKTRONICS (Lacroix Electronics) i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
WIKI - 2015-03-04 12:05:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PRACA BEZNADZIEJNA LUDZI PRZYJMUJA A PRACY BRAK DUŻE NORMY BIUROKACJA
zdjecie uzytkownika
SOrr - 2015-03-31 23:35:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mógłbyś trochę rozwinąć swoją wypowiedź ? bo mimo iż napisałeś to ja nadal nie wiem czego mogę się spodziewać po SOFREL ELEKTRONICS (Lacroix Electronics). Co masz na myśli pisząc, że praca jest beznadziejna. Jest to stwierdzenie ogólne. Każda praca jest beznadziejna bo człowiek się męczy... równie dobrze tak to można napisać.
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-04-21 15:08:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie to samo miałem pisac co @SOrr, wydaje mi się, ze u nich jest całkiem dobrze, jak patrzyłem an oich oferte to nawet ubezpieczenie było w pakiecie soclajnym
zdjecie uzytkownika
WIKI - 2015-04-29 12:18:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZAKŁAD FATALNY BAŁAGAN MAŁO PRZEJŚĆ OŚWIETLENIE FATALNE STANOWISK BRYGADZIŚCI TEŻ NIEZBYT MAJĄ SWOICH LUDZI ZZA WISŁY NIE CIERPIĄ DLATEGO POWINNIŚCIE NIE ZATRUDNIAĆ BO ŻAL MI TYCH OSÓB PROBLEM Z URLOPAMI ZASTRASZANIE CO DO PRZEDŁUŻENIA UMÓW NAJLEPIEJ TAM PRACY NIE ZACZYNAĆ NIKOMU NIE RADZĘ
zdjecie uzytkownika
ANIA - 2015-04-29 12:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZGADZAM SIĘ Z TYM CO NAPISAŁAŚ BO SAMA TEGO DOŚWIADCZYŁAM NIKOMU NIE RADZĘ TRAFIĆ DO TEJ FIRMY POWINNAM NAZWISKIEM TU NAPISAĆ CO O LINI I BRYGADZISTCE MYŚLĘ ALE TO I TAK NIC NIE DA BO SZEFOSTWO MA TO GDZIEŚ ZUPEŁNIE INACZEJ LUDZIE MÓWIA O TYM ZAKŁADZIE WIĘKSZA CZĘŚĆ ROBI TAM BO MUSI
zdjecie uzytkownika
adrian - 2015-05-21 19:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ktoś jeszcze coś napisac, bo widze w tych postach powyżej, że ktoś pisze sztuczne opinie - inny nick, 4 minuty pomiedzy postami i pisane caps lockiem, ewidentnie to jedna osoba, może konkurencja? Niedługo sezon urlopowy, to chyba już powoli jest coś ustalane, naprawdę są z tym problemy? Jak potrzeba wolnego w tygodniu to też robią problemy?
zdjecie uzytkownika
pracownik mcp - 2015-05-31 04:39:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko zalezy gdzie sie trafi na pewnej lini acp(autonstycznej) jest beznadziejna brygadzistka non stop kaxdy po kolei tam się zwalnia
Ogólnie co do pracy to wszędzie są jakies normy do wyrobienia niektóre są kosmiczne ale wieeekszosc jest do zrobienia spokojnie to zalezy na jaki dzial się trafi
Moim zdaniem nie jest tak zle jak nie którzy piszą
Ja robię na MCP (na całym dziale manualnym) przy tescie
Nie raz robi się caly dzień to samo nie raz co chwile co innego
Co do ludzi ja mam akurat fajna brygadę pomagamy sobie itd.
Co do szefostwa to jak wszędzie pewnie jak się robi zgodnie z instrukcją i zasada 5S oraz nie oszukuje się to nikt się nie przyczepi i nie będzie się wzbudzać jakis podejrzeń. :p
Co do norm produkcji to w sumie nie jest aż tak mega ważna trzeba robic zgodnie i uwArznie aby nic nie zrobić źle a z czasem się dochodzi do tego aby ja wyrabiać od wyrobionych norm zalezy ogólna premia zakładowa chociażby tez
A co do zarobków to różnie ale ogólnie tak jak bylo pokazane w PUP ofercie okolo 2000 brutto to w tym są juz premie dodatki noce systemowe obecnosciowe
Umowy da na 3/4 etatu ale wypracowuje się caly
Jako za pracę w systemie to placa grosze

Ogólnie szalu nie ma ale umowy do 2,5 roku czasami dają najwięcej
zdjecie uzytkownika
mała - 2015-06-11 06:49:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jest całkiem niezła zależy gdzie trafisz i do jakiego brygadzisty to prawda normy to koszmar nie wiem kto je ustala zarobki są nie najgorsze o ile jesteś w systemie
zdjecie uzytkownika
pracownicy - 2015-06-18 19:51:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Może ktos napisać cokolwiek o panu Witoldzie Kapicy? Właśnie zawitał do Gdańska i chce u nas robić rewolucję
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-06-23 09:38:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jeżeli pracujesz w systemie, to zarobki nie najgorsze,gorzej z atmosferą tam panującą, słyszy się ciągle "nie płacą mi za to, by być dla ciebie miłym", oczywiście w największym stopniu zależy to od brygadzistki, ja jestem u trzeciej, dwie poprzednie kładły nacisk, by ich brygada była zgodna i odnosiła się do siebie grzecznie i z szacunkiem,każdy zgłoszony problem potrafiły rozwiązać, chwała im za to!!!!Obecna brygadzistka to tragedia, układy koleżeńskie,jak nie dziobiesz, to w niczym nie masz racji, każdy problem rozwiąż samemu, bo "niby co ona ma ci poradzić", jak próbujesz się bronić, bo na 100% masz rację wg instrukcji stanowiskowej, to "nikt cie tu na siłę nie trzyma", daje nagany za nie otwarciem jej przed nosem drzwi, a jej koleżaneczka i przełożona to lalunia, która zwalnia ludzi, bo nie tak się do niej odzywają, lub krzywo spojrzą!!!Będąc u niej musisz dziobać i przesiadywać po godzinie na przerwie, bo inaczej jesteś nikim, a ja właśnie mam honor i w przeciwieństwie do niej jestem "kimś", bo nie jestem leserem i dziobakiem, bo dla mnie tacy ludzie to szmaty!!!!Auditorzy wewnętrzni to kolejni debile nie szanujący ludzi, chodzą tylko z tymi swoimi śmiesznymi aparatami w telefonach i pstrykają foty za niby niezgodności, zapominając, że te owe niezgodności są tylko i wyłącznie z ich winy, bo nie stosują się do kodeksu pracy, w którym wyraźnie jest napisane, że pracodawca ma obowiązek wyposażyć stanowisko pracy tak, by praca mogła się odbywać zgodnie z instrukcją stanowiskową. Jak macie możliwość mieć inną pracę, to lacroix omijajcie jak najdalej!!Jedyne co trzyma tu ludzi, to stabilne umowy,za to mogę wystawić ocenę 4, reszta to miernota, no chyba, że traficie na dobrą brygadzistkę.
zdjecie uzytkownika
raker - 2015-06-23 21:56:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To pewnie zalezy wiele od tego na jakiego brygadziste się trafi, bo pewnie jest ich kilku. Kazdy ma indywidualny sposób zarzadzania swoim zespołem, jeden najwyraźniej woli się nie spoufalać i pozostać w sferze kontaktów zawodowych, więc nie jest zbyt miły, ale profesjonalny. Może to źle wpływac na atmosfere, ale dobrze wpływac na wyniki.
zdjecie uzytkownika
rekrutka - 2015-06-30 09:46:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć!!!
Czyli są tam same brygadzistki? Niema facetów?
Zostałam zatrudniona niedługo przyjdę do firmy jak bede miała wybór to do jakiej brygadzistki iść żeby było dobrze? Lub do jakiego działu? Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2015-07-02 11:51:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej firmie w latach 1999-2002. Ogólnie miło wspominam pracę ale przede wszystkim ludzi z którymi mogłem współpracować.
Jak widzę dużo zmian nastąpiło.
zdjecie uzytkownika
WIKI - 2015-07-02 16:39:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MI BYŁO TAM ŻLE PRACOWAŁAM 2 MIESIĄCE BRYGADZISTKA BEZNADZIEJNA LUDZIE TEŻ I GŁUPI SYSTEM NIE WIEMBYM TAM NIE CHCIAŁA WRUCIĆ
zdjecie uzytkownika
Lllellelle - 2015-07-15 15:21:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak z dodatkiem wakacyjnym placa cos? I kiedy
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-07-18 20:32:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W telewizji kablowej była pokazana uroczystość, nagrody,uznanie dla szefów Lacroix. A czy to prawda, że ludzie tam mdleją i i karetki przyjeżdżają albo nie? Czy to prawda, że brygadzistki mogą się ordynarnie odzywac do ludzi?
zdjecie uzytkownika
--- - 2015-07-28 18:21:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pewnie ze to prawda a wypowiedz "pracownik - 2015-06-23 09:38:40" mowi jak jest/58
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-08-25 16:49:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba nie powinno tak być, że warunki ścisle zależą od tego do jakiego zespołu się trafi, a raczej pod którą brygadzistkę. ciekawi mnie, czy w razie czego można pisac jakieś podanie i spróbowac się przenieść. Tak sobie myślę, że gdyby góra otrzymała kilka takich podań to zainteresowałaby się sprawą. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-09-08 22:10:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć!!!
Czyli są tam same brygadzistki? Niema facetów?
Zostałam zatrudniona niedługo przyjdę do firmy jak bede miała wybór to do jakiej brygadzistki iść żeby było dobrze? Lub do jakiego działu? Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
lika - 2015-09-24 20:51:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja mimo wszystko chcialabym sie dostac do firmy. ale widze ze ostatnio nie poszukuja nikogo do pracy w Lacroix Electronics Sp. z o.o.. wiem ze jakis czas temu poszukiwali na stanowisko inzynier jakosci, specjalista do spraw administracji, specjalisty do spraw. zakupow. i moze mi ktos mimo wszystko powie czy beda znow poszukiwac kogos do pracy.
zdjecie uzytkownika
Mat - 2015-09-30 00:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak chcesz się dostać na operatora to składkaj cv lub formularz(można go wziąć od ochrony w strozowce przed bramą ) u ochrony przed bramą
Często się zdążą ze przyjmują
zdjecie uzytkownika
dupczak - 2015-10-04 21:49:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
można wyrwac fajne mamuski:)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-10-14 00:01:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jabil
zdjecie uzytkownika
Bogdan - 2015-10-24 23:56:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@dupczak widzę, że wiele sobą reprezentujesz.. Nie wiem czy pracujesz w tej firmie długo i czy w ogóle pracowałeś, ale nie pomagasz ludziom w znalezieniu informacji. Ja biorę tą firmę pod uwagę, jeśli chodzi o przyszłego pracodawcę, ale mam masę wątpliwości. Może ktoś wie, jak wyglądają warunki jako inżynier jakości
zdjecie uzytkownika
Ss - 2015-10-25 05:58:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Inzynierow jakosci szukaja, szalu z kasa nie ma ale mozna nabrac doswiadczenia. Odrazu na gleboka wodr
zdjecie uzytkownika
inz - 2015-10-26 20:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
inzynier jakosci 2500 netto i obsluga okolo 4 klientow, jest ciezko
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-11-28 15:40:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę powiedzcie mi jak pracuje się na ACP
zdjecie uzytkownika
demo - 2015-12-02 10:13:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, ktoś taki jak lider projektu. Jakiego rzędu wynagrodzenie? Widziałem, że w Jabil podobna rekrutacja. Czy taka sama kasa?
zdjecie uzytkownika
elfik - 2015-12-07 18:09:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. czy ktos wie czy mozna zmienic brygadzistke ? (znaczy sie przejsc do innej brygady) i co trzeba zrobic jesli jest taka mozliwosc?
zdjecie uzytkownika
Momomo - 2015-12-08 16:19:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@demo ja niestety nie widzę żadnych aktualnych rekrutacji do nich. Powiedz proszę gdzie znalazłeś tą ofertę :) Jak już to szukali ludzi w Kwidzyniu, ale to prawie rok temu.
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2015-12-29 18:15:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Część powiedzcie proszę jak pracuje się na ACP.
Ma ktoś z was jakieś doświadczenia itd.?
zdjecie uzytkownika
ertyu - 2016-01-01 20:48:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Momomo no wlasnie ja tez niestety nie widze zadnych nowych ofert pracy od nich..a szkoda bo chetnie bym aplikowac na przyklad na stanowsiko lidera projektu
zdjecie uzytkownika
aabbccdd - 2016-01-17 13:21:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-06-23 09:38:40]:
Witam;) Pracowałem z P. Witoldem Kapicą ( on był szefem Utr. a ja technikiem Utr.) muszę tutaj napisać że podczas mojej 15-to letniej pracy spotkałem tylko kilku tak wporządku ludzi ( przełożonych ). P. Witold do bardzo dobry szef i gotowy na ustępstwa na korzyść podległych mu pracowników (ale oczywiście wszystkie prace muszą być wykonane ).Jestem bardzo ciekaw jakie to rewolucje ma zaprowadzać ówże Pan w Waszym zakładzie.
Pozdrowienia dla Pana Witka. :)
zdjecie uzytkownika
jon - 2016-01-19 21:58:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ertyu wydaje mi się, że ostatnio nie pojawiło się żadne ogłoszenie pracy, a to pewnie dlatego, ze wszystkim odpowiadają warunki zatrudnienia. Super sprawa, ale wiadomo jakie są benefity? dzięki
zdjecie uzytkownika
tragedia - 2016-01-22 14:28:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam obecnie rekrutacje to prawie codziennie ,ludzie strasznie się zwalniają stad te ciągłe rekrutacje po nawet 40osob dziennie Praca zależy na jakim dziale ale ACP (kto tam trafia po paru dniach rezygnuje) ja obecnie tam pracuje ... trzeba mieć silne nerwy ... nikomu nie życzę aby tam trafił Atmosfera...TRAGEDIA każdy nadgorliwy tylko NORMA NORMA(praca na ilość a nie jakość) nikt nikomu nie pomaga robisz pełne 8h bo aby wyjść na przerwę to rzadkość Wiec ludzie jak macie wybór to ten zakład omijać szerokim łukiem :/
zdjecie uzytkownika
Ratat - 2016-01-22 21:58:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja właśnie też słyszałem @jon że warunki są super w Lacroix Electronics Sp. z o.o i że mało kto z własnej woli obdchodzi, fajna praca, dobra atmosfera, ubezpieczenie, lux med
zdjecie uzytkownika
demo - 2016-02-02 13:27:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Momomo; @ertyu jak pisałem zapytanie to oferta na lidera projektu była przez Adecco. Teraz widzę, że aktualnie jest oferta bezpośrednio z Lacroix.
zdjecie uzytkownika
neger - 2016-02-02 13:58:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
demo, tak sofrel poszukuje lidera. Zastanawiam się tylko jaka jest szansa że osoba sobie zbuduje autorytet, czy nie lepiej byłoby awansować kogoś z dołu?
zdjecie uzytkownika
demo - 2016-02-02 14:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@neger, zgadzam się z Tobą, że awansowanie osoby "z dołu" nie jest złym rozwiązaniem, ponieważ jest "w temacie", zna niepisany kodeks co można a czego nie można itd.. co nie zmienia faktu, że potrzebne są ku temu jeszcze predyspozycje, nie tylko techniczne. Dlatego uważam, że rekrutacje trzeba prowadzić wewnętrznie, ale też pozwolić aby był napływ nowych osób i nie koniecznie muszą to być "złe" osoby. A co do Lidera Projektu to chętnie się dowiem jakie macie opinie o ich pracy w LCX.
zdjecie uzytkownika
Nie polecam - 2016-02-14 23:05:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam.Pracowałem tam krótki czas.Ta firma jest francuska,więc musicie uważać bo traktują polaków jak śmieci tak samo polacy!!!Fatalnie traktują ludzi,mobbing na porządku dziennym,chamstwo,brak kultury kierowników,protekcjonalne traktowanie przez osoby pracujące w biurze,kłamią odnośnie zarobków.ŚMIECIÓWKI ZAMIAST NORMALNYCH UMÓW.NIE POLECAM!!!!!!
zdjecie uzytkownika
lorsak - 2016-02-15 10:35:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no dzięki za opinię, ale wiesz wydaje mi się, że tyle osób tam pracuje, że już wczesniej pojawiały by się jakieś negatywne opinie, dlatego ja mimo wszystko spróbuję i zaaplikuję na inżyniera jakości, zwłaszcza, że zapewniają po próbnym okresie właśnie umowę o pracę
zdjecie uzytkownika
borsuk - 2016-02-20 20:28:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja lecę do nich niedługo na rozmowę po próbuję się dostać na inżyniera testu. z rozmowy telefonicznej mam bardzo miłe zdanie o pracownikach. zapytam o te umowy na rozmowie.
zdjecie uzytkownika
rukan - 2016-02-22 21:45:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja staram się teraz o pracę inżyniera jakoś i nie chce mi się do końca wierzyć o tym złym traktowaniu a już w zupełności o tych umowach śmieciowych @nie polecam. Pisza w ofercie o socjalu i stałej umowie więc cos mi się nie zgadza
zdjecie uzytkownika
romek - 2016-02-29 14:44:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że praca u nich jako inżynier testu nie ejst wcale taka zła, bo jednak można zaorbic do 2000 zł na podstawie, a jak na Kwidzyn to jest jednak naprawde dużo.
zdjecie uzytkownika
jol - 2016-03-03 00:21:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2tys na inż testu to wg. Ciebie dużo???
zdjecie uzytkownika
rien - 2016-03-14 20:34:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że jest to stawka calkiem rozsądna jak na takie stanowisko @romek. Zobacz, że i tak jest zawsze ubiegać się o odpowiednie premie do podstaw zarobków.
zdjecie uzytkownika
jola - 2016-04-14 13:28:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześc , proszę o pomoc chcę się przenieść z gdańska i szukam pracy jako operator czy możecie podac mi jaka stawka godzinowa czy miesięczna? i czy sa jakies premie czy dodatki? pliss wszystkich operatorów :-) JOLKA
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-04-14 13:35:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jaka jest na magazyniera? ogólnie w Kwidzynie interesuje mnie DŻABIL i LACROIX lub coś innego
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-04-14 13:43:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem zainteresowany stanowiskiem Brygadzisty, mają bardzo ciekawą ofertę, ciekawi mnie jaka jest atmosfera w firmie.
zdjecie uzytkownika
wiera - 2016-04-22 11:53:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mala - 2015-02-11 23:41:26]:
a jak zarobki na reke oczywiscie

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie SOFREL ELEKTRONICS (Lacroix Electronics)!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SOFREL ELEKTRONICS (Lacroix Electronics)
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert