logo SOFREL ELEKTRONICS (Lacroix Electronics)

SOFREL ELEKTRONICS (Lacroix Electronics)

Kwidzyn

Opinie o SOFREL ELEKTRONICS (Lacroix Electronics)

nika 2014-11-27 19:39:42
Wszyscy narzekają, ale nowi się pchają drzwiami i oknami,ci co najwięcej jęczą to pewnie najmniej robią. Wiadomo, że każdy chciałby zarabiać więcej i mieć lepiej, ale nie jest tak źle. Co roku dostajemy kasę na urlopy, święta, paczki dla dzieci, nie są to może wielkie pieniądze, ale zawsze coś extra się przyda.
paweł 2014-12-04 18:49:37
ja tam tyle razy dzwoniłem do lacroix i nie przyjęli podań wysłałem ponad 500 jak nie lepiej i cisza tam chyba przyjmują po znajomości tak jak pani w urzędzie pracy powiedziała albo szukają modeli bo nic innego nie można myśleć
1
kogoto 2014-12-13 23:49:03
Oczywiscie ze tak Pawel. Mnie dziwi (choc tam pracuje) ze co tydzien po 30 osob na rozmowe wali, choc brak jakichkolwiek ofert - poza kilkoma specjalistami. Ogolnie zapraszam - mozesz dorobic sie garba, deprechy albo schizy - do wyboru. Nie licz na premie - bo ta juz zostala zaalokowana na nowe sluzbowe skody dla zarzadu - czytaj "ludzie zarabiajacy najwiecej majacy do pracy kilka kilometrow" - parodia. Ogolnie zapraszam - mily [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Pracownik 2014-12-19 14:40:59
Ja dostałam umowę na 3 lata, w tym miesiącu mi się kończy.
1
Ciekawa 2014-12-29 09:46:58
Czy ktoś wie,czy jest mozliwość podejścia drugi raz do testów????Znajoma sie niedostala,ponieważ testów nie zdała,i niewie czy dalej skladac papiery,czy jest sens wogóle,bo niewie czy ponownie ja zaproszą???Jeśli ktoś wie,proszę o odpowiedz.Dzięki
1
ziomek 2015-01-19 21:21:59
ogolnie szalu nie ma jest coraj gorzej z miesiaca na miesiac
noco 2015-01-26 09:56:48
Wszyskim odradzam firme szefostwo to jakies pojeby tak samo kierowniczka ACP kasa marna lepiej dokrecac sloiki w warminskich
2
lacrox 2015-02-06 09:47:26
będą zwolnienia na przełomie lutego i marca
mala 2015-02-11 23:41:26
co do przerwy , na acp na przygotowaniu produkcji nie ma czasu nieraz nawet na 1 przerwę.
1
WIKI 2015-03-04 12:05:15
PRACA BEZNADZIEJNA LUDZI PRZYJMUJA A PRACY BRAK DUŻE NORMY BIUROKACJA
WIKI 2015-04-29 12:18:35
ZAKŁAD FATALNY BAŁAGAN MAŁO PRZEJŚĆ OŚWIETLENIE FATALNE STANOWISK BRYGADZIŚCI TEŻ NIEZBYT MAJĄ SWOICH LUDZI ZZA WISŁY NIE CIERPIĄ DLATEGO POWINNIŚCIE NIE ZATRUDNIAĆ BO ŻAL MI TYCH OSÓB PROBLEM Z URLOPAMI ZASTRASZANIE CO DO PRZEDŁUŻENIA UMÓW NAJLEPIEJ TAM PRACY NIE ZACZYNAĆ NIKOMU NIE RADZĘ
ANIA 2015-04-29 12:22:10
ZGADZAM SIĘ Z TYM CO NAPISAŁAŚ BO SAMA TEGO DOŚWIADCZYŁAM NIKOMU NIE RADZĘ TRAFIĆ DO TEJ FIRMY POWINNAM NAZWISKIEM TU NAPISAĆ CO O LINI I BRYGADZISTCE MYŚLĘ ALE TO I TAK NIC NIE DA BO SZEFOSTWO MA TO GDZIEŚ ZUPEŁNIE INACZEJ LUDZIE MÓWIA O TYM ZAKŁADZIE WIĘKSZA CZĘŚĆ ROBI TAM BO MUSI
pracownik mcp 2015-05-31 04:39:41
Wszystko zalezy gdzie sie trafi na pewnej lini acp(autonstycznej) jest beznadziejna brygadzistka non stop kaxdy po kolei tam się zwalnia
Ogólnie co do pracy to wszędzie są jakies normy do wyrobienia niektóre są kosmiczne ale wieeekszosc jest do zrobienia spokojnie to zalezy na jaki dzial się trafi
Moim zdaniem nie jest tak zle jak nie którzy piszą
Ja robię na MCP (na całym dziale manualnym) przy tescie
Nie raz robi się caly dzień to samo nie raz co chwile co innego
Co do ludzi ja mam akurat fajna brygadę pomagamy sobie itd.
Co do szefostwa to jak wszędzie pewnie jak się robi zgodnie z instrukcją i zasada 5S oraz nie oszukuje się to nikt się nie przyczepi i nie będzie się wzbudzać jakis podejrzeń. :p
Co do norm produkcji to w sumie nie jest aż tak mega ważna trzeba robic zgodnie i uwArznie aby nic nie zrobić źle a z czasem się dochodzi do tego aby ja wyrabiać od wyrobionych norm zalezy ogólna premia zakładowa chociażby tez
A co do zarobków to różnie ale ogólnie tak jak bylo pokazane w PUP ofercie okolo 2000 brutto to w tym są juz premie dodatki noce systemowe obecnosciowe
Umowy da na 3/4 etatu ale wypracowuje się caly
Jako za pracę w systemie to placa grosze

Ogólnie szalu nie ma ale umowy do 2,5 roku czasami dają najwięcej
mała 2015-06-11 06:49:22
Praca jest całkiem niezła zależy gdzie trafisz i do jakiego brygadzisty to prawda normy to koszmar nie wiem kto je ustala zarobki są nie najgorsze o ile jesteś w systemie
pracownicy 2015-06-18 19:51:49
Może ktos napisać cokolwiek o panu Witoldzie Kapicy? Właśnie zawitał do Gdańska i chce u nas robić rewolucję
4
pracownik 2015-06-23 09:38:40
jeżeli pracujesz w systemie, to zarobki nie najgorsze,gorzej z atmosferą tam panującą, słyszy się ciągle "nie płacą mi za to, by być dla ciebie miłym", oczywiście w największym stopniu zależy to od brygadzistki, ja jestem u trzeciej, dwie poprzednie kładły nacisk, by ich brygada była zgodna i odnosiła się do siebie grzecznie i z szacunkiem,każdy zgłoszony problem potrafiły rozwiązać, chwała im za to!!!!Obecna brygadzistka to tragedia, układy koleżeńskie,jak nie dziobiesz, to w niczym nie masz racji, każdy problem rozwiąż samemu, bo "niby co ona ma ci poradzić", jak próbujesz się bronić, bo na 100% masz rację wg instrukcji stanowiskowej, to "nikt cie tu na siłę nie trzyma", daje nagany za nie otwarciem jej przed nosem drzwi, a jej koleżaneczka i przełożona to lalunia, która zwalnia ludzi, bo nie tak się do niej odzywają, lub krzywo spojrzą!!!Będąc u niej musisz dziobać i przesiadywać po godzinie na przerwie, bo inaczej jesteś nikim, a ja właśnie mam honor i w przeciwieństwie do niej jestem "kimś", bo nie jestem leserem i dziobakiem, bo dla mnie tacy ludzie to szmaty!!!!Auditorzy wewnętrzni to kolejni debile nie szanujący ludzi, chodzą tylko z tymi swoimi śmiesznymi aparatami w telefonach i pstrykają foty za niby niezgodności, zapominając, że te owe niezgodności są tylko i wyłącznie z ich winy, bo nie stosują się do kodeksu pracy, w którym wyraźnie jest napisane, że pracodawca ma obowiązek wyposażyć stanowisko pracy tak, by praca mogła się odbywać zgodnie z instrukcją stanowiskową. Jak macie możliwość mieć inną pracę, to lacroix omijajcie jak najdalej!!Jedyne co trzyma tu ludzi, to stabilne umowy,za to mogę wystawić ocenę 4, reszta to miernota, no chyba, że traficie na dobrą brygadzistkę.
1
rekrutka 2015-06-30 09:46:29
Cześć!!!
Czyli są tam same brygadzistki? Niema facetów?
Zostałam zatrudniona niedługo przyjdę do firmy jak bede miała wybór to do jakiej brygadzistki iść żeby było dobrze? Lub do jakiego działu? Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam :)
Były pracownik 2015-07-02 11:51:18
Pracowałem w tej firmie w latach 1999-2002. Ogólnie miło wspominam pracę ale przede wszystkim ludzi z którymi mogłem współpracować.
Jak widzę dużo zmian nastąpiło.
WIKI 2015-07-02 16:39:24
MI BYŁO TAM ŻLE PRACOWAŁAM 2 MIESIĄCE BRYGADZISTKA BEZNADZIEJNA LUDZIE TEŻ I GŁUPI SYSTEM NIE WIEMBYM TAM NIE CHCIAŁA WRUCIĆ
1
Lllellelle 2015-07-15 15:21:03
A jak z dodatkiem wakacyjnym placa cos? I kiedy
anonim 2015-07-18 20:32:35
W telewizji kablowej była pokazana uroczystość, nagrody,uznanie dla szefów Lacroix. A czy to prawda, że ludzie tam mdleją i i karetki przyjeżdżają albo nie? Czy to prawda, że brygadzistki mogą się ordynarnie odzywac do ludzi?
3
--- 2015-07-28 18:21:40
pewnie ze to prawda a wypowiedz "pracownik - 2015-06-23 09:38:40" mowi jak jest/58
ja 2015-09-08 22:10:48
Cześć!!!
Czyli są tam same brygadzistki? Niema facetów?
Zostałam zatrudniona niedługo przyjdę do firmy jak bede miała wybór to do jakiej brygadzistki iść żeby było dobrze? Lub do jakiego działu? Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam :)
Mat 2015-09-30 00:54:11
Jak chcesz się dostać na operatora to składkaj cv lub formularz(można go wziąć od ochrony w strozowce przed bramą ) u ochrony przed bramą
Często się zdążą ze przyjmują
dupczak 2015-10-04 21:49:10
można wyrwac fajne mamuski:)
anonim 2015-10-14 00:01:22
Jabil
Ss 2015-10-25 05:58:00
Inzynierow jakosci szukaja, szalu z kasa nie ma ale mozna nabrac doswiadczenia. Odrazu na gleboka wodr
inz 2015-10-26 20:19:03
inzynier jakosci 2500 netto i obsluga okolo 4 klientow, jest ciezko
Pracownik 2015-11-28 15:40:57
Proszę powiedzcie mi jak pracuje się na ACP
demo 2015-12-02 10:13:05
Witam, ktoś taki jak lider projektu. Jakiego rzędu wynagrodzenie? Widziałem, że w Jabil podobna rekrutacja. Czy taka sama kasa?
elfik 2015-12-07 18:09:52
witam. czy ktos wie czy mozna zmienic brygadzistke ? (znaczy sie przejsc do innej brygady) i co trzeba zrobic jesli jest taka mozliwosc?
2
Nowy 2015-12-29 18:15:24
Część powiedzcie proszę jak pracuje się na ACP.
Ma ktoś z was jakieś doświadczenia itd.?
aabbccdd 2016-01-17 13:21:32
Witam;) Pracowałem z P. Witoldem Kapicą ( on był szefem Utr. a ja technikiem Utr.) muszę tutaj napisać że podczas mojej 15-to letniej pracy spotkałem tylko kilku tak wporządku ludzi ( przełożonych ). P. Witold do bardzo dobry szef i gotowy na ustępstwa na korzyść podległych mu pracowników (ale oczywiście wszystkie prace muszą być wykonane ).Jestem bardzo ciekaw jakie to rewolucje ma zaprowadzać ówże Pan w Waszym zakładzie.
Pozdrowienia dla Pana Witka. :)
1
tragedia 2016-01-22 14:28:29
Witam obecnie rekrutacje to prawie codziennie ,ludzie strasznie się zwalniają stad te ciągłe rekrutacje po nawet 40osob dziennie Praca zależy na jakim dziale ale ACP (kto tam trafia po paru dniach rezygnuje) ja obecnie tam pracuje ... trzeba mieć silne nerwy ... nikomu nie życzę aby tam trafił Atmosfera...TRAGEDIA każdy nadgorliwy tylko NORMA NORMA(praca na ilość a nie jakość) nikt nikomu nie pomaga robisz pełne 8h bo aby wyjść na przerwę to rzadkość Wiec ludzie jak macie wybór to ten zakład omijać szerokim łukiem :/
demo 2016-02-02 13:27:59
@Momomo; @ertyu jak pisałem zapytanie to oferta na lidera projektu była przez Adecco. Teraz widzę, że aktualnie jest oferta bezpośrednio z Lacroix.
demo 2016-02-02 14:54:11
@neger, zgadzam się z Tobą, że awansowanie osoby "z dołu" nie jest złym rozwiązaniem, ponieważ jest "w temacie", zna niepisany kodeks co można a czego nie można itd.. co nie zmienia faktu, że potrzebne są ku temu jeszcze predyspozycje, nie tylko techniczne. Dlatego uważam, że rekrutacje trzeba prowadzić wewnętrznie, ale też pozwolić aby był napływ nowych osób i nie koniecznie muszą to być "złe" osoby. A co do Lidera Projektu to chętnie się dowiem jakie macie opinie o ich pracy w LCX.
Nie polecam 2016-02-14 23:05:42
Nie polecam.Pracowałem tam krótki czas.Ta firma jest francuska,więc musicie uważać bo traktują polaków jak śmieci tak samo polacy!!!Fatalnie traktują ludzi,mobbing na porządku dziennym,chamstwo,brak kultury kierowników,protekcjonalne traktowanie przez osoby pracujące w biurze,kłamią odnośnie zarobków.ŚMIECIÓWKI ZAMIAST NORMALNYCH UMÓW.NIE POLECAM!!!!!!
1
jol 2016-03-03 00:21:09
2tys na inż testu to wg. Ciebie dużo???
1
jola 2016-04-14 13:28:28
cześc , proszę o pomoc chcę się przenieść z gdańska i szukam pracy jako operator czy możecie podac mi jaka stawka godzinowa czy miesięczna? i czy sa jakies premie czy dodatki? pliss wszystkich operatorów :-) JOLKA
tomek 2016-04-14 13:35:40
a jaka jest na magazyniera? ogólnie w Kwidzynie interesuje mnie DŻABIL i LACROIX lub coś innego
wiera 2016-04-22 11:53:37
a jak zarobki na reke oczywiscie
max 2016-04-29 06:23:54
jak wygladaja zarobki netto dla doswiadczonego i wyuczonego elektronika serwisanta (Jabilowego diagnosty)?
la sroix 2016-07-08 16:50:22
Dzabil? Naucz sie pisać a na magazynie bedziesz robic za 1500 w systemie przez trzy miesiace bo premi nie dadza ci ogolnie sama młodzież pracuje zaklad balagan zero bhp.
la sroix 2016-07-08 16:51:01
Dzabil? Naucz sie pisać a na magazynie bedziesz robic za 1500 w systemie przez trzy miesiace bo premi nie dadza ci ogolnie sama młodzież pracuje zaklad balagan zero bhp.
Paoli 2016-07-14 21:56:59
Pracowalem tam pare lat jako inz. Zeby wynegocjowac dobre warunki musisz miec naprawde dobre doswiadczenie ale to i tak bedzie mniej jak w innych firmach. Firma bardzo niepoukladana. A prezes JMT w kazdym dziale chce sterowac wszystkim i wszystkimi. Nie wspominam mile pracy tam. Generalnie jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Sam fakt ciaglego zwalniania sie osob na stanowiskach srednego i wyzszego szczebla chyba cos mowi. Decyzje zostawiam wam.
1
celina 2016-07-17 18:53:59
Firma nie jest godna polecenia.Rotacja ludzi na stanowiskach inżynierskich i menadżerskich. Niskie zarobki,w porównaniu z innymi firmami.Wulgarność wszechobecna od stanowisk operatorów po kierowników działów i wyżej.Wymagania wielkie od pracowników,ale sama firma daje mało,brak szkoleń,brak narzędzi do pracy nawet brak krzeseł na stanowiskach.Każdy ma to sobie zorganizować sam,czyli zabrać komuś innemu.
5
Zuzia 2016-08-12 16:14:13
Firma spoko, mało jest firm , w których płacą więcej niż najniższa krajowa, system do wytrzymania, brygadziści również, wystarczy tylko przyłożyć się do pracy i słuchać, nie być obojętnym na prace i wkładać 100% siebie , a z czasem to sam brygadzista doceni ,bo na zaufaniem trzeba sporo pracować.
Praca fizycznie nie jest ciężka ,tylko jedynie trzeba myśleć nad tym co się robi i zrozumieć proces, jeżeli chodzi o operatora . Wiadomo ,że praca też jest odpowiedzialna, bo wiele czynników wpływa na jakość, stresu momentami jest sporo ,ale myślę że to tylko najgorsze co w tym zakładzie może ludzi przerażać. Błam pracownikiem tej firmy i żałuję ,że zrezygnowałam z powodów osobistych , jeśli miałabym wrócić wystarczył by telefon .
bozena 2016-09-24 13:15:24
a tak to naprawde brygadzistke tez mozna zmienic zmiana musi podpisac petycje i taka mani bedzie musiala zmienic stanowisko llub prace.Dziewczyny nie dajcia sie mozecie zmienic swoje zycie.
tobi 2016-09-24 13:18:39
troche to nie uczciwe mowie o bylych pracownikach, poniewaz widocznie zpaominaja skad posiadaja zdobywa wiedze i doswiadczenie a piersze kroki zaczynali tutaj.
Operator montażu podzesp. elektr. 2016-10-27 17:02:44
Jak dla mnie lipa tam robić. Żeby tam wgl wejść na początku trzeba dać ochroniarzowi DOWÓD OSOBISTY, żeby mógł sobie spisać jego numer, pomimo, iż jest to mój prywatny dokument, no ale bez tego nie da się wejść, więc pal licho. Rozmowa na operatora jest banalnie prosta, w zasadzie wystarczy wiedzieć czym się firma zajmuje i ma się tę robotę, kobiety muszą przejść jeszcze jakieś testy. Jeżeli chodzi o pracę no to tak, jak mówią poprzednicy, norma, norma i jeszcze raz norma. Są produkty, na których idzie to szybko zrobić, a są takie, na których jest to niewykonalne, stąd też za każdym razem jest bitwa o łatwiejszy produkt, a potem fochy. Ci co dłużej robią, to pozwalają sobie na niewiadomo co. Dystrybucja leci w kulki, od czasu do czasu ruszą tyłki po produkt, ale jak jest to zbyt częste to ciągle mają żal o to, albo twierdzą, że maja ( usunięte przez administratora ) Brygadzistka też za dużo nie pomaga, bo przecież znają się dłużej, więc trzeba samemu organizować sobie kartony, plata, pół produkty. Ogólnie spory motłoch. Rękawiczek też często nie ma, bo co niektórzy biorą od razu całe paczki do swoich szafek. Trzeba robić w małych. Zanim technik ruszy się rozwiązać problem to najpierw wgl musi łaskawie odebrać telefon, albo trzeba go szukać. Przyjdzie po kilkunastu minutach, czasami dużo dłużej, czasami wgl zapomni. Nie chętnie się podpisuje potem, że jest opóźnienie na produkcji. Oczywiście jakieś 90% ludzi, albo i lepiej tam przeklina jak szewc, no i ogólnie większość to by ciągle tylko pili i pili, oczywiście poza zakladem pracy, mam tu na myśli integracje. Odmawiając jesteś już w jakiś sposób naznaczony. Ogólnie sporo część operatorów to patologia wnioskując po ich zachowaniu, większość to młodzież. Pseudo inżynierzy non stop chodzą o patrzą się na ręce, jak wykonywana jest praca, co moim zdaniem jednak trochę stresuje. Oczywiście znajomości odgrywają tutaj największą rolę, bo czesto można zobaczyć w dziale inżynieringu młodych ludzi, którzy mają się za niewiadomo kogo i chodzą dumni po hali. Podsumowując, atmosferę pracy głównie psują tam ludzie pracujący. Sama w sobie praca ujdzie, wynagrodzenie za nią nie jest zbyt duże, nie starczy na koszty związane z samodzielnym życiem, chyba, że są to 2 osoby, w tedy da się jakoś żyć, bo zbiera się suma lekko ponad 3 tys. Umowy dosyć stabilne, zakład nie często zwalnia ludzi, raczej to oni sami odchodzą, właśnie przez atmosferę pracy. Samego pracodawcę mogę ocenić nie najgorzej.
3
Zostaw swoją opinię o SOFREL ELEKTRONICS (Lacroix Electronics) - Kwidzyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SOFREL ELEKTRONICS (Lacroix Electronics)