brak logo

Vienna Insurance Group Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Vienna Insurance Group Polska Sp. z o.o.

qwer 2015-03-29 14:44
Rozmowa rekrutacyjna z panią o imieniu jednej z bohaterek krzyżaków - bez zachowania jakichkolwiek zasad dobrego wychowania i profesjonalizmu....Dani D. była bardzo napastliwa i z pogardą wypowiadająca się o różnych aspektach dotychczasowej kariery. Nasuwa się pytanie czy przeczytała wcześniej całe CV skoro dziwiły ją i niezbyt podobały się jakieś niuanse...Oczekiwanie aż ta pani zejdzie do mnie - dobre 30 min. Uwaga i rada do tej Pani - szacunek należy się każdemu! A do przeprowadzania rozmów należy się odpowiednio wcześniej przygotować a nie wertować CV podczas rozmowy w dodatku udzielając kąśliwych uwag.Rozmowa zakończyła się po 5 minutach ponieważ arogancja tej pani była nie do zniesienia, wyszedłem.
6
sola 2015-06-30 00:01
Jak na pracę w ubezpieczeniach to można zarobić. Żyjemy w kraju malkontentów, to i nie dziwi, że większość narzeka, a nie docenia to, co ma. U mnie w placówce atmosfera super, dzięki ludziom. Rozwijam się dzięki szkoleniom. Umowę dostałam. System motywacyjny, więc wszystko w moich rękach. Zawsze się chce więcej, ale na ten moment nie mogę narzekać.
1
CR 2015-10-29 18:51
Jestem pracownikiem Compensa Centrum Rozliczeniowego już kilka lat i jedynym pozytywnym aspektem pracy są ludzie - współpracownicy. Jeżeli zależy Ci na ciągle przybywających obowiązkach, zerowym wsparciu kadry zarządzającej, niskim wynagrodzeniu, braku podwyżek,braku socjalu, braku rozwoju oraz pracy w najmniej szanowanym dziale w firmie to jest to idealna praca dla Ciebie!
7
CR 2015-11-05 20:02
nic mnie nie trzyma a raczej wstrzymuje kiepska sytuacja na rynku pracy. Od roku szukam pracy... Praca w Oddziale to zapewne inna bajka :)Wiem coś o premiach oddziałowych ( są to premie kwartalne) i niestety nie każdy Oddział je wyrabia. Zapytaj koniecznie na rozmowie jak często udaje im się wyrobić premię i kiedy ostatnio ją otrzymali!
1
CR/IR 2015-11-18 13:21
Nie polecam pracy w CR InterRisku.
Bieg kilku szczurów (po trupach) bez celu, bo na końcu nie ma marchewki, tylko kij.
Zerowe możliwości rozwoju, jeśli przechodzisz na inne stanowisko, to tylko dlatego, że akurat kierownictwo czuje smr*d przy d....
Robią to bez pytania pracownika o zdanie, a jeśli masz inne- to won!
Kadra "managerska" to pożal się Boże pracownicy. Nikt z nich nie posiada umiejętności zarządzania nawet jedną osobą, a co dopiero setką! ciągle ponoszą konsekwencje swojego niedouczenia, ale są przeświadczeni, że jest cudownie!
o pieniądzach wolę nie pisać, bo to temat do śmiechu warte. ciągle koszty, ciągle brak pieniędzy, a zarząd i dyrektorzy często bawią się w USA, Chinach itp.
5
CR/IR 2015-11-18 13:27
to ściema, biorą każdego z ulicy. jeśli się szanujesz, nie idź tam do pracy, serdecznie odradzam.
1
an 2016-02-16 13:38
tak jak zostało napisane, do CR zostają przyjmowani ludzie z ulicy, po znajomości, siostra, brat, chłopak, znajomy itd.

przekonacie się, jak tam popracujecie :)

1
@an 2016-03-10 14:37
ale chyba nie umiecie czytać ze zrozumieniem, ogłoszenia są wystawiane przez Centralę lub poszczególne oddziały, ale nie przez CR!!!!! Nie wiem ile razy można powtarzać jedną rzecz.
1
Jacek 2016-03-13 13:44
Pracuję 3 miesiąc. Luzie wszędzie są podobni. Mogę pochwalić organizację pracy. Negatywnie jednak oceniam samo biuro na Jerozolimskich 162, chodzi o wyposażenie kuchni gdzie nie ma nawet widelca i jest jedna mikrofala na pół piętra ludzi. W łazienkach jest brzydki zapach, brak jakiejkolwiek intymności, ponieważ kabiny są z jakiegoś kartonu z ogromnymi przestrzeniami (więcej intymności jest w przebieralni w sklepie).
1
smallsweet 2016-06-08 11:35
Witam! Bylam na rozmowie o prace w Compensie na stanowisko Archiwista. Jak oceniacie prace w dziale rozliczeniowym?
4
TRAGEDIA 2016-07-29 07:08
Nie Polecam Ubezpieczenia L4 Gdyż Jest To Dozwolony Na Skale Światowa Wielki Wałek Na Funkcjonariuszach I Im Nic Nie Zrobisz - Byłem U Prawnika - Dlaczego Ponieważ Nie Podpisujesz Żadnej Umowy ( Daje Do Myślenia ? )Tylko Płacisz I Jak Coś Się Wydarzy To Ci Nie Zapłacą I Co Chwilę Wymyślają Bzdet Ne Argumenty A Ty I Tak Nic Nie Zrobisz A Pieniędzy Nie Otrzymasz A Oni Każdą Sprawę Sadową Wygrają Gdyż Nic Nie Podpisywałeś !. Dlaczego - Bo Zrobili Z Ciebie Frajera I Tylko Tym Złodziejom Płać 9.90 Zł I Nic Nie Otrzymasz - I Na Takich Inteligentnych Funkcjonariuszach Żerują !

2
p 2016-09-06 22:11
Witam mam pytanie. Czy ktoś mi może powiedzieć jak wygląda praca w IT (jako programista) w biurze na Alejach Jerozolimskich? Jaka panuje tam atmosfera ? Czy praca jest rozwojowa? jakie są benefity oraz jakich można spodziewać się zarobków?
4
p 2016-09-06 22:11
Witam mam pytanie. Czy ktoś mi może powiedzieć jak wygląda praca w IT (jako programista) w biurze na Alejach Jerozolimskich? Jaka panuje tam atmosfera ? Czy praca jest rozwojowa? jakie są benefity oraz jakich można spodziewać się zarobków?
4
p 2016-09-06 22:19
bo rekturuja przez agencje
1
q 2016-09-07 08:49
podpinam sie , tez jestem ciekaw odnosnie siedziby na jerozolimskich
3
samba 2016-09-07 09:49
show atmosfera moim zdaniem drugorzędnym czynnikiem w życiu zawodowym jest, a jak jest teraz ogłoszenie że chcą analityka IT to nawet karnety sportowe chcą dawać i prywatną opiekę medyczną, wygląda atrakcyjnie
3
maro 2017-02-22 14:19
Jest oferta "Młodszy Specjalista ds. Regresów Ubezpieczeniowych" wymagane wykształcenie prawnicze i język obcy. Czy ktoś może coś napisać o tym stanowisku? Jaki zarobki, atmosfera itp.
Daria 2017-02-22 23:15
Znana firma na rynku ubezpieczeń i z przyjemnością mi się pracuje choć praca nie jest najłatwiejsza. Praca w stresie nie każdemu służy, ale można nieźle zarobić, taka forma rekompensaty. Polecam choć trudno sie dostać.
Paulina 2017-02-28 14:15
Cześć! Byliście już na rozmowie kwalifikacyjnej do Vienna Insurance Group Polska Sp. z o.o.? Może podzielicie się jakimiś radami? :)
Też bym tak zrobił 2017-03-14 02:59
Słusznie postąpiłeś!
Paulina 2017-03-14 09:16
@Też bym tak zrobił, a Ty byłeś na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie?
jol 2017-04-01 14:21
Szczególnie nie polecam VIG IT w którym pracowałem. Przerażający wręcz poziom kompetencji tamtejszych 'ekspertów'. Zarządzający, to jakaś kompletna pomyłka. Kolesiostwo, układy, uprawianie polityki przeciwko innym spółkom.. Prawnik jest na czele IT, więc więcej pisać nie trzeba. Podsumowując: Jeżeli chcecie się czegoś nauczyć, współpracować z mądrymi ludźmi, stosować innowacyjne technologie to definitywnie NIE JEST FIRMA DLA WAS! Zostając tam dłużej możecie nieźle sobie zmarnować karierę. Polecam firmę natomiast tym, którzy są bilsko wieku emerytalnego i chcą dotrwać do końca;) - nikt nie zauważy i nie zweryfikuje, że nie macie aktualnej wiedzy :)
4
Paulina 2017-04-03 09:09
@jol, a jakie pozytywne aspekty zauważyłeś pracując w Vienna Insurance Group Polska Sp. z o.o.?
ano 2017-04-20 00:08
Jaki pan taki kram.
A firma faktycznie delikatnie mówiąc mało nowoczesna
Paulina 2017-04-20 09:05
@ano, piszesz o tym, że firma jest mało nowoczesna. Co przez to rozumiesz? Dlaczego tak uważasz? Podziel się swoją oceną.
H 2017-05-24 22:21
Praca w IR departament likwidacji szlód - zarobki i możliwości rozwoju - żadne . Pracuje bo muszę
Daria 2017-05-25 08:18
@jol Uważam, że nie masz racji i odnoszę wrażenie iż przerosła Cię firma. Może chcesz w ten sposób odreagować. Vienna to potentat ubezpieczeniowy na światową skalę.
Paulina 2017-05-25 09:04
@H uważasz, że praca w Vienna Insurance Group Polska Sp. z o.o. nie jest rozwojowa? Dlaczego? Czy firma stosuje rekrutacje wewnętrzne? Czy oferuje szkolenia swoim pracownikom?
pracownik 2017-06-05 08:39
A ja muszę poprzeć poprzednikow. Najlepsi ludzie uciekają z VIG. Świta około Fuchsowa zaczyna się panoszyć i jest tego efekt. Ostatnio nawet kryminalny - i to na szczycie :/ .
@kochana Dario: gdzie Ty pracujesz, że tak bronisz VIG? W grupie pracują tylko 3 Darie. Wszystkie (bez urazy) na dosyć podrzędnych stanowiskach, stąd nie wiem czy było Ci dane poznać prawdziwy VIG Polska
1
Daria 2017-06-13 20:16
Czy jesteście pewni, że nie da się napisać coś dobrego o firmie? Może to jest tak, że komuś akurat nie odpowiada charakter pracy i narzeka? Często żałujemy ale jest za późno
Były pracownik 2017-06-24 07:24
Tragedia przez duże T , mobing nepotyzm, praca w ilościach przerażających, stracone lata, praca w niedziele - norma - sposób na pip ...odradzam
Izka 2017-06-24 14:19
Są osoby, które jak mają zły nastrój to dużo piszą negatywów.
Paulina 2017-08-09 13:55
@Izka czyli nie zgadzasz się z negatywnymi opiniami na temat firmy? Jak Ty oceniasz Vienna Insurance Group Polska jako pracodawcę? Dlaczego? Najbardziej istotne będą konkretne informacje.
ano 2017-08-12 14:53
Po liczbie spamu jaki jest tu produkowany widać jakie firma ma ma problemy
czyżby nikt rozsądny nie chciał tu już pracować?
Baśka 2017-08-12 19:59
Aplikowałam na stanowisko konsultanta ds. telefonicznego kontaktu z klientem. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć coś o pracy? Czy firma stawia jakieś wymagania przed kandydatem? Zależy mi na pracy w firmie. Czy poza pensją są jakieś dodatki, może karta multisport?
Ewa 2017-08-13 19:44
Podtrzymuje. Ile płacą?
Ewa 2017-08-13 19:55
Właśnie doczytałam na ich stronie, że wołają referencje.
Aaa 2017-08-15 10:26
Praca na telefonie cały dzień, karta multi sport odpłatna ;) ok 110 zł, ; wymagania na maxa, bez szkoleń , kilka osób uciekło w pierwszym dniu pracy ????
Danka 2017-08-15 21:17
Jak się ktoś nie nadaje do pracy w ubezpieczeniach to powinien zmienić pracę i nie narzekać na forum. Wiadomo, że to dość trudna działalność więc lepiej nie psuć sobie wzajemnych relacji. Na siłę nic z tego dobrego nie wyjdzie najwyżej frustracja po stronie pracownika .
Qwer 2017-08-24 19:50
Jak ktoś nie umie przeprowadzać rozmów kwalifikacyjnych i szanować ludzi to też powinien zmienić pracę. A poza tym o pracownika należy dbać a nie wykorzystywać fakt, że na rynku pracy jest kiepsko. Młodzi Menadżerowie powinni nauczyć się w pierwszej kolejności efektywnie zarządzać i motywować pracowników a nie wpadać w samozachwyt
Maria 2017-08-25 11:43
Sądzę, że już niedługo firmy będą zmuszone podnosić wynagrodzenie żeby pozyskać pracowników. Jak będą to odpowiednie place to wrócą rodacy do kraju z zagranicy. Po co pracować daleko jeśli tu można zarobić więcej? Inna sprawa, że pracę w Vienna Insurance Group Polska trzeba lubić.
Nikt 2017-09-07 19:55
Nic dobrego o tej firmie nie powiem, nawet więcej należy jej się porządna kontrola ,za łamanie praw i mobbing na wszystkich szczeblach , co do kadry zarządzającej to tak ja poprzednicy pisali brak im elementarnego wykształcenia i szacunku dla pracowników
3
Jerzyk 2017-09-07 22:22
Właściwie to Vienna Insurance Group nie ma zupełnie nowych ofert pracy. Słyszałem o nich sporo dobrego i miałem aplikować ale okazuje się , że nic nie ma. Czy warto składać cv i czekać na ewentualny kontakt? Podpowiedzcie trochę o firmie? Jak się pracuje?
Paulina 2017-09-12 09:43
Rozumiem, że nie znalazłeś ofert, które by Cię interesowały? Piszesz, że nie znalazłeś żadnych ofert, a przecież firma poszukuje kandydatów do pracy jako Serwisant IT oraz Specjalista SAP. Zawsze warto też przesłać aplikację do firmy poza rekrutacją. Co sprawia, że interesuje Cię praca właśnie w Vienna Insurance Group?
Jw 2017-09-20 20:43
witam! Właśnie pojawiła się oferta pracy w controllingu, czy wiadomo, jak tu wygląda ta działka? Co znaczy 'świta' około Fuchsowa? Jeśli nie w VIG IT, to gdzie pracować w controllingu?
Mamilec 2017-10-01 19:44
@Nikt Dlaczego piszesz, że kadra zarządzająca nie ma odpowiedniego wykształcenia i nie szanuje pracowników?. Czy masz konkretne powody żeby tak pisać, oskarżać lubi wiele osób ale często bezpodstawnie. Vienna Insurance nie pozwoliłaby sobie na niewłaściwych ludzi !!
Agnieszka 2017-10-06 21:52
Zmarnowałam kilka lat swojego życia w Compensa. Rozwój zero, podwyżki zero, kadra zażądzająca dno. Raz usłyszałam od przełożonego , że " W polskich realiach kapitalizmu oraz pracy korporacyjnej nikt nie chwali kogokolwiek za dobrze wykonywaną pracę". Ręce opadają. To nawet nie dno, to śmierdzące szambo...
Daria 2017-10-08 09:01
Dużo piszecie o niekompetencji osób zarządzających. Czy to są typowe opinie osób, które zazdroszczą takich stanowisk czy to fakt mający wpływ na działania i wyniki pracy firmy? Mam zamiar aplikować dlatego bardzo proszę o kilka informacji, to pomoże mi podjąć decyzję.
Damian 2017-10-17 23:38
Niestety firma posiada zespół pełen nierozumnych i niekompetentych osob. Państwo są tak irytujący, ze az trzeba do nich pisac maile, ponieważ odechciewa się rozmawiać z nimi przez telefon. Ciagle zmieniają decyzje, ciagle maja podejrzenia. Pomimo ze policja wskazała na ich klienta jako winnego, to oni będą prowadzić swoją sprawe zeby dowieść ze ich klient jest niewinny, pomimo tego ze dostał mandat za spowodowanie wypadku. Nie polecam brac ubezpieczeń u nich, ponieważ strasznie zaniżają wartość wszystkiego lub chca naprawiać na najtańszych częściach zamiennych. Ewentualnie już jak się ktoś zdecyduje zeby jednak to oni naprawi auto, to wykręcaja się ze już nie moga tego naprawić. Banda degeneratów.
Daria 2017-10-18 21:22
@Damian Opinie na tym forum powinni pisać pracownicy lub nowi kandydaci a z Twojego wpisu wynika, że masz konflikt z firmą Vienna Insurance Group Polska . Trudno w takim przypadku oczekiwać obiektywnej oceny.
Zostaw swoją opinię o Vienna Insurance Group Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vienna Insurance Group Polska Sp. z o.o.