brak logo

Vienna Insurance Group Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Vienna Insurance Group Polska Sp. z o.o.

anonim 2008-10-16 12:30:40
COMPENSA Towarzystwo Ubezpieczeń Al. Jerozolimskie 162 - czy Ktoś tam pracował
i może powiedzieć mi coś więcej o tej firmie?
Jaka jest atmosfera w pracy? Jakim człowiekiem jest obecny Prezes?
Czy warto się u nich zatrudnić czy lepiej nie? :)
Byłabym bardzo wdzięczna! :)
1
anonim 2008-11-27 20:33:43
Praca w Compensa nie jest zła ale mało płatna i wcale nie jest lekka. A atmosfere tworza ludzie-tak jak wszędzie. ogólnie jest dobrze.
1
anonim 2009-02-01 19:08:41
Ja pracuję już 10 lat i jestem zadowolona , zarobki w porządku, dobry motywacyjny system wynagradzania. jesteś dobra to dobrze zarabisz.
1
Ula 2009-02-02 13:05:37
Jestem Agentem ubezpieczeniowym, praca jak w ubezpieczeniach, sprzedaz sprzedaż i wyniki.
anonim 2010-12-23 21:36:04
Jak nie masz pleców to i tak tam się nie dostaniesz.[usunięte przez moderatora] ,.Atmosfera też nie jest dobra, 3/4 to lizusy inaczej pod... a na rozwój czy pieniądze też nie ma co liczyć, no chyba że jest się prawą ręką Fuksa, ale to stanowisko zajęte jest już od ponad 10 lat
jinx 2011-10-19 07:41:28
Ja pracuje i sobie chwalę. Jest co robić - to prawda, ale mam też adekwatne wynagrodzenie, szef nie jest chamem/kretynem choć jest wymagający. Dla mnie to satysfakcjonujący układ
anonim 2011-10-19 07:53:21
ponadto dodam, że pracę tę dostałam z ogłoszenia a nie znajomości i pracuje na samym dole drabinki a Pana Fuchsa widziałem jedynie na okładce ;)
anonim 2011-11-18 14:58:32
Dziele się swoimi spostrzeżeniami, ekipa świetna, ale płaca marna.
W sumie praca przynajmniej w Call Center jest dla osób bez żadnego doświadczenia, zatem być może dla tych osób ta płaca może być satysfakcjonująca.
gugyfvyuhjhh 2012-01-18 19:58:51
czytając wypowiedź wyżej mam wrażenie, że pracujemy w tym samym dziale. Również odradzam pracę w Compensie.
Zarobki marne (3 tys brutto i później MOŻE dostaniesz z 300-500 brutto podwyżki). [usunięte przez moderatora] .
atmosfera nie do zniesienia, internetu brak.
anonim 2012-02-23 13:20:42
Pracuje poza centralą w jednym z oddziałów, atmosfera zależy od ludzi - u mnie jest bardzo dobra. Na zarobki można ponarzekać ale dużym plusem jest socjal, dostep do internetu i stabilność zatrudnienia. Jest dużo pracy jak wszędzie, teraz to już nigdzie nie jest lekko.
Niki 2012-03-05 18:40:43
[usunięte przez moderatora] Dużo roboty i nieadekwatne zarobki. Praca tam to strata czasu, no chyba że chce się dojść do czegoś w mniej etyczny sposób i być całe życie przy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] asem na skinienie palcem.
klakson 2014-12-22 14:13:16
aktualnie to jak wygląda w tej firmie sytuacja z zatrudnieniem dla przedstawicieli handlowych, taka firma to rozumiem z pewnoscią już zatrudnia na umowę o prace więc tej kwestii nawet nie poruszam. a możecie natomiast napisać mi jak wygląda kwestia zarobków netto i procentowo jak się przedstawiają procentowo prowizji?
1
nowa 2015-01-21 16:52:46
Interesuje mnie kwestia zarobkow i liczba godzin do przepracowania. Ktos, cos?
Kamyk 2015-03-06 08:56:05
Vienna Insurance Group jest jedną ze starszych firm działających na rynku. Poza tym praca na terenie Warszawy zawsze jest niezłym rozwiązaniem, bo wszędzie można względnie prosto dojechać. Zastanawiam się tylko czy i jakie są ewentualne profity socjalne w Vienna, bo tego wątku nie widzę, żeby ktoś poruszał.
1
qwer 2015-03-29 14:44:39
Rozmowa rekrutacyjna z panią o imieniu jednej z bohaterek krzyżaków - bez zachowania jakichkolwiek zasad dobrego wychowania i profesjonalizmu....Dani D. była bardzo napastliwa i z pogardą wypowiadająca się o różnych aspektach dotychczasowej kariery. Nasuwa się pytanie czy przeczytała wcześniej całe CV skoro dziwiły ją i niezbyt podobały się jakieś niuanse...Oczekiwanie aż ta pani zejdzie do mnie - dobre 30 min. Uwaga i rada do tej Pani - szacunek należy się każdemu! A do przeprowadzania rozmów należy się odpowiednio wcześniej przygotować a nie wertować CV podczas rozmowy w dodatku udzielając kąśliwych uwag.Rozmowa zakończyła się po 5 minutach ponieważ arogancja tej pani była nie do zniesienia, wyszedłem.
sola 2015-06-30 00:01:26
Jak na pracę w ubezpieczeniach to można zarobić. Żyjemy w kraju malkontentów, to i nie dziwi, że większość narzeka, a nie docenia to, co ma. U mnie w placówce atmosfera super, dzięki ludziom. Rozwijam się dzięki szkoleniom. Umowę dostałam. System motywacyjny, więc wszystko w moich rękach. Zawsze się chce więcej, ale na ten moment nie mogę narzekać.
CR 2015-10-29 18:51:55
Jestem pracownikiem Compensa Centrum Rozliczeniowego już kilka lat i jedynym pozytywnym aspektem pracy są ludzie - współpracownicy. Jeżeli zależy Ci na ciągle przybywających obowiązkach, zerowym wsparciu kadry zarządzającej, niskim wynagrodzeniu, braku podwyżek,braku socjalu, braku rozwoju oraz pracy w najmniej szanowanym dziale w firmie to jest to idealna praca dla Ciebie!
2
CR 2015-11-05 20:02:54
nic mnie nie trzyma a raczej wstrzymuje kiepska sytuacja na rynku pracy. Od roku szukam pracy... Praca w Oddziale to zapewne inna bajka :)Wiem coś o premiach oddziałowych ( są to premie kwartalne) i niestety nie każdy Oddział je wyrabia. Zapytaj koniecznie na rozmowie jak często udaje im się wyrobić premię i kiedy ostatnio ją otrzymali!
CR/IR 2015-11-18 13:21:23
Nie polecam pracy w CR InterRisku.
Bieg kilku szczurów (po trupach) bez celu, bo na końcu nie ma marchewki, tylko kij.
Zerowe możliwości rozwoju, jeśli przechodzisz na inne stanowisko, to tylko dlatego, że akurat kierownictwo czuje smr*d przy d....
Robią to bez pytania pracownika o zdanie, a jeśli masz inne- to won!
Kadra "managerska" to pożal się Boże pracownicy. Nikt z nich nie posiada umiejętności zarządzania nawet jedną osobą, a co dopiero setką! ciągle ponoszą konsekwencje swojego niedouczenia, ale są przeświadczeni, że jest cudownie!
o pieniądzach wolę nie pisać, bo to temat do śmiechu warte. ciągle koszty, ciągle brak pieniędzy, a zarząd i dyrektorzy często bawią się w USA, Chinach itp.
CR/IR 2015-11-18 13:27:22
to ściema, biorą każdego z ulicy. jeśli się szanujesz, nie idź tam do pracy, serdecznie odradzam.
an 2016-02-16 13:38:22
tak jak zostało napisane, do CR zostają przyjmowani ludzie z ulicy, po znajomości, siostra, brat, chłopak, znajomy itd.

przekonacie się, jak tam popracujecie :)

@an 2016-03-10 14:37:45
ale chyba nie umiecie czytać ze zrozumieniem, ogłoszenia są wystawiane przez Centralę lub poszczególne oddziały, ale nie przez CR!!!!! Nie wiem ile razy można powtarzać jedną rzecz.
Jacek 2016-03-13 13:44:04
Pracuję 3 miesiąc. Luzie wszędzie są podobni. Mogę pochwalić organizację pracy. Negatywnie jednak oceniam samo biuro na Jerozolimskich 162, chodzi o wyposażenie kuchni gdzie nie ma nawet widelca i jest jedna mikrofala na pół piętra ludzi. W łazienkach jest brzydki zapach, brak jakiejkolwiek intymności, ponieważ kabiny są z jakiegoś kartonu z ogromnymi przestrzeniami (więcej intymności jest w przebieralni w sklepie).
smallsweet 2016-06-08 11:35:57
Witam! Bylam na rozmowie o prace w Compensie na stanowisko Archiwista. Jak oceniacie prace w dziale rozliczeniowym?
TRAGEDIA 2016-07-29 07:08:15
Nie Polecam Ubezpieczenia L4 Gdyż Jest To Dozwolony Na Skale Światowa Wielki Wałek Na Funkcjonariuszach I Im Nic Nie Zrobisz - Byłem U Prawnika - Dlaczego Ponieważ Nie Podpisujesz Żadnej Umowy ( Daje Do Myślenia ? )Tylko Płacisz I Jak Coś Się Wydarzy To Ci Nie Zapłacą I Co Chwilę Wymyślają Bzdet Ne Argumenty A Ty I Tak Nic Nie Zrobisz A Pieniędzy Nie Otrzymasz A Oni Każdą Sprawę Sadową Wygrają Gdyż Nic Nie Podpisywałeś !. Dlaczego - Bo Zrobili Z Ciebie Frajera I Tylko Tym Złodziejom Płać 9.90 Zł I Nic Nie Otrzymasz - I Na Takich Inteligentnych Funkcjonariuszach Żerują !

p 2016-09-06 22:11:29
Witam mam pytanie. Czy ktoś mi może powiedzieć jak wygląda praca w IT (jako programista) w biurze na Alejach Jerozolimskich? Jaka panuje tam atmosfera ? Czy praca jest rozwojowa? jakie są benefity oraz jakich można spodziewać się zarobków?
p 2016-09-06 22:11:53
Witam mam pytanie. Czy ktoś mi może powiedzieć jak wygląda praca w IT (jako programista) w biurze na Alejach Jerozolimskich? Jaka panuje tam atmosfera ? Czy praca jest rozwojowa? jakie są benefity oraz jakich można spodziewać się zarobków?
p 2016-09-06 22:19:29
bo rekturuja przez agencje
q 2016-09-07 08:49:44
podpinam sie , tez jestem ciekaw odnosnie siedziby na jerozolimskich
2
samba 2016-09-07 09:49:29
show atmosfera moim zdaniem drugorzędnym czynnikiem w życiu zawodowym jest, a jak jest teraz ogłoszenie że chcą analityka IT to nawet karnety sportowe chcą dawać i prywatną opiekę medyczną, wygląda atrakcyjnie
Zostaw swoją opinię o Vienna Insurance Group Polska Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vienna Insurance Group Polska Sp. z o.o.