brak logo

Delphi Poland SA

Gdańsk

Opinie o Delphi Poland SA

ŁUCJA 2014-05-02 14:26:41
Może nie za leżenie, ale stanie na nogach przez cały dzień pracy w dodatku 6 dni w tygodniu( te "nieobowiązkowe" nadgodziny !) budzi poczucie niesprawiedliwosci, podczas gdy na sąsiednich stanowiskach panie wykonują swoją pracę na siedząco. Ale nie od nas zależy na jakie stanowisko się trafi od samego początku zatrudnienia. Nawet gdyby człowiek chciał zostać dobrowolnie na te nadgodziny w dni powszednie, to przy pracy wyłącznie stojącej nogi wysiadają po 8 godzinach plus jeszcze 3-4 dodatkowe.
1
BABCIA 2014-05-30 14:07:58
WSPÓŁCZUJĘ KOLEŻANKO ...
yyy 2014-06-30 15:31:33
uciekajcie !!!! uciekajcie !!!
1
xxxxx 2014-07-29 18:55:27
Kto ma chociaż trochę oleju w głowie w życiu nie pójdzie do tak ' wspaniałej ' firmy jaką jest Delphi. Wykorzystywanie pracownika na poziomie hard. Już nie wspomnę o tym, że nieważne jak będziesz się starać, a i tak będzie źle. Zostawałam nadgodziny, soboty i wgl, a gówno z tego miałam. W szczególności omijajcie przerób ;) Tam działy się najgorsze cuda. Nie licząc niektórych ludzi, z którymi pracowałam, nie miałam po co tam przychodzić. A na zarobki ( pomijając umowę z Delphi ) nie ma co liczyć. I tu nie chodzi o bycie leniwym. To po prostu obóz pracy. Nic więcej.
6
hela 2014-09-08 11:00:32
umowa w Delphi niczego nie zmienia, bo panie ktore pracuja na umowie z Delphi po 5- 7 lat pracy maja dalej najnizsza krajową, tu sie płaci nie za pracę a za znajomości i układy !!!
1
ja to ja 2014-09-09 20:53:10
Pracowałam w Delphi rok. Pracowałam na PCBA i powiem, że bardzo dobrze mi się pracowało. Mili współpracownicy, jak i osoby wyższe szczeblem; nie wymagali od nas pracy ponad siły czy inne takie. Szkoda jedynie, że zarobki nie te, a osoby pracujące przez CRS nie miały szansy nawet na normalną umowę o pracę, a ludzie z innych pośredniaków nie miały co liczyć na awans, pomimo zdobycia odpowiednich tytułów w trakcie pracy w firmie... I tu był wielki minus.
3
Niedzwiec 2014-11-11 03:09:28
Praca na kamerach to najprostsza praca w Delphi. Chyba prostsza jest składanie kartonów do pakowania. Matryce moze ciężkie ale waza max 3-4kg tyle co większe zakupy w spozywczaku. I nie zmienia sie ich co chwile ale co pare godzin w zależności od potrzeb produkcji. Kamera stać nie moze bo brygadzistka musi wiedzieć ile zeszło i odpowiada za przestoje i sie z tego tłumaczy. Dodatkowo zawyroniebie normy LSA sa punkty do premii. Nie stoi sie 8 h przy kamerach bo jest rotacja na tester funkcyjny przy którym sie siedzi. No i jest rotacja co około 2-3h. Nie mozna sie spodziewać kokosy za wkładanie przełącznika do maszyny i wyjmowania
1
JKube 2014-11-11 03:29:16
Etat inżyniera jakości na pierwsza prace bardzo dobra. Dość odpowiedzialna, gdyż jedt sie na 1 linii ognia na produkcji a jest tam jak w kotle. Uczy odporności na stres, pracy pod presja czasu i szybkości podejmowania ważnych decyzji. Ze względu na to ze Delphi jest wielka firma z wieloma pracownikami z rożnych kręgów , praca ta uczy także życia, głownie asertywności, cwaniactwa, pewności siebie i relacji międzyludzkich. Osoba skryta w sobie, słabo adymilujaca sie z otoczeniem moze miec bardzo cieżko. Wręcz psychicznie moze pęknąć. Zarobki jak wszędzie na początek. Dwójka z przodu netto jest.
1
ZIRYTOWANA 2014-11-12 19:08:09
Nie polecam....
Pracowałam tam ponad 2 lata. Jesteś nowy, to o Ciebie dbają...
Generalnie to jeśli nie jesteś odporny psychicznie, to daj sobie na luz.
1. Brygadzistki (nie wszystkie) tzw. "blue lady", srają wyżej, niż d*pę mają. Myślą sobie, że są kimś, a w rzeczywistości to 0. Kłamią notorycznie, obcinają premię, nie wiesz nawet za co - chcesz się dowiedzieć, odpowiedź dostajesz "nie mam pojęcia". Kłamczuchy...
2. Ciągle powtarzają o pracy zgodnie z BHP i instrukcjami pracy, a przychodzi brygadzistka i każe Ci niezgodnie robić. Jesteś między młotem, a kowadłem.
3. Zapierdzielasz jak głupi, starasz się, ludzie Cię lubią i szanują, a nagle Cię zwalniają, a swoich przydupasów trzymają. Nielubiani pracują na najgorszych stanowiskach. A co oznacza bycie nielubianym przez brygadzistkę? Już wyjaśniam:
- pracujesz zgodnie z bhp i instrukcją pracy,
- trzymasz się kodeksu pracy
- nie skarżysz na koleżanki
- nie podnosisz normy
- nie robisz normy (czasem jest to niemożliwe, mając szkolącą się osobę na linii, bądź po prostu norma jest z d*py wzięta - one tego nie rozumieją)
- nadgodziny robisz, kiedy możesz (chyba, że jesteś wołem i napierdzielasz 240h miesięcznie - a znam taką, a i tak nie docenią Twojej pracowitości i ze stolcem Cię porównają)

Podsumowując:
- mobbing
- nepotyzm OGROMNY

Ludzie leczą się, przez niektóre brygadzistki przechodziły załamanie nerwowe.
NIE POLECAM...

Ahh... I nadmienię tylko, że nie dostałam umowy - kiedy zapytałam, dlaczego, nie potrafili mi odpowiedzieć, a opinię dostałam wspaniałą
- notoryczne spóźnienia do pracy (wybaczcie, Xavery tak zawiał, że nie w sposób było się nie spóźnić... Moje jedyne spóźnienie)
- byłam wulgarna i niemiła (dziękuję, bo to u Was nauczyłam się bycia taką :P)
- nie szanowałam przełożonej (taaak... bo jej d*py nie lizałam i nie kłaniałam się mówiąc "dzień dobry")

Jedyne co dobre...
Wynagrodzenie na czas, ale jeśli jesteś z Addeco, dokładnie sprawdzaj, bo mi 2 razy źle naliczyli wynagrodzenie.

To tyle jeśli chodzi o dział montażu...
5
Szukający pracy 2014-12-22 13:20:28
Nie polecam tej firmy nikomu! Jest to jedna z wielu firm, która nie chce przyjmować do pracy specjalistów z doświadczeniem i wysoko wykształconych a oferty, jakie zamieszcza w internecie są chyba tylko "dla jaj". Podejrzewam, iż przyjmowani są "swoi". Inne firmy, które praktykują w ten sposób to np. Mahle Polska Sp. z o.o. z Krotoszyna i Steria Polska Sp. z o. o. z Katowic. Zresztą, taka jest cała III Rzeczpospolita! Jedna wielka mafia i kumoterstwo!
2
nie ufny 2015-01-15 13:33:11
ja tez jestem bardzo nieufny co do takich pojedynczych wypowiedzi dlatego warto czytac w roznych miesjcach i rozne wypowiedzi ludzi to wtedy mozna sobie wyciagnac jedno stawnoisko chyba takie najbardziej neutralne. a tutaj moze jeszcze ktos powie na temat pracy w delphi bo mnie interesuje ta firma i opinie o niej..?
1
WtryskarkiRuuulez 2015-01-21 03:08:05
Praca jak praca co prawda monotonna , Brygadzistki i liniowe nie ogarniaja swoich obowiazkow , duuuzo uzywkowych osob :P , plus nie widoczne premie dodać szeeeeefostwo ktory sie wywyzsza mega preeemki za nic i wgl :> czyli opertorzy
traktowani jak shiiiiit i zyd w birkenau :> pozdro 700
2
JOKER 2015-01-26 18:49:09
Wpadnij do pracy do DELPHI Ostrów...a Zdzisio z Iwonką dają Ci 25zł podwyżki:)
To jest dopiero skok na kasę :)
Mądrala 2015-02-04 20:21:54
Najgorsze miejsce w jakim kiedykolwiek byłam. Atmosfera tragiczna, mobbing, kłótnie i ogromny pośpiech. Jeśli trafisz na normalną brygadzistkę - może być znośnie, jesli nie - szukaj innej pracy, bo psychika na tym ucierpi. Niejednokrotnie płakałam i widziałam łzy innych kobiet poniżonych przez brygadzistkę czy liniową. Plusy - możesz dorobić do pensji biorąc nadgodziny.
ali 2015-02-18 20:19:51
bzdury piszesz,
buntownik z wyboru 2015-02-20 08:31:04
Nigdy więcej w tym delphi.Praca w 4 brygadówce za najniższą krajową to jakaś pomyłka.8 godzin stresu i mobingu.Bałagan to mają tam jak w jakimś burdelu tylko dziwek brak.Co chwila robią jakieś bezsensowne audyty bo w biórze to im się nudzi.Cięgle czegoś brakuje głupich przekładek do skrzynek, i protensje o to że linia stanie bo ktoś gdzie indziej wrzucił materiał.Brygadzistki dalej srają niż widzą.
1
... 2015-03-10 12:09:50
mozna jakies namiary prosic np nr telefonu by moc zadzwonic i zapytac sie o prace??? z gory dziekuje
2
anna 2015-03-13 09:36:27
zastanów sie 100razy zanim tam pójdziesz do pracy
anna 2015-03-13 09:48:25
przed podjęciem tej pracy nie czytałam opinii w necie, pewnie jakbym przeczytała to bym zrezygnowała przed rozmową jeszcze a tak przekonałam sie na własnej skórze, że prawdą jest co ludzie o tej firmie piszą, traumę przeżyłam wręcz załamanie nerwowe..ludzie którzy piastują kierownicze stanowiska w ogóle nie są przygotowani do tej pracy, jeśli nie mają w tym kierunku wykształcenia to może przynajmniej jakieś szkolenia delphi powinna im zorganizowac, bo zupełnie ci ludzie nie nadają sie do kierowania innymi przeklinają, wyzywają pracowników, obgadują do innych pracowników, sami wywołują większość konfliktów między operatorkami zamiast łagodzić, żyją aferami zamiast odpowiednio organizować prace swoją i podległych im ludzi jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
były pracownik 2015-03-20 16:02:03
Ja wam dam dobry przykład i dobrą rade, jesli nie chcecie pracowac jak biali murzyni nie skladajcie tam cv, dostaniecie bez nadgodzin 1250zl na reke, 0 premii jakichkolwiek, praca ciezka na serwisie, ukladarkach, klinczu, pakowanie, wkladanie do pieca chlodnic itp przede wszytkim bardzo goraco. kierownicy rozni, niektorzy sa naprawde ok tak samo jak liderzy, ale niektorzy po prostu masakra, ze lepiej unikac takich osób na 100kilometrów. normy wysokie, bo i na klinczach i ukladarkach 800sztuk na 8 h musisz zrobic, na serwisie musisz sie nachodzic, na piecu jak ejstes to ok 2 tys sztuk wlozyc do pieca a taka chlodnica z ramka wazy ok 6 km wiec 2 tys razy 6 juz masz 12 ton w ciagu 8 h :) jesli chodzi o bhp to jest na naprawde wysokim poziomie poczawszy od stroju ochronnego oi okularow skonczywszy na toaletach. Naprawde trzeba sie zastanowic czy tam chce ktos isc za 1250zl. no i umowy nie sa smieciowe, bo umowy o prace wszytkie skladki masz odprowadzane z tym, ze co tydzien podpisujesz umowe, jak sie sprawdzisz to co miesiac. jesli ktos chce uzyskac wiecej infoirmacji niech napisze na e maila kuli997@wp.pl
1
Zosia 2015-04-22 21:24:07
Ogólnie praca w Delphi nie jest ciężka... Najgorsze jest napięcie psychiczne i mobbing wywierany przez brygadzistki. Nie pozdrawiam Pani (usunięte przez administratora). z oddziału w Gdańsku (przez Pania Delphi straciło wielu dobrych pracowników)
3
Szymon Cyrenejczyk 2015-06-21 15:15:39
Czy to prawda, ze od lipca ma ruszyc system czterobrygadowy w na PSA?
takijakiś 2015-07-31 20:35:32
2 lata temu był ten sam wpis - firma dno!
kolo 2015-08-10 08:38:47
Mam pytania o pracę na stanowisku technik utrzymania produkcji. Jak w praktyce wygląda ta praca, wymagania, zarobki, atmosfera ?
5
eldo 2015-10-07 10:29:36
jak pracuje sie w delfi?
eldo 2015-10-12 14:27:12
NO @Franek racja słyszalam od kolezanki ktora tam pracuje ze jest ok ale zobaczyc trzeba samej:)
Przemo 2015-10-13 19:18:34
Rozmowę kwalifikacyjną przeszedłem gdzie skierowano mnie na szkolenie BHP. Siedziałem na nim pięć godzin gdzie po nim miałem mieć pokazane stanowisko pracy. Nie doszło do tego gdyż liderka mnie zawołała na osobności i oznajmiła, że kierownictwo nie wyraziło zgody na zatrudnienie. Z jakich przyczyn? Z takich, że mam orzeczenie o niepełnosprawności i nie mogę robić nocek i nadgodzin, i przysługuje mi dodatkowa przerwa. Skoro nie chcieli mnie zatrudnić to nie będę dla nich "białym murzynem" gdzie oni takich "jeleni" poszukują. Najlepsze jest to, że na szkoleniu podkreślali, iż każdy pracownik jest traktowany na równi. I pani ze szkolenia zwierzyła się, że "pracuje by mieć co do gara włożyć". Porównując jej pensje i zwykłego pracownika na produkcji (szaraczka) to ją stać codziennie na trzy obiady. Po co ta cała gadka o bliźnich i wzajemnym szacunku. Zwyczajne wykorzystywanie- wilk w owczej skórze.
byly 2015-10-14 18:07:02
To jest caly dllphi masz wielkie szczescie ze tam nie pracujesz jak bys poznal zasady pracy liderki jej stosunek do zwyklego pr4acownika to bys dopiero wiedzial gdzie pracujesz nie muwie o wszystkich liderkach niekture sa naprawde wporzadku ale sz tam takie zolzy ze szkoda gadac
rozczarowany 2015-10-26 10:31:13
Delphi zwalnia kiedy chce i kogo chce .Oczywiście to zadanie także zleca agencji.Bez powodu , bez wyjaśnienia kierowniczka każe zwolnić, a potem chodzi i narzeka ze mało ludzi na zmianie. Mało tego każa jeszcze samym sobie pisać wypowiedzenia. Ciekawe co na to szefostwo żenada
DRAGO 2015-11-03 12:08:50
Prawda !!!!! Ja to samo właśnie stosuję : czytam różne opinie na ten temat i na koniec mniej-więcej wyrobię sobie na ten temat swoje zdanie !!!!! Osobiście myślę , że nie jest tak źle , jak niektórzy piszą , bo jakby było naprawdę tak źle , jak jest opisywane , to by dawno różne inspekcje kontroli za to by się wzięły-i by było o tym głośno !!!!! A jakoś dotąd o tym ani widu , ani słychu-daje to do myślenia , prawda ?!!!?
rozczarowany 2015-11-08 11:42:25
A jak i kto ma ich sprawdzać i za co? Zatrudniaja przez agencje pracy, bez zobowiazan.Agencje pracy tymczasowej funkcjonuja na innym kodeksie pracy, to sa inne umowy inne warunki.Jak ktos nie ma o tym pojecia to niech sie z tematem zapozna i nie daje sobie do myslenia tylko kodeks pracy przeczyta.
ufo 2015-12-22 14:55:25
Pracowałem 5 miesięcy, ODRADZAM, praca jak w chińskiej fabryce, cały czas stoją nad głową i popędzają, żeby normy wyśrubować, nerwówka, kasa tragiczna, kierwonictwo zabija wzrokiem. krótkie przerwy na które trzeba biec zeby zdazyc zjesc.
Elżbieta 2016-01-31 09:32:34
nie zgadzam się z wami ---pracuję tu +--10 lat - praca ciekawa -trzeba mieć zdolności manualne-- a ludzie jak ludzie wszystko zależy od was--sami stwarzają taką atmosferę - dziewczyny same się obgadujecie-same sączycie jadem jedna do drugiej po co ?? dzięki tej pracy macie na chleb same tu pracujecie kupę lat i obrzucacie się błotem tu pracujecie i nie zamierzacie się zwalniać dlaczego??skoro tu tak żle...najgorszy ten kto we własne gniazdo brużdzi przyjdżcie zobaczycie nie jest w firmie tak żle ja osobiście polecam
eldo 2016-02-15 19:14:22
jak sie pracuje na lini montażu?
eldo 2016-02-15 20:24:52
dzieki za podpowiedz :)slyszalam rozne opinie i jest mało młodziezy na tej linii same starsze osoby ciekawe czemu eh .
ziutek 2016-03-04 20:38:33
Ale wy z tym IT to mówicie chyba o centrum technicznym w Krakowie. Tam moze i jest fajnie, ale w praca w Gdansku to inna bajka. Tu jest głównie montaz - praca fizyczna, nocne zmiany, niskie pensje a ostatnio nawet desant z Ukrainy
dalia 2016-03-05 13:03:13
Pracowałam w Delphi ponad rok czasu. Dział montażu. Praca nie jest ciezka, ludzie sa rozni, jeden ci pomoze, drugi wrecz przeciwnie. Trzeba uwazac. Zmuszaja do pracy w soboty, niby powiedziane jest ze tylko dla chetnych, ale jesli nie przyjdziesz to nie masz premi, brygadzistka krzywo patrzy i umowy nie sa przedluzane. Najgorsze jest wmawianie ze dostanie sie umowe, trzeba z 2,5 roku przepracowac zeby dostac umowe z Delphi i to tez tylko na pol roku. Tak daja tylko na msc, badz 3 msce. Praca na chwile, na wakacje ok, na dluzej nie polecam.
eldo 2016-03-17 23:31:24
Zgadzam sie z opinia dalia jest straszne napięcie zapierniczasz na dziale montazu na 3 stanowiskach bo nie ma chętnych do pracy szok narobisz nie jak wół jeszcze w soboty potrafią cie wpisac gdzie to nie jest obowiązkowe . Jestes osobą początkujaca zapierniczasz jak bys tam pracowal z 20 lat ,jakby nie ta prędkosc i te dziwaczne normy bylo by ok ale cóz:(
eldo 2016-03-17 23:32:30
Zgadzam sie z opinia dalia jest straszne napięcie zapierniczasz na dziale montazu na 3 stanowiskach bo nie ma chętnych do pracy szok narobisz nie jak wół jeszcze w soboty potrafią cie wpisac gdzie to nie jest obowiązkowe . Jestes osobą początkujaca zapierniczasz jak bys tam pracowal z 20 lat ,jakby nie ta prędkosc i te dziwaczne normy bylo by ok ale cóz:(
Poszkodowany 2016-03-22 10:17:25
Aplikowałem na stanowisko specjalisty. Pani (usunięte przez administratora) dowiedziawszy się o moich oczekiwaniach finansowych, pogubiła się, a poetycko to ujmując to "wysypały się jej kredki z plecaka". Nie chcę propagować hejtu, uważam jednakże, że młodzież nie powinna rekrutować specjalistów. Pani (usunięte przez administratora) powinna jeszcze dużo popracować w procesach rekrutacyjnych na mid-management i na operatorów produkcji zanim otrzyma możliwość rekrutowania kadr. Taki proces rekrutacyjny bardzo rzutuje na cały obraz firmy. Jestem zdegustowany zachowanie młodej i niedoświadczonej dziewuchy, która na kasie w Biedronce powinna pracować a nie panoszyć się w firmie produkcyjnej o międzynarodowej renomie. Czekam na odpowiedz z HR centrali na Europę, bo takie przypadki nota bene dyskryminujące specjalistów nie powinny mieć miejsca, nawet jeśli odział w Gdańsku pragnie ciąć koszta. Ocena, która jedynie przez szacunek dla ludzi na produkcji jest mierna, dobrze oddaje moje odczucia związane z Delphi.
7
Poszkodowany 2016-03-23 11:59:18
Szanowny @dpl, w trakcie rozmowy wspomniana wyżej reprezentantka Serwisu Personalnego okazała się być mało profesjonalna. Na kwestie finansowe zareagowała paniczną demagogią (że niby będzie konieczny drugi etap rekrutacji) i równie charakterystycznymi wypiekami na twarzy podkreślonymi wydatnie białym fartuchem. Z brakiem doświadczenia w tym przypadku można sobie poradzić doskonale. Po prostu, na poważne rozmowy z kandydatami na stanowiska managerskie nie należy przysyłać asystentów ds. rekrutacji. W swojej karierze zajmowałem się rekrutacją na stanowiska w mid-management w skali międzynarodowej. I wiem, że poważnych kandydatów traktuje się z szacunkiem. Nie zaś wysyłając powierzchowny feedback już po zatrudnieniu na dane stanowisko innego specjalisty. Gdzie więc drugi etap procesu rekrutacyjnego pani (usunięte przez administratora)?
1
JAN 2016-03-23 21:53:43
A Ty aplikowałeś na poważne stanowisko managerskie? Zarządzanie kasą w Biedronce czy recepcją?
Moderator 2016-03-30 15:09:33
Janie, jesteś równie prymitywny jak Twe odbicie lustrzane. A prawda o Delphi jest doskonale znana. Układy, układziki i kółko wzajemnej adoracji. @Poszkodowany ma rację, a jeśli aplikował na stanowisko specjalisty to Twa chamska i jakże prowokacyjna wypowiedz nie ma racji bytu. Nie będę zniżał się do Twego poziomu. Szacunku w firmie Delphi dla ludzi nie ma - o czym świadczy Twa pokrętna logika. Hejterze zasmarkany z miodem w uszach.
1
JAN 2016-03-31 19:27:22
Tak odpisałeś pięknie i od serca, że już chyba się nawróciłem. Teraz dopiero zrozumiałem, że wybitny specjalista i manager pisze o swoich odczuciach na goworku. I zdziwił się, że o kasie można rozmawiać wtedy kiedy pracodawca chce a nie ON, ten wielki.Tak! To miejsce dla niego. Dzięki Ci wielki moderatorze, że mnie nawróciłeś. Och, czuję, że nawet dzięki Tobie wyciekł mi miód z uszu na Twoje serce.
1
Nowak 2016-04-04 13:51:07
Jasiu - o czym ty piszesz ? Jasiu - chciałeś rowek zagospodarować pani Troll ? Jasiu - jesteś prostakiem i słusznie cie wyśmiano na tym forum. Jasiu - nie masz zbyt wiele do powiedzenia. Przestań się ośmieszać, zacznij więcej ćwiczyć a mniej w goownie mieszać. Jasiu - twoja mama jest tak gruba, że zakłada pasek do spodni bumerangiem. Nic dziwnego, że przygniotła ci czółko podczas porodu. Cóż, wodogłowie HR tej firmy to norma. Bez komentarza. Nepotyzmu nie powinno się poddawać głębszej analizie.
2
pikawa 2016-05-05 20:27:40
jasne, a dlaczego by nie.. Tym bardziej, że to chyba centrala firmy, więc na pewno warto spróbować swoich sił w tym miejscu :)
Serena 2016-11-24 12:08:40
Odradzam pracę w tej firmie. Człowieka mają za nic. Pracuję na kittingu.
Najpierw ma się różne zmiany ale potem non stop tą samą zmianę masz w zależności do jakiej brygady jesteś przypisany. Jeśli masz 1 brygadę to non stop ranne, 2 to non stop drugie, 3 non stop nocki.
Zosia 60 2016-11-25 02:40:56
Droga kolezanko proponuję trochę pomyśleć zanim coś napiszesz przy zatrudnieniu zostałaś poinformowana że bedziesz pracowała w systemie trzy zmianowym czyli TYDZIEŃ NA PIERWSZĄ ZMIANE TYDZIEŃ NA TRZECIĄ ZMIANĘ I TYDZIEŃ NA DRUGĄ ZMIANĘ i nieważne w jakiej brygadzie pracujesz. Zostałaś przypisana do brygady a i tak codziennie pytasz na jaką zmianę masz przyjść do pracy. Więc zapraszam na kolejne szkolenie. A popracuj trochę dłużej na Linii Malowania i dopiero zacznij oceniać bo troszkę za krótko tutaj pracujesz żeby pisać takie bzdury
kiki 2016-12-02 18:37:11
"Moi drodzy, po co kłótnie,
Po co wasze swary głupie,
Wnet i tak zginiemy w zupie!”
A Maniek zgarnie premie za to, że po cichu załatwił całą sprawę a my nic nie zrobiliśmy kiedy zwalniał ludzi
Motyl wewnętrzny 2016-12-03 18:20:35
Pracowałem w Delphi przez 4 miesiące jako "motyl wewnętrzny".
Dla niezorientowanych - woźny.
Pracy nie poleciłbym najgorszemu wrogowi.
Polegała na pchaniu rozklekotanego wózka, obciążonego do granic możliwości ( po 200 - 250 kg ).
Obliczyliśmy z kolegami, że w ciągu 8 godzinnej zmiany bez nadgodzin pokonywaliśmy 25 kilometrów. To tyle co z Gdańska do Kartuz.

Minimalna krajowa, niby na umowę o pracę ale akordowa, sztucznie zawyżane normy.
Często poruszana sprawa nadgodzin i pracujących sobót ( minimum 2 w miesiącu ) to prawda.
Nadgodziny owszem płatne ustawowo, ale praca zbyt ciężka żeby robić to stale.
Premia tzw uznaniowa, czyli wiadomo jaka - niewidzialna.

Kolejna sprawa to wszechobecny mobbing.
Panie które tam pracują jako brygadzistki i zastępczynie trzeba by przebadać psychiatrycznie - jakość pracy na pewno by wzrosła, jakby część wyleciała.
Wytrzymałem 4 miesiące, i tak długo.

A jak ktoś chce zarobić na wakacje, to może równie dobrze robić cokolwiek innego - nawet w fast-foodach jest lepiej niż w Delphi.
Zostaw swoją opinię o Delphi Poland SA - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delphi Poland SA