brak logo

Delphi Poland SA

Gdańsk

Opinie o Delphi Poland SA

WtryskarkiRuuulez 2015-01-21 03:08
Praca jak praca co prawda monotonna , Brygadzistki i liniowe nie ogarniaja swoich obowiazkow , duuuzo uzywkowych osob :P , plus nie widoczne premie dodać szeeeeefostwo ktory sie wywyzsza mega preeemki za nic i wgl :> czyli opertorzy
traktowani jak shiiiiit i zyd w birkenau :> pozdro 700
3
JOKER 2015-01-26 18:49
Wpadnij do pracy do DELPHI Ostrów...a Zdzisio z Iwonką dają Ci 25zł podwyżki:)
To jest dopiero skok na kasę :)
1
Mądrala 2015-02-04 20:21
Najgorsze miejsce w jakim kiedykolwiek byłam. Atmosfera tragiczna, mobbing, kłótnie i ogromny pośpiech. Jeśli trafisz na normalną brygadzistkę - może być znośnie, jesli nie - szukaj innej pracy, bo psychika na tym ucierpi. Niejednokrotnie płakałam i widziałam łzy innych kobiet poniżonych przez brygadzistkę czy liniową. Plusy - możesz dorobić do pensji biorąc nadgodziny.
1
ali 2015-02-18 20:19
bzdury piszesz,
buntownik z wyboru 2015-02-20 08:31
Nigdy więcej w tym delphi.Praca w 4 brygadówce za najniższą krajową to jakaś pomyłka.8 godzin stresu i mobingu.Bałagan to mają tam jak w jakimś burdelu tylko dziwek brak.Co chwila robią jakieś bezsensowne audyty bo w biórze to im się nudzi.Cięgle czegoś brakuje głupich przekładek do skrzynek, i protensje o to że linia stanie bo ktoś gdzie indziej wrzucił materiał.Brygadzistki dalej srają niż widzą.
6
... 2015-03-10 12:09
mozna jakies namiary prosic np nr telefonu by moc zadzwonic i zapytac sie o prace??? z gory dziekuje
2
anna 2015-03-13 09:36
zastanów sie 100razy zanim tam pójdziesz do pracy
2
anna 2015-03-13 09:48
przed podjęciem tej pracy nie czytałam opinii w necie, pewnie jakbym przeczytała to bym zrezygnowała przed rozmową jeszcze a tak przekonałam sie na własnej skórze, że prawdą jest co ludzie o tej firmie piszą, traumę przeżyłam wręcz załamanie nerwowe..ludzie którzy piastują kierownicze stanowiska w ogóle nie są przygotowani do tej pracy, jeśli nie mają w tym kierunku wykształcenia to może przynajmniej jakieś szkolenia delphi powinna im zorganizowac, bo zupełnie ci ludzie nie nadają sie do kierowania innymi przeklinają, wyzywają pracowników, obgadują do innych pracowników, sami wywołują większość konfliktów między operatorkami zamiast łagodzić, żyją aferami zamiast odpowiednio organizować prace swoją i podległych im ludzi jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
były pracownik 2015-03-20 16:02
Ja wam dam dobry przykład i dobrą rade, jesli nie chcecie pracowac jak biali murzyni nie skladajcie tam cv, dostaniecie bez nadgodzin 1250zl na reke, 0 premii jakichkolwiek, praca ciezka na serwisie, ukladarkach, klinczu, pakowanie, wkladanie do pieca chlodnic itp przede wszytkim bardzo goraco. kierownicy rozni, niektorzy sa naprawde ok tak samo jak liderzy, ale niektorzy po prostu masakra, ze lepiej unikac takich osób na 100kilometrów. normy wysokie, bo i na klinczach i ukladarkach 800sztuk na 8 h musisz zrobic, na serwisie musisz sie nachodzic, na piecu jak ejstes to ok 2 tys sztuk wlozyc do pieca a taka chlodnica z ramka wazy ok 6 km wiec 2 tys razy 6 juz masz 12 ton w ciagu 8 h :) jesli chodzi o bhp to jest na naprawde wysokim poziomie poczawszy od stroju ochronnego oi okularow skonczywszy na toaletach. Naprawde trzeba sie zastanowic czy tam chce ktos isc za 1250zl. no i umowy nie sa smieciowe, bo umowy o prace wszytkie skladki masz odprowadzane z tym, ze co tydzien podpisujesz umowe, jak sie sprawdzisz to co miesiac. jesli ktos chce uzyskac wiecej infoirmacji niech napisze na e maila kuli997@wp.pl
2
Zosia 2015-04-22 21:24
Ogólnie praca w Delphi nie jest ciężka... Najgorsze jest napięcie psychiczne i mobbing wywierany przez brygadzistki. Nie pozdrawiam Pani (usunięte przez administratora). z oddziału w Gdańsku (przez Pania Delphi straciło wielu dobrych pracowników)
6
Szymon Cyrenejczyk 2015-06-21 15:15
Czy to prawda, ze od lipca ma ruszyc system czterobrygadowy w na PSA?
takijakiś 2015-07-31 20:35
2 lata temu był ten sam wpis - firma dno!
1
kolo 2015-08-10 08:38
Mam pytania o pracę na stanowisku technik utrzymania produkcji. Jak w praktyce wygląda ta praca, wymagania, zarobki, atmosfera ?
8
eldo 2015-10-07 10:29
jak pracuje sie w delfi?
eldo 2015-10-12 14:27
NO @Franek racja słyszalam od kolezanki ktora tam pracuje ze jest ok ale zobaczyc trzeba samej:)
Przemo 2015-10-13 19:18
Rozmowę kwalifikacyjną przeszedłem gdzie skierowano mnie na szkolenie BHP. Siedziałem na nim pięć godzin gdzie po nim miałem mieć pokazane stanowisko pracy. Nie doszło do tego gdyż liderka mnie zawołała na osobności i oznajmiła, że kierownictwo nie wyraziło zgody na zatrudnienie. Z jakich przyczyn? Z takich, że mam orzeczenie o niepełnosprawności i nie mogę robić nocek i nadgodzin, i przysługuje mi dodatkowa przerwa. Skoro nie chcieli mnie zatrudnić to nie będę dla nich "białym murzynem" gdzie oni takich "jeleni" poszukują. Najlepsze jest to, że na szkoleniu podkreślali, iż każdy pracownik jest traktowany na równi. I pani ze szkolenia zwierzyła się, że "pracuje by mieć co do gara włożyć". Porównując jej pensje i zwykłego pracownika na produkcji (szaraczka) to ją stać codziennie na trzy obiady. Po co ta cała gadka o bliźnich i wzajemnym szacunku. Zwyczajne wykorzystywanie- wilk w owczej skórze.
2
byly 2015-10-14 18:07
To jest caly dllphi masz wielkie szczescie ze tam nie pracujesz jak bys poznal zasady pracy liderki jej stosunek do zwyklego pr4acownika to bys dopiero wiedzial gdzie pracujesz nie muwie o wszystkich liderkach niekture sa naprawde wporzadku ale sz tam takie zolzy ze szkoda gadac
2
rozczarowany 2015-10-26 10:31
Delphi zwalnia kiedy chce i kogo chce .Oczywiście to zadanie także zleca agencji.Bez powodu , bez wyjaśnienia kierowniczka każe zwolnić, a potem chodzi i narzeka ze mało ludzi na zmianie. Mało tego każa jeszcze samym sobie pisać wypowiedzenia. Ciekawe co na to szefostwo żenada
DRAGO 2015-11-03 12:08
Prawda !!!!! Ja to samo właśnie stosuję : czytam różne opinie na ten temat i na koniec mniej-więcej wyrobię sobie na ten temat swoje zdanie !!!!! Osobiście myślę , że nie jest tak źle , jak niektórzy piszą , bo jakby było naprawdę tak źle , jak jest opisywane , to by dawno różne inspekcje kontroli za to by się wzięły-i by było o tym głośno !!!!! A jakoś dotąd o tym ani widu , ani słychu-daje to do myślenia , prawda ?!!!?
rozczarowany 2015-11-08 11:42
A jak i kto ma ich sprawdzać i za co? Zatrudniaja przez agencje pracy, bez zobowiazan.Agencje pracy tymczasowej funkcjonuja na innym kodeksie pracy, to sa inne umowy inne warunki.Jak ktos nie ma o tym pojecia to niech sie z tematem zapozna i nie daje sobie do myslenia tylko kodeks pracy przeczyta.
2
ufo 2015-12-22 14:55
Pracowałem 5 miesięcy, ODRADZAM, praca jak w chińskiej fabryce, cały czas stoją nad głową i popędzają, żeby normy wyśrubować, nerwówka, kasa tragiczna, kierwonictwo zabija wzrokiem. krótkie przerwy na które trzeba biec zeby zdazyc zjesc.
Elżbieta 2016-01-31 09:32
nie zgadzam się z wami ---pracuję tu +--10 lat - praca ciekawa -trzeba mieć zdolności manualne-- a ludzie jak ludzie wszystko zależy od was--sami stwarzają taką atmosferę - dziewczyny same się obgadujecie-same sączycie jadem jedna do drugiej po co ?? dzięki tej pracy macie na chleb same tu pracujecie kupę lat i obrzucacie się błotem tu pracujecie i nie zamierzacie się zwalniać dlaczego??skoro tu tak żle...najgorszy ten kto we własne gniazdo brużdzi przyjdżcie zobaczycie nie jest w firmie tak żle ja osobiście polecam
1
eldo 2016-02-15 19:14
jak sie pracuje na lini montażu?
eldo 2016-02-15 20:24
dzieki za podpowiedz :)slyszalam rozne opinie i jest mało młodziezy na tej linii same starsze osoby ciekawe czemu eh .
ziutek 2016-03-04 20:38
Ale wy z tym IT to mówicie chyba o centrum technicznym w Krakowie. Tam moze i jest fajnie, ale w praca w Gdansku to inna bajka. Tu jest głównie montaz - praca fizyczna, nocne zmiany, niskie pensje a ostatnio nawet desant z Ukrainy
dalia 2016-03-05 13:03
Pracowałam w Delphi ponad rok czasu. Dział montażu. Praca nie jest ciezka, ludzie sa rozni, jeden ci pomoze, drugi wrecz przeciwnie. Trzeba uwazac. Zmuszaja do pracy w soboty, niby powiedziane jest ze tylko dla chetnych, ale jesli nie przyjdziesz to nie masz premi, brygadzistka krzywo patrzy i umowy nie sa przedluzane. Najgorsze jest wmawianie ze dostanie sie umowe, trzeba z 2,5 roku przepracowac zeby dostac umowe z Delphi i to tez tylko na pol roku. Tak daja tylko na msc, badz 3 msce. Praca na chwile, na wakacje ok, na dluzej nie polecam.
eldo 2016-03-17 23:31
Zgadzam sie z opinia dalia jest straszne napięcie zapierniczasz na dziale montazu na 3 stanowiskach bo nie ma chętnych do pracy szok narobisz nie jak wół jeszcze w soboty potrafią cie wpisac gdzie to nie jest obowiązkowe . Jestes osobą początkujaca zapierniczasz jak bys tam pracowal z 20 lat ,jakby nie ta prędkosc i te dziwaczne normy bylo by ok ale cóz:(
eldo 2016-03-17 23:32
Zgadzam sie z opinia dalia jest straszne napięcie zapierniczasz na dziale montazu na 3 stanowiskach bo nie ma chętnych do pracy szok narobisz nie jak wół jeszcze w soboty potrafią cie wpisac gdzie to nie jest obowiązkowe . Jestes osobą początkujaca zapierniczasz jak bys tam pracowal z 20 lat ,jakby nie ta prędkosc i te dziwaczne normy bylo by ok ale cóz:(
Poszkodowany 2016-03-22 10:17
Aplikowałem na stanowisko specjalisty. Pani (usunięte przez administratora) dowiedziawszy się o moich oczekiwaniach finansowych, pogubiła się, a poetycko to ujmując to "wysypały się jej kredki z plecaka". Nie chcę propagować hejtu, uważam jednakże, że młodzież nie powinna rekrutować specjalistów. Pani (usunięte przez administratora) powinna jeszcze dużo popracować w procesach rekrutacyjnych na mid-management i na operatorów produkcji zanim otrzyma możliwość rekrutowania kadr. Taki proces rekrutacyjny bardzo rzutuje na cały obraz firmy. Jestem zdegustowany zachowanie młodej i niedoświadczonej dziewuchy, która na kasie w Biedronce powinna pracować a nie panoszyć się w firmie produkcyjnej o międzynarodowej renomie. Czekam na odpowiedz z HR centrali na Europę, bo takie przypadki nota bene dyskryminujące specjalistów nie powinny mieć miejsca, nawet jeśli odział w Gdańsku pragnie ciąć koszta. Ocena, która jedynie przez szacunek dla ludzi na produkcji jest mierna, dobrze oddaje moje odczucia związane z Delphi.
10
Poszkodowany 2016-03-23 11:59
Szanowny @dpl, w trakcie rozmowy wspomniana wyżej reprezentantka Serwisu Personalnego okazała się być mało profesjonalna. Na kwestie finansowe zareagowała paniczną demagogią (że niby będzie konieczny drugi etap rekrutacji) i równie charakterystycznymi wypiekami na twarzy podkreślonymi wydatnie białym fartuchem. Z brakiem doświadczenia w tym przypadku można sobie poradzić doskonale. Po prostu, na poważne rozmowy z kandydatami na stanowiska managerskie nie należy przysyłać asystentów ds. rekrutacji. W swojej karierze zajmowałem się rekrutacją na stanowiska w mid-management w skali międzynarodowej. I wiem, że poważnych kandydatów traktuje się z szacunkiem. Nie zaś wysyłając powierzchowny feedback już po zatrudnieniu na dane stanowisko innego specjalisty. Gdzie więc drugi etap procesu rekrutacyjnego pani (usunięte przez administratora)?
3
JAN 2016-03-23 21:53
A Ty aplikowałeś na poważne stanowisko managerskie? Zarządzanie kasą w Biedronce czy recepcją?
1
Moderator 2016-03-30 15:09
Janie, jesteś równie prymitywny jak Twe odbicie lustrzane. A prawda o Delphi jest doskonale znana. Układy, układziki i kółko wzajemnej adoracji. @Poszkodowany ma rację, a jeśli aplikował na stanowisko specjalisty to Twa chamska i jakże prowokacyjna wypowiedz nie ma racji bytu. Nie będę zniżał się do Twego poziomu. Szacunku w firmie Delphi dla ludzi nie ma - o czym świadczy Twa pokrętna logika. Hejterze zasmarkany z miodem w uszach.
4
JAN 2016-03-31 19:27
Tak odpisałeś pięknie i od serca, że już chyba się nawróciłem. Teraz dopiero zrozumiałem, że wybitny specjalista i manager pisze o swoich odczuciach na goworku. I zdziwił się, że o kasie można rozmawiać wtedy kiedy pracodawca chce a nie ON, ten wielki.Tak! To miejsce dla niego. Dzięki Ci wielki moderatorze, że mnie nawróciłeś. Och, czuję, że nawet dzięki Tobie wyciekł mi miód z uszu na Twoje serce.
3
Nowak 2016-04-04 13:51
Jasiu - o czym ty piszesz ? Jasiu - chciałeś rowek zagospodarować pani Troll ? Jasiu - jesteś prostakiem i słusznie cie wyśmiano na tym forum. Jasiu - nie masz zbyt wiele do powiedzenia. Przestań się ośmieszać, zacznij więcej ćwiczyć a mniej w goownie mieszać. Jasiu - twoja mama jest tak gruba, że zakłada pasek do spodni bumerangiem. Nic dziwnego, że przygniotła ci czółko podczas porodu. Cóż, wodogłowie HR tej firmy to norma. Bez komentarza. Nepotyzmu nie powinno się poddawać głębszej analizie.
2
pikawa 2016-05-05 20:27
jasne, a dlaczego by nie.. Tym bardziej, że to chyba centrala firmy, więc na pewno warto spróbować swoich sił w tym miejscu :)
Serena 2016-11-24 12:08
Odradzam pracę w tej firmie. Człowieka mają za nic. Pracuję na kittingu.
Najpierw ma się różne zmiany ale potem non stop tą samą zmianę masz w zależności do jakiej brygady jesteś przypisany. Jeśli masz 1 brygadę to non stop ranne, 2 to non stop drugie, 3 non stop nocki.
1
Zosia 60 2016-11-25 02:40
Droga kolezanko proponuję trochę pomyśleć zanim coś napiszesz przy zatrudnieniu zostałaś poinformowana że bedziesz pracowała w systemie trzy zmianowym czyli TYDZIEŃ NA PIERWSZĄ ZMIANE TYDZIEŃ NA TRZECIĄ ZMIANĘ I TYDZIEŃ NA DRUGĄ ZMIANĘ i nieważne w jakiej brygadzie pracujesz. Zostałaś przypisana do brygady a i tak codziennie pytasz na jaką zmianę masz przyjść do pracy. Więc zapraszam na kolejne szkolenie. A popracuj trochę dłużej na Linii Malowania i dopiero zacznij oceniać bo troszkę za krótko tutaj pracujesz żeby pisać takie bzdury
kiki 2016-12-02 18:37
"Moi drodzy, po co kłótnie,
Po co wasze swary głupie,
Wnet i tak zginiemy w zupie!”
A Maniek zgarnie premie za to, że po cichu załatwił całą sprawę a my nic nie zrobiliśmy kiedy zwalniał ludzi
3
Motyl wewnętrzny 2016-12-03 18:20
Pracowałem w Delphi przez 4 miesiące jako "motyl wewnętrzny".
Dla niezorientowanych - woźny.
Pracy nie poleciłbym najgorszemu wrogowi.
Polegała na pchaniu rozklekotanego wózka, obciążonego do granic możliwości ( po 200 - 250 kg ).
Obliczyliśmy z kolegami, że w ciągu 8 godzinnej zmiany bez nadgodzin pokonywaliśmy 25 kilometrów. To tyle co z Gdańska do Kartuz.

Minimalna krajowa, niby na umowę o pracę ale akordowa, sztucznie zawyżane normy.
Często poruszana sprawa nadgodzin i pracujących sobót ( minimum 2 w miesiącu ) to prawda.
Nadgodziny owszem płatne ustawowo, ale praca zbyt ciężka żeby robić to stale.
Premia tzw uznaniowa, czyli wiadomo jaka - niewidzialna.

Kolejna sprawa to wszechobecny mobbing.
Panie które tam pracują jako brygadzistki i zastępczynie trzeba by przebadać psychiatrycznie - jakość pracy na pewno by wzrosła, jakby część wyleciała.
Wytrzymałem 4 miesiące, i tak długo.

A jak ktoś chce zarobić na wakacje, to może równie dobrze robić cokolwiek innego - nawet w fast-foodach jest lepiej niż w Delphi.
2
byly 2016-12-04 09:15
Swieta racja kolezanko tam panuje mobing ,donosicielstwo,brygadzistki po podstawuwce czesto nie potrafiace nawet sie dobrze wyslowic ale komus dobrze wchodza w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to zostaly brygadzistkami i pomiataka ludzmi
Kuba 2016-12-10 21:56
W pierwszej kolejności naucz się poprawnie pisać w języku polskim, a później oceniaj ludzi w internecie.
Z przykrością trzeba stwierdzić, po Twojej wypowiedzi, że szkoły podstawowej to nie skończyłeś.
Co do ludzi i atmosfery? W Delphi jest cały przekrój społeczeństwa; jeden taki, drugi inny. Jak w życiu.
Brygadzistki? Jak wyżej.

Jak oceniam pracę? Jak nie przychodzisz do pracy, żeby tylko się zakręcić i kombinować jak się nie narobić to szybko uciekniesz. Praca to praca. Robisz swoje, jesteś dobrze oceniany. Zarobki? Słabe, ale ostatnio tendencja zwyżkowa. Do tego jakieś nadgodziny 100% płatne i można przeżyć.



hej 2016-12-13 09:01
sama stwierdziłaś, że się obgadujecie, a to świadczy o was i to twoje umoralnianie innych !!! każdy tam czyje się lepszy od innych -- to zwykłe ,,bielactwo" (czyli zwalić coś na kogoś, aby samemu czuć się lepiej).
hej 2016-12-13 09:09
,,były"-słownik się kłania. nawet w podstawówce uczą ,że nie piszę się ,, po podstawuwce"
Antek Sz. 2017-01-20 11:00
25km chodziłeś w 8 godzin? Pewnie krokomierz gratulację :D Wózek po 200-250kg?:D jezusie :D co za bzdury Ty chłopcze napisałeś :D skrzynki/kartony nie ważą więcej niż 12-15kg (większość 7-10kg), na wózku max 15 kartonów/skrzynek. Teoretycznie wyjdzie Tobie ponad 200kg tylko wytłumacz mi jeżeli robiłeś te 25km to jakim cudem cały czas miałeś po pełny wózek?
Serena66 2017-02-03 13:47
Tak tylko że ci powiem że najpierw na 8:00 przychodziłam. Potem że miałam przyjść na inną godzinę.
Jak pytałam brygadzistki o zmiany to mi mówiła że skoro jestem w 2 brygadzie to mam cały czas na 14:00 przychodzić. Zamiast mi wytłumaczyć wprost jak co działa. Więc mi nie mów że było inaczej.
Pozdrawiam brygadzistki z linii malowania bo dzięki nim zdecydowałam o odejściu z tej firmy.
1
Kazik88 2017-02-08 14:43
Ty tępa dzido nie wierzę w to co czytam od kiedy numer brygady oznacza numer zmiany jakbyś była w 31 brygadzie to przychodzilabys na 31 zmianę.Wystarczy trochę pomyśleć.
Osoba czytająca o Delphi 2017-02-09 22:37
Witam serdecznie, podejrzewam że pracuje Pan w firmie Delphi, bo tylko osoba pracująca tam może tak bronić pracodawcy. Właśnie zobrazował Pan poziom niektórych pracowników. Ujmę to w jednym życzliwym słowie: ŻENADA. Tak taki poziom Pan reprezentuje. Sposób pisania do Kobiety, która napisała post w sposób kulturalny. Niepozdrawiam. Napisałam ten komentarz badając opinię o firmie i skutecznie Pan zniechęca.
1
Paulina 2017-03-01 10:38
Ostatnio pojawiły się nowe oferty pracy! Znajdziecie je na portalach ogłoszeniowych ;) Któreś szczególnie wpadło Wam w oko?
hafnir 2017-03-25 14:08
Moge poprosic na priv o wiecej info
Pracowalam dawno temu,pomyslalam o powrocie
Czyzby nic sie nie zmienilo?
zenon 2017-04-06 18:31
Kto ciebie uczył liczyć?
Zostaw swoją opinię o Delphi Poland SA - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delphi Poland SA