brak logo

Omega Pilzno sp.z o.o.

Pilzno

Opinie o Omega Pilzno sp.z o.o.

Niki 2013-04-28 14:07:25
Byłbym wdzięczny za napisanie jakiejś orientacyjnej kwoty, jaką można zarobić (oczywiście z nazwą stanowiska). Jaka jest szansa by początkujący nauczył się nowych umiejętności, czy dostał bardziej odpowiedzialne obowiązki? Czy w firmie są związki zawodowe?
1
Lysy 2013-10-25 21:57:40
Bagno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Obciazaja nawet Starych Kirowcow za byle co, norma za Paliwo ,za autostrady, opony .wyciągają stare sprawy dawno umozone przez Kierowników Działów
7
pit 2013-11-16 09:46:58
pracowalem w tej firmie nie powiem zlego slowa jest spoko poza zarobkami ja najwieksza wyplate mialem 2300 za 3-tyg.jazdy Niema systemu pracy jazda jest non stop tzn.wyjazd jeden badz dwa przezuty i zjazd. Ogolnie rzecz ujmujac super firma dla poczatkujacych bez doswiadczenia.Ja zwialem od nich po trzech m-cach musialem oddac 1500zl lojalkca na 6m-cy.To jest cala prawda o tej firmie.
patryk 2013-12-17 16:02:07
cześć pit,czyli polecasz pracę w firmie Omega Pilzno sp.z o.o...bo ja właśnie się zastanawiam,żeby wysłac tam cv i jeszcze mógłbyś mi napisać coś o spcjalu i premiach świątecznych??
1
zawiedziony 2014-04-10 11:58:11
Premia jak jesteś w święta w trasie to ok 300euro na ktore potem czekasz pare miesięcy i jak odchodzisz to znajdą się obciążenia i tak z manej pensji(3-tygodnie w trasie=2200 bez obciążeń za wszystko:paliwo uszkodzenia itp)
czarli 2014-04-25 21:43:37
* płaca 13% od frachtu. Oczywiscie nie ma wglądu to tego ile wynosi dany fracht.
* opłacają dla przykladu autostradę A4 tylko w jedna stronę, chcesz nią wrócić to
bulisz z wlasnej kieszeni, czego pozniej nie zwracają albo jedziesz paryjami
*tragiczny kontakt ze spedytorką. Bywa żew trasie czekasz pól dnia na sms gdzie masz dalej jechac. Dodzwonienie sie do spedytorki to już w ogóle graniczy z cudem
* kierowcom na Anglię odbijają oplatę za prom (!)
* za każdego emigranta 1000 funtow kary (UK)
* ogólnie obciążają za co sie da
Kierowców zatrudniają od strzała, wiec to jedyna dobra rzecz dla tych ktorzy chca zdobyc doświadczenie na miedzynarodówce.
3
czarli 2014-04-25 21:45:43
no i kasa oczywiscie, jak kolega wyzej. 2200/mc
2
bleck 2014-08-04 19:28:40
Piszą same asy a prawda jest taka, jaka praca taka płaca. Jesteś nieudacznikiem krętaczem to nigdzie nie będzie wam ok. Gdyby było tak fatalnie jak piszecie to nie przepracowałbym w Omedze 10 lat. Jesteś dobry w tym co robisz nikt nie ma do Ciebie pretensji. Jedyna prawda to nielegalne, nie słuszne potrącanie za promy i niektóre odcinki autostrad.
Bleck 2014-08-04 19:44:41
Zapomniałem dodać, Ci co najwięcej mają na nie i odchodzą bo im bardzo nie halo i zwiedzą kilka firm wracają z podkulonym ogonem do Omegi i wtedy jest super. Wypłata w terminie a jak zawalisz ze swojej winy to pretensje musisz mieć sam do siebie.
1
asus 2014-09-24 22:11:56
Dział HR- pozostawia wiele do życzenia. Umawiasz się z jedną osobą, po czym okazuje się, że przyjmuje cie druga, która zachowuje się bardzo nieprofesjonalnie. Mam tutaj na myśli młodziutką panią, zdaje się- Ewelinę. Brak odpowiedzi na maile, nie wspomnę o tym, że podaje termin kontaktu, po czym oczywiście się nie odzywa w wyznaczonym przez nią samą terminie. Zawsze z opóźnieniem. Ponadto wszelka mimika i zachowanie w trakcie rozmowy bynajmniej nie świadczyły o kulturze i profesjonalizmie. Również jej cenne, prywatne przemyślenia uważam, że są zdecydowanie nie ma miejscu na takim stanowisku i w takiej firmie. Prywatne przemyślenia powinna zostawiać dla siebie i współpracowników z hr, a nie wygłaszać swoje poglądy przy osobie ubiegającej się o pracę. Droga pani, podstawy zachowania osoby przeprowadzającej rekrutację się kłaniają. Generalnie do wymiany.
2
łysy 2014-09-30 09:48:40
firma jak firma... są gorsze i lepsze dni ale można sie dogadac za wszystkimi.
1
dori 2014-10-11 02:18:29
Oczywiście niektórzy pracownicy się nie nadają na takie stanowiska.. Do działu HR trzeba mieć to coś ;) A Tobie udało się tam dostać do pracy ? Jak oceniasz dalszą współpracę, zarobki i atmosferę pracy? Z tego co pisali w komentarzach wyżej jest to firma do której warto aplikować ale ciekawi mnie Twoje zdanie tak na świeżo ;)
były 2014-10-22 19:56:12
Firma jak każda inna , są lepsze i gorsze strony.
Jeśli chodzi o kierowców to jeśli ktoś chce pracować i jest normalny może zrobić niezłą kasę. I nie prawdą jest że kierowcy dostają mniejszą kasę od zaniża tych frachtów. To co jest na zleceniu, jest w systemie i od tego kierowca ma kasę. Jeśli chce mu się jeździć to zarabia, jeśli chce siedzieć w domu i narzekać to nie ma czego szukać w Omedze.

Co do spedytorów - praca ciężka, nerwowa, pod ciągłą presją ale jak na Pilzno to dobrze płatna. Współpraca z niektórymi kierowcami pozostawia wiele do życzenia. Chamstwo i brak kultury ze strony kierowców jest na porządku dziennym , oczywiście mówię o "Panach" kierowcach którzy chcieli by mieć dużo kasy ale nie chce im się pracować i całą winę zwalają na biednego spedytora . Naciski na obrót mogą też być dla niektórych nie do zniesienia , i po pewnym czasie mogą puścić nerwy. Jeśli ktoś nie wierzy może spróbować. Ja osobiście nie polecam.
dori 2014-10-31 01:04:20
@były dzięki wielki za inf :) bardziej interesowało mnie właśnie spedycja, podobno jestem wytrzymała psychicznie, więc chyba zaryzykuje i spróbuje zdobyć tą prace w Omedze, w końcu jak nie spróbuje to nie będę wiedziała :) a nie wiesz czy w razie co bym mogła liczyć na niezbyt duża pomoc ze strony bardziej doświadczonych czy raczej nizbyt miła atmosfera panuje w biurze ?
1
jugo 2014-11-05 08:19:06
Panowie omega to najbardziej złodziejska firma przepracowałem tam trzy lata niby na 13 procentach ale nigdy nie widzialem zlecenia ostatni miesiąc zrobilem ponad 14500 km ladowanych i zarobiłem 3950 zł.po opłaceniu zus i księgowej spedytorzy to banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cyganów
2
fargo 2014-11-26 01:47:47
jeśli uważasz że ta jest nie w porządku to chyba nie wiesz jak jest w innych w tej branży. Ja na Twoim miejscu cieszyłbym się z tych 4 tysięcy, bo jest wielu którzy nigdy do takiej stawki nie dobili. A jeśli to jest za mało to przecież masz jeszcze tak piekną i świetlaną przyszłość w innych firmach...
byly omegus 2014-12-06 17:52:40
tak pisza Ci ktorym sie nie chce sie poszukac, dla kierowcow ze slaska, dolnego czy gornego to jest za ta prace jalmuzna, tyle dostaja za jazde po kraju. Masa ludzi z podkarpacia dojezdza raz na te 2-3 tygodnie na slask, co to za odleglosc? tez tak robie i mam bez laski 6+ za miedzynarodowke. Jezeli chodzi o podkarpacie tez jest mnostwo lepszych pracodawcow, tabory to kilka czy kilkaascie aut, ale przynnajmniej ludzka atmosfera, tyle ze nie trzeba szukac na pracuj a lokalnie na olx czy pupach, pracy dla kierowcow jest od groma nawet na podkarpaciu, dla kierowcow bez doswiadczenia rowniez
były niewolnik z omegi 2014-12-12 19:42:16
to wszystko co złego piszą o Omedze Pilzno to szczera prawda. Można by powiedzieć, że bardzo delikatnie tu przedstawiona. Jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Edzio 2015-01-02 11:33:56
Omega...Powiem tak...organizacja na bazie ok iii to by było na tyle.Reszta TRAGEDIA.pracowałem tam cztery miesiące i dałem sobie spokój.Za każdym razem 3tygodnie w trasie i max 2700(zero obciążeń).A wielkie państwo SPEDYCJA ma cię daleko gdzieś...
1
byly 2015-01-03 15:03:39
Jezeli ktos pomimo ostrzezen wybiera sie do omegi to daje kilka wskazowek dla tych co dopiero zrobili uprawnienia. Chlopaki jezeli dostajecie jakies auto, ogladajcie wszystko 10 razy dookola, najlepiej robcie zdjecia, nie przejmujcie sie ze cala procedura potrwa godzine czy ile dluzej, jezeli techninczny mowi wam ze to jest na stanie poproscie o to by wam pokazal i sie upewnijcie. Nie przejmucie sie tym ze wezma was za upierdliwca, to nie idzie o grzecznosci tylko o pieniadze i to niemale. Podpisujecie sie pod protokolem i przy zdawaniu za wszystko czego brak Was obciaza. Nie spieszcie sie, dzialajcie pomalu, rozwijajcie pasy zglaszajcie przetarcia czy obszarpania bo uslyszycie na koniec ze pas juz sie do niczego nie nadaje i kazdy bedzie kosztowal 30-40 zlotych, znajda kilka przetartych i juz sie robi 200. Jezeli zobaczycie jakies otarcia, na baku, spoilerach, nadkolach, urwane gumy, wytarte plastiki czy to wewnatrz czy na zewnatrz, brudne lozko i wszystko co wykazuje slady zuzycia robcie zdjecia. Jak dostajecie auto to wszystko gra, o wszystkim wiemy, a jak oddajecie to chcieliby dostac w stanie fabryczym i policza za co tylko sie da. Polecam to zrobic uninkniecie pozniejszych niepotrzebnych przepychanek.
1
joasia 2015-07-16 13:16:37
jeśli nasal szukasz pracy to warto jeszcze zainteresowac się praca jako kierwca bo sa obecnie dwa ogłoszenia od nich, na Kierowcę C+E,Hiszpania tylko to plandeka no i na Kierowcę C+E,Chłodnie. Stawki cenowe sa raczje takie same, można tutaj wyrobić po około 3, 4 koła zależy jak długo się jeździ i jakie ma się doświadczenie.
1
stary drajwer 2015-07-16 13:40:33
aśka tyś chyba oszalała do reszty, 3 tys. zł za Hiszpanie??? to chyba zaliczka a nie wypłata!!!
Abusia20 2015-08-03 12:42:31
Mój maż pojechał terz w druga trasę do anglii w tej firmie... Wypłata dopiero 10go więc sie okaże ile zarobi... Póki co nie narzeka ale jak czytam powyższe opinie to zaczynam mieć wątpliwości. Dodam,że jezdzi na zleceniu a nie działalnośćci. Ale usilnie go na działalność namawiaja. Może ktos napisze coś więcej jak jest na działalności.. ? :)
lenek 2015-08-17 23:41:10
wiaodmo ze na dzialalnosci wiecej zarobi. a @stary drajwer to w takim razie jakiego rzedu sa wynagrodzenia bo takze chce sie dostac do firmy na stanowisko Kierowca C+E,Hiszpania,plandeka. i rzeczywiscie daja umowe zlecenie? ja akurat mam wlasna dzialanosc bo w poprzedniej firmie na nia pracowalem? czeka na odp
mosi 2015-09-17 03:23:02
To ogłoszenie o którym @lenek wspominasz jest nadal aktualna a wydaje mi się , że zarobki kierowcy akurat są na wysokim poziomie, pewnie zarobi się ponad 4000 złotych , no ale oprócz Kierowca C + E Hiszpania pandeka jest także ogłoszenia na stanowisko Kierowca c + e Chłodnie, chyba także bardzo opłacalne.
kierowca 2015-10-15 19:32:54
NIE POLECM FIRMY OMEGA TO OZns6SUSTY OBIECUJA A NIE WYPŁACAJĄ CHCESZ ZREZYGNOWAĆ TO CIE OBCIĄZA ZAWSZE COŚ ZNAJDĄ.kŁAMIĄ W ŻYWE OCZY.
fargo 2015-10-18 02:03:06
Moim zdaniem głównym atutem który można wymienić w tej firmie jest atmosfera. Sam tu nie pracuje jednak z pracownikami miałem już nie raz możliwość się spotkać. Aplikowałem swojego czasu na stanowisko Specjalista ds. Rekrutacji i Projektów HR jednak bez powodzenia. Może w przyszłości będę miał więcej szczęścia
kamcz 2015-10-18 04:07:42
Trzeba się przede wszystkim pilnować wtedy nie powinno być żadnych problemów, no ale z drugiej strony jeśli człowiek idzie do jakiejś firmy to powinien mieć do niej zaufania, to właśnie powinno także działać w obie strony, pracownik szanuje pracodawce a pracodawca powinien szanować pracownika, nie wiem jak tutaj.
1234 2015-11-30 19:35:32
Hej nie polecam pracować w tej firmie na stanowisku SPEDYTOR. Zapierdziel za marne grosze!! Maja jeden wielki meksyk w biurze!! Nie dbają o nikogo!!!
1
ktosiek 2015-11-30 23:13:45
a jak to jest według Ciebie @1234 z innymi stanowiskami.. wiadomo, spedytor ma ciężką pracę, ale wydawało mi się, że w Omedze płacą całkiem konkretne pieniądze.
omegus 2016-01-20 14:56:16
Nie polecam nawet najgorszemu wrogowi obciążenia za wszystko co się da przymuszanie do nadgodzin a jak przyjdzie do wypłaty to patrzą żeby tylko zabrać premie nawet za to ze miotłe postawisz nie w tym kącie co oni chcą mam namyśli magazyny omegi stawki 13 zł brutto za godz oczywiście minus premia niekompetentny kierownik niemający żadnego pojęcia o magazynie trzymajcie sie jak najdalej od tej firmy niesamowity przemiał pracowników
1
nurt 2016-01-24 20:47:45
pierwszy raz spotykam się z określeniem "pensja minus premia" @omegus. Zastanawiam się czy to jest w ogóle możliwe, by Omega pozwalała sobie na takie obcinanie pensji.
2
jurek164 2016-02-08 17:49:28
mam pytanie ile zarabia sie w omedze na czechach i slowacji a ile na hiszpani i krajach zachodnich?
nowin 2016-02-16 10:59:10
Witam wlasnie chce sie dowiedziec jak pracuje sie na magazynie bo slyszalem ze dwie zmiany i 2400 na reke
joker 2016-02-18 18:04:52
Jezeli ktos pomimo ostrzezen składa podanie do omegi o prace na magazyn to daje kilka wskazowek dla tych co dopiero zlozyli papiery abo maja zamiar zlozyc :uwazajcie w co sie pchacie przede wszystkim praca jest ok jak najbardzie ale to co wyprawiaja osoby na stanowisku kierowniczym magazynów to jest jakas pomyłka z rzeczywistoscia osoby kompletnie niekompetentne nie umieja zarzadzac magazynem ani pracownikami a niby ukonczyli szkoly lub sa przyjete na pierdzacy stolek po (znajomosci)oferta za 11 zl brutto ful obowiazkow a po paru miesiacach kierownictwo mowi ze podniesie stawke na 13 zl brutto i bedzie wiecej wymagac zal jezeli chodzi o sprzet czyli o wozki to najlepjej jak by staly za szyba nie byly uzywane a praca zeby byla zrobiona bo jak obrysujesz wozek beda tego konsekwencje za wszystko obciazaja panowie pracujacy na magazynie wiecej wiedza i znaja sie na rzeczy nisz pan (pani)kierownik nie polecam nikomu przyjmowac sie tam do pracy jezeli chce prowadzic spokojny tryb zycia
1
joker 2016-02-26 21:02:01
osoby na stanowiskach rozkazujacych ludzia mam na mysli smieszne kierownictwo magazynowe i jakies sztuczne jeszcze gorsze stanowiska liderow zmianowych to jest jakis absurd falszywi do bólu i tak samo lder jak i kierownik spiskuja przeciwko pracownikom i patrza tylko zeby jak najbardziej go wykorzystac a nie zaplacic frajer jeden jak i drugi zenada nie polecam nikomu przyjac sie tam do pracy na stanowisko magazyniera nie morzna pracowac z falszywymi ludzmi
1
omegus 2016-03-02 19:57:30
witam 2400 na rękę jest niemożliwe przy stawce 11 brutto
1
Yatom 2016-04-09 15:45:58
Czyli zarobki jakie są na początku nie są prawdziwe @omegus
1
x-x 2016-04-09 18:34:39
Nie wiem kto tam jeszcze pracuje jako Kierowca C+E.Słyszałem że tam nawet Ukraińcy nie chcą pracować.
SzSzSzSz 2016-04-28 11:46:20
witam, przyjmę do pracy doświadczonych kierowców z Omegi... Na działalność, daje 7000 tys pln.
proszę o kontakt
SzSzSzSz 2016-04-28 11:47:21
transport międzynarodowy
pracasilos@gmail.com
Jurek 2016-05-07 08:35:28
7000 pln to żadna rewelacja dla doświadczonych kierowców w Omedze. Tak naprawdę kierowca który zarobi w Omedze 2500 to dla firmy czysta strata, jak ma płacone od frachtu to nie zarobi na utrzymanie samochodu. Na takim kierowcy straci też spedytor, system jest taki aby wszyscy zarobili i premiuje dobrych. Jak wiesz co to rzetelność terminowość to zarobisz, jak nie to będziesz narzekał na wszystko dookoła. Klienci Omegi to wielkie koncerny jak się spóźnisz nawet 5 minut a nie dałeś znać o tym wcześniej to może się zdarzyć że stoisz i czekasz na rozładunek lub załadunek nawet wiele godzin, co może spowodować, że nie załadujesz następnego załadunku i czekasz na kolejny klnąc na spedytora, ale nie pamiętasz, że miałeś ruszyć o np. 8mej a nie nie 10 tej jak było zaplanowane. Zastanówcie się który z was dobrych napisał kiedyś na kogoś pochwałę. Słaby rozgłosi to całemu światu i będzie się wszystkim skarżył, dobry cicho siedzi bo chce mieć czas dla rodziny i na przyjemności. System pracy jest taki, że jeździsz na kółka 2 tygodniowe, jak będziesz dłużej to za ciebie spedytor oberwie. Wielu kierowców to doceni - większość firm pracuje w systemie 3-4 tygodnie trasie, nie wracają nawet po tym czasie samochodem tylko tułają się busami.
daniel 2016-05-10 14:21:28
To co piszesz @Jurek to są małe niuanse musisz przyznać jednak, że firma jako jedna z nielicznych na rynku jest zawsze fair dla pracownika, kasa na czas, umowa itp. a wiem, od innych, że nie zawsze jest tak kolorowo
Mlody-Trucker 2016-05-18 11:45:22
Ta firma to takie dziadostwo że masakra,wszyscy tam narzekają!Chyba że masz na imię Sasza i pochodzisz z pod kijowskiej wsi wtedy może będziesz zadowolony.
1
marek 2016-06-18 20:52:11
a dlaczego narzekają? powodem sa niskie pensje? czy jakies inne przyczyny? widze tez ze szukają Spedtora miedzynarodowego, mam dosiwadczenie na tym stanowisku i akurat tak sie sklada ze nie mam pracy
Zbyszek 2016-06-23 12:00:34
Szukam Spedytora , kierowców też mała firma z tarnowa , napisz do mnie to się dogadamy khortytsa@wp.pl
kjb 2016-06-23 20:20:13
@Zbyszek a jakie są warunki na takiego spedytora? Ile można zarobić? Interesuje mnie oczywiście tylko kwota netto, na rękę. Bede wdzieczna za informacje
Prometeusz 2016-06-26 09:59:54
O widać że opinie o omedze sięgają dna szamba. Niektórych prawda boli i sam zarząd w osobie pracowników biurowych bierze się za pisanie pozytywnych opinii. Proponuje wynająć kogoś na stałe aby forum pilnował
3
Marek 2016-06-26 10:04:24
Chyba że trafisz tak na dzień wypłaty ze będziesz w domu ( każdego 10tego )
w ten jej nie dostaniesz nawet do końca miesiąca nim znowu w trasę nie wyjedziesz.
wefrgfgb 2016-06-30 15:07:20
@kjb tego spedytora miedzynarodowego to juz od kwietnia szukaja napisali ze oferuja zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę wraz z atrakcyjnymi premiami
Zostaw swoją opinię o Omega Pilzno sp.z o.o. - Pilzno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Omega Pilzno sp.z o.o.