Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Omega Pilzno sp.z o.o.

Pracowałeś w firmie Omega Pilzno sp.z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
niedoszły - 2012-05-30 13:45:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłem tam na rozmowie kwalifikacyjnej wydałem trochę kasy na dojazd niby miało być dobrze a tu się nawet nikt nie odezwał szkoda że mają takie podejście do pracowników tzn. kierowców.NIE polecam.
zdjecie uzytkownika
Niki - 2013-04-28 14:07:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłbym wdzięczny za napisanie jakiejś orientacyjnej kwoty, jaką można zarobić (oczywiście z nazwą stanowiska). Jaka jest szansa by początkujący nauczył się nowych umiejętności, czy dostał bardziej odpowiedzialne obowiązki? Czy w firmie są związki zawodowe?
zdjecie uzytkownika
Lysy - 2013-10-25 21:57:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Bagno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Obciazaja nawet Starych Kirowcow za byle co, norma za Paliwo ,za autostrady, opony .wyciągają stare sprawy dawno umozone przez Kierowników Działów
zdjecie uzytkownika
pit - 2013-11-16 09:46:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalem w tej firmie nie powiem zlego slowa jest spoko poza zarobkami ja najwieksza wyplate mialem 2300 za 3-tyg.jazdy Niema systemu pracy jazda jest non stop tzn.wyjazd jeden badz dwa przezuty i zjazd. Ogolnie rzecz ujmujac super firma dla poczatkujacych bez doswiadczenia.Ja zwialem od nich po trzech m-cach musialem oddac 1500zl lojalkca na 6m-cy.To jest cala prawda o tej firmie.
zdjecie uzytkownika
patryk - 2013-12-17 16:02:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
cześć pit,czyli polecasz pracę w firmie Omega Pilzno sp.z o.o...bo ja właśnie się zastanawiam,żeby wysłac tam cv i jeszcze mógłbyś mi napisać coś o spcjalu i premiach świątecznych??
zdjecie uzytkownika
zawiedziony - 2014-04-10 11:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Premia jak jesteś w święta w trasie to ok 300euro na ktore potem czekasz pare miesięcy i jak odchodzisz to znajdą się obciążenia i tak z manej pensji(3-tygodnie w trasie=2200 bez obciążeń za wszystko:paliwo uszkodzenia itp)
zdjecie uzytkownika
czarli - 2014-04-25 21:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
* płaca 13% od frachtu. Oczywiscie nie ma wglądu to tego ile wynosi dany fracht.
* opłacają dla przykladu autostradę A4 tylko w jedna stronę, chcesz nią wrócić to
bulisz z wlasnej kieszeni, czego pozniej nie zwracają albo jedziesz paryjami
*tragiczny kontakt ze spedytorką. Bywa żew trasie czekasz pól dnia na sms gdzie masz dalej jechac. Dodzwonienie sie do spedytorki to już w ogóle graniczy z cudem
* kierowcom na Anglię odbijają oplatę za prom (!)
* za każdego emigranta 1000 funtow kary (UK)
* ogólnie obciążają za co sie da
Kierowców zatrudniają od strzała, wiec to jedyna dobra rzecz dla tych ktorzy chca zdobyc doświadczenie na miedzynarodówce.
zdjecie uzytkownika
czarli - 2014-04-25 21:45:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
no i kasa oczywiscie, jak kolega wyzej. 2200/mc
zdjecie uzytkownika
bleck - 2014-08-04 19:28:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piszą same asy a prawda jest taka, jaka praca taka płaca. Jesteś nieudacznikiem krętaczem to nigdzie nie będzie wam ok. Gdyby było tak fatalnie jak piszecie to nie przepracowałbym w Omedze 10 lat. Jesteś dobry w tym co robisz nikt nie ma do Ciebie pretensji. Jedyna prawda to nielegalne, nie słuszne potrącanie za promy i niektóre odcinki autostrad.
zdjecie uzytkownika
Bleck - 2014-08-04 19:44:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zapomniałem dodać, Ci co najwięcej mają na nie i odchodzą bo im bardzo nie halo i zwiedzą kilka firm wracają z podkulonym ogonem do Omegi i wtedy jest super. Wypłata w terminie a jak zawalisz ze swojej winy to pretensje musisz mieć sam do siebie.
zdjecie uzytkownika
asus - 2014-09-24 22:11:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dział HR- pozostawia wiele do życzenia. Umawiasz się z jedną osobą, po czym okazuje się, że przyjmuje cie druga, która zachowuje się bardzo nieprofesjonalnie. Mam tutaj na myśli młodziutką panią, zdaje się- Ewelinę. Brak odpowiedzi na maile, nie wspomnę o tym, że podaje termin kontaktu, po czym oczywiście się nie odzywa w wyznaczonym przez nią samą terminie. Zawsze z opóźnieniem. Ponadto wszelka mimika i zachowanie w trakcie rozmowy bynajmniej nie świadczyły o kulturze i profesjonalizmie. Również jej cenne, prywatne przemyślenia uważam, że są zdecydowanie nie ma miejscu na takim stanowisku i w takiej firmie. Prywatne przemyślenia powinna zostawiać dla siebie i współpracowników z hr, a nie wygłaszać swoje poglądy przy osobie ubiegającej się o pracę. Droga pani, podstawy zachowania osoby przeprowadzającej rekrutację się kłaniają. Generalnie do wymiany.
zdjecie uzytkownika
łysy - 2014-09-30 09:48:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma jak firma... są gorsze i lepsze dni ale można sie dogadac za wszystkimi.
zdjecie uzytkownika
dori - 2014-10-11 02:18:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [asus - 2014-09-24 22:11:56]:
Oczywiście niektórzy pracownicy się nie nadają na takie stanowiska.. Do działu HR trzeba mieć to coś ;) A Tobie udało się tam dostać do pracy ? Jak oceniasz dalszą współpracę, zarobki i atmosferę pracy? Z tego co pisali w komentarzach wyżej jest to firma do której warto aplikować ale ciekawi mnie Twoje zdanie tak na świeżo ;)
zdjecie uzytkownika
były - 2014-10-22 19:56:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma jak każda inna , są lepsze i gorsze strony.
Jeśli chodzi o kierowców to jeśli ktoś chce pracować i jest normalny może zrobić niezłą kasę. I nie prawdą jest że kierowcy dostają mniejszą kasę od zaniża tych frachtów. To co jest na zleceniu, jest w systemie i od tego kierowca ma kasę. Jeśli chce mu się jeździć to zarabia, jeśli chce siedzieć w domu i narzekać to nie ma czego szukać w Omedze.

Co do spedytorów - praca ciężka, nerwowa, pod ciągłą presją ale jak na Pilzno to dobrze płatna. Współpraca z niektórymi kierowcami pozostawia wiele do życzenia. Chamstwo i brak kultury ze strony kierowców jest na porządku dziennym , oczywiście mówię o "Panach" kierowcach którzy chcieli by mieć dużo kasy ale nie chce im się pracować i całą winę zwalają na biednego spedytora . Naciski na obrót mogą też być dla niektórych nie do zniesienia , i po pewnym czasie mogą puścić nerwy. Jeśli ktoś nie wierzy może spróbować. Ja osobiście nie polecam.
zdjecie uzytkownika
dori - 2014-10-31 01:04:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@były dzięki wielki za inf :) bardziej interesowało mnie właśnie spedycja, podobno jestem wytrzymała psychicznie, więc chyba zaryzykuje i spróbuje zdobyć tą prace w Omedze, w końcu jak nie spróbuje to nie będę wiedziała :) a nie wiesz czy w razie co bym mogła liczyć na niezbyt duża pomoc ze strony bardziej doświadczonych czy raczej nizbyt miła atmosfera panuje w biurze ?
zdjecie uzytkownika
jugo - 2014-11-05 08:19:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Panowie omega to najbardziej złodziejska firma przepracowałem tam trzy lata niby na 13 procentach ale nigdy nie widzialem zlecenia ostatni miesiąc zrobilem ponad 14500 km ladowanych i zarobiłem 3950 zł.po opłaceniu zus i księgowej spedytorzy to banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cyganów
zdjecie uzytkownika
fargo - 2014-11-26 01:47:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jugo - 2014-11-05 08:19:06]:
jeśli uważasz że ta jest nie w porządku to chyba nie wiesz jak jest w innych w tej branży. Ja na Twoim miejscu cieszyłbym się z tych 4 tysięcy, bo jest wielu którzy nigdy do takiej stawki nie dobili. A jeśli to jest za mało to przecież masz jeszcze tak piekną i świetlaną przyszłość w innych firmach...
zdjecie uzytkownika
byly omegus - 2014-12-06 17:52:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fargo - 2014-11-26 01:47:47]:
tak pisza Ci ktorym sie nie chce sie poszukac, dla kierowcow ze slaska, dolnego czy gornego to jest za ta prace jalmuzna, tyle dostaja za jazde po kraju. Masa ludzi z podkarpacia dojezdza raz na te 2-3 tygodnie na slask, co to za odleglosc? tez tak robie i mam bez laski 6+ za miedzynarodowke. Jezeli chodzi o podkarpacie tez jest mnostwo lepszych pracodawcow, tabory to kilka czy kilkaascie aut, ale przynnajmniej ludzka atmosfera, tyle ze nie trzeba szukac na pracuj a lokalnie na olx czy pupach, pracy dla kierowcow jest od groma nawet na podkarpaciu, dla kierowcow bez doswiadczenia rowniez
zdjecie uzytkownika
były niewolnik z omegi - 2014-12-12 19:42:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to wszystko co złego piszą o Omedze Pilzno to szczera prawda. Można by powiedzieć, że bardzo delikatnie tu przedstawiona. Jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-01-02 11:33:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
Edzio - 2015-01-02 11:33:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Omega...Powiem tak...organizacja na bazie ok iii to by było na tyle.Reszta TRAGEDIA.pracowałem tam cztery miesiące i dałem sobie spokój.Za każdym razem 3tygodnie w trasie i max 2700(zero obciążeń).A wielkie państwo SPEDYCJA ma cię daleko gdzieś...
zdjecie uzytkownika
byly - 2015-01-03 15:03:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jezeli ktos pomimo ostrzezen wybiera sie do omegi to daje kilka wskazowek dla tych co dopiero zrobili uprawnienia. Chlopaki jezeli dostajecie jakies auto, ogladajcie wszystko 10 razy dookola, najlepiej robcie zdjecia, nie przejmujcie sie ze cala procedura potrwa godzine czy ile dluzej, jezeli techninczny mowi wam ze to jest na stanie poproscie o to by wam pokazal i sie upewnijcie. Nie przejmucie sie tym ze wezma was za upierdliwca, to nie idzie o grzecznosci tylko o pieniadze i to niemale. Podpisujecie sie pod protokolem i przy zdawaniu za wszystko czego brak Was obciaza. Nie spieszcie sie, dzialajcie pomalu, rozwijajcie pasy zglaszajcie przetarcia czy obszarpania bo uslyszycie na koniec ze pas juz sie do niczego nie nadaje i kazdy bedzie kosztowal 30-40 zlotych, znajda kilka przetartych i juz sie robi 200. Jezeli zobaczycie jakies otarcia, na baku, spoilerach, nadkolach, urwane gumy, wytarte plastiki czy to wewnatrz czy na zewnatrz, brudne lozko i wszystko co wykazuje slady zuzycia robcie zdjecia. Jak dostajecie auto to wszystko gra, o wszystkim wiemy, a jak oddajecie to chcieliby dostac w stanie fabryczym i policza za co tylko sie da. Polecam to zrobic uninkniecie pozniejszych niepotrzebnych przepychanek.
zdjecie uzytkownika
joasia - 2015-07-16 13:16:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jeśli nasal szukasz pracy to warto jeszcze zainteresowac się praca jako kierwca bo sa obecnie dwa ogłoszenia od nich, na Kierowcę C+E,Hiszpania tylko to plandeka no i na Kierowcę C+E,Chłodnie. Stawki cenowe sa raczje takie same, można tutaj wyrobić po około 3, 4 koła zależy jak długo się jeździ i jakie ma się doświadczenie.
zdjecie uzytkownika
stary drajwer - 2015-07-16 13:40:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [joasia - 2015-07-16 13:16:37]:
aśka tyś chyba oszalała do reszty, 3 tys. zł za Hiszpanie??? to chyba zaliczka a nie wypłata!!!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: 3 dniowe szkolenie chodzenie od drzwi do drzwi.Wszyscy mówią ze jak cośby się dzialo to dzwoń o każdej porze ale jak zadzwonisz po ich godzinach pracy to dostaniesz opierz że jak możesz im zakłucać spokój.Nie polecam bo za rekrutacje jak chcesz odejsć przed 6 miesiącem pracy potrącą za szkolenie 1500zl.
Pytania: Gość od tacho strasznie się mota i nie umie wytlumaczyć
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-03 12:41:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
Abusia20 - 2015-08-03 12:42:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mój maż pojechał terz w druga trasę do anglii w tej firmie... Wypłata dopiero 10go więc sie okaże ile zarobi... Póki co nie narzeka ale jak czytam powyższe opinie to zaczynam mieć wątpliwości. Dodam,że jezdzi na zleceniu a nie działalnośćci. Ale usilnie go na działalność namawiaja. Może ktos napisze coś więcej jak jest na działalności.. ? :)
zdjecie uzytkownika
lenek - 2015-08-17 23:41:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiaodmo ze na dzialalnosci wiecej zarobi. a @stary drajwer to w takim razie jakiego rzedu sa wynagrodzenia bo takze chce sie dostac do firmy na stanowisko Kierowca C+E,Hiszpania,plandeka. i rzeczywiscie daja umowe zlecenie? ja akurat mam wlasna dzialanosc bo w poprzedniej firmie na nia pracowalem? czeka na odp
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Omega Pilzno sp.z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Omega Pilzno sp.z o.o.?
Zadaj pytanie
alert