brak logo

AXON TAX Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o AXON TAX Sp. z o.o.

jadzia 2011-01-02 11:50:13
Nie miałam okazji tam pracowac, aczkolwiek moja kolezanka zlozyla tam podanie w zwiazku z ukazujacym sie w prasie ogloszeniem w sprawie poszukiwania doradcy podatkowego. Ogolnie firma mało poważna, wbrew pozorom słabo wykwalifikowana kadra, człowiek na rozmowie uważa sie za najważniejszego na swiecie i nie da nawet słowa powiedziec - chociaz to podobno koleżanka została poproszona na rozmowe. Ogolnie nie wyglada to ciekawie takze odradzam wspolprace.
janko 2011-01-11 22:03:17
Pan[usunięte przez administratora]- przynajmniej tak mi sie przedstawil jest najmadrzejszy na swiecie:) ogolnie masakra.
Nie polecam,
1
kuba 2011-09-01 13:50:44
Firma Axon Tax jest bardzo przyjazna dla pracowników. Świetna atmosfera, sympatyczni współpracownicy i wybitni specjaliści wśród kadry zarządzającej!
Doskonałe miejsce pracy dla ambitnych pracowników.
anonim 2011-09-05 16:42:02
Firma jak firma. Szybko się rozwija i stawia na młodych. Młody zespół. Szefowie też młodzi - jak na ludzi po 30-tce:-) Ze swoich spostrzeżeń - pracowałem tam prawie dwa lata - potem odszedłem do jednej z firm big4 (skusili mnie międzynarodowym blichtem;-) - mogę powiedzieć: praca porównywalna rodzajowo do tej w big4, pensje nieznacznie niższe (choć muszę przyznać, że moim zdaniem firma płaci zgodnie z założeniem: ile umiesz i ile potrafisz - tyle jesteś wart!:-) Wymagania? owszem są ale praca jest bardziej elastyczna. Nie ma pracy dla samej pracy - tylko po to aby pokazać, że pracownik pracować musi. Podsumowując: dobra alternatywa dla młodych, którzy niekoniecznie chcą pracować w korporacji!
anonim 2011-09-05 16:46:18
Ha ha tu to przesadziłeś/aś kolego/koleżanko:-) w podatkach nie ma ludzi wybitnych:-) I tak ostatecznie jakiś sąd zawsze będzie miał pewnie inne zdanie! Ale fakt - ludzie tam prezentują b. wysoki poziom merytoryczny. W końcu to ex-big4:-)
barbie 2012-01-05 15:18:39
Ode mnie firma dostaje bardzo pozytywną ocenę. Najbardziej za to, że młodzi ludzie po studiach (czy jeszcze na studiach - jak ja:-) nie przychodzą tam kserować dokumenty albo czyścić segregatory ale dostają jak najbardziej merytoryczne zadania. OK to naprawdę nie są proste rzeczy, ale zawsze można liczyć na zespół. Atmosfera bardzo przyjazna. Osoby zarządzające w porządku!
Exgirlfriend 2012-01-11 08:16:05
Omijać szerokim łukiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Antifa 2012-01-12 10:24:15
Pracowałem w Arbeit Tax Frei. Opinie m.in. kuba - 2011-09-01 13:50:44, anonim - 2011-09-05 16:42:02, barbie - 2012-01-05 15:18:39 są pisane przez zastraszonych pracowników na polecenie służbowe szefów. Zwroty - "Firma Axon Tax jest bardzo przyjazna dla pracowników. Świetna atmosfera", "dobra alternatywa dla młodych, którzy niekoniecznie chcą pracować w korporacji!", "Atmosfera bardzo przyjazna. Osoby zarządzające w porządku!" w powołanych opiniach to jakiś żart. W rzeczywistości jest na odwrót. "Szefowie" tej mało poważnej i profesjonalnej "firmy" traktują zatrudnione tam osoby jak niewolników. Jeśli masz życie prywatne, chcesz wychodzić z pracy po 17.00, otrzymywać normalne wynagrodzenie, być traktowany z szacunkiem - omijaj to miejsce. Reasumując - ODRADZAM!!!!!!!!!!!
4
xenisa 2014-11-25 20:13:18
Słyszałam, że w porównaniu do czasów kiedy tam pracowałam firma się rozwija i dużo się pozmieniało. Podobno jeden z szefów odszedł, zmienili biuro etc. Przyszło sporo nowych twarzy. Zawsze można się było w AXTX sporo nauczyć i to było bardzo pozytywne. Dlatego bardzo ciekawi mnie jak teraz tam jest.
amser 2015-02-19 15:01:59
Axon tax zajmuje sie doradztwem podatkowym, ale jak patrzyłem na ich stronie internetowej, to raczej nie jest wielki zespół, zatrudniają pewnie kilka-kilkanaście osób maks, mam rację? Jak wobec tego jest w ogóle z szansa na znalezienie tutaj pracy? Są jakiekolwiek szanse, czy raczej zatrudnienie jest stałe i nie ma rotacji?
Prawnik 2015-05-04 09:46:04
Byłam tam na rozmowie, niestety Pan przeprowadzający ze mną rozmowę zrobił fatalne wrażenie. Prawdą jest, że uważa się za najmądrzejszego na świecie i nie da sobie nic powiedzieć, choć często nie wiedział o czym mówi. Wynagrodzenie??? Marne!!! Wyszłam zadowolona, że to był pierwszy i ostatni raz w tym biurze:-)
1
ddd 2015-06-10 12:35:36
widzę, że sami hejterzy:-). Ludzie czy naprawdę uważacie, że jakakolwiek firma robi rekrutacje po to żeby pogadać sobie miło na rozmowie kwalifikacyjnej????? Zadajcie sobie to pytanie a potem zostawiajcie posty:-) Byłem na rozmowie, konkretna i merytoryczna. Nawet zaproponowali mi pracę. Po namyślę odmówiłem bo dogadałem się z obecnym pracodawcą co do podwyżki, ale wrażenia jak najbardziej w porządku!!! Jak widać ocena zależy od wiedzy merytorycznej:-)
1
zagubiony 2015-06-10 23:19:54
Dołączam się do dyskusji. Znajoma tam pracuje już ponad rok. Z tego co wiem to nie narzeka. Podobno robią ciekawe rzeczy.
Amio 2015-06-11 15:57:35
Mała grupa, fajna atmosfera, ciekawe projekty. Dużo się można nauczyć. Ogólnie bardzo młody zespół. Byłem tam na praktykach. Praca niczym nie różni się od wielkiej czwórki czy kancelarii prawnych - (porównuję z praktykami znajomych). Doszły mnie słuchy, że kiedyś było mniej projektów i bardziej sztywna atmosfera. Dziś jest ok. Jeżeli podejmę decyzję, że po studiach będę zajmować się podatkami to czemu nie tam.
Kaziu 2015-06-18 15:24:50
Ile płacą konsultantowi 1? Jest 4000 brutto na umowie o pracę? Czy mniej lub wciskają samozatrudnienie?
adox 2015-07-11 00:03:46
kto czyta te bzdury w necie
nickon 2016-01-28 21:07:27
praca taka sama jak wszędzie, klienci jak wszędzie, ludzie jak wszędzie. Ani na plus ani na minus.
Halaba 2016-01-28 21:10:43
Hej, Nickon, pracowałeś tam?
nickon 2016-01-28 21:14:40
ja nie, nawet się zastanawiałam, koleżanka pracowała. wcześniej była wielkiej czwórce, potem w Axon Tax, teraz przeszła jeszcze dalej. Ogólnie wszędzie jest podobno to samo i taka samo:-)
Anonimowa 2016-03-09 16:49:12
Może ktoś powiedzieć jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Jest dyskusja, kazusy?
jadzia 2016-04-22 16:52:15
Alojzy, internet nie gryzie, można znaleźć :)

A co do samej firmy, widziałam, że ostatnio zostali wyróżnieni w X Rankingu DGP. No spoko. Brałam udział w spotkaniu rekrutacyjnym, kultura osobista szefa (?) pozostawia wiele do życzenia.
junkers 2016-06-02 11:30:21
W tej firmie tylko umowa zlecenie lub o dzieło, niczego innego nie proponują.
Kadłub 2016-07-07 10:57:50
W tej firmie nie istnieje 8 godzinny czas pracy, przychodzisz na 9, wychodzisz czasem nawet po 20. Nie usłyszysz za to nawet "dziękuję". Wiadomo, taka specyfika pracy, ale gniew i liczne przekleństwa "szefa" kiedy w wyjątkowej sytuacji odmówi się "warowania" w biurze jest po prostu nieodpowiedni. Pewnie niedługo pojawi się nowa oferta pracy, uważajcie.

Ps. Szkolenia to fikcja, kursy również.
1
Kadłub 2016-07-11 15:26:13
Niestety, premii nie ma. Opieka zdrowotna też widnieje na zakazanej liście.
kik 2016-07-20 15:36:50
Max 2-3 dni spóźnienia, ale to się zdarzyło tylko 2 razy odkąd pracuję, wypłaty z reguły są w terminie.
Syk 2016-08-05 18:07:33
Nie wiem skąd takie informacje się biorą...
lucek 2016-08-08 11:01:47
Z tego co wiem to w Axonie nie ma premii, co miesiąc ta sama wypłata, więc trzeba od początku negocjować swoją stawkę. Pod wszystkim i tak podpisze się właściciel firmy, wiadomo, ludzie pracują tam na jego markę.
Vader 2016-08-11 09:36:40
Jestem ciekaw jak to wygląda, interesowałem się pracą u nich, jednak z tego co śledzę u nich na stronie to zespół się kurczy, a nie rozbudowuje. Coś jest na rzeczy, że ludzie uciekają...
Knock Out 2016-08-11 15:10:39
Szkoda, w tak małej firmie, z tego co widzę na stronie to razem z Prezesem i Właścicielem tylko 4 osoby, nie ma możliwości awansu. Chociaż może warto zdobyć u nich doświadczenie to jednak związanie się z tą firmą na dłużej jest bezcelowe.
ddd 2016-08-18 14:28:39
Gdybym tam nie pracował to bym uwierzył :)
wer 2016-08-18 21:11:15
hej hej no wlasnie to przecież nie wazna ilość wazna jakos tak samo jest z pracownikami nie uważacie??
Zostaw swoją opinię o AXON TAX Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AXON TAX Sp. z o.o.