logo Korona

Korona

Wieluń

Opinie o Korona

Maja 2017-03-09 15:39
@Pracownik długo już pracujesz w firmie? Chętnie usłyszymy więcej na temat warunków pracy oferowanych przez Korona. Czy pracownicy uzyskują dodatkowe benefity?
1
cukierek 2017-03-11 21:31
ta firma jest nie normalna na magazynie mają wypłacaną podstawę plus jakaś premia a Kobiety na linii produkcyjnej najniższa krajowa i śmieszna premia a chodząc na piwo słyszałem jak operatorzy mówią tak "jak nie dostanę 2700 to się wk.urwie" i gdzie tu sprawiedliwość?! pan kierownik z wydziału W1 powinien iść do psychiatry albo go od razu zamknąć razem z kierownikiem magazynu na od dziale dla obłąkanych bo co nie którzy chyba są powołani dla KORONY i mało tego takim ludziom powinni pomniki budować na zakładzie i napisać na grobku "ja tu pracowałem i oddałem duszę i ciało dla tej firmy" a jeżeli chodzi o stanowiska dyrektorskie to nie chce mi się pisać bo Ci ludzie też nie są normalni...
6
Kobiety 2017-03-11 21:56
Kobiet nie mają najniższej krajowej mają 1850 zł plus premia uznaniowa .
3
Robol H1 2017-03-12 18:27
Benefity ? Koń by się uśmiał
1
Ja i Ty to My 2017-04-23 23:44
Cisza.....????
2
Maja 2017-04-24 12:19
@Kobiety od czego zależy uzyskanie premii uznaniowej? Co więcej możesz powiedzieć o pracy na swoim stanowisku?
jaaa 2017-04-26 18:16
nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka
3
Praca 2017-04-29 10:19
O co chodzi z tym wilkiem . Kogoś wywalili?
2
Pracownik 2017-05-21 18:41
Co tam słychać po procesie ?
pracownik 2017-05-31 17:22
Mam nowe wieści w sprawie . Ponoć Pan "Strączkowy " powiedział w sądzie, że to nie jest szkodliwe , ciekawe . Szybko Pan zmienia front bo jak był pan na wylocie to informował pan jaki to syf leją . Trzeba być i..... , zeby takie coś mówić . Czy może Pan Pawłowi w oczy teraz spojrzeć ? bo jak Pan był na wylocie to to sam się pan skontaktował z Pawłem. Paweł nam opowiadał jak to przed kościołem na osiedlu, pan mu swoje łaski i żale opowiadał jak pana chcą zniszczyć . Posadka przywrócona , bo tymczasowo pana potrzebowali do procesu to się przed Sądem głupoty mówi i nieprawdę ? no bo gdzie się zarobi, jak i.... brak . Jak pan był na wylocie to wtedy się pan nie zakrywał swoją tajemnicą zawodowa i mówił co tam jest nie halo, a teraz słyszymy , że w sądzie sie pan tajemnicą zakrywa, o rety no i jeszcze ponoć po angielsku ... szkoda że nie po szwabsku ....... . Ponoc Panie po rozprawie z ciebie zadowolone teraz, to teraz pytanie na jak długo do drugiego procesu, aż coś się znów spie..... i znów postraszą zwolnieniem . Przyjdzie czas ..... . , bo pan od telefonu i popychania [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] już mówi , że na wydziale chemicznym "masakra" dosłownie takie jego słowa mogą usłyszeć inni . No ale przecież donosiło się na porządnych pracowników a teraz może trzeba trochę w zakładzie popracować, bo przeciez inwestycja w młodych zawodzi , tydzień dwa i pa, tak mówią za taka stawkę pracować w smrodach nie będziemy . Po weekendzie mają już inną robotę hahah . Pan kierownik kiedyś mówił nie pasuję ci to wy... za bramą stoi 10 na twoje miejsce i co pytam się teraz stoi czy wy niedługo będziecie zap.... za pracowników bo inaczej linia stanie . przyjdzie czas że roboli w końcu docenią . Miłej pracy bo ja dziś mam wolne.
6
zrozpaczony 2017-05-31 19:07
oooobahhh , no no to się popisał, ja wiem o kogo chodzi, bo rozmawiałem z powodami .No się dzieje, ale chyba po wczorajszym to się nie podniosą z głupoty . Robią kolejki jak do konfesjonału tylko zawnioskowani wierni chyba zaczęli mówić prawdę , wreszcie !!!! brawo . Trochę mi smutno, że mnie nie poprosili , tez bym prawdę powiedział .
2
Były 2017-05-31 22:25
Niczym Jaś Fasola ten soja
3
produkcja 2017-05-31 22:35
A co to się stało ze kierownik W 1 dostał wypowiedzenie.
3
Ad 2017-06-01 15:36
Popytajcie co owad i ptaszek powiedzieli koń by się uśmiał z glupoty.
1
Przyjdzie na to czas 2017-06-01 20:25
A czego się spodziewajcie,jaki pan,taki kram,przecież ryba psuje się od głowy!! Ćwirćwirek swój despotyzm zaszczepil wszystkim swoim slugusom,którzy nawet pod przysięgą powiedzą,że czarne jest białe.Ale znajdzie się pała na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] generała!!!
2
Ciekawski 2017-06-02 18:39
Pytanie do pani B, czy w logistyce nadal remontujecie więcej palet,niż jest na stanach magazynowych i w obiegu razem wziętych,czy też jak zwykle nie umie pani na to pytanie odpowiedzieć,a za co ta ciężka kasa???
2
Ciekawski 2017-06-02 19:00
I czy biedna stolarzowa z jej mężem Antkiem przeżyli te remonty,przez wiele lat pracując za pół darmo dla dobra" pseudowlodarzy " korona s.A.???
1
Ciekawski 2017-06-02 19:05
Codziennie kolejne pytania,bo mam o co pytać po wielu latach pracy....
2
powietrze 2017-06-03 13:54
całą ta logistykę i magazyn jedynie za orać można... kierownik robi wszystko pod górkę pracownikom ... pracował obok i tam miał przesrane i przyszedł do korony i wielki bóg się zrobił ... jedynie zastępca kierownika jest bardzo w porządku
2
Ciekawski 2017-06-03 15:17
Jak w waszej firmie funkcjonuje rozliczanie rachunków wystawianych przez usługodawców? Opowiadał mi znajomy,że w jego firmie przez lata wyglądało to następująco: osoba odpowiedzialna / nie mylić z odpowiedzialnoscia za czyny
1
Ciekawski 2017-06-03 15:19
Jak w waszej firmie funkcjonuje rozliczanie rachunków wystawianych przez usługodawców? Opowiadał mi znajomy,że w jego firmie przez lata wyglądało to następująco: osoba odpowiedzialna / nie mylić z odpowiedzialnoscia za czyny
1
Spragniony wiedzy 2017-06-03 16:28
Do Pana ciekawostki, najlepiej swoje wywody opisać i wysłać do prokuratury, a odpis wysłać do rąk własnych właścicielowiW . On by już ich rozliczył za to .... Niemniej jednak z utęsknieniem czekam na nową wiadomość w sprawie nowych wiadomości a wszczegolnosci jak to można na boku sobie dorobić do etatu kierowniczego i nie po godzinach rzecz jasna i na czym ?Może coś więcej o tym stolarzu, o paletach , o produktach w galeriach C...... , O sprzedaży no poczytajmy.
2
Ciekawski 2017-06-04 03:09
Z tym zamiarem noszę się już od dawna,ale ze względu na powiązania z firmą,już nie bezpośrednie,ale jednak,troszkę to musi jeszcze poczekać.Dziękuję za podpowiedź,nie jest Pan pierwszym,który mi to sugeruje,tym bardziej,że jest o czym się wywodzic.Trzymam kciuki za dwójkę Walczakow,którzy próbują sprawiedliwości dociec w sądzie,bo istnieją granice,których przekroczyć nie można.Skoro zwalniaja pracownika bezpodstawnie,jedynie dlatego,że staje się niewygodnym,to jaki wymiar kary powinien spotkać winnych autentycznych nadużyć,szwindli i jaki tych,którzy na takie postępowanie dają ciche przyzwolenia? Nie mnie to osądzać,niech faktycznie zajmą się tym odpowiednie komórki.
2
Bonaparte 2017-06-05 16:40
Halo, Panie Ciekawostka czekamy na kolejne pytania ? Proszę pisać, bo ponoć jest zatrudniona nowa osoba do sprawdzania takich spraw, tzw. trudnych :) więc poda mu Pan wytyczne na tacy. Jeszcze Panu podziękuję, a może nawet właściciel podziękuję za wewnętrzny audit :)
2
Ciekawski 2017-06-05 18:38
Akurat Właściciela darzę dużym szacunkiem,ale nie o wdzięczność mi chodzi,tylko o normalność. proszę bardzo:
Czy w dalszym ciagu rozliczanie rachunków wystawionych przez usługodawców odbywa się na zasadzie pobierania z kasy firmowej zaliczek przez "osobę odpowiedzialną" i osobistego wypłacania firmowych pieniędzy usługodawcy?Czy ktoś zadał sobie chociaż raz trud i sprawdził,czy całą należną kwotą trafia do właściwych rąk,a jeśli nie,to dlaczego,o ile mniej trafia,czy w ogóle trafia?Może z tymi ludźmi trzeba choć raz porozmawiać,tak w cztery oczy,bo może będzie potrzeba pokornego przyznania się do niedopatrzen,i zadośćuczynienia im???? ć.d.n
2
Bonaparte 2017-06-05 20:48
Czekamy nieustannie na nowe zapytania może w końcu ktoś naprawi te nazwijmy "niedociągnięcia". Wytłumaczeniem braku podwyżek zawsze był brak środków, to może jak by wreszcie naprawiono te " niedociągnięcia " to by się okazało że niezła kasa jest do rozdysponowania dla pracowników . Może warto pochylić się nad tym problemem upłynniania środków. Przecież zapewne to nie jedyny problem nie jedyne zapytanie ? Czekamy na dalsze zapytania, do jutra, zgodnie z zapowiedzią autora ciekawostek :)
2
Ciekawski 2017-06-06 08:38
Zgodnie z obietnicą kolejne pytania: Czy w firmie,wzorem kilkunastu ostatnich lat ,wystawiane są nadal fikcyjne protokoły zniszczeń świec?Czy nadal te teoretycznie uszkodzone,nie nadające się do sprzedaży świece,w stanie nienaruszonym,oryginalnie zapakowane,wywozone są z magazynu pod wiatę, a stamtąd w takim samym stanie do klienta ,jako masa odpadowa do przerobu? Czy nadal ta masa odpadowa wystawiana jest do sprzedaży
2
Ciekawski 2017-06-06 12:59
Ile tych protokołów już wystawiono,ile setek nieuszkodzonych palet ze świecami sprzedano pod postacią parafiny odpadowej,i ze że nikt się nie bał?Korona nie jest zakładem pracy chronionej,nie zatrudnia niewidomych,więc nie można było nie widzieć!! A tak na marginesie,czy nie można od ciągłego odwracania się w przeciwną stronę dostać kręczu szyi? Czy naprawdę istnieje nieograniczoną tolerancją w stosunku do wybrańców???Wierzyć się nie chce!!
3
zainteresowany 2017-06-06 15:20
Jeżeli to prawda to nasuwa się pytanie : gdzie szły z tego pieniądze? ktoś się z kimś dzielił ?przecież można podważyć każdą umowę, bo zapewne w kontraktach jest chroniony znak graficzny tych świec. Świece są produkowane pod logo danej firmy i ten wzór to własność innej firmy haha ha . Czekamy na więcej !
1
Pracownik 2017-06-07 16:43
Robotę skończyłem a pytania brak? Co to strajkujesz czy wolne masz ?
Produkcyjny 2017-06-08 08:40
Pewnie strajkuje,bo posty znikają
1
Ciekawski 2017-06-08 09:25
Zabolało? A przecież były to tylko przystawki, i to nie wszystkie!!!Dania główne serwowane miały być później????
1
Miła 2017-06-08 09:27
A ja nie narzekam...
007 2017-06-08 12:44
Z ciemnego pokoju jesteś to nie narzekasz .
Czereśnia dawaj te główne dania , żeby mogli do weekendu przetrawić.
2
007 2017-06-08 15:14
Nic nie znika, on się rozkręca ładuję akumulatory , ciekawe jak się trzymają podmioty tych dań . Może już kropelką do stołka się na wszelki wypadek przykleili, bo piąteczek już blisko a co się robi w piąteczek z kp?
1
NapolLeonBoNaParterzezimno 2017-06-12 18:56
MAGAZYN PRZEMÓWIŁ.
1
Maja 2017-06-13 13:04
Korona poszukuje aktualnie osób do pracy na stanowisku kierownik ds. produkcji. Jako obecni pracownicy. co możecie powiedzieć na temat tego czego mogą spodziewać się osoby, które myślą o firmie jako potencjalnym miejscu pracy?
Maja 2017-06-14 09:13
@WUAK co sprawia, że masz taką opinię na temat firmy? Merytoryczne komentarze, które pokazują co wpływa na Twoją opinię będą bardziej przydatne dla osób, które trafiły na ten wątek szukając informacji na temat firmy jako pracodawcy.
007 2017-06-18 09:45
Czemu post o zleceniu na rzekoma Anne co Małgorzata się zwała został usunięty ? Ciekawe której pani za szkła było to nie na rękę ?
1
Były 2017-06-18 20:52
Korona to miejsce pracy dla desperatow,szkoda tych Ludzi,bo jeść muszą,ale szukajcie gdzie indziej,niczego gorszego nie znajdziecie????
3
Swiadek koronny 2017-06-18 22:16
Tej pani co ja zatrudniła,pani zza szklanej kurtyny,specjalistce od lania piwa w pubie w Białej,a obecnie pani magister od prawa i administracji????????Boże,a Ty widzisz i nie grzmisz????No bo jak tak można,że mamusie się zatrudnia na fikcyjne umowę zlecenie jako studentke? no każdy może się uczyć,studiować,nikt nie zabroni,nawet po 50 tce,ale jak to jest z tymi podatkami,kto inny pracuje,a kto inny korzysta z ulg podatkowych,jakoś kupy się to nie trzyma.A Pracownika za parę używanych rękawiczek zwolniono z powodu utraty zaufania.No to jak tu jest z tym prawem w koronie??nie kumam,bo nie jestem fachowcem od nalewania piwa..????????
2
Obecny 2017-06-18 23:45
Mają,weź Gucia pod pache i spitalaj z tego forum!! Z choinki się urwalas? Opinia o firmie? Przyjdź i popracuj na hali,powdychaj tych smrodow za najniższą krajową,przestaniesz zadawać idiotyczne pytania
4
Swiadek koronny 2017-06-20 10:41
Ôuiz historyczny_zabawa/ na podstawie wymyślonej sytuacji????????/ W początkach działalności na lokalnym rynku pracy firmy handlowej nazwijmy ja umownie A.S.A. ,która na wspólnych wlosciach prowadziła swoją działalność z bratnia firma produkująca świece,nazwijmy ja umownie "Ko...."sprowadzono na potrzeby rozruchu produkcyjnygo ,pod postacią parafiny odpadowej toksyczne odpady z ...np.niemieckiej firmy" Halter....".Przybyła do miejsca składowania tych paskudztw,prezna ekipa handlowców ze stolicy,wyposażona była w licznik Geigera-Mullera.Pytanie brzmi następująco?Co się stało z pojemnikami z toksycznymi odpadami,które w bardzo szybkim czasie zniknęły z wiaty magazynowej?Są trzy odpowiedzi:A/ zostały zwrócone dostawcy????????????B/ zostały Zakopane na terenie fabryki????????C/ wyparowaly??????????????????Komentarz do odpowiedzi C- czego absolutnie wykluczyć nie można!!!????????????
2
Quiz 2017-06-20 13:23
Odp b . są zakopane pod halą bo utylizacja byla za droga a drugie koło rowu ? Jaka jest nagroda za prawidłową odpowiedź ? Podać konto bankowe na przelew ?
2
I ja tam z goscmi bylem.... 2017-06-22 19:17
Jezus Maria;i ze oni się nie bali????
2
kot 2017-06-24 21:29
słabe...
https://www.youtu be.com/watch?v=YAjAyel3-9M
Prawda w oczy kole 2017-06-26 09:49
Usuwajcie wpisy,usuwajcie.Prawdy nie usuniecie. Prawdę znają Pracownicy,obecni i byli.Nie wszystko można kupić!!
2
Maja 2017-06-26 11:09
@Prawda w oczy kole
Jeśli jakiś komentarz został usunięty oznacza to, że został on zarchiwizowany przez administratora za naruszenie zasad regulaminu. Dlatego przed zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią.
To woła o pomstę do nieba!! 2017-06-26 11:34
Niesamowite!!A usuniecie części wpisu z jego całości,i pozostawienie wygodnej dla siebie treści,co całkowicie zmienia sens pisemnej wypowiedzi,jest w porządku??Mają, ponawiam prośbę poprzednika: spitalaj z tego forum!! Ile ci płacą??
1
Maja 2017-06-26 11:58
@To woła o pomstę do nieba!!
Dziękuję za uwagę. Jeśli poprzez ingerencję administratora wpis stracił swój sens i wprowadza obecnie w błąd, to bardzo proszę o zgłoszenie tego faktu na adres admin@gowork.pl. Przejrzałam komentarze z tego roku i nie mogłam znaleźć wpisów, o których mówisz. Jedyne zmiany jakie zauważyłam, to ukrycie obecnych w niektórych komentarzach wulgaryzmów. Jeśli widzisz wpis, o którym wspominasz w swoim komentarzu, to będziemy wdzięczni za informacje.
Zależy nam, aby to forum było źródłem rzetelnych informacji i służyło pomocą osobom, które szukają informacji na temat firmy Korona jako potencjalnego pracodawcy, a nie wprowadzało w błąd.
Zostaw swoją opinię o Korona - Wieluń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korona