brak logo

terravita

Poznań

Opinie o terravita

bunga bunga nigeriana 2013-02-11 01:02:32
w zach.Pomorskim i Lubuskim byli dobrzy ph, dwie kobitki w ZachPom i chłopak w Lubuskim, pólki były pełne,wiem bo jako ASM z konkurencji sprawdzalem takze ich półki,, teraz Wedel podupadł,a Goplana rozszerza półkę i Kraft ich kosztem,co do ph to chyba srednie warunki,skoro w/w pouciekali/zmienili pracę...
1
Fitnesska 2013-02-16 14:52:07
Witam,

chcę pracować na produkcji w Terravicie. Jak się tam dostać, jakaś agencja obsługuje zakład czy po prostu zostawić CV u ochrony, jak nie wpuszczą do działu kadr?

Pozdrawiam!
1
ewa 2013-02-17 19:23:17
W terrawicie grosze sie zarabia na produkcji te minimalne chyba 1200zł na reke na 3 zmiany ja 6 lat temu odeszłam z tej firmy by zarabiac wiecej i sie udało poprostu zenada zeby terrawita tak płaciła.
1
MlodeWIlki 2013-05-19 22:42:15
Praca w Terravicie - PH - Zachodnia Polska. Jak dla mnie tragedia, praca po 12 h, do tego wykladanie towaru,zmiana cen,zwroty. Dziennie 22 wizyty za 1500 zl. Uzytkowanie auta sluzbowego bardzo kosztowne. Ponad 1 zl za 1 km. W sklepach ogromne dlugi, mnostwo towaru po terminie a poki nie bedzie wymin nikt nic nie zamowi. Nie polecam.
1
berta 2013-05-22 11:56:55
z tego wynika, że nie jest to praca dla cieniasów!
merta 2013-05-22 15:26:23
berta - 2013-05-22 11:56:55

z tego wynika, że nie jest to praca dla cieniasów!
Przede wszystkim nie dla cieniasów!
W pracy się pracuje i spełnia nałożone obowiązki.
Podpisując umowę wiesz na co się godzisz.
Jeśli ktoś myśli o wszystkim innym prócz pracy to życzę powodzenia.
MlodeWilki 2013-06-19 23:58:35
Tzn jak masz zamiar pracowac po 12 h za prawie najnizsza krajowa, dostawac "opr" w kazdym sklepie to rzeczywiscie jestes mocny a ja cienias :) Socjal? Zaden, 1,5 litra wody dla PH jak temp. przekroczy 25 stopni. Pracujesz na swoim komputerze, na swoim necie, korespondencje do nich wysylasz zakladajac swoja kase i potem Ci oddaja. Nie polecam nikomu.
EM 2013-06-20 12:46:19
Szanowni Państwo, wypowiadam się z ramienia firmy i zapewniam, że wynagrodzenie za pracę to nie jest najniższa krajowa, zatrudniony Przedstawiciel Handlowy otrzymuje do dyspozycji: telefon, palmtop oraz samochód służbowy a czas pracy to ustawowe 8h. Proszę nie wyrabiać sobie opinii na podstawie wypowiedzi osoby, która przepracowała u nas niecały tydzień. W przypadku pytań proszę o kontakt na adres mailowy: praca@terravita.com.pl
EM 2013-06-20 14:02:30
Z samochodu służbowego można korzystać w celach prywatnych, należy jedynie przedstawić stosowne oświadczenie. Stawki za korzystanie z samochodu służbowego są ustalone ustawowo w zależności od pojemności silnika. Jeśli chodzi o rozmowy telefoniczne to jest wyznaczony limit, po przekroczeniu którego wystawiamy fakturę obciążającą, proszę mi wierzyć są to znikome przypadki.
EM 2013-06-20 15:27:11
Za paliwo płaci firma, pracownik posługuje się kartą paliwową, obciążony zostaje jedynie za kilometry prywatne, które sam zdeklarował i zapłacił za nie naszą kartą.
stefan 2013-06-24 18:48:31
Widać, że pani asystentka EM walczy z jak najbardziej prawdziwymi opiniami i nie koniecznie pisanymi przez pracowników "tygodniowych". Praca jako PH jest dobra na przetrwanie. Za te godziny pracy i pensje 1400 to na wiosce w biedronce lepiej można zarobić. Komputer swój, internet swój. Jak Ci auto padnie to masz pecha i najlepiej sam zapłać a firma za jakiś czas Ci odda. Pomijając fakt że auta to złomy w najbiedniejszej wersji. Socjal, ubezpieczenie medyczne jest, ale nie w tej firmie. Ogólnie praca ciekawa dla ludzi nie mających co robić z wolnym czasem w tygodniu i nie potrzebującym więcej dochodu miesięcznie niż 1400zł.( chyba że chcesz korzystać z tych wypasionych fur w weekendy to odlicz jeszcze 1zł za każdy kilometr). Nie wspomnę, że pani od BHP i pisząca tu "EM" ludzi mają za cytuję "idiotów i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w"
s 2013-06-28 17:26:14
Panie Stefanie zapraszam na produkcję i spróbować prawdziwej ciężkiej pracy za te pieniądze a przestanie pan narzekać i doceni co ma..
MlodeWilki 2013-08-05 18:21:27
EM - 2013-06-20 12:46:19

Szanowni Państwo, wypowiadam się z ramienia firmy i zapewniam, że wynagrodzenie za pracę to nie jest najniższa krajowa, zatrudniony Przedstawiciel Handlowy otrzymuje do dyspozycji: telefon, palmtop oraz samochód służbowy a czas pracy to ustawowe 8h. Proszę nie wyrabiać sobie opinii na podstawie wypowiedzi osoby, która przepracowała u nas niecały tydzień. W przypadku pytań proszę o kontakt na adres mailowy: praca@terravita.com.pl
Jakby bylo ustawowe 8h to jeszcze bym pracowal, prosze mi powiedziec jak wykonac trase Zielona Góra - Gorzow Wlkp. Odwiedzic ponad 20 sklepow, ulozyc towar, zrobic zamowienie. Bite 12 h! Pozdrawiam
s 2013-08-23 10:36:46
jaki socjal...a stawka to ok 1300 zł za pracę 3zm w stresie i naprawdę ciężkiej harówce..
1
rosollosor 2013-09-13 15:37:02
anonim - 2013-08-25 17:03:27

Czemu piszesz że ,,praca w stresie'' czy zmianowi/brygadziści bardzo są aktywni jeśli chodzi o realizacje założeń produkcyjnych
narzekacie ciągle na terravite, niechce mi sie tego czytać. skoro wszyscy jesteście tacy mądrzy, to cobyście w niej zmienili(zastrzegam tylko nie pensje w góre, bo to nie najlepszy pomysl!!) rosol
. 2013-09-16 12:26:18
szacunek przełożonych do pracownika..
studentka 2013-12-09 22:47:29
Czy może ktoś napisać jaka jest atmosfera w technologii?
1
katia 2014-01-27 13:02:15
dla wszystkich którzy chcą podjąć pracę w terravicie, z góry piszę nie polecam!!!bardzo mało płacą na trzy zmianową pracę, trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] non stop, jak brygadzista ma dobry humor to masz 15 min przerwy z dojściem do stołówki przez duze hale, to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za moich czasów płacili 800zł na rękę chlopacy przy maszynach dostawali 1100, jak ktoś ma słabą psychikę to tam tygodnia nie wytrzyma, kiedyś ktoś przy głównym wejściu napisał TERRORVIA hehe.była pracownica
1
Pingwin z Madagaskaru 2014-02-14 14:36:37
Witam,pracowałęm w Terravicie jako ph ponad 3 lata,fajny kiero na regionie (usunięte przez administratora)
1
Pingwin z Madagaskaru 2014-02-14 23:35:58
(usunięte przez administratora)Praca ok,wynagrodzenie też,ale jak chcesz jeśc kawior z Astrachania i popijać Dom Perignion to You have to go away... :)
kasia 2014-02-22 13:18:49
Witam. Czy terravita daje swoim pracownikom zakwaterowanie? Czekam na odpowiedz
Pingwin z Madagaskaru 2014-02-26 12:07:57
A gdzie tam...wierzysz w to ?w dzisiejszych czasach???
dagmara 2014-09-24 01:59:28
jak pamiętam dla ph bez doświadcz.2100 brutto podstawa/z doświadcz.2300 brutto plus premia na dzisiejsze czasy kasa średnia,pracuję teraz w farmacji kasa: 3900 netto podstawa,więc porównanie bez porównania :-) Romano Groźny nadal w Pyrlandii ? Fajny gość.Pozdro dla Alpinelli!
Pracownik 2014-10-31 00:10:18
Umowy o pracę jakie dają w tej firmie to: 1050 zł brutto plus 30% premia za frekwencję, praca za 797,50 zł + premia 1365 zł brutto na rękę 1017,85 zł premia może, a nie musi być wypłacona za frekwencję, dodam jest zapis dodatek za pracę praca na 2 i 3 zmianie a ile?? tego w umowie nie ma. Mamy państwo Polskie i firmy które dają pracę, wyzysk ;(Mamy Państwo Polskie i prawo w nim umowy o pracę śmieciowe, niech jeszcze dadzą dodatek worek ryżu aby pracownik po odebraniu wynagrodzenia miał za co żyć. Szok Polska made in Chiny
2
Pracuję 2014-11-01 21:47:32
1400zł netto zależy od stażu pracy i stanowiska, warunki pracy bez uwag, brygadziści i przełożeni dbają o ludzi, atmosfera pracy miła, polecam tą firmę (:
1
Były pracownik 2014-11-04 16:18:17
Zwolniłam się praca ciężka, rotacja ludzi b.duża ludzie tam pracujący ,, przyszli do pracy bywało tak, że osoba popracowała do przerwy, a po przerwie nie przyszła na produkcje..zrezygnowała..masa ludzi przewinęła się" Ciekawe, moje spostrzeżenie pakowacz jego zadanie to układanie kartonów różnych gabarytów na palecie, zależy od prędkości przesyłu, itd, popracowałam, narobiłam się, ręce, kręgosłup bolą itd. Zarobki to 1300- 1400 zł. Nie polecam tej firmy, ciężka praca za małe pieniądze :(Pani z BHP snuje na początku opowieści jak to fajnie itd podejmiecie pracę i podzielicie los tych co się zwolnili.
3
Pracownik 2014-11-04 16:27:52
Ja jutro do pracy nie przychodzę napracowałem się, nie dałem rady, pracowałem jako pakowacz, , masa kartonów, które trzeba układać na paletach, nie polecam tej pracy,płacą małe pieniądze, nie dziwie się, że ludzie się zwalniają.
Na umowie o prace mam 1050 zł brutto zasadniczej pensji plus 30 % za frekwencję do zasadniczej pensji, reszta to dodatki za pracę na 2,3 zmianie i premia. Na max zarobki to 1300-1400zł :(
5
były pracownik 2014-11-05 09:23:49
i ja byłam tam tylko na chwilę.. nie dałam rady.. ręce nadgarstki plecy strasznie bolą.. tępo niesamowite.. Poprostu podziwiam pracujące tam dziewczyny.. za tak małe pienądze tak ciężko pracują..
3
Bła pracownica 2014-11-20 00:05:51
Uważajcie w kadrach pani która podpisuje umowę o pracę opowiada że zarobki to 2000zł ale brutto polecam kalkulator w google wpiszcie (usunięte przez administratora)pryjmuja dopracy jako pakowacz, ciężka praca szybkość przesyłu kartonów jest tak duża że nie dałam rady, te kartony trzeba układać na palecie po 12 miałam dosyć, widziałam jednego chłopaka też nie dawał rady od koleżanki dowiedziałam się, że nie przyszedł do pracy, też zrezygnował, brał po trzy po 15 nie dawał rady taka prędkość, małe kartoniki ważą ja chwytałam z trzy od razu, aby odcinek linii przesyłu nie stanęła , na dodatek trzeba przygotować w zapasie drugą paletę :( Na umowie o pracę nie ma stałej kwoty brutto np 1600 brutto jest z 1000 z groszem plus premia to gwarant resztę to w opowieści że za 2 zmianę tyle a tyle (: Z tego co ludzie tam mówili zarobki 1300 do 1400 z premią :( Bywali ludzie że przyszli poszli na przerwę i już nie przyszli do pracy spakowali siei żegnaj :( Pani z BHP będzie snuła opowieści jaka to praca łatwa kartoniki układać, prawda jest inna, siedzieć z tyłkiem w kadrach popijać kawunię itd nie zna pracy :(
3
sten 2014-11-20 17:19:01
Harówa, mobbing, intrygi!
2
pakowaczka 2014-11-20 20:28:43
A ja nie narzekam, pracuję od niedawna. Fakt -praca ciężka ( o czym kadry uprzedzały)... ale gdzie jest lekko? Za to jest umowa o pracę a nie jakaś śmieciówka. Faktycznie za goły etat na rękę wychodzi ok.1400... ale można dorobić w nadgodzinach (ostatnio zarobiłam troche ponad 1800). Wypłata zawsze na czas, od wszystkiego zaplacony ZUS . A atmosfera nie najgorsza. Ludzie ogarnijcie sie -narzekacie jakbyście nigdy nie pracowali za najniższą krajową wypłacaną na raty a co trochę ponad - to pod stołem.
2
były pakowacz 2014-11-21 21:35:00
,, Za goły etat na rękę 1400zł" Nie znam pojęcia goły etat, przyjmują na etat pakowacz, to ciężka praca j/w byli pracownicy napisali, 1400 zł z premią chyba na max, rozmawiałem z osobami tam pracującymi 1300-1400 na max.
Pracują tam mili ludzie, był moment, że kobieta przyniosła mi kubek z wodą, brygadzistki jakie sympatyczne, nie usłyszałem złego słowa, jak się zwalniałem rozliczałem namawiali abym został, podczas pracy brygadzistka podeszła i pytała się czy dobrze się czuję czy nie jestem narażony na mobbing, atmosfera pracy miła, miałem czas na śniadanie, przychodziła kobieta zmieniała mnie ,, proszę niech pan idzie na śniadanie" Niestety nie dałem rady jakbym miał 4 ręce wyrobił bym się z chwytaniem kartoników po trzy i układaniem na palecie, bym nadal tam pracował, miałem blisko do pracy, niestety zdrowie ważniejsze, nie nadążałem z chwytaniem i układaniem na palenie kartoników,za szybkie tempo przesyłania :( stosunek płacy do pracy ciężkiej :(
3
były pakowacz 2014-11-21 23:55:39
..układaniem na palenie - układaniem na palecie (:
1
PRACOWNICA 2014-11-22 00:02:38
A ty to pisałaś siedząc w kadrach pod przykrywką pracownika tak pięknie i fajnie, a tylu ludzi się zwolniło, rotacja nie z tej ziemi, ciekawe?? ja też niedługo się zwolnię mam propozycje pracy za 1600 na rękę plus premia 150 zł umowa o pracę nie taka harówka jak tu.
3
Pracownik 2014-11-22 16:36:00
Zarobki wtejfirmie: dostałem od Terravita dokument potwierdzenia wypłaty pensji i wykaz ile dostałem i za co, za 80h pracy plus z dodatkiem za 2 zmianę razem 632zł, za 160h łatwo policzyć ile by naliczyli 1300zł :(
4
errata 2014-11-22 16:37:33
wtejfirmie - w tej firmie (:
6
xxxx 2014-11-29 17:06:42
Jak czytam te opinie to smiac mi się chce ze sobotami tys 800zł a goła pensyjka 1400zł to mało ja pracowałam 8 lat temu i były małe zarobki i odeszłam do lepszej ja zarabiam w podobnym systemie 2500zł na teke bez nadgodzin plus bogaty socjal mam i prace na stałe mam i do tego syfu co terawita ma bym nie wrociła już nie chodzi o prace ale o kase.
2
yyy 2014-12-01 19:33:09
Ja podziwiam tam młode osoby ze stamtąd nie odeszli nie szukając czegos lepszego za lepsza kase bo ja z pensji terawity z głodu bym umarła bo jak ktoś sam się utzymuje to masakra jest a pracowałam z 10 lat temu teraz wiem ze to była dobra decyzja bo zarabiam dwa razy więcej na miesiąc co w terrawicie a poza tym jak ja odchodziłam po mnie mase ludzi się zwolniło młodych zostały tylko głupki które robia za marne 1400zł i niektóre brygadzistki tez sa tam gwiazdy a zostały w tym syfie w biedronce płaca lepiej i lepszy socjal jest.
6
Były pakowacz Jarosław 2014-12-12 20:50:43
Dziękuję za życzenia bardzo miło, firma TERRAVITA przesłała mi życzenia plus ostatni wyciąg z wypłaty, dodam pracowałem w tej firmie i polecam wyroby czekoladowe, są pyszne, warunki produkcji super czysto, produkty używane do produkcji najlepszej jakości(:
10
ttt 2015-01-12 14:37:21
Tak jak mówisz ja tez stamtąd odeszłam tylko głupek będzie pracować za 1400zł ja odeszłam do unilevera i mam dwa razy więcej na miesiąc także pozdrawiam terrawite.
ha ha 2015-01-18 20:08:16
być PH jest super auto za darmo , paliwo za darmo , gratisy na lewo
bezrobotny 2015-02-03 15:11:50
jakieś wolne wakaty na ph ???
1
armando castagna 2015-03-04 03:01:54
Musisz zjeść cały asortyment czekolad od pistacjowej ocząwszy,poprzez miętę ,mówię o 100 gramówkach,to przystawk... potem kolej na 165g, następnie 225 gram....potem odchorujesz kilka dni, przybierzesz na masie kilka kg i możesz zostać pełnoprawnym ph chłopie!
jack 2015-04-15 17:00:04
Cześć jak możecie napiszcie jakie auto dostaje PH i jakie zarobki można osiągnąć.
to ja 2015-04-24 17:12:47
Auto to nowy Ford Fokus kobmi (klima, alufelgi) , zarobkito : podstawa 3500 brutto plus premie do 4000 brutto, czyli spokojnie można wyciągnąć 5000 na rękę , do tego latem gdy jest gorąco PH jadą na dwa tygodnie na Kanary , firma płaci...
2
ex terravita 2015-05-13 21:56:13
jako ph byłem non stop w czołówce w Polsce... kilka lat wstecz to się działo,mniej niż 5...Jak Ci się wydaje,że praca ph jest taka łatwa to startuj! Najpierw muszą Ciebie wybrać spośród tłumu cv i rozmowy w kilku etapach...Ja w Terravicie już nie pracuję, bo dzisiaj kasę mam co najmniej x 3, a nawet x 4, ale świetni ludzie,świetny kierownik,duuuuży sentyment do firmy. Pozdrawiam.
ex terravita 2015-05-13 22:00:20
:-) Jack za angielskie poczucie humoru duuuuuży plus :-)
ps ciekawe czy ktoś to łyknął :-)
Pozdro
1
iii 2015-07-23 19:41:02
Na produkcji płaca grosze bo najniższe wynagrodzenie z 1400zł na reke na trzy zmiany bez sobót wiec co to jest w biedronce płaca lepiej i nocek nie robia.
kamila 2015-11-16 19:33:12
Jakie sa zarobki na produkcji zwykłych osób bez nadgodzin czy ma się 2 tysiące na reke na te trzy zmiany bo pracuje w nivei sa i zarabiam 2500zł na reke bez sb i ndz plus socjal fajny tylko dodam ze jestem pracownica ze stażem i również pracuje na trzy zmiany i lubie sobie porownac swoja wypłatę do innych firm.
erfg 2016-05-08 16:29:37
hej widze ze w dalszym ciagu poszukuja do pracy przedstawiciela handlowego w Kielcach oferuja zatrudnienie na umowę o pracę,motywacyjny system wynagradzania,przyjazną atmosferę pracy,narzędzia pracy (samochód, telefon, tablet)
Zostaw swoją opinię o terravita - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie terravita