brak logo

Sigma Prywatna Szkoła Podstawowa

Wrocław

Opinie o Sigma Prywatna Szkoła Podstawowa

Aldona 2013-07-01 08:37
Polecam Szkołę SIGMA z Wrocławia. Zarówno jeśli chodzi o naukę dzieci w szkole podstawowej, jak i na wyższych poziomach. Chodzi tu nie tylko o fantastyczne grono pedagogiczne, ale styl i taktykę nauki.
1
Beata 2013-07-21 22:35
Serdecznie polecam Niepubliczne szkoły SIGMA we Wrocławiu. Wysoki poziom nauki, wiele zajęć pozalekcyjnych, dzieci są solidnie przygotowane do egzaminów.
Maciej 2013-07-21 23:20
Szkoły SIGMA na placu św. Macieja z roku na rok osiągają coraz to lepsze wyniki. To najbardziej konkurencyjne i oblegane szkoły we Wrocławiu.
iu 2013-08-21 00:11
chyba w śnie. Szkoła beznadziejna, spada na dno. Kolejne lata bez naboru.
1
Były uczeń 2015-02-17 19:09
Jako uczeń szkoły oceniam ją tragicznie. Jak chcecie aby wasze dzieci zobaczyły jak wyglądają 15-16 letnie dziewczyny w ciąży, jak smakują marichuana z amfetaminą (bo alkohol jest dla bidnych uczniów). Co roku prawie wszyscy nauczyciele sie zmieniają z powodu warunków. Z obiecanych 8 języków, okazuje się że jest raptem 2, a za kolejnych nie ma. Zamiast szukać opini w internecie, znajdźcie sobie 2-3 byłych uczniów i popytajcie.
Szkoła przyjmuje także dzieci niepełnosprawne ignorując ich opinie o niepełnosprawności (bo nie ma uprawnień szkoły specjalnej), w efekcie w jednym z roczników z dziesiątką zdrowych dzieci uczył się chłopak z autyzmem.
b126 2015-10-16 01:05
Witam, moja dwójka dzieci chodzi do tej szkoły od dwóch lat i jestem z tej szkoły zadowolony. Ciesze się że nie są w państwowej szkole gdzie klasy są przepełnione dzieciaki nie mogą rozwijać swoich talentów. Oczywiście są nauczyciele bardziej i mniej lubiani przez ze mnie ale tak jest wszędzie. Różnica między państwową szkołą a prywatną jest taka że w prywatnej dzieci więcej się nauczą i że rodzice chcą jak najlepiej dla swoich dzieci. A co do postu wyżej pana/pani " były uczeń " to zapraszam na komende miejską policji Podwale 31-33, Wrocław, napewno chętnie ktoś tam bliżej pozna pana/pani wiedzę na temat marihuany zmieszanej z amfetaminą bo wierzyć mi się nie chce jak można takie głupoty napisać w wściekłości. 15-16 letnie dziewczyny w ciąży ?? Nie masz już pomysłów ?? :D Z szukaniem prawdziwej opinii to sie zgodze, jak potraficie to poszukajcie absolwentów tej szkoły i zobaczycie co osiągneli. Ja nie patrzyłem na opinie w internecie tylko znajomy polecił mi tę szkołę i nie żałuje. Nie lubie ludzi którzy piszą takie opinie tylko po to żeby zaszkodzić innemu choć sam z tego nic nie ma, zamiast pisać konkrety to wymyśla bajki. Pozdrawiam
nickita 2016-07-13 17:12
Pracowałam tam. Nie polecam. Wszystko grubymi nićmi szyte. Kłamstwo na kłamstwie. Dzieci jak na lekarstwo. Budynek odstrasza - wszystko do remontu. Okolica nieciekawa. A co do marihuany i amfetaminy to jestem w stanie uwierzyć na słowo, bo to że dzieci chore przyjmowanie na spokojnie były, mimo że szkoła nie miała uprawnień to prawda. Uciekajcie od tej szkoły jak najdalej!
Sylwia 2017-01-22 12:16
Witam! Zdecydowanie polecam szkołę Sigma! Fajna atmosfera, wspaniała Pani Dyrektor, indywidualne podejście do ucznia!
1
Karolakarola 2017-05-08 21:55
Oooo chyba pani Magdalena,bądź dyra się wziela za pisanie. Jak juz zachwalacie to chociaz nie tak lopatologicznie.
2
BenQ 2017-09-30 20:15
Każda negatywna opinia w internecie na temat tej szkoły to szczera prawda. Kłębek kłamstw przykryty obietnicami, które nigdy nie zostają spełnione. Ciągła zmiana kadry, maturzyści kompletnie nie są przygotowywani do egzaminów. Łączone klasy pod pretekstem edukacji Montessori, o której nie ma pojęcia ani dyrekcja, ani nauczyciele, nie wspominając już o dostosowaniu klas do pedagogiki Montessori. Nie polecam, wręcz odradzam.
1
PanPani 2017-10-02 08:33
Śledząc kiedyś wątek, mając obecnie 2 dzieci w szkole Sigma , mając znakomity kontakt z Dyrekcją, która nie jest obojętna na problemy uczniów i wielokrotnie pomagała naszym dzieciom w trudnych momentach czuję się zobowiązana odpowiedzieć.
Zawsze kontakt Dyrekcja - rodzic, rodzic- nauczyciel, dyrektor- nauczyciel był dokładny, pełen empatii i zrozumienia. Wiemy, że szkoła w każdym momencie zareaguje , gdy coś się z uczniem dzieje. Całe szczęście.
Nie jest to szkoła Montessori, ale wprowadzone elementy pedagogiki Marii Montessori , co bardzo z mężem nam się podoba!!!! w żadnej szkole tyle szacunku i wzajemnej pomocy kolegów starszych nie ma. Nasze, dzieci należą do dzieci bardzo zdolnych, ale wiemy, że w szkole rodzice dzieci słabszych nie przepadają za rodzicami tych uczniów:( uważają, że ich dzieci nie nadążą do nich co jest bzdurą, gdyż dzieci się wiele od siebie uczą.
Powyższa opinia nic nie mówi o dzieciach :( uderza osobiście. Podeślę link do innych rodziców szkoły by sami coś więcej o szkole opowiedzieli.
2
Sylwia 2017-10-08 12:23
Zastanawia mnie skąd tak dobrze Pani/Pan wie o relacji pomiędzy dyrektorem, a nauczycielem? Chyba, że relacje Pani ze szkołą są aż tak bliskie, wtedy zrozumiem. Tylko jakoś wiarygodność komentarza maleje…
„ Powyższa opinia nic nie mówi o dzieciach ” – oczywiście, że nie, bo celem komentarzy na tego typu serwisach jest charakterystyka szkoły, a nie profil ucznia. Ale przykro mi, że inni rodzice Pani/ Pana nie lubią. To istotna informacja.
lidk 2017-10-11 17:09
Tak , dzieci mają świetnie prowadzone zajęcia, dużo się uczą i pobudzane są ich zainteresowania. Często gdzieś wychodzą. Córka wraca zadowolona i też rano z chęcią do szkoły idzie. Polecam innym rodzicom.
Zostaw swoją opinię o Sigma Prywatna Szkoła Podstawowa - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sigma Prywatna Szkoła Podstawowa