brak logo

A-Z Color Drukarnia Andrzej Zecer

Antonie

Opinie o A-Z Color Drukarnia Andrzej Zecer

XYZ 2015-01-06 09:16
Pracowałem tam jak Przedstawiciel Handlowy. Atmosfera w pracy na 5+, warunki pracy również. Zdecydowanie najgorzej wypada - w sumie najważniejsza rzecz - wypłata. O 2.000zł można zapomnieć. Dziwi to tym bardziej, że jeździ się po całej Polsce więc non stop w delegacjach. Cierpi na tym zdrowie, rodzina itd. Generalnie nie było źle, ale pensja zupełnie nie przystaje do zakresu obowiązków a przede wszystkim średnich zarobków PH. Przeszedłem do konkurencji - tam zarabiam średnio 60-70% więcej jeżdżąc jedynie po wybranym regionie kraju.
XYZ 2015-01-06 09:22
Zapomniałem dodać jeszcze ważnej informacji - jest to bodajże jedyna firma, którą znam w której PH nie jest rozliczany indywidualnie. Premia jest chyba wyliczana na podstawie kierunku wiatru i miejsca składania jaj przez żółwia błotnego. Poza tym bycie "skutecznym" w pozyskiwaniu firm niebywale utrudnia fakt, że ceny usług A-Z Color na tle konkurencji są wysokie. W czasach kiedy liczy się niemal wyłącznie cena dość mocno utrudnia to pracę.
Ten z dołu 2015-08-22 08:22
Pracowałem tam kilka lat. O kilka za dużo. Jako pierwsza praca spoko luzik. Niestety jak ktoś się stara to nikt z "góry" nawet nie podziękuje, o premii nie mówiąc. Prosta zasada: rodzina Z. pławi się w luksusach, reszta zarabia tyle, że właściciel drukarni powinien się wstydzić. Nadal pracuję w branży i teraz już wiem, że jednak da się z tego wyżyć, ale nie w AZ.
P-ek 2015-10-10 11:39
płaca żenada! na hali takie zmiany ze nie nadążasz za nowymi twarzami. Przyczyna prosta. przerost biurokracji, pracowników z góry i rodziny
BEDZIE PAN ZADOWOLONY 2015-11-01 07:52
FIRMA BEZ PRZYSZLOSCI BO POZWALA ODEJSC NAJLEPSZYM MASZYNISTOM GRAFIKOM HANDLOWCOM ITD NIECH WLASCICiEL ROBI TAK DALEJ A NIEDLUGO SAM BEDZIE MUSIAL StAC PRZY MASZYNIE BO KAZDY BEDZIE MIAL GDZIES ROBOTE ZA TAKA KASE
p r z e w i j a c z 2015-11-06 17:27
ja robiłem kilka miesięcy bo dłurzej nie było sensu. Najniższa krajowa i na przód! Nie da się nie zauważyć że jest pełno stołków totalnie z d...
FA2500 2015-11-23 20:24
zdecydowanie odradzam!!!
trzeci bliźniak 2015-11-29 09:10
aż dziwne że jeszcze znajdujo idiotów chętnych do pracy w tej firmie przemiał pracowników jak w McDonald's
Jak żyć? 2015-12-05 11:18
Pracownicy odchodzą, klienci także, roboty coraz mniej, próg do wyrobienia coraz większy. zatem mniejsze premie, mniejsza pensja. Choć jak ktoś wcześniej pisał i tak nie wiadomo jak jest liczona. Na pasku pińcet pozycji ale co z tego jak nie wiadomo o co chodzi tzn w sumie wiadomo - aby zwykły szarak nie wiedział ile zecerzy zabierają mu kasy (słusznie lub niesłusznie).
hahahahahahahahaha 2015-12-20 10:08
Dziękuwa za powyższe opinie! Dzięki nim wiem że dobrze zrobiłem ewakuując się z tej firmy pare lat temu. Ciekaw jestem czy nadal hanldowcy bujają się po całym raju Pandami bez klimatyzacji :D:D:D:D:D:D::D Nie ma to jak przyjechać na spotkanie upoconym!!! Ale jak zdażylem poznać realia firmy pewnie niewiele się zmieniło w tej sprawie.
Uczciciwe przyznać trzeba iż pensja była zawsze na czas. uczcicie trzeba też powiedzieć iż jej poziom to był poziom z którego nie dało się godnie zyć.
Uważam iż dużo przeszkodo w rozwoju firmy jest mnogość rodziny w firmie. uczciwie przyznać trzeba iż niektórzy z nich sa naprawde rzetlenymi pracownikami. Jednak cześć z nich niebywale utrudniała prace - kazdy kto tam pracował wie o kogo chodzi. łysy ełnuch zamiast pomagac (za co bierze kase) to robił wszystko z wielka łaską, przeświadczeniu ze zjadł wszystkie rozumy a reszta to dno. Az dziwne jak wiele chamstwa i prostactwa moze byc w człowieku.
Czytając co to wyżej moge się jedynie usmiehcnąć iż ucieczka z tej firmy była zdecydowanie dobrym rozwiązaniem. Dzisiaj moge jedynie doradzić tym ktrórzy tam pracuja aby też poszukali innej roboty. Bo wbrew regularnie pojawiającym się hucznym zapowedziom, że bdą zmiany na lepsze nic sie w tej firmie nigdy nie zmieni. Jak kroili pracownikow tak beda kroić i jak ich nie doceniali tak nie beda doceniac.
Za mojej kadencji az wypuściło kilku swietnych maszynistów. Takze dzieki temu wiem iż nie ma sensu starac się w tej firmie bo wychodzo z założenia iż nie ty to ktos inny.
murarz drukarz 2015-12-21 17:52
MIALEM ZLOZYC TAM CV ALE POZA PENSJA NA CZAS CHYBA NIC DOBREGO MNIE TAM NIE SPOTKA
krótko zwięźle i na temat 2016-01-09 19:41
hooyowo i stabilnie lub też stabilna hooynia
Brzydki zły i szczery 2016-02-12 06:20
Z listu św. Pawła Apostoła do Drukarian z Antoniów
(...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze usiadł i zapłakał (...)
Zdecydowanie polecam 2016-02-13 15:43
ale tylko tym, którzy chcą się przekonać jak wygląda praca w firmie gdzie z pensji to zwykład wegetacja zeby nie wiem jak się starać nikt cie nie doceni
dysproporcje pomiedzy górą a dołem sa przerażające jeśli chodzi o kasę a i w biurze chyba ludzie spoza ukladu kokosów też nie maja
ja mam juz gotowe wypowiedzenie chyba czas coś z nim zrobić bo proba utrzymania rodziny z pensji u zecera to sport ekstremalny
D R Ó K A S Z 2016-02-18 04:54
AZCOLOR TO TAKA FEST FRIMA ZE W TYM MIESIACU MAJAC 3 DNI NADGODZIN ZAROBIŁEM MNIEJ NIZ W POPRZEDNIM MIESIACU GDZIE BYŁY SWIETA I TROCHE URLOPU NADEJDZIE TAKI DZIEN ZE SZEF MOCNO SIE ZDZIWI JAK NIE BEDZIE MU MIAL KTO STAC PRZY MASZYNACH ZRESZTA NAJLEPSI ODESZLI SZMAT CZAS WSTECZ Z TEGO CO MOWI STARSZYZNA NIBY SZEF POWAZNY PRZEDSIEBIORCA A ZERO POMYSLUNKU NIECH DALEJ ZATRUDNIA DZICI PO SZKOLE CO MU BEDO NON STOP ROBIC REKLAMACJE
szybciutko 2016-02-18 21:06
zapewnienia że kiedyś będzie lepiej dokręcanie śruby dorzucanie obowiązków a płacą jak chcą . dziesiąty każdego miesiąca to jest niespodzianka.Szczerzenie kłów na współpracowników strzelanie z ucha i zero odpowiedzialności ze strony przełożonych rewelka
Pozdro z północy! 2016-02-26 17:23
Jak ma być dobrze w A-Z "będzie lepiej" Color skoro kadra pracuje na 3 rodziny? A im tylko mało i mało. ja zmieniłem szefa i robiąc to samo u konkurencji zarabaim ponad tysia więcej. Można? ano pewnie że mozna. tylko trza poszanowac pracownika. albo idzcie gdzie indziej albo gnijcie w tych pozorach i bylejakosci. teraz to i ja moge sobie pozwolić na urlop gdzieś dalej a nie tyrac na rodzine z.
Dżoan 2016-02-27 07:01
Ciesz się że teraz są 3 rodziny. Za klika lat przyjdą wnuczki i będziesz wtedy pracować za miskę ryżu. Choć teraz przyszedł pracujący w pocie czoła Jędrzej Z. Więc na bank nadgoni sprzedaż tak że wszyscy będą leżeć na pieniądzach hihihihih
Brzydki zły i szczery 2016-03-18 13:44
Nie trzeba mieć iq 200 by wiedzieć że nie bedzie lepiej w firmie co kiedyś utrzymywała jedna rodzine a teraz trzy
BD 2016-04-07 20:27
Dobra rada zawsze w cenie a radze trzymac się z daleka od tej firemki. Wyzysk i nic poza tym
stary wyjadacz 2016-04-13 16:05
pamiętam czasy kiedy w tej firmie było świetnie. dobre zarobki, godziwa praca, wszyscy super się dogadywali, znakomita atmosfera i na górze i na dole, wspólne wyjazdy, pensja na czas. Teraz jest tylko to ostatnie
w azcolor upier...cie sie na maksa bo non stop cisnienie, same ważne zlecenia, nie wiadomo które ważniejsze a najlepiej jakbyś stał przy dwóch maszynach na raz. I to wszystko za tysiąc z hakiem. Takie pieniadze zarobicie w zasadzie wszędzie więc tutaj nie warto bo tutaj i tak nikt cie nie doceni ani nie da jakiejś premii za to że sie starasz
Po naprawde wielu latach pracy moge jedynie przyklasnąć wyżej się wypowiadającym
iubiubkubuibcd 2016-05-13 17:46
Sodoma i gomora. Pensja to kpina
kamilek i łukaszek 2016-06-19 07:45
Pseudo firma z pseudo kierownictwem który udaje wielkich fachowców. Kiepskie strategiczne decyzje w przypadku parku maszynowego. Szeryf kupuje maszyny które stają bo nie mają roboty. A aż prosi się o innego rodzaju sprzęt i maszyny. Andrzejowa wizja zmierza donikąd. Zwłaszcza że z firmy odchodzą najlepsi bo z pensji ledwo starcza na jedną głowę a co dopiero na utrzymanie rodziny. Za to rodzina zatrudniona w AZColor ma się świetnie bo zgarnia gro premii dołowi zostawiając ochłapy. Każdy choć trochę ogarnięty widzi co się dzieje i pakuje stąd manatki. Ja zrobiłam tak i nie żałuję, gdyż za 1500zł robotę znajdę wszędzie a przynajmniej będę miała szanse rozwoju. W Colorze intratne stanowiska zajmuje rodzina więc zawsze będziecie na dole struktury firmy. Ambitnym i nieco bardziej ogarniętym nie polecam.
Jonasz 2016-06-23 20:04
Nikt wam nie da tego co zecer wam obieca
3421434 2016-06-28 22:07
widać już jak na dłoni jak kończy się wyzysk bo odchodzą drukarze, pomocnicy przychodzą non stop nowi których umiejętności kończą się reklamacjami, dłuższym niż zwykle nastawem maszyn co w praktyce oznacza same kłopoty z długimi terminami realizacji na czele właściciel jednak dalej brnie w kozi róg nie robiąc w praktyce nic z pensjami kończy się jedynie górnolotnymi obietnicami że będzie lepiej czyli ta sama śpiewka od zarania dziejów
bez satysfakcjonującej kasy nieustatnnie będą pracować młodzi, niedoświadczeni którzy będą marnotrawić materiał na pasowanie i wklejać polimery 2 razy dłużej niż doświadczony pracownik któremu żydzi się dwust złociszy podwyżki więc ten słusznie pakuje manatki i odchodzi bo nie może wyrzywić rodziny za tysiąc z hakiem
t
tak właśnie wygląda codzienność w tej firmie zero pomyślunku każdy biznesmen ceni dzisiaj dobrych pracowników bo to największy kapitał w firmie kiedy ma się pewność że pracownik zrobi swoje należycie i sprawnie tu się tego nie docenia bo przecież jest kilka osob na twoje miejsce
jestem z niasta 2016-07-19 21:55
zapierdzielajta głupcy za głodową pensyję gońta wynik żeby mieć stówkę więcej na kącie a bos się śnieje że kuprśie takie naiwniaki
Jędrzej 2016-07-20 19:22
A ja nie rozumiem wszystkich malkontentów. Ja tam w firmie dobrze zarobię a się nie narobię.
prawda 2016-07-28 18:04
Czytając powyższe opinie pozostaje mi jedynie przyklasnąć, prawda w 100 %. Klienci odchodzą, doświadczeni pracownicy również. Właściciele nie wyciągają z tego żadnych wniosków. Ogólnie rzecz biorąc szkoda marnowania sobie życia na pracę w tej firmie, bo życie za pensje w AZC to wegetacja. Wszystkim co mają większe aspiracje niż zarabianie tysiaka z hakiem i każdego miesiąca bólu głowy w jaki sposób utrzymać rodzinie polecam ewakuacje z tej pseudo firmy.
qwerty 2016-07-29 11:51
Pracowałem tam przez krótki okres, dłużej nie miało sensu. Po tym czasie mogę stwierdzić, że to oszuści. Zapewnienia z rekrutacji odnośnie płac itp. nie mają żadnego pokrycia z rzeczywistością. Na pasku tyle pozycji, że nikt nie połapie się o co chodzi i co z czego wynika. Pracę w tej firmie szczerze odradzam.
FA dwa pięćset 2016-07-29 20:39
Niech nikt się nie łudzi że dostanie w tej firmie podwyżkę i że jak ktoś złoży wypowiedzenie to będą was błagać żebyście zostali. Za moich czasów pozwolili odejść Sławkowi i Robertowi. Lepszych pracowników nie mieli i nie będą mieć. Więc jeśli uważacie że macie za mało kasy w az to zwijajcie manatki bo więcej nie dostaniecie. Ale i tak będą wmawiać że będzie lepiej :D i tak w kółko
1992 2016-07-30 08:36
KAZDEMU NA ROZMOWIE O PRACE OBIECUJĄ GRUSZKI NA WIERZBIE. PYTAJA SIĘ ILE CHCE SIE ZARABIAĆ I NIBY MÓWIĄ ŻE TA KWOTY JEST REALNA ALE JUŻ NIE POWIEDZĄ ŻE PRZEZ DWA MIESIĄCE. SAD BUT TRUE.
Syn Bogusława 2016-08-04 16:42
No toć teraz ma być lepiej. Cały AZKolor czeka na 10-tego hahah wtedy się okaże dla kogo będzie lepiej
szukający już innej roboty 2017-01-29 20:07
Miało być lepiej wyszło jak zwykle. miała być rewolucja w zarobkach a jest chooynia. Tylko w azc można po otrzymaniu podwyżki zarobić mniej niż wcześniej. bez kitu.
ex 0024af 2017-02-11 11:20
BEZNADZIEJNA FIRMA W KTÓREJ PRZY TAKIEJ POLITYCE KADROWEJ NIGDY NIE BĘDZIE DOBRZE. POKAŻCIE INNĄ FIRMĄ GDZIE 1/3 ZAŁOGI TO BIURO!!! SKANDAL. MOŻESZ DAWAĆ Z SIEBIE NA MAKSA I NIKT CIĘ NIE DOCENI. I NIE MOWA O PREMI ALE I LUDZKIM "DZIĘKI - DOBRA ROBOTA" ALE SPRÓBUJ TYLKO COŚ SPIER..IĆ TO ZARAZ LECĄ GROMY. MNÓSTWO STANOWISK TOTALNIE BEZ SENSU. NIEKTÓRZY PRACOWNICY NIE MAJĄ KIEDY NAPIĆ SIE WODY A NIEKTÓRZY W BIURZE Z NUDÓW ZAPEWNE LICZĄ PRZEJEŻDŻAJĄCE DROGĄ SAMOCHODY. BAREJA BY SIĘ UŚMIAŁ. KIEDYŚ CHOCIAŻ ATMOSFERA BYŁA SPOKO - WSPÓLNE WYJAZDY, IMPREZY, ŚWIĘTA. FAJNE CZASY. ZDANIEM TYCH KTÓRZY NADAL SIĘ TAM KISZĄ TERAZ ATMOSFERA PRZYPOMINA RACZEJ STĘCHLIZNĘ Z OBORY. ALE JAK MOŻE BYĆ INACZEJ SKORO NIE MA MOŻLIWOŚĆI POZNAĆ WSPÓŁPRACONIKÓW LEPIEJ BO KIEDY JUŻ ZAPAMIĘTASZ CZYJEŚ IMIĘ OKAZUJE SIĘ ŻE JEGOMOŚĆ WŁAŚNIE ZŁOŻYŁ WYPOWIEDZENIE BO ZORIENTOWAŁ SIĘ ŻE ZA TE PIENIĄDZE TO ZNAJDZIE WSZĘDZIE ROBOTĘ A PRZYAJMNIEJ NIE BĘDZIE MUSIAŁ DOJEŻDŻAC DO ANTOŃ I SŁUCHAĆ WSZECHWIEDZĄCEGO I NIEBYWALE WRĘCZ GRZENCZEGO I DOBRZE WYCHOWANEGO TECHNOLOGA. MOŻNA BY PISAĆ W NIESKOŃCZONOŚĆ ALE SZKODA MI NAWET NA TO CZASU I MOJEJ KLAWIATURY Z LIDLA.
DJ MC Ażur 2017-02-16 20:37

Do AZkoloru przybywajcie
Do najniższej krajowej się przyzwyczajajcie
Nikt tu cie nigdy nie doceni
Przerost biurokracji i biurowych leni
Każdy z rodziny etat tu otrzyma
Cała załoga na nich cały czas dyma

Legenda głosi że będą lepsze czasy
Z pewnością dla rodziny gdy wyjadą na wczasy
Na awans nikt ci tu nie pozwoli
Będziesz trwał non stop w niedoli
Uciekaj stąd jak tylko będzie okazja
Wnet skończy się twojej rodziny wegetacja
gość 2017-02-23 21:01
Pracowałem w tej firmie przez dłuższy okres. Z perspektywy czasu za długi. Nadal siedzę w tej branży poligraficznej, z to różnicą, że nie muszę martwić się każdego miesiąca za co utrzymać rodzinę.
Matematyka AZC 2017-04-02 20:25
"Logika AZC. Odcinek 147".
Pracownik A o sporych umiejętnościach przychodzi o relatywnie niewielką podwyżkę rzędu kilkuset złotych. Prośba nie zostaje pozytywnie rozpatrzona. Pracownik A odchodzi. Aby zapełnić wakat firma musi zatrudnić dwóch pracowników B i C, ponieważ znalezienie jednego pracownika o umiejętnościach pracownika A, okazuje się niemożliwe. I zamiast kilkuset złotych więcej dla pracownika A, musi teraz płaci dwa pełne etaty. Brzmi jak groteska? W AZC niestety norma.
Zostaw swoją opinię o A-Z Color Drukarnia Andrzej Zecer - Antonie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie A-Z Color Drukarnia Andrzej Zecer